Kuparikierukka/haitat

Kipuinen.

Minulle laitettiin n.4kk sitten kuparikierukka (en ole synnyttänyt), laitto sattui aivan jumalattomasti, meinas taju lähteä. Päivä laitoin jälkeen vatsassa tuntui siltä kun olisi todella suuret kuukautiskivut. Nuo kivut loppui, mutta tilalle tuli tasainen pieni kipu alavatsaan,( hieman vasemmalla puolella) kipu tuntuu siis kokoajan, yleensä pientä kipua mutta silloin tällöin kovemminkin. Kuukautiset ovat todella runsaat ja kivuliaat. Yhdyntä myös sattuu, varsinkin jos penis osuu syvälle, (myös mieheni tuntee vilahsevat kivut, sekä hänelle tulee pieniä viiltoja penikseen). Yhdynnän jälkeen kohtu todella arka ja kipeä, parin päivän jälkeen yhdynnästä kipu laantuu taas samaksi pienemmäksi kivuksi. Välillä tuntuu, että en edes halua seksiä koska tiedän, että kohta se sattuu. Samoin myös yhdynnän aikana ajattelen, että kohta sattuu...eli seksistä nauttiminen ei oikein onnistu.
Kysyisin siis, että kannattaisko mun käydä ottamassa kuparikierukka pois, vai odotanko vielä jos vaikka kivut häipyisivät? Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Ovatko tälläiset kivut tuttuja muille ja onko ne lähtenyt ajan kanssa pois?
Entäs ne, jotka ovat poistattaneet kierukan, onko sen ottaminen pois sattunut yhtälailla kun laittaminen?

21

11153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neppi123

      No, jos sinulla on tuollaisia ongelmia, niin käänny ihmeessä lääkärin puoleen!

      Itselläni on myös kuparikierukka, ja en ole synnyttänyt. Minulle kuparikierukka puolestaan on ollut todella hyvä juttu. Asentaminen ei todellakaan ollut miellyttävää, ja asennuksen jälkeen alavatsa oli hieman arka on noin vuorokauden. Ensimmäiset kuukautiset olivat kivuliaat, mutta sen jälkeen koitti vapaus.. Kiertoni on palutunut normaaliksi, eli on päivälleen tasainen, ja kipuja on vain kuukautisten ensimmäisenä päivänä, ja vuotokin on vähentynyt (vrt. minipillerit ja kokonaan ilman ehkäisyä).

      Ikävä kuulla, ett sun kokemuksesi on päinvastainen, mutta tosiaan hakeuduhan lääkäriin, oireesi kuulostavat huolestuttavilta.

      • kipuinen.

        Kiitos vastauksesta! Olen ollut yhteydessä lääkäriin kaksi kertaa, jokaisella kerralla minulle on sanottu, että tämä on normaalia...mutta kun olen lukenut erilaisilta palstoilta kokemuksia kierukasta, en ole törmänyt vastaaviin kipuihin, että ehkei se niin normaalia olekkaan mitä lääkärit väittää...
        Kokoajan kallistun siihen, että käyn ottamassa tuon pois. Enemmän tästä haittaa mulle on ollut kun hyötyä...mutta olisi niin hienoa jos tämä olisi toiminut, sillä en siedä hormoneja kovinkaan hyvin ja kumille olen allerginen..


    • kierukkainen

      Olisiko kierukan merkillä jotain merkitystä? Minulle asennettiin Flexi-T 300, pienin malli, eikä kipuja ole ollut, en ole tietoinen kapineen olemassaolosta enää alkuvaivojen jälkeen. :) Ongelmani on ollut jatkuva pieni verenvuoto, mutta ensimmäisten kierukkamenkkojen jälkeen (jotka oli muuten ihan normaalit! Ei runsaammat!) vaikuttaa että sitä tiputtelua ei enää ole. En vielä hihku onnesta, mutta olen toiveikas.

      • kierukkainen

        Ei enää tiputteluvuotoa lainkaan ensimmäisten menkkojen jälkeen! Flexi-T 300 on varmistumassa unelmien täyttymykseksi ehkäisyn saralla. Rohkeasti eroon hormoneista kaikki joita ne haittaa, synnyttämättömyys ei ole este kierukalle!


    • ............

      Kuulostaa siltä, että kierukkasi on sinulle liian suuri. Tiedätkö sen merkkiä tai kokoa?

    • neppi123

      Minulle on myös laitettu "se synnyttämättömien naisten mallina" tunnettu Flexi T 300, ja hyvin on toiminut.

      Mutta aloittajallle: Olethan käynt lääkärissä? Jos et ole, niin nyt sitten vaadit itsellesi lääkäriajan, koska oireesi kuulostavat oikeasti vakavilta.

    • Kipuinen.

      Hei, minulla myös tuo flexi T 300. Olen kyllä ollut lääkärissä vaivoistani, tutkittu kaksi kertaa. Kerrottu vain, että siinä kestää n.3kk, että kohtu totuu "uuteen esineeseen". Nyt olen huomannut, että kivut tulevat aina yhdynnän jälkeen ja kestävät n.3pv. Sitten kivut lähtevät melkeinpä kokonaan pois. Luulisin siis, että jos penis osuu liian kovaa/lähelle kohdunkaulaan, niin se aiheuttaa kipuja? Olemme kokeilleet myös eriasentoja, missä penis ei osu kohdunkaulaan, ei aiheuttanut jälkikäteen juurikaan kipua. Ajattelin testata vielä muutaman päivän, ennen kun luovun kierukasta, en millään haluaisia hormoneja.
      Onko teillä alussa ollut yhdyntäkipuja, varsinkin peniksen ollessa kookas?

    • valuva kierukka

      No kuulostaa siltä että langat on jätetty pitkiksi jos mies saa haavoja yhdynnässä. Niitä lankoja kannattaa lyhennyttää jos ne häiritsevät sinua tai miestäsi, niitten ei kuuluisi häiritä!

      Muuten en osaa sanoa tuohon kipuasiaan. Itsellä oli ensin Nova T380 joka sittemmin piti poistaa kun oli valunut osittain kohdunkaulan sisään. Sitä ennen aiheutti lähes kokoaikaista riipivää kipua. Flexi T300 taas ei ole aiheuttanut asennuksen jälkeen mitään muuta kuin kovempia kuukautiskipuja ja ovulaation aikaan joskus jomottaa, muttei kokoaikaista kipua kuitenkaan. Tarkistiko se sun lääkäris ettei kierukka ole lähtenyt valumaan? Jos se tökkii kohdunkaulaa sisältäpäin, selittäisi kivun varsinkin yhdynnässä kun penis osuu napukkaan?

      • kipuinen.

        no silloin kun viimeks mut tutkittiin, niin sanottiin, että ne langat on pitkät, että niitä vois lyhentää..samaan hengenvetoon tämä hoitaja kerto, että se lankojen lyhentäminen sattuu melkeen saman verran kun kierukan laittaminen..jotenka annoin olla, koska silloin oli muutenkin jo kovat kivut. mutta muuten hän kertoi kierukan olevan ihan hyvin paikallaan. sanoi myös, että ajan myötä langoista tulee pehmeemmät ja ne kääntyy kohdunkaulaa vasten.
        mä oon ruvennut olemaan niin arka ton kierukan suhteen, kun en uskalla mennä näyttämäänkään sitä enää minnekkään, koska tiedän että sinne koskeminen sattuu..mutta kyllä sä tällä viikolla on edessä sitten joka tapauksessa.
        oliko ne kivut tosi kovia silloin kun sulla oli valunut se kierukka kohdunkaulaan? vai oliko kipuja silloin tällöin?
        en kyllä ymmärrä miten naiset voi synnyttää, kun ajattelee että mä olen hermo rauniona jos tollasesta pikkusesta laitteesta mikä kohtuun laitetaan/otetaan pois! :D


    • valuva kierukka

      Hoitaja kyllä höpötti ihan omiaan. Silloin kun mulla lyhennettiin lankoja, se ei tuntunut missään, tai lähinnä niin että tunsin et siel jotain operoidaan...mutta että sattuu yhtä paljon kuin asennus?? Taitaisi olla aika kovakourainen hoitaja sitten jos saa lankojen lyhentämisen sattumaan yhtä paljon kuin kierukan asennuksen...

      Joo, kyllähän ne langat voi kääntyä kohdunkaulan sisälle tai siihen ympärille sykkyräksi, mutta voi olla myös etteivät ne menekään niin. Itsellä ne ei menneet ja siksi niitä lyhennettiin, kun haittasivat miestä.

      Silloin kun oma kierukka lähti valumaan niin kivut oli tosi kovat. Olen pitänyt kuukautispäiväkirjaa ja noille ajoille olen kirjoittanut vähän väliä vihlovasta alavatsasta ja eräiden menkkojen aikana tuntui siltä kuin joku olisi repinyt koko synnyttimiä irti. Siihen ei auttanut enää mikään kotona oleva särkylääke eikä reseptilääkekään, ja sitten kun huomasin lankojen yhtäkkiä pidentyneen oudosti, otin yhteyttä ehkäisyneuvolaan. Siellä tarkastuksessa huomattiin että valunuthan se oli kohdunkaulaan jo sisälle. Ei mikään ihmekään jos sattui niin paljon.

      Toisilla on korkeampi kipukynnys ku toisilla. Ite ajattelin jättää koko synnyttämisen. En mielellään käyttäisi kierukkaakaan mutta tällä hetkellä ei ole vielä tarpeeks hyviä vaihtoehtoja.

      • Kipuinen.

        Hyvä tietää, ettei se narujen lyhentäminen paljoa tunnu, oisko se verrattavissa vaikkapa papakokeeseen? Hoitaja oli muutenki vähän oudohko, haukkui samalla sen lääkärin ketä laittoi mulle sen kierukan! :D
        Itsellä kuukautiskivut laantuu, kun otan Burana600 ja Ibusalia(tai ibumax) yhdessä, lääkärisuositteli tätä, koska vaikuttavat yhdessä kovaan kipuun paremmin..Burana600 ei edes auta otettuna max annos, 3x Vrk, niin kovat kuukautiskivut kierukka aiheuttaa.
        Olen huomanut, että kierukka ei enää haittaa tuolla tavalla kun aluksi kirjoitin! Enää kipuja yhdynnässä, jos penis osuu liikaa/kovaa kohdun kaulaan, hyvä niin. Kohta siis rupeen olemaan tyytyväinen siihen, että valitsin kierukan! :)


      • huooohh
        Kipuinen. kirjoitti:

        Hyvä tietää, ettei se narujen lyhentäminen paljoa tunnu, oisko se verrattavissa vaikkapa papakokeeseen? Hoitaja oli muutenki vähän oudohko, haukkui samalla sen lääkärin ketä laittoi mulle sen kierukan! :D
        Itsellä kuukautiskivut laantuu, kun otan Burana600 ja Ibusalia(tai ibumax) yhdessä, lääkärisuositteli tätä, koska vaikuttavat yhdessä kovaan kipuun paremmin..Burana600 ei edes auta otettuna max annos, 3x Vrk, niin kovat kuukautiskivut kierukka aiheuttaa.
        Olen huomanut, että kierukka ei enää haittaa tuolla tavalla kun aluksi kirjoitin! Enää kipuja yhdynnässä, jos penis osuu liikaa/kovaa kohdun kaulaan, hyvä niin. Kohta siis rupeen olemaan tyytyväinen siihen, että valitsin kierukan! :)

        "otan Burana600 ja Ibusalia(tai ibumax) yhdessä"

        Ööö? Ibusal on aivan samaa kuin Burana. Ja samaa ainetta sisältäviä tulehduskipulääkkeitä ei kuulu ottaa samaan aikaan. Sinun on kyllä täytynyt käsittää lääkärisi ohje nyt aivan väärin.
        Jos otat buranan 600mg ja vaikka ibusal 400mg, niin saat ibuprofeenia 1000mg, joka on kyllä liikaa kerralla. Ja koska sama tuote, niin mikä järki?!
        Sen sijaan ibusalin/buranan kanssa voi ottaa esim. panadolia, joka sisältää eri särkylääkettä.


    • th

      Juu eipä ole lääkäri moista coctailia kellekään suositellut......väärinkäsitys asiakkaan kohdalla.

    • Kipuinen.

      ..tai panadol se oli minkä sain reseptinä, en vaan muistanut että mikä sen lääkkeen nimi. Onneks olette poimineet tän viestiketjun ytimen :D

    • Ei haittoja!

      Olen 26 vuotias, enkä ole synnyttänyt ja minulle asennettiin juuri kuparikierukka Flexi-T 300. Pohdin asiaa pitkään, koska kirjoituspalstoilta sai kierukan asentamisesta erittäin negatiivisen kuvan. Asennutin kierukan yksityisellä gynekologilla kuukautisten alettua. Kohtuni on gynekologini mukaan erittäin pieni, joten pelkäsin kovasti toimenpidettä. Ennen toimenpidettä sain pienenmäärän rauhoittavaa ja toimenpide aloitettiin puuduttamisella.

      Toimenpide oli ohi hetkessä, eikä tuntunut miltään. Ei kerta kaikkiaan miltään!!! Jopa Papa testi on joskus vihlaissut, muttä kierukan asentaminen ei. Olenkin nyt hyvin hämmentynyt, kun ihmiset kirjoittavat, että ovat pyörtyneet. Mietin myös minkälaiset rähmäkäpälät niitä kierukoita muille runnovat, jos kivut ovat noin kovat, kun kirjoituspalstoilla kuvaillaan.

      Mieheni tuli mukaan varmuuden vuoksi saattajaksi, mutta taksin sijaan lähdimme kotiin bussilla, kävimme matkalla kaupassa ja jatkoimme matkaa vielä ratikalla. Olen myös odotellut kouristuksia ja muita vihlaisuja, mutta vielä ei ole ollut mitään kipuja, kuukautisetkaan eivät ole häirinneet. Olen jatkanut elämääni täysin normaalisti, käynyt hotjoogassa ja spinningissä, vaikka asennuksesta ei vielä ole kulunut viikkoakaan.

      Itse olen Supertyytyväinen ja toki toivon, että jatkossakin kaikki sujuu näin hyvin, kuin nyt alussa näyttää sujuvan. Ajatella, jos voin seuraavat vuodet elää ilman jokapäiväistä e-pilleri annosta! Suosittelen! Hyvä gynekologi osaa asiansa. Itse kyllä myönnän, että näiden netistä löytyvien keskustelupalstojen kirjoitusten jälkeen, en uskaltautuisi lähteä julkiselle puolelle kuparikierukkaa asennuttamaan .

      • Kipuinen.

        Olet ollut onnekas, että otit puudutuksen, itse en sitä edes ajatellut, koska luulin, ettei se papa-koetta enempää sattuisi. Siinä on varmasti eroa jos olet saanut puudutuksen ja rauhottavan, ilman niitä sen laittaminen sattuu aivan jumalattomasti. Puudutus on varmasti auttanut sut yli siitä ajasta kun kohtu rupee "synnyttämään" kierukkaa pois kehosta, enimmäisen päivän/tuntien aikana.
        Ei minuakaan kierukka estä urheilemasta tms. Se on varmasti kehokohtaista nämä kivut, sopivuudet ja parantumiset, enkä usko että se niinkään laittajasta kiinni ole. Mutta hienoa, että olet selvinyt oireitta! Itse pyrin päivä päivältä samaan tilaan, ja tuntuu, että kivuton elämä kierukan osalta on alkamassa :)


      • kierukka1
        Kipuinen. kirjoitti:

        Olet ollut onnekas, että otit puudutuksen, itse en sitä edes ajatellut, koska luulin, ettei se papa-koetta enempää sattuisi. Siinä on varmasti eroa jos olet saanut puudutuksen ja rauhottavan, ilman niitä sen laittaminen sattuu aivan jumalattomasti. Puudutus on varmasti auttanut sut yli siitä ajasta kun kohtu rupee "synnyttämään" kierukkaa pois kehosta, enimmäisen päivän/tuntien aikana.
        Ei minuakaan kierukka estä urheilemasta tms. Se on varmasti kehokohtaista nämä kivut, sopivuudet ja parantumiset, enkä usko että se niinkään laittajasta kiinni ole. Mutta hienoa, että olet selvinyt oireitta! Itse pyrin päivä päivältä samaan tilaan, ja tuntuu, että kivuton elämä kierukan osalta on alkamassa :)

        Minulle laitettiin tänään yksityisellä kuparikierukka. Lääkäri sanoi että parin päivän kivut on normaaleja mutta jos kivut on niin pahoja että joutuu ottamaan särkylääkettä niin se ei oo normaalia ja myöskin kehotti heti soittamaan jos kivut jatkuu enemmäm ku pari päivää.


      • voie

        Ei varmaan tuntunutkaan, kun sait puudutuksen. Mulle laitettu mirena ja tänään nova t 380. Särkylääkkeen voimalla. Kyllä se sattui.


    • Lääkkeitä napsiva

      Heippa!

      Olen 24 vuotias ja itselleni asennettiin tuo NovaT380 vähän yli vuosi sitten ja pitkin vuotta olen joutunut särkylääkkeitä napsimaan alavatsakpuihin. Ovulaation tunnen kunnolla kipuna ja menkojen aikana joku päivä on kipeä, mutta ennen ja jälkeenkin kuukautisia saattaa monesti yöllä alkaa yhtäkkinen järjetön alavatsakipu! Kerroin lääkärille oireista ja sanoi että on normaalia (kierukka oli normaalisti paikallaan ym), mutta ei ole itselle kivaa kun yöunet jää monta kertaa kuussa liian lyhyiksi... Särkylääke auttaa mutta kovissa kivuissa vasta 2h päästä ja yritän tuskissani sietää kipua.

      En ole synnyttänyt ja tästä viestiketjusta kuulin ensimmäisen kerran Flexi T 300 olemassaolosta. Onko ehkäisyteho sitten kuitenkin sama kuin tällä novalla? Ihmettelen ettei minulle heti ehdotettu sen asettamista.

      Olin yksityisellä asentamassa kierukan ja pari sekunttia nipisti ikävästi, muuten ei tuntunut miltään. Kotona sitten alkoi todella kovat kivut ja se ilta meni särkylääkkeitä syödessä, mutta aika pian sekin helpotti.

      Hormoonit ei minulle sovi, runsaat kuukautiset ja satunnaiset kivut eivät haittaa mutta tällainen tyhjästä alkava usein toistuva kipu on inhottavaa!

      • --------------------

        flexi t 300:ssa on vähemmän kuparia, 380:ssä enemmän (ja on hiukan suurempi)

        minulle gynekologi "päätti" asentaa 380:en paremman ehkäisytehon vuoksi ja sanoi, että mieluummin se kuin 300:en. Asentaa kuulemma 300:sia vain niille naisille, joille 380:n ei millään sovi.


    • Lääkkeitä napsiva

      Kiitos vastauksestasi, hyvä tietää tuokin! Ajattelin vielä katsoa tilannetta että jos todella pahaksi muuttuu niin varaan ajan, mutta sinnittelen nyt tällä 380 kun ehkäisy kerran kuitenkin parempi ja vaihtaminenkin on taas oma juttunsa... Toivottavasti harvenee tämä alavatsakipuilu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2072
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      167
      1599
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1547
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1290
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      286
      1158
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      133
      1044
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      872
    Aihe