Jamppa?

Hei!

Olen muuttamassa töiden vuoksi järvenpäähän. Minkälainen asuntoalue on Jamppa, täältä kun on tarjottu asuntoa. Ja mitkä asuntoalueet ovat ns. huonoja ja mitkä taasen ns. "hyviä". Asiallisia vastauksia kiitos!
Ilmianna
Jaa

31 Vastausta


Jamppa on juuri se huonomaineisin, mutta tiedä sitten oikeasti mitä se on - ratsastaako vanhalla maineella?

Keskusta, Kinnari, Kyrölä, kaikki Annan- ja Pellonkulmat jne kunnollisia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kiitos, jotenkin epäilin kun vuokraajalta yritin asuntoalueesta kysellä. Kiitos asiallisesta vastauksesta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Haukutar kirjoitti:
Kiitos, jotenkin epäilin kun vuokraajalta yritin asuntoalueesta kysellä. Kiitos asiallisesta vastauksesta.
Jamppa oli joskus 80-90-luvuilla tosi rauhatonta aluetta, mutta on tähän päivään jo rauhoittunut sen verran, että sanoisin ettei se liiemmin asuinpaikkana eroa enää muusta Järvenpäästä. Jampassa on halvempia asuntoja kuin muualla Järvenpäässä, mikä luonnollisesti houkuttelee paljon nuoria sinne :)

Onnea uuteen kotiin! Mä oon juuri muuttanut Järvenpäästä ja on kyllä jo ikävä takasin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Haukutar kirjoitti:
Kiitos, jotenkin epäilin kun vuokraajalta yritin asuntoalueesta kysellä. Kiitos asiallisesta vastauksesta.
Jos Järvenpään asuinalueet jakaa karkeasti , niin kyllähän se menee näin : Jamppa - Kaakkola. Siis Jampalla pahin maine , maine lienee paranemaan päin ? ja se toinen ääripää on haluttu ( ja kallis ) asuinalue on järvenpuoleinen nk. Vanha Kaakkola, eli alue joka sijoituu Tuusulanjärven rannan läheisyyteen.

Keskustan palvelujen kannalta varteenotettavia ovat sitten , Kinnari, ja Loutti, mutta ei Loutinmäen korkealla olevat kerrostalot. Ihan viime tietojen mukaan kaupunki on sijoittanut sinne asukkaita, joiden vuokrat maksaa jokin toinen taho kuin asukkaat itse. En muuttaisi enää ( enkä ostaisi asuntoa ) , esim. Harjutie-Mäkikatu taloihin.

Seuraaviin voisin muuttaa Järvenpään keskustan lisäksi jos olisin muuttamassa kerros,- tai rivitaloon :
Keskustasta: Huvilakatu - Kirkkotie - Kansakoulukatu - Juholankatu
Pöytäalhosta : Kartanontie ennen valoristeystä, Järvenpää,- ja kaupungintalon seutu,
Pajala: Uimahallin ympäristo lähinnä Lähteenkuja
Kyrölä : Tanhuniitty

Anyway tervetuloa Jäkeen ! ekat kymmenen vuotta ovat pahimpia, kyläl se siitä sit lähtee sujumaan :) terveisin : nimimerkki peffamäkeä Kurkkusuolaamon mäessä laskenut wanha jäkeläinen
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jamppa on kamala mesta.
Juuri sellainen paikka, jota voi vihamiehelle aina suositella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Itse oon asunu yli 20 vuotta jampassa, ja siis rauhallinen luonnon läheinen paikka tää on. Rivarissa asunut suurimmaks osaks ja ns. paremmalla puolella jamppaa. Nyt kerrostalossa. naapurit on rauhallisia, mukavia tavallisia ihmisiä ja liikkumatilaa on luonnossa.
Kaupassa käyn keskustassa, ostari ei oikeen nappaa (nuoriso/pultsarit hengaa) ja on kalliskin.
täällä asunnot on edullisia. :) paljon koiraihmisiä.

Ja puolisoni sanoi ettei olis muuttanut jamppaan jos olisi tiennyt maineen etukäteen. mut nyt kun asuu täällä niin todellakin viihtyy täällä. :D eli kyllä se maine vaan on semmonen joka vaikuttaa ihmisiin. mut ihan turhaa se huono maine on mun mielestä (ehkä ennen piti kutinsa.). Se vaan et jos asuu kaupunin vuokrasunnossa niin voi naapuritkin olla sen mukaiset.
Haltianpolulle en muuttaisi kyllä itsekään (syytä en osaa sanoa, ei vaan oo mun makuun se alue) monet kaverit ja tutut on asuneet kyllä siellä ja ihan tavallisia nekin on. :o
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Reilu kuukausi on tullut Jampassa asusteltua, eikä tämä ole mitenkään poikkeuksellisen rauhattomalta lähiöltä vaikuttanut. Pikku ostarilla hilluu teinejä ja jokunen pultsarikin aina silloin tällöin, mutta eikös ne ole Suomessa melkein joka ostarin vakioväkeä?

Itse nostaisin suurimmaksi ongelmaksi joidenkin kerrostalojen todella huonon äänieristyksen ja poikkeuksellisen suuret koirankakka varannot kevyenliikenteenväylillä.
Ilmianna
Jaa
Hyviä tai huonoja asuinalueita ei olekkaan. On vain mielikuvia, ennakkoluuloja ja
väärää asennoitumista. Nomby tyyppistä ajattelua, joka näkyy näissäkin kommenteissa.
Vastaukset voidaan karkeasti jakaa ihmistyypeittäin seuraavasti:1. uskoo kuulopu-
heisiin=juoruihin. 2. hinnoittelee alueet ja uskoo kalliimman olevan parempi .
3.Kaiken tietävä ja kaiken kokenut analysoija, joka pitää itseään muita parempana
kansalaisena, asuessaan "paremmalla" puolella jotakin, pystyy maksamaan vuokransa ajoissa, ei suvaitse nuorisoa (se vaihe on jäänyt häneltä väliin?), on
virallisen koirankakkakeskusteluyhdistyksen kunniajäsen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No huh, huh... väite siitä ettei hyviä tai huonoja asuinalueita ole on aivan puhdasta dadaa eikä perustu mihinkään.

Toinen asia sitten kokonaan on eroaako Jamppa OIKEASTI mitenkään merkittävällä tavalla muista Järvenpääläisistä asuinalueista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eihän se oma koti tavalliselle ihmiselle ole mikään rahasampo, vai mitä ? Asuntosijoittajat ovat sitten erikseen.

Mutta jos palstalla keskustelijat lukevat esim. Kauppista ja Arvopaperilehteä, niin nyt ovat ajat sellaiset, että on kolme ostokriteeriä jotka pätevät aina : välittäjät sanovat, 3 x S = sijainti, sijainti, ja sijainti. Tämä pätee kehyskunnissa ja radanvarressa hyvin.

Helsingissä taas toimii kolmen ämmän sääntö 3 x M = metro, meri, ja maine.

Tulevaisuudessa asuntovarallisuutta ei ehkä välttämättä enää peritä, vaan tulevat eläkeläiset joutuvat käyttämään asuntovarallisuuttaan tulevan eläkkeensä lisäksi omiin elämiskuluihinsa. Siispä kannattaa katsoa mistä asuntoa on hankkimassa, varsinkin jos asunto on tarkoitettu loppuelämän asunnoksi tai asunnoksi siihen eläkeikään asti.

Osallistukaa oman kaupunkinne kaavailtoihin silloin kun asiat ovat vasta paperilla, jolloin niihin on mahdollista vaikuttaa, ja myös oman asuinalueensa rakentamiseen. Muistelen, ( osallistujia oli kourallinen, allekirjoittanut oli paikalla asukasyhdistyksen edustajana ) että J:pään keskustan, Pajalan alueen, ja Rantapuiston, ja Rakettitehtaan alueen kaavailta oli ainakin neljä ? vuotta sitten.

Lähti vähän keskustelu rönsyilemään alkuperäisen kirjoittajan kyssäristä, mutta sinällään ihan mielenkiintoinen keskusteluketju.

PS: Jäkessä Kurkkusuolaamonmäen tietävät vanhat Jäkeläiset, ja ne jotka ovat toisenpolven palomiehiä ! Tuossa em. kaavaillassa minun lisäkseni sen tiesi nyt edesmennyt kaupunginarkkitehti Ossian von Konow ! mutta junantuoma jäkeläinen olen minäkin !
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
no,joo joskus voi olla ollut näin, muyya nyt on esim. Harjutiellä todella fiksua asuja asukkaita,koska suurin osa heistä on asunut talossa jo alusta asti. toki näitä sosiaalitapauksia on jokunen ollut,mutta heistä on selvitty asiallisesti vuokraajan kanssa. elikkä kaikki OK
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse olen asunut Jampassa vuodesta -87 vuoteen -96. Tuona aikana asuin aivan ydin-jampassa kerrostalossa, Noitten Jampan vuosien aikana tapasin puolisoni ja saimme molemmat lapsemme. Itselleni ei jäänyt kovinkaan pahaa makua Jampassa asumisesta vaikka oin sitä hieman etukäteen pelännytkin juuri alueen entisen huonon maineen takia. Nykyisin asun Jpään keskustassa ja voin valehtelematta sanoa että rauhallisempaa oli Jampassa asuminen. Jampassa häiriökäyttäytyminen oli enimmäkseen kotihälytyksiä tietyissä taloissa, kun taas tässä keskusta-alueella kaikkialla ympäristössä yleensä etenkin kesäisin.
Mielestäni nuo 70-luvun levottomat ajat on turhaan pilannut alueen maineen. Muutama harmiton puliukko kesällä ja halvat asunnot eivät alueesta vielä mitään slummia tee. Varsinkin muistan että alle kouluikäisten lasten kanssa Jamppa oli suorastaan hyvä paikka asua, koska alueella ainakin tuohon aikaan asui paljon nuoria lapsiperheitä. Yhtä kaikki, ainahan Jampasta pois pääsee mikäli ei viihdy. Oma muuttomme ei aikoinaan johtunut kuitenkaan todellakaan viihtymisestä, Vanhoja naapureita jäi hiukan ikäväkin...
Ilmianna
Jaa
Millähän tuo Jampankaaren PIRTTIHIRMU tuolta rivarista saatas hiljaseks. Lapset sillä on kotona ja hän itse aina humalassa ja haastamassa riitaa kaikkien kanssa.
Ilmianna
Jaa
Itse muutin Jamppaan tuttavien epäilyksistä huolimatta. Kaikkihan sanoivat, että täällä on niin levotonta ja pelottavaa porukkaa. Tämä kaikki oli taas luulopuheita. On kyllä totta, että täällä on edelleen hyvä ja huono puoli. Hyvä puoli (Saunakallion koulun eteläpuoli sekä Wärtsilänkadun länsipuoli.
En ole kahden vuoden aikana nähnyt mitään epäilyttävää, en maahanmuuttajia, ja vain kesäöisin on kuulunut joskus baarikotiutumisia, mutta siis todella harvoin.
Voisin kyllä mieluumin suositella tätä aluetta, kuin esim. Tikkurilaa, jossa kuului meteliä ja näytti tapahtuvan joka yö jotain.

Jos haluaa rauhallista ja luonnonläheistä aluetta hyvillä lenkkipoluilla ja metsillä sekä erittäin halvoilla asunnoilla niin suosittelen. Pikku hiljaa täälläkin hinnat nousee, kun ihmiset tajuavat, että täälläkin asuu aivan samoja ihmisiä kuin muillakin kerrostaloalueilla:)
Suurin osa kaupungin vuokra-asunnoista on siirretty keskustaan, jolloin alue rauhoittui. Meidänkin pihapiirissä on enimmäkseen omistusasuntoja ja on kyllä niin hiljaista ja rauhallista. Paljon vanhuksia.
Ei todellakaan mitään valittamista...
Ilmianna
Jaa
Heips,

Jamppa on oikeasti vanhemmille ihmisille, jotka ovat sosiaalitoImen asiakkaita loppusioituskohde.
Toisaalta muualta tulleet nuoret saavat Jampasta edullisen asunnon josta voi ponnistaa.
Ehkä nämä epäkohdat opettavat nuoria.
Suosittelen kyllä, nuorille ( korkeintaan 1v asumista). Paljon on elämästä opittavaa.
Ehkä voisi ajatella.
Me vanhat jotka olemme kokeneita, voisimme antaa jotakin nuorille.
Mikään paikka jossa asut ei ole oma ennen kuin tunnet sen omaksesi.

Jamppa on paikka jossa moni kulttuuri kohtaa toisensa.
Tämä opettaa meille aikusille kuten myös lapsille paljon.

Mielestäni on kysymys asennoitumisesta.
Kun et hyväksy jotakin, kuulutko silloin joukkoon vai, haluatko kuulua isompaan joukkoon ??

Pitkän tien käyneenä voin kertoa vain oman mielipiteeni.

Me kaikki ollaan, synnytty samalla tavalla, kysymys on vain siitä missä ?

Tärkein asia Miehen elämässä on ITSEKUNNIOITUS !

ps. olisihan se hienoa kun 15v ymmärtäisi tämän eikä sössisi tulevaisuuttaan

yst. terv -mjp-
Ilmianna
Jaa
Jamppa on best...entiset asuinpaikat: Helsinki, HIekkaharju, Tupalantie Järvenpäässä, Loutinkatu, Jamppa......eli siis Jamppa on näistä ehdottomasti
paras....luonto lähellä, ihmiset rauhallisia, superkauppa vieressä, apteekki vieressä, hyvä koiran ulkoilutusalueet, bussipysäkki ja junapysäkki erittäin
lähellä, päiväkodit lähellä, vanhusten palvelutalo lähellä...olemme asuneet noin 35 vuotta....paras paikka asua ::O)
Ilmianna
Jaa
jamppa ei ole enää todellakaan pahaa seutua itse asunut 10 v jampassa eikä ole kyllä mistään mitään valittamista. sillonkun muutin jamppaan kuumotteli vähän itseäkin kun kaikki pelottivat että ei ole rauhallista seutua. no mutta 10 v asuttu ja voin sanoa että paljon rauhallisempaa seutua kun esim tikkurila 10 v sitten!
Ilmianna
Jaa
jamppa on nykyisin ihan kiva ja jopa ihan viihtyisäkin paikka. josmus aikoinaan se oli niitä järvenpään kauheimpia paikkoha niinsanotuski. mutta ihan huoletta sinne voi muuttaa ei ole paha paikka :)
Ilmianna
Jaa
Yksi hyvä indikaattori vuokratalossa voisi olla, kuinka monta muuttoa siinä on ollut vuoden aikana.Esim. Haltianpolulla (muistaakseni 1) on talo jossa oli vain 1 muutto vuoden aikana, ja ylempänä olevassa nk. "kattilassa" sijaitsevassa HP10:ssä 13! (VVO).
Ilmianna
Jaa
Asun Jampassa rivitalossa, muutin tänne 2v. sitten espoosta. Googletin jampasta tietoja, joissa haukuttiin jamppaa narkkareiden asuinalueeksi ja ties miksi. Joo kyllä tuolla kaupalla saattaa joskus olla muutama kännissä pyöriä, mutta jos ei ole ihan keskellä metsää asunut niin ei voi kuin nauraa näille uhkakuville Jampasta :)

Verrattuna Espooseen tämä paikka tuntuu niin lintukodolta kun olla ja voi.

Ensimmäisenä iltana kun lähdin koiria käyttämään joskus 23 aikoihin, niin viereisellä parkkipaikalla oli isä ja poika katselemassa tähtiä kaukoputkella. He vielä morjenstivat minua iloisesti, vaikka en ollut ikinä heitä nähnyt. En voinut kun ruveta ääneen nauramaan "pelottavalle jampalle" :D
Ilmianna
Jaa
Pakko kirjoittaaa...! Oon viis vuotta täällä asunu ja voin sanoa, että on aikamoinen hirviömesta. Parissa eri paikassa Jamppaa oon asunu. Se riippuu vähän, mihin aikaan liikkuu esim viikonloppuisin. Mulla kun on koirii ni tulee liikuttuu hämäriin aikoihin ja voin sanoa, että joka viikko vähintään kerran tulee sellanen fiilis että nyt muutan v*ttuun täältä. Ollaan täällä naapureiden kanssa pitkään ihmetelty, kun mistään ei kirjoteta lehdissä ym. Ammuskelu pääty viimeks lehteen, mut sekin oli vaa paukkupaukuilla toteutettu. Olin oikeesti yllättyny, että siitä luki missään. Kovasti tuntuu et näit jampan tapahtumii yritetään lakasta maton alle.. Väitetään, että vanhalla maineella mennään. Ite kans ajattelin ennen niin, mutta tänne muutettuani oon saanu monta kertaa pelätä tuolla liikkuessa. Enkä ole mikään nynnerö. Ei tulis mieleenkään lähteä ulos ilman kännykkää. Jos ette usko niin kyselkää ihmisiltä, jotka täällä asuu ja asioista tietää. Jos ihmettelette, mistä tiedän täällä tapahtuvan kaikkee ni vastaus on tämä.. Mulla asuu paljon kavereita (opiskelijoita ollaan) ympäri Jamppaa niin niitten kanssa sit aina läpällä kysellään, et mitäs teillä tapahtu viikonloppuna.. sitä kautta kuulen. Puukotuksia, kirveellä riehumisia, pahoinpitelyjä, ammuskelua, yliannostuksia.. joka viikonloppu on vähintään yks tällanen tarina kantautunu korviin. En halua pelotella ketään vaan en halua ihmisten ajattelevan, että täällä asiat ois mihinkään suuntaan parantunut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jamppa - kiva, luonnonläheinen, pikku kylä pienessä kaupungissa. Jampankadun rivarit mukavaa asumista suht edullisilla hinnoilla. Etenkin lasten kanssa tosi kiva osoite olla. Jäke itsessään mun pirtaani kovin pieni ja kotikutoinen, mutta muksut viihtyy, niin kait sitten meidän aikuistenkin on tekeminen. "Hiljainen on kylätie"...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jampassa ostarin seutu on joskus kuumina kesäpäivinä rauhaton. Meidän talossa ongelmana on lähinnä uteliaat yksinkertaiset eläkeläiset. Muuten täällä on jopa puuduttavan rauhallista. Kerrostalojen ohuet seinät ja kaikuva putkisto on ongelma.
Paikallisjuna saisi ehkä pysähtyä useammin. Helsinkiin on matkaa n. 40 km.
Itse olen kanssa huomannut, että Järvenpään keskusta alue on kokonaisuutena rauhattomampi kuin Jamppa.
Ilmianna
Jaa
Itse ostan perunat lopelta!
Ilmianna
Jaa
Asuin lapsena Jampassa eli vuosina 1996-2001 varhaiseen teini-ikään asti. Isä ei koskaan päästäny mua pitkäksi aikaa yksin ulos, varsinkaan ostarin läheisyyteen. Varotteli aina pultsareista tai narkkareista. Ja niitähän siellä olikin.

En ehkä suosittele lapsiperheelle kun itselle jäi aika pelottavia muistoja. TOSIN tuosta on jo aikaa, ehkä asiat on jo muuttuneet siellä paremmaksi!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
92-98 jampassa lapsuus myös... kokeillaan arvalla muistatko puliukkoo ketä kutsuttiin pandaksi ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olin viikonlopun Jampassa. Autosta pöllittiin kilvet heti samana viikonloppuna.
Ilmianna
Jaa
Koko kaupungin persreikä
Ilmianna
Jaa
Jamppa on mainettaan parempi paikka, oikein rauhallinen ja mukava lapsiperheille. Voin suositella esimerkiksi Kaarnapolun asuntoja, ihanalla paikalla ja asukkaat mukavia sekä auttavaisia. Ostoskeskuksessa voi tehdä huoletta ruokaostokset ja laitapuolenkulkijoista ei ole tietoakaan.
1
Ilmianna
Jaa
Parikymmentä vuotta olemme asuneet Jampassa, ensin rivitaloissa ja sittemmin osaketalossa. Hyvin rauhaisaa on asuminen ollut. Olen myös koirien kanssa liikkunut eri aikoihin enkä ole koskaan kokenut pelkoa tai vaaraa en myöskään ostarin kulmilla. Ihan tavallista rauhallista eloa ja mukavia ihmisiä. Tosin minulla ei ole kokemusta kaupungin taloista eikä niitä ihan naapurissakaan ole. Eli ihan hyvin viihdymme.
Ilmianna
Jaa
Jamppalaiset kovikset ja narkkarit jos laittaa asumaan pohjanmaahan, Vaasan Ristinummelle, maine reppanoilta lähtee.

Itse asun jampassa, mutta kun vierailee Pohjanmaalla, varsinkin Vaasan Ristinummella, siä nostetaan yksitellen kovikset naulakkoon.

Jos joku väittää vastaan, sinne vain onnea koittamaan.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Jamppa?

Hei!

Olen muuttamassa töiden vuoksi järvenpäähän. Minkälainen asuntoalue on Jamppa, täältä kun on tarjottu asuntoa. Ja mitkä asuntoalueet ovat ns. huonoja ja mitkä taasen ns. "hyviä". Asiallisia vastauksia kiitos!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta