Äitini sairaus...

KärsiväLapsonen

Mä oon elänyt äitini kanssa kahden siitä asti kun mun isä ja äiti erosivat, kun olin viiden.
Sen jälkeen näin pahoja unia ja aloin käymään
terapiassa joskus seitsemän vanhana. Pian kyllästyin terapiaan ja elin normaalia elämää, lukuun ottamatta että pelkäsin mennä kouluun koska olin koulukiusattu.

Nyt olen kasvanut ja ymmärtänyt ettei kaikki perheessämme ole ihan hyvin. Pienenä en ymmärtänyt hänen olevan sairas, vasta viimeisen vuoden aikana olen nähnyt hänen sairautensa. Olemme käyneet erilaisissa sosiaali-tapaamisissa ja sielläkin ammatti-ihmiset ovat olleet pahoillaan, siitä ettei äitiäni voida laittaa hoitoon ennen kun hän on vaaraksi itselleen tai muille.

Hän haukkuu ihmisiä jatkuvasti, puhuu koko ajan pahaa ja negatiivisia asioita, pitää minua koko ajan "sylissään", yrittää puuttua menemisiini ja omiin asioihin. Haluaa tietää kaiken elämästäni. Täytän joulukuussa 17, mielestäni olen jo sen verran vanha että voin vapaasti mennä ja tulla, eikä kaikkia askeleita tarvitse kertoa äidille. Hän haluaa tietää kaiken, kyselee jopa seksielämästäni. Ei mitään ehkäisy juttuja, vaan kyselee intiimejä asioita seksistä. Eikä sellaista tee kukaan terve järkinen äiti, jokaisen seksi on jokaisen oma asia.

Meillä on jatkuvasti kinaa, äiti soittaa poliisit ihan ihme asioista ja poliisit sanovat ettei tämä ole heidän asia. Puheluita poliisille on meiltä mennyt jo kymmeniä, äiti soittaa sinne todella usein.

Poliisit suostuivat ensimmäisen kerran tulemaan meille kolmen aikaan yöllä pari päivää sitten, se oli varmasti ensimmäinen ja viimeinen, he ehdottivat äitiä ostamaan korvatulpat tai hankkimaan unilääkkeitä. Hän sanoi poliisille, ettei saa unta minun ja minun poikaystäväni vuoksi, koska me muka katsoimme liian kovaa televisiota. Se ei ollut edes kovalla! Se oli todella hiljaisella, tiedän, ettei se kuulunut toiseen huoneeseen. Äiti vaan aina tekee kaikesta suurempaa kuin se on.

Se haukkuu poikaystävääni pedofiiliksi, raiskaajaksi, saivartelijaksi ja pihiksi. Ensinnäkin poikaystäväni ei koskaan raiskaisi, eikä todellakaan ole mikään pedofiili. Ja pihi hän ei varmasti ole, olen "hänen" rahojaan käyttänyt paljon ja siksi olenkin hänelle paljon velkaa.

Hän on auttanut minua tosi paljon, hänkin joutuu jatkuvasti kärsimään äidistäni. Hän haluaa äidin hoitoon ja minä haluan äidin hoitoon, mutta jos äiti laitetaan hoitoon, minut saatetaan sijoittaa toiseen kaupunkiin, kauas täältä.

Olen pyytänyt tukiasuntoa, mutta sekään ei ole mahdollista vaikka olen melkein 17 vuotias.

Tänään oli sosiaali-tapaaminen. Äiti lupasi taas erilaisia asioita. Hän lupasi olla riehumatta ja ärsyttämättä poikaystävääni, hän lupasi myös lopettaa negatiiviset puheet. Mutta jälleen kerran hän rikkoi lupauksensa.

Kaikki tämä on tapahtunut jo ennenkin, silloin kuin siskoni olivat minun ikäisiä, he lähtivät lopulta ovet paukkuen. Nyt heillä ei ole edes kunnollisia välejä, eivät tapaile koskaan, eivätkä soittele. Siskot haluavat pitää yhteyttä minuun ja sulkea äidin pois elämästään.

Siskoni ovat pitäneet minut hengissä. Se että tiedän että joku muukin on selvinnyt tästä ja kokenut saman on lohduttanut todella paljon. Jos ketään ei olisi ollut apuna olisin varmasti tappanut itseni jo vuosia sitten. Siskot ovat minulle todella rakkaat, rakastan ja kunnioitan heitä todella paljon.

Mun puoli-veli teki itsemurhan kolme vuotta sitten, silloinkin äitini, joka ei ole veljeni äiti, kehtaisi syyttää minua veljeni kuolemasta. Se teki todella pahaa, luulin että kuolema oli syytäni. Nyt tiedän, ettei se todellakaan pidä paikkaansa, olin vain masentunut, enkä siinä tilassa tiennyt mitä uskoa. Äitini sanoi että on minun vikani että hän kuoli koska minä en mennyt tapaamaan veljeäni 50km päähän. Miten olisin päässyt sinne? Bussilla. Mutta veljeni äidillä ei ole kaikki kotona ja hän inhoaa perhettämme ja siksi en uskaltanut ottaa yhteyttä veljeeni, olin päättänyt ottaa yhteyttä häneen muutaman vuoden päästä kun hän ei enää asu äitinsä kanssa.

Isästäkään ei tässä ole hyötyä koska hän on entinen alkoholisti ja asuu kaukana, enkä halua hänen luokseen, koska hänellä on paljon omia ongelmia.

Olen nyt käynyt pari vuotta jo ahdistukseni takia terapiassa, kaikki vain tämän kotitilanteen takia. Pelkään sairauksia koska äiti on aina jauhanut kaikkea sairauksista, aina jos hänellä on lämpöä hän luulee kuolevansa, tai jossain jomottaa, hän luulee että hänellä on syöpä.
Samoin pelkään olla yksin tai luulen jääväni yksin koska äitini on pienestä pitäen riidan tullen uhannut jättää minut yksin. Sairastuin noin kaksi vuotta sitten paniikkihäiriöön. En pystynyt olemaan hetkeäkään yksin enkä pystynyt matkustamaan mihinkään. Nyt olen selviämässä paniikkihäiriöstä koska olen tajunnut kaiken johtuvan kotitilanteestani. Tämä missä elän, ei ole terveellinen ympäristö kasvavalle nuorelle.

Mitä tehdä näin pahassa tilanteessa? Äiti valehtelee joka päivä ja puhuu joka päivä vanhoja juttuja ja aina ajattelee kaikesta negatiivisesti. Onko tämä terveydelle hyväksi? Ei varmasti. Onneksi poikaystäväni on saanut minut ymmärtämään, että äitini on sairas, siskoni ovat sanoneet sitä jo minulle vuosien ajan, mutten ole heitä uskonut, olen ajatellut että mitä jos me olemme erilaisia nuoria ja itse aiheutamme äidin raivokohtaukset. Mutta nyt kun poikaystäväni on elänyt yli vuoden minun ja äitini seurassa, tiedän että hän ulkopuolisena näkee tilanteen kaikkein parhaiten. Olen myös viettänyt paljon aikaa poikaystäväni perheessä ja huomannut että muiden perheissä asiat ovat aivan toisin.

6

756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikkutyttö -90

      ... sun pitäs ehdottaa, et jos voisit muuttaa jätkälles ainaki väliaikasesti..? vois helpottaa..? mu koita pärjätä.!!!

    • ...

      ...

    • Shadow

      Mun mielestä äitisi tarvitsee hoitoa jotain sisäistä hoitoa. Kannattaa ottaa yhteys sun paikkakuntasi erityisnuorisotyöntekijääseen se osaa auttaa sua ja voisit tavatakkin hänet hän osaisi myös auttaa sua. Mä en todellakaan kestäisi tossa tilanteessa enää olla mä lähtisin lätkimään pois kotonta, koska vaikka olen vasta 16 niiku säkin ja täytän 17 syyskuussa niin vaikka miulummin karkaisin kotonta tai muuttaisin poikaystäväni luo jos mulla olisi sellainen niin sinuna tekisin. Jos äitisi soittaisi poliisit ja sanoisi et sua ei näy enää kotona niin sit jo sut löydettäisiin voisit sanoa vastaksi poliiseille et sä et kestä enää tätä hulluuttaa. ootko varma et isäs vielkin juo? vaik uskon et se jois. Oletko ajatellut sit lastenkotia tai sijaisperhettä? Voisiko sulla olla niissä mukavammat olot? Entä minkä ikäisiä siskosi ovat tällä hetkellä? Pystyisitkö muuttamaan sitten heidän luokseen? Sun kannalta on ainaksin tärkeetä et pidät keskustelua yllä jonkun kanssa eli kirjottele ihmees tänne ja ota yhteys erityisnuorisotyön tekijääseen hän osaisi auttaa sua paremmin, kun kukaan meistä nuorista niin hyvin. Opiskeletko tällä hetkellä? tai aloitatko opiskelut nyt elokuussa? Oletko harkinnut opiskelia asuntoa, mutta siinä sun pitäs maksaa kaikki laskut itse! Pestä pyykit jne.. Olisitko taas valmis siihenkään? No vastaa mulle pliis!! Jos haluut ni voit mailata mulle [email protected]!

    • oinas-86

      Äitisi ei tarvitse hoitoa. Onneksi minkään noiden syiden takia ei voi laittaa hoitoo. Hän ei kyllä sovellu äidiksi. Mutta ei todellakaan pakkohoitoa.

    • wertuers

      Pärjää hyvin! Kyllä äitisi vielä parantuu.

    • Itsekinäiti

      Analysoit tilannettasi terveellä tavalla. Olet huomannut viisaasti, että elämäntilanteesi ja kasvuympäristösi ei ole tasapainoinen tai terveellinen. On hyvä, että pyrit parempaan. Tarvitset paikan, missä olla turvassa ja rauhassa, myönteisessä ilmapiirissä. Mielestäni sinun pitäisi muuttaa pois kotoa, omillesi. Miten se käytännössä järjestyy? Alaikäisenä sinun pitäisi ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon, ja kertoa tilanteesi. Varsinkin poliisien soittaminen paikalle kotitilanteen vuoksi on "hälytysmerkki" asioiden ajautumisesta kriisitilanteeseen. Äitisi henkinen tilanne on epävakaa. Hän saattaa olla narsistinen, mutta luultavimmin pahoin ahdistunut. Hän on ehkä jollain tapaa sisäisesti, henkisesti sairas - niin surullista kuin sen myöntäminen onkin. Mutta ei ole sinun tehtäväsi toimia äitisi terapeuttina - tai sisäisen pahan olon kohteena! Kaikesta vaikeasta huolimatta olet kasvanut tasapainoiseksi nuoreksi naiseksi. Elämä kantaa kyllä. Koeta jaksaa tilata aika sosiaalitoimistoon; soita myös kaupungin vuokra-asuntovälitykseen, tms. ja kysy, miten voi ilmoittautua asuntojonoon. Se nuorten tukiasuntoajatus on hyvä! Sinun pitää ajatella omaa hyvinvointiasi. Olet kantanut huolta äitisi mielenterveydestä - nyt on sinun aikasi ajatella vain ja ainoastaan omaa parastasi. Sinä ansaitset hyvän, tasaisen, tasapainoisen - ja iloisen elämän.

      Mutta jos kotoa poismuutto tuntuu liian suurelta harppaukselta, niin tarvitset silti henkistä tilaa ja vapautta ahdistavasta ilmapiiristä. Onko sinun mahdollista jotenkin keskittyä opiskeluusi, harrastuksiisi? Löytäisitkö jostakin tosi mielekästä, kivaa juttua tai puuhaa, johon keskittymällä voit hetkeksi unohtaa pahan olosi? Jotain, joka tuo suurta mielihyvää. On hyvä, että sinulla on kiva poikaystävä, jonka kotona saat olla turvassa. Täysi-ikäisenä, eli 18-vuotiaana, saat päättää omista asioistasi. Muista eräs asia: et ole yksin! Kohtalotovereita, eli epävakaan äidin "kasvattamia" (mm. pelottelulla ja uhkailulla ) nuoria naisia on useita. Toivon sydämestäni, että löydät itsestäsi oman, sisäisen peruskalliosi - vahvuutta ja voimaa muutokseen. Älä pelkää enää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1193
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      839
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      839
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      824
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe