Jokos sumpittelijat on testanneet Stevia makeutusaineen?

>>Tiedä nyt kylläkään, onko se vielä kerinnyt kauppoihinkaan, mutta se kuitenkin vihdoinkin hyväksyttiin suomessakin lailliseksi makeuttajaksi. Lähes kaloriton ja 300 kertaa sokeria imelämpi puhdas luonnontuote.. Linkeistä lisää, kun en jaksa selitellä..
--
http://fi.wikipedia.org/wiki/Stevia
http://www.vihrealanka.fi/uutiset/eu-hyväksyi-ihmeaine-stevian-ensimmäiset-virvoitusjuomat-kaupoissa-jo-jouluna

23

305

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .......

      mieluummin käytän oikeaa maria :)

    • saako sitä

      ostaa mistään?
      Olisi hyvä lisäaine karppaajalle:)

    • Steviatestaaja

      Ostin pakkauksen Hermesetaksen steviapillereitä. Ei löytyne karmeamman makuista makeutusainetta. Pillereitäkin tatvitsee laittaa puoli tusinaa että saa edes vähan makeutta aikaiseksi. En suosittele.

      • maukas mies;)))

        Miksi ihmiset pelkäävät sokeria enemmän kuin jumalaa ! ?

        Sokeri on kaiken aa ja öö. Ei sitä tarvitse syödä kiloa kerrallaan. Jopa pieni lusikallinen riittää. No, kahvissa käytän vain kermaa ja kokomaitoa, en sokeria. Sokeria saa niin monien tuotteiden oheisena muutenkin.

        Olipa kysymyksessä vaikka pettuleivän syönti, niin pätee ohje, liika on liikaa. Siinä samalla ohje "karppaukseen" :)


      • annikoo..
        maukas mies;))) kirjoitti:

        Miksi ihmiset pelkäävät sokeria enemmän kuin jumalaa ! ?

        Sokeri on kaiken aa ja öö. Ei sitä tarvitse syödä kiloa kerrallaan. Jopa pieni lusikallinen riittää. No, kahvissa käytän vain kermaa ja kokomaitoa, en sokeria. Sokeria saa niin monien tuotteiden oheisena muutenkin.

        Olipa kysymyksessä vaikka pettuleivän syönti, niin pätee ohje, liika on liikaa. Siinä samalla ohje "karppaukseen" :)

        En ole koskaan käyttänyt noita makeutusaineita......kai ne joillekin on ehkä tarpeen...en tiedä...Sokeri on ainakin luonnon oma tuote.....kahviin laitan pienen lusikallisen......teehen kaksi.....sokeria tulee minulle muuten vähän kun oikein ostele niitä ......unelmatorttuja.....eikä itselle viitsi leipoakaan kovin usein...Sesonkileipomiset vaan....


      • annikoo.. kirjoitti:

        En ole koskaan käyttänyt noita makeutusaineita......kai ne joillekin on ehkä tarpeen...en tiedä...Sokeri on ainakin luonnon oma tuote.....kahviin laitan pienen lusikallisen......teehen kaksi.....sokeria tulee minulle muuten vähän kun oikein ostele niitä ......unelmatorttuja.....eikä itselle viitsi leipoakaan kovin usein...Sesonkileipomiset vaan....

        sokeri on yhtälailla luonnontuote kuin makeutusainekin. molemmat on läpikäyneet teolliskemiallisen valmistusprosessin. makeutusaineessa on vaan käytetty eri yhdisteitä maun saattamiseksi.

        jos luonnontuotteella haluaa kaffensa makeuttaa on syytä mennä kalliolle yrttejä keräämään :-)


      • kielibasa kirjoitti:

        sokeri on yhtälailla luonnontuote kuin makeutusainekin. molemmat on läpikäyneet teolliskemiallisen valmistusprosessin. makeutusaineessa on vaan käytetty eri yhdisteitä maun saattamiseksi.

        jos luonnontuotteella haluaa kaffensa makeuttaa on syytä mennä kalliolle yrttejä keräämään :-)

        siis sokeri on yhtälailla kemiallinen tuote kuin makeutusainekin.. sori. tää olut sekottaa :-)


      • annikoo..
        kielibasa kirjoitti:

        siis sokeri on yhtälailla kemiallinen tuote kuin makeutusainekin.. sori. tää olut sekottaa :-)

        En ole niin ajatellut asiaa......muuta kuin että sokerijuurikkaita ainakin käytetään....ja oli sopimusviljelijöitä paljon näille.....minne se luonnontuote sitten katoaa sen prosessin vaiheissa....pitää tutustua .....aika vähän kyllä sokrua käytän..pitäisi ehkä enemmä....tulisi vähän makeammaksi.......

        http://www.dansukker.fi/fi/Tietoa_sokerista/Sokeri_ei_ole_pelkkä_makeuttaja.aspx


      • annikoo.. kirjoitti:

        En ole niin ajatellut asiaa......muuta kuin että sokerijuurikkaita ainakin käytetään....ja oli sopimusviljelijöitä paljon näille.....minne se luonnontuote sitten katoaa sen prosessin vaiheissa....pitää tutustua .....aika vähän kyllä sokrua käytän..pitäisi ehkä enemmä....tulisi vähän makeammaksi.......

        http://www.dansukker.fi/fi/Tietoa_sokerista/Sokeri_ei_ole_pelkkä_makeuttaja.aspx

        loppujen lopuksi kyseessä on molekyyli. eri asia on miten se saadaan kiteeksi ruokapöytään. tai pölyksi aromaattiseen sekotteeseen.
        vähän kuin burana apteekissa. maksaa paljon, vaan sisar-lääke on halvempi ilman nimeä. vaikuttava aine on kuitenkin sama.
        sori nihkeä apteekillinen vertaus :-)


      • kielibasa kirjoitti:

        loppujen lopuksi kyseessä on molekyyli. eri asia on miten se saadaan kiteeksi ruokapöytään. tai pölyksi aromaattiseen sekotteeseen.
        vähän kuin burana apteekissa. maksaa paljon, vaan sisar-lääke on halvempi ilman nimeä. vaikuttava aine on kuitenkin sama.
        sori nihkeä apteekillinen vertaus :-)

        kiitos markkinaimmeisten ja median ihmiset suosivat "puhdasta luonnonmukaista tuotetta". joka sitten maksaa enemmän.
        markkinavoimat vie eikä ne vikise :-)


      • annikoo..
        kielibasa kirjoitti:

        kiitos markkinaimmeisten ja median ihmiset suosivat "puhdasta luonnonmukaista tuotetta". joka sitten maksaa enemmän.
        markkinavoimat vie eikä ne vikise :-)

        Onko sen sokerin haittapuolia niin paljon ......kuin tuo energiapitoisuus. ?....sorbitoli.....maltitoli.....tekevät ainakin vatsavaivoja monelle....
        Teen kohta syömälakon.......mutta en vielä tänään....


      • annikoo.. kirjoitti:

        Onko sen sokerin haittapuolia niin paljon ......kuin tuo energiapitoisuus. ?....sorbitoli.....maltitoli.....tekevät ainakin vatsavaivoja monelle....
        Teen kohta syömälakon.......mutta en vielä tänään....

        uusi aines uudet kuviot.. pittää kokeilla..


    • ?+1=?

      Totuttelin aikanani juomaan kahvin ilman sokeria. Nyt maistuu hirveälle sokerin kanssa, että eipä noita makeutusaineitakaan ole tarvinnut käyttää.

    • Kahvi kahvina, ilman lisukkeita,,, aivan karmeeta jos jotain siihen sekotan,,, Hyvä kahvi kun on parasta sellaisenaan,,, eikä mitään pulla tai keksi apetta,,,

      • Ihmekummaouto

        EU on määritellyt Stevian käyttörajan niin pieneksi että juomateollisuus joutuu jatkamaan sitä hedelmäsokerilla joka taas ei ole niitä terveellisimpiä makeita.
        Tulee vaan mieleen että onko aine niin vaarallista ettei sillä voi yksinään makeuttaa
        juomaa, onhan se kuitenkin n. 300 kertaa sokeria makeampaa, kuulemma.


      • Ihmekummaouto kirjoitti:

        EU on määritellyt Stevian käyttörajan niin pieneksi että juomateollisuus joutuu jatkamaan sitä hedelmäsokerilla joka taas ei ole niitä terveellisimpiä makeita.
        Tulee vaan mieleen että onko aine niin vaarallista ettei sillä voi yksinään makeuttaa
        juomaa, onhan se kuitenkin n. 300 kertaa sokeria makeampaa, kuulemma.

        ...Kysymys on oman tietoni mukaan aivan puhtaasta luonnontuotteesta, mutta älyttömän imelästä tuotteesta. En ole kokeillut, koska en muutenkaan käytä sokeria... Toki siinäkin on jokin raja, minkä verran sitä on syytä käyttää... Se on vähän samoin 96 prosenttisen pirtunkin kanssa. Puhdasta on, mutta tappavan vaarallista, jos ei kunnolla lanttaa...


      • Ihmekummaouto kirjoitti:

        EU on määritellyt Stevian käyttörajan niin pieneksi että juomateollisuus joutuu jatkamaan sitä hedelmäsokerilla joka taas ei ole niitä terveellisimpiä makeita.
        Tulee vaan mieleen että onko aine niin vaarallista ettei sillä voi yksinään makeuttaa
        juomaa, onhan se kuitenkin n. 300 kertaa sokeria makeampaa, kuulemma.

        vaikea kuvitella että jokin olisi sokeria 300 kertaa makeampaa ,. miten se on laskettu ,. jos laittaa kahvikuppiin teelusikallisen steviaa ja hörppää niin miltä se tuntuis ,. putoaisko hampaat suusta vai mitä?


      • Ihmekummaouto kirjoitti:

        EU on määritellyt Stevian käyttörajan niin pieneksi että juomateollisuus joutuu jatkamaan sitä hedelmäsokerilla joka taas ei ole niitä terveellisimpiä makeita.
        Tulee vaan mieleen että onko aine niin vaarallista ettei sillä voi yksinään makeuttaa
        juomaa, onhan se kuitenkin n. 300 kertaa sokeria makeampaa, kuulemma.

        Siis miten sen käytön voi kohtuullistaa jos on noinkin paljon makeampaa???,,, no empä tartte makeuttaa, en todella tykkää mistään makeasta,,,
        Paljonko sitä on tutkittu?,,, no moniko asia mitä päivittäin niellään kitusiimme on todella tutkittu puolueettomasti?,,, sillä se joka tilaa tutkimuksen, se maksaa,,, ja tuloshan on tilaajan toivomuksen mukainen,,, Noin se menee,,,


      • mielialapide kirjoitti:

        ...Kysymys on oman tietoni mukaan aivan puhtaasta luonnontuotteesta, mutta älyttömän imelästä tuotteesta. En ole kokeillut, koska en muutenkaan käytä sokeria... Toki siinäkin on jokin raja, minkä verran sitä on syytä käyttää... Se on vähän samoin 96 prosenttisen pirtunkin kanssa. Puhdasta on, mutta tappavan vaarallista, jos ei kunnolla lanttaa...

        ;o))),,, vai pirtuun,,, eipä ole kohdalle sattunu,,, ainakaan tietoisesti jossain kotibileissä, mut taju ei oo kadonnu,,,
        Joskus kuullu että appelsiini ja greippi vie pirtun maun juomasta,,, joten kenties mahdollista että olen napandereita nauttinukkin,,,


      • HugaZaga kirjoitti:

        vaikea kuvitella että jokin olisi sokeria 300 kertaa makeampaa ,. miten se on laskettu ,. jos laittaa kahvikuppiin teelusikallisen steviaa ja hörppää niin miltä se tuntuis ,. putoaisko hampaat suusta vai mitä?

        kaffenmaistajan avulla. ihmiskielen reseptorit toimii paremmin kuin mikään pet-kamera tai biofysikaalinen uuveelaite konsanaan :-)


      • HugaZaga kirjoitti:

        vaikea kuvitella että jokin olisi sokeria 300 kertaa makeampaa ,. miten se on laskettu ,. jos laittaa kahvikuppiin teelusikallisen steviaa ja hörppää niin miltä se tuntuis ,. putoaisko hampaat suusta vai mitä?

        ... Hampaat putoo, kahvikuppi sulaa, eikä voi puhua viiteen päivään jos sitä raakana laittaa lusikallisen kielen päälle, siksi se on lantattava johonkin toiseen aineeseen, kuten vaikka sokeriin,-))..
        Esim.Onhan trikolovetyleenikin yli 10 kertaa vahvempaa liuotinta, kuin asetoni:)


      • annikoo..
        kielibasa kirjoitti:

        kaffenmaistajan avulla. ihmiskielen reseptorit toimii paremmin kuin mikään pet-kamera tai biofysikaalinen uuveelaite konsanaan :-)

        Niin...eihän se ihmiskieli niin montaa makua maista....kuin ne neljä perusmakua...makea..suolainen...hapan..katkera.......niin ne väittää...minä kyllä tunnen montaa muuta....heheheh


      • mielialapide kirjoitti:

        ... Hampaat putoo, kahvikuppi sulaa, eikä voi puhua viiteen päivään jos sitä raakana laittaa lusikallisen kielen päälle, siksi se on lantattava johonkin toiseen aineeseen, kuten vaikka sokeriin,-))..
        Esim.Onhan trikolovetyleenikin yli 10 kertaa vahvempaa liuotinta, kuin asetoni:)

        Asetoni on kyllä tuttu juttu,,, mutta tuo trikolovetyleeni, se on oudompi juttu,,, liukenisko sillä ne miesten paljonpuhutut rasvanäpitkin puhtosen valkeiksi? ;o))),,,

        No leegolekurit on hyvillään ;o))),,, etteikö suorastaan tunkua vastaanotolle, ja kassakone kilisee ;o))),,,
        Tää puhepuoli livessä,,, se saattas ilahduttaa monta liveystistä,,, en pulputtas kun pulsaattoripesukone ;o))),,, no en todella sitä tekkään,,, mutta puheenlahja on kaiken a ja o ;o))),,,

        Nyt kivat illanjatkot,,, ja olkkaapa nyt ihan ok mielellä,,,


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Useita puukotettu Tampereella

      Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht
      Tampere
      152
      2954
    2. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      368
      2050
    3. Leipivaaran päällä on kuoleman hiljaista.

      Suru vai suuri helpotus...
      Puolanka
      41
      1805
    4. Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?

      Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii
      Puolanka
      37
      1772
    5. Meneeköhän sulla

      oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua
      Ikävä
      32
      1421
    6. Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa

      Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em
      Ikävä
      93
      1221
    7. Määpä tiijän että rakastat

      Minua nimittäin. Samoin hei! Olet mun vastakappaleeni.
      Ikävä
      54
      1173
    8. Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.

      Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul
      Hindulaisuus
      328
      975
    9. Jumala puhui minulle

      Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles
      Ikävä
      110
      948
    10. Annan meille mahdollisuuden

      Olen avoimin mielin ja katson miten asiat etenevät. Mutta tällä kertaa sun on tehtävä eka siirto.Sen jälkeen olen täysil
      Ikävä
      53
      792
    Aihe