Yhdellä vanhalla saa merkitä seitsemän uutta

Merkintänoviisi

Mitä tämä nyt tarkoittaa. Oko tämä vain jollekin suursijoittajille, vai voiko tavallinen Outokummun osakkeiden omistaja ostaa? Jos haluan merkitä nämä 7 uutta annettuun hintaan niin kuinka se nyt käytännössä tapahtuu? Voinko ostaa nämä 7 uutta Nordnetin kautta? Vai tuleeko tästä joku kysely, että haluanko ostaa, vai miten tämä menee?

17

1993

  Vastaukset

  • En tiedä, minun ostamani olleet - 26 % tappiolla ja nyt tänään 8.3.2012. katsoin niin olivat tippuneet -14 % lisää.

  • Tietääkseni arvo-osuustilin hoitaja lähettää paperit postitse jossa kysytään haluatko osallistua antiin, myydä merkintäoikeudet tai antaa koko asian olla. Kaikista typerintä on antaa asian vain olla.

  • joo, lisää kumpua salkkuun nyt vaan, kun kerran halvalla saa.

  • Siis voiko teistä joku fiksu neuvoa tietämätöntä, kun ei mene oikeen jakeluun mulle koko homma.

   Ensiksi: miten ihmeessä osakkeen arvo oli tippunu yössä 70 pinnaa.
   Toiseksi: eihän kukaan täyspäinen myy osakkeita 1,39 eurolla???
   Kolmanneksi: mikäli ymmärsin oikein niin voin ostaa yhtä osaketta kohden 7 uutta JOS omistan tällä hetkellä outokummun osakkeita??

   Eli kannattaako niita osakkeita (0,79e/kpl) nyt OSTAA ja jos voi niin miten(nettipankissa??)? Koska posti tulee suomeen ja olen itse vielä ulkomailla 3kk. Vai kannattaako asian vain olla eikä tehdä YHTÄÄN mitään? Jos joku osaa vastata näihin kysymyksiin mahdollisimman yksinkertaisesti niin KIITÄN ja KUMARRAN!

   • Ei sinun enää tarvitse omistaa mitään. Eilinen tilanne ratkaisee. Saa tilille 7 kpl merkintäoikeutta jokaista eilen omistamaasi osaketta kohti. Merkintäoikeuksien arvo on nyt 60 senttia kpl. Voit myydä ne tai ostaa niillä lisää osakkeita. Kannattavuuden päätät sinä. Ja kauppaa käyt siellä, missä osakkeesi ovat.

    Eilinen kurssi 5,055 e. Tänään 1,391 e 7 x 0,601 = 5,60 e. Nousua n. 12 %.

    Huomenna voit lukea erilaisista uutisista ja tiedotteista, miten homma etenee.


   • Outokumpuosake kirjoitti:

    Ei sinun enää tarvitse omistaa mitään. Eilinen tilanne ratkaisee. Saa tilille 7 kpl merkintäoikeutta jokaista eilen omistamaasi osaketta kohti. Merkintäoikeuksien arvo on nyt 60 senttia kpl. Voit myydä ne tai ostaa niillä lisää osakkeita. Kannattavuuden päätät sinä. Ja kauppaa käyt siellä, missä osakkeesi ovat.

    Eilinen kurssi 5,055 e. Tänään 1,391 e 7 x 0,601 = 5,60 e. Nousua n. 12 %.

    Huomenna voit lukea erilaisista uutisista ja tiedotteista, miten homma etenee.

    Kiitos. Tuli selväksi just niinkö vesi. Meinas aamulla säikäyttää ko kattelin kursseja. Hyvä vähän aloittelijaa herätettlä välistä:P


   • karjala kirjoitti:

    Kiitos. Tuli selväksi just niinkö vesi. Meinas aamulla säikäyttää ko kattelin kursseja. Hyvä vähän aloittelijaa herätettlä välistä:P

    Kannattaa sallia sähköpostiviestit sieltä arvo-osuustilisi säilyttäjäpankilta. Tiedotteita tullee ensi viikolla. Nordea on pääjärjestelijä.

    Lähes kaikki pankit (yms) myyvät merkintäoikeutesi automaattisesti, jos et tee mitään. Tähän ei tietystikään voi luottaa, jos osakkeesi ovat jossakin vähän oudommassa paikassa.


  • Sitä että yhtiö tarvitsee rahaa. Jos omistit Outokumpua ennen antia kymppitonnin arvosta, sinun täytyy antaa yhtiölle noin 11000 euroa jotta pystyt pitämään omistusosuutesi ennallaan. Näin rankka osakeanti on suhteellisen harvinainen tapaus. Tietysti voit myydä merkintäoikeutesi, mutta silloin iskee verottaja.

   Toivotaan, että ostettu yhtiö tuottaa joskus jotakin.

   • Pystyykö nyt esim. maanataina ostamaan normaalisti Outokummun osakkeita.
    Miten pitkään tuo osakeanti vaikuttaa vai vaikuttaako jos ostelee ensimmäistä kertaa
    Outokumpua.


   • Kumpuilu kirjoitti:

    Pystyykö nyt esim. maanataina ostamaan normaalisti Outokummun osakkeita.
    Miten pitkään tuo osakeanti vaikuttaa vai vaikuttaako jos ostelee ensimmäistä kertaa
    Outokumpua.

    Kannattaa katsoa www.outokumpu.com/osakeanti


  • En vieläkään hahmota osakeantia. Mitä tapahtuu jos ostan nyt noita osakkeita päivän hintaan?

   • Silloin saat ostamasi määrän osakkeita, mutta ne eivät oikeuta osakeantiin osallistumiseen.


  • Selkeä neuvo: Luovu omistamistasi Outokummun osakkeista ja myy myös merkintäoikeutesi. Näin tein minäkin ja jäin jopa voitolle. Muussa tapauksessa joudut odottamaan mahdollisia tuottoja kymmenenkin vuotta. Ja nekin ovat toteutuessaan pieniä murusia.

   Ruostumatonta terästä tehdään aasiassa.

   • Ruostumattoman teräksen käyttö tulee kasvamaan ihan lähivuosina konstruktiomateriaalina. Kun työn ja kuljetusten hinta nousee, ruostumaton tulee koneiden rakentajille yhä kannattavammaksi seostamattomiin teräksiin nähden, kun sitä ei tarvitse pintakäsitellä eikä siirtää pintakäsiteltäväksi. Itse ajattelin osallistua antiin, koska säästän noin 20 vuoden aikajänteellä.


   • Joskus isäntä kirjoitti:

    Ruostumattoman teräksen käyttö tulee kasvamaan ihan lähivuosina konstruktiomateriaalina. Kun työn ja kuljetusten hinta nousee, ruostumaton tulee koneiden rakentajille yhä kannattavammaksi seostamattomiin teräksiin nähden, kun sitä ei tarvitse pintakäsitellä eikä siirtää pintakäsiteltäväksi. Itse ajattelin osallistua antiin, koska säästän noin 20 vuoden aikajänteellä.

    ensimmäiset 2 vuotta ovat menneet sinulta penkin alle. Toivottavasti Outokumpu vielä joskus tokenee, vaikka synkältä näyttää.


  • Kohta saadaan erittäin hyvät voitot, kunhan tämä uusi anti onnistuu ja alkaa kauppa käymään. Mistäpäs saat hyvää yhtiötä 0.08€ osake paitsi Talvivaaraa.

   • paljonko otit lainaa nyt arvo 0.0000euroa ei tainu kannattaa nytkään lainarahalla pelata


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   176
   2555
  2. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   16
   1199