Enny tiä kuuluuks tää tänne mut ymmärtäiskö ystävät jos.....

kuulovammainen

Moi.. toi mulla on sellanen syntymävika, huulihalkio. Oon 13-vuotias tyttö, ja käyn siis yläastetta. Mulla on huulihalkion takia erillainen nenä, huulet mut nyt puhuisin tosta kuulosta. Mulla on aikas huono kuulo enkä joskus kuule kun toiset tytöt supisevat. Ne ei tiädä et mul on tää syntymävika, paitti yks mun kavereista, eli pari niistä joskus päästää sanan ''kuuro'' eikä se oo yhtää kivaa. Mut siis mulla on sellaset kuulolaitteet ja kuulen niillä puolet paremmin, mut häiriinnyn ihan kamalasti jos joku kavereista koskee ees mun hiuksiin tai jotn muuta, nii kysymys kuuluu et ymmärtäiskö mun ystävät jos kertoisin niille? Oon pähkäilly tätä aika pitkän aikaa ;/... ku melkee kaikil kavereil on rustokoru korvassa, mut mä en viitti ottaa ku en sitä kummiska sit paljoo näyttelis. Onko kuulolaitteissa jotain hävettävää? Mua on ala-asteella kiusattu nenäni takia, mutta ei koskaan kuulon, ja mua vähän ''pelottaa''. Yläasteella kun on niin ''hankalaa'' ja mullakun on pari sellasta kaveria et ne vaihtaa porukkaa, enkä haluis kertoa sit niille, eikä useaan ei voi luottaa ku on mullaki niitä ''vihamiehiäkin''. Ja jos asia leviäis koko koululle, mua varmaa alettais kiusaamaan? Ja se varmaa tois ongelmia poikaystävänki ''hankinnassa''? Toivon todella et joku kokenut vois vastata, toki odotan muiltakin neuvoja kun ihan hukassa nyt olen. Olen äitini kanssa keskustellut, mutta ei se ymmärrä mun tilannetta. Niin että?...

7

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16

      Olen ysiluokkaa käyvä 16v poika ja käytän kuulolaitetta. Kyllähän minä häpeän omaa kuulolaitettani ja pistän hiuksieni alle piiloon. Se on ihan itsestäs kiinni, onko se noloa vai ei, joten harkitse tarkkaan. Tietenkin jos kertoo muille uusille kavereille että on huonokuuloinen, heti alkaa kysymysvyöry "mis sun kuulolaittees on" tai "siis oikeest?" Kaaaaikki kaverini tietävät että olen huonokuuloinen ja olen ylpeä siitä :D tulen hyvin juttuun. Turha häiriintyä jos joku sanoo kuuro, se on yleistä, koska ne eivät tiedä että tälle on oma sanakin. Mutta en voi kovinkaan auttaa kun en ole edes tyttö, joten tsemppiä sulle :) En oikeastaan tiedä miten tyttöjen kanssa tälläinen menettelee.

    • kuulovammainen

      kiitos paljon! (: tuo itselle itseluottamusta tuollainen tsemppipuhe! Nnoo silti vaikka siitä kuuro sanasta ei pitäisi häiriintyä, se ärsyttää silti:D tsemppiä itsellesikin :)

    • Moi!

      Mukava huomata, että tunnut olevan jo paremmin sinut nenäsi kanssa. Ethän kuitenkaan voi asialle mitään tehdä, ja on hienoa, jos olet hyväksynyt sen osaksi sinua. Kuulosi on myös osa sinua, ja jos sitä varten sinulla on kuulolaite, josta sinulle on hyötyä, niin miksi sinun tarvitsisi hävetä sitä? :)

      Kaverisi saattavat epähuomiossa sanoa sinua kuuroksi, jos eivät tiedä, mistä on kyse. Ehkä siis sinun kannattaisi harkita kavereillesi kertomista, jotta he voisivat paremmin ymmärtää tilannettasi. Ainakin lähimmille kavereillesi, joihin luotat, voisit ehkä kertoa asiasta. Ja jos jotakuta poikaa häiritsee kuulolaitteesi, hän ei ole sinun arvoisesi, sillä tulevan poikaystäväsi tulisi hyväksyä sinut sellaisena kuin olet. :)

      • 16

        Komppaan ihan täysin tätä!


    • kuulovammainen

      Kiitos paljon (: .. en tiädä miten kertoisin kavereilleni.. yhdelle sanoin vahingossa viikonloppuna, hän ei asiaa mitenkää kommentoinut eikä ole sen jälkeen mitään sanonut. Nyt ymmärsin paremmin tuon kuuro jutun, on kiva nähdä asiassa valoisiakin puolia! Joskus kuitenkin yksinäni puhkean itkuun.. koulussa oli myös vähällä tulla itku kun niin sanottu kaikkia kiusaava hintti haukkui minua rumaksi.. mutta nyt kun olen miettinyt asiaa, niin minähän elän omaa elämääni, ja turha on joidenkin idioottien, jotka haluavat vain muille pahaa siihen puuttua. Tuntuu toisanaan typerältä, että jos löytäisin mukavan pojan, kuinka hänelle kertoisin asia? Ja juuri se minua pelottaa, että jos hän ei olekkaan ''se oikea'', ja olisin kertonut hänelle asiasta, voisiko hän alkaa sillä kiusaamaan minua? ;o Vaikka osaankin iskeä takaisin olen oikeastaan tosi herkkä, sisältäpäin. Kukaan perheestäni ei tajua miltä minusta tuntuu, ja siksi joudunkin kääntymään netin puoleen.
      Kiitos vielä vastauksista, itseluottamus senkun vai nousee. (:

    • Hei!

      Tuo on tosi hienosti ajateltu, että elät omaa elämää. Niinhän se on. Ei kannata takertua huonoihin asioihin, vaan keskittyä hyviin juttuihin. Varmasti kannattaa mahdolliselle poikakaverillekin reilusti kertoa tästäkin asiasta. Asioiden jakaminen onkin tärkeää seurustelussa. Jos se siitä alkaa kiusata, ei se varmaan olisi muutenkaan ollut kovin fiksua seuraa :)

      Tsemppiä!

    • kuulovammainen

      Kiitos :) !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      300
      3315
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1798
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1335
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1293
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1193
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1113
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      994
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      926
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe