Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä on syntiä?

uusi1

Olen miettinyt uskon asioita aina silloin tällöin rippikoulun jälkeen. Nyt minulla on ollut todella vaikeaa ja olen hakenut apua Jumalan puolesta. Olin kirkossa ja siellä lopussa kysyttiin, että kuka haluaa syntinsä anteekki ja tulla uskoon. Minä nostin käteni ylös. Sen jälkeen olen tosiaan miettinyt mitä se sitten tarkoittaa. Olen ollut hyvin hämilläni ja ahdistunut. Pelkään etten osaa ja kykene olemaan/ pysymään uskossa. Olen lukenut nyt Raamattua paljon. Minulla on ollut kamalan huono omatunto ja syntinen olo. Olen miettinyt asioita mitä olen tehnyt esim. en ole maksanut tv-lupamaksua maksoin sen nyt tältä vuodelta 2012 mutta aiemmin en ole maksanut. Sitten kun opiskelen ei kauheasti ylimääräistä ole. Olin työharjoittelussa eri paikkakunnalla missä asun ja opiskelen, mutta yövyin vanhempieni luona. Hain kuitenkin koulumatkatukea harjoittelun ajalle sen perusteella, että kuljen joka päivä omalla autolla omasta kodistani työharjoittelupaikalle. Tuttavani joka on myös nyt miettinyt nyt uskon asiota tekee näin: hän on sairaseläkkeellä masennuksen takia, hän on kuitenkin joskus aiemmin päässyt opiskelemaan yliopistoon vaikkei sieltä olekkaan kursseja suorittanut hän hakee joka vuosi opiskelijakortin ja saa siten kaikki opiskelija alannukset. Se helpottaa elämää rahallisesti kun ei vähätuloisella pajon ole muutenkaan. Mutta mietin että voiko olla uskossa ja tehdä tälläisiä tekoja. Entä kaikki väärät teot meneisyydessä ei niiden korvaamiseen riitä kummankaan rahat. Kiusaus on kova hakea tukia matkaan jos saa asumisen muualta vuokra pitää kuitenkin maksaa jne. Mistä tiedän mikä on oikein ja väärin. Tämä tuttavani sanoi ettei koe hakemalla opintotukea rikkomalla Jumalan lakia. Mutta ei kai niinkään voi ajatella. Hän vertasi ajatukseen onko syntiä kuluttaa luontoa ja että jos ei kuluttaisi luontoa ei saisi olla olemassa.

8

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikki vilppi

      on syntiä, kaikki Jumalan tahdon vastainen on syntiä.

      • Missä miehet ratsast

        Sitten on vielä perisynti, jonka jumala on armossaan langettanut ihmiskunnan vaivaksi :)


      • Jeesus pelastaa
        Missä miehet ratsast kirjoitti:

        Sitten on vielä perisynti, jonka jumala on armossaan langettanut ihmiskunnan vaivaksi :)

        anovat ja nöyrät ihmiset synneistä vaikka vastustajansa syyttää tietäen jo hävinneensä Jeesukselle ja viisaille opetuslapsilleen jotka tahtovat pysyttää itsensä Jumalan armoliitossa ilman omavanhurskautta, sillä perustuu Jeesuksen täyttämään lunastukseen ja sovitukseen ja maailmanrakastamiseen omiaan kohtaan.

        Kunnia ja kiitos Isälle Jeesuksen nimessä.


      • Älä usko valheita
        Missä miehet ratsast kirjoitti:

        Sitten on vielä perisynti, jonka jumala on armossaan langettanut ihmiskunnan vaivaksi :)

        "Missä miehet ratsast" sillä se on sieltä syvyydestä ja on minuakin paljon syyttänyt ja samoin kaikkia pyhiä, sillä siihen perustuu sen Jeesuksen vastustajan eksytyksen voima ja pyrkimys, asiahan on aivan selvä Jumalan pyhille kuten minulle ja kaikki kunnia ja kiitos Isälle.

        Tee Jeesuksen opetuksen mukaan Raamatussa annettuna ja ota vastaan kaikki Herran hyvät opetukset sillä puolinainen menee helposti armo irstauden puolelle ja kokonainen pitää suolan voimassa ja rakkauden Jeesusta kohtaan palavana tai ainakin siihen suuntaa parempana.

        Jeesus on totuus ja joka Herrassa pysyy saa kaiken toivonsa Herran armoon asettaa vaikka pimeyden henkivallat kävisivätkin ympärillämme kuin kiljuva jalopeura tai muu tapa kuten nimikristillisyys.

        Älä luule että minulla on sinua vastaan henkilökohtaisesti mitään, päinvastoin toivon, että samoin kuin itsekin voin pelastua myös sinä voisit Jeesukseen uskoa ja rakastaa, sillä on Herra ja sopii ensisijaisen hyvin jokaiselle juutalaiselle ja myös kaikille ihmisille ilman erotusta. Jätetään tuomiot Jumalalle. Olen kiitollinen jos sinäkin voit totuudellisesti minua muistuttaa Jumalan ja Jeesuksen elävästä sanasta ja tahdosta, siis jos olen missä mennyt vikaan, niin kerro ihmeessä. Tietenkään en usko kaikkea vaan tutkin pitääkö esilletuomasi paikkaansa, näin on myös kaikkien muiden kohdalla ja myös omalla kohdalla ja ennenkaikkea Raamatun kirjoitusten kautta Herran Hengen opettaessa pitää koetella onko perään niiissä asioissa joita esille tuodaan, sillä eivät kaikki henget ole Jumalasta ja Isä Jumala sallii koetuksetkin, mutta myös lupauksensa täyttyvät anovissa nöyrissä eikä tästä ole pienintäkään epäilystä ei minun eikä sinun kohdalla, jos vain tahdomme niiden mukaan ojentautua ja samoin mielemme uudistaa ja lähestyä Jeesuksen nimessä Isää Jumalaa. Toivon että ymmärrät, etkä anna sijaa vääryydelle tai muulle huonolle ja näin on myös omalta osaltani ja kaikkien.

        Jumalan siunausta armossaan ja totuudessaan Jeesuksen nimessä sinulle ja minulle ja kaikille sillä on sitä hyvää, minkä tahtoo hyvä Herra ja paimen antaa, ja armonsa on käsittämätön ja hyvä on muistaa kuinka opetti anteeksiantamuksesta. Tietenkään ei kenenkään tulee tietoisesti tehdä vastoin Jumalan tahtoa eli syntiä.


      • Jumala pelastaa!
        Missä miehet ratsast kirjoitti:

        Sitten on vielä perisynti, jonka jumala on armossaan langettanut ihmiskunnan vaivaksi :)

        Paha langettaa! Synti kuolettaa ja kadottaa! Jeesus pelastaa ja vapauttaa kuolemasta ja perisynnistä!

        Jumala antoi Paratiisin ihmiselle ja yhdestä puusta ei saanut syödä ettei kuolisi ja näin Jumala tahtoi varjella ihmisen kuolemalta, sillä on vihollinen, joka viimeisenä kukistetaan.

        Valitettavasti Paratiisissa oli Käärme, joka valheella langetti ihmisen. Siis ihminen lankesi tottelemattomuuteen, koska rakasti pimeyden herraa, joka Käärmeenä langetti ihmisen.

        Perisynti sai aikaan se, että ihmissuku joutui pois Jumalan Paratiisista ja yhteydestään hengellisen kuoleman kautta.

        Jeesus tuli että hänessä meillä on tuo yhteys hengelliseen elämään.

        Myös perisynti on voitettu Jeesuskessa, tietysti uudestisyntyessään ihminen vasta pääsee pelastuksen tielle Jeesuksessa, sillä täytyy pysyä siinä täältä iäisyyteen siirtymiseen asti.


    • z<xz<x

      Älä mieti joutavia, kuten sanoit, rahasi eivät riittäisi korvauksiin ja voisit saada vielä vilpistä rampsut.
      Kaikki tekevät joskus vilunkia, ei sitä kannata murehtia mikä on mennyttä, elä vastaisuudessa parhasi mukaan niin että ei tule tunnonntuskia.
      Pahinta mitä itselleen voi tehdä on vanhojen asioiden kelaaminen, asioiden joille et enää mitään voi.
      Kun elät aivan normaalia elämää, mieluummin niin että unohdat sanankin synti. Sillä synti on vain sana jota uskovaiset käyttää, useimmiten lähimmäistensä syyllistämiseen.

    • totuus kirvelee

      Hah, mitä oikein valitat!? Helppoahan se uskovaisen on tehdä tuollaista vilunkia. Pyytää vaan syntejä sitten vaan anteeksi niin kaikki on taas kunnossa. Kätevää.

      Toisin on meillä, jotka olemme tajunneet että joulupukkeja ja jumalia ei aikuistenoikeasti olekkaan olemassa. Me joudumme elämään sen faktan kanssa, että jos ei vaan voi olla tekemättä väärin, niin sillon ainoa johtopäätös on että on täysi m-u-l-k-k-u ihmisenä.

    • Jeesus vapauttaa

      synneistä elävän veden ja pyhän verensä ja Herran Hengen kautta synneistä, ano näitä Isältä ihan nöyrästi ja raittiisti ja pysy anomisessa sillä tarvitaan ihan jokainen päivä ja Herra pitää huolta vaikka myös koetuksia voi olla.

      Jos joku asia painaa lähimmäistä vastaan, käy sopimassa riita-asia, tällaiset yleiset vilpit hoituvat kun lakkaat niistä, samoin voi sopia jos mahdollista ja Pyhä Henki kehottaa.

      Vaella ilossa ja turvaa Isään Jumalaan Jeesuksen nimessä ja kiitä kaikkesta hyvästä, näin se on meillä kaikilla ja Herra Jeesus on hyvä paimen, kiitetään ja kunnioitetaan ja rakastetaan Herraa tekemällä tahtoaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe