Parhaita sotaleffoja

MicMacster

Jatkaakseni tätä typerää mutta addiktiivista sotaleffavertailua.

IMDB:n mukaan parhaat http://us.imdb.com/chart/war

Siinä on muutamia suhteellisen uusia leffoja, joilla ei ole mitään asiaa huipulle. Muuten lista on huomattavasti realistisempi kuin top 250-lista, jolle teinit ovat äänestäneet jotain TSH:ta

12

1025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spete

      itse ihmettelen tuon listan vankila yms. leffoja jotka eivät varsinaisesti käsittele sotimista vaikka sota-aikaan sijoittuvatkin. joku stalag 17 on pikemminkin vankiladraama kuin sotaelokuva.

    • El Gringo

      Tosta Top 50:stä puuttuu ehdottomasti Sam Peckinbachin ohjaama Rautaristi.

    • Raquel

      Mikä oikeastaan katsotaan sotaleffaksi? Mielestäni Kubrickin "Paths of glory" on paras, mutta onko se "todellinen sotaelokuva"? Siinähän ei rynnitä rintamalla vaan "nahistellaan" ihmissuhdeviidakossa ja tutkiskellaan sodankäyntiin liittyviä eettisiä kysymyksiä.

    • Kyoshiro

      'Full Metal Jacket' sentään löytyy, muta vasta sijalta 25. Ja tosiaan: 'Rautaristi' loistaa poissaolollaan (kärkipäästä siis). 'Saving Private Ryan' on suunnilleen oikealla paikalla, mutta 'Platoon' on taas kummasti lähempänä jonon häntäpäätä...

      Noo...mulla o vissiin vähän erilainen maku. ^_^

    • sepi

      kauriinmetsästäjät

    • Pena

      Täältä vielä ääni Rautaristille!

    • Watcher

      Totta puhuen tuolla listalla oli todella kumman vähän 'todellisia' taistelu sotaleffoja.

      Sieltä puuttuu sellaisetkin klassikot, kuin 'Tora, Tora, Tora', 'Atlannin Valli Murtuu', sekä 'Yksi Silta Liikaa'. Sen sijaan listalla on kolme-neljä juutalaisvainoja käsittelevää leffaa? Miksi? Pelkääkö Jenkki leimautuvansa Anti-Semitistiksi, jos pitää kunnon taistelevaa sotaelokuvaa parempana, kuin kahden tunnin 'dokumentaarista' elokuvaa keskitysleirin arjesta?

      Henkilökohtaisesti katson mieluummin Das Bootin, siitä ei sotaelokuva paljon parane, vaikka 'Yksi Silta Liika' onkin hyvä kakkonen. Ainakin yhtä hyvä näyttelijäkaarti, kuin 'Atlannin Valli Murtuu'- pätkässä ja mielestäni eräs aliarvostetuimmista sotaelokuvista kautta aikojen.

      Tosin listalla oli 'Ran', jonka pitäisi kuulua yleissivistykseen. Tehty muistaakseni Shakesperen 'Kuningas Learin' pohjalta ja myös todella loistava esimerkki harvinaisesta elokuvatyypistä, se kun on perinteinen tragedia.

      • Filmihärkänen

        Kyllä ehdottomasti paras sota ja sukellusvene pätkä mitä koskaan on tehty on Das Boot.Olisi ollut vielä parempi jos olis loppunut niinkuin kirja loppuu!!!


      • ruutiukko
        Filmihärkänen kirjoitti:

        Kyllä ehdottomasti paras sota ja sukellusvene pätkä mitä koskaan on tehty on Das Boot.Olisi ollut vielä parempi jos olis loppunut niinkuin kirja loppuu!!!

        Miten kirja loppuu?


      • Filmihärkänen
        ruutiukko kirjoitti:

        Miten kirja loppuu?

        Kapteeni ainakin selviää hengissä ja taitaapi U-96 jäädä pinnalle jos en aivan väärin muista.Elikkä aivan erillainen ja "onnellinen" loppu kuin filmissä.Filmin loppu kyllä sieppaa minua erityisen paljon.Vaikka olen 2-3 kertaa lukenut kirjan niin en nyt jaksa muistaa miten paatille lopussa kävi! Eikun kirjastoon lainaamaan ja uudella innolla taas lukemaan.
        Lothar-Gunther Buchheim sen kirjoitti.Suosittelen!


    • FilmiFriikki

      Ainekset kunnon sotaleffaan ovat realismissa. Rautaristi ei voi olla hyvä elokuva, koska siinähän ollaan "pahojen" puolella. Jokainen Saksalainenhan on natsi ja sotilaana tyhmä, kuten Japanilainenkin on puolisokea miekkaa heiluttava apina. Tämä Korkkarihenki on säälittävän yleistä monissa Jenkkielokuvissa.

      Steven Spielberg. Loistava ohjaaja, joka tosin on valmis kaupallisuuden nimissä muuttamaan käsikirjoitusta Hollywood-henkiseksi.
      Sotamies Ryanissa hänen natsivihansa pääsi jälleen valloilleen. Ihmekö tuo kun mies on Juutalainen ja siten hieman jäävi ohjaamaan länsirintaman sotaelokuvaa. Katsokaapa elokuva joskus ajatuksella ja laittakaa BodyCounter päälle. =)

    • EightBall

      Parhaita sota leffoja on ainakin kunnon vietnam leffat -> Platoon, Full Metal Jacket, Apocalypse now redux nii ja Sotamies Ryani! eipä tossa listassa ollut muuten edes suomalaista Talvisota elokuvaa mikä on mun mielestä paras sota elokuva mitä on ikinä tehty!!! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe