Terminaattorit 1 ja 2 ovat kirkkaasti parhaat Terminaattorit

Yoda2

Mielestäni Terminaattorit 1 ja 2 ovat molemmat 5 tähden mestariteoksia ja parhaita toiminta- ja skifi-leffoja ikinä, varsinkin kakkonen. Kolmonen on mielestäni hyvä mutta ei läheskään niin hyvä kuin kaksi ekaa. Kolmosessa selitettiin esim. Sarah Connorin kuolema aika huonosti eikä hän tuntunut olevan edes henkisesti läsnä elokuvassa. Samoin Terminaattori kakkosen loppu ei kolmosen Terminator-hahmon mukaan riittänyt estämään Tuomiopäivää, ainoastaan viivyttämään. Mielestäni se asia olisi tarvinnut enemmän selitystä. Elokuvan loppu on kuitenkin tosi hyvä ja se tekee elokuvasta hyvän ja elokuva on muutenkin hyvä toimintaelokuva. Mutta niin kuin sanoin, ei kuitenkaan läheskään yhtä hyvä kuin kaksi ekaa.
Terminaattori nelonen on mielestäni elokuva ihan hyvä, mutta siltä puuttuu kokonaan terminaattorimainen-tunnelma, enkä pitänyt Christian Balesta pääroolissa yhtään, vaikka hän onkin loistava Batman-elokuvissa Batmaninä. Ja nelosessa ei ole Arskaa, mikä on suuri vääryys. Nelonen on mielestäni huonoin Terminaattoreista.
Mutta tosiaan Terminator 1 ja Terminator 2 ovat kyllä ehdottomasti parhaita toiminta- ja scifileffoja ikinä. Ne esittelevät meille erittäin mielenkiintoisen maailman johon kuuluu myös erinomaiset hahmot. Ne ovat myös erittäin toiminnallisia ja jännittäviä elokuvia.
Ja täällä voi siis kertoa, että onko Terminaattorit 1 ja 2 omasta mielestään vai onko eri mieltä. Täällä voi myös kertoa, mitä Terminaattori-elokuvaa pitää parhaimpana. Omasta mielestäni paras on Termitor 2: Judgement Day, tosin Terminator on lähellä sitä.
Ja niille, jotka ovat mahdollisesti eri mieltä mielipiteestäni, sanon, että tämä ei ole mikään ehdoton totuus vaan ainoastaan minun mielipiteeni.

6

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ykkönen on

      paras ja sitä taitaa olla lähes mahdoton ylittää..

    • KyleKatarn.1987

      Terminator ja Terminator 2 - Judgement Day ovat molemmat vakaalla kädellä työstettyjä elokuvia, joissa on mielenkiintoinen ja toimiva juoni. Kolmas ja neljäs osa ovat silkkaa franchise-rahastusta eivätkä ne edes loogisesti kuulu Terminator-jatkumoon. Terminatorin taru päättyi Judgement Dayssa ja kaikki sen jälkeen tullut on pyhäinhäväistystä ja hävytöntä exploitaatiota. Jim Cameronin ainutlaatuinen visio on minulle ainiaan oleva se ainoa oikea ja lisäosat voi singota h*lvetin alimpiin syövereihin.

      Mutta asiaan.

      Pakko sanoa minunkin, että kyllähän se ykkösosa selvästi voiton vie. Vaikka molemmat osat ovat toki loistavia, niin silti T1 uhkaavassa ja tiiviissä tunnelmassaan on jotakin niin mahtavaa, ettei sille vertaista löydy. Tämä kekseliäs ja intensiivinen tech-noir trilleri ohjelmoidusta kyborgi-tappajasta suurkaupungin ihmisvilinässä on kenties Cameronin erinomaisin idea koskaan. Lisäksi tässä elokuvassa Schwarzenegger vetää poikkeuksellisen pahis-roolinsa suorastaan sydäntä kylmäävällä tehokkuudella. Hyvin mahdollisesti Arskan paras rooli. Ja hienosti selviytyvät myös Linda Hamilton sekä Michael Biehn, jonka ura harmittavasti alkoi hiipumaan jo 90-luvulla vaikka selvästi hänestä näkee, että olisi ollut potentiaalia vaikka mihin. Erityismaininnan hauskoista rooleistaan ansaitsevat myös Earl Boen ja Lance Henriksen, joka näytteli myöhemmin Aliensissakin. Unohtamatta tietenkään pikkuroolissa vilahtanutta Bill Paxtonia, joka Aliensin ohella on esiintynyt useammassakin Cameron-leffassa. Brad Fiedelin erikoinen metallisia ääniä ja syntikkasävellyksiä yhdistelevä industriaali-soundtrack viimeistelee tunnelman tarttuvien 80-lukua huokuvien popkappaleiden kera.

      Terminator 2 - Judgement Dayssa James Cameron pelasi hieman varman päälle, eikä elokuva näin ollen ollut aivan yhtä rohkea kuin ykkönen, mutta silti se ylsi suureen erinomaisuuteen ja onnistui olemaan erittäin mukaansatempaava ja jokseenkin humoristinenkin elokuva ykkösestä poiketen. Esimerkiksi tällä kertaa hyviksenä näyttäytyvä T-800 opettelemassa hymyilyä ja ihmisenä olemista nostaa aina hymyn huulille. Myöskin Arskan parhaimpia töitä. Mukana lisäksi uusi pahis T1000 sekä jo vanhastaan tuttuja mainioita hahmoja ja tietenkin uudistumiskykyinen Brad Fiedel räjähtävällä uudella soundtrackilla. T2 oli myös visuaalisesti 90-luvun merkkipaaluja. Ehdottomasti katsomisen arvoinen, jos piti ykkösestä.

    • Iso Terska

      T1 ja T2 ok. Muut scheissee.

    • Yoda2

      Kysymys KyleKatarn.1987:lle: montako tähteä antaisit kaikille Terminaattori-elokuville?
      Tuli ihan vain mieleen.
      Itse antaisin Terminaattoreille 1 ja 2 5 tähteä, kolmoselle 3½ tähteä ja neloselle 2. tähteä.

      • KyleKatarn.1987

        Olen kanssasi ihan samaa mieltä siitä, että molemmat James Cameronin ohjaamat Terminaattorit ovat viiden tähden elokuvia. Täydellinen duologia, joka ei tarvitse parannuksia eikä lisäyksiä. Kolmosta ja nelosta katsellessa näkee selvästi, että tekijöiltä puuttui selkeä visio ja myöskin asiantuntemus Terminator-universumin suhteen. Eikä mikään ihmekään, sillä eihän koko tarinan isä ollut enää läsnä näissä tekeleissä. Neljäs osa tuntui jopa jossain määrin joltakin hutaistulta remakelta. Lähinnä mieleen tuli, että katsoin Hollywood-budjetilla rahoitettua fanifilmiä, jossa oli vain niin loputtomasti asioita pielessä. Sanoisin että Terminator-filmeinä 3 & 4 olivat perin huonoja ja antaisin Rise of the Machinesille kaksi tähteä ja Salvationille vain yhden.

        Kuitenkin jos yritän olla ymmärtäväinen näitä kahta viimeisintä elokuvaa kohtaan ja arvostella ne Terminator-brändistä irrallisina toimintaelokuvina ja unohdan kaikki niiden virheet ja epäjohdonmukaisuudet Cameronin vision kanssa, niin silloin niiden luokitus hieman nousisi, mutta eivät ne toki siltikään muuttuisi silmissäni mitenkään loistaviksi elokuviksi. Siispä jos arvostelisin kolmosen ja nelosen minä tahansa itsenäisinä toimintaelokuvina, silloin Rise of the Machines saisi arvosanaksi 3/5 ja Salvation 2½/5.


    • Yoda2

      Hyvä kuulla, että sinustakin 2 ekaa ovat viiden tähden elokuvia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2146
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1992
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      158
      1682
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1614
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1224
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe