Seurakunta

on Kristuksen ruumis ja hänen täyteytensä, hänen, joka kaiken kaikessa täyttää.
samoin me kaikki olemme Kristuksessa yksi ruumis mutta olemme kukin toistemme jäseniä.

17

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näkymätön ja näkyvä

      Mihin pyrit avauksellasi ja mistä haluat keskustella? Ehkä et mistään, tai joistakin näistä:
      - "Kristuksen ruumis" : Jeesuksen omat muodostavat tuon ruumiin, joten seurakunta on meille näkymätön. Siihen kuuluvat kaikki uskovat riippumatta siitä, mihin näkyvään seurakuntaan he ovat liittyneet. Näkyvissä seurakunnissa on myös niitä, jotka eivät ole uudestisyntyneet eivätkä näin ollen kuulu Kristuksen ruumiiseen. Uskonnollisia on paljon, uskova on vähän.
      - "me kaikki olemme Kristuksessa": kaikki, jotka ovat saaneet ottaa vastaan Jumalan Sanan tarjoaman armon ja pelastuksen yksin uskosta, yksin Jeesuksen kautta ja yksin Jumalan Sanasta.
      - "olemme toistemme jäseniä": uskovat ovat yhtä, kun heillä on "yksi usko, yksi Herra ja yksi kaste ("olemme kaikki kastetut samassa Hengessä"). Tähän yhteyteen eivät kuulu ne, jotka puhuvat tai sanovat olevansa uskossa, mutta eivät ole. Paavali nimittää heitä "valheveljiksi" ja kehottaa jopa karttamaan heitä. Toistensa jäsenet ovat yhtä uskon kautta, haluavat olla yhtä ja heillä on rakkaus toisiaan kohtaan (vaikkakin vaillinainen)
      - "kaiken kaikessa täyttää": miten koet tämän arjessasi, näkyvässä seurakunnassasi. Toimiiko seurakuntaruumis kuin Jeeus, haluten auttaa, tukea ja jrakastaa sinua? Oletko itse mukana tässä työssä Jeesuksen Kristuksen palvelijana?

    • Emmekä me kiinnitä katsettamme näkyvään vaan näkymättömään, sillä näkyvä kestää vain aikansa mutta näkymätön ikuisesti .2.Kor 4:18

      Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä.Hepr.11:1
      Toivon ja rukoilen että seurakuta toimiin niin kuin Jeesus sen haluaisi toimivan,silloin se on elävä.
      Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua.Joh 15:18

    • W.L. Turusta

      Seurakunta toimii!!!

      Ja Jumala lupaa ilmoittaa totuutensa kaikille omilleen, jotka tahtovat ojentautua sen mukaan - ei pelkästään puhua. . Joh. 16:13.
      ”.. jos teillä jossakin kohden on toinen mieli, niin Jumala on siinäkin teille ilmoittava, kuinka asia on. Kunhan vain, mihin saakka olemme ehtineetkin, vaellamme samaa tietä.” Filip. 3:15-16. Ehto Jumalan tahdon ymmärtämiselle, on siis pysyminen apostolien ja profeettojen opetuksessa, heidän viitoittamallaan linjalla. Ef. 2:20. Linja on se, että meidän tulee tunnustautua VAIN Raamatun oppiin ja ottaa se vastaan sellaisenaan. Tällä tiellä Pyhä Henki johdattaa kaikkeen totuuteen.

      Erimielisyyttä ei pidä hyväksyä.
      Riitaisa erimielisyys johtuu siitä, että on luovuttu Raamatun opetuksista. Ja Jaakob 3.

      Vääristä opeista ja niiden puolesta kiivailusta on koitunut suurta haittaa Jumalan työlle. Nuo oppikiistat ovat Jumalan kansan tappioiden syy. Sekaannusta on tuottanut myös se, että uskosta osattomat papit yms. tietämättömät ovat alkaneet esittää omia mielipiteitään pyhistä asioista, ja uskoon tulleetkin ovat eksyneet kuuntelemaan noita kastamattomia puoskareita. Psalmi 50:16-17. Nuo Raamatun opetuksista tietämättömät ovat synnyttäneet riitoja uskovien välille.

      Riitaisuuksista kyllä joskus syytetään niitä, jotka pitävät kiinni Raamatun sanasta. Asia on siis käännetty päälaelleen. Raamattuhan opettaa näin: ”Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja, alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet.”
      1 Timot. 6:3-5.
      On tärkeää tiedostaa kuka on riitaisuuksien aiheuttaja! Edellisen Raamatun opetuksen mukaan riitakysymyksien aiheuttaja on sellainen, joka ei pysy Raamatun sanassa.

      Erimielisyys monissa kristinuskon kysymyksissä johtuu paljolti siitä, että epäuskoiset ”julistajat” ovat kylväneet epäuskon kylvöä. On opetettu, ettei ole mahdollista olla samaa mieltä esimerkiksi kasteesta. ”Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.” Gal.6:7.
      Emmeköhän ole jo tarpeeksi niittäneet epäuskon satoa. On aika aloittaa uskon kylvö. Me voimme olla yhtä mieltä kasteesta kuten muistakin kristinuskon totuuksista. (Vertaa 4 Moos.13:22-34, mutta etenkin 14:6-9 = Joosua ja Kaaleb).

      Epäuskon kylväjät ovat opettaneet jopa, ettei samanmielisyys muka ollenkaan olisi Jumalan tahto. ”Mutta minä kehotan teitä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Nimeen, että kaikki olisitte puheessa yksimieliset ettekä suvaitsisi riitaisuuksia keskuudessanne, vaan pysyisitte sovinnossa ja teillä olisi sama mieli ja sama ajatus.”
      1 Kor.1:10.

      ”…olkaa yhtä mieltä, eläkää sovussa..” 2 Kor.13:11.
      Siihen Raamatun totuuksista koostuvaan yksimieliseen yhteyteen Pyhä Henki kokoaa kristittyjä.

      Mutta millä perusteella Jumala tahtoo kansansa olevan yhtä mieltä ? Vastaus löytyy Raamatusta: ”..että olisitte yksimieliset keskenänne, Kristuksen Jeesuksen mielen mukaan.” Room. 15:5,6. Tämä tarkoittaa, että olemme Raamatussa olevista asioista samaa mieltä Jeesuksen mielipiteen- ja alkuseurakunnan opetusten kanssa. Se on ”Kristuksen Jeesuksen mielen mukaista!” Vain siten voimme olla raamatullisesti yhtä keskenämme. Se on ”pyhitä heidät totuudessa! Sinun Sanasi on totuus!” –yhteyttä. ”minä heissä, ja sinä minussa - että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niin kuin sinä olet minua rakastanut.” Joh. 17:17,23.

      Ihmisten tai kirkkokuntien mielipiteet rikkovat yhteyden!

      Kunnioittaen
      [email protected]
      http://www.Jeesus-on-Herra.com

      P.S. Jos olet tullut uskoon , mutta et ole vielä ehtinyt kasteelle, niin tervetuloa kasteelle Turkuun. Raamattu sanoo sinulle näin: Apt. 2:38. 10:48. 22:16.

    • W.L. Turusta

      Armon löysin neljäkymmentä vuotta sitten saariselällä.
      On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi
      Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste.Ef 4:5,6
      toinen kaste on omavanhurskautta,ei jumalan tahdon mukaista,sitte olisi kaksi armoakin, armosta te olette pelasteutu ette ansiosa, ettei kukaan kerskaisi.
      Rikkovat yhdeuten koska on kahden laisia kristittyjä nimi kristityt ja uudesti syntyneet kristityt,heidän eronsa on kuin yö ja päivä.

      Eihän pimeys ja valokaan kuje käsikädessä,täysin kaksi eri olotilaa.

    • body

      Seurakunnan toimintaa suunnittelee ja pyörittää / organisoi pääsääntöisesti srk vanhimmisto ja siinä käytetään know how' ta niin paljon kuin sitä on ja kaikki muu on taivastelua, jonninjoutavaa tyhjää höpötystä.

    • Kasteelle J.K. Nimee

      Kyllä Jumalan ehdoton tahto on, että jokainen Hänestä syntynyt tulee viipymättä kasteelle! Tämä ei ole tulkintaa, vaan yksiselitteistä Raamatun opetusta.
      Apt. 2:38,41. 8:16. 10:48. 19:5. 22:16. ym.

      • Kasteelle J.K. Nimee
        Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste.Ef 4:5 tämä kohtaa pätee myös minun kohdallani.
        meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös medät. 1.Kor 8:6
        Apt 2:38 ja 8:16 ja niin edelleen,kota eivät ole olleet vielä uskossa saavat armon osakseen heille kuuluu kastamien jeesukse kuolemaan kastaminen niin saavat pyhän hengen.


    • Weijo Lindroos Turku

      Kaste upottamalla vedessä Jeesuksen Kristuksen Nimeeen on se Raamatun opettama yksi ja ainoa kristillinen kaste., josta Jeesus mainitsi lähetyskäskyssään. Markus 16:15-16. Sitä tapaa apostolit noudattivat. Pietari sanoi helluntaipäivänä näin: "Tehkää parannus ja ottakoon KUKIN TEISTÄ kasteen Jeesuksen Kristuksen Nimeen.." Apt. 2:38. Miten kuulijat siihe n reagoivat? "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin..!" Apt. 2:41.
      "Ja hän KÄSKI kastaa heidät Jeesuken Nimeen!" Apt. 10:48. Asiasta ei neuvoteltu. Alkuseurakunnassa ei ollut yhtään kastamatonta.
      Kirkollista lapsikasdtetta ei kukaan ajatteleva ihminen voi pitää kristillisenä ja raamatullisena kasteena.

      Apt. 19:1-6 kertoo, miten Efeson kaupungissa tuli ihmisiä uskoon. Heidät kastettiin Johanneksen kasteella. Mutta Paavali kehoitti heitä ottamaan uudestaan upotuskasteen "Jeesuksen Nimeen". Ja näille KAKSI KERTAA KASTETUILLE Paavali myöhemmin kirjoitti, että heitä yhdistävä tekijä on "YKSI KASTE". Efes. 4:3-6. Ei ollut siis kysymys kasteiden lukumäärästä, vaan siitä, että on kastettu OIKEALLA yhdellä kadteella. Se on upotuskaste vedessä Jeesuksen Nimeen (Kol. 3:17) niille, jotka ovat tulleet uskoon!

      Muutoksenhakuoikeutta ei ole!

      • Nähdäksen ei ole eroa,on upotus vai valekaste mitä kirkkokäyttää.
        Toisen kerran kasteella se on kyllä ihmisen teko ei jumalan siinä on oma vanhurskaus asialla.
        Johanneksen kaste oli Niin hän lähti liikkeelle ja kulki kaikkialla Jordanin seudulla saarnaten ja kehottaen ihmisiä kääntymään ja ottamaan kasteen, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi.Luuk 3:3 Oli johanneksen kaste.
        Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste.Ef 4:5
        Alku seurakunna aikana oli se mitä paavali kehoitti ottamaan jeesuksen nimeen kasteen.
        Tänään on voimassa tuo Ef 4:5
        Jeesuksessa alkoi uusi liitto johanneksesta lähtien,tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa. Room 6:3


    • Yksi kaste!

      Lapsikaste ei ole kaste, joten raamatulliselle kasteelle meneminen EI OLE TOINEN KASTE.
      Kuten edellisessä luimme, "Upotuskaste vedessä Jeesuksen Kristuksen Nimeen on Raamatun opettama "YKSI KASTE!"
      (W.L:)

      • Yksi kaste
        Omistan vain yhden kasteen,en upotuskastetta,syli vauvana nyt ole herran tiellä sen jälkeen kun olen saanut opetuksen,siitä että kaikki ovat syntiä tehneet ovat jumalan kirkkauttavailla.
        Olen saanut armon syntien anteeksi saamisesta,uudesti syntynyt ylähäältä,olen oppinut käyttämään niitä armolahjoja jota on henki mulle suonut.
        Isä hoitaa yksi löllisesti.


    • Herran palvelija

      Lainaan tähän erään kirjoituksen, jossa on kerrottu kasteesta. Lue tämä kirjoitus ja tarkasta tekstissä olevat Raamatunkohdat Raamatustasi.

      Raamatun todistus uskovien kasteesta

      (Tuntemattoman kirjoittajan tekstiä mukaellen) :



      Kaste upottamalla: Room. 6:3-5; Kol. 2:12;

      1 Kor. 10:1-2; 1 Piet. 3:20-21; Apt. 8:37,38 ja 39; Joh.3:23.



      Jeesuksen Kristuksen kaste esimerkkinä:

      Matt. 3:13-17; Mark.1:9,11; Luuk. 3:21.



      Kastekäsky: Matt. 28:18-20; Mark. 16:15-16.



      Ensimmäinen kristillinen kaste helluntaipäivänä: Apt. 2:37-42.



      Filippus kastoi Samariassa: Apt. 8:5, 12, 13.



      Hoviherran kaste: Apt. 8:35-39.



      Paavalin kaste: Apt. 9:18; Apt. 22:16.



      Kornelius ja hänen ystävänsä kastetaan: Apt.10:47-48.



      Paavali kastoi Korinttossa: Apt.18:8; 1 Kor.1:16;

      1 Kor. 16:15.

      Uskoon tulleitten kaste Efesossa: Apt. 19:1-6.



      Paavalin selvitys kasteesta: Room. 6:3-5; Kol.2:12; Efes. 4:5; 1 Kor.12:13; Gal. 3:27; 1 Kor.15:29.



      Hebrealaiskirjeen maininnat kasteesta: Hebr. 6:1-2; 10:22.



      Pietarin lausunto kasteen olemuksesta: 1 Piet. 3:21.





      Mihin Nimeen kastettiin: Apt. 2:38; 8:16; 10:48; 19:5; 1 Kor. 1:15; Kol. 3:17.



      Fariseukset tekivät Jumalan aivoituksen tyhjäksi kasteen hylätessään: Luuk. 7:29-30.





      Perhekuntien kasteet: Apt.10, Kornelius:

      Koko perhekunta tuli uskoon eli pelastui Pietarin sanojen kautta (Apt.11:14). ”Nyt olemme siis tässä kaikki kuullaksemme, .. mitä Herra on käskenyt sinun puhua” (10:33).

      ”… tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat” (10:44).

      Ja Pietari käski kastaa ne, jotka olivat saaneet Pyhän Hengen niin kuin hekin (10:47-48), ja siis puhuneet kielillä (10:46).



      Apt. 16:12, Lyydia:

      Lyydia ja naiset kuuntelivat (16:13-14). Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vaarin puheesta (16:14).

      ”… hänen perhekuntansa oli kastettu, pyysi hän meitä sanoen: Jos te pidätte minua Jumalaan uskovaisena..” (16:15).



      Veljet Lyydian huoneessa rohkaisivat apostoleja (16:40).



      Apt. 16:27, Vanginvartija: ”Mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?” (16:30).

      ”Ja he puhuivat Jumalan sanaa hänelle ynnä KAIKILLE, jotka hänen kodissansa olivat” (16:32).

      ”… hän ja kaikki hänen omaisensa kastettiin kohta (16:33). ”… riemuitsi siitä, että hän ja koko hänen perheensä oli tullut Jumalaan uskovaksi” (16:34).



      Apt. 18:8, Krispus: Paavali puhui synagoogassa (18:4) ja todisti, että Jeesus on Kristus (18:5). ”Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen perhekuntansa uskoivat Herraan, ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat, ja heidät kastettiin (18:8).



      1 Kor. 1:16, Stefanas:

      ”Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan” (1 Kor. 1:16).

      ”Te tunnette Stefanaan perhekunan…, he ovat antautuneet pyhien palvelukseen (1 Kor. 16:15).

      ____________________________



      Seuraaville riveille sopii merkata Raamatun kohdat sylilasten kasteesta:



      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

      …………………………….

      ………………………

      ……………….

      …………

      …….



      .

      Tässä vielä linkki sivuille, josta voit lukea monia hyödyllisiä kirjoituksia mm. siitä, mikä on oikea Raamatullinen seurakuntayhteys.

      http://www.jeesus-on-herra.com/

      Kaste on esitetty Raamatussa hyvin selkeästi. Raamatussa ei missään kohden mainita sylilasten kastamista. Raamatun mukaan vain uskoontulleet kastettiin veteen upottamalla. (upotuskaste)

      • Näissä riveissä mitädöitään täysin,se mitä kirkko pitää kasteesta,uskovissa perheissä kun pienokainen kastetaan Jeesuksen nimeen otetaan seurakunnan yhdeyteen.


      • Herran palvelija
        kuulija1 kirjoitti:

        Näissä riveissä mitädöitään täysin,se mitä kirkko pitää kasteesta,uskovissa perheissä kun pienokainen kastetaan Jeesuksen nimeen otetaan seurakunnan yhdeyteen.

        Niin.. Pyysin kirjoittamaan Raamatunkohdat, joissa puhutaan sylilapsen kastamisesta.


      • Herran palvelija kirjoitti:

        Niin.. Pyysin kirjoittamaan Raamatunkohdat, joissa puhutaan sylilapsen kastamisesta.

        Herran palvelija


        Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsianne, ja myös kaikkia niitä, jotka ovat etäällä -- keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
        Apt 2:39
        Minulla on myös muita lampaita, sellaisia, jotka eivät ole tästä tarhasta, ja niitäkin minun tulee paimentaa. Ne kuulevat minun ääneni, ja niin on oleva yksi lauma ja yksi paimen.Joh 10:16 siinä on muista lapsista jota ovat muualta.


    • Herran palvelija

      Ensimmäinne Raamatunkohta puhuu uskoontulleen lapsen kastamisesta. Kyseessä on ymmärtäväisessä iässä oleva lapsi. Sylilapsia ei kastettu. Miksi et ota Raamattua ja lue kokonaisuutta, jossa sulle selviää se, että vain uskoontulleet ottivat kasteen. Lue esimerkiksi Apt 8. luvusta hoviherran ja Filippuksen tapaus, jossa Filippus kastoi etiopialaisen hoviherran. Jae 37, joka 38-käännökestä puuttuu kuuluu näin:

      Apt. 8:37: Niin Filippus sanoi hänelle: ”Jos uskot koko sydämestäsi, niin se tapahtukoon.” Hän vastasi ja sanoi: ”Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika.”

      ja sitten tapahtui, mitä seuraavat jakeet siitä eteenpäin kertoo. Lue kokonaisuus, lue ajatuksen kanssa. Rukoile, että Pyhä Henki saa avata sulle tuon kasteasian, ettei sinun tarvitse sen kanssa enää miettiä, vaan voit ottaa kasteen, kuten Raamattu neuvoo ja hyljätä epäraamatullisen lapsikasteen.

      • herran palvelija
        Nyt uskossa eteen päin,rukoilla että seurakunta toimimaan,suomen puolesta,jota menevät uus kasteelle menkööt,minulle yksi riitää ja piste.
        Suonen valtio tarvitsee uskovien todellista rukousta tässä epä vakaassa tilanteessa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe