Kuolen syöpään

diediediediedie

Olen lapsesta asti halunnut kuolla ja hautonut itsemurhaa, yrittänytkin kerran. Koskaan en ole tuntunut olevani kotonani tässä maailmassa, vaan olen tuntenut syntyneeni väärään paikkaan ja väärään aikaan.

Viime syksystä lähtien mulle sitten tuli kipuja eri puolille kehoa, parantumaton yskä ja usein alkoi heikottaa. Menin lääkäriin vasta nyt alkuvuodesta. Mulla todettiin pitkälle levinnyt keuhkosyöpä. Olen vasta 31-vuotias ja tupakoinut vain satunnaisesti jotain 20-vuotiaasta saakka. Lääkäri sanoikin, ettei tämä ole tupakoinnistaj johtuva.

Syöpähoidot aloitettiin pari viikkoa sitten. Ne tekevät olon kurjaksi ja varmaankin rappeuttavat ruumiini äkkiä. Ensi joulua tuskin enää näen. Nyt sitten mietin, että olenko onnellinen kun vihdoinkin toteutuu toiveeni siitä, että pääsen pois. En tiedä. Ehkä vieläkin haluan kuolla, mutta pelkään tätä syöpää sen mukanaan tuomio kipuja. Inhottaa se, etten voi lähteä "suorilta jaloilta" vaan todennäköisesti se tapahtuu kun olen täysin raihnainen ja heikko ja pää sekaisin kipulääkkeistä. Vielä mietin, että haluanko odottaa noin pitkälle vai oikaisenko ja poistun vähän aikaisemmin. Varmasti saisin nyt lääkkeitä aika helpolla, jolla tuo oikaisu olisi helppo toteuttaa, tai sitten menen ja hankin sen typpitankin ja vahvan muovipussin.

82

9245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgfdgdfgdg
      • diediediediedie

        Kiitos, olen tietoinen tuosta. Apu saattaa löytyä hengitysilmasta, mutta ratkaisun avaimet ovat kuitenkin minulla. Vaikeinta siinä on tehdä päätös siitä, että milloin oin oikea aika, mutta eiköhän sekin sitten tule kun on tullakseen, kun kivut ovat kasvaneet sietämättömiksi.


    • palliatiivinen hoito
    • voimia sinulle jatka

      Kyllä sinun kannattaa läheä luonnollisesti sairauden myötä, jos ei hoito sitten paranna. Nykyään on saatavilla erittäin hyvää hoitoa ja voit elää ilman kipuja ja kärsimystä loppuun asti. Kuolema voi sitten tulla ihan vain noin yllättäen sairauden ededessä. Topi Sorsakoski menehtyi keuhkosyöpään ja eli ihan hyviin loppuun asti.
      Onko niin että ihminen ei sittenkään halua kuolla. No sinulla se on sitten helpompi hyväksyä poislähtö kun olet jo sitä pitkän ajan suunnitellutkin.
      Rukoilen, että löydät elämän ja uskon Jumalaan ja Vapahtajaan Jeesukseen Kristukseen. Silloin kuolema on vain ovi uuteen todelliseen elämään. Taivaassa ei ole masenusta, aika ei käy pitkäksi, ei ole yskinäisyyttä: on vain lepoa ja rauhaa.
      Kuitenkin sinulla on mahollista elää vielä monta mielenkiintoista kuukautta ja kukapa teitää vaikka voit parantuakkin vielä ja löytää uuden innon ja mielenkiinnon tähänkin ajalliseen. Jotkain sinulle opetetaan tämänkin sairauden kautta. Hyvä, että et pelkää ainkaan itse kuolemaa.

    • oujee122345678

      Mummoni kuoli syöpään viime kesänä.. hän kärsi erilaisista syövistä 10vuotta. Huonoimmillaan hän vain makasi, silmät vain liikkuivat.... Oli raskasta seurata vierestä kun tiesi hänen kuolevan, ja sitten kun sairaalasta ilmoitettiin että kuolee sen viikon viikonloppuna niin ei halunnut uskoa sitä, vaikka ei hän olisi siitä enää millään voinut selvitä.

      Mutta siis todella pahoista syövistä selviytyi, viimeisintä ei enää kestänyt..

      Oma päätöksesi katsotko loppuun asti, en varmaan itsekään tietäisi mitä tehdä............

    • lohdutan teitä

      Täti haima- ja keuhosyövän vuoksi heikkona lasaretissa. Järki ja ymmärrys on tallella. Ei hänellä ole sietämättömiä kipuja vaikka elämänlanka voi katketa ihan milloin vain. Ihan levollinen on, ei pelkää ja voimme puhua ihan kaikesta - myös kuolemasta.

    • God is Love

      Hei,
      Mitä sinulle nykyään kuuluu?
      Haluaisin kertoa sinulle oman kokemukseni:
      Itse sairastuin20 ikäisenä harminaiseen sairauteen jota ei tunneta ja sen tuomio oli huono. Minun puolestani rukoiltiin ja yliluonnollisesti paranin siitä. Tästä on olemassa kaikki lääkärinpaperit ym todistukset.. Tiedän että moni voi nyt ajatella että tämä on sattumaa että paranin tms. Mutta tiedän mitä koin ja sen tiedän että olen tänä päivänä täysin terve. Jumala yliluonnollisesti paransi minut..
      Kokoukset mitä voin suositella ovat esim. näiden henkilöiden pitämiä: Markku Veilo, Riku Rinne, Pirkko Jalovaara, Seppo Juntunen ym.
      Tämä Riku Rinne pitää Come Home-kokouksia mm. Tampereella, Helsingistä en ole varma. Nuo muut kiertävät ympäri Suomea. Mutta he ovat siis välikappaleita, Jumala on se joka parantaa - ei ihminen. Lääkärit ovat tietenkin asia erikseen, mutta ymmärsit varmaan mitä tarkoitin ;)
      Sinäkin voit parantua, ihmeitä tapahtuu tänäkin päivänä!

      Voin myös suositella seuraavia netin kautta kuunneltavia puheita sinulle rohkaisuksi:
      http://www.saarna.net/puhuja.php?id=Ylivainio

      Jumala on sama eilen tänään ja huomenna, Jumala tekee ihmeitä tänäänkin - aivan kuten Jeesuksen aikanakin :) Rukoilen puolestasi, tsemppiä sinulle ja haleja!

      • JonesHenry

        Raamattu ei kiellä itsemurhaa(Jumala itseasiassa tarjoaa rauhallisen kuoleman meille hengitysilmassa ja on itse säätänyt, että ihmisaivot voivat kestää vain 5-minuuttia ilman happea)eivätkä itsemurhaajat Raamatun mukaan joudu helvettiin(vittaus tuhlaajapojasta)Jeesus määrittää tappamisen Raamatussa nimen omaan HENKISEKSI tappamiseksi Matteuksen Evankeliumin 5 luvussa. Myöskään Suomen laki ei oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan kiellä itsemurhakonsultointia.


        Silti olen kanssasi samaa mieltä. Jumala todella tekee ihmeitä täällä maan päällä. En suosittele itsemurhaa ensisijaiseksi ratkaisuksi ihmisen ongelmiin. Et sinä helvettiin joudu, mutta jäät tärkeää kokemusta paitsi. Vaikka taivaanisä on armollinen, rukoilu on ensisijainen vaihtoehto. Taivaanisä on säätänyt näin koska hän ei halua että me kärsisimme turhaan, ja että kansainvälinen lääketeollisuus(joka on saatanan hallusssa)pääsisi hyötymään noista kärsismyksistä.


      • enempää.

        ÄLÄ VALEHTELE!


      • Anonyymi

        Pirkko Jalovaara keräsi itselleen rahaa satojen tuhansien lahjoitukset, vaikka keräyslupa oli umpeutunut jo vuosia sitten. Ei kovinkaan ylevää toimintaa !


    • diediediediedie

      Kas kas, oma viestinihän se vielä täälä. En edes muistanut, että olen kirjoittanut tuon. Se kertonee siitä, että aika pehmeä oli pää jo silloin toista kuukautta sitten, ja nyt on tilanne vielä pahempi. Kirjoittaminenkin sujuu ääriimäisen hitaasti ja välillä olen jo niin muissa maailmoissa, että vain torkun pari kolme päivää. Syöpähoidot lopetin jo viime kuussa ja nyt on vain palliatiivinen kipulääkitys. Se kyllä auttaa, mutta on siinä varjopuolensakin. Ei se poista sitä tosiasiaa, että kroppa ja pääkään eivät enää toimi kunnolla. Kuoleman lähestyminen tuntuu niissä.

      Mutta en minä pelkää enkä ole katkera tälle sairaudelle. Enkä missään tapauksessa usko mihinkään ihmeparanemiseen enkä edes halua sitä. Tämä on minun tieni ja se johtaa kuolemaan hyvinkin pian. Sen olen hyväksynyt. Ja edelleenkin olen valmis viheltämään pelin poikki jossain vaiheessa ja oikaisemaan. Eräänä viikonloppuna sukulaismies kutsui minut saunaan, minulle vain mietoja löylyjä ja vedellä laimennettua olutta ... mutta meillä oli pitkä ja rehellinen keskustelu sairaudestani, elämästä, myös itsemurhasta. Kerroin mielipiteeni ja sain häneltä henkistä tukea asiassa. Sitä kautta sain voimaa ja uskoa itseeni, muutaman päivän voimakkaan ja melkein terveen kauden. Sain tehtyä tarvittavat hankinnat päätöstäni varten. Olen helpottunut, sillä nyt valinta on oikeasti minun. Joka tapauksessa tunnen kuoleman olevan niin lähellä ettei minun välttämättä tarvitse tehdä mitään. Minä olen jo hyvästini jättänyt ja asiani järjestänyt niin että voin lähteä.

      Niin ja minä en ole uskonnollinen joten nuo teidän jumalajuttunne menvät jotenkin ohi tajunnastani. Minulle tämä on ihan jotakin muuta. Mutta joo, selittäkää mitä selitätte, en nyt jaksa pidempään jaaritella. Tätäkin olen raapustellut jo puoli päivää.

      Ei mulla muuta. Ei kysyttävää ei toivomuksia. Mä olen valmis.

      • Keissa

        Minun sukulainen on mysö kuolemasa haimasyöpään. On iäkkäämpi. Hänellä on usko iankaikkiseen elämään. Se on tainnut selvitä hänelle nyt aivan viime kuukausina. On iahanaa että eromme on vain väliaikainen. Tapaamme kerran taivaassa Jeesusken luona ja silloin vasta elämä alkaa.


      • diediediediedie
        Keissa kirjoitti:

        Minun sukulainen on mysö kuolemasa haimasyöpään. On iäkkäämpi. Hänellä on usko iankaikkiseen elämään. Se on tainnut selvitä hänelle nyt aivan viime kuukausina. On iahanaa että eromme on vain väliaikainen. Tapaamme kerran taivaassa Jeesusken luona ja silloin vasta elämä alkaa.

        minusta olisi epämielyttävää herätä jostain jeesuksen luota. Parempi on vain hävitä yksilönä, palauttaa materia ja energia takaisin luontoon. Niin minä uskon, että käykin. Ei minulla ole tarvetta olla sen enempää kuolematon.


      • dse sama
        diediediediedie kirjoitti:

        minusta olisi epämielyttävää herätä jostain jeesuksen luota. Parempi on vain hävitä yksilönä, palauttaa materia ja energia takaisin luontoon. Niin minä uskon, että käykin. Ei minulla ole tarvetta olla sen enempää kuolematon.

        elämä oli tässä ja se ok


      • JonesHenry

        Itsemurha ei välttämättä ole oikea ratkaisu ongelmiisi.



        Rukoilin Jumalalta itse johdatusta elämässäni(joka ei viimeisen 30-vuoden aikana ole oikein mennyt oikeaan suuntaan, mutta vika ei suoraan sanoen ole ollut minun)kun törmäsin tähän nuoreen mieheen ja hänen itsemurhaansa internetissä.

        http://www.thedailybeast.com/articles/2011/04/27/suicide-kits-the-91-year-old-woman-selling-instant-death-on-the-internet.html



        Haluan korostaa, ettei Nicholas ole Jumala, eikä meidän tule kiittää häntä missään nimessä mistään. Nicholas ei "uhrannut" henkeään kenenkään puolesta. Hän oli vain masentunut "teini" joka oli lukenut Dereck Humpreyn kirjan Final Exit, ja lisäksi hän oli tilannut Sharlotte Hydronilta noita "taikahuppuja" Siinä kaikki.



        Nicholasin itsemurha vain yksinkertaisesti nosti Helium itsemurhat parrasvaloihin. Itseasiassa ne ovat olleet siellä jo aiemmin, jo vuodesta 2009

        http://www.huffingtonpost.com/2009/02/26/final-exit-network-4-memb_n_170371.html



        Nicholasin kuolema vain herätti sen uudelleen henkiin vuonna 2011. Daily Beastin uutisartikkeli sisälsi myös kuvan, kuinka tuollainen huppu rakennetaan.
        Oikeastaan tässä olisi vielä aiheeseen liittyvä uutisartikkeli, jossa itse ompelemisprosessi selvästi näytetään;

        http://www.youtube.com/watch?v=-yPgBNi0nGM



        Tämä on puolestaan BBC:n dokumentti vuodelta 2005, jossa näytetään typen vaikutus sikaan.

        http://www.youtube.com/watch?v=vlRFul216LM


      • JonesHenry
        JonesHenry kirjoitti:

        Itsemurha ei välttämättä ole oikea ratkaisu ongelmiisi.



        Rukoilin Jumalalta itse johdatusta elämässäni(joka ei viimeisen 30-vuoden aikana ole oikein mennyt oikeaan suuntaan, mutta vika ei suoraan sanoen ole ollut minun)kun törmäsin tähän nuoreen mieheen ja hänen itsemurhaansa internetissä.

        http://www.thedailybeast.com/articles/2011/04/27/suicide-kits-the-91-year-old-woman-selling-instant-death-on-the-internet.html



        Haluan korostaa, ettei Nicholas ole Jumala, eikä meidän tule kiittää häntä missään nimessä mistään. Nicholas ei "uhrannut" henkeään kenenkään puolesta. Hän oli vain masentunut "teini" joka oli lukenut Dereck Humpreyn kirjan Final Exit, ja lisäksi hän oli tilannut Sharlotte Hydronilta noita "taikahuppuja" Siinä kaikki.



        Nicholasin itsemurha vain yksinkertaisesti nosti Helium itsemurhat parrasvaloihin. Itseasiassa ne ovat olleet siellä jo aiemmin, jo vuodesta 2009

        http://www.huffingtonpost.com/2009/02/26/final-exit-network-4-memb_n_170371.html



        Nicholasin kuolema vain herätti sen uudelleen henkiin vuonna 2011. Daily Beastin uutisartikkeli sisälsi myös kuvan, kuinka tuollainen huppu rakennetaan.
        Oikeastaan tässä olisi vielä aiheeseen liittyvä uutisartikkeli, jossa itse ompelemisprosessi selvästi näytetään;

        http://www.youtube.com/watch?v=-yPgBNi0nGM



        Tämä on puolestaan BBC:n dokumentti vuodelta 2005, jossa näytetään typen vaikutus sikaan.

        http://www.youtube.com/watch?v=vlRFul216LM

        Eräs nainen Yahoo uutispalstalla kysyi minulta aiheesta neuvoa. Internetisä löysin eduskunnan pöytäkirjan jossa käsiteltiin tätä nimenomaista aihetta;

        http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_80_2005_p.shtml



        Suoraan sanoen en tykkää oikeusministeri Johannes Koskisen lausunnosta. Se on aika ympäripyöreä. Eli siis itsemurhassa avustaminen ei ole laitonta mutta toisaalta voimme EHKÄ syyttää blaa blaa...tosi kiva. No, sanoisin, että tuo on sentään aika vahva lausunto maan korkeimmalta oikeusvirkamieheltä. Nykyään yhä mm murhan suunitteleminen on laillista;

        http://www.om.fi/Etusivu/Ajankohtaista/Uutiset/1302673952797



        Aika kiva. Pitää muistaa hymyillä kun kytät lopulta tulee kum kämppään ja raahaa mut kuulusteluihin. Ehkä vähän kahvia ja pullaa niille varastoon. Olen miettinyt, pitäsikö vastata yhtään mitään? Mähän en(ainakaan omasta mielestäni)riko mitään Suomen lakia. Voihan ne ihan piruuttaan pöpilään raahata. 4-päivän stressiloma ja sitten takaisin taas kirjan pariin;

        http://www.satshp.fi/portal/page?_pageid=105,103917&_dad=wportal&_schema=WPORTAL



        Suomessa ihan oikeasti tarvittaisiin tähän aiheeseen joku kanta, eikä aina tuota samaa vanhaa mykkäkoulua. Se ei pitkällä tähtäimellä luo muuta kuin sekaannusta ja kaaosta!

        http://www.savonsanomat.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/eutanasian-aika-on-nyt/1179327


      • JonesHenry
        JonesHenry kirjoitti:

        Eräs nainen Yahoo uutispalstalla kysyi minulta aiheesta neuvoa. Internetisä löysin eduskunnan pöytäkirjan jossa käsiteltiin tätä nimenomaista aihetta;

        http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_80_2005_p.shtml



        Suoraan sanoen en tykkää oikeusministeri Johannes Koskisen lausunnosta. Se on aika ympäripyöreä. Eli siis itsemurhassa avustaminen ei ole laitonta mutta toisaalta voimme EHKÄ syyttää blaa blaa...tosi kiva. No, sanoisin, että tuo on sentään aika vahva lausunto maan korkeimmalta oikeusvirkamieheltä. Nykyään yhä mm murhan suunitteleminen on laillista;

        http://www.om.fi/Etusivu/Ajankohtaista/Uutiset/1302673952797



        Aika kiva. Pitää muistaa hymyillä kun kytät lopulta tulee kum kämppään ja raahaa mut kuulusteluihin. Ehkä vähän kahvia ja pullaa niille varastoon. Olen miettinyt, pitäsikö vastata yhtään mitään? Mähän en(ainakaan omasta mielestäni)riko mitään Suomen lakia. Voihan ne ihan piruuttaan pöpilään raahata. 4-päivän stressiloma ja sitten takaisin taas kirjan pariin;

        http://www.satshp.fi/portal/page?_pageid=105,103917&_dad=wportal&_schema=WPORTAL



        Suomessa ihan oikeasti tarvittaisiin tähän aiheeseen joku kanta, eikä aina tuota samaa vanhaa mykkäkoulua. Se ei pitkällä tähtäimellä luo muuta kuin sekaannusta ja kaaosta!

        http://www.savonsanomat.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/eutanasian-aika-on-nyt/1179327

        Ongelma on, että Echilon teknologia(typpi itsemurhat)on ihan globaalisti ajatellen aika uutta. Nasan astraonautti kuoli typen yliannostukseen vuonna 1981 Nasa pitää siellä isoja typpisäilöitä tulipalojen varalle. Niillä on nääs siellä luonnollisista syistä happi säilöitä, ja typpeä käytetään tukahduttamaan hapen sytyttämät tulipalot. No, yks anstronautti menetti vaan tajuntansa ja toinen kuoli välittömästi. Typellä tuntuu myös Yhdysvaltain ilmavoimien tutkimusten mukaan olevan hieman erillaisia vaikutuksia erillaisiin ihmisiin. Silti hoitajakoulutuksen mukaan ihminen kestää vain 5-minuuttia ilman happea, eikä sen jälkeen enää toivu omin avuin. Aivoilla(ruumiin keskustietokone)on tosiasiassa olematon hapen varastointikyky. 10-minuuttia typpipusissa on aika "surden kill"



        Itse uskon Jumalaan ja johdatukseen. Tutkimustyöni on tärkeää koska se on julkista, leviää uuden median eli internetin välityksellä, ja auttaa nostamaan asian parrasvaloihin juuri nyt, kun eutanasiakeskustelu käy Suomessa kuumana, ja mm Juha Hänninen, Suomen johtavan saattohoitokodin eli terhokodin johtana on ilmaissut kannattavansa eutanasiaa joissain rajatuissa tapauksissa. Lääkärikunnan pää Arkkiatri Pelkonen vastustaa mutta suoraan sanoen ei hänestä tämän enempää;

        http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/5560-arkkiatri-ei-erivapauksia-abortin-suorittamisessa



        Sen leipää syöt kenen lauluja laulelet, sanotaan. Itse uskon Jumalaan. Se ei oo sattumaa että hengitysilmasta 3/4 on typpeä, ja että aivoilla on niin surkea hapen varastointikyky.

        http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/like35agafi.nsf/docbyalias/gasschool_n_prop


      • JonesHenry
        JonesHenry kirjoitti:

        Ongelma on, että Echilon teknologia(typpi itsemurhat)on ihan globaalisti ajatellen aika uutta. Nasan astraonautti kuoli typen yliannostukseen vuonna 1981 Nasa pitää siellä isoja typpisäilöitä tulipalojen varalle. Niillä on nääs siellä luonnollisista syistä happi säilöitä, ja typpeä käytetään tukahduttamaan hapen sytyttämät tulipalot. No, yks anstronautti menetti vaan tajuntansa ja toinen kuoli välittömästi. Typellä tuntuu myös Yhdysvaltain ilmavoimien tutkimusten mukaan olevan hieman erillaisia vaikutuksia erillaisiin ihmisiin. Silti hoitajakoulutuksen mukaan ihminen kestää vain 5-minuuttia ilman happea, eikä sen jälkeen enää toivu omin avuin. Aivoilla(ruumiin keskustietokone)on tosiasiassa olematon hapen varastointikyky. 10-minuuttia typpipusissa on aika "surden kill"



        Itse uskon Jumalaan ja johdatukseen. Tutkimustyöni on tärkeää koska se on julkista, leviää uuden median eli internetin välityksellä, ja auttaa nostamaan asian parrasvaloihin juuri nyt, kun eutanasiakeskustelu käy Suomessa kuumana, ja mm Juha Hänninen, Suomen johtavan saattohoitokodin eli terhokodin johtana on ilmaissut kannattavansa eutanasiaa joissain rajatuissa tapauksissa. Lääkärikunnan pää Arkkiatri Pelkonen vastustaa mutta suoraan sanoen ei hänestä tämän enempää;

        http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/5560-arkkiatri-ei-erivapauksia-abortin-suorittamisessa



        Sen leipää syöt kenen lauluja laulelet, sanotaan. Itse uskon Jumalaan. Se ei oo sattumaa että hengitysilmasta 3/4 on typpeä, ja että aivoilla on niin surkea hapen varastointikyky.

        http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/like35agafi.nsf/docbyalias/gasschool_n_prop

        Mä suosittelen rukoilemaan taivaanisältä apua ja johdatusta, ennenkuin teet mitään. Elämä on tehty elettäväksi, myös ne vaikeatkin hetket. Jos on pitkälle levinnyt syöpä, niin sitten tottakai avustettu itsemurha on ok. Kaverisi voi jopa poistaa välineet jälkeenpäin, mutta ehkä on parempi, että typpitankki on omissa nimissäsi jos joku yleinen syyttäjä keksii järjestää asiasta lisätutkimuksia. Typi ei näy ruumiinavauksessa, eli siinähän niillä olisi etsimistä. Leikkelis varmaan sun ruumiin useaan eri otteeseen;=))



        Ja ihan vaan tiedoksi ennenkuin kukaan alkaa huutaa Poliisia;Suomen laki ei kiellä itsemurhassa avustamista(Oikeusministeri Koskinen)ja Oikeusministeriön murhaan murhan suunnitteleminen ei Suomessa ole rikos. Mun konsultointityö seuraa tiukasti Suomen lakia. Tää on Poliisinkin hyvä pitää mielessä. Se että Suomessa on tämmöset idioottilait ei oo mun vika vai kuinka?



        Me ollaan Jumalan kuvia niinkuin Raamattu sanoo, eikä me saada/voida tehdä itsemurhaa, ellei Jumala sitä salli. Taivaanisä on kuitenkin persoonana hyvän rakastava(lue vertaus tuhlaajapojan kotiinpaluusta)Sä voit tehdä itsemurhan myös lääkkeillä jos sä haluat, tai kitua kitumisesi loppuun asti. Erinäisiltä tahoilta olen kuullut, että syöpäpotilaan loppuhetken ovat aika karmivia;

        http://www.aamulehti.fi/Vaalit/1194666278894/artikkeli/puheenaihe esko seppanen pollayttaa suomalaista politiikkaa viela kerran.html


      • JonesHenry
        JonesHenry kirjoitti:

        Mä suosittelen rukoilemaan taivaanisältä apua ja johdatusta, ennenkuin teet mitään. Elämä on tehty elettäväksi, myös ne vaikeatkin hetket. Jos on pitkälle levinnyt syöpä, niin sitten tottakai avustettu itsemurha on ok. Kaverisi voi jopa poistaa välineet jälkeenpäin, mutta ehkä on parempi, että typpitankki on omissa nimissäsi jos joku yleinen syyttäjä keksii järjestää asiasta lisätutkimuksia. Typi ei näy ruumiinavauksessa, eli siinähän niillä olisi etsimistä. Leikkelis varmaan sun ruumiin useaan eri otteeseen;=))



        Ja ihan vaan tiedoksi ennenkuin kukaan alkaa huutaa Poliisia;Suomen laki ei kiellä itsemurhassa avustamista(Oikeusministeri Koskinen)ja Oikeusministeriön murhaan murhan suunnitteleminen ei Suomessa ole rikos. Mun konsultointityö seuraa tiukasti Suomen lakia. Tää on Poliisinkin hyvä pitää mielessä. Se että Suomessa on tämmöset idioottilait ei oo mun vika vai kuinka?



        Me ollaan Jumalan kuvia niinkuin Raamattu sanoo, eikä me saada/voida tehdä itsemurhaa, ellei Jumala sitä salli. Taivaanisä on kuitenkin persoonana hyvän rakastava(lue vertaus tuhlaajapojan kotiinpaluusta)Sä voit tehdä itsemurhan myös lääkkeillä jos sä haluat, tai kitua kitumisesi loppuun asti. Erinäisiltä tahoilta olen kuullut, että syöpäpotilaan loppuhetken ovat aika karmivia;

        http://www.aamulehti.fi/Vaalit/1194666278894/artikkeli/puheenaihe esko seppanen pollayttaa suomalaista politiikkaa viela kerran.html

        Ei tunnu olevan kivaa. Mä en itse halua tehdä itsaria. Mulla on asiat hyvin, ja oon mm työkyvyttömyyseläkkeellä. Ei ole mitään kiirettä.

        http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/net/280311120606ML?OpenDocument



        Se on aina jokasen oma päätös Mulla itselläni ei ole siihen mitään syytä tai kiirettä. Mä oon oppinu lopulta hyväksymään mun kohtaloni, mutta mä en silti halua, että tää mun tutkimustyö menisi hukkaan. Suunnitelen asiasta myös internetsivustoa.



        Täähän kaikki oikeastaan perustuu Dereck Humprey työhön Yhdysvalloissa. Jos haluatte niin tuossa olisi hänen Youtube kanavansa;

        http://www.youtube.com/watch?v=_jHcVEhZc_Y



        Koska sanoit että sulla ei oo kysyttävää, niin en anna neuvoja. Totean vaan, että tuo ilmapalloteoria helpotti tutkimustyötäni aika paljon kun selvensin, että yksi ilmapallo jonka halkaisija on 30-centtimetriä on tasan yhä iso kuin tyhjiöpussi. Se auttoi aika mukavasti havainnollistamaan typpikaasun määrää tankeissa. Samoin kuin se, että kaikissa AGA:n pulloissa on täsmälleen sama sisäinen paine. Tuon perusteella siis 10-litraa riittää temmppuun mennen tullen;

        http://www.ilmapallokeskus.fi/mainosilmapallot/helium



        Mutta mä uskon silti Jumalaan ja johdatukseen. Kun sä menet takaisin niin on tärkeää että sä oot selvittänyt asias taivaanisän kanssa ennen sitä. Mä en usko että taivaanisä hirveästi tykkää siitä että sä teet itsemurhan tai olet sitä edes suunnittelemassa, mutta ottaen huomioon vaihtoehdot ehkä näin on parempi;

        http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/itsemurhat_raskaassa_liikenteessa_vaiettu_ongelma_2441628.html


      • JonesHenry
        JonesHenry kirjoitti:

        Ei tunnu olevan kivaa. Mä en itse halua tehdä itsaria. Mulla on asiat hyvin, ja oon mm työkyvyttömyyseläkkeellä. Ei ole mitään kiirettä.

        http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/net/280311120606ML?OpenDocument



        Se on aina jokasen oma päätös Mulla itselläni ei ole siihen mitään syytä tai kiirettä. Mä oon oppinu lopulta hyväksymään mun kohtaloni, mutta mä en silti halua, että tää mun tutkimustyö menisi hukkaan. Suunnitelen asiasta myös internetsivustoa.



        Täähän kaikki oikeastaan perustuu Dereck Humprey työhön Yhdysvalloissa. Jos haluatte niin tuossa olisi hänen Youtube kanavansa;

        http://www.youtube.com/watch?v=_jHcVEhZc_Y



        Koska sanoit että sulla ei oo kysyttävää, niin en anna neuvoja. Totean vaan, että tuo ilmapalloteoria helpotti tutkimustyötäni aika paljon kun selvensin, että yksi ilmapallo jonka halkaisija on 30-centtimetriä on tasan yhä iso kuin tyhjiöpussi. Se auttoi aika mukavasti havainnollistamaan typpikaasun määrää tankeissa. Samoin kuin se, että kaikissa AGA:n pulloissa on täsmälleen sama sisäinen paine. Tuon perusteella siis 10-litraa riittää temmppuun mennen tullen;

        http://www.ilmapallokeskus.fi/mainosilmapallot/helium



        Mutta mä uskon silti Jumalaan ja johdatukseen. Kun sä menet takaisin niin on tärkeää että sä oot selvittänyt asias taivaanisän kanssa ennen sitä. Mä en usko että taivaanisä hirveästi tykkää siitä että sä teet itsemurhan tai olet sitä edes suunnittelemassa, mutta ottaen huomioon vaihtoehdot ehkä näin on parempi;

        http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/itsemurhat_raskaassa_liikenteessa_vaiettu_ongelma_2441628.html

        Suunnittelen asiasta muuten parhaillaan internetsivustoa tai blogia. Tuossa vielä tuo Esko Seppäsen blogi. Linkkini aiheesta meni päin persettä. Aina kun kirjoitat kylliksi pitkän litanian, niin jotain menee pieleen. Rutiinia;=))



        Olen jostain kuullut että syöpäpotilaan viimeiset 2-vuotta maksavat yhteiskunnalle noin 40 000€ pääosin kipulääkityksenä. Esko Seppänen on kuvannut myös muualla internetissä poikansa viimeisiä päiviä, eikä se tunnu olleen hirvittävän mairitteleva kokemus

        http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98433-on-eutanasian-laillistamisen-aika



        Voisin jaaritella asiasta paljonkin, mutta mm Suomen johtavan saattokodin johtaja Juha Hänninen on sitä mieltä, että eutanasiaa tarvitaan Suomeen. Suomen lääkäriliiton edustaja myönsi myös YLE:n haastattelussa että Suomessa on Euroopan surkein pallavatiivinen eli siis kivunhoito Suomeksi sanottuna. Syynä on sekä rahojen puute että etiikka(lääkärit pelkäävät tappavansa potilaansa morfiinilla. Kannabislääkkeet ollaan puolestaan kielletty toistaiseksi muistaakseni kaikilta paitsi MS potilailta)

        http://areena.yle.fi/video/1329977956039



        Että tällaista. Onneksi itsemurhaan avustaminen on Suomessa laillista;=))


      • x-::-x
        JonesHenry kirjoitti:

        Suunnittelen asiasta muuten parhaillaan internetsivustoa tai blogia. Tuossa vielä tuo Esko Seppäsen blogi. Linkkini aiheesta meni päin persettä. Aina kun kirjoitat kylliksi pitkän litanian, niin jotain menee pieleen. Rutiinia;=))



        Olen jostain kuullut että syöpäpotilaan viimeiset 2-vuotta maksavat yhteiskunnalle noin 40 000€ pääosin kipulääkityksenä. Esko Seppänen on kuvannut myös muualla internetissä poikansa viimeisiä päiviä, eikä se tunnu olleen hirvittävän mairitteleva kokemus

        http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98433-on-eutanasian-laillistamisen-aika



        Voisin jaaritella asiasta paljonkin, mutta mm Suomen johtavan saattokodin johtaja Juha Hänninen on sitä mieltä, että eutanasiaa tarvitaan Suomeen. Suomen lääkäriliiton edustaja myönsi myös YLE:n haastattelussa että Suomessa on Euroopan surkein pallavatiivinen eli siis kivunhoito Suomeksi sanottuna. Syynä on sekä rahojen puute että etiikka(lääkärit pelkäävät tappavansa potilaansa morfiinilla. Kannabislääkkeet ollaan puolestaan kielletty toistaiseksi muistaakseni kaikilta paitsi MS potilailta)

        http://areena.yle.fi/video/1329977956039



        Että tällaista. Onneksi itsemurhaan avustaminen on Suomessa laillista;=))

        Otahan lääkeesi JonesHenry. Sähän tapat miesparan ikävystyttämällä hänet kuoliaaksi noilla liirumlaarumeillasi.


      • Hyvästi sitten
        diediediediedie kirjoitti:

        minusta olisi epämielyttävää herätä jostain jeesuksen luota. Parempi on vain hävitä yksilönä, palauttaa materia ja energia takaisin luontoon. Niin minä uskon, että käykin. Ei minulla ole tarvetta olla sen enempää kuolematon.

        No itse teet valinnan. Ainakin sinulle on kerrottu evankeliumi. Kun heräät iankaikkisuudessa ja kadotuksessa, niin et voi ainkaan syyttää mietä uskovaisa että sinulleei ole kerrottu.


      • 70 ventin mies
        diediediediedie kirjoitti:

        minusta olisi epämielyttävää herätä jostain jeesuksen luota. Parempi on vain hävitä yksilönä, palauttaa materia ja energia takaisin luontoon. Niin minä uskon, että käykin. Ei minulla ole tarvetta olla sen enempää kuolematon.

        Jos lähden etelään pakkaan matkalaukkuun sinne sopivia tavaroita ja jos menen pohjoiseen niin varustaudun siellä olevien olosuhteiden mukaan.
        Joten on hyvä matkalle lähtiessä varustautua oiken jos voi.
        Iankaikkinen matka on liian iso , jättää huomioimatta, kun kerran toiset on saanut sille matkalle vakuutuksen, niin miksi sitten jättäisi sen huomioimatta, riskihän on aivan liian suuri.
        No tässä olisi sellainen oljenkorsi, parempi sekin kun ei mitään:

        Kun kuolet ja huomaat että oletkin vielä olemassa niin silloin viimeistään pyydä Jeesusta pelastamaan sinut, on nimmittäin ihmisiä joille näin on tapahtunut, vaikka kyllä sitä kannattaisi kokeilla jo täällä maan päällä ,eihän siinä mitään menetä.


      • Kuolen omana itsenä
        70 ventin mies kirjoitti:

        Jos lähden etelään pakkaan matkalaukkuun sinne sopivia tavaroita ja jos menen pohjoiseen niin varustaudun siellä olevien olosuhteiden mukaan.
        Joten on hyvä matkalle lähtiessä varustautua oiken jos voi.
        Iankaikkinen matka on liian iso , jättää huomioimatta, kun kerran toiset on saanut sille matkalle vakuutuksen, niin miksi sitten jättäisi sen huomioimatta, riskihän on aivan liian suuri.
        No tässä olisi sellainen oljenkorsi, parempi sekin kun ei mitään:

        Kun kuolet ja huomaat että oletkin vielä olemassa niin silloin viimeistään pyydä Jeesusta pelastamaan sinut, on nimmittäin ihmisiä joille näin on tapahtunut, vaikka kyllä sitä kannattaisi kokeilla jo täällä maan päällä ,eihän siinä mitään menetä.

        Minä kyllä menettäisin tuollaisessa "hätäpaskauskoontulossa" paljonkin: menettäisin itsekunnoitukseni ja totuudellisuuteni omissa silmissäni.
        Ei noita iänkaikkisuus ja taivas/helvetti-puheita kannata ottaa lainkaan huomioon. Ne ovat vain mielettömiä houreita, ihmisen kuolemanpelossaan luomia houreita.


      • Anti-uskis
        Hyvästi sitten kirjoitti:

        No itse teet valinnan. Ainakin sinulle on kerrottu evankeliumi. Kun heräät iankaikkisuudessa ja kadotuksessa, niin et voi ainkaan syyttää mietä uskovaisa että sinulleei ole kerrottu.

        Eikö teille kiihkouskovaisille tule koskaan mieleen, että jossain tilanteessa olisi parempi pitää turpansa kiinni?


      • Keissa
        Anti-uskis kirjoitti:

        Eikö teille kiihkouskovaisille tule koskaan mieleen, että jossain tilanteessa olisi parempi pitää turpansa kiinni?

        Mitä tuolla tarkoittanet. Niin kauan kun ihminen on kehossaan ja tajuissaan, hänen on mahdollista otttaa vastaan armon ja pelastus Jeesuksen Kristuksen uhrikuoleman aj ylösnousemuksen kautta. En koskaan ole katunut että olen julistanut evankeliumia kuolevalle tai uskomattomalle. Päin vaston, olen joksu katunut että en puhunut ajoissa. Uskon kyllä että ei pelastus ole yhden korren varassa,
        Et todella ymmärrä, miten kalliista ja tärkeästa asiasta on kysymys. Iankaikkisuus on asia ,,,,,se alkaa mutta ei lopu koskaan,
        jJokainen saa itse ratkaista, mitä tiedolla tekee, Ei ole harvinaitsa että kuolinvuoteella ihminen vielä tulee uskoon. Itsekkin olen näitä tapauksia kohdannut.


      • Anti-uskis kirjoitti:

        Eikö teille kiihkouskovaisille tule koskaan mieleen, että jossain tilanteessa olisi parempi pitää turpansa kiinni?

        Ei, mutta kun totuus on pakko kertoa ja miksi jumalattomat ihmiset aina suuttuvat, kun heitä varoitetaan ettei teidän tienne ole oikea.Olisiko teistä parempi antaa teidän vain mennä kadotukseen ilman että ne jotka tietävät turvallisen tien taivaaseen yrittäisivät edes varoittaa teitä?Sekö olisi mielestänne rakkautta?


      • lololol
        Keissa kirjoitti:

        Mitä tuolla tarkoittanet. Niin kauan kun ihminen on kehossaan ja tajuissaan, hänen on mahdollista otttaa vastaan armon ja pelastus Jeesuksen Kristuksen uhrikuoleman aj ylösnousemuksen kautta. En koskaan ole katunut että olen julistanut evankeliumia kuolevalle tai uskomattomalle. Päin vaston, olen joksu katunut että en puhunut ajoissa. Uskon kyllä että ei pelastus ole yhden korren varassa,
        Et todella ymmärrä, miten kalliista ja tärkeästa asiasta on kysymys. Iankaikkisuus on asia ,,,,,se alkaa mutta ei lopu koskaan,
        jJokainen saa itse ratkaista, mitä tiedolla tekee, Ei ole harvinaitsa että kuolinvuoteella ihminen vielä tulee uskoon. Itsekkin olen näitä tapauksia kohdannut.

        Teiltä pitäisi kieltää pääsy kuolevien luo, ehdottomasti. Olette hirviöitä helvettienne ja veriuhrienne kanssa, oikeien mässäilette verellä ja kidutuksella.


      • Anonyymi
        diediediediedie kirjoitti:

        minusta olisi epämielyttävää herätä jostain jeesuksen luota. Parempi on vain hävitä yksilönä, palauttaa materia ja energia takaisin luontoon. Niin minä uskon, että käykin. Ei minulla ole tarvetta olla sen enempää kuolematon.

        Ihminen kulkee tuhon tietä, jokainen, sorsakoskikin totesi laulussaan, mutta sisäistikö kiidossaan.


    • 15 + 2

      Kuulostaa siltä, että aloittajanimimerkki Diediediediedie on seesteisellä mielellä lähestymässä kuolemaa, jota hän on lapsesta lähtien toivonut. Lucky You!

      Kivunhoito on ilmeisesti kohdallasi kunnossa, eikä sinun tarvitse kärsiä kovia kipuja.

      Olet oikein onnekas, tarkoitan sitä todella.

      Toivottavasti olet ehtinyt lyhyeksi jäävän elämäsi aikana tehdä ne asiat ja kokea tunteet, jotka ovat sinulle tärkeitä. Vain sillä on loppupeleissä merkitystä. Olisi harmi, jos jotain tärkeätä olisi jäänyt kokematta tai tekemättä.

      Toivon sydämestäni sinulle rauhallisia, kivuttomia päiviä ja hyvää matkaa sinne tuonpuoleiseen.

    • redfsgdfg

      Et halua parantua, oikeastiko?
      :(

      Kuinka voit toivoa hyvää matkaa tuonpuoleiseen, ethän tiedä mitä kuoleman jälkeen on? Mitä jos siellä ei odotakaan mitään hyvää ja enää et voi vaikuttaa asiaan? Nyt voit eläessäsi vielä tehdä asialle jotain.

      • .o.o.o.o.o.o.o.o.o.o

        Hänhän kertoo, että keuhkosyöpä on pitkälle edennyt, ja kun lääkäritkin ovat suostuneet lopettamaan syöpähoidot ja siirtyneet palliatiiviseen eli kuolemaan valmistavaan hoitoon, niin ei kait siinä ole realistista toivoa parantumiselle.


    • Kiitos diedie !!!

      Edessä oleva tuntematon pelottaa, mutta toisaalta myös kiehtoo. Tästä dielmmasta ovat syntyneet yhtäältä helvetin pelko ja toisaalta lupaus iänkaikkisesta elämästä taivaassa. Molemmat ovat sinänsä absurdeja asioita, mutta näin kärjistämällä voimakkaat tunteet tulee ilmaistua. On erittäin huono asia, jos antaa pelon sanella liikaa. Juuri siitä syntyvät uskontojen uhrit.

      Ei elämä koskaan tule valmiiksi, jos alkaa ajatella tekemättömiä asioita ja kokemattomia tunteita. Tekee ja kokee sen minkä ehtii, turha enempää on haikailla, ei mikään ole täydellistä tässä maailmassa. Ja sitten lähtee rauhallisin mielin, lähtee minne lähtee tai sitten ei lähde mihinkään vaan vain loppuu.

      Tärkeintä on, että lähtee sovussa itsensä ja maailman kanssa kuten aloittaja tekee. Minultakin valtavat respektit sinulle! Olisi kiva kuulla enemmänkin kuolemiskokemuksistasi, mutta ymmärrän, että voimasi ovat jo rajalliset. Kiitos siis tähänastisesta ja toivon, että kaikki sujuu loppuun asti hyvin!

      P.S. Uskovaisia ja muita aatteensa tuputtajia näkyy todella häiritsevän se, että joku kuolee ilman pelkoa eikä näin ollen olekaan vastaanottavainen heidän propagandalleen.

      • ¤¤¤¤

        vedä paljon särkylääkkeitä menee sekaisin.


    • epäilevä Tuomas

      Ettei vaan olisi trolli? Ei kuolevat oikeasti tänne kirjoittele ja pysty noin tyynesti puhumaan asiasta.

      • joskus kuolen mäkin

        Vai, etteivät kuolevat tänne kirjoittele? Mitäs ne sitten tekevät? paitsi kuolemaa tietysti, makaavat sängyllä ja lukevat raamattua vai? Kyllä ne kuule vessassakin varmaan käyvät, ja sen minkä sairaudeltaan voivat, tekevät varmaan ihan samoja asioita kuin me muutkin. Minäkin voisin kuvitella, että vastaavassa tilanteessa eläisin suht normaalia elämää, siihen kuuluisi sekin, että keskustelisin ystävien kanssa kuolemastani, ja jopa kirjoittaisin siitä netissä.


    • JonesHenry

      Näitä tapauksia on Suomessa alati jatkuvasti enemmän;

      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194728637660/artikkeli/miksi pitaa matkustaa sveitsiin kuolemaan .html



      Mutta päinvastoin kuin Mikko Järvellä monella ei ole sitä 10 000€ mitä tosiasiassa tarvitaan Sveitsin matkuun. Vanhassa rahassahan sen vastaisi suunnilleen 60 000 markkaa. Paljon rahaa paljon rahaa! Ehkä mahdollista jos asunto, opintolaina ja autosi on maksettu, mutta eläkkeellä nautit vain noin 40% palkkaa. Parasta olla säästöjä, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä ne ovat kuluneet sairauden hoitoon.

      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1512873/koyhalla-ei-varaa-hyvaan-kuolemaan---eutanasian-hinta-10-000-euroa



      Kansainvälisellä lääketeollisuudella on sinulle viesti;läläslää! Et voi sille YHTÄÄN MITÄÄN! Pakko vaan KITUA, ja tietenkin kuluttaa mahdollisimman paljon syöpälääkkeitä, MUAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAA!!!

      http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/5560-arkkiatri-ei-erivapauksia-abortin-suorittamisessa

      http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/arkkiatri-risto-pelkonen-torjuu-eutanasian/568839



      Tai sitten ei...

      http://www.thedailybeast.com/articles/2011/04/27/suicide-kits-the-91-year-old-woman-selling-instant-death-on-the-internet.html

      http://www.youtube.com/watch?v=vlRFul216LM

      http://www.ilmapallokeskus.fi/mainosilmapallot/helium

      http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_80_2005_p.shtml

    • God is Love

      Ei täällä kukaanmitään aatteitaan tuputa.
      Etkö ymmärrä että jos oikeasti on Jumala, niin silloinhan on taivas ja helvetti. Mikä taas tarkoittaa että jos et ole esim. rukoilemalla pyytänyt Jeesusta elämääsi päädyt sinne kuumempaan paikkaan. Jos sinne joudut, ei sieltä ole enää paluuta. Ikuisuus on ikuista. Tuota paikkaa ei suunniteltu ihmistä varten vaan paholaista varten. Jumala haluaisi että ihminen valitsisi hänet ja menisi kuollessaan taivaaseen missä ei ole sairauksia, siellä on iloa, ym.

      Itse en olisi kuollessani valmis ottamaan riskiä että en valitsisi JUmalaa joka rakastaa meitä yli kaiken.

      Itse en myöskään hyödy yhtään mitään siitä että joidenkin mielestä "tuputan" aatteitani. Suomi on vapaa maa, ja myös me ketkä uskomme Jumalaan saamme kertoa ajatuksiamme - jostain syystä Suomessa tämä heti koetaan tuputtamiseksi ym.

      Jos Jumala onkin olemassa, niin etkö tällöin ota suuren riskin kun hylkäät Hänet ja Hänen apunsa? Jos ei ole olemassa, niin silloinhan ei mitään riskiä ole, koska vain lakkaat olemasta.

      Jumala voi parantaa vaikka lääkärit olisivat jo luovuttaneet ja sanoneet ettei toivoa enää ole.
      Voit esim. pyytää jonkun rukoilemaan puolestasi, jotka edellä mainitsin tai voit itse rukoilla Jumalaa auttamaan sinua ja parantamaan sinut.
      Itse olen kokenyt yliluonnollisen parantumisen jota lääkäritkään eivät pystyneet selittämään ja tiedän mitä koin. Tuona hetkenä kun puolestani rukoiltiin, koin ikäänkuin lämpöaallon menevän lävitseni. Tuota en olisi pystynyt itselleni kuvittelemaan, se oli niin selkeä. Olin tuolloin hiukan yli 20 vuotias. Tiedän että moni epäilee nyt, mutta halusin kertoa oman kokemukseni. Nykyään olen terve, eikä minulla ole sitä kamalaa sairautta joka olisi tuhonnut elämäni täysin.

      Mutta ymmärrän, jokainen tekee valintansa itse elämässään. Kaikkea hyvää sinulle.

      • JonesHenry

        Hän saattaa haluta kuolla ja olla myös valmis kuolemaan/itsemurhaan. Raamatun mukaan itsemurha ei ole synti Jumalaa vastaan.


        On helppo tuomita toinen ihminen, mutta huomattavasti vaikeampi kantaa hänen taakkaansa. Miettisit vähän ennenkuin kirjoittelet tänne noin tuomitsevaan sävyyn. Mikä sinä olet tuomitsemaan hänet helvettiin muutenkaan? Oletko ehkä Jumala poika?


      • stop, please!
        JonesHenry kirjoitti:

        Hän saattaa haluta kuolla ja olla myös valmis kuolemaan/itsemurhaan. Raamatun mukaan itsemurha ei ole synti Jumalaa vastaan.


        On helppo tuomita toinen ihminen, mutta huomattavasti vaikeampi kantaa hänen taakkaansa. Miettisit vähän ennenkuin kirjoittelet tänne noin tuomitsevaan sävyyn. Mikä sinä olet tuomitsemaan hänet helvettiin muutenkaan? Oletko ehkä Jumala poika?

        Miksi kyllästät noilla pitkillä typerillä viesteilläsi näitä palstoja. Täällä kirjoittelee monia väsyneitä ja sairaita ihmisiä. Olet tuonut nuo samat repliikkisi jo kyllästyttävän usein ja kauan esille. Okloot ne ajatukset sitten mielestäsi miten jaloja ja yleviä tahansa. Älä tee ihan itsestäs niin suurta ajattelijaa ja sankaria.


      • JonesHenry
        stop, please! kirjoitti:

        Miksi kyllästät noilla pitkillä typerillä viesteilläsi näitä palstoja. Täällä kirjoittelee monia väsyneitä ja sairaita ihmisiä. Olet tuonut nuo samat repliikkisi jo kyllästyttävän usein ja kauan esille. Okloot ne ajatukset sitten mielestäsi miten jaloja ja yleviä tahansa. Älä tee ihan itsestäs niin suurta ajattelijaa ja sankaria.

        Totesin vain että ratkaisu ja päätös on hänen, ei teidän, Miksi tuomitsette toisen ihmisen valinnat?


      • + Realisti +

        Mahdollisuus minkään jumalolennon olemassaoloon on hyvin pieni, ja kristillisen Jumalan olemassaoloon lähdes mahdoton. Niin ristiriitainen ja absurdi teos on Raamattu. Ei noiden asioiden varaan kannata mitään laskea.


    • onnellinen Jeesukses

      Noi näytä tällä kaverilla olevan muustaakaan enää toiveita. On se tosi symkkä, toivoton ja ankea elämänkatommus tuo ateismi. Elämä on sattumaan ja sitten iskee vielä hirveä tappava sairaus. ei mikään ihme että nykyään on niin paljon masennusta ja toivottommuutta ja monet hautovat itsemurhaa.
      Ei käy kyllä kateeksi teitä ateistit.

      • jumalankieltäjä

        Kiitos säälistä, mutta sille ei ole aihetta. Me olemme realisteja, otamme tyynesti sen, mitä elämä on, emme pelkää ja vapise niin luonnollisen asian kuin kuolema edessä, emme anna pappien ja saarnamiesten pelotella meitä helvetin lieskoilla ja tulikivellä eikä hiilihankopaholainen kummittele unissamme. Sairauksia, onnettomuuksia ja muuta pahaa on maailmassa, ja meistä monet yrittävät toki poistaa sitä omalta pieneltä osaltamme ja toivomme, että ihmiskunta joskus oppisi ajattelemaan omilla aivoillaan ja nenäänsä pidemmälle. Elämäkö ankeaa ateistina? No, enpä sanoisi. Paljon on ilojakin elämässä myös meillä.


    • onellellinen Jeesuks

      No ei ainkaan silloin kun jo muutenkin on mieli maassa, masenttunut. sitten sairastaa riuduttavaan tautiin ja saa vain odotella että milloin potkaisee tyhjää. Voi miten tylsää? Jos itsellä olisi tuollainen "elämänrealismi" niin- huh huh. Niin miksi eläisn. Eio todelllakaan kiinnosta ja sorry vain ANKEAA olisi.

      • gjuings

        Siis itsepetosko on ainoa tapa olla elämässä onnellinen? Uskoa johonkin satuolentoon vain siksi, että se poistaa kuoleman pelon?
        Elämä on raadollista, mutta siitäkin huolimatta tuon kaiken raadollisuuden keskellä voi nähdä myös valon ja toivon - ilman uskoa mihinkään yliluonnolliseen: luonnon kauneus, ihmisten välinen rakkaus ja huolenpito, lapset, eläimet. Maailma on myös kaunis!


      • JonesHenry
        gjuings kirjoitti:

        Siis itsepetosko on ainoa tapa olla elämässä onnellinen? Uskoa johonkin satuolentoon vain siksi, että se poistaa kuoleman pelon?
        Elämä on raadollista, mutta siitäkin huolimatta tuon kaiken raadollisuuden keskellä voi nähdä myös valon ja toivon - ilman uskoa mihinkään yliluonnolliseen: luonnon kauneus, ihmisten välinen rakkaus ja huolenpito, lapset, eläimet. Maailma on myös kaunis!

        Jumala on läsnä KAIKKIALLA! Kuolema ja elämä ovat läsnä ihmishenkäyksessä!

        http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/like35agafi.nsf/docbyalias/gasschool_n_prop


    • Pyh...

      En ymmärrä tätä ihmisten tyhmyyttä. Uskoi tai ei ylempään voimaan, mutta miksi ei kuitenkin voisi pyytää syntinsä anteeksi kerran päivässä jotta olisi EDES mahdollisuus? Luettehan satukirjoja lapsillekin ja katsotte televisiosta scifi-leffoja. Voisin sanoa, että nuo ovat aivan yhtä ärsyttäviä asioita, kuin tuo että puhutte täällä Jumalan olemassaolosta kielteisesti. Ei paljoa vaadi että saa mahdollisuuden, jos siellä vaikka jotain olisikin...

      • ylpeä ateisti

        Raukkamaisten nössöjen epärehellinen ratkaisu tuollainen varmuuden vuoksi rukoilu, valheellista opportunismia. Jos tuolle tielle lähtee, sitten kannattaisi varmuuden vuoksi liittyä kaikkii mahdollisiin kirkkoihin ja uskontokuntiin ja suorittaa heidän seremoniansa. Sitä paitsi uskontohan on henkilökohtaisen uskon asia, ja siinä kait joko ollaan tai ei. Välimuodot ovat minusta kaikkein tekopyhimpiä esim. tuo ensin teen syntiä tarkoituksella ja sitten pyydän ne anteeksi.
        Ei kiitos, minulle ei tuollainen sovi.


      • oikea usko

        tuo ei ole oikeaa uskoa! uskot näennäisesti! "eihän se ole kun rukous niin hups ollaan uskomassa, ei vaadi paljon" USKO TULEE SYDÄMESTÄ JA SE ON ELÄMÄN ANTAMISTA JUMALAN KÄSIIN JA TURVAAMISTA SEKÄ LUOTTAMISTA JUMALAAN.


    • Dhammaloka

      Minulla ei ole mitään syytä pelätä kuolemaa. Minä uskon jälleensyntymään, siihen että kuolema on vain portti kahden elämän välillä. Sitä, missä ja kuinka pitkän ajan kuluttua elämä jatkuu, ei ole tietoa, mutta kyllä se jatkuu. Jonkin verran voin teoillani vaikuttaa asiaan. Olemalla hyvä ja edistämällä hyvää, pidättäytymällä väkivallasta, mm. olemalla syömättä muita eläviä olentoja, pystyn vaikuttamaan parempaan tulevaisuuteen sekä maailmassa yleensä että myös omassa jälleensyntymieni ketjussa.

    • theocritos

      Juamala eli pääasiassa kristinusko ja sen opetukset ovat maailmanlaajuine juutalaisten salaliitto. Myös Islam on itse asiassa yksi juutalaisuuden muoto. Yksijumalaisuus on historiassa hyvin uusi ilmiö ja se liittyy politiikkaan ja itsevaltaiseen hallitustapaan. Yhden jumalan ja yhden totuuden avulla on helpompi hallita alamaisia.

    • R.I.P. Kari

      Ihan vastaava tapaus kuin avopuolisoni perheessä, ikä ja sairaskertomus ainakin täsmäävät. Sama henkilö tai ei, mutta tämä nuori mies menehtyi sunnuntaina syövän seurauksena. En tiedä yksityiskohtia lopullisesta syystä tai tavasta mutta syöpähoidot oli hänkin lopettanut ja oli kieltänyt elvyttämästä. Häneltä jäi myös kouluikäinen lapsi, joka tosin asui muualla äitinsä kanssa. Itse en henkilöä kovin hyvin tuntenut, tapasin vain kerran melko lyhyesti. Kuitenkin vakavaksi se vetää nuoren ihmisen poismeno.

      • JonesHenry

        Aika julmaa tuo syöpään kuoleminen. Taidan tietää miten se tapahtuu. Eli kaikista ruumiin soluista tulee vaan syäpäsoluja, syöpä leviää sydämmeen, ja sitäkautta keuhot vähitellen pysähtyvät.


        Aika rajua...


    • edicius

      Mulla on vähän sellainen aavistus, että kuolema: syöpä, hirttäytyminen jopa junan alle murskautuminen, pään katkaiseminen ... kaikki ne tuntuvat paljon hurjemmilta ja raaemmilta katselijoille, ei asian kokijalle itselleen. Meidän elimistöllä on kun omatkin luonnolliset mekanisminsa traumaattisten tilanteiden käsittelyyn: usein niissä menee taju ennen kuin kerkiämme edes kunnolla käsittämään mistä on kysymys. Niin kait syöpäpotilaskin on alkanut jo "sammua" hyvin ajoin ennen vaikeinta vaihetta eikä kait enää paljoa ole tietoinen kivuistaan ja surkeasta tilastaan. Ainakin toivon niin ...

    • pelottaa vähä

      VITTU mä olen joskus altistunut asbestille. En nyt mitään muutamaa päivää pitempään mutta olen kuintekin jonkinverran. Saa nähä koska iskee kuolettava keuhkosyöpä.

    • kaunisloppu
    • spedetheos

      No, miltä se tuntui? Oliko Pietari vastassa vai Piru? Oisko kannattanut rukoilla vai onko hyvä nyt?

    • jk

      vain niin

    • kerran kuollut

      Rukoilu ja uskonnon harhaan antautuminen ei olisi kannattanut. Nyt on asiat ihan hyvin kuollellla, kun ei ole enää mitään, ei edes olemassaoloa, ei sotaa eikä rauhaa, ei kärsimystä eikä lepoa, ei mitään, ei yhtään mitään. Sitä on niin ihana ajatella, voi rakas kuolema, tule minullekin pian!

    • Äidin lapsi

      Minun äidilläni todettiin parantumaton syöpä vuosi sitten. Hänelle annettiin vain pari vuotta elinaikaa. Nyt hän on jo varsin huonona ja kuolee kohta. Kesti kuukausia diagnoosin jälkeen, että hän hyväksyi asian ja alkoi puhumaan siitä avoimesti. Meille perheenjäsenille asia oli edelleen vaikea, ja vasta ihan viime aikoina olemme hyväksyneet sen, että menetämme äidin kohta. Minulle tuli hirveä tarve käydä äitini kanssa keskusteluja elämästä ja kuolemasta, olne mm. kysellyt kaikkea hänen elämästään ja halunnut kuulla koko hänen elämäntarinansa. Valitettavasti hän ei vain ole enää voimissaan eikä jaksa tarinoida paljoa. Jotenkin kaduttaa se, että ei aikanaan tullut kuunneltua hänen "höpötyksiään" tarkemmin. Hän kun oli nuorempana kova puhumaan ja mielellään muisteli myös menneitä.
      Nyt on tyytyminen siihen mitä on. Hoitokodissa käydessä tulee vain istuttua äidin vieressä, pidettyä kädestä ja joskus laulettua yhdessä. Siitä äiti pitää, että hänelle ja hänen kanssaan lauletaan. Tuntuu hyvin konkreettisesti siltä, että mennyt aika, myös minun lapsuuteni ja nuoruuteni katoavat äidin mukana.

    • temetos

      Voimia kaikille joilla on syöpä, mummo menehty keuhkosyöpään ja pienenä poikana muistan kuinka itketti ku vierailin sen luona sairaalassa mutten ikinä näyttänyt suruani. Hautajaisissa sit viimein itkin kunnolla.

    • ihmiset vaan puhuu

      jotenki tuntuu et tää kirjoittaja on feikki,aika sairaan oloista tekstiä alkaa pelottaa;(
      tuskin syöpä noin nopeaa tappaa,ja aika monella tulee pakosta elämää ikävä jos todetaan vakava sairaus ja elinaikaa ei kauan, sinulla tuntuu olevan hymysuilla ku kuolwt! tai olet muuten jotenki sairas tai jotain,

    • ihme juttu

      mistä ihmeestä noin nuorelle ihmiselle tulisi keuhkosyöpä jos et ole ollut aktiivinen tupakointi jotenki huuhaataa koko juttu,turha alkaa ihmisten pätemään voi syöpä tulla vaikka ei ole polttanut niinhän se voi tulla mut miten just keuhkosyöpä ja noin nuorena, aika hassua

    • mr

      Äh, syöpä voi tappaa nopeastikin, vaikka muutamassa kuukaudessa ja kyllä, keuhkosyöpä voi tulla nuorellekin joka ei ole tupakoinut paljoa. Vaikka monille syöville on olemassa riskitekijänsä, niin fakta on se ettei syöpä aina katso ikää eikä muitakaan juttuja. Eli siinä mielessä ap. kirjoittajan tarina voi olla tosi.

      • Life life life

        No kerroppas herra kaikkitietävä mistä syöpä saa lukunsa nuorella ihmisellä ? Aika harvinainen tapaus on jos syöpä vie hautaan alle 2 vuodessa ja vielä nuoren ihmisen?


      • mr
        Life life life kirjoitti:

        No kerroppas herra kaikkitietävä mistä syöpä saa lukunsa nuorella ihmisellä ? Aika harvinainen tapaus on jos syöpä vie hautaan alle 2 vuodessa ja vielä nuoren ihmisen?

        En ole herra, vaan ihan neiti. Et voi olla noin tietämätön, kyllä aivan aikuisten oikeasti melkeinpä mikä tahansa syöpä voi tulla kenelle tahansa. Ja ei ole mitenkään harvinaista että syöpä vie hautaan alle 2 vuodessa, tuohan on verrattain pitkä elinaika mikäli syöpä on ärhäkkä ja hoidotkaan eivät auta. Kyllä vaan tiedän tapauksia joissa henkilö on kuollut nopeasti diagnoosin jälkeen.

        En oikeasti ymmärrä tuollaista ajattelutapaa ettei syöpä voi iskeä nuoreen ihmiseen ja ettei syöpä voi tappaa nopeasti. Tuollaiseen uskomukseen ei kannata tuudittautua, jokainen ihminen on yksilö ja samoin syöpä, jos joku elää syöpänsä kanssa vaikka sen 2 vuotta niin jollain toisella tilanne voi olla aivan toinen. Ei ole mitään kaavaa tyyliin 'olet 31-vuotias keuhkosyöpäpotilas ja tulet elämään niin ja niin kauan', sitä kun ei kukaan tiedä, vain arvioita voidaan elinajan suhteen heittää. Samoin arviot voivat heittää väärään suuntaan eli henkilö elääkin paljon kauemmin kuin mitä tilastot väittävät.

        Kummallista että närkästyit kommentistani, puhuin silkkaa faktaa. Kerroppa sinä puolestasi mihin omat tietosi perustuvat?


      • Ca ca ca
        Life life life kirjoitti:

        No kerroppas herra kaikkitietävä mistä syöpä saa lukunsa nuorella ihmisellä ? Aika harvinainen tapaus on jos syöpä vie hautaan alle 2 vuodessa ja vielä nuoren ihmisen?

        Etkö ole ikinä kuullut lapsista, jotka sairastavat syöpää?


    • lkt

      "No kerroppas herra kaikkitietävä mistä syöpä saa lukunsa nuorella ihmisellä ? "

      Etkö tiedä että meissä kaikissa on syöpäsoluja? Kaikilla ne vain eivät aktivoidu. Lapsi voi syntyessään jo sairastaa syöpää.

      "Aika harvinainen tapaus on jos syöpä vie hautaan alle 2 vuodessa ja vielä nuoren ihmisen? " Valitettavasti työssäni olen törmännyt näihin tapauksiin, ja ei se ole, valitettavasti, niin kovinkaan havinaista. Syöpään voi todellakin menehtyä hyvinkin nopeasti. Ja se on syövästä, ei iästä kiinni.

      • Pygjitgiitt

        No kumpi on yleisempää se että 50-75 vuotias sairastuu vai se että 20-35 sairastuu syöpään ? Mä itekki arvasin et joku alkaa pätemään et voi syöpä tulla nuorenakin! On täällä sairasta porukkaa pakko myöntää ja tästä palstasta sen huomaa, hei aletaan kaikki puhumaan et voi hyvinkin tälläkin hetkellä joku pikkuhitleri elätellä uutta natsipuoluetta saksassa ja pian alkaa 3 maailmansota !


      • mr
        Pygjitgiitt kirjoitti:

        No kumpi on yleisempää se että 50-75 vuotias sairastuu vai se että 20-35 sairastuu syöpään ? Mä itekki arvasin et joku alkaa pätemään et voi syöpä tulla nuorenakin! On täällä sairasta porukkaa pakko myöntää ja tästä palstasta sen huomaa, hei aletaan kaikki puhumaan et voi hyvinkin tälläkin hetkellä joku pikkuhitleri elätellä uutta natsipuoluetta saksassa ja pian alkaa 3 maailmansota !

        Siis hyvänen aika teidän kanssanne, mikä ihme tässä on pätemistä? Ei niin mikään, nuoretkin kun kuolevat syöpään, piste. Tässä ei ole ollut kenelläkään tarkoitus alkaa miettimään tilastollisia asioita, oma kommenttini oli osoitettu heille jotka kummastelivat kuinka reilu 30-kymppinen voi muka sairastua keuhkosyöpään ja väittivät ettei syöpään voi kuolla nopeastikin. Kun tuo ap. kirjoittajan teksti on ihan mahdollisesti totta, kyllä hänen ikäinen voi saada keuhkosyövän vaikka harvinaista olisikin. Jos et nyt oikein tajua mihin kohtaan kommenttimme oli osoitettu, niin voi voi, et näe metsää puilta. Yhtä lailla minun mielestäni on outoa tulla kommentoimaan tyyliin 'tän täytyy olla provo koska tuollaista ei voi tapahtua' koska kyllä, tuollaista VOI tapahtua. Sairaampaa on tuollainen kommentointi kuin nämä minun kommenttini.


      • Ei syöpää
        mr kirjoitti:

        Siis hyvänen aika teidän kanssanne, mikä ihme tässä on pätemistä? Ei niin mikään, nuoretkin kun kuolevat syöpään, piste. Tässä ei ole ollut kenelläkään tarkoitus alkaa miettimään tilastollisia asioita, oma kommenttini oli osoitettu heille jotka kummastelivat kuinka reilu 30-kymppinen voi muka sairastua keuhkosyöpään ja väittivät ettei syöpään voi kuolla nopeastikin. Kun tuo ap. kirjoittajan teksti on ihan mahdollisesti totta, kyllä hänen ikäinen voi saada keuhkosyövän vaikka harvinaista olisikin. Jos et nyt oikein tajua mihin kohtaan kommenttimme oli osoitettu, niin voi voi, et näe metsää puilta. Yhtä lailla minun mielestäni on outoa tulla kommentoimaan tyyliin 'tän täytyy olla provo koska tuollaista ei voi tapahtua' koska kyllä, tuollaista VOI tapahtua. Sairaampaa on tuollainen kommentointi kuin nämä minun kommenttini.

        Onneksi minun suvussani ei ole syöpä tapauksia juuri ollutkaan.
        Onko se ihme että mummoni poltti 12 vuotiaasta asti 48 tupakkaa päivässä eli 74 vuotiaaksi, huhu liikkuu että poltti viimeisen 7 elin vuoden aikana 2 sätkäpussia päivässä. Mummoni menehtyi kesällä 08


      • mr
        Ei syöpää kirjoitti:

        Onneksi minun suvussani ei ole syöpä tapauksia juuri ollutkaan.
        Onko se ihme että mummoni poltti 12 vuotiaasta asti 48 tupakkaa päivässä eli 74 vuotiaaksi, huhu liikkuu että poltti viimeisen 7 elin vuoden aikana 2 sätkäpussia päivässä. Mummoni menehtyi kesällä 08

        Kyllä noinkin voi käydä ja ei se ole mitenkään ihmeellistä, on monia iäkkäitä sauhuttelijoita jotka sitten kuolevat vallan muuhun kuin keuhkosyöpään tmv. En tiedä onko se vaan kaupunkilegendaa, mutta joskus olen kuullut mainittavan että joillain ihmisillä olisi geeni tmv. jonka ansiosta heillä ei ole riskiä sairastua keuhkosyöpään vaikka polttaisivatkin. Kuulostaa kyllä hurjalta ja tiedä häntä tosiaan voiko pitää paikkansa. Ja mistä sitä tietää miten muut elintavat vaikuttavat asiaan, onhan esim. parsakaali sellainen joka ehkäisisi keuhkosyöpää. Tosin tiedä häntä missä määrin se auttaa jos ihminen tupakoi ja paljon.


    • aikakoneesta

      HYVÄÄ ILTAA!,,, olen aikamatkailija nimeltä tom johnson vuodesta 2095
      halusin tulla teille ilmoittamaan et maailmaa uhkaa laaja mittainen sota joka alkaa tarawan kriisistä.kaksi suurvaltaa venäjä ja yhdysvallat aloittavat sodan keskenään vuonna 2042 samana vuonna venäjän liittoutunut ranska ja kiina miehittävät suomen, kiina nousee helsingin kautta suomen maaperälle ja surmaavat siviileitä suomalaiset alkavat hyvissä ajoissa tekemään tukikohtiaan mut kiina murtaa ne hyvin nopeaa,tästä alkaa myös suurmittainen sota jota kutsutaan 3 maailmansodaksi, suomessa surmataan 500.000 siviiliä.

    • vakava sairaus

      syöpä on ikävä asia

    • Kannattiko toivoa

      Sitä saa mitä tilaa.

    • lukekaa1
    • kuolema123

      Kuoli saatana

    • Ripdie

      Lepää rauhassa

    • uskoisiko

      Sairauden kuvailu ontuu. En jotenkin usko että sulla on oikeasti syöpä, haet vaan huomiota alakulossasi, sori siitä

    • Sarillaonliianmärkäpillu

      Huoran perseestä olen tänne syntynyt vain kärsimään henkisesti. Henkisesti olen tänne syntynyt vain kärsimään huoran perseestä

    • Anonyymi

      Pienestä pitäen olen halunnut pois tästä kurjuudesta. Nyt sairastuttuani syöpään, koen vihdoinkin luvan lopettaa tämän ikuisen kärsimyksen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe