Rocky-elokuvat parhaimmasta huonoimpaan

Yoda2

Täällä voi laittaa Rockyt parhaimmasta huonoimpaan. Eli täällä ei sanota pelkästään suosikkiaan.
Tässä tulee oma listani (perustelut laitan loppuun):
1.Rocky II
2.Rocky
3.Rocky Balboa
4.Rocky V
5.Rocky IV
6.Rocky III

Rockyt 1,2 ja 6 ovat siksi mielestäni ehdottomasti parhaat, koska ne ovat draamallisesti suorastaan hirviömäisen voimakkaita ja niissä Rocky on sellaisena kuin hänet tullaan aina muistamaan: altavastaajana, joka ylitti kaikkien odotukset ja nousi huipulle. Rocky II on niistä kolmesta paras, koska kaikki hahmot saavat paljon aikaa itselleen ja elokuvassa on kaikista paras tunnelma. Siinä Rocky myös hyväksyy sen, että hän osaa ainoastaan nyrkkeillä ja tässä elokuvassa Rockyn unelma vihdoinkin toteutuu ja hän nousee raskaansarjan maailmanmestariksi. Mickeyn ja Rockyn suhde myöskin kasvaa elokuvan aikana paljon vahvemmaksi.
Rocky ottaa kakkossijan koska Rocky kasvaa elokuvan aikana pummista suureksi ja sympaattiseksi hahmoksi. Rockyn ja Adrianin rakastuminen on myöskin hoidettu erinomaisesti.
Rocky Balboa ei tosin ole kuin hippusen päässä ykkösessä ja tässä elokuvassa Rocky todistaa sydämensä todellisen voiman ja sen, että ruumis voi vanheta mutta sydän ei. Sekin on elokuvassa hienoa, että vaikka elokuvassa tulee monta uutta hahmoa tukemassa Rockya ja esim.Adrian ja Mickey ovat kuolleita, uudet hahmot, kuten Marie ovat todella hyviä, ja heihin on helppo samaistua. Antaisin kaikille kolmella elokuvalle täydet 5 tähteä.

Rockyt 3,4 ja 5 ovat myös hyviä, mutta yksikään niistä ei ole lähelläkään 2 ekaa ja viimeistä. Rocky V on näistä kolmesta kuitenkin selvästi paras, koska tämä elokuva keskittyy enemmän draamapuoleen kuin III ja IV. Tässä elokuvassa Rocky joutuu oppimaan, että kaikilla ei ole hänen veroistaan sydäntä ja että sydäntään ei voi antaa kenellekään. Takaumakohtaukset Mickeysta ovat myös erittäin koskettavia ja lopussa Mickey antaa Rockyn sisällä voimaa taistella ja kukistaa Tommy Gunn, joka on pettänyt Rockyn kunnian ja rahan vuoksi. Elokuva on kuitenkin parissa kohtaa vähän tylsä, eikä tässä draama ole kuitenkaan kahden ekan ja vikan veroinen. Elokuva on kuitenkin tosi hyvä.
Rocky IV on toiseksi huonoin, koska tässä elokuvassa Rocky ei ole altavastaaja, vaan nyrkkeilijä. Elokuvassa on draamapuoli huomattavasti vähentynyt 2 ekasta ja tätä elokuvaa ei voi sanoa draamaelokuvaksi, vaan toimintaelokuvaksi. Elokuva on kaikista Rocky-elokuvista myöskin epärealistisin. Mutta tunnelma on hyvä, elokuva on jännittävä ja tässäkin elokuvassa on draamallisia hetkiä pari. Eli on tämäkin hyvä.
Rocky III on kaikista huonoin, koska tässä elokuvassa alkoi tyylinmuutoa, eikä parempaan suuntaan. Rocky ei ole tässä elokuvassa läheskään niin sympaattinen kuin kahdessa ekassa ja vikassa. Elokuvassa draamapuolta on leikattu paljon, ja sitä on korvattu toiminnalla. Tämäkin elokuva on toiminta- eikä draamaelokuva. Elokuvassa Mickey myöskin kuolee, ja kuolemiskohtaus on erinomainen ja tunteikas, mutta sen jälkeen tuntui paria kohtausta lukuunottamatta siltä, että Mickey oltiin melkein unohdettu. Mutta elokuvassa on hyvä juoni, tässäkin on jonkin verran draamaa ja Eye Of The Tiger on mahtava. Tämäkin elokuva on siis hyvä.
Antaisin Rocky V:lle 4 tähteä ja kahdelle muulle 3½ tähteä.

Eli tänne vaan omia mielipiteitä ja laittamaan Rockyt paremmuusjärjestykseen. Ei tarvitse laittaa niin isoja perusteluja kuin minä laitoin, mutta jos ei enempää jaksa, niin jokaisen elokuvan kohdalle ainakin muutama sana. Eli tänne vapaasti omia mielipiteitä.

15

1533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seleen

      Rocky I
      Rocky II
      Rocky Balboa
      Rocky IV
      Rocky III

      Rocky I on kaikkein paras, koska se on kaikkein autenttisimman, aidoimman ja todentuntuisin. Se on myös yksi kaikkien aikojen herkin ja lempein rakkaustarina samalla. Erittäin hyvin etenevä tarina. Rocky II on toiseksi paras, koska tarina jatkuu mukavasti ja kolmanneksi paras on viimeinen Rocky-elokuva Rocky Balboa, koska sekin kuvaa todentuntuisesti vanhenemisen olemusta. Seuraavaksi tulee Rocky IV, koska siinä Rocky harjoittelee niin kovissa olosuhteissa neuvostoliitossa. Sitten tulee Rocky III, se ei ole jäänyt mieleeni kunnolla.

      • ManWithoutName1977

        Entäs Rocky V? :D


    • Kutosta en ole nähnyt, mutta laitetaan viis ekaa järjestykseen.

      1. Rocky IV (on vaan viihdyttävin ja siksi paras)
      2. Rocky III
      3. Rocky
      4. Rocky V
      5. Rocky II

    • Lumipallo60748348494849

      Minun mielestä
      1.Rocky III
      2.Rocky V
      3.Rocky II
      4.Rocky Balboa
      5.Rocky
      6.Rocky IV
      Kaikille antaisin silti viisi tähteä ja ne ovat minun lempi elokuvia

    • Margi_Anaali

      Nyt lentää ässiä silinteriin. Yhtäkään Rockya en ole nähnyt.

    • TurhakeNro1000

      3.
      4.
      2.
      1.
      Loputkin oikein viihdyttäviä leffoja!

    • PartaPera

      Rocky-elokuvien katsominen kuuluu yleissivistykseen, vaikka kaikkien makuun ne eivät sovikaan. Mutta on yksi asia, josta haluan avautua tähän elokuvasarjaan liittyen ja se on Adrian. Tarkennettakoon, että puhun vain hänen hahmostaan, en näyttelijästä.

      Se perkeleen ämmä on yksi saakelin hiirulainen ja pessimisti, joka huutelee "keskeyttäkää ottelu!", "Et voi voittaa!" tai muuta paskaa kaikkein tärkeimmällä hetkellä. En välitä paskaakaan, että hän oli se ratkaiseva motivaatioboosteri Rocky III:ssa ja sai Rockyn palaamaan harjoittelun pariin ja kohtaamaan Clubber Langin uudestaan. Vituttaa katsella sitä pelokasta naamaa joka kerta, kun ne kasvot tulevat ruutuun. Kyllä sitä sitten ollaan niin innokkaasti mukana, kun Rocky menestyy, mutta muuten se on pelkkää paskaa. Vahvan miehen roolihahmo tarvitsee vahvan naisen rinnalleen, eikä tuollaista pessimististä narttua. Onneksi elokuvissa on mukana myös Mick ja kolmannessa osassa Apollo valmentajana.

      Cyrus McQueen on hieno mies, hän on Twitterissä kirjoittanut tästä aiheesta jo kolme vuotta sitten.

      Ja sinä siellä ylhäällä, häpeä. Kolmonen on loistava. Eikä pelkästään Eye of the Tigerin myötä. Ykkönen ja kakkonen tietty parhaat, mutta nelonen on hieno sekin.

    • roinasyltty

      karmeaa sontaahan nuo jokainen on

      ei syltty pärjäisi oikeasti hiirellekää

    • Anonyymi

      4
      3
      Rocky Balboa
      5
      2
      1

    • Anonyymi

      Grudge Match
      Rocky
      Rocky Balboa
      Rocky IV
      Rocky II
      Rocky III
      Creed
      Creed II
      Rocky V

      Kuka voi sanoa, ettei leffa, jossa on useampi La Motta - Balboa -matsi ole ykkönen, vaikka elokuva olisi kokonaisuutena kuinka huono ja tehty 30 vuotta liian myöhään? Jatko-osaa odotellessa...

      Muut Rockyt menevät paljolti sen mukaan, minkä soundtrackistä treenausmontaasin takana satut eniten tykkäämään, joten 2-4 voisi olla missä järjestyksessä tahansa, tarinankerronnallisesti ne ovat tietyn ottelukaavan mukaisia. IV on tuossa korkeimpana siksi, että se on panoksiltaan korkein eli USA vs. Venäjä ja James Brown on vaan musiikillisesti mulle kovempi juttu kuin Survivor.

      Rocky V on selkeä notkahdus, vaikka hahmon tarinalle kokonaisuutena onkin varsin oleellinen. Ilman sen heikkoa menestystä Stallonella ei olisi varmaankaan ollut motiivia palata aiheeseen ja paikata tilannetta Rocky Balboalla. Creedit on tästä syystä pakko huomioida jatkumossa myös.

      📼

    • Anonyymi

      Ne on kuin Beethovenin sinfoniat, mahdoton laittaa mestariteoksia paremmuusjärjestykseen.

      • Anonyymi

        Koira-aiheisista Beethoven -elokuvista puhumattakaan!

        📼


    • Anonyymi

      Ykkönen oli ihan ok leffa - sen jälkeen pelkkää Stallonen jenkkihekutusta . Toivon että tekisi vielä yhden Rocky joka olisi inhorealistinen entisen nyrkkeilijän tarina. Joka voisi mennä vähän normityyliin eli Rocky olisi rahansa ryypännyt muijaansa pieksävä läski aivovaurioinenkehäraakki häirikkö joka lopuksi vielä vetsäisi itsensä jojoon. Sillä saattaisi vielä Sylvesterillekin Oscar irrota..

      • Anonyymi

        Hmmm... ei.

        Kyllä nykyinen tarinajatkumo, varsinkin eläkkeellä oleva ja viimeisenä vanhasta kaartista elossa oleva, nyrkkeilyhanskansa pudottanut Rocky Creed-leffoissa on miljoona kertaa parempi ja uskottavampi hahmo kuin Rambo: Last Bloodin yritys inhimillistää Rambo. Rambo 4 oli monella tapaa sarjan kliimaksi, ihmisiä veripläjäyksiksi muuttava äärimmäinen sarjakuvasplatterväkivaltaelokuva, että myös viimeisten kuviensa kotiinpaluun ansiosta täydellinen lopetus sarjalle ja hahmolle.

        Mikäli osaat arvostaa Sylvesteriä näyttelijänä, niin Rocky on oikeasti hänen paras roolihahmonsa. Coplandin läski sheriffi sitten toiseksi paras, sitten vasta John Rambo. Muut ovat kova kundi -poseerausta tai masokistisia vankilaleffoja, joita suurinta osaa ei olisi ikinä pitänyt tehdä. Demolition Man, Cliffhanger, The Expendables, Tango & Cash, Escape Plan, Bullet in the head ansaitsevat tulla mainituiksi, mutta jokaisessa noista Stallonella on oikeat vastanäyttelijät, jotka nostavat leffat edes kertakatselun arvoisiksi, vaikka Syltyn rooleissa ei lihaa olekaan.

        Mutta kuten Rocky-sarja osoittaa, niin hän tietää tasan tarkkaan, että leffa on juuri niin hyvä kuin sankarin vastustajasta onnistutaan tekemään. Muuten tulee suoraan videolle -huttua, ei mitään character actor -juttua.

        Ei Rocky koskaan menisi rappiolle tai vetäisi itseään jojoon. Hän on hahmo, joka hyväksyy ja ymmärtää elämän koukerot ja vanhenemisen ja kuoleman ja sen, että oma aika valokeilassa on takana ja jotkut iskut kehän ulkopuolella on vaan kestettävä osana elämää.

        Creedit kannattaa katsoa ihan sen takia, miten aikuinen suhtautuminen elämään sieltä Rockyn hahmosta paljastuu. Elämää peilataan keskusteluina hautausmaalla, portaita ei enää jaksa juosta ylös, saattaa tulla ykskaks tohtorilta pysäyttävä diagnoosi... Creed 3:n pääpointti, jos se koskaan tehdään, tulee olemaan Adoniksen suhtautuminen siihen, kun Rocky poistuu kehästä lopullisesti.

        📼


    • Anonyymi

      Rocky IV on se paras älä hauku sitä ihan pas*****

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4269
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      236
      2100
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1550
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1367
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      66
      1039
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1025
    7. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      242
      1023
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      135
      1021
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      898
    Aihe