Kysymyksiä maastavedosta

mämmiräpylä

Minulla on muutama ongelma koskien maastavetoa...
Ensinnäkin en saa sitä tuntumaan missään...syynä todennäköisesti liian pieni paino tangossa... se mitä selkä vaatisi painoa kämmenissä ei pusristusvoima riitä riittävän isoa painoa pitämään käsissä... Olisiko ideoita tähän kyseiseen ongemaan...Aika turhauttavaa tehdä maastavetoa kun ei saa tuntuma..

Sitten toinen juttu, jos tekee maaastavetoa suorilla jaloilla (vähän niinkun hyvää huomenta liike) se ei onnistu sitten millään..takapuoli menee väkisin taakse ja tekniikka kärsii,tekniikka suorastaan täysin hukassa ja tässä myös tuo riittävän painon käytön ongelma kämmenvoiman johdosta..

ainoa mihin saan maastavedon tuntumaan on joihinkin vatsalihaksiin ja häntäluun alle...

Jos joku jaksaisi kertoa kuinka saan nuo tuntumaan selässä, pefassa ja takareisissä niin olisin kiitollinen...Ja kuinka voin puristus voimaa kämmenissä lisätä...Olen nainen ja siksi vähemmän voimaa omaava tällähetkellä mutta vaan tällähetkellä!! :D

Niin joo ja kun täällä on lueskellut niin mitä eroa on maastavedolla ja maastanostolla vai onko täysin sama asia, aikaisemmin ikinä kuullut maastanostosta niin on jäänyt vaivaamaan?

Kertokaa minulle kaikki tarpeellinen liittyen maastavetoon mitä kannattaa ottaa huomioon yms muukin tieto olisi tervetullutta.

28

4308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 68-v

      Otteen pitävyys.
      Vedä ristiotteella tai käytä remmejä.
      Itse vedän remmeillä.

      Jos hallitsee selkänsä asennon ja tangossa on voimiin nähden riittävästi tavaraa, niin kyllä vedot alkavat tuntumaan.

      67-v sairasvomistelijana vedin normaaliotteella usein pyramidina 5 x 90, 4 x 110,
      3 x 130, 2 x 150, 1 x 160 tai 170.
      Joskus, kun siltä tuntui 180kg.
      Alaspäin samat kilot mutta toistoja yhtä vaille maksimi.
      Lopuksi 90:llä, tempausotteella korkeita vetoja 8 toistoa tai polvilta rinnallevetoja 2 x 5 x 60 / 70.
      Useimmiten teen sarjat jatkuvina, joskus ykkösinä.

      Kilot mainitsin vain esimerkinomaisesti.
      Ikäni vuoksi kehitys on vain alaspäin.

      Kaikki vedot teen ilman vyötä.
      Maksimia kokeilen vain kun sen onnistuminen tuntuu varmalta. 2:nkin menisi usein.
      Vedän sukkasillani, tanko sormien päätynivelten varassa ( remmit ), painopiste takana ja aloitus tanko hipoen sääriluuta.
      Tietenkin vanhuksen turhaa diivailua mutta oman mielenkiinnon vuoksi kuitenkin.

    • vinkit maastavetoon!

      Remmit käyttöön, se nyt on ihan sama mitä toiset sanoo. Fastin vetoremmit paikallisesta Primasta urheiluosastolta ei maksa kuin 10€. Suht kapea ote jaloilla kädet mahd. lähelle sivulle ote tankoon, silleesti että melkeen osuu vetäessä reisien sivuille. Ote tangosta, laske peppu alas(älä vedä selällä ylös, vaan kun laskeudut alas pepun kanssa saat jalat mukaan nostoon), jännitä pepun lihakset, vatsa, selkä, työnnä ns rintaa ylö, kädet suorana ei koukussa, olkapäät taakse.. Ota hapet vatsaan jos käytät vyötä työnnä vatsaa vyötä vasten, muuten vatsa kovaksi sisään. Sitten vaan veto ylös kuvittele että jalat menisi lattiasta läpi. Tanko seuraa koko ajan säärien reisien lähellä, muuten rasitat alaselkää liikaa. Muista räjähtävä veto ylös, älä jää nysväämään sitä tankoa ylöspäin, vaan kaikki voimat peliin ja sitten alaspäin lähettäessä työnnä peppua taaksepäin ja laske tanko maahan lähellä reisiä/sääriä suht rivakasti, mitä hitaammin sitä enemmän se vie tehoja veks. Hapet alhaalla ja taas vetoa... Tee vaikka 5x5, eli viisi sarjaa ja viisi toistoa. Treenivihkoon merkkaat kilot. Voit tehdä nousevasti eli 50,60,70,80,90kg tyylisesti. Tai sitten ihan 50,50,50,50,50kg niin tulee tutuksi tekniikka. Painoa pitää olla kuitenkin jonkun verran, ei millään pelkällä tangolla. Isot levypainot kiinni, muuten menee liian matalaksi normi mave. Videosta näät kohta tekniikan.

      Suorinjaloin mavessa on tarkoitus työntää sitä peppua taaksepäin kunnolla ja laskea tanko melkeen reisissä/säärissä kiinni alas johonkin säärien puoliväliin tai maahan asti. Selkä ja vatsa jännittetynä koko ajan, rintaa ylös vaan. Suorinjaloinveto ei tarkoita että jalat olisi suorana täysin, vaan niitä pitää vähän koukistaa. Siinä on vaikeampi hakea tuntumaa, tanko pitää olla todella lähellä jalkoja liikkeen aikana, muuten se ei tunnu kuin alaselässä. Itse tekisin ihan normi maastavetoa. Paras liike ja ei tartte miettiä mitään tuntuma juttuja kun oppii tekniikan.

      Tässä paras video maastavedon tekniikkaan, katso ja kuuntele!!!
      http://www.youtube.com/watch?v=1nRRlk6264I

    • mämmiräpylä

      Kiitos vastauksista!
      Menempä ostamaan remmit! Jospa nyt alkaisi tuntumaan oikeassa osoitteessa!
      On jo ärsyttänyt kun yrittää isoilla painoilla tehdä ja sormet vaan väkisin aukeaa ja ote pettää! sitten vaan pienenpää painoa sen takia ja ei tunnu missään..Ehkä olen yrittänyt liian kaukaa liikuttaa tankoa reisitäkin...kaikki ajatus menny vaan puristamiseen että tanko pysyy käsissä.... Kiitos paljon!!!!!!
      vihko onkin ollut mukana salilla siihen hyvä kirjata millä tekee millonkin, erittäin hyvä kaveri matkassa!

    • 68-v

      Aina unohtuu jotain. Pään asento ja katseen suunta.

      Niskaranka selkärangan suorana jatkeena tai mieluummin siitä ylöspäin.
      Katse selkeästi yläviistoon. Ehkä joku kiintopiste.

      Hengityksen rytmitys lienee itsestään selvä?
      Vedon alkuasentoa hakiessa keuhkoihin ilmaa n. 2/3.
      Rauhallinen vedon aloitus hengitystä pidättäen.
      Missään tapauksessa ei saa irroituksessa repäistä!

    • mämmiräpylä

      Mä oon aina vetäny henkeä samalla kun nostan...eli sitä pidättää siinä nostovaiheessa...ok! Ja mulla katse on ollut alaviistoon pää niskan jatkeena...selvisi nyt tuokin!!! Mulla on ollu kyllä tekniikka niin hukassa kaikin puolin...eipä kukaan oo salilla tullu neuvoon mua kun ob varmaan huomannu mun virheet...no nyt selkiinty ja jospa alkas sujumaan maastaveto.

      Olisko vielä YLÄSELKÄ treeniin neuvoja joilla saa kauniit yläselkä lihakset :) Niitä neuvoja oikeestaan kaipaan myös...oon tehny sellasia liikkeitä salilla että alataljassa periaatteella soutanu kyynärpäät kylkien vierestä hipoen veto taakse..ja sit samaa liikettä ihan laitteella jossa tehään yläselkää myös tuollain vetämällä...en muista nyt laitteen nimeä.
      olisko kulmasoutu tangolla painojen kanssa parempi ja mitä muita treeni muotoja olis hyvä yläselkää ajatellen? Olisiko rinnalleveto tangolla ja siitä kädet ylös suoriksi hyvä myös yläselkää ajatellen..senkään liikkeen oikeaa nimeä en nyt muista näin äkkiseltään :)

    • mämmiräpylä

      Kyllä oli hyvä ostos remmit!
      Nyt mastaveto tuntuu ja ottaa kyllä oikeeseen osoitteeseen kun pystyy nostamaan sopivan isoa painoa pelkäämättä että ote pettää, huh huh miten kirsistää lihaksia!
      Kiitos vinkeistä, niistä oli enemmän kun apua tekniikan kanssa! Nyt sujuu sekin puoli maastaveto treenissä!!!!!

      KIITOS!!!!!!!!!

    • sfhkhlf
      • 68-v

        Remmien käyttö.

        Se ei tarkoita remmien käyttöä kaikissa vedoissa.
        Kukin ratkaisee kohdallaan mutta itse vedot ovat, päätarkoitustaan ajatellen tehokkaimpia remmeillä vedettyinä.

        Kisoihin täävä treeni on oma juttunsa.

        Itse kiinnostuin remmeitä sen jälkeen kun toisen kämmeneni nahka repeytyi rullalle verinahkaa myöten.

        Vedän kapealla asennolla ajatellen sen suurempaa vaikutusta keskikropan, ja myöskin alaraajojen kuntoon.
        Edes pienempiä painoja en enää viitsi vetää edes sormilukolla.

        Lisäpainoleuat vedin aikanaan remmeillä.
        Nykyisin remmeillä myös vedot omalla painolla sileässä tangossa.


    • hyvä perseinen korst

      Ma-ve nyt on turha laji muutenkin. Ihan yliarvostettu perselihasten ja alaselän pystysuuntaisten lihasten venytysliike enempikin ja en ymmärrä miksi sitä kaikki hehkuttaa. Hehuttavat varmaan siksi, kun sitä muutkin juntit hehkuttaa. Kulmasoutu esimerkiksi ajaa saman asian ja siinä nyt saa kunnon painoja kättämäjjä yläselkäänkin tavaraa treenattua. ma-ve sellaista painojen roikottelua joka perseeseen menee tehoiltaan.
      Persettäkö tässä on arkoitus treenata heteroillakin ja miehillä?? - Itselläni on hyvä miehenperse, pieni, kiintee , kehuttu, eli en jaksa persetreeniä harrastaa. Naisille siis ma-ve ok, mutta en ymmärrä miehille sen merkitystä.

      • Ttregbvryfffjjhhg

        Mave on alaselälle, takareisille,perseelle
        Kulmasoutu on yläselän lihaksille

        2 eri lihasryhmää, molemmat hyviä liikkeitä. Mave ei ole mikään välttämätön liike.


      • tuli vain mieleen

        Oletko homo kun et tee mavea?


      • Rusina-Reiska
        tuli vain mieleen kirjoitti:

        Oletko homo kun et tee mavea?

        Ei ku se on just hetero. Minä olen homo ja ma-ve on ihanaa.


    • mämmiräpylä

      Mä ainakin huomasin itelläni tosi hyvän avun noista rammeistä...pysty keskittymään tekniikkaankin kun näppipito pysyi...ja ärsyttävää räpeltää pikku painoilla mitkä ei tunnu missään jos meinaa ilman remmejä treenata....
      Hyvä treenimuoto ainakin mun mielestä, kyllä tuntuu nyt mukavalle eilisen treenin jälkeen kun ottikin johonkin kun pysty tekeenkin kunnolla...ehkä se näppivoimakin joskus paranee siitä mutta sitä en jaksa odottaa että muu treeni muoto menee vituralleen näppivoiman puutteessa.
      Ei kai se miehestä homoa tee jos perse,selkä ja takareisiä treenaa maastavedolla... mieluummin miehelläkin hyvä takaosasto kun perseetön mies!
      Ja näin kun nainen itse olen omasta mielestä takapuoli treeni on hyvä juttu.
      Tietenkin voi olla piilohomppeli jonka mielestä ei miehekästä ole maastavetoa miesten treenaavan ja itsepeitellä sitä sillä että on niin vastainen asiaan..jokainen toki saa treenata miten haluaa....
      Minulle nämä neuvot on olleet tosi tarpeellisia koska aion itse ainakin maastavetoa jatkaa nyt kun treeni kerran alkoi sujumaan! :)

      • Mulqu pystyssä

        Monella ukolla uso perse, eli kandeis harrastaa aerobista ja pienentää se ruma äässi.


    • 68-v

      Maven moittijoille!

      Kunhan selviätte esteettisistä "muotoiluvuosista" niin havahdutte toteamaan ettei haban koolla ja muodolla ole hitonkaan merkitystä ihmisen hyvinvoinnin kannalta.

      Keskikroppa, selkä ja vatsa, ovat, jalkojen ohella kaiken hyvinvoinnin perusta.
      Mave, syvä- / pohjakyykyt ja monipuolinen vatsan treenaus pitävät ihmisen vireessä.

      Muu tekeminen on sitten bonusta.

      Ymmärrän hyvin "muotoiluvaiheen".
      Aktiiviaikana tavoitteenani oli teho = olympianostot.
      "Muotoutuminen tuli siinä kylkiäisenä.

      • Pimppipaalu

        Papparainen taitaa olla "niitä miehiä"?


    • mämmiräpylä

      Jos nyt kuitenkin pysytään aiheessa eli maastaveto oli tässä kyseessä...toisten mielipiteet kenenkään seksuaalisesta suuntautumisesta ei kuulu tähän ketjuun...Ne tuskin ketään edes kiinnostaa.
      Joten kiitos voisiko aiheena maastaveto olla nyt se aihe ja se tässä viestiketjussa kiinnostaa eikä kenenkään haukkuminen! Ne voi laittaa sitten tuonne jonnekkin muille palstoille kiitos!
      Joten maastaveto asiaa kiitos ja mielllään juuri näiltä henkilöiltä joilta olen hyviä neuvoja ja vinkkeja kyseiseen aiheeseen saanut ja keitä aihe kiinnostaa..joten dissaajat pois tästä kommentoimasta!

      Henk.koht harrastan itse aerobista liikuntaa salin lisäksi ja se on hyvä treenimuoto myös ehdottomasti, siitä en ainakaan itse kaipaa neuvoja tällä kertaa...vaikkakin asialliset viestit siitäkin ovn kyllä kiinostavia koska kaikilla on oma näkemys myös aerobiseen liikuntaan lihastreenin kanssa.

      • 68-v

        Aerobisen tärkeys.

        Ikääntyneelle sen merkitys korostuu mutta ulkoilussa minulla on rajoitukseni hengitystiehyiden johdosta ja joukossa tehtyä sisäliikuntaa ( pelejä ja ryhmäjumppia ) inhoan.

        Olen yrittänyt salilla yhdistää lihaskunto- ja aerobisen liikunnan.
        Maasta- ja rinnallevedoissa sekä kyykyissä syke nousee reilusti mutta jumputuksissa yritän pitää pulssin 110 - 140:n välissä.
        Syketaso määrää palautukseni kestot.

        Joka kerta, 5krt / vko, hytkytän aerobisia, vrossaria, fillaria, steputtelumattoa, soutua, loppuverryttelyksi 10 - 30 min ja kahdesti viikossa tuon asemesta noita jumputuksia 45 - 60min 120 - 140:n tasolla.
        Joskus kokeilen maksimin.

        Tällä menetelmällä laski leposykkeeni 60:nä tekemäni aloituksen jälkeen puolessa vuodessa 80:stä alle 60:n.

        Aikoinaan, pystyessäni lenkkeilemään ja hiihtämään, totesin että ensimmäiset 50min on pelkkää verryttelyä.
        Sen jälkeen alkoi aineenvaihdunta toimimaan ja jaksoi pitempäänkin.


    • puntti.keke

      Mave on oikein tehtynä erinomaisen hyvä liike. Remmejä en suosittele, koska näppivoima kasvaa harjoituksen myötä varmasti.

      Kerran viikkoon mavea, niin pysyy selkä kunnossa.

    • tripleäks

      "Tietenkin vanhuksen turhaa diivailua mutta oman mielenkiinnon vuoksi kuitenkin."

      joo kuulostaa tosiaan siltä ettei sulla ainakaan munia ole kun joka
      toinen viestisi sisältää nöyrää materiaalia.
      jos olet sairastunut niin ei se tarkoita että koko elämänkokemusta
      pitää alkaa vähättelemään.
      se mitä olet saavuttanut, niin sitä ei ole teinipojat saavuttaneet.
      jos kunto kestää, on voimaa aina enempi.

      • pöhötys

        Onpa sotkuista argumentointia,
        jospa nöyrtyisit ajattelemaan ja kirjoittamaan selkeästi.


    • jaskajokinen78

      jospa kirjoittaisit itse suomen kieltä etkä arkumentoisi

    • mavepave

      Itse en tykkää käyttää remmejä mavessa. Jotenkin ne on hankalat käyttää, en saa niitä kunnolla pyöritettyä sen tangon ympärille. Ilman niitä sormi- ja käsivarren voima kasvaa kanssa.

      Ote kuitenkin lipsuu kun mave painot nousee. Magnesium on ihan kingi, sillä pysyy isotki painot helposti. Sitä vaan ei monellakaan salilla saa käyttää. Sen pöly on ilmeisin työlästä siivota pois. Sen takia hommasin nestemäistä kalkkia. Pito on huikee ja ku ei tule sotkua niin sitä saa käyttää ainakin omalla salilla missä treenaan.

      Käytän myös painonnostovyötä. Helpotta pitämään omaa tekniikkaa kunnossa varsinki ku treenin lopussa kroppa alkaa väsymään. Jos on kovilla hapoilla, niin voi helposti rikkoo ittesä, jos ei jaksa pitää tekniikkaa yllä.

      http://treenikamat.fi/fi/tuote/2724340-fitness-mad-nestemainen-kalkki-250-ml
      http://treenikamat.fi/fi/tuote/2383908-painonnostovyo-nahka-s-m-l

    • kunnioitettuikämies

      ihan hyvä kunto jos voi nostella ja hyvä kunto on nuorella jo vakiona ja tämä tärkeintä lopahtaa into jos paljon treenaa naurattaa mutta sittenpä tiedätte sopivasti on parempi ei treenistä hyvää oloa siihen jää kiinni kuin huumeeseen se loppuu neljässä vuodessa

    • luuonkovaa

      kuinka pitkälle lentää levytanko suoraan eteenpäin ja ylöspäin kahdella kädellä?

      • aitoBlueteam

        tärkeämpää on kuinka syvään uppoaa


    • kpourama

      nostan pientä betoniporsasta yhdellä kädellä käsi koukussa se on tuolla ulkona hangessa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe