Tarvitseeko keskusta vastustajia?

Useimmilla keskustan kannattajilla täällä ja ilmeisesti muuallakin on vahva usko siihen, että kepu tulee jälleen nousemaan suureksi ja mahtavaksi tekijäksi yhteiskunnassamme. Siihen näkyvät uskovan niin ne ilmeisesti itsensä porvareiksi mieltävät kepun kannattajat, joille kepua vastustavat ovat punikkeja, kuin nekin, joille nuo samat kepuvastaiset ovat kauheiden kapitalistien kannattajia. Ilmeisesti nuo kepun suureksi nousua toivovat eivät ollenkaan pohdi, mitä hyötyä heille tai kenellekään olisi siitä, että kepu jälleen nousisi voimatekijäksi yhteiskunnassamme. Heille ilmeisesti riittäisi yksin se, että kepu olisi jälleen suuri ja he voisivat palvoa sitä.

Kepulaisia kuitenkin jakaa usko siihen, kenen tai keiden johdolla kepu jälleen nousisi suureksi. Pystyykö se parhaiten nousemaan Marin vai Paavon johdolla, vai tarvitaanko aivan uusi messias, ja kuka se olisi; noista kepulaisilla on eriäviä mielipiteitä täälläkin. Tietysti on niin, sillä kepu on yhdelle kepulaiselle yhtä ja toiselle toista, kuten täällä näkemäni perusteella annan alkukappaleessani ymmärtää. Mutta eihän yksi ja sama puolue voi olla niitä molempia tai kenties vielä useampia. Sellainen monikasvoinen kepu kuitenkin yrittää olla. Sellaisen uskotteleminen kannatuksen kasvattamiseksi on epärehellistä. Eivät sellaiseen usko ne, jotka ajattelevat asiaa järjellä, heille on tarjolla yksikasvoisempia ja siten uskottavampia puolueita niin oikealla kuin vasemmalla ja keskelläkin. Mutta näkyy olevan niitäkin, joilla järjen korvaa usko, ja uskohan ulottuu mahdottomuuksiinkin.

Täällä on syytetty muita puolueita ja niiden kannattajiakin, että ne pyrkivät jakamaan kansaa. Kepu sitä kansaa selvimmin jakaa. Se jakaa kansan niihin, joille politiikka on järjen asia, ja niihin, joille se on uskon asia. Onneksi kansalaisten suurelle enemmistölle politiikka on järjen asia. He kannattavat jotakin puoluetta siksi, että ovat järkeilleet sen politiikan parhaiten edistävän etujaan ja laajemmassa katsannossa koko maan etua. Kepun kannattajien valtaosalle puolue ja sen menestys on itseisarvo. Sillä ei ole niinkään väliä, onko se liberaali kiviniemeläinen kokoomusjäljennös tai väyrysläinen konservatiivinen persujäljennös. Vaikka nuo kaksi kepua ovat näkemyksissään toisilleen yhtä vastakkaiset kuin ovat oikeat kokoomus ja persut toisilleen, kepu-uskovaisille molemmat näkemykset ovat oikeita ja hyviä.

Kepulaisuuden vertautumista tosi-uskovaisuuteen tukee erinomaisesti eräiden kepulaisten täällä toistuvasti esittämät ennusteet tulevasta. Vaikka ne ennusteet ovat aina menneet pieleen, uusia yhtä toivorikkaita tulee. Ei tosiuskovainen vastoinkäymisistä lannistu, sillä ”koettelee, vaan eipä hylkää Herra”, sanoi Saarijärven Paavokin. Ja vaikka tosiuskovainen tietäisi, että tässä elämässä ei tule koskaan menemään paremmin, hänellä on toivo ja usko tuonpuoleiseen. Niin kepu-uskovaisellakin on aina jokaisten vaalien jälkeen toivo ja varma usko seuraavien vaalien jälkeiseen ”tuonpuoleiseen”, jossa kaikki on paremmin. Eli kepu – kumpi tai mikä tahansa niistä – on jälleen suuri, samoin kepulaisen onni, vaikkei hänellä ole yhtäkään järkiperustetta onnelleen.

Kepu yrittää siis kasvattaa kannatustaan monikasvoisuudellaan, tarjoamaan jokaiselle jotakin, oikeastaan parasta kaikille. Mutta eihän sellainen ole mahdollista. Politiikan sanotaan olevan mahdollisuuksien taidetta, mutta mahdottomuuksien taidetta se ei ole. Tämän ymmärtävät asiaa järjellä ajattelevat, ja kun kansan valveutuessa järjellä ajattelevia on yhä enemmän, kepun kannattajia tulee olemaan yhä vähemmän. Muiden puolueiden ja niiden kannattajien ei siis tarvitse olla huolissaan kepun vuoksi, aika ja sen myötä tuleva kansalaisten parempi valveutuneisuus toimii niiden puolesta ja kepua vastaan.

Tarvitseeko siis keskusta vastustajia? Mielestäni ei tarvitse, sillä se itse omalla monikasvoisella politiikallaan on itsensä tehokkain vastustaja. Tarvitaanko tällä palstallakaan kepun vastustajia? Mielestäni ei ainakaan kepun kannatuksen kasvun pienentämiseksi, sillä palstan kepulaiset toimivat siinä meitä tehokkaammin. Kukapa asioita järjellä ajatteleva ja jonkinlaisia eettisiä arvojakin omaava haluaisi kuulua joukkoon, joka tuottaa palstalla nytkin nähtävää törkyä – jossa minuakaan ei ole unohdettu melko pitkästä poissaolostani huolimatta – ja tuollaista lapsellista lepertelyä kepun tarpeesta ilmepiirimme tervehdyttäjänä? Ei kukaan täyspäinen halua ”olla lähellä” puoluetta, jonka kannattajakunnassa on tuollaisia, vaan kyllä hän haluaa pysyä mahdollisimman kaukana siitä.

89

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulee..tulee..

      Nousemaan.
      Lienee ihan selviö.

      Joka laskee, aina sitten nouseekin.
      Kuitenkin nämä peruspuolueet aina semmoisia.

      Puniikii ihannoivasi > aika alkaa ollaa olla ohi.
      Halonen ja Keno-erkki lienee viimeisiä vanhan kaartin jäseniä. Stalinisteja.
      Kun mm Tennilä ja Laakso jo pois kuvioista.

      Tennilä kylläkin sanoi olevansa viimeinen punikki, joka nyt jättää laivan. Tai jätti jo.

      Keskusta vielä yli 20 % puolue.
      Jos kuntavaalit menee kuten on ajatus, ilmeisimmin Väyrysen johdolla, se antaa esimakua tulevasta.

      Usko ja luotto on vahva keskustaan.
      Ainoa puolue joka on pienen ihmisen asialla syrjäsuoduilla.
      Muut alkaa olla pääkaupunkia pussailevia puolueita.
      Kuin muualla ei olisi elämää ja toimintaa.

      Lappi nyt alkaa porkusttaan vahvasti..mm ydinvoimala...kaivos hankeeita paljon.
      mm Vuotos allas tulee, joka sekin antaa sinne kairalle työtä ja toimeentuloa.
      500 MW annetaan valua mereen säätösähkönä.
      -tuskin näistä ymmärrät.

    • .

      Siinä tuli päivän lirumlarum.

    • Kapt evp H K

      Anteeksi: Sinulla arvon virkaveli ei ole kykyä ottaa huomioon muitakin toimijoita,
      Itse olen häilyväisyytesi vakain tae..

    • Osimium 76

      Munakarvakuva, savusaunakuva, kalsarikuva, kusenhajuiset kuvat yleensäkin.
      Siinä on tämän hullun punikkitolliskon anti tälle palstalle.
      Onneksi tämäkin makkipläjäysaloitus poistuu ylläpidon toimesta alta aikayksikön

      • Miksi poistatat?

        Siksikö, että se on liian totta? Totuus siis tekee kipiää reppanaan, joka haaveksii vain kapin saunakuvista, munakarvoista ja sen naisen pikkareista. Ajatteleppas, kapi on päässyt ne pikkarit riisumaankin ja sitten... Nyt taitaa rekkukalle tehdä jo ihan lkiian kipiää.


    • Voi raukkaa

      Miten ihmeessä joku voi kirjoittaa tuollaisen pitkän sepustuksen joka on tyhjää täynnä.

      Hyvä nettikirjoitus ei ole tuollainen vuodatus, vaan napakka, asia tuodaan esiin jo ingressissä, sitä täydennetään sitten muissa kappaleissa.

      Sinä raukka et kykene sen vertaa kirjoittamaan, että jutun ydintä saa selville.

      Eiköhän ole parempi. että pysyt palstalta pois kun ei sinulla ole kykyä täällä keskustella

      • Kai sitten kepu monikasvoisuudestaan huolimatta on tyhjää täynnä, kun siitä puhuin, ja mielestäsi se puhe on tyhjää täynnä. Ei kai kuitenkaan ole sitä mielestäsikään, kun sanallakaan et yritä osoittaa mitään sanomaani perusteettomaksi. Vaikeaa se varmaan olisi niillekin, joilla on parempia kykyjä kuin mitä esityksesi kertoo sinulla olevan.

        Tuosta vastineestasiko minun pitäisi keskustella? Eihän siinä ole mitään tarttumakohtia. Avauksessani sen sijaan olisi, mutta et niihin tartu. Miksi? Siksi, että se on totuudessaan liian kuuma siihen tarttuaksesi.


      • mihin tarttua
        jomppe-vaari kirjoitti:

        Kai sitten kepu monikasvoisuudestaan huolimatta on tyhjää täynnä, kun siitä puhuin, ja mielestäsi se puhe on tyhjää täynnä. Ei kai kuitenkaan ole sitä mielestäsikään, kun sanallakaan et yritä osoittaa mitään sanomaani perusteettomaksi. Vaikeaa se varmaan olisi niillekin, joilla on parempia kykyjä kuin mitä esityksesi kertoo sinulla olevan.

        Tuosta vastineestasiko minun pitäisi keskustella? Eihän siinä ole mitään tarttumakohtia. Avauksessani sen sijaan olisi, mutta et niihin tartu. Miksi? Siksi, että se on totuudessaan liian kuuma siihen tarttuaksesi.

        Mitä ovat ne avauksesi tarttumakohdat?

        Ei tuo ylipitkä löpinä sisällä yhtään keskustelun avausta, sellaista asiaa johon voisi tarttua.

        Tiivistäppä nyt selkeästi se mistä haluat keskusteltavan.


      • mihin tarttua kirjoitti:

        Mitä ovat ne avauksesi tarttumakohdat?

        Ei tuo ylipitkä löpinä sisällä yhtään keskustelun avausta, sellaista asiaa johon voisi tarttua.

        Tiivistäppä nyt selkeästi se mistä haluat keskusteltavan.

        Tässähän näitä tarttumakohtia. Tartupa edes johonkin niistä:


        >Ilmeisesti nuo kepun suureksi nousua toivovat eivät ollenkaan pohdi, mitä hyötyä heille tai kenellekään olisi siitä, että kepu jälleen nousisi voimatekijäksi yhteiskunnassamme. Heille ilmeisesti riittäisi yksin se, että kepu olisi jälleen suuri ja he voisivat palvoa sitä. <

        >Kepulaisia kuitenkin jakaa usko siihen, kenen tai keiden johdolla kepu jälleen nousisi suureksi. Pystyykö se parhaiten nousemaan Marin vai Paavon johdolla, vai tarvitaanko aivan uusi messias, ja kuka se olisi; noista kepulaisilla on eriäviä mielipiteitä täälläkin.<

        >Kepun kannattajien valtaosalle puolue ja sen menestys on itseisarvo. Sillä ei ole niinkään väliä, onko se liberaali kiviniemeläinen kokoomusjäljennös tai väyrysläinen konservatiivinen persujäljennös.<

        >Ja vaikka tosiuskovainen tietäisi, että tässä elämässä ei tule koskaan menemään paremmin, hänellä on toivo ja usko tuonpuoleiseen. Niin kepu-uskovaisellakin on aina jokaisten vaalien jälkeen toivo ja varma usko seuraavien vaalien jälkeiseen ”tuonpuoleiseen”, jossa kaikki on paremmin. Eli kepu – kumpi tai mikä tahansa niistä – on jälleen suuri, samoin kepulaisen onni, vaikkei hänellä ole yhtäkään järkiperustetta onnelleen.<

        >Kepu yrittää siis kasvattaa kannatustaan monikasvoisuudellaan, tarjoamaan jokaiselle jotakin, oikeastaan parasta kaikille. Mutta eihän sellainen ole mahdollista. Politiikan sanotaan olevan mahdollisuuksien taidetta, mutta mahdottomuuksien taidetta se ei ole.<

        >Tarvitseeko siis keskusta vastustajia? Mielestäni ei tarvitse, sillä se itse omalla monikasvoisella politiikallaan on itsensä tehokkain vastustaja. Tarvitaanko tällä palstallakaan kepun vastustajia? Mielestäni ei ainakaan kepun kannatuksen kasvun pienentämiseksi, sillä palstan kepulaiset toimivat siinä meitä tehokkaammin (katso perustelut tälle avaukseni tekstistä!)<


        Esitykseni on mielestäsi ylipitkä. Käsitys riippunee luku. ja kirjoitustottumustemme eroista; minä olen lukenut viime aikoinakin paljon pitempiä kirjoituksia, pari kirjaakin, ja olen aikoinaan kirjoittanut paljon pitempiä kirjoituksia, muistelmanikin. Ja näkyyhän tuo avaukseni jo mukavasti herättäneen keskusteluakin, joten siinäkin suhteessa se on ollut onnistunut.


      • Missä se asia
        jomppe-vaari kirjoitti:

        Tässähän näitä tarttumakohtia. Tartupa edes johonkin niistä:


        >Ilmeisesti nuo kepun suureksi nousua toivovat eivät ollenkaan pohdi, mitä hyötyä heille tai kenellekään olisi siitä, että kepu jälleen nousisi voimatekijäksi yhteiskunnassamme. Heille ilmeisesti riittäisi yksin se, että kepu olisi jälleen suuri ja he voisivat palvoa sitä. <

        >Kepulaisia kuitenkin jakaa usko siihen, kenen tai keiden johdolla kepu jälleen nousisi suureksi. Pystyykö se parhaiten nousemaan Marin vai Paavon johdolla, vai tarvitaanko aivan uusi messias, ja kuka se olisi; noista kepulaisilla on eriäviä mielipiteitä täälläkin.<

        >Kepun kannattajien valtaosalle puolue ja sen menestys on itseisarvo. Sillä ei ole niinkään väliä, onko se liberaali kiviniemeläinen kokoomusjäljennös tai väyrysläinen konservatiivinen persujäljennös.<

        >Ja vaikka tosiuskovainen tietäisi, että tässä elämässä ei tule koskaan menemään paremmin, hänellä on toivo ja usko tuonpuoleiseen. Niin kepu-uskovaisellakin on aina jokaisten vaalien jälkeen toivo ja varma usko seuraavien vaalien jälkeiseen ”tuonpuoleiseen”, jossa kaikki on paremmin. Eli kepu – kumpi tai mikä tahansa niistä – on jälleen suuri, samoin kepulaisen onni, vaikkei hänellä ole yhtäkään järkiperustetta onnelleen.<

        >Kepu yrittää siis kasvattaa kannatustaan monikasvoisuudellaan, tarjoamaan jokaiselle jotakin, oikeastaan parasta kaikille. Mutta eihän sellainen ole mahdollista. Politiikan sanotaan olevan mahdollisuuksien taidetta, mutta mahdottomuuksien taidetta se ei ole.<

        >Tarvitseeko siis keskusta vastustajia? Mielestäni ei tarvitse, sillä se itse omalla monikasvoisella politiikallaan on itsensä tehokkain vastustaja. Tarvitaanko tällä palstallakaan kepun vastustajia? Mielestäni ei ainakaan kepun kannatuksen kasvun pienentämiseksi, sillä palstan kepulaiset toimivat siinä meitä tehokkaammin (katso perustelut tälle avaukseni tekstistä!)<


        Esitykseni on mielestäsi ylipitkä. Käsitys riippunee luku. ja kirjoitustottumustemme eroista; minä olen lukenut viime aikoinakin paljon pitempiä kirjoituksia, pari kirjaakin, ja olen aikoinaan kirjoittanut paljon pitempiä kirjoituksia, muistelmanikin. Ja näkyyhän tuo avaukseni jo mukavasti herättäneen keskusteluakin, joten siinäkin suhteessa se on ollut onnistunut.

        Ei noissa nyt kertakaikkiaan ole sitä asiaa johon tarttua. Ei se muuksi muutu vaikka kopioit omia juttujasi uudelleen ja uudelleen


      • Kirjoitappas itse

        se "hyvä nettikirjoitus", jos pystyt. Mutta jo yllä oleva sepustuksesi antaa vankasti vinkkiä, ettei sinusta siihen ole. Kukaan ei myöskään ole nimittänyt sinua nettipoliisin virkaan toisten juttuja vahtimaan. Joten lopeta tuommoiset älyttömyydet.


    • Valinta?

      "Tarvitseeko siis keskusta vastustajia? Mielestäni ei tarvitse, sillä se itse omalla monikasvoisella politiikallaan on itsensä tehokkain vastustaja. Tarvitaanko tällä palstallakaan kepun vastustajia?"

      Kumpi on pahempi, viisaat vastustajat vai tyhmät kannattajat?

      • Hyvä kysymys! Vastaisikohan siihen osaltaan Napoleonin rukous. Hän nimittäin rukoili Jumalaa varjelemaan häntä tyhmiltä ja ahkerilta alaisiltaan, jotka tekevät niin paljon vahinkoa, että sitä eivät vähälukuisemmat viisaat ja ahkerat ehdi korjata.

        Mutta toisaalta palstan nykykepulaisia vähän vakavammin otettava takavuosien kepulainen Emeritus (Jorma Laitinen) muistutteli, että vaaleissa ei arvostella äänten laatua, lasketaan vain niiden määrät. Mutta kun kansa valveutuu, niitä "huonompilaatuisia" ääniä tulee todennäköisesti entistä vähemmän ja kepun kannatus siis putoaa.


    • Kovasti on tuulesta peräisin olevaa väittää Keskustan olevan jotenkin monikasvoinen. Päinvastoin, Keskusta on ainoa nykyaikainen puolue, jolle perinteinen oikeisto-vasemmisto -jaottelu ei ole elämän kysymys, vaan asioita tarkastellaan kokonaisuuden hyvinvoinnin kannalta ottamalla huomioon kestävä kehitys. Niitä monikasvoja löytyy sitten liikkuvista äänestäjistä, jotka äänestelevät miten sattuu, viheriäisistä "piipertäjistä", jotka toimivat useimmiten jopa isänmaan etua vastaan vastustaessaan laillisten elinkeinojen harjoittamista, järkevää energiataloudellista toimintaa ja milloin mitäkin. Viheriäiset kaahoiluillaan ovat jopa suorastaan vaarallisia suosimalla karhujen, susien ja muiden petojen määrän lisäämistä ihmishenkien kustannuksella. Siksi viheriäinen liitto pitäisi oikeastaan kieltää sillä perusteella, millä haitalliset tai vaarallisiksi koetut liittymiset ja järjestelmät muutenkin.

      Mitä töryn tuottamiseen tulee, niin nähdäkseni juuri porvarit ovat kunnostautuneet tällä saralla mittavimmin. Suurella rahalla tuotetaan mitä merkillisimpiä juoruja, mustamaalaamisia ja suorastaan vääriä tietoja. Oikein virallinen media on tästä harvinaisen havainnollinen esimerkki. Ei päivää ei hetkeä, etteikö jossakin etelän mediassa olisi joku "kolumni", herraskainen ilmaus makkikäärölle, jossa jollakin tavalla nälvitään tai mustamaalataan Keskustaa. Television toimittajista löytyy monta, joiden naamatalukin suorastaan vääristyy, kun vain mainitaan sana Keskusta tai Paavo Väyrynen.
      Tämä palsta nyt on aivan oma lukunsa. Täällähän porvarillinen sonta lentää nonstoppina. Muistaakseni arvovaltaisista hengellisistä kirjoituksista löytyy maininta, että hullujen hokemiin pitää vastata hullun lailla, ettei hullu hulluudessaan luulisi järkeä puhuvansa.Mainittu mietelmä selittää varmasti sen, miksi Keskustan palstalla täysin pöhköihin kirjoituksiin vastatataan niin sanotusti samalla mitalla. Toki kukin edellytystensä ja mieltymystensä mukaisesti.

      Joku päivä sitten Jan Vapaavuori, mahtoikohan nimen kirjoitus onnistua, koska porvareilla on sangen epäsuomalaisia nimihirviöitä, kuten ZZkkwwiczz, ymmärtääkseni porvarillinen poliitikko, jonka kansallisuudesta ei oikein saa selvää, mutta luulen, että hän toimii Suomessa Puolan edustajana, koska Suomen edustajana hän olisi varmasti jo suomentanut nimensä. Mutta Vapavuoreen, hän taas päivä pari sitten tölvi Keskustaa väittämällä, ettei
      länsimaiseen sivistykseen kuulu kuntaremonttikarttojen repiminen. Jotkut Keskustan edustajat olivat nimittäin julkisesti televisiolähetyksessä repineet porvarillisen sanelupolitiikan kirkkaimman helmen eli pakkoliitoskartat. Mutta porvarin tuntien ei muuta voi odottakaan. Porvarihan nimittäin uskoo, että porvarin mielipide on ainoa oikea, koska porvarillinen tiede väittää, että porvarillinen mielipide on ehdoton fakta.

      Niin että porvarillinen mielipide on kyllä enemmän uskonto, suorastaan huuhaa ja hihhulihei -uskonto, kuin keskustalaisuus, joka perustuu terveeseen, luonnonmukaiseen ja ihmisen ehdoilla tapahtuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

      • Siinä olet oikeassa, että perinteistä oikeisto-vasemmisto-asetelmaa ei puolueissamme enää ole. Kokoomus ei ole vain oikeistopuolue, eikä sdp vain vasemmistopuolue, tuskin sitä on enää vasuritkaan. Eivät persutkaan oikein istu enempää vasemmalle kuin oikealle, ja vihreillä, ruotsalaisilla ja kristillisillä ovat aivan muut arvot. Mutta kyllä kepu yrittää olla vähän niitä kaikkia, ja siksi se on monikasvoinen, ja eihän sellainen ole vakavasti otettava poliittinen toimija.

        Kuitenkin hyökkäät kuten aina nimenomaan porvareita ja kapitalismia, eli mielestäsi kai siis oikeistolaisuutta vastaan. Jos minä puhuisin tavallasi, millainen punikki saisin eräiltä kepulaisilta kuullakaan olevani, kun saan kuulla sitä tällaisena maltillisenakin. Ja kovin erikoinen suodatin on silmissäsi, kun näet palstalle tulevan törkyä vain porvareilta, joilla et varmaan tarkoita kepulaisia, jotka ainakin henkilökohtaisuuksiin menevää törkyä minuakin kohtaan varmasti eniten tuottavat. Onhan tuota hieman jo tullut tällekin avaukselleni.

        Minusta on kovin ala-arvoista, törkyilyä ainakin ellei suorastaan rasismia tuo viittauksesi Zyskowicz-nimeen. Ben on tänne pakolaisina tulleiden Puolan juutalaisten vanhempien Suomessa syntynyt poika, taatusti kunnon suomalainen, poikani koulukavereita – muuten – Töölön yhteiskoulusta, eikä taatusti ole uskonkiihkoilijakaan, kun hänellä on muslimi-vaimo, toistasataa vuotta Suomessa asuneita aikoinaan keskiseltä Venäjältä tulleita tataareja. Eihän tuo vierasperäisten nimien suomentaminen ole ollut ”muotia” enää jälkeen 1920/30-lukujen, jolloin niitä paljon suomennettiin, ilmeisesti Vapaavuorenkin isovanhempien nimi oli sitä ennen Friberg.

        Kuntauudistus kuten myös puolustusvoimauudistus ja myös muut tulossa olevat saneeraukset ovat pakon sanelemia; niitä joutuu tekemään hallitus, jolla on vastuuta koko maasta ja hyvinvoinnistamme. Siitä Katainen puhui eilen tv:ssa hyvin ja totta. Niitä samoja joutuisi tekemään niitä nyt vastustava kepukin, jos se olisi hallituksessa; ota tämä tunnustuksenosoituksena kepulle, sillä en sitä sentään ihan vastuuttomana pidä.


      • jomppe-vaari kirjoitti:

        Siinä olet oikeassa, että perinteistä oikeisto-vasemmisto-asetelmaa ei puolueissamme enää ole. Kokoomus ei ole vain oikeistopuolue, eikä sdp vain vasemmistopuolue, tuskin sitä on enää vasuritkaan. Eivät persutkaan oikein istu enempää vasemmalle kuin oikealle, ja vihreillä, ruotsalaisilla ja kristillisillä ovat aivan muut arvot. Mutta kyllä kepu yrittää olla vähän niitä kaikkia, ja siksi se on monikasvoinen, ja eihän sellainen ole vakavasti otettava poliittinen toimija.

        Kuitenkin hyökkäät kuten aina nimenomaan porvareita ja kapitalismia, eli mielestäsi kai siis oikeistolaisuutta vastaan. Jos minä puhuisin tavallasi, millainen punikki saisin eräiltä kepulaisilta kuullakaan olevani, kun saan kuulla sitä tällaisena maltillisenakin. Ja kovin erikoinen suodatin on silmissäsi, kun näet palstalle tulevan törkyä vain porvareilta, joilla et varmaan tarkoita kepulaisia, jotka ainakin henkilökohtaisuuksiin menevää törkyä minuakin kohtaan varmasti eniten tuottavat. Onhan tuota hieman jo tullut tällekin avaukselleni.

        Minusta on kovin ala-arvoista, törkyilyä ainakin ellei suorastaan rasismia tuo viittauksesi Zyskowicz-nimeen. Ben on tänne pakolaisina tulleiden Puolan juutalaisten vanhempien Suomessa syntynyt poika, taatusti kunnon suomalainen, poikani koulukavereita – muuten – Töölön yhteiskoulusta, eikä taatusti ole uskonkiihkoilijakaan, kun hänellä on muslimi-vaimo, toistasataa vuotta Suomessa asuneita aikoinaan keskiseltä Venäjältä tulleita tataareja. Eihän tuo vierasperäisten nimien suomentaminen ole ollut ”muotia” enää jälkeen 1920/30-lukujen, jolloin niitä paljon suomennettiin, ilmeisesti Vapaavuorenkin isovanhempien nimi oli sitä ennen Friberg.

        Kuntauudistus kuten myös puolustusvoimauudistus ja myös muut tulossa olevat saneeraukset ovat pakon sanelemia; niitä joutuu tekemään hallitus, jolla on vastuuta koko maasta ja hyvinvoinnistamme. Siitä Katainen puhui eilen tv:ssa hyvin ja totta. Niitä samoja joutuisi tekemään niitä nyt vastustava kepukin, jos se olisi hallituksessa; ota tämä tunnustuksenosoituksena kepulle, sillä en sitä sentään ihan vastuuttomana pidä.

        Jopa on outo rasismitulkinta, kun jo oikeinkirjoitusvaikeudetkin liitetään semmoiseen. Mielestäni ZZkkwicczz itse on tuon määritelmän mukaan rasisti, kun on ollut ahkerimpia halventavan "kepu" -sanan viljelijöitä.

        Mitä monikasvoisuuteen tulee, niin edustajien lukumäärällä mitaten porvarit ovat monikasvoisin puolue Suomessa ja jos sitten tutkitaan mielipiteitä, niin oikeisto-vasemmisto -akselilla pyörintää on melko villisti. Jopa siinä määrin, että porvarit käyvät tänä päivänä jo työväenpuolueestakin. Etunenässä Sauli Niinistö.

        Kaikki ei ole pakon sanelemaa. Eivät etenkään ne menettelytavat, joilla tiettyihin tavoitteisiin pyritään. Myös tavoitteita voidaan asettaa useammalla eri tavalla. Se sanelupolitiikka, jota porvarit ja sdp harjoittavat eivät kuulu demokratian periaatteisiin. Jopa presidentillä näyttää olevan sangen outo käsitys demokratiasta, kun hän tässä äskettäin julisti, että vähemmistöjen pitää alistua enemmistön päätöksiin. Kyllä tällainen demokratiakäsitys on vähintäänkin outo. Kyllä lukumääräiselle vähemmistöllekin kuuluu joitakin oikeuksia. Ei sivistysyhteiskunnassa mikään enemmistökään mitään sanele. Sen pitäisi olla selvää tyhmemmällekin.

        Todettakoon myös, että sontaakin voi heittää useammalla eri tavalla. Tosin porvarispiireissä sonta kätketään jonkin hienolta kalskahtavan nimen alle, että menettely näyttäisi jotenkin "sivistyneeltä". Onhan se komeaa, kun sontapaakku nimetään kolumniksi.


      • Sontapaakuista
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Jopa on outo rasismitulkinta, kun jo oikeinkirjoitusvaikeudetkin liitetään semmoiseen. Mielestäni ZZkkwicczz itse on tuon määritelmän mukaan rasisti, kun on ollut ahkerimpia halventavan "kepu" -sanan viljelijöitä.

        Mitä monikasvoisuuteen tulee, niin edustajien lukumäärällä mitaten porvarit ovat monikasvoisin puolue Suomessa ja jos sitten tutkitaan mielipiteitä, niin oikeisto-vasemmisto -akselilla pyörintää on melko villisti. Jopa siinä määrin, että porvarit käyvät tänä päivänä jo työväenpuolueestakin. Etunenässä Sauli Niinistö.

        Kaikki ei ole pakon sanelemaa. Eivät etenkään ne menettelytavat, joilla tiettyihin tavoitteisiin pyritään. Myös tavoitteita voidaan asettaa useammalla eri tavalla. Se sanelupolitiikka, jota porvarit ja sdp harjoittavat eivät kuulu demokratian periaatteisiin. Jopa presidentillä näyttää olevan sangen outo käsitys demokratiasta, kun hän tässä äskettäin julisti, että vähemmistöjen pitää alistua enemmistön päätöksiin. Kyllä tällainen demokratiakäsitys on vähintäänkin outo. Kyllä lukumääräiselle vähemmistöllekin kuuluu joitakin oikeuksia. Ei sivistysyhteiskunnassa mikään enemmistökään mitään sanele. Sen pitäisi olla selvää tyhmemmällekin.

        Todettakoon myös, että sontaakin voi heittää useammalla eri tavalla. Tosin porvarispiireissä sonta kätketään jonkin hienolta kalskahtavan nimen alle, että menettely näyttäisi jotenkin "sivistyneeltä". Onhan se komeaa, kun sontapaakku nimetään kolumniksi.

        Kapin toisista kirjoittajista esittämiä rasisti tai muitakaan väitteitä ei kannata ottaa vakavasti. Vanha höppänä ei hallitse asiallista keskustelua, joten tuo törkyily muita kohtaan on hänen tapansa keskustella.

        Onhan sekin komeaa kun yksikertainen tollikka nimeää sontapaakun asiakeskusteluksi


      • Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Jopa on outo rasismitulkinta, kun jo oikeinkirjoitusvaikeudetkin liitetään semmoiseen. Mielestäni ZZkkwicczz itse on tuon määritelmän mukaan rasisti, kun on ollut ahkerimpia halventavan "kepu" -sanan viljelijöitä.

        Mitä monikasvoisuuteen tulee, niin edustajien lukumäärällä mitaten porvarit ovat monikasvoisin puolue Suomessa ja jos sitten tutkitaan mielipiteitä, niin oikeisto-vasemmisto -akselilla pyörintää on melko villisti. Jopa siinä määrin, että porvarit käyvät tänä päivänä jo työväenpuolueestakin. Etunenässä Sauli Niinistö.

        Kaikki ei ole pakon sanelemaa. Eivät etenkään ne menettelytavat, joilla tiettyihin tavoitteisiin pyritään. Myös tavoitteita voidaan asettaa useammalla eri tavalla. Se sanelupolitiikka, jota porvarit ja sdp harjoittavat eivät kuulu demokratian periaatteisiin. Jopa presidentillä näyttää olevan sangen outo käsitys demokratiasta, kun hän tässä äskettäin julisti, että vähemmistöjen pitää alistua enemmistön päätöksiin. Kyllä tällainen demokratiakäsitys on vähintäänkin outo. Kyllä lukumääräiselle vähemmistöllekin kuuluu joitakin oikeuksia. Ei sivistysyhteiskunnassa mikään enemmistökään mitään sanele. Sen pitäisi olla selvää tyhmemmällekin.

        Todettakoon myös, että sontaakin voi heittää useammalla eri tavalla. Tosin porvarispiireissä sonta kätketään jonkin hienolta kalskahtavan nimen alle, että menettely näyttäisi jotenkin "sivistyneeltä". Onhan se komeaa, kun sontapaakku nimetään kolumniksi.

        En tarkoittanut venkoiluasi Benin sukunimen oikeinkirjoituksella, vaan muuta siinä yhteydessä sanomaasi. Kepu ei ole mitenkään halventava nimitys, vaikka se tuokin mieleen kepulin, vaan se on lyhenne puolueen aikaisemmasta nimestä Keskustapuolue. Kun puolueen nykyinen nimi on Suomen Keskusta, niin onhan täällä tarjottu myös ajanmukaista lyhennettä SuoKusta.

        Monikasvoisuudella en tietenkään tarkoita kasvojen omistajien lukumäärää, vaan roomalaisen mytologian alkujen, loppujen ja muutoksen sekä ovien ja porttien jumalan mukaan Janus-kasvoisuutenakin tunnettua käsitettä. Tällainen oli se Janus, ja hieman samanlainen on myös kepu:

        http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f4/Janus-Vatican.JPG/220px-Janus-Vatican.JPG

        Eihän itse asiassa ole pakkoa juuri muuhun kuin kuolemaan, mutta moni muukin asia voidaan ja pitääkin nähdä pakottavana tarpeena, jotta vältyttäisiin pahemmalta. Ellei ryhdytä niihin toimiin, joihin hallitus aikoo ryhtyä, edessä on todella kurjat olot meille kaikille ja etenkin monille kepuvaltaisten kuntien ihmisille. Parempi tappaa niitä kuntia kuin niiden ihmisiä.

        Sonta on sontaa, tulipa se miltä taholta tahansa, mutta sinun nenässäsi ilmeisesti vain porvarisonta haisee pahalle ja esim. tällä palstalla vellova ihmisten päälle heitettävä kepusonta tuoksuu kuin paraskin parfyymi.


      • Kapt evp H K

        Osaatpa aika tiiviiseen pakettiin sitoa oleellisen.Olet sen toki aina osannut.


    • Mitä koetat sanoa?

      Avauksestasi ei löydy oikein sitä poittia josta pitäisi keskutella, joten kirjoitetaan sitten yleisemmin tuosta aiheestasi

      Siis tarvitseeko Keskusta vastustajia.

      Tottakait tarvitsee. Politiikassa jännite ja erot puolueiden välille syntyvät erilaisista tavoitteista ja keinoista tavoitteisiin pääsemiseksi. Siksi politiikassa tarvitaan vastustajia. Jokainen puolue tarvitsee. Kansa sitten valitsee minkä puolueen tavoitteet ja keinot se katsoo parhaiksi.

      Politiikkakin on median paineessa muuttunut nopeatempoiseksi. Enää puolueilla ei ole pitkiä ohjelmajulistuksia, asiat tulevat ja menevät nopealla tahdilla.ja niihin otetaan kantaa vähän sen mukaan missä asemassa puolue on hallituksne suhteen.

      Viime eduskuntavaaleissa Keskusta menetti kannatustaan kun ihmiset eivät hyväksyneet puolueen hallituksessa noudattamaa euromaiden tukilinjaa. Perussuomalaisten kannatus taas kohosi kun he vastustivat eteläisen Euroopan maiden tukemista.

      Nyt asialistalla ovat kuntarekenteen uudistaminen, varuskuntien lakkautukset ja muut valtion säästötoimet. Ei tarvitse olla kummoinenkaan näkijä kun voi sanoa, että Keskustan kannatus nousee noiden asioiden käsittelyn yhteydessä.

      Keskusta siis menestyy, ellei sitten sen vastustajat osaa esittää omaa vaihtoehtoaan uskottavammin. Kokoomus näyttää profiloituvan vastuunkantajaksi joka menestyy vaikka on hallituksessa tekemässä ikäviäkin asioita: Sosiaalidemokraateilta uskottavuus on mennyt kahden viimeisimmän puheenjohtajan kausilla. Surkeaakin surkeamman imagon Heinäluoma ja vaalilupuaksiinsa hirttäytyneen Urpilaisen johdolla suurin pudottaja tässä puolueiden kisassa tulee olemaan SDP. Seuraava mittaus näyttänee jo Kepulle siedettäviä 18 % lukiemia ja vastaavasti demareille 14 % kannatusta. Tuleeko tästä parista toistensa kovimmat vastustajat vai haastaako Kepu Kokoomusta, se jää nähtäväksi. SDP:n surkeuden tila on niin syvä, että se saattaa olla houkuttavampi ja ainakin helpompi vastus kuin Kokoomus

      • Saithan aiheen keskustella avauksestani, vaikka sanot, että se ei tarjoa siihen pointtia. Sinun näkemyksesi kepusta ovat toisenlaiset kuin minun, mutta ei se mitään, sitenhän keskustelua syntyy. Jos haluat parempia tartuntakohtia avaukseeni, niin vilkaise tuo, jonka annoin kyselleelle, mihin tarttua.

        En itse asiassa ole erimielinen siitä, etteikö politiikassa tarvittaisi jännitettä, joka syntyy eri puolueiden erilaisista näkemyksistä ja tavoitteista. Mutta niiden näkemysten ja tavoitteiden tulee olla selkeämpiä ja yksiselitteisempiä kuin ovat kepun esittämät. Kepullahan oli vallassa ollessaankin kovin vaihtelevia tai ainakin joustavia näkemyksiä samoista asioista, Vanhasen ykköshallituksen aikana ne eivät paljonkaan erottuneet demarien vastaavista, ja Vanhasen kakkosen ja varsinkin Kiviniemen aikana ne olivat niin kokoomusta myötäileviä, että hyvinkin voitiin puhua kepusta sekundakokoomuksena.

        Sanot:
        >>Nyt asialistalla ovat kuntarekenteen uudistaminen, varuskuntien lakkautukset ja muut valtion säästötoimet. Ei tarvitse olla kummoinenkaan näkijä kun voi sanoa, että Keskustan kannatus nousee noiden asioiden käsittelyn yhteydessä.>Viime eduskuntavaaleissa Keskusta menetti kannatustaan kun ihmiset eivät hyväksyneet puolueen hallituksessa noudattamaa euromaiden tukilinjaa. Perussuomalaisten kannatus taas kohosi kun he vastustivat eteläisen Euroopan maiden tukemista.


      • Ei pointtia
        jomppe-vaari kirjoitti:

        Saithan aiheen keskustella avauksestani, vaikka sanot, että se ei tarjoa siihen pointtia. Sinun näkemyksesi kepusta ovat toisenlaiset kuin minun, mutta ei se mitään, sitenhän keskustelua syntyy. Jos haluat parempia tartuntakohtia avaukseeni, niin vilkaise tuo, jonka annoin kyselleelle, mihin tarttua.

        En itse asiassa ole erimielinen siitä, etteikö politiikassa tarvittaisi jännitettä, joka syntyy eri puolueiden erilaisista näkemyksistä ja tavoitteista. Mutta niiden näkemysten ja tavoitteiden tulee olla selkeämpiä ja yksiselitteisempiä kuin ovat kepun esittämät. Kepullahan oli vallassa ollessaankin kovin vaihtelevia tai ainakin joustavia näkemyksiä samoista asioista, Vanhasen ykköshallituksen aikana ne eivät paljonkaan erottuneet demarien vastaavista, ja Vanhasen kakkosen ja varsinkin Kiviniemen aikana ne olivat niin kokoomusta myötäileviä, että hyvinkin voitiin puhua kepusta sekundakokoomuksena.

        Sanot:
        >>Nyt asialistalla ovat kuntarekenteen uudistaminen, varuskuntien lakkautukset ja muut valtion säästötoimet. Ei tarvitse olla kummoinenkaan näkijä kun voi sanoa, että Keskustan kannatus nousee noiden asioiden käsittelyn yhteydessä.>Viime eduskuntavaaleissa Keskusta menetti kannatustaan kun ihmiset eivät hyväksyneet puolueen hallituksessa noudattamaa euromaiden tukilinjaa. Perussuomalaisten kannatus taas kohosi kun he vastustivat eteläisen Euroopan maiden tukemista.

        Avauksesi ei tarjonnut mitään pointtia, mutta avauksesi otsikon sentään pystyi koppaamaan ja siitä vastinetta vääntämään.

        Esittämistyylisi ei istu nettikirjoitteluun.

        Kuten sanoin, kaiikien puolueiden kannanotot riiippuvat siitä missä asemassa hallitukseen nähden puolue on. Keskusta teki yhteistyötä SDP:n kanssa Vanhasen ensimmäisessä hallituksessa, ja Kokoomuksen kanssa Vanhasen toisessa hallituksessa. Keskusta toimi varsin vastuullisesti ja johdonmukaisesti, mutta tottakait yhteistyössä aina otetaan huomioon se, kenen kanssa sitä tehdään. Vaalitappio tuli pitkälti euroopan tukipakettien ympärillä velloneen keskustelun seurauksena. Keskusta pääministeripuolueena kannatti tukipaketteja vaikka äänestäjissä oli paljon niitä vastustavia.

        Eikä Keskustan kannoissa suurta linjamuutosta nyt oppositioon siirryttään ole tapahtunut. Väyrynen veti toki omaa showtaan presidentin vaaleissa, mutta muutoin puolue on ottanut vain lievästi eurokriittisemmän asenteen. Kuntauudistustakaan Keskusta ei vastusta, puolue vastustaa vain ylhäältä alas tapahtuvaa sanelupolitiikkaa, sitä että hallitus tekee valmiin kartan jonka mukaan kuntaremonttia tehdään. Keskusta lähtee päinvastaisesta toimintamallista, eli että kunnista käsin katsotaan mitkä ovat parhaat edellytykset yhteistyölle missäkin pitäjissä.

        Demareista ja Kokoomuksesta ei voi olla kokonaan puhumatta tässä yhteydessä, meillä kun on jo jonkin aikaa ollut näiden kolmen (Kokoomus, SDP, Kepu) hallitusvuorottelu. SDP ja Keskusta ovat vanhoja valtionhoitajapuolueita ja Kokoomus on noussut nyt uudeksi valtionhoitajapuolueeksi. Siinä missä Kokoomus onnistuu kannatuksen säilyttämisessä ja jopa lisäämisessä myös hallituksessa olleessaan, SDP ja Kepu yleensä hallituksessa ollessaan menettävät kannatustaan. Keskusta varmasti sen vuoksi, että sillä on monitahoinen ja avoin kannattajajoukko, jolloin joku aina pettyy hallituksen toimiin. SDP sen vuoksi, että puolue on menettänyt uskottavuutensa ja johdonmukaisuutensa. Urpilaisen junttautuminen pehmeisiin vaalilupauksiin silloin kun pitäisi tehdä tulevaisuuteen luotaavia kovia päätöksiä nakertaa demarien luottamuspääomaa. Kokoomus on kyennyt parhaiten säilyttämään uskottavuutensa laajemman kannattajakunnankin silmissä


      • paloheinä´´
        jomppe-vaari kirjoitti:

        Saithan aiheen keskustella avauksestani, vaikka sanot, että se ei tarjoa siihen pointtia. Sinun näkemyksesi kepusta ovat toisenlaiset kuin minun, mutta ei se mitään, sitenhän keskustelua syntyy. Jos haluat parempia tartuntakohtia avaukseeni, niin vilkaise tuo, jonka annoin kyselleelle, mihin tarttua.

        En itse asiassa ole erimielinen siitä, etteikö politiikassa tarvittaisi jännitettä, joka syntyy eri puolueiden erilaisista näkemyksistä ja tavoitteista. Mutta niiden näkemysten ja tavoitteiden tulee olla selkeämpiä ja yksiselitteisempiä kuin ovat kepun esittämät. Kepullahan oli vallassa ollessaankin kovin vaihtelevia tai ainakin joustavia näkemyksiä samoista asioista, Vanhasen ykköshallituksen aikana ne eivät paljonkaan erottuneet demarien vastaavista, ja Vanhasen kakkosen ja varsinkin Kiviniemen aikana ne olivat niin kokoomusta myötäileviä, että hyvinkin voitiin puhua kepusta sekundakokoomuksena.

        Sanot:
        >>Nyt asialistalla ovat kuntarekenteen uudistaminen, varuskuntien lakkautukset ja muut valtion säästötoimet. Ei tarvitse olla kummoinenkaan näkijä kun voi sanoa, että Keskustan kannatus nousee noiden asioiden käsittelyn yhteydessä.>Viime eduskuntavaaleissa Keskusta menetti kannatustaan kun ihmiset eivät hyväksyneet puolueen hallituksessa noudattamaa euromaiden tukilinjaa. Perussuomalaisten kannatus taas kohosi kun he vastustivat eteläisen Euroopan maiden tukemista.

        Huvittavaa, että kapin elämä on keskittynyt vain kepun /kepulaistaen haukkumiseen


      • Ei pointtia kirjoitti:

        Avauksesi ei tarjonnut mitään pointtia, mutta avauksesi otsikon sentään pystyi koppaamaan ja siitä vastinetta vääntämään.

        Esittämistyylisi ei istu nettikirjoitteluun.

        Kuten sanoin, kaiikien puolueiden kannanotot riiippuvat siitä missä asemassa hallitukseen nähden puolue on. Keskusta teki yhteistyötä SDP:n kanssa Vanhasen ensimmäisessä hallituksessa, ja Kokoomuksen kanssa Vanhasen toisessa hallituksessa. Keskusta toimi varsin vastuullisesti ja johdonmukaisesti, mutta tottakait yhteistyössä aina otetaan huomioon se, kenen kanssa sitä tehdään. Vaalitappio tuli pitkälti euroopan tukipakettien ympärillä velloneen keskustelun seurauksena. Keskusta pääministeripuolueena kannatti tukipaketteja vaikka äänestäjissä oli paljon niitä vastustavia.

        Eikä Keskustan kannoissa suurta linjamuutosta nyt oppositioon siirryttään ole tapahtunut. Väyrynen veti toki omaa showtaan presidentin vaaleissa, mutta muutoin puolue on ottanut vain lievästi eurokriittisemmän asenteen. Kuntauudistustakaan Keskusta ei vastusta, puolue vastustaa vain ylhäältä alas tapahtuvaa sanelupolitiikkaa, sitä että hallitus tekee valmiin kartan jonka mukaan kuntaremonttia tehdään. Keskusta lähtee päinvastaisesta toimintamallista, eli että kunnista käsin katsotaan mitkä ovat parhaat edellytykset yhteistyölle missäkin pitäjissä.

        Demareista ja Kokoomuksesta ei voi olla kokonaan puhumatta tässä yhteydessä, meillä kun on jo jonkin aikaa ollut näiden kolmen (Kokoomus, SDP, Kepu) hallitusvuorottelu. SDP ja Keskusta ovat vanhoja valtionhoitajapuolueita ja Kokoomus on noussut nyt uudeksi valtionhoitajapuolueeksi. Siinä missä Kokoomus onnistuu kannatuksen säilyttämisessä ja jopa lisäämisessä myös hallituksessa olleessaan, SDP ja Kepu yleensä hallituksessa ollessaan menettävät kannatustaan. Keskusta varmasti sen vuoksi, että sillä on monitahoinen ja avoin kannattajajoukko, jolloin joku aina pettyy hallituksen toimiin. SDP sen vuoksi, että puolue on menettänyt uskottavuutensa ja johdonmukaisuutensa. Urpilaisen junttautuminen pehmeisiin vaalilupauksiin silloin kun pitäisi tehdä tulevaisuuteen luotaavia kovia päätöksiä nakertaa demarien luottamuspääomaa. Kokoomus on kyennyt parhaiten säilyttämään uskottavuutensa laajemman kannattajakunnankin silmissä

        Avaukseni ei siis tarjonnut pointtia, johon tarttua, mutta tartuit silti pariinikin kertaan. Onnittelen onnistuneesta yrityksestäsi! Esittämistyylini siis toimi hyvin nettikirjoittelussakin.

        Muu sanomasi on ihan asiallista asiaa. Noinhan on mennyt, kuten sanot. Kyllä kepu ihan vastuullisesti toimi hallituksessa niin demarien kuin kokoomuksenkin kanssa, molemmin kasvoin. Ja toimisi nytkin, jos olisi hallituksessa, eli tekisi aivan samoja, mitä hallitus nyt tekee ja joita kepu nyt vastustaa kaksin tai useamminkin kasvoin.

        Oikeassa olet siinäkin, että Väyrynen veti omaa showtaan, showtahan se toki oli, mutta varsin monet sen näkyvät ottaneen todesta, ja saattaapa Kiviniemikin joutua kipeästi kokemaan kohdallaan sen shown tuottaman tuloksen. Paljolti oikeassa olet myös kepun vaalitappion syistä. Sitä se vastuullisuus usein tuottaa, on tuottanut niin kepulle kuin demareillekin, mutta kokoomuksen kannatus sen kuin vain näkyy kasvavan sen vastuullisuuden kasvamisen myötä. Puolue lienee siis taitavampi ja uskottavampi kuin nuo kaksi muuta mainittua. Niinhän näyt itsekin ajattelevan.

        Kun olet sitä mieltä, että kepu tarvitsee vastustajia, niin saakoon toki sellaisia, ja varmaan saakin, jos sitä hallituspiireissä ruvetaan enemmän todesta ottamaan. Ja saahan täällä toki puhua myös muista puolueista, paljon paremmin niistä puhuminen tänne sopii kuin puhuminen muista keskustelijoista, jota eräät kepulaiset mieluiten harrastavat.

        Mutta kepu-uskosi – uskosi sen uuteen nousuun – tuo mieleeni piispa Juha Pihkalan ja avaruustähtitieteen professori Esko Valtaojan keskustelukirjeisiin perustuvassa kirjassa ”Nurkkaan ajettu Jumala” Valtaojan toteamuksen tuonpuoleiseen elämään uskovalle Pihkalalle: ”kuolemamme jälkeen toinen meistä yllättyy”. Sinulle toteaisin minä, että ”seuraavien ek-vaalien jälkeen toinen meistä yllättyy”.


      • Ei pointtia kirjoitti:

        Avauksesi ei tarjonnut mitään pointtia, mutta avauksesi otsikon sentään pystyi koppaamaan ja siitä vastinetta vääntämään.

        Esittämistyylisi ei istu nettikirjoitteluun.

        Kuten sanoin, kaiikien puolueiden kannanotot riiippuvat siitä missä asemassa hallitukseen nähden puolue on. Keskusta teki yhteistyötä SDP:n kanssa Vanhasen ensimmäisessä hallituksessa, ja Kokoomuksen kanssa Vanhasen toisessa hallituksessa. Keskusta toimi varsin vastuullisesti ja johdonmukaisesti, mutta tottakait yhteistyössä aina otetaan huomioon se, kenen kanssa sitä tehdään. Vaalitappio tuli pitkälti euroopan tukipakettien ympärillä velloneen keskustelun seurauksena. Keskusta pääministeripuolueena kannatti tukipaketteja vaikka äänestäjissä oli paljon niitä vastustavia.

        Eikä Keskustan kannoissa suurta linjamuutosta nyt oppositioon siirryttään ole tapahtunut. Väyrynen veti toki omaa showtaan presidentin vaaleissa, mutta muutoin puolue on ottanut vain lievästi eurokriittisemmän asenteen. Kuntauudistustakaan Keskusta ei vastusta, puolue vastustaa vain ylhäältä alas tapahtuvaa sanelupolitiikkaa, sitä että hallitus tekee valmiin kartan jonka mukaan kuntaremonttia tehdään. Keskusta lähtee päinvastaisesta toimintamallista, eli että kunnista käsin katsotaan mitkä ovat parhaat edellytykset yhteistyölle missäkin pitäjissä.

        Demareista ja Kokoomuksesta ei voi olla kokonaan puhumatta tässä yhteydessä, meillä kun on jo jonkin aikaa ollut näiden kolmen (Kokoomus, SDP, Kepu) hallitusvuorottelu. SDP ja Keskusta ovat vanhoja valtionhoitajapuolueita ja Kokoomus on noussut nyt uudeksi valtionhoitajapuolueeksi. Siinä missä Kokoomus onnistuu kannatuksen säilyttämisessä ja jopa lisäämisessä myös hallituksessa olleessaan, SDP ja Kepu yleensä hallituksessa ollessaan menettävät kannatustaan. Keskusta varmasti sen vuoksi, että sillä on monitahoinen ja avoin kannattajajoukko, jolloin joku aina pettyy hallituksen toimiin. SDP sen vuoksi, että puolue on menettänyt uskottavuutensa ja johdonmukaisuutensa. Urpilaisen junttautuminen pehmeisiin vaalilupauksiin silloin kun pitäisi tehdä tulevaisuuteen luotaavia kovia päätöksiä nakertaa demarien luottamuspääomaa. Kokoomus on kyennyt parhaiten säilyttämään uskottavuutensa laajemman kannattajakunnankin silmissä

        Paavo Väyrynen ei vedä mitään showta, vaan omaa linjaa, jolla Keskusta voi menestyä. Sen sijaan puolueen nykyistä linjaa sopii arvostella, koska se on suoraan sanottuja linjatonta sinne tänne poukkoilua. Huitomista suuntaan jos toiseenkin, seikka, josta olen tainnut jo aikaisemminkin mainita. Kuten monessa muussakin puolueessa, myös Keskustassa on lähdetty niin sanotun nuorennuksen linjalle, muka puolueen laittamiseksi ajan tasalle. Porvareilla
        valtaan on nostettu Katainen ja SDP:ssä Jutta Urpilainen.

        Jutta Urpilainen näyttää ainakin toistaiseksi menestyneen parhaiten, ainakin jos mitataan sillä, miltä julkiset puheenvuorot näyttävät. Hän on ainoa, joka on kyennyt pitämään lausumansa tuoreina ja sellaisina, että puhuja ymmärtää, mitä on sanonut. Sen sijaan Katainen alkaa olla jo siinä määrin stressaantunut, että hän on julkisissa esiintymisissään kuin robotti, joka toistaa samoja lauseita näköjään yhtään ymmärtämättä, mitä sanoo. Mari Kiviniemi puolestaan on tuntunut jotenkin epäjohdonmukaiselta ja lyhytnäköiseltä.

        Puolueen uudistaminen ei suinkaan tarkoita sitä, että valtaan pitää laittaa osaamatonta väkeä, eikä sitäkään, että tämän väen pitää olla fyysiseltä iältään nuorta. Puolue voidaan hyvin uudistaa vaikka vaihtamalla piirijohtajat, uudistamalla organisaatiorakenne, ottamalla käyttöön uudet teemat yhteiskuntapolitiikan eri osa-alueilla yms. Vain todella mielikuvitukseton luulee, että puolueen uudistamiseksi pitää valita kokemattomia kandidaatteja puoluetta johtamaan. Esimerkiksi iltapäivälehdistön käsitys puolueen uudistamisesta on peräti pittoreski, etten sanoisi väärässä päässä ajateltu. Sitä valitettavampaa onkin, että suomalaisen politiikan oppikirjana ja ohjenuorana toimii monessa tapauksessa juuri kapitalistinen iltapäivälehdistö. Siksi poliittisen muutoksen aikaansaamiseksi pitää iltapäivälehdistön verotusta kiristää tuntuvasti niin ettei lehtiä aivan joka talouteen siunaantuisi.


    • Tuossa ei taaskaan ollut varsinaista asiaa.

      Työväenluokkaan kuuluva kapi yrittää filosofoida, mutta eihän se onnistu taaskaan.

    • luonnonsuojelija

      Keskusta sai pahasti nenilleen viime eduskuntavaaleissa.

      Voi hyvin sanoa, että juuri missään poliittisessa linjauksessa ja poliittisesti tärkessä päätöksessä ei porvarihallituksen aikana näkynyt Keskustan kädenjälki. Vaalirahakohu kohdistui Keskustaan ja Kokoomus pääsi tässäkin asiassa kuin koira veräjästä.

      Polittisen puolueen ja liikkeen tarkoitus on päästä valtaan ja vallan kautta vaikuttamaan maan asioihin. Tähän pyrkii aina myös Keskusta. Muuta kilpailevat vaihtoehdot pyrkivät demokratiassa tietysti samaan.

      Kunnissa sillä on valta monissa paikoissa. Se on yksin enemmistönä monesti maaseudulla ja maaseutumaisilla kaupunkialueilla.

      Mitä se nyt sitten aikoo vallallaan kunnissa tehdä? Rahat on loppumassa nykymenolla kunnilta ja valtiolta. On pakko yrittää keventää hallintoa, jotta valtion ja kuntien velkaantuminen saadaan vähenemään ja rahat edes kohtuullisesti riittämään kuntien peruspalveluihin.

      Siinä sitä on ratkottavaa päättäjille ihan riittämiin. Puolueet joutuvat jakamaan kuntalaisille vain niukkuutta mikäli talous kasvaa hitaasti tai ei juuri ollenkaan. Joudutaan monesti menemään moniin äänestäjille tärkeisiin etuisuuksiin.

      • Ei kai kokoomus päässyt viime hallituskaudella kuin koira veräjästä, sillä kepuhan oli johtava hallituspuolue, ja jos vaalitappion syyt ovat sanomasi, sehän sai ansionsa mukaan. Tuolla toisaalla jo puolin ja toisin puhutaan siitä, miten kokoomuksen kannatus nykyisenä päähallituspuolueena sen kuin vain kasvaa, joten sen täytyy olla ihmisten silmissä taitavampi ja uskottavampi kuin kepu oli.

        Tuossa sanomassasi on se pääpointti nyt:

        >>Rahat on loppumassa nykymenolla kunnilta ja valtiolta. On pakko yrittää keventää hallintoa, jotta valtion ja kuntien velkaantuminen saadaan vähenemään ja rahat edes kohtuullisesti riittämään kuntien peruspalveluihin.

        Siinä sitä on ratkottavaa päättäjille ihan riittämiin. Puolueet joutuvat jakamaan kuntalaisille vain niukkuutta mikäli talous kasvaa hitaasti tai ei juuri ollenkaan. Joudutaan monesti menemään moniin äänestäjille tärkeisiin etuisuuksiin.


    • Pal hein ilta

      Vakautta ja siihen liittyvää turvallisuushakuisuutta on vai Keskustan riveissä.
      Siellä on myös viisautta, kuten monessa puheenvuorossa olen todistanut.
      Yksioikoisuudessasi olet lähinnä henkistä tukea, koko ajan tarvitseva.

    • Mitä ihmeen

      jokellusta taas tuolta vähä-älyiseltä yhteiskunnan elätiltä?

      Ei alkua ei loppua, ei päätä ei häntää.

      Onhan se ikävää, jos Keskusta ei miellytä tuota tolloa mutta minkäs teet? Ei me puoluetta sen takia lopeteta, jos se ei miellytä Kapi idioottia :)

      • Ottaen huomioon,

        että Kapi on kansalainen joka on valittanut kepun puoluetoimistoon kepun kannattjien olevan ilkeitä hänelle, niin eipä kannata ukolta kummia edellyttää ;))


      • Itku-upseeri
        Ottaen huomioon, kirjoitti:

        että Kapi on kansalainen joka on valittanut kepun puoluetoimistoon kepun kannattjien olevan ilkeitä hänelle, niin eipä kannata ukolta kummia edellyttää ;))

        Kapi on tunnettu itku-upseeri.

        Kun Sepi Hietanen laittoi Kapia pataan sanan säilällä 100 - 0 niin Kapi reppana meni itkemään Kepun puoluetoimistoon..

        Ei ole Suomessa ennen nähty tuollaisia itkijöitä sotilaina.


    • Näkemiin!

      Onhan avaukseni taas herättänyt mukavasti keskustelua. Saanut keskustelemaan pariin kertaan senkin, jonka mielestä se ei tarjonnut keskustelulle aihetta. Ilmeisesti tarkisti kantansa. Tuostapa tulee mieleeni eräs tapaus 1960-luvulta:

      Kuuluin tuolloin silloisen Aliupseeriliiton hallitukseen, ja hallituksellamme oli kokousmatka Turun Pansiossa, laivastoaseman vieraana. Majoituimme erääseen sotalaivaan. Sikäläisellä kerholla meillä oli illallinen ja sen jälkeen tilaisuus, jonne oli tullut jonkin verran naisiakin, joita tanssittelimme muistaakseni laivaston soittokunnasta kootun bändin tahdittamana. Kyllä minäkin muutamaa naista tanssitin, mutta ajoissa sieltä lähdin laivaan, jossa hyttikaverinani oli liittomme silloinen puheenjohtaja sotilasmestari Junttila. Naapurihyttiin eräs kaveri joukostamme oli tuonut naisen mukanaan, ja ohuen seinän läpi kuulimme, että kaveri siellä yritti päästä pitemmälle, mutta nainen vastusteli ilmoittaen kovaan ääneen, että ”minä en ole tänne naitavaksi tullut”. Hetken kuluttua alkoi kuulua ääniä, joista ei voinut erehtyä. Silloin Junttilan Ville rauhalliseen tapaansa totesi, että ”tyttö tarkisti kantansa”.

      Niin, olenhan minä joskus nuorna miesnä istunut pitkiäkin iltoja hyvässä seurassa, ja aivan liian usein menneinä aikoina täälläkin, vaikka tätä seuraa kokonaisuutena ei voi ainakaan kovin henkeväksi kehua. Mutta koskaan en ole täällä eräiden ahkerien kepulaisten tapaan öitäni viettänyt, enkä enää aikoihin kovin pitkiä iltojakaan. Kun korkeasta iästäni huolimatta elämässäni on paljon muuta ja mielenkiintoisempaa, myös paljon tärkeämpää, niin tämä on alkanut vähän kyllästyttää. Ei tosin siinä määrin kuin takavuosien ahkerimpia kepulaisia, jotka ovat kokonaan jättäneet palstan, eivät varmaankaan meidän kepuvastaisten vuoksi, vaan pettyneinä puolueeseensa ja varmaan myös häveten monia palstan nykykepulaisia.

      Viime viikolla vain pari kertaa palstalla pistäydyin, kun luonani oli koko viikon ystävättäreni, jonka tuo samalla Tallinnan laivamatkalla ollut ja meidätkin siellä nähnyt kapt evp HK totesi viestissään ”muodollisesti päteväksi. Voin vakuuttaa hänelle, että hyvin pätevä hän on myös muutenkin, kaikilla tavoin, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Eilen illalla hänet saatoin kotiinsa vievälle junalleen, ja hän tulee luokseni uudestaan vasta lähes kuukauden kuluttua, mutta ohjelmassani on lähipäivinäkin muuta niin, että tuskinpa paljon täällä pistelehdin. Viikon kuluttua sitten taas avara maailma kutsuu suomi-poikaa uusiin seikkailuihin, joista ehkä annan kuulua jälkeenpäin.

      Kyseenalaistin avauksessani sen, että kepu tarvitsisi vastustajia, mutta kun joku näkyy olevan sitä mieltä, että kyllä ne tarpeen ovat, niin saakoon sitten sellaisia. Mutta edelleen olen sitä mieltä, että meitä kepun vastustajia ei välttämättä tarvita tällä palstalla, kyllä eräät kepulaiset itse ovat siinä tarkoituksessa meitä tehokkaampia. He ovat sitä siksikin, että eihän heidän elämäänsä enää täytä yksin kepu, siihen näköjään tarvitaan kapi. Mutta eihän minulla ole velvollisuutta olla heidän elämänsä tärkeimpänä sisältönä, täyttää tyhjiötä, jota kepu ei enää pysty täyttämään, vaan koettakoot vahvistaa kepu-uskovaisuuttaan luottaen siihen, että kyllä se kepu vielä nousee suureksi ja mahtavaksi, vaikkeivät pysty sanomaankaan – tuskin ajattelemaankaan – sitä, että mitä hyvää heille tai kenellekään siitä koituisi.

      Olen vastaillut asiallisuuteen pyrkiviksi näkemiini viesteihin, ja saatan vielä huomenna käydä vilkaisemassa, onko tullut lisää sellaisia ja vastailla niihin, mutta asiattomuudet jätän huomiotta silloinkin kuten olen jättänyt nytkin. Tällä erää vain toivottelen

      Näkemiin!

      • Tulihan se itku

        Aikainen iltaitku, mistäs moinen? Kymmenen vuoden jatkuvan päivystyksesi aikana yleensä tuo itku omaelämänkertoineen ja itsekehuineen on tullut vasta yhdeksän maissa.


      • Jkk-ernesto-Club

        Kyllä rajaryssä ja punikkinarsisti käy vielä tänä iltanakin ainakin 10 kertaa. Niuvanniemeen.


      • Jomppe-vaari rules

        Olet sydämetön, kun sanot
        ”Mutta eihän minulla ole velvollisuutta olla heidän elämänsä tärkeimpänä sisältönä, täyttää tyhjiötä, jota kepu ei enää pysty täyttämään”

        Näethän, millainen itkuripuli pikkukepulireppanoille tuli heti kun poistuit. Pikkuisten suuri tuska huutaa taivaaseen asti. Kiitoksia kuitenkin, kun taas annoit niille vipinää. Parran pärinää näemmä ovat saaneet antaa nekin, joille jo parta kasvaa.

        Hyvää matkaa vain taas jonnekin maailman ääriin. Pikkukepulireppanoille tulee taas pitkä ikävä. Mutta jäähän ”virkaveljesi” palstaa päivystämään ;D


      • Mee nyt..

        vastaamaan keskustaporvarin avaukseen ja näytä, että sinulla on munakarvatkin niin suuria ku suutarin pikilankoja!


      • Arvaa kuka
        Jomppe-vaari rules kirjoitti:

        Olet sydämetön, kun sanot
        ”Mutta eihän minulla ole velvollisuutta olla heidän elämänsä tärkeimpänä sisältönä, täyttää tyhjiötä, jota kepu ei enää pysty täyttämään”

        Näethän, millainen itkuripuli pikkukepulireppanoille tuli heti kun poistuit. Pikkuisten suuri tuska huutaa taivaaseen asti. Kiitoksia kuitenkin, kun taas annoit niille vipinää. Parran pärinää näemmä ovat saaneet antaa nekin, joille jo parta kasvaa.

        Hyvää matkaa vain taas jonnekin maailman ääriin. Pikkukepulireppanoille tulee taas pitkä ikävä. Mutta jäähän ”virkaveljesi” palstaa päivystämään ;D

        Hohhohhoooooooo

        Itkuripuleita täällä harrastaa vain yksi kirjoittaja. Tiedät kyllä kuka.


      • Jomppe-vaari rules kirjoitti:

        Olet sydämetön, kun sanot
        ”Mutta eihän minulla ole velvollisuutta olla heidän elämänsä tärkeimpänä sisältönä, täyttää tyhjiötä, jota kepu ei enää pysty täyttämään”

        Näethän, millainen itkuripuli pikkukepulireppanoille tuli heti kun poistuit. Pikkuisten suuri tuska huutaa taivaaseen asti. Kiitoksia kuitenkin, kun taas annoit niille vipinää. Parran pärinää näemmä ovat saaneet antaa nekin, joille jo parta kasvaa.

        Hyvää matkaa vain taas jonnekin maailman ääriin. Pikkukepulireppanoille tulee taas pitkä ikävä. Mutta jäähän ”virkaveljesi” palstaa päivystämään ;D

        En minä sydämetön ole, ja kyllä minä vastakin silloin tällöin pikkuressukoille ”vipinää” annan. Mutta kun tiedän, että en ole ikuinen ja nuo ressukat lienevät minua kovin paljon nuorempia, niin toivoisin heidän koettavan löytää elämälleen myös muuta sisältöä, kuin tuollaisen ripustautumisen minuun, mieluummin jo ennen kuin minusta aika jättää.

        Kiitosta vain hyvän matkan toivotuksistasi, varmaan matkani – taas jo neljäs vuoden sisällä – tulee olemaan mukavia elämyksiä tarjoava, kuten matkani ovat olleet aina. Mutta ei se mihinkään maailman ääriin suuntaudu, vaan paremminkin lähemmäs maailman keskustaa – kauemmas historiaan mennen ihan maailman ytimeen – sillä tosiasiallisestihan me täällä rakkaassa Suomessamme olemme maailman äärissä.


      • Jkk-Fan-Club.
        Jomppe-vaari rules kirjoitti:

        Olet sydämetön, kun sanot
        ”Mutta eihän minulla ole velvollisuutta olla heidän elämänsä tärkeimpänä sisältönä, täyttää tyhjiötä, jota kepu ei enää pysty täyttämään”

        Näethän, millainen itkuripuli pikkukepulireppanoille tuli heti kun poistuit. Pikkuisten suuri tuska huutaa taivaaseen asti. Kiitoksia kuitenkin, kun taas annoit niille vipinää. Parran pärinää näemmä ovat saaneet antaa nekin, joille jo parta kasvaa.

        Hyvää matkaa vain taas jonnekin maailman ääriin. Pikkukepulireppanoille tulee taas pitkä ikävä. Mutta jäähän ”virkaveljesi” palstaa päivystämään ;D

        Kuse suuhusi peränuolukone ryshä-ernesto


    • Jkk-Fan-Club.

      Munakarvapelle tuli olemattoman ulostuksensa kanssa saitille. Olisit nyt linkittänyt ruumisarkkukuvan päivän piristykseksi, tai mötkösi pissaslogit olisivat myös hauskaa katseltavaa. Olet toollojen tollo, punikkinarsisti-landepaukku-rajaryssä.

    • Maalais analyytikko

      Kipeisiin kysymyksiin, kuten itsesi tervepäisyyteen täytyy toki ottaa kantaa.
      En noihin pilin paljastusjutttuihin oikein usko, mutta en myöskään kaikkia Helsigin perversioita tiedä. Jos sittenkään ei savua ...?

    • Huomenta!

      Kun illalla menee ajoissa nukkumaan ja kun ei ole kipeitä kysymyksiä pohdittavana, kuten näkyy olleen eräällä yötä valvottaneella, niin aamulla herää ajoissa virkeänä! Niinpä olen jo ehtinyt aamun lehdenkin silmäillä, ja kun sen sivulla A 6 on mielenkiintoinen juttu, täytyy sitä kommentoida tässä, kun en sitä sentään uuden avauksen arvoiseksi katso.

      Juttu kertoo Paavo Väyrysestä, ja se on otsikoitu ”Pelastaja, jota puolue ei halua”. Väykky on siirtynyt kampanjasta toiseen täysillä, ja vaikka hän ihmettelee, miksi häntä ei haluta puheenjohtajaksi ja matkakuluista riidellään, uskoo hän puheenjohtajaksi pääsevänsä ja nostavansa puolueensa suurimmaksi ja tulevansa pääministeriksi 2015. Puolueensa puheenjohtajaksi Väykky voi hyvin päästä – sitä minä ja monet muut kepuvastaiset toivomme – ja seuraavien ek-vaalien jälkeen hän taas saa kysellä lääkäriltään ”voiko veetutukseen kuolla”.

      Palatakseni alussa toteamaani pyydän palstan pikkuisilta kepuleilta; Voi, antakaa anteeksi, että eilen illalla niin aikaisin jätin teidät ikävään! Melkoinen itkuripuli siitä on välittömästi ollut seurauksena, kuten joku ihan oikein on todennut.

      Minua koskevat kipeät kysymykset ovat siis valvottaneet erästä, luultavasti sitä virkaveljekseni tunkevaa, kun hänen on täytynyt noita asioita pohtia klo 01 jälkeen yöllä tällä avauksella ja kahdella tuon feikkikapteenin avauksella. Tällä avauksella häntä askarruttaneeseen kipeään kysymykseen voin vastata, että olen minä pilini paljastanut montakin kertaa, myös naiselle, viime viikollakin ystävättärelleni, sillä kävimmehän me kaksi kertaa saunassakin. Että sellaisia perversioita meillä täällä Stadissa on.

      Kun enempään ei näy olevan aihetta avauksellani, voinen taas poistua, mutta lopettakaa jo itkunne, pikkuiset, saittehan taas nähdä Jomppe-vaarin!

    • kokoomustalainen

      kokoomus meillä elää rikollisilla

      http://www.wikipress.eu/index.php?page=onko-laki-kaikille-sama

      http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93870-voiko-sauli-niinistoon-luottaa-osa-2

      me tuhoamme suomen
      ja erkkomafia ei onneksi kerro rikoksistamme
      vaan saamme rellestää miten haluamme
      hallitusvastuu aikoinamme olemme onneksi saaneet paljon tuhottua suomea
      ja syyt tietenki laitamme siitä erkkomafian ja satraappien avustuksella rehellisten ihmisten niskaan

      linkkejä olisi paljon meillä jemmassa
      mutta tuossa vähän todistetta saavutuksistamme:)

    • Kapu rules

      Oletkos tullut kapi ajatelleeksi, että tää aina /c:ssäsi roikkuva kapteeni HK:n sininen tai punainen olisi joku ylläpidosta? Palkallinen tai palkatoni, jonka tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon kirjoituksia saitille. Niitä itse suoltamalla ja muita provosoimalla. Ei kai joutilainkaan täällä muuten pystyisi tai viitsisikään alvariinsa roikkua, öitä myöten.
      Ei se ainakaan mikään sotilas ole koskaan ollut. Olihan niissä kenttäkouluttaja kessuissa monenlaisia hullujakin, mutta ai aivan sellaisia sekopoltseja kuin tää meidän ”kapteenimme”.
      Nythän se näkyy siitä Tallinnan matkastaan tekemällään avauksella ilmoittavan, että ei ollut koko matkalla. Pelkkä provo siis lienee sekin höpöjuttu.

      • Kapu rules

        Jatkan vielä. Aivan varmasti sama tyyppi on myös tää Juhakossi, joka yölläkin on taas kirjoitellut sekojaan. Ja sama tyyppi varmaan on suurimman osan avauksillesi nimettöminä tulevien lapsellisten herjojen ja muun töryn lähettäjä.


      • Kapu rules kirjoitti:

        Jatkan vielä. Aivan varmasti sama tyyppi on myös tää Juhakossi, joka yölläkin on taas kirjoitellut sekojaan. Ja sama tyyppi varmaan on suurimman osan avauksillesi nimettöminä tulevien lapsellisten herjojen ja muun töryn lähettäjä.

        En usko, että hän olisi ylläpidosta. Ei kai sinne palkata eikä huolittane palkattomana avustajanakaan tuollaista pelleä, jonka palstalle tuottama ei paljoudestaan huolimatta ole eduksi palstanpitäjän tarkoitusperille. Vaikka jokainen älyttömyyskin vilauttaa mainoksia ja tuo jonkin kolikon, kyllä Suomi 24:llä a varmaan on myös periaatteita, jotka menevät rahan haalimisen edelle.

        Kyllä hän on vain todella joutilas, yksinäinen reppana, jonka elämä pyörii vain tällä palstalla. Jostain syystä hän iski silmänsä minuun niin, että kanssani keskusteluyhteyteen päästäkseen otti ensiksi tuon ylil evp-nikin, mutta kun ei tarkoituksessaan onnistunut, toivorikkaana ylensi sitten itsensä kapteeniksi, jollainen tiesi minun olevan. Hyvinkin hän saattaa olla tuon avauksilleni jatkuvasti tulevan törkytulvan suurin tuottaja, mutta ei se minua häiritse, sillä jo kauan olen sen jättänyt täysin vaille huomiotani.

        On hän saattanut olla jonkin aikaa sotaväen palveluksessa, kun niistä hommista jotain tietää, vaikka tuollaiset yleensä karsiutuvat pois jo peruskoulutukseen pääsyn edellytyksenä olevissa psykotesteissä. Mutta missään tapauksessa hän ei ole ylennyt upseeriarvoihin, vaan jo ”vinkkelikauluksisena” lienee saanut sopimattomana potkut, eli tullut vapautetuksi, kuten termi kuuluu. Ja kun sellaiset vapauttamispäätökset tehdään esikunnissa, niin siitä hän tuntee erityistä katkeruutta minua kohtaan, kun tietää minun toimineen esikunnissakin vastuullisissa tehtävissä.

        Olipa niin tai näin, mutta nyt hän on ainakin täysi turhimus, jonka yksinäinen, tyhjä elämä kuluu vain tällä palstalla. Mutta kyllä hän sillä Tallinnan matkalla oli, kun häneltä lipsahti varsin osuva kuvaus naisystävästäni. Naisystäväni huomasikin jonkun hänestä vastenmielisen tyypin meitä seurailleen ja tuijotelleen, itse en kiinnittänyt siihen huomiota, kun meillä oli varsin vilkasta seurustelua ryhmässämme. Hänen matkallaolonsa vahvistaa sekin, että kyseisenä päivänä – 15.2. – hän ei näy laittaneen palstalle yhtäkään viestiä; aivan historiallinen poikkeus normaalista käyttäytymisestään! Ajattele – koko päivän poissa palstalta!

        Mutta kun jokaisesta, vähäisimmästäkin pitäisi löytää jotain positiivista sanottavaa – niin opetettiin sotakouluissammekin – niin totean samoin kuin aikoinaan täällä Oiva Härkönen totesi muistaakseni sonni”miehestä”: onhan hän sentään kepulainen;))


      • Kapi apinalla on
        jomppe-vaari kirjoitti:

        En usko, että hän olisi ylläpidosta. Ei kai sinne palkata eikä huolittane palkattomana avustajanakaan tuollaista pelleä, jonka palstalle tuottama ei paljoudestaan huolimatta ole eduksi palstanpitäjän tarkoitusperille. Vaikka jokainen älyttömyyskin vilauttaa mainoksia ja tuo jonkin kolikon, kyllä Suomi 24:llä a varmaan on myös periaatteita, jotka menevät rahan haalimisen edelle.

        Kyllä hän on vain todella joutilas, yksinäinen reppana, jonka elämä pyörii vain tällä palstalla. Jostain syystä hän iski silmänsä minuun niin, että kanssani keskusteluyhteyteen päästäkseen otti ensiksi tuon ylil evp-nikin, mutta kun ei tarkoituksessaan onnistunut, toivorikkaana ylensi sitten itsensä kapteeniksi, jollainen tiesi minun olevan. Hyvinkin hän saattaa olla tuon avauksilleni jatkuvasti tulevan törkytulvan suurin tuottaja, mutta ei se minua häiritse, sillä jo kauan olen sen jättänyt täysin vaille huomiotani.

        On hän saattanut olla jonkin aikaa sotaväen palveluksessa, kun niistä hommista jotain tietää, vaikka tuollaiset yleensä karsiutuvat pois jo peruskoulutukseen pääsyn edellytyksenä olevissa psykotesteissä. Mutta missään tapauksessa hän ei ole ylennyt upseeriarvoihin, vaan jo ”vinkkelikauluksisena” lienee saanut sopimattomana potkut, eli tullut vapautetuksi, kuten termi kuuluu. Ja kun sellaiset vapauttamispäätökset tehdään esikunnissa, niin siitä hän tuntee erityistä katkeruutta minua kohtaan, kun tietää minun toimineen esikunnissakin vastuullisissa tehtävissä.

        Olipa niin tai näin, mutta nyt hän on ainakin täysi turhimus, jonka yksinäinen, tyhjä elämä kuluu vain tällä palstalla. Mutta kyllä hän sillä Tallinnan matkalla oli, kun häneltä lipsahti varsin osuva kuvaus naisystävästäni. Naisystäväni huomasikin jonkun hänestä vastenmielisen tyypin meitä seurailleen ja tuijotelleen, itse en kiinnittänyt siihen huomiota, kun meillä oli varsin vilkasta seurustelua ryhmässämme. Hänen matkallaolonsa vahvistaa sekin, että kyseisenä päivänä – 15.2. – hän ei näy laittaneen palstalle yhtäkään viestiä; aivan historiallinen poikkeus normaalista käyttäytymisestään! Ajattele – koko päivän poissa palstalta!

        Mutta kun jokaisesta, vähäisimmästäkin pitäisi löytää jotain positiivista sanottavaa – niin opetettiin sotakouluissammekin – niin totean samoin kuin aikoinaan täällä Oiva Härkönen totesi muistaakseni sonni”miehestä”: onhan hän sentään kepulainen;))

        sivukaupalla sanottavaa jostain toisesta saitin kirjoittajasta mutta jos joku vaivautuu jotain asiallista asiaa kysymään, niin elätin kiinnostus lopahtaa siihen ;)

        Kuhan saa fittuilla muille ihmisille typerän elämänsä täytöksi. Siinä on tuonkin pässin koko tarina...


      • Oikea upseeri...
        jomppe-vaari kirjoitti:

        En usko, että hän olisi ylläpidosta. Ei kai sinne palkata eikä huolittane palkattomana avustajanakaan tuollaista pelleä, jonka palstalle tuottama ei paljoudestaan huolimatta ole eduksi palstanpitäjän tarkoitusperille. Vaikka jokainen älyttömyyskin vilauttaa mainoksia ja tuo jonkin kolikon, kyllä Suomi 24:llä a varmaan on myös periaatteita, jotka menevät rahan haalimisen edelle.

        Kyllä hän on vain todella joutilas, yksinäinen reppana, jonka elämä pyörii vain tällä palstalla. Jostain syystä hän iski silmänsä minuun niin, että kanssani keskusteluyhteyteen päästäkseen otti ensiksi tuon ylil evp-nikin, mutta kun ei tarkoituksessaan onnistunut, toivorikkaana ylensi sitten itsensä kapteeniksi, jollainen tiesi minun olevan. Hyvinkin hän saattaa olla tuon avauksilleni jatkuvasti tulevan törkytulvan suurin tuottaja, mutta ei se minua häiritse, sillä jo kauan olen sen jättänyt täysin vaille huomiotani.

        On hän saattanut olla jonkin aikaa sotaväen palveluksessa, kun niistä hommista jotain tietää, vaikka tuollaiset yleensä karsiutuvat pois jo peruskoulutukseen pääsyn edellytyksenä olevissa psykotesteissä. Mutta missään tapauksessa hän ei ole ylennyt upseeriarvoihin, vaan jo ”vinkkelikauluksisena” lienee saanut sopimattomana potkut, eli tullut vapautetuksi, kuten termi kuuluu. Ja kun sellaiset vapauttamispäätökset tehdään esikunnissa, niin siitä hän tuntee erityistä katkeruutta minua kohtaan, kun tietää minun toimineen esikunnissakin vastuullisissa tehtävissä.

        Olipa niin tai näin, mutta nyt hän on ainakin täysi turhimus, jonka yksinäinen, tyhjä elämä kuluu vain tällä palstalla. Mutta kyllä hän sillä Tallinnan matkalla oli, kun häneltä lipsahti varsin osuva kuvaus naisystävästäni. Naisystäväni huomasikin jonkun hänestä vastenmielisen tyypin meitä seurailleen ja tuijotelleen, itse en kiinnittänyt siihen huomiota, kun meillä oli varsin vilkasta seurustelua ryhmässämme. Hänen matkallaolonsa vahvistaa sekin, että kyseisenä päivänä – 15.2. – hän ei näy laittaneen palstalle yhtäkään viestiä; aivan historiallinen poikkeus normaalista käyttäytymisestään! Ajattele – koko päivän poissa palstalta!

        Mutta kun jokaisesta, vähäisimmästäkin pitäisi löytää jotain positiivista sanottavaa – niin opetettiin sotakouluissammekin – niin totean samoin kuin aikoinaan täällä Oiva Härkönen totesi muistaakseni sonni”miehestä”: onhan hän sentään kepulainen;))

        No nythän Paloheinän tena-vaari rykäisi taas puurot ja vellit housuunsa, mutta on han hän vain yksinkertainen, heikkolahjainen aliupseeri evp....;)


      • Vedättäjä tai ei
        jomppe-vaari kirjoitti:

        En usko, että hän olisi ylläpidosta. Ei kai sinne palkata eikä huolittane palkattomana avustajanakaan tuollaista pelleä, jonka palstalle tuottama ei paljoudestaan huolimatta ole eduksi palstanpitäjän tarkoitusperille. Vaikka jokainen älyttömyyskin vilauttaa mainoksia ja tuo jonkin kolikon, kyllä Suomi 24:llä a varmaan on myös periaatteita, jotka menevät rahan haalimisen edelle.

        Kyllä hän on vain todella joutilas, yksinäinen reppana, jonka elämä pyörii vain tällä palstalla. Jostain syystä hän iski silmänsä minuun niin, että kanssani keskusteluyhteyteen päästäkseen otti ensiksi tuon ylil evp-nikin, mutta kun ei tarkoituksessaan onnistunut, toivorikkaana ylensi sitten itsensä kapteeniksi, jollainen tiesi minun olevan. Hyvinkin hän saattaa olla tuon avauksilleni jatkuvasti tulevan törkytulvan suurin tuottaja, mutta ei se minua häiritse, sillä jo kauan olen sen jättänyt täysin vaille huomiotani.

        On hän saattanut olla jonkin aikaa sotaväen palveluksessa, kun niistä hommista jotain tietää, vaikka tuollaiset yleensä karsiutuvat pois jo peruskoulutukseen pääsyn edellytyksenä olevissa psykotesteissä. Mutta missään tapauksessa hän ei ole ylennyt upseeriarvoihin, vaan jo ”vinkkelikauluksisena” lienee saanut sopimattomana potkut, eli tullut vapautetuksi, kuten termi kuuluu. Ja kun sellaiset vapauttamispäätökset tehdään esikunnissa, niin siitä hän tuntee erityistä katkeruutta minua kohtaan, kun tietää minun toimineen esikunnissakin vastuullisissa tehtävissä.

        Olipa niin tai näin, mutta nyt hän on ainakin täysi turhimus, jonka yksinäinen, tyhjä elämä kuluu vain tällä palstalla. Mutta kyllä hän sillä Tallinnan matkalla oli, kun häneltä lipsahti varsin osuva kuvaus naisystävästäni. Naisystäväni huomasikin jonkun hänestä vastenmielisen tyypin meitä seurailleen ja tuijotelleen, itse en kiinnittänyt siihen huomiota, kun meillä oli varsin vilkasta seurustelua ryhmässämme. Hänen matkallaolonsa vahvistaa sekin, että kyseisenä päivänä – 15.2. – hän ei näy laittaneen palstalle yhtäkään viestiä; aivan historiallinen poikkeus normaalista käyttäytymisestään! Ajattele – koko päivän poissa palstalta!

        Mutta kun jokaisesta, vähäisimmästäkin pitäisi löytää jotain positiivista sanottavaa – niin opetettiin sotakouluissammekin – niin totean samoin kuin aikoinaan täällä Oiva Härkönen totesi muistaakseni sonni”miehestä”: onhan hän sentään kepulainen;))

        "...jo kauan olen sen jättänyt täysin vaille huomiotani." sanoo Kapi reppana ja kirjoittaa pitkät jaaritukset tuosta vedättäjästään. Joka siis täysin hallitsee elämääsi.

        Kaikki palstalaiset (paitsi siis sinä itse) ovat huomanneet kuinka tuo ”kapt evp H K” sinua raukkaa vedättää kirjoittamaan milloin mitäkin. Tallinnan reissun kuvaus ja muka samalla matkalla mukana olo oli yksi parhaista pitkään aikaan, mutta aieminkin on saatu kokea monia hauskoja hetkiä vedättäjäsi ansiosta.

        Savusauna/munakarvakuvat ovat hänen ansiolistallaan, lukemattomat arvottomien todistusten kopiointisi palstalle, Paloheinän majalle repullinen todistuksia mukanasi matkaaminen ja niin edespäin. Kaveri esiintyy välillä muillakin nikeillä kuin kapt evp H K, ja toisaalta kapt evp H K:na esiintyy muutkin, mutta aina yhtä sokeasti lähdet vedätyksiin mukaan, ja meillä toilailujasi seuraavilla hauskaa piisaa. Kiitos siitä sinullekin, vaikka raukkamaistahan se toisaalta on kaltaisesi hieman kosteilla sytykkeillä varustetun kustannuksella ilakoida.

        Muuten, ei tuo vedättäjäsi kepulainen ole, esiintyy kyllä sellaisena kun tietää kuinka helppo sinua on ku-settaa esiintymällä kepulaisena. Siinä onkin se sokea pisteesi, kun et osaa arvioida kenenkään kirjoituksia asiapohjalta, alat kiihtyneenä törkyillä kepulaisina pitämiäsi kohtaa menettäen samalla kontrollin todellisuuteen. Siitähän nämä vedättäjäsi vain saavat vettä myllyynsä.

        PS1. Olisin huolissani jos seurassani liikkuvat naisystävät alkaisivat nähdä tuollaisia perässähiippailijoita. En naisystäväni puolesta, vaan omastani, sillä sehän tarkoittaa, että seurassani tulisi vainoharhaiseksi.

        PS2. Olisin myös huolissani itsestäni, jos minun pitäisi tutkia kuinka paljon joku toinen on tiettynä päivänä palstalle kirjoitellut. Käytöksesi perusteella alat todellakin olla sekoamassa Kepu-palstan päivystämisvimmasi vuoksi.


      • Viet taas kepuleita
        jomppe-vaari kirjoitti:

        En usko, että hän olisi ylläpidosta. Ei kai sinne palkata eikä huolittane palkattomana avustajanakaan tuollaista pelleä, jonka palstalle tuottama ei paljoudestaan huolimatta ole eduksi palstanpitäjän tarkoitusperille. Vaikka jokainen älyttömyyskin vilauttaa mainoksia ja tuo jonkin kolikon, kyllä Suomi 24:llä a varmaan on myös periaatteita, jotka menevät rahan haalimisen edelle.

        Kyllä hän on vain todella joutilas, yksinäinen reppana, jonka elämä pyörii vain tällä palstalla. Jostain syystä hän iski silmänsä minuun niin, että kanssani keskusteluyhteyteen päästäkseen otti ensiksi tuon ylil evp-nikin, mutta kun ei tarkoituksessaan onnistunut, toivorikkaana ylensi sitten itsensä kapteeniksi, jollainen tiesi minun olevan. Hyvinkin hän saattaa olla tuon avauksilleni jatkuvasti tulevan törkytulvan suurin tuottaja, mutta ei se minua häiritse, sillä jo kauan olen sen jättänyt täysin vaille huomiotani.

        On hän saattanut olla jonkin aikaa sotaväen palveluksessa, kun niistä hommista jotain tietää, vaikka tuollaiset yleensä karsiutuvat pois jo peruskoulutukseen pääsyn edellytyksenä olevissa psykotesteissä. Mutta missään tapauksessa hän ei ole ylennyt upseeriarvoihin, vaan jo ”vinkkelikauluksisena” lienee saanut sopimattomana potkut, eli tullut vapautetuksi, kuten termi kuuluu. Ja kun sellaiset vapauttamispäätökset tehdään esikunnissa, niin siitä hän tuntee erityistä katkeruutta minua kohtaan, kun tietää minun toimineen esikunnissakin vastuullisissa tehtävissä.

        Olipa niin tai näin, mutta nyt hän on ainakin täysi turhimus, jonka yksinäinen, tyhjä elämä kuluu vain tällä palstalla. Mutta kyllä hän sillä Tallinnan matkalla oli, kun häneltä lipsahti varsin osuva kuvaus naisystävästäni. Naisystäväni huomasikin jonkun hänestä vastenmielisen tyypin meitä seurailleen ja tuijotelleen, itse en kiinnittänyt siihen huomiota, kun meillä oli varsin vilkasta seurustelua ryhmässämme. Hänen matkallaolonsa vahvistaa sekin, että kyseisenä päivänä – 15.2. – hän ei näy laittaneen palstalle yhtäkään viestiä; aivan historiallinen poikkeus normaalista käyttäytymisestään! Ajattele – koko päivän poissa palstalta!

        Mutta kun jokaisesta, vähäisimmästäkin pitäisi löytää jotain positiivista sanottavaa – niin opetettiin sotakouluissammekin – niin totean samoin kuin aikoinaan täällä Oiva Härkönen totesi muistaakseni sonni”miehestä”: onhan hän sentään kepulainen;))

        Olet sinä melkoinen esikuva ja sankari näille yksinäisille kepulireppanoille, miten heikko onkaan sellaisen ihmisen itsetunto jonka täytyy niin sotilasarvonsa kuin elämänuransa väärentää voidakseen mielikuvituksessaan olla samalla tasolla kanssasi.

        Ei sotilastehtäviin pääse kuka tahansa, eikä siellä menesty kuin ne, joilla on lahjoja ja näyttöä osaamisesta. Vinkkelikauluksellinen muka upseeri ei sellaista näyttöä ole kyennyt koskaan antamaan, edellytykset puuttuvat tyystin. Esikuntiin todellakin valikoituu parhaat kyvyt, missäs muualla ne suuret linjat vedettäisiin. Tuollaisilla reppanoilla ei ole asiaa ollut edes pataljoonan esikuntaan.


      • Viet taas kepuleita kirjoitti:

        Olet sinä melkoinen esikuva ja sankari näille yksinäisille kepulireppanoille, miten heikko onkaan sellaisen ihmisen itsetunto jonka täytyy niin sotilasarvonsa kuin elämänuransa väärentää voidakseen mielikuvituksessaan olla samalla tasolla kanssasi.

        Ei sotilastehtäviin pääse kuka tahansa, eikä siellä menesty kuin ne, joilla on lahjoja ja näyttöä osaamisesta. Vinkkelikauluksellinen muka upseeri ei sellaista näyttöä ole kyennyt koskaan antamaan, edellytykset puuttuvat tyystin. Esikuntiin todellakin valikoituu parhaat kyvyt, missäs muualla ne suuret linjat vedettäisiin. Tuollaisilla reppanoilla ei ole asiaa ollut edes pataljoonan esikuntaan.

        Oikeassa olet sotilaista ja heidän tehtävistään vaadittavasta sanomassasi, sen hyvin tiedän kokemuksesta. Ja yhtä oikeassa olet siinä näkemyksessäsi, että noilla perskärpäsilläni ei olisi ollut menestymisen edellytyksiä niissä tehtävissä, joissa minullakin oli mahdollisuus toimia.Kyllä vähänkin vaativammissa sotilastehtävissä todellakin tarvitaan myös tervettä itsetuntoa, jollainen se ei voi olla sillä, joka käyttäytyy siten kuin sanot.

        Saatan siis olla heille ihannoitu esikuva, ja siksi he perässäni niin innolla roikkuvat, mutta kun eivät saa vastakaikua, sitten katkeroivat ja sanovat vedättäneensä minua! Eiköhän tuo asetelma näyttäne päinvastaiselta, mutta en toki ole heitä vedättänyt, kun en tuollaisten seuraa kaipaa.

        Mutta ihan kohta pääsen tuosta "kutsumattomasta seurasta" taas eroon pitkäksi aikaa niin, että en sille taatusti ajatustakaan uhraa. Tässä nimittäin alan jo pakkailla lähteäkseni pariksi viikoksi reissuun avaraan maailmaan!


      • Lipaisu...
        jomppe-vaari kirjoitti:

        Oikeassa olet sotilaista ja heidän tehtävistään vaadittavasta sanomassasi, sen hyvin tiedän kokemuksesta. Ja yhtä oikeassa olet siinä näkemyksessäsi, että noilla perskärpäsilläni ei olisi ollut menestymisen edellytyksiä niissä tehtävissä, joissa minullakin oli mahdollisuus toimia.Kyllä vähänkin vaativammissa sotilastehtävissä todellakin tarvitaan myös tervettä itsetuntoa, jollainen se ei voi olla sillä, joka käyttäytyy siten kuin sanot.

        Saatan siis olla heille ihannoitu esikuva, ja siksi he perässäni niin innolla roikkuvat, mutta kun eivät saa vastakaikua, sitten katkeroivat ja sanovat vedättäneensä minua! Eiköhän tuo asetelma näyttäne päinvastaiselta, mutta en toki ole heitä vedättänyt, kun en tuollaisten seuraa kaipaa.

        Mutta ihan kohta pääsen tuosta "kutsumattomasta seurasta" taas eroon pitkäksi aikaa niin, että en sille taatusti ajatustakaan uhraa. Tässä nimittäin alan jo pakkailla lähteäkseni pariksi viikoksi reissuun avaraan maailmaan!

        Nyt täytyy tunustaa Jomppe, että vedätin sinua tahallani...

        Sanot aina, ettet vastaile muihin kuin avauksesi asiassa pysyviin vastineisiin. Laitoin tuon pienen kehun ihan piruuttani arvellen, että lipaisuun takuulla tartut. Sen verran ahkerasti näemmä päivystät, ettei mennyt kovinkaan kauaa kun tuohon nuolaisuun tartuit. Siis vastineeseen jossa ei kirjoitettu mistään muusta kuin sinusta. Vaikket semmoisiin kuulemma vastaa

        Sellainen sinä olet Jomppe-vaari. Lipoja tykkää lipomisesta


      • Vantaan-Jäbä
        jomppe-vaari kirjoitti:

        Oikeassa olet sotilaista ja heidän tehtävistään vaadittavasta sanomassasi, sen hyvin tiedän kokemuksesta. Ja yhtä oikeassa olet siinä näkemyksessäsi, että noilla perskärpäsilläni ei olisi ollut menestymisen edellytyksiä niissä tehtävissä, joissa minullakin oli mahdollisuus toimia.Kyllä vähänkin vaativammissa sotilastehtävissä todellakin tarvitaan myös tervettä itsetuntoa, jollainen se ei voi olla sillä, joka käyttäytyy siten kuin sanot.

        Saatan siis olla heille ihannoitu esikuva, ja siksi he perässäni niin innolla roikkuvat, mutta kun eivät saa vastakaikua, sitten katkeroivat ja sanovat vedättäneensä minua! Eiköhän tuo asetelma näyttäne päinvastaiselta, mutta en toki ole heitä vedättänyt, kun en tuollaisten seuraa kaipaa.

        Mutta ihan kohta pääsen tuosta "kutsumattomasta seurasta" taas eroon pitkäksi aikaa niin, että en sille taatusti ajatustakaan uhraa. Tässä nimittäin alan jo pakkailla lähteäkseni pariksi viikoksi reissuun avaraan maailmaan!

        Oikeassahan anusputsarisi ryssänmuju-ernesto on. Ainoa tukijasi mielitollon lisäksi.


      • Siinä on sitten
        jomppe-vaari kirjoitti:

        Oikeassa olet sotilaista ja heidän tehtävistään vaadittavasta sanomassasi, sen hyvin tiedän kokemuksesta. Ja yhtä oikeassa olet siinä näkemyksessäsi, että noilla perskärpäsilläni ei olisi ollut menestymisen edellytyksiä niissä tehtävissä, joissa minullakin oli mahdollisuus toimia.Kyllä vähänkin vaativammissa sotilastehtävissä todellakin tarvitaan myös tervettä itsetuntoa, jollainen se ei voi olla sillä, joka käyttäytyy siten kuin sanot.

        Saatan siis olla heille ihannoitu esikuva, ja siksi he perässäni niin innolla roikkuvat, mutta kun eivät saa vastakaikua, sitten katkeroivat ja sanovat vedättäneensä minua! Eiköhän tuo asetelma näyttäne päinvastaiselta, mutta en toki ole heitä vedättänyt, kun en tuollaisten seuraa kaipaa.

        Mutta ihan kohta pääsen tuosta "kutsumattomasta seurasta" taas eroon pitkäksi aikaa niin, että en sille taatusti ajatustakaan uhraa. Tässä nimittäin alan jo pakkailla lähteäkseni pariksi viikoksi reissuun avaraan maailmaan!

        kaksi vastinetta kuin kaksi marjaa ;)))


      • Valehtelet reppana
        Lipaisu... kirjoitti:

        Nyt täytyy tunustaa Jomppe, että vedätin sinua tahallani...

        Sanot aina, ettet vastaile muihin kuin avauksesi asiassa pysyviin vastineisiin. Laitoin tuon pienen kehun ihan piruuttani arvellen, että lipaisuun takuulla tartut. Sen verran ahkerasti näemmä päivystät, ettei mennyt kovinkaan kauaa kun tuohon nuolaisuun tartuit. Siis vastineeseen jossa ei kirjoitettu mistään muusta kuin sinusta. Vaikket semmoisiin kuulemma vastaa

        Sellainen sinä olet Jomppe-vaari. Lipoja tykkää lipomisesta

        Minä sen vastineen laitoin ja sanoin niin kuin asia on.Kapi on suuri sankari teille yksinäisille reppanoille ja samalla suuren kateuden ja v i t u t u k s e n aihe, kun nytkin se taas lähtee maailmaa kiertämään ja te reppanat jäätte tänne palstalle häntä odottamaan. Ne menee, joita maailma ei pelota ja joilla on rahaa, kepulireppana ei uskalla mennä kirkonkyläänsä kauemmas eikä hällä olisi muuhun varaakaan.


      • Kuka valehtelee?
        Valehtelet reppana kirjoitti:

        Minä sen vastineen laitoin ja sanoin niin kuin asia on.Kapi on suuri sankari teille yksinäisille reppanoille ja samalla suuren kateuden ja v i t u t u k s e n aihe, kun nytkin se taas lähtee maailmaa kiertämään ja te reppanat jäätte tänne palstalle häntä odottamaan. Ne menee, joita maailma ei pelota ja joilla on rahaa, kepulireppana ei uskalla mennä kirkonkyläänsä kauemmas eikä hällä olisi muuhun varaakaan.

        Vai sinä laitoit, hehhehheee. Kukahan tässä valehtelee? Taidat olla itse Kapi kun noin tökerösti vakehtelet. Muut tuskin ihan noin tymiä ovat-

        Kait minä tiedän mitä kirjoitan, sinulla taitaa olla toisin. No, jos et oel kapi niin samaa sarjaa olet Kapin kanssa jos kuvittelet jo kirjoittaneesi jotain mitä et kirjoittanutkaan.

        Korvasta talutettavaksi meneminen ei ole maailmaa kiertämistä, mutta sitähän sinä et ymmärrä kun et tiedä edes mitä olet kirjoittanut ja mitä et. Malesia, jossa Kapia seuraavaksi talutetaan, on ihan OK paikka, sielläkin kuten muualla maailmassa näkee ja kokee parhaiten se joka menee omia polkujaan, tutustuu paikallisiin ja etsii itse tekemisensä. Malesiastakin saa ihan eri näkemyksen ja totuuden jos kysyy kiinalaiselta taksikuskilta tai matkatoimiston viralliselta oppaalta. Arvaa kummalta totuudenmukaisemman.


      • Kuka valehtelee
        Kuka valehtelee? kirjoitti:

        Vai sinä laitoit, hehhehheee. Kukahan tässä valehtelee? Taidat olla itse Kapi kun noin tökerösti vakehtelet. Muut tuskin ihan noin tymiä ovat-

        Kait minä tiedän mitä kirjoitan, sinulla taitaa olla toisin. No, jos et oel kapi niin samaa sarjaa olet Kapin kanssa jos kuvittelet jo kirjoittaneesi jotain mitä et kirjoittanutkaan.

        Korvasta talutettavaksi meneminen ei ole maailmaa kiertämistä, mutta sitähän sinä et ymmärrä kun et tiedä edes mitä olet kirjoittanut ja mitä et. Malesia, jossa Kapia seuraavaksi talutetaan, on ihan OK paikka, sielläkin kuten muualla maailmassa näkee ja kokee parhaiten se joka menee omia polkujaan, tutustuu paikallisiin ja etsii itse tekemisensä. Malesiastakin saa ihan eri näkemyksen ja totuuden jos kysyy kiinalaiselta taksikuskilta tai matkatoimiston viralliselta oppaalta. Arvaa kummalta totuudenmukaisemman.

        Vai sinä laitoit, hehhehheee. Kukahan tässä valehtelee? Taidat olla itse Kapi kun noin tökerösti vakehtelet. Muut tuskin ihan noin tymiä ovat-

        Kait minä tiedän mitä kirjoitan, sinulla taitaa olla toisin. No, jos et oel kapi niin samaa sarjaa olet Kapin kanssa jos kuvittelet jo kirjoittaneesi jotain mitä et kirjoittanutkaan.

        Korvasta talutettavaksi meneminen ei ole maailmaa kiertämistä, mutta sitähän sinä et ymmärrä kun et tiedä edes mitä olet kirjoittanut ja mitä et. Malesia, jossa Kapia seuraavaksi talutetaan, on ihan OK paikka, sielläkin kuten muualla maailmassa näkee ja kokee parhaiten se joka menee omia polkujaan, tutustuu paikallisiin ja etsii itse tekemisensä. Malesiastakin saa ihan eri näkemyksen ja totuuden jos kysyy kiinalaiselta taksikuskilta tai matkatoimiston viralliselta oppaalta. Arvaa kummalta totuudenmukaisemman.

        Muuten, jos olet Kapi niin varo niitä komeita tyttöjä siellä Twin towerin hotellialueen lähistöllä. Olethan persi maksullisille naisille. Ne tytöt ovat poikia ja saatat päästä rahoistasi lompakkoineen. Poikasi ei välttämättä laita sinulle taas matkarahaa jos transut ne sinulta vie


      • kjeh kjeh kjeh
        Kuka valehtelee kirjoitti:

        Vai sinä laitoit, hehhehheee. Kukahan tässä valehtelee? Taidat olla itse Kapi kun noin tökerösti vakehtelet. Muut tuskin ihan noin tymiä ovat-

        Kait minä tiedän mitä kirjoitan, sinulla taitaa olla toisin. No, jos et oel kapi niin samaa sarjaa olet Kapin kanssa jos kuvittelet jo kirjoittaneesi jotain mitä et kirjoittanutkaan.

        Korvasta talutettavaksi meneminen ei ole maailmaa kiertämistä, mutta sitähän sinä et ymmärrä kun et tiedä edes mitä olet kirjoittanut ja mitä et. Malesia, jossa Kapia seuraavaksi talutetaan, on ihan OK paikka, sielläkin kuten muualla maailmassa näkee ja kokee parhaiten se joka menee omia polkujaan, tutustuu paikallisiin ja etsii itse tekemisensä. Malesiastakin saa ihan eri näkemyksen ja totuuden jos kysyy kiinalaiselta taksikuskilta tai matkatoimiston viralliselta oppaalta. Arvaa kummalta totuudenmukaisemman.

        Muuten, jos olet Kapi niin varo niitä komeita tyttöjä siellä Twin towerin hotellialueen lähistöllä. Olethan persi maksullisille naisille. Ne tytöt ovat poikia ja saatat päästä rahoistasi lompakkoineen. Poikasi ei välttämättä laita sinulle taas matkarahaa jos transut ne sinulta vie

        Olihan se päivystäjä paikalla. Sen halusin varmistaa. Ja kapi se vain on päivystäjällä silmissä, vaikka se jo viipottaa kohti Maleesiaa tai minne menneekään tällä kertaa. Ja yksinäinen keppuli jää isoon ikävään. Kjeh kjeh kjeh....


      • Kjeh kjeh
        kjeh kjeh kjeh kirjoitti:

        Olihan se päivystäjä paikalla. Sen halusin varmistaa. Ja kapi se vain on päivystäjällä silmissä, vaikka se jo viipottaa kohti Maleesiaa tai minne menneekään tällä kertaa. Ja yksinäinen keppuli jää isoon ikävään. Kjeh kjeh kjeh....

        Kjeh Kjeh

        Kukahan se on illan päivystänyt?

        Oliko pitkä yö kun en ollut vastaamassa?


    • luonnonsuojelija

      Joku Keskustan politiikassa on kuitenkin viime aikoina ja usein porvarihallituksen aikana ollut vikana. Aina kun Keskusta on ollut porvarihallituksessa yhden vaallikauden, niin se on seuraavissa vaaleissa hävinnyt selvästi.

      Näin tapahtui 1995 ja 2011 eduskuntavaaleissa.

      Minusta Keskustalla on joitain aivan hyviäkin tavoitteita. Mutta se, että kelpaako se aina myös liikkuville äänestäjille, jää nähtäväksi.

      Minusta Kokoomus selvästi rakentaa taitavasti omaa imagoaan. Kuten Timo Soini sanoi viikonloppuna, Kokoomus ei kanna nykyään vastuuta Suomesta. Muut puolueet ovat nyt hallituksen ajaman politiikan myrskyn silmässä. Kokoomus seuraa vierestä ja katsoo sivuilta, miten muille käy, kun harjoitetaan politiikkaa monipuoeluhallituksessa.

      Keskustan tuleva vaalivoitto jää nähtäväksi? Kyllä sekin vain tarvitsee aina jonkun vastavoiman.

      • Joo, joku siinä kepun politiikassa on ollut vikana sen hallituksessa ollessa, kun aina sille on huonosti käynyt. Olisikohan vika se, että se on kepu? Tosin se demarien kanssa on pärjännyt paremmin, kun sai 2007 jatkaa johtavana hallituspuolueena, kun se paljolti kuunteli demareita, mutta kun se samalla tavalla sitten kuunteli kokoomusta, niin sille kävi kylmät. Kansa totesi, että se oikea kokoomus on parempi kuin kokoomuksen jäljennöksenä koettanut olla kepu.

        Enpä tiedä, millaisia hyviä tavoitteita näet kepun politiikassa olevan, kun itse en näe mitään sellaisia. Tuo nyt välttämättömien kunta-, puolustusvoima- ja muiden uudistusten vastustaminen ei sellainen ole, kun se ei ole kepunkaan todellinen tavoite, en kepua sentään niin vastuuttomana pidä. Mutta tyhmästi siellä ajatellaan, jos luullaan kansan uskovan noin läpinäkyvään politikointiin.

        Kokoomus on todellakin toiminut taitavasti, senhän osoittaa sekin, että puoleen kannatus vain kasvaa, vaikka se on johtavan hallituspuolue. Se on kansan mielestä uskottava, toisin kuin kepu. Demarit varmaan siinä kumppanina joutuvat vähän kärsimään kannatuksen menetyksenä, sillä perusdemareissa lienee paljon niitä, jotka toivoisivat puolueensa tekevän mieluummin yhteistyötä toisen jakopuolueen kepun kanssa – ja sama pätee myös toisinpäin – mutta ehkäpä demarienkin kannatus kääntyy hienoiseen nousuun, kun yllättävän nopeasti melkoiseksi rautarouvaksi kasvanut Jutta Urpilainen pääsi tavoitteeseensa noissa Kreikan laina-asioissa, ja onhan hän muutenkin kehittynyt ja saa kasvanutta arvostusta jopa pankkipiireiltämme.

        Enpä usko, että tulisimme seuraavissakaan ek-vaaleissa näkemään kepun vaalivoittoa, niin suuri on luottamukseni Suomen kansan viisauteen.


      • 11
        jomppe-vaari kirjoitti:

        Joo, joku siinä kepun politiikassa on ollut vikana sen hallituksessa ollessa, kun aina sille on huonosti käynyt. Olisikohan vika se, että se on kepu? Tosin se demarien kanssa on pärjännyt paremmin, kun sai 2007 jatkaa johtavana hallituspuolueena, kun se paljolti kuunteli demareita, mutta kun se samalla tavalla sitten kuunteli kokoomusta, niin sille kävi kylmät. Kansa totesi, että se oikea kokoomus on parempi kuin kokoomuksen jäljennöksenä koettanut olla kepu.

        Enpä tiedä, millaisia hyviä tavoitteita näet kepun politiikassa olevan, kun itse en näe mitään sellaisia. Tuo nyt välttämättömien kunta-, puolustusvoima- ja muiden uudistusten vastustaminen ei sellainen ole, kun se ei ole kepunkaan todellinen tavoite, en kepua sentään niin vastuuttomana pidä. Mutta tyhmästi siellä ajatellaan, jos luullaan kansan uskovan noin läpinäkyvään politikointiin.

        Kokoomus on todellakin toiminut taitavasti, senhän osoittaa sekin, että puoleen kannatus vain kasvaa, vaikka se on johtavan hallituspuolue. Se on kansan mielestä uskottava, toisin kuin kepu. Demarit varmaan siinä kumppanina joutuvat vähän kärsimään kannatuksen menetyksenä, sillä perusdemareissa lienee paljon niitä, jotka toivoisivat puolueensa tekevän mieluummin yhteistyötä toisen jakopuolueen kepun kanssa – ja sama pätee myös toisinpäin – mutta ehkäpä demarienkin kannatus kääntyy hienoiseen nousuun, kun yllättävän nopeasti melkoiseksi rautarouvaksi kasvanut Jutta Urpilainen pääsi tavoitteeseensa noissa Kreikan laina-asioissa, ja onhan hän muutenkin kehittynyt ja saa kasvanutta arvostusta jopa pankkipiireiltämme.

        Enpä usko, että tulisimme seuraavissakaan ek-vaaleissa näkemään kepun vaalivoittoa, niin suuri on luottamukseni Suomen kansan viisauteen.

        Nyt munakarva-aliupseeri asento ja murjuun häpeämään Paloheinässä.
        T. R. Toveri H-linnasta


      • Ho bobot
        jomppe-vaari kirjoitti:

        Joo, joku siinä kepun politiikassa on ollut vikana sen hallituksessa ollessa, kun aina sille on huonosti käynyt. Olisikohan vika se, että se on kepu? Tosin se demarien kanssa on pärjännyt paremmin, kun sai 2007 jatkaa johtavana hallituspuolueena, kun se paljolti kuunteli demareita, mutta kun se samalla tavalla sitten kuunteli kokoomusta, niin sille kävi kylmät. Kansa totesi, että se oikea kokoomus on parempi kuin kokoomuksen jäljennöksenä koettanut olla kepu.

        Enpä tiedä, millaisia hyviä tavoitteita näet kepun politiikassa olevan, kun itse en näe mitään sellaisia. Tuo nyt välttämättömien kunta-, puolustusvoima- ja muiden uudistusten vastustaminen ei sellainen ole, kun se ei ole kepunkaan todellinen tavoite, en kepua sentään niin vastuuttomana pidä. Mutta tyhmästi siellä ajatellaan, jos luullaan kansan uskovan noin läpinäkyvään politikointiin.

        Kokoomus on todellakin toiminut taitavasti, senhän osoittaa sekin, että puoleen kannatus vain kasvaa, vaikka se on johtavan hallituspuolue. Se on kansan mielestä uskottava, toisin kuin kepu. Demarit varmaan siinä kumppanina joutuvat vähän kärsimään kannatuksen menetyksenä, sillä perusdemareissa lienee paljon niitä, jotka toivoisivat puolueensa tekevän mieluummin yhteistyötä toisen jakopuolueen kepun kanssa – ja sama pätee myös toisinpäin – mutta ehkäpä demarienkin kannatus kääntyy hienoiseen nousuun, kun yllättävän nopeasti melkoiseksi rautarouvaksi kasvanut Jutta Urpilainen pääsi tavoitteeseensa noissa Kreikan laina-asioissa, ja onhan hän muutenkin kehittynyt ja saa kasvanutta arvostusta jopa pankkipiireiltämme.

        Enpä usko, että tulisimme seuraavissakaan ek-vaaleissa näkemään kepun vaalivoittoa, niin suuri on luottamukseni Suomen kansan viisauteen.

        Älä ää.puhu paskoista mitään. IMF:n mukaantulo tarkoitti Suomen jäämistä pelkästään maksumieheksi.


    • Näkemiin, piiiitkäksi aikaa!

      Kun palstapäivystäjä – olkoon se tuo feikkikapteeni tai kuka tahansa – sanoo minua vedätetyn, niin myönnän, että minulla on kyllä yksi suuri vedättäjä; se on maailma, joka taas kutsuu suomi-poikaa sankaritekoihin! Alan siis pakkailla, ja palaan palstalle aikaisintaan vasta maaliskuun puolivälin paikkeilla, jos kepupolitiikka silloin siihen aihetta antaa. Varmasti suuri suru tuolle ”vedättäjälle”; kuinka hän saa aikansa kulumaan ilman minua tällä palstalla, jonne hän taatusti jää päivystämään!

      Tyyppi sanoo, että tuo feikkikapteeni esiintyy useilla nikeillä. Luultavasti sanoja sen omakohtaisesti tietää, mutta tiedän minäkin, useilla nikeillä ja nikittömänä lisäksi hän todella esiintyy, aina perässäni roikkuen. Hän sanoo myös, että niitä ”vedättäjiä” on useitakin. Voi olla, sillä onkohan mahdollista vain yhden ainoan olla noin ahkera päivystäessään palstaa yötä päivää. Ja hän vielä sanoo minun päivystävän palstaa!!!

      Puhun nyt kuitenkin vain yhdestä, sillä tyypin profilointi, jonka annoin vastineessani klo 12.10 ”Kapu rulesille” pätee täysin jokaiseen, jos heitä useampikin on.

      Kysyn vaan, että millaista on sellaisen ihmisen elämä, jonka ainoana työnä ja huvina on roikkua palstalla tällaisen vanhan miehen perässä muka häntä vedättääkseen? ”Hulluilla on halvat huvit”, kuuluu sanonta, mutta jos jonkun raukan ainoa huvi on tuollaista, niin kuinka tyhjää onkaan hänen elämänsä! Luulisi joutilaimmankin ja kyvyttömimmänkin turhimuksen keksivän edes vaihteeksi muutakin tekemistä yksinäisen elämänsä ratoksi. Mistä hän sai elämänsä sisällön ennen kuin löysi tämän palstan ja täältä minut? Oliko hänen elämänsä sitä ennen vielä tyhjempää? Vaikea kuvitella, että sellainen olisi mitenkään mahdollista. Onkohan hän koskaan tullut miettineeksi elämänsä tarkoitusta ja sitä, että kannattako tuollaista elämää ylipäätään elää. Jäisikö surijoita?

      Tyyppi sanoo, että tuo feikkikapteeni ei ole oikeasti kepulainen. Parodioina minäkin olen pitänyt hänen lukuisia avauksiaan, joita on otsikoitu mm. ”Väyrynen, aito johtaja”, ”Keskusta tervehdyttämään”, ”Keskusta ja ihmisyys”, ”Keskusta edelläkävijäksi” ja satoja muita samanlaisia, mutta olen olettanut, että niissä oleva komiikka on tahatonta. Niin uskon edelleen. Kyllä hän uskottelee itselleen olevansa ”kepua lähellä”, kun ei ole päässyt minun eikä varmaan kenenkään tai minkään muun lähelle koskaan elämässään.

      Palaan ”vedättämiseen” todeten, että minun ei ole tarvinnut koskaan vedättää ketään, vaan olen aina saanut mieluisiani ihmisiä yhteyteeni vedättämättäkin. Kun luonteeni ei ole kieroutunut, en ole pyrkinyt vedättämään edes noita palstan kepulireppanoita, vaan kyllä he ovat tunkeneet perääni ihan ilman vedätystäni, varmaan minua kohtaan tuntemastaan ihailusta. Eli pätee se, minkä tuossa edellä joku toteaa viestissään ”Viet taas kepuleita”. Ja kun se ihailu ei ole saanut minulta vastakaikua, tulee sitten tuollaisia katkeroituneita purkauksia, joita nytkin nähdään.

      Mutta katkeroikoot he nyt vapaasti, minun tunnelmani ovat kuitenkin perin toiset valmistautuessani taas matkalle – jo neljännelle vuoden sisällä – jolta palattuani heti on Päällystöliiton evp-yhdistyksen 10-vuotis- ja ATOP:n (ali-, toimi- ja opistoupseerien perinneyhdistys) 20-vuotisjuhlat Lappeenrannassa, joissa tiedän saavani mieluisan huomionosoituksen. Ehkäpä sen jälkeen kerron ja näytän todistetta siitäkin, jottei reppanan tarvitse enää kadehtia joskus näyttämiäni todistuksiani ja mitaleitani, ja ehkäpä ilahdutan häntä muutamalla matkakuvallakin, en sauna- vaan rantakuvalla, kun raukka joutuu ainakin yli kaksiviikkoa minua turhaan odottaen palstaa päivystämään.

      Iloisiin näkemiin!

      • Otsikossa hymiö:))

        Eipä ole väliksi vaikka noin saaaaatanan viiiitttumaisen näköistä läskinaamaa ei näkisi koskaan. Vedä viiitttu päähäsi saat hyvän karvalakin.

        Täällä joku kysyi, miksei sinua onnetonta omaiset vie hoitoon? Miten tuollaiset omaiset ketään vie! Poikakin, vai oliko puolipoika käski pitää pistoolin ladattuna kepulaisten varalta. Hoitoonhan pokakin pitäisi saada.


      • En ole katkera

        mutta kuitenkin... ;)))

        Voi hyvät hyssykät tuota poloista.


      • Et ole katkera
        En ole katkera kirjoitti:

        mutta kuitenkin... ;)))

        Voi hyvät hyssykät tuota poloista.

        mutta kuitenikin...)))


        Voi hyvät hyssykät sinua poloista.


      • Asekeräilijä
        Otsikossa hymiö:)) kirjoitti:

        Eipä ole väliksi vaikka noin saaaaatanan viiiitttumaisen näköistä läskinaamaa ei näkisi koskaan. Vedä viiitttu päähäsi saat hyvän karvalakin.

        Täällä joku kysyi, miksei sinua onnetonta omaiset vie hoitoon? Miten tuollaiset omaiset ketään vie! Poikakin, vai oliko puolipoika käski pitää pistoolin ladattuna kepulaisten varalta. Hoitoonhan pokakin pitäisi saada.

        Kapi valehtelee tässäkin asiassa. Ei hänellä ole kuin "kakkapyssy" aina ladattuna.


      • Kapt evp H K

        Iloisiin näkemisiin vain Sinullekin ja Mieliinjpainuvaa Matkaa!
        Itse olen parin viikon päästä lähdössä Benghasiin, ystäväni luokse.


      • Vai Benghasiin
        Kapt evp H K kirjoitti:

        Iloisiin näkemisiin vain Sinullekin ja Mieliinjpainuvaa Matkaa!
        Itse olen parin viikon päästä lähdössä Benghasiin, ystäväni luokse.

        Se on oikea paikka sotilaalle. Siellä soditaan. Voit antaa neuvoja kapinallisille. Jokohan siellä toimii nettiyhteydet, jotta voit kirjoitella kapille, kun se silloin jo palaa Suomeen. Ota evästä mukaan, Libyassa on ruokapula.


      • Ho hoo
        Kapt evp H K kirjoitti:

        Iloisiin näkemisiin vain Sinullekin ja Mieliinjpainuvaa Matkaa!
        Itse olen parin viikon päästä lähdössä Benghasiin, ystäväni luokse.

        Sun Bengasisi on siellä murjussasi. Millä sinä persaukinen resupekka matkustelisit. Mutta pitäähän HK:n lenkillä kapteeniksi ylennetyn lähteä mielikuvitusmatkalle, kun oikea kapteeni lähti oikeasti kaukomaille. Voi sua yksinäistä ressukkaa.Säälittävää.


    • 15

      No niin kapi. Plommitakki ylle ja munakarvojasi kuvamaan. Sen sinä osaat...:)

    • hieman valoa kansall

      valitettavasti muutama tärkeä linkki jäänyt pois alustuksesta

      http://www.wikipress.eu/index.php?page=onko-laki-kaikille-sama

      http://ilkkakakko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84064-lamavelallisten-myynti-velkaorjiksi-norjaan-mita-vastaavat-paavo-lipponen-ja-suvi-anne-siimes

      http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93870-voiko-sauli-niinistoon-luottaa-osa-2

    • Lapseksi jälleen...

      Eipä juuri muuhun päätelmään voi tulla silmäillessään Kapin ja hänen henkiystäviensä kisailua eilen ehtoolla :)

      Kyllä tuo pohjaton yksinäisyys teettää aivan merkillisiä asioita?

      • Emäntä forstuga

        Ei ole näin hauskaa ollut, aikoihin. Tyhmä kapteeni vs viisas kapteeni.


    • luonnonsuojelija

      En tiedä, tarvitseeko Keskusta poliittisia vastustajia?

      Muut puolueet ovat Keskustan vastustajia. Näin ainakin minä näen asian.

    • mieluummin rehelline

      n ihminen kuin kokoomuslainen

      kun katsoo tätäkin keskustelu ketjua

      niin rosvot vastustaa ja pelkää keskustaa:)

      näkyy kokoomuksella olevan nuo rikokset megalomaanisia
      ihmisiä vastaan
      jos laki olisi heille olemassa, eivät juoksisi vapaalla jalalla

    • Uusi-ukki, se entine

      Jompen uudessa profiilikuvassa on jompen uusi munakarvalisäke????
      Eikö olekkin komea ja tuuhea?? Näin on näreet????

      • Rupia huulessa?

      • Armi maalta
        Rupia huulessa? kirjoitti:

        Vai mötköltä tarttunutta huulipunaa?

        http://mina.suomi24.fi/sites/mina.suomi24.fi/files/imagecache/mina-profile-full-490/4de/9a0/d711c8109c010f23f1e8c71d8f235f87.JPG?25030000

        Eihän se muuten ole ainakaan vielä mihkään lähtenyt, kun tänään on kuvan laittanut.

        Herranjumala että on viisaan näköinen mies. Katsokaa noita ginin täytylöittämiä silmiä, mikä intellektellektelliuus, ja tuota viiksien leikkausta, miten hurmaava ja naamanvinoutta korostava ote,

        Olen aivan valmis, Jomppe

        Tule tänne maalle, täällä tuollaisia miehiä ei näe kuin haavekuvissa.

        Terveisin, Armi


      • Tunnustettava on
        Armi maalta kirjoitti:

        Herranjumala että on viisaan näköinen mies. Katsokaa noita ginin täytylöittämiä silmiä, mikä intellektellektelliuus, ja tuota viiksien leikkausta, miten hurmaava ja naamanvinoutta korostava ote,

        Olen aivan valmis, Jomppe

        Tule tänne maalle, täällä tuollaisia miehiä ei näe kuin haavekuvissa.

        Terveisin, Armi

        että viisaan näköinen on mies. Mutta hävii kauneudessa näille

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10473019#comment-53813507-view

        Mutta se on niitä vanhempikin .On se silti komeempi kuin kepulainen sukunimi kaimansa. Eikä näy tarvitsevan vieläkään peruukkia, niin kuin se kepun pikku jättiläinen, kapia kai lähes puoleen päähän piilokorkojen kanssa, vaikka kapikaan ei ole mikään Goljatti..


      • Harvinaisen ääliön

      • Ei sikaa liian lihav

    • luonnonsuojelija

      Keskustalla on valta kunnissa.

      Sen valta vähenee vain sitä kautta, että muut poliittiset vaihtoehdot saavat lisää kannatusta kuntavaaleissa.

      Maaseudulla liki kaikki ovat kepulaisia. Mutta on hieman myös muiden puolueiden kannattajia. Yleisesti ottaen maaseudulla Keskusta vie keskimäärin kaksi kolmasosaa äänistä ja myös kunnanvaltuutettujen määrästä.

      Asian muuttaminen on äänestäjien käsissä. Maaseudulla on yleensä kaksi poliittista vaihtoehtoa. Oulun ja Lapin läänien alueella on valittava joko Keskustan tai vasemmistoliiton väliltä. Muilla puolueilla on marginaalinen kannatus.

      Itse en valinnut kumpaakaan näistä. Tosin en ole kokoomuslainenkaan. Porvaripuolueiden välillä ei suuria eroja ole.

      Itsenäni voisi luonnehtia punavihreäksi. Niitä on myös muita tässä maassa.

    • Pennanen R.

      Keskustapuolue ei todellakaan tarvitse vastustajia, se on itse itsensä pahin vastustaja. Jostain syystä Keskustapuoluetta ei muista juurikaan mistään positiivisesta vaan kaikenlaisesta kähminnästä ja sotkuista, oikeusjutuista, eli lähestulkoon kaikenlaisesta vilungista ja vilpistä jota politiikassa ja siihen liittyvissä toimissa on mahdollista, ja jopa osittain tavallisella järjellä ja moraalilla varustetun ihmisen mahdotonta sekaantua. Ei Keskustapuolueen kannasta saa esimerkiksi selvää kahtaviikkoa peräkkäin, onko se puolesta vai vastaan.
      Mutta se on selvä, vihollisia Keskustapuolue ei tarvitse - sillä on Väyrynen, Pekkarinen ja Kiviniemi. Lehtomäki sopii tuohon tuuliviirien joukkoon viellä mainiosti. Miten siis tuolla porukalla pelatessa voisi pärjätä.


      EX-Kepulainen

    • Sinua kaivataan

      Toivottavasti pian palaat matkoiltasi ja käyt palstalla, kun nyt Mielipidepankki on ainoa kiinnostava kirjoittaja. Ihan säälittää kepulaisten yrittelyt, kun eivät saa lukijoita ja vastauksia edes omiltaan.Sinua odotetaan siksikin,että kepuleilla olisi toinenkin kohde, jolle oksentaa pahoinvointiaan.Nyt uusi-ukki parka, palstan vanhin mies, yksin joutuu kepulaisten peräkamnmarin poikien kiiman kohteeksi.

      • Kapt evp H K

        Erityisesti minä kaipaan sinua. Vaikka omilla avauksillani sinua aina muistan, en saa niille huomiota. Itseni täytyy itselleni vastailla. Niinkuin itse jouduin itseni ylentämään kapteeniksikin. Tule jo, sinun avauksellani minunkin viestini saavat edes hiukan huomiota.


    • Hartsu Herra

      Kepu ei ole puolue. Kepu on rikollisjärjestö. OIisi jo korkea aika siirtää Kepu puoluerekisteristä rikosrekisteriin.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1940
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      136
      1343
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      935
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      112
      902
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe