alennusvaihteet ja lukot

koilliskaira1999

missä MAASTUREISSA on parhaat lukot kun tulee tiukka paikka...niin onko se parempi kitkalukko vai toi kytkettävä 100%lukko. minkälaiset lukot on esim mitsu pajero,nissani,isuki,toyota ja ranke roveri.

29

3560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+13

      100% lukot ovat parhaat. Kitkalukoilla ei niihin verrattuna tee mitään. Jeep Wrangler Rubicon-varustelulla ja G-mersu kai ainoat, joissa molemmilla akseleilla ja keskellä manuaalisesti kytkettävät 100% lukot.

      WK-korin Grand Cherokeessa Quadra Drive 2 nelikolla (ja myös WJ:n quadra drivessa) automaattisesti kytkeytyvät 100% lukot molemmilla akseleilla ja keskellä. Manuaalisesti kytkettävät maastossa hieman pätevämpiä, mutta päivittäisessä ajossa niistä ei ole samanlaista hyötyä kuin automaattisesti kytkeytyvistä.

      Kaikki muut on 2- tai 3-vetosia leluja. Japsit voit unohtaa heti. Roverkaan ei ole tainnut koskaan valmistaa oikeaa täyslukittua nelivetoa.

    • ei tielle

      Onhan noita muissakin traktoreissa. Valtrat ym. on samaa sarjaa. Pellolle sopivia.

    • Vsjo idjot pa planu

      Lada Nivassa.

      • 20+13

      • Mikäjärkitässäkin
        20+13 kirjoitti:

        Nivakin pelkkä 2-veto. Avoimet perät edessä ja takana.

        http://www.youtube.com/watch?v=UhhiaZDcwtw

        Hyvinhän Jeep videolla hangen alle kaivautui vaan miten olisi käynyt vakiorenkain.
        Ja ihan filosofisestii: miksi ajaa autolla tuollaiseen paikkaan? Paitsi hyvin vuoksi bensaa polttamaan..


    • 12+17

      "WK-korin Grand Cherokeessa Quadra Drive 2 nelikolla (ja myös WJ:n quadra drivessa) automaattisesti kytkeytyvät 100% lukot molemmilla akseleilla ja keskellä. Manuaalisesti kytkettävät maastossa hieman pätevämpiä, mutta päivittäisessä ajossa niistä ei ole samanlaista hyötyä kuin automaattisesti kytkeytyvistä."

      WK:ssa on kyllä kytkettävät lukot, jos on lukollinen malli. WJ:ssä ja WG:ssä on kitkalukot, jotka ainakin omassani on kovemmalla pakkasella toimii vaihtelevasti. Oikeat litkut lisineen on perissä. mutta kaivannee ilmeisesti riittävän lämmintä toimiakseen. Toiminnan seuraamista minulla on vain auraaamattomalta mökkitieltä ja tukkiautoteiltä.

      • 20+13

        WJ:n Quadra Drivessa käytetyillä Vari-lok perillä ei ole mitään tekemistä kitkalukkojen kanssa! Puhut varmaan jostain muusta vetosysteemistä?

        Vari-lokissa on pyörimiseron mukaan progressiivisesti 100% asti kiinni puristuvat levypakat. Aivan kuten Quadra Drive 2:n ELSD perissä. ELSD periin on vain lisätty sähköisesti ohjattu venttiili, jonka ansiosta kytkinpakkoja kiinni puristava öljynpaine voidaan vapauttaa viiveellä, eli jättää perä 100% lukkoon. Vari-lokissa venttiiliä ei vielä ollut, jonka takia geroottoripumpun muodostama öljynpaine alkaa vapautumaan pyörimisnopeuden tasaannuttua. Lämpötilalla ei pitäisi olla kummankaan perän toimintaan vaikutusta. Mitä nyt jäykemmät öljyt saattavat teoriassa nopeuttaa paineen muodostumista ja levyjen kytkeytymistä.

        Molemmat Quadra Drive sukupolvet ovat idiottivarmoja ja kilpailijoihinsa ( =vajaavedot) verrattuna täysin suvereeneja, koska niiden ohella Rubicon ja G-mersu ovat ainoat, jotka pystyvät siirtämään 100% väännöstä mille tahansa renkaalle.


    • 12+12

      Mitäs noilla Jeepin lukoilla tekee kun se auto on aina korjaamolla. Tunnetusti epäluotettava merkki,en ostais Jeeppiä ikinä!

      • 20+13

        Siinä vaiheessa kun Jeeppi lähtee eläkkeelle, se sun crv on ruostunut puhki ja sulatettu uudeksi japsiksi jo muutamaan otteeseen.


      • 12+12
        20+13 kirjoitti:

        Siinä vaiheessa kun Jeeppi lähtee eläkkeelle, se sun crv on ruostunut puhki ja sulatettu uudeksi japsiksi jo muutamaan otteeseen.

        Mut kun mullaa ei oo, eikä tuu crv.tä.


      • 13+13

        Mikäs minu Jeepissä on vikana, kun se ei ole korjaamolla kokoajan??
        Epäluotettavuuteen en ole vielä törmännyt, milloin se tulee?


    • 11+6

      mikä on se oikean merkkinen auto, jos niva jätetään laskuista?

    • Nivasimppa

      Volvo C303, Unimog tai RG32. Omat hankaluutensa niissäkin, esim. ylläpidon suhteen...

    • Parhaat

      Mulla on Nissanissa hyvät lukot. Yks lukko ovessa ja virtalukko. Nääs minimoitu rikkoutumisen mahdollisuus.

    • eer

      toyotassa on 100% lukot ainaki hj 61 ja hdj 80 cruiserit on oikeilla lukoilla

      • 4+12

        mutta vain joissain yksittäisissä vuosimalleissa 90 luvun puolivälin aikoihin


    • Hj 61

      Suzuki Grand Vitarassa vuodesta 2006 eteenpäin on kunnolliset alennusvaihteet ja kytkettävä keskitasauspyörästön lukko. Napalukkoja ei vakiona ole.

      • Vitarassa ei ole maavaraa nimeksikään, vaikka muuten onkin kohtuullisen etenemiskykyinen vajaalukkoiseksi(varsinkin loppupään versiot). Loppujen lopuksi renkaillahan siellä pientareen puolella edetään.


    • Mersun G:ssä on, mutta on kuinka hyvä se on sitten muilta ominaisuuksiltaan niin siitä päästään varmaan mukavaan väittelyyn.

      Saisi Land Rover tarjota jo vihdoinkin esim. Defenderiin vaikka lisävarusteeksi kytkettävät tasauspyörästön lukot molemmille akseleille. Tosin saahan ne kuulemma siihen jälkikäteenkin asennettua.

    • Katkesi viime talvena Defellä, kenties jo hieman kovettuneilla talvikumeilla, pari kertaa taivallus ihan hölmöön paikkaan, kun akselilukot uupuu ja TRC:tä ei saa poiskytkettyä. Lunta ei ollut nimeksikään, mutta kone leikkaa tehot heti kun sutasee. Ei auta hidas nelikko tai keskilukko, kun ei niin ei. Samoista kohdista menin ilman mitään ongelmaa Vitaralla, tosin uusilla kumeilla. Onhan se Defe muutenkin sellainen, että siitä tykkää ne jotka tykkää....

      • 4+12

        Aika erikoista jos L&R:n parhaassa maasturissa ei saa tuota kytkettyä pois, kun onnistuu monessa citymaasturissakin.


    • A. On erikoista, mutta 06-mallissa näin on. B. Mitä sillä ensinkään kyseisessä autossa tekee?

      • 4+12

        Oletko kokeillut tätä?

        NOTE: TC can be disabled by operating the brake pedal ten times within ten seconds, when the ignition is turned on. TC will be re-activated when the ignition is turned off then on again.

        Tässä ketjussa oli jotain muitakin ideoita tuon ohittamiseen, mutta en tiedä toimiiko juuri sinun mallissasi.
        http://www.4x4community.co.za/forum/showthread.php?t=26365


    • No perskules, kiitoksia! Täytyy demota, kunhan joutaa taas työmaalle, tuon ihmisen kiusan pukille seuraavan kerran. -Ei siis onneksi ole oma kulkine. Tuttuja tosimaasturin ominaisuuksia täynnä: meluisa, hirveä ajoasento jota ei voi juurikaan säätää, kankea, kaunis ja kostea. Merkkaa kivasti ruutua, sekä kirkkaalla että mustalla öljyllä.

    • Se toimii sittenkin! Eli nöyrimmät kiitokset ohjeista saada Defen TC pois päältä.

      • 4+12

        Hienoa jos se toimi :)


      • GV -09

        Moro Rontikainen ja sorry et tää ei liity keskusteluun, mutta voisitko heittää nopean pika vertailun GV vs RAV? Mulla on kauppan käynti kesken Grand Vitarasta Raviin, siksi kiinnostaa nyt kaikki asiaan liittyvä ja sulla kokemusta moisista kulkineista.


    • Vähäinen on kokemus RAVista vielä, varsinkaan kun ei ole liukkaille vielä päässyt.

      Mulla alla 09-mallinen automaatti d-cat, jolle tuntuu soppa maistuvan enemmän kuin tehdas lupaa, mutta liimahtaa ihan toisella lailla kuin Vitara naku. Ajovaikutelma on ainakin tässä yksilössä jämäkkä ja henkilöautomainen, kun Vitara oli luonnollisesti korkeampana hieman huojuvampi. Takajousitus tuntuu todella kantavalta, mutta kääntöpuolena kovuus, joka tuntuu kuopissa kohtalaisina paukauksina. Vitaraa sanoisin rengasmelultaan huomattavasti hiljaisemmalta, mutta ei tässäkään korvat jää soimaan ainakaan kitkoilla ajellessa. Ainakin tämä Ravi ketjulla, kun Vitara oli hihnalla. Huollot varmasti edullisemmat Tojolla.

      Sisusta ja ulkomuoto tietysti makuasioita ja riippuvaisia varustetasoista. Ravissa on pienemmät tilat takapenkillä ja kontissa, mutta takapenkit liikkuvat kiskoilla, joten vähäistä jalkatilaa syömällä saa konttiin lisää litroja. Tojossa muutama kytkin hieman hassussa paikassa. Ja mitään kummempia lukkojahan ei tässä kaiketi ole...

      Vannejako näissä sama, joten kannattaa puljata renkaiden kanssa itselleen paremmat.

      • GV -09

        Kiitoksia. Toi vannehomma oli äärettömän hyvä tieto, mulla tässä nykyisessä hiukan prameemmat alut ajamattomilla kesäkumeksilla, eikä niissä ole keskikupissa S logoakaan. Mulle olis 2011 mallinen bensa koneellinen kulkine tuloillaan, 66 tuhatta ajettu ja kesäkummit ehtoo puolella siinä. Jos kaupat tulee, menee GV vaihtoriviin toyotan kesäpyörät takakontissaja keskikuppin Tojo merkki maalattu piiloon;=)
        Koeajolenkillä näytti tojon keskikulutus olleen 8.1 l/100km, kun GV:ssa en ole alle 10 litran päässyt kertaakaan. Hyvin on GV pelannu, mutta 171 tuhatta mittarissa, niin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      45
      3101
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2023
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      18
      1482
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1365
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1341
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1251
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1161
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1095
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1054
    10. 22
      1047
    Aihe