Mitä mieltä olette korkeasti koulutetuista naisista? Jos naisella on esim. tohtorintitteli, voiko se olla "este" miehen kiinnostukselle?
Olisi kiva saada hieman otantaa, eli miesten mielipiteitä. Jos mahdollista, niin mukaan myös ikä ja oma koulutustaso.
Kiitos!
Naisen koulutus este?
97
918
Vastaukset
- deft
Mitäs otantaa se semmoinen on, että naisista kysellään ja miesten mielipit.....äsh...antaa olla.
Eikä edes tarvitse kysyä ikää tai koulutustasoa kun esiintyy rehellisesti omana itsenään.
Jos naisella on esmes tohtorintitteli, niin todennäköisesti se määrittää persoonaa suuresti. Joten; ei se olisi "este" kiinnostukselle, mutta todennäköisyys sille että vaikkapa itse, omalla toisen asteen koulutustaustalla, kohtaisin tällaista naista saatika päätyisin keskustelemaan muutamaa lausetta enempää.
Onhan noita tietty muitakin esimerkkejä. Onneksi(?) sitä sattuu elämään ja asumaan kaupungissa, jossa ei ole yliopistoa, niin nuo oikeasti korkeasti koulutetut naiset eivät ole mitenkään klikkiintyneitä. Taidehörhöjä on sitten senkin edes, mutta sehän ei ole koulutusta lain ,)
Omalla kohdalla on lähiaikoina tullut huomattua, että ammattikoulupohjaiseen matkailu- ja ravitsemusalan (tarkennus: restonomi-opiskelija) käyneitä, tai juuri parhaillaan käyvät, naisia ei oikein mikään tunnu hetkauttavan. En olisi vielä vuosi sitten uskonut, että kokiksi opiskeleva suomalainen nainen olisi kranttu siinä, mitä opintoja mieheltä vaatii.- ins.
Koulutustaso ei vaikuta kiinnostukseeni. Etsin kumppanista samaa ajattelumaailmaa, saman tyyppistä lähellä olemisen tapaa ja luontevaa keskustelukumppania elämän eri puoliin. Ihan sama, onko nainen tohtori vai sorvari, jos edelliset natsaavat ja hänkin kiinnostuu minusta.
Itse asiassa kumppaneita on vuosien varrella ollutkin maatalouslomittajasta tohtoriin ja kaikkien kanssa on ollut hyvinkin mukavaa niin kauan kuin suhdetta kesti. Nykyinen on diplomi-insinööri ja kun itsekin olen teknisellä alalla, samme välillä aika hyvää tilannekomiikkaa aikaan keskinäisillä insinöörivitseillä.
Kun osaa nauraa itselleen, hauskaa muuten riittää. Se on itsetuntokysymys, puolin ja toisin.
- PunttiKAKE
Itse en ainakaan valitse naista koulutuksen perusteella. Ruma naama voi olla este. Jotkut harrastukset voivat olla este. Musiikkimaku voi olla este.
Tohtorismies 34 vuotta.- ei_voi_olla_totta
Niin, sinulla on itselläkin saman tason koulutus, eli mitään alemmuuskompleksia ei siten luulisi syntyvän.
- totta se on
Kolutus ja tittelit ei ole este, tosin ei mikään suosituskaan. Vain sillä on merkitystä, jos on päässyt pitkälle työelämässä ja tulotaso sen mukainen.
45v. Peruskoulu. Pääsen yrittäjänä päättämään omasta palkastani ja se on lääkärin ja ministerin palkan välimaastossa, ehkä tämän vuoksi ei tule alemmuuskompleksia toisten titteleistä ja muusta.- raha on mittari?
Mut jos sulta menee duuni, niin sä et tunne itseäsi enää miksikään?
- totta se on
raha on mittari? kirjoitti:
Mut jos sulta menee duuni, niin sä et tunne itseäsi enää miksikään?
Palkkatyöntekijältä voidaan viedä duuni, yrittäjältä sitä ei voi ottaa kukaan. Yrittäjä on asenteelta ja luonteeltaan erilainen ihminen, hän luo ideoita ja duunia. Jos jossakin tie nousee pystyyn, vaihdetaan suuntaa. Lisäksi, jos rahaa on riittävästi, tuntee olonsa ihan kivaksi, vaikka ei ansaintatyötä tekisikään yrityksessä. Omaisuuden hoito ja kiinteistösijoittaminen on sekin itsetunnolle hyvää tekevää toimintaa, harrastukset myös, näitäkään ei kukaan pois voi viedä, kun järkevästi toimii.
- sdgs dfg dfg
totta se on kirjoitti:
Palkkatyöntekijältä voidaan viedä duuni, yrittäjältä sitä ei voi ottaa kukaan. Yrittäjä on asenteelta ja luonteeltaan erilainen ihminen, hän luo ideoita ja duunia. Jos jossakin tie nousee pystyyn, vaihdetaan suuntaa. Lisäksi, jos rahaa on riittävästi, tuntee olonsa ihan kivaksi, vaikka ei ansaintatyötä tekisikään yrityksessä. Omaisuuden hoito ja kiinteistösijoittaminen on sekin itsetunnolle hyvää tekevää toimintaa, harrastukset myös, näitäkään ei kukaan pois voi viedä, kun järkevästi toimii.
Vaikutat mukavalta, älykkäältä, pystyvältä ihmiseltä, joka ajattelee omilla aivoillaan. Ei se, että on sullonut päähänsä toisten oppeja, tee ihmisestä millään tavalla 'parempaa, vaikka on paljon valitettavia tapauksia, jotka luulevat itsestään liikoja opiskelusuoritustensa perusteella.
Suurin osa hyvistä ystävistäni on yrittäjiä. Kolme parasta ystävääni eivät ole käyneet yliopistoja, yhdellä on peruskoulupohja, ilman ammattikoulutustakin, mutta hän on omalla työllään vaurastunut ja on todella mukava mies.
Monesta yliopistokoulutetusta sinkkunaisesta on meille muille hyötyä vain siinä, että voimme nauraa heidän hupsutuksillen ja omahyväisyydelleen.
- persoona_merkitsee
.. lähinnä kapeakatseiset turhantärkeilijät määrittää itsetuntonsa ja sitä kautta kompleksinsa (ylemmyys tahi alemmuus) jonkin koulutustason mukaan.
Tosimiehen persoonallisuus ja miehisyys määrittyy juurikin itsevarmuuden kautta , ei tulotason taikka akateemisuuden.
Koulutetuilta ihmisiltä usein unehtuu se seikka, etteivät suinkaan kaikki sivistyneet ja oppineet ole laitosten kouluttamia.
Elämänkoulu on joillekin se käytännönläheisin opettaja.
Lukea osaa kuka tahansa lukutaitoinen, kirjastotkin ovat olemassa ja käytettävissä.
Tiedon omaksuminen ja tilanteeseen soveltaminen onkin sitten toinen juttu.
Koulutus ei persoonallisuustekijänä taasen paljoa paina.
Ihmiset on yksilöitä,. niin uskomattomalta kuin se välillä tuntuiskin..
Sen kun kerran todella oivaltaa, ei paljoa edes tule mieleen ajatella onko "kävelevän viehkeän naaraan X koulutustaso sitätaituota" vaan enemminkin onko siellä kuupassa senarvoinen tietoisuus ja mieli, jotta sen kanssa vaivautuu ylipäätänsä kommunikoimaan :)
Ulkoiset avut toki kiinnittävät huomion, mutta mielenkiinto ihmiseen syntyy persoonallisuuden ja vuorovaikutuksen kautta. Fiksu mimmi on fiksu.
Typeryksiin lopahtaa mielenkiinto äkisti.
Älykkyys on kiihottavaa. Mutta kun se ei välttis korreloi aina koulutustason kanssa. Joillain femmeillä sitä vaan on, toisilla taasen ei :)
päivänjatkoja - udifgjdf5245
Ei se mikään este ainakaan mulle olisi. Päinvastoin; kun saisi sunlaisen tohtorisnaisen petiin, niin jo pelkkä ajatus naisesta varustettuna korkealla koulutuksella saisi aikaan ylimääräisiä kiksejä... :)
40 , Insinööri (AMK) Korkea koulutustaso naisella ei ole itselleni minkäänlainen este kiinnostukselle, pikemminkin päinvastoin.
Mies 37, maisteri.- Mies, 28, DI
Eipä se mikään este ole, jos koulutus ei ole noussut (tohtorin)hattuun.
Toisille jo joku perus yliopistotutkinto tuntuu aiheuttavan hirmusta pätemisen tarvetta.
Niin ja itselleni on ihan sama onko naisella amiskouluts tai tohtori tutkinto tai ihan mitä tahansa siltä väliltä, kunhan korvien välissä tuntuu liikkuvan jotain muutakin kuin ilmaa. Korkeakolun käynti ei sitä kuitenkaan takaa ja toisaalta alempi koulutustaso ei sitä estä. Ei tietenkään.
Mies 55 v, tohtori- valkoista multaa
Toivon todellakin, ettei ole este. Kirjoittelin miehen kanssa, joka aluksi suorastaan vittuili kaikesta, mitä olen ja mitä hän luuli minun olevan. Itse en pidä koulutusta sen suurempana meriittinä, joskin olen iloinen, että sain suoritettua tutkintoni ja sitä kautta hyvän työpaikan. Mies, johon siis nyt olen ihastunut, ei ole korkeakoulutettu, enkä välitä siitä tippaakaan -toivon, ettei minunkaan tarvitse hänelle puolustella valintojani ja selitellä mitään. Hän on ihana mies, terveisiä vaan sinne jonnekin :)
- mustaa multaa
Kerjäätkö jotenkin verta nenästäsi? Ihminen, joka vittuilee heti ensitöikseen tutustuessa ei mitä luultavimmin ole tutustumisen arvoinen.
Oletus:
a) huono itsetunto, joka johtaa riitoinen
b) piiloteltua aggressiivisuutta, voi kärjistyä väkivallaksi
c) ahdasmielinen, sillä on ennakkoluuloinen
Joku sanoi muussa keskustelussa, että älykkyys antaa kyvyn ennakoida suhteen tulevaisuutta käytännön tasolla. Tulevaisuutta voi ennakoida siitäkin, että olet aloittanut nöyristelyn puolustellen ja selitellen valintojasi.
Kukaan älykäs nainen ei esimerkiksi päädy yhteen väkivaltaisen linnakundin kanssa, koska todennäköisyys äärimmäisen huonolle lopputulokselle on vaarallisen suuri. Käytä älykkyyttäsi nyt, niin ei tarvitse itkeä myöhemmin.
Jos nyt kuitenkin päätät jatkaa tuolla tiellä, muista nämä sanat, kun suhde alkaa mennä alamäkeä.
- hsadfjkljdfh
Mitä muuten tarkoittaa lause "Naisen koulutus este?" Se on ainakin kysymyslause, mutta en oikein tajua kysymystä, koska siinä ei kysytä mitään! Lauseessa pitää aina olla teonsana. Lauseen voisi muotoilla uudelleen esim "Naisen koulutus on este", mutta sitten se ei taas olisi kysymys. Jos lauseen kirjoittaa taas muotoon "Onko naisen koulutus este?" niin sitten se olisi rakenteeltaan oikeanlainen suomenkielinen lause.
Tässä varmaan tarkoitettiin jäljempänä esitettyä muotoa.
Osallistun itsekin sitten tähän "otantaan", joka sekään ei ole "oikea otanta", koska vastaajat valikoituvat vain niistä, jotka haluavat keskustella aiheesta.
Olen mies, keski-ikäinen, ylempi korkeakoulututkinto. Vihaan sanoja "koulutus" ja "koulutettu", koska ne antavat mielikuvan siitä, että jotain järkeä voisi kaataa suoraa päähän. Parempi termi olisi "korkealle kouluttautunut. Kouluttautuminen ei ole tietenkään mikään este.- ei_voi_olla_totta
Kaikki muut näköjään ymmärsivät kysymyksen oikein. Mietin vain, että olisiko sinulla ollut tarvetta alkaa "parantelemaan" tekstiäni, jos keskustelun aihe olisi ollut jokin muu..?
- ei_voi_olla_totta
Ihanaa kuulla, että moni mies on sitä mieltä, että se ei ole ongelma. Täytyy vain toivoa, että sellainen sattuu minunkin kohdalleni...
- Boris_12345
Pääasia että pitää työstään. Oma asenteeni on että huolehdin omista velvollisuuksistani mutta tuen myös vastapuolta tämän omien että yhteisten päämäärien saavuttamisessa.
- 222
Kelpaa mainiosti korkeakoulutellu miehelle. :)
- sejasama
Jos koulutuksellakin on väliä, muun vaatimuslistan lisäksi, niin kyllä ihan
sula mahdottomuus kohdata ketään. Niin no joo, kohdatahan voi, jos toinen on
ylentänyt itse itsensä.
Siispä vastaus pienen mutkan kautta itse kysymykseen. Koulutus on yks
hailee. - 1+12
Koulutustausta sinänsä ei ole minulle mikään este, ja itseasiassa tämän hetkellä seurustelen naisen kanssa, joka on minua korkeammin koulutettu. Itse olen 27v tradenomi mies.
Liian usein kuitenkin törmää henkilöihin, joilla on se kouluttautuminen noussut hattuun ja selvästi hallitsee jokaista näkemystä asioista. Eli vähättelyä, mielipiteiden sivuuttamista ja leikin laskua mielipiteistä tulee vastaan koska se toinen kuvittelee omaavansa "paremman" mielipiteen.
Noissa tapauksissa on ihan sama mikä koulutus sillä naisella on sillä katselemaan en aio jäädä kovin pitkäksi aikaa. Toivottavasti ei tarvitisi edes ruveta katselemaan mitään ainakaan kovin lähitulevaisuudessa. :) - antikirahvi
FM, 34v. Naisen korkea koulutustaso ei missään tapauksessa ole ongelma, mutta sen puute saattaa olla. Vaikka koulutus ja älykkyys eivät olekaan sama asia, on niillä nyt ainakin jonkinlainen korrelaatio. Luulisin, että suurin osa miehistä toivoo naisen olevan älyllisesti jokseenkin samalla aaltopituudella kanssaan. Nainen, joka olisi ajoittain älyllisesti haastava, olisi minulle kovastikin mieleen, mutta en oikein näe itseäni sellaisessa suhteessa, jossa kumppani edustaa kellokäyrän vasenta puoliskoa.
Samalla aallonpituudella olemisen kokeminen todellakin on yksi tärkeimpiä asioita, joka vaaditaan suhteen muodostumiseksi. Älykkyys on tosin vain osa totuutta. Asiaan vaikuttaa moni muukin tekijä esimerkiksi ilmeistä, eleistä, puhetavasta, ajattelutavasta, arvoista, mielenkiinnon kohteista ja muista luonteenpiirteistä lähtien. Pelkkä samankaltainen älykkyys ei tee ihmisestä samanhenkistä, mutta on tietenkin merkittävä palikka kokonaisuudessa.
- antikirahvi
discovery-74 kirjoitti:
Samalla aallonpituudella olemisen kokeminen todellakin on yksi tärkeimpiä asioita, joka vaaditaan suhteen muodostumiseksi. Älykkyys on tosin vain osa totuutta. Asiaan vaikuttaa moni muukin tekijä esimerkiksi ilmeistä, eleistä, puhetavasta, ajattelutavasta, arvoista, mielenkiinnon kohteista ja muista luonteenpiirteistä lähtien. Pelkkä samankaltainen älykkyys ei tee ihmisestä samanhenkistä, mutta on tietenkin merkittävä palikka kokonaisuudessa.
Totta joka sana. Tämänkin vuoksi AP:n kannattaisi olla hermoilematta liikaa tittelinsä vaikutuksista miesten suhtautumiseen. Tutkinto on tosiaan vain yksi yksityiskohta ja useimmille varmaankin positiivinen sellainen.
- ...
Ei kai se este ole sellaiselle pitkäaikaistyöttömälle, joka nukkuu kaiket päivät kotona. Kyllä kai sellaiselle kelpaa myös koulutettu nainen.
"Mitä mieltä olette korkeasti koulutetuista naisista?"
Naisen tohtorintitteli (ilman muuta tietoa) taitaa olla välttämätön minulle, ja oikealta alalta. Tai jos muuten on viksu maisteri, esim. joku fysiikan tai matematiikan asiantuntija. Teidän on ymmärrettävä, ettei koulutus takaa mitään älykkyydestä, nykyään ihmiset epätoivoissaan opiskelevat tohtoriksi asti, jotta saisivat edes muutaman vuoden nälkäpalkkaa.
Toisaalta, itselläni on vain pari maisteritasoista tutkintoa. Maisterityypit (ilman muuta tietoa henkilöstä) ovat usein ihan tavallisia jannuja, tutkimusten mukaan ÄO noin 112-115 keskimäärin, paitsi että minä en ole tavallinen jannu.
Isommat kalat löytyvät matematiikan ja fysiikan alalta. Jonkun tutkimukseen mukaan fysiikan ja matematiikan tohtoreilla oli noin 130-131 ÄO keskimäärin, kun joillakin hömppä-aloilla tohtoreilla on keskimääräinen ÄO noin 120.Siis piti sanoa että tohtorintutkinto _oikealta alalta_ antaa jo melko suuren varmuuden älykkyydestä ja älykkyysosamäärästä. Maistereista taas ei voi sanoa mitään, jos pelkkää älykkyysosamäärä katsoo.
m36-intj kirjoitti:
Siis piti sanoa että tohtorintutkinto _oikealta alalta_ antaa jo melko suuren varmuuden älykkyydestä ja älykkyysosamäärästä. Maistereista taas ei voi sanoa mitään, jos pelkkää älykkyysosamäärä katsoo.
Kuulostaa siltä, että arvostat lähinnä pelkkää älykkyysosamäärää. Onko näin? Jos kyllä, niin miksi?
- ei_voi_olla_totta
Siis tuo mainitsemasi älykkyysosamäärä (130-131) löytyy virallisten testien perusteella jo lapsiltanikin.
- ei_voi_olla_totta
Mikä on mielestäsi hömppäalaa? Kaikki ei-luonnontieteelliset alat? Anna mun kaikki kestää...
ei_voi_olla_totta kirjoitti:
Mikä on mielestäsi hömppäalaa? Kaikki ei-luonnontieteelliset alat? Anna mun kaikki kestää...
"Mikä on mielestäsi hömppäalaa? Kaikki ei-luonnontieteelliset alat?"
Kyllä se niin taitaa vähän olla. Mukaan voisi laittaa kyllä myös teknistieteellisen alan hyväksyttyjen joukkoon. Nykyään saa tosin olla varuillaan, sillä sekin ala sisältää epätoivottuja elementtejä, kuten maisema-arkkitehtuurin.ei_voi_olla_totta kirjoitti:
Siis tuo mainitsemasi älykkyysosamäärä (130-131) löytyy virallisten testien perusteella jo lapsiltanikin.
Aika hyvä. Tuohan on jo Mensa-tasoinen älykkyys.
discovery-74 kirjoitti:
Kuulostaa siltä, että arvostat lähinnä pelkkää älykkyysosamäärää. Onko näin? Jos kyllä, niin miksi?
Se on hyvä tapa aloittaa toisen arvioimisen. Tietenkin luonteella ja opitulla tiedoilla on myös paljon merkitystä. Koulutus kertoo opituista tiedoista. Luonteesta on olemassa MBTI (Myers-Briggs tyyppindikaattori). Kaikki nämä kolme sanovat ihmisestä todella paljon, siis ÄO, koulutus ja MBTI-tyyppi.
Esim. jos joku sanoo olevansa tekniikan tohtori, ÄO 135, opiskelualana teknillinen fysiikka, ja luonteeltaan INTJ, niin tiedän että tuossa on tosi asiantuntija kyseessä.- ei_voi_olla_totta
m36-intj kirjoitti:
"Mikä on mielestäsi hömppäalaa? Kaikki ei-luonnontieteelliset alat?"
Kyllä se niin taitaa vähän olla. Mukaan voisi laittaa kyllä myös teknistieteellisen alan hyväksyttyjen joukkoon. Nykyään saa tosin olla varuillaan, sillä sekin ala sisältää epätoivottuja elementtejä, kuten maisema-arkkitehtuurin.Tämähän on erittäin mielenkiintoista. Oikein mielenkiintoni heräsi.
Kuinka määrittelet "oikean" alan ja "hömppäalan" eron? Onko se, että puhutaan abstrakteista "totuuksista" (joita ei edes ole eivätkä ne siten ole empiirisesti mitattavissa), vähemmän arvoista kuin luonnontieteelliset totuudet?
Tuliko nyt sammakko suusta vai ajatteletko aivan oikeasti näin? Tarkoittaa selkokielellä, että filosofian tohtori ei ole _saman arvoinen_ tutkinto kuin joku luonnontieteellisen alan tohtori. - 163 ÄO
m36-intj kirjoitti:
Aika hyvä. Tuohan on jo Mensa-tasoinen älykkyys.
Ehei. Mensaan pääsee vasta yli 148 ÄO:llä. Ainakin silloin vuosia sitten; olisikohan rima alentunut?
Nimim. opistokoulutus takana. - väljänutturainen
ei_voi_olla_totta kirjoitti:
Tämähän on erittäin mielenkiintoista. Oikein mielenkiintoni heräsi.
Kuinka määrittelet "oikean" alan ja "hömppäalan" eron? Onko se, että puhutaan abstrakteista "totuuksista" (joita ei edes ole eivätkä ne siten ole empiirisesti mitattavissa), vähemmän arvoista kuin luonnontieteelliset totuudet?
Tuliko nyt sammakko suusta vai ajatteletko aivan oikeasti näin? Tarkoittaa selkokielellä, että filosofian tohtori ei ole _saman arvoinen_ tutkinto kuin joku luonnontieteellisen alan tohtori."Tuliko nyt sammakko suusta..."
Just tätä: aletaan heti mitätöidä ja pilkata toisten mielipiteitä, kun pidetään itseä jonain epäjumalana, koulutuksen takia. Voi herranjestas, miten te nutturatätit olette hauskoja. - ihgpudry
m36-intj kirjoitti:
Se on hyvä tapa aloittaa toisen arvioimisen. Tietenkin luonteella ja opitulla tiedoilla on myös paljon merkitystä. Koulutus kertoo opituista tiedoista. Luonteesta on olemassa MBTI (Myers-Briggs tyyppindikaattori). Kaikki nämä kolme sanovat ihmisestä todella paljon, siis ÄO, koulutus ja MBTI-tyyppi.
Esim. jos joku sanoo olevansa tekniikan tohtori, ÄO 135, opiskelualana teknillinen fysiikka, ja luonteeltaan INTJ, niin tiedän että tuossa on tosi asiantuntija kyseessä.Fantasioi INTJ esimerkkinaisesi sänkyysi. Hyvää seksiseuraa ?
Entä kuinka hän selviää lapsienne kanssa ja yhteisellä lomamatkallanne. - hajonta määrää
163 ÄO kirjoitti:
Ehei. Mensaan pääsee vasta yli 148 ÄO:llä. Ainakin silloin vuosia sitten; olisikohan rima alentunut?
Nimim. opistokoulutus takana.Juuri tuon opistokoulutuksen takia (?) et taida ymmärtää keskihajonnan merkitystä ÄO-lukemissa, vaikka älykkyyttä onkin.
148 hajonnalla 24 = 130 hajonnalla 15
Yksi hyvä esimerkki siitä, miksi amikset eivät oikein sytytä. Kun perustiedot eivät ole hallussa, on vaikea keskustella fiksusti. - ällitälli
On hassua, että sinulle on tärkeää naisen poikkeuksellinen älykkyys, kun itse olet kuitenkin melko tusinamensa-tasoa, jos sitäkään.
- antikirahvi
m36-intj kirjoitti:
Se on hyvä tapa aloittaa toisen arvioimisen. Tietenkin luonteella ja opitulla tiedoilla on myös paljon merkitystä. Koulutus kertoo opituista tiedoista. Luonteesta on olemassa MBTI (Myers-Briggs tyyppindikaattori). Kaikki nämä kolme sanovat ihmisestä todella paljon, siis ÄO, koulutus ja MBTI-tyyppi.
Esim. jos joku sanoo olevansa tekniikan tohtori, ÄO 135, opiskelualana teknillinen fysiikka, ja luonteeltaan INTJ, niin tiedän että tuossa on tosi asiantuntija kyseessä.Itse asiassa persoonallisuuspsykologit eivät kai suhtaudu MBTI-testiin mitenkään kovin vakavasti. Se on enemmänkin sellaista "korporaatioastrologiaa". Jos aihepiiri kiinnostaa, tutustupa Big Five -testiin, jota käytetään vakavassa persoonallisuustutkimuksessa. Joo, mullekin MBTI näyttää tulokseksi INTJ ja tunnistankin itseni siitä jossain määrin, mutta niin tunnistan naistenlehtien horoskoopeistakin.
ÄO:tani en tiedä, mutta suhtaudun siihenkin aika nihkeästi. Tai pikemminkin ihmisiin, jotka toitottavat ÄO:sta kun pitäisi puhua älykkyydestä. ÄO nyt vain kuvaa sitä, miten hyvin on pärjännyt jossain monivalintatehtävässä. Se oikeasti mielenkiintoinen älykkyys ilmenee aivan toisilla tavoilla.
Ja siis tarkennuksena, että omat paperini ovat luonnontieteistä ja duunini on osittain alan tutkimusta, mutta väittäisin lähipiirini arvioivan älykkyyttäni joillain aivan muilla perusteilla, ei_voi_olla_totta kirjoitti:
Tämähän on erittäin mielenkiintoista. Oikein mielenkiintoni heräsi.
Kuinka määrittelet "oikean" alan ja "hömppäalan" eron? Onko se, että puhutaan abstrakteista "totuuksista" (joita ei edes ole eivätkä ne siten ole empiirisesti mitattavissa), vähemmän arvoista kuin luonnontieteelliset totuudet?
Tuliko nyt sammakko suusta vai ajatteletko aivan oikeasti näin? Tarkoittaa selkokielellä, että filosofian tohtori ei ole _saman arvoinen_ tutkinto kuin joku luonnontieteellisen alan tohtori."Tuliko nyt sammakko suusta vai ajatteletko aivan oikeasti näin?"
Ei tullut sammakkoa suusta. Richard Feynman puhukoon puolestani pseudotieteistä:
http://www.youtube.com/watch?v=HtMX_0jDsrw
filosofian tohtori = FT, sama titteli on kyllä luonnontieteellisellä alalla tohtoreilla.- ei_voi_olla_totta
väljänutturainen kirjoitti:
"Tuliko nyt sammakko suusta..."
Just tätä: aletaan heti mitätöidä ja pilkata toisten mielipiteitä, kun pidetään itseä jonain epäjumalana, koulutuksen takia. Voi herranjestas, miten te nutturatätit olette hauskoja.Ei täällä kukaan pilkkaa tai mitätöi toisen mielipiteitä. Se on kylläkin pilkkaa, että aliarvioi toisen alan tutkinnon vähempiarvoiseksi kuin toisen.
Onkohan sinulla nyt ennakkoluuloja koulutettuja ihmisiä vastaan? - ei_voi_olla_totta
m36-intj kirjoitti:
"Tuliko nyt sammakko suusta vai ajatteletko aivan oikeasti näin?"
Ei tullut sammakkoa suusta. Richard Feynman puhukoon puolestani pseudotieteistä:
http://www.youtube.com/watch?v=HtMX_0jDsrw
filosofian tohtori = FT, sama titteli on kyllä luonnontieteellisellä alalla tohtoreilla.Mutta ei kai ole esim. tekniikan tohtorilla.
Etkä vieläkään määritellyt noiden "hömppäalojen" ja "oikeiden" alojen eroa. Maailmankuvasi vaikuttaa kovin naturalistiselta. - ei_voi_olla_totta
ihgpudry kirjoitti:
Fantasioi INTJ esimerkkinaisesi sänkyysi. Hyvää seksiseuraa ?
Entä kuinka hän selviää lapsienne kanssa ja yhteisellä lomamatkallanne.Miten nämä asiat liittyvät toisiinsa? Tekeekö tietty koulutustaso ihmisestä muuten uusavuttoman ja kyvyttömän selviytymään päivittäisestä elämästä?
- #*******#
m36-intj kirjoitti:
"Tuliko nyt sammakko suusta vai ajatteletko aivan oikeasti näin?"
Ei tullut sammakkoa suusta. Richard Feynman puhukoon puolestani pseudotieteistä:
http://www.youtube.com/watch?v=HtMX_0jDsrw
filosofian tohtori = FT, sama titteli on kyllä luonnontieteellisellä alalla tohtoreilla.Eikö tuo mainitsemasi MBTI ole muuten aivan samalla tavalla ns. pseudotiedettä?
#*******# kirjoitti:
Eikö tuo mainitsemasi MBTI ole muuten aivan samalla tavalla ns. pseudotiedettä?
Ei ole. Jokin malli, jota ei voi perustella täysin tieteellisesti, ei silti tarvitse olla pseudotiedettä, mikäli mallin tulokset kuvaavat todellisuutta hyvin.
Esim. atomistisissa simulaatioissa käytetään klassisia potentiaaleja, joilla ei ole oikeastaan mitään fysikaalista tulkintaa. Siis potentiaalifunktioiden muoto. Niiden vapaat parametrit valitaan kokeellisen datan perusteella. Silti tällaiset mallit antavat tuloksia, jotka voivat ennustaa uusia todellisia asioita aineista.
Pohjimmiltaan kyseessä on se että materiaalifysiikassa kvanttimekaniikka on oikea tapa mallintaa atomien vuorovaikutuksia, mutta sitä ei voi laskea käytännössä useinkaan sen monimutkaisuuden takia. Jolloin pitää tehdä approksimaatioita, jotka näyttävät kuitenkin toimivan joissakin rajoitetuissa tilanteissa. Suunilleen sama asia MBTI:n kanssa. MBTI-mallia ollaan tutkittu tieteellisesti (myös Suomessa), ja sen ennustusvoima on melko hyvä. Parempi siis kuin ei mitään, eikä todellakaan verrattavissa mihinkään astrologiaan.
Tämä on varmasti viides kerta kun kirjoitan tämän asian MBTI:sta. Tehkää kotiläksynne, älkäkää suoltako mutu-tietoa tälle palstalle, jonka takana on noin viiden sekunnin ajatustyö.antikirahvi kirjoitti:
Itse asiassa persoonallisuuspsykologit eivät kai suhtaudu MBTI-testiin mitenkään kovin vakavasti. Se on enemmänkin sellaista "korporaatioastrologiaa". Jos aihepiiri kiinnostaa, tutustupa Big Five -testiin, jota käytetään vakavassa persoonallisuustutkimuksessa. Joo, mullekin MBTI näyttää tulokseksi INTJ ja tunnistankin itseni siitä jossain määrin, mutta niin tunnistan naistenlehtien horoskoopeistakin.
ÄO:tani en tiedä, mutta suhtaudun siihenkin aika nihkeästi. Tai pikemminkin ihmisiin, jotka toitottavat ÄO:sta kun pitäisi puhua älykkyydestä. ÄO nyt vain kuvaa sitä, miten hyvin on pärjännyt jossain monivalintatehtävässä. Se oikeasti mielenkiintoinen älykkyys ilmenee aivan toisilla tavoilla.
Ja siis tarkennuksena, että omat paperini ovat luonnontieteistä ja duunini on osittain alan tutkimusta, mutta väittäisin lähipiirini arvioivan älykkyyttäni joillain aivan muilla perusteilla,Tein tuon Big Five testin, ja testi on ihan naurettava. Tieteellisesti kylläkin perusteltu varmaan, mutta tulokset eivät kerro mitään uutta ihmisestä, jota ei muutenkaan tietäisi.
Tulokset olivat jotakin tyyliin:
Closed-Minded Open to New Experiences
Disorganized Conscientious
Introverted Extraverted
Disagreeable Agreeable
Calm / Relaxed Nervous / High-Strung- ihgpudry
ei_voi_olla_totta kirjoitti:
Miten nämä asiat liittyvät toisiinsa? Tekeekö tietty koulutustaso ihmisestä muuten uusavuttoman ja kyvyttömän selviytymään päivittäisestä elämästä?
INTJ luonnetyypille tunteet kuten rakkaus ja myötäeläminen eivät ole kovin keskeisiä.
Onneksi ihmiset eivät ole koulutuksensa tai MBTI-luokittelunsa sitomia vaan tohtorit ja asiantuntijat pystyvät olemaan sosialisia ja rakastavia perheenjäseniä. - antikirahvi
m36-intj kirjoitti:
Tein tuon Big Five testin, ja testi on ihan naurettava. Tieteellisesti kylläkin perusteltu varmaan, mutta tulokset eivät kerro mitään uutta ihmisestä, jota ei muutenkaan tietäisi.
Tulokset olivat jotakin tyyliin:
Closed-Minded Open to New Experiences
Disorganized Conscientious
Introverted Extraverted
Disagreeable Agreeable
Calm / Relaxed Nervous / High-StrungEn tarkoittanut että tee se testi, vaan että tutustu siihen ja argumentteihin siitä, miksi se on paras tapa mitata persoonallisuutta ja persoonallisuustyyppejä, toisin kuin MBTI, joka on enempi tuota keittiöpsykologiaosastoa. Jos senkin jälkeen olet sitä mieltä, että Big Five on naurettava, ota ihmeessä yhteyttä persoonallisuuspsykologeihin vaikkapa Helsingin yliopistolla. Ne hölmöt nimittäin käyttävät sitä ihan vakavissaan. Olisit heille varmasti suureksi avuksi.
antikirahvi kirjoitti:
En tarkoittanut että tee se testi, vaan että tutustu siihen ja argumentteihin siitä, miksi se on paras tapa mitata persoonallisuutta ja persoonallisuustyyppejä, toisin kuin MBTI, joka on enempi tuota keittiöpsykologiaosastoa. Jos senkin jälkeen olet sitä mieltä, että Big Five on naurettava, ota ihmeessä yhteyttä persoonallisuuspsykologeihin vaikkapa Helsingin yliopistolla. Ne hölmöt nimittäin käyttävät sitä ihan vakavissaan. Olisit heille varmasti suureksi avuksi.
Testin tulokset ovat lähes hyödyttömiä itsesi kannalta. Voi olla, että tuloksista on jotakin hyötyä niille, jotka eivät tiedä sinusta mitään. Mutta niin on monella muullakin testillä. Testin kysymykset ovat muuten suunnilleen samoja, mitä käytetään MBTI-testissäkin. En ota psykologeja vakavasti.
- metsään meni
m36-intj kirjoitti:
Ei ole. Jokin malli, jota ei voi perustella täysin tieteellisesti, ei silti tarvitse olla pseudotiedettä, mikäli mallin tulokset kuvaavat todellisuutta hyvin.
Esim. atomistisissa simulaatioissa käytetään klassisia potentiaaleja, joilla ei ole oikeastaan mitään fysikaalista tulkintaa. Siis potentiaalifunktioiden muoto. Niiden vapaat parametrit valitaan kokeellisen datan perusteella. Silti tällaiset mallit antavat tuloksia, jotka voivat ennustaa uusia todellisia asioita aineista.
Pohjimmiltaan kyseessä on se että materiaalifysiikassa kvanttimekaniikka on oikea tapa mallintaa atomien vuorovaikutuksia, mutta sitä ei voi laskea käytännössä useinkaan sen monimutkaisuuden takia. Jolloin pitää tehdä approksimaatioita, jotka näyttävät kuitenkin toimivan joissakin rajoitetuissa tilanteissa. Suunilleen sama asia MBTI:n kanssa. MBTI-mallia ollaan tutkittu tieteellisesti (myös Suomessa), ja sen ennustusvoima on melko hyvä. Parempi siis kuin ei mitään, eikä todellakaan verrattavissa mihinkään astrologiaan.
Tämä on varmasti viides kerta kun kirjoitan tämän asian MBTI:sta. Tehkää kotiläksynne, älkäkää suoltako mutu-tietoa tälle palstalle, jonka takana on noin viiden sekunnin ajatustyö.Mielenkiintoista on se, että täälläkin on eniten äänessä ihminen, jolla ei sitä tohtorintutkintoa ole, mutta joka vähättelee mielestään ei-toivottujen alojen tohtorintutkintoja ja ilmeisesti kokee olevansa väärinymmärretty nero...
Keskustelu on suistunut aivan eri radalle kuin alunperin ja muistuttaa kovasti lapsettomien ja vanhempien välistä keskustelua. Vanhemmat puhuvat siitä, kuinka vanhuus on kasvattanut heitä ihmisinä monella tasolla ja lapsettomat ovat sitä mieltä, ettei vanhemmuus kasvata ihmisiä mitenkään. Olennainen pointti on, että tässä puhutaan asiasta, joista toisilla kommentoijilla ei ole minkäänlaista kokemusta, kun se heiltä itseltä puuttuu.
Tohtorius ei tarkoita sitä, että on epäsosiaalinen ääliö tai että "sitä tietoutta on vain suppealta alalta" ja tohtorit luulevat olevansa epäjumalia, jotka vähättelevät toisten mielipiteitä. Kyllä siinä väitöskirjaprosessin aikana joutuu tarkastelemaan hyvin monia asioita eri kannoilta... - antikirahvi
m36-intj kirjoitti:
Testin tulokset ovat lähes hyödyttömiä itsesi kannalta. Voi olla, että tuloksista on jotakin hyötyä niille, jotka eivät tiedä sinusta mitään. Mutta niin on monella muullakin testillä. Testin kysymykset ovat muuten suunnilleen samoja, mitä käytetään MBTI-testissäkin. En ota psykologeja vakavasti.
Niin no, psykologian tarkoitus ei kai sinänsä ole tuottaa MBTI:n tai ÄO:n kaltaisia testejä, joita ihminen voi soveltaa itseensä tunteakseen olonsa hyväksi tai huvittuakseen. Lisää samanlaisia testejä luultavasti löytäisit teineille ja nuorille naisille suunnatuista aikakausijulkaisuista. Ne kertovat mm. mikä automerkki olet ja minkälaista ihovoidetta sinun kannattaisi käyttää.
Sellaiset asiat kuin älykkyys ja persoonallisuus taas ovat paljon monitahoisempia ilmiöitä, joita on kovin vaikea typistää yhteen numeroon tai kuuteentoista lokeroon. Ennen kaikkea arvioitavan on hyvin vaikea arvioida niitä itse. Sen sijaan omasta älykkyydestään ja persoonallisuudestaan on helppo antaa näytteitä muiden arvioitavaksi, kuten sinä olet tänään tehnyt.
En osallistu keskusteluun tämän enempää vaan annan viimeisen sanan sinulle. Oma persoonallisuustyyppimittarini indikoi, että luultavasti haluat sen. metsään meni kirjoitti:
Mielenkiintoista on se, että täälläkin on eniten äänessä ihminen, jolla ei sitä tohtorintutkintoa ole, mutta joka vähättelee mielestään ei-toivottujen alojen tohtorintutkintoja ja ilmeisesti kokee olevansa väärinymmärretty nero...
Keskustelu on suistunut aivan eri radalle kuin alunperin ja muistuttaa kovasti lapsettomien ja vanhempien välistä keskustelua. Vanhemmat puhuvat siitä, kuinka vanhuus on kasvattanut heitä ihmisinä monella tasolla ja lapsettomat ovat sitä mieltä, ettei vanhemmuus kasvata ihmisiä mitenkään. Olennainen pointti on, että tässä puhutaan asiasta, joista toisilla kommentoijilla ei ole minkäänlaista kokemusta, kun se heiltä itseltä puuttuu.
Tohtorius ei tarkoita sitä, että on epäsosiaalinen ääliö tai että "sitä tietoutta on vain suppealta alalta" ja tohtorit luulevat olevansa epäjumalia, jotka vähättelevät toisten mielipiteitä. Kyllä siinä väitöskirjaprosessin aikana joutuu tarkastelemaan hyvin monia asioita eri kannoilta...Väitätkö todellakin että gradun/diplomityön tekeminen eroaa väitöskirjan tekemisestä oleellisesti? Väitän ettei eroa, jos tekee diplomityönsä/gradunsa sillä tavoitteella että saa parhaan arvosanan. Omassa diplomityössäni sain myös aikaan uusia tuloksia, joita olisi voitu julkaista jossakin, mutta ohjaajani oli liian laiska suostuakseen tekemään tutkimuksen tuosta, vaikka työni valvoja ehdotti sitä.
"Suuri osa väitöskirjoista ei kuitenkaan täytä väitöskirjan vaatimuksia. Olin jokin aika sitten mukana kansainvälisessä työryhmässä määrittämässä oman alani väitöskirjojen laatukriteerejä. Vertasin muutamaa tuoretta väitöskirjaa sekä noihin kriteerieihin että TKK:n diplomitöiden arvosteluohjeisiin. Väitöskirjat eivät olisi läpäisseet kansainvälisiä vaatimuksia, mutta olisivat kyllä menneet melko hyvinä diplomitöinä. TKK:n tietotekniikan osastolla parhaat diplomityöt ovat parempia kuin huonoimmat väitöskirjat. "
http://www.jyrkikontio.fi/attachments/File/Vaitoskirjojen_laatu_Final.pdfantikirahvi kirjoitti:
Niin no, psykologian tarkoitus ei kai sinänsä ole tuottaa MBTI:n tai ÄO:n kaltaisia testejä, joita ihminen voi soveltaa itseensä tunteakseen olonsa hyväksi tai huvittuakseen. Lisää samanlaisia testejä luultavasti löytäisit teineille ja nuorille naisille suunnatuista aikakausijulkaisuista. Ne kertovat mm. mikä automerkki olet ja minkälaista ihovoidetta sinun kannattaisi käyttää.
Sellaiset asiat kuin älykkyys ja persoonallisuus taas ovat paljon monitahoisempia ilmiöitä, joita on kovin vaikea typistää yhteen numeroon tai kuuteentoista lokeroon. Ennen kaikkea arvioitavan on hyvin vaikea arvioida niitä itse. Sen sijaan omasta älykkyydestään ja persoonallisuudestaan on helppo antaa näytteitä muiden arvioitavaksi, kuten sinä olet tänään tehnyt.
En osallistu keskusteluun tämän enempää vaan annan viimeisen sanan sinulle. Oma persoonallisuustyyppimittarini indikoi, että luultavasti haluat sen.Lopetetaan sitten tähän. Ei sinua voisi uskoa INTJ:ksi, niin harhaiset ovat käsityksesi asioista.
- metsään meni
m36-intj kirjoitti:
Väitätkö todellakin että gradun/diplomityön tekeminen eroaa väitöskirjan tekemisestä oleellisesti? Väitän ettei eroa, jos tekee diplomityönsä/gradunsa sillä tavoitteella että saa parhaan arvosanan. Omassa diplomityössäni sain myös aikaan uusia tuloksia, joita olisi voitu julkaista jossakin, mutta ohjaajani oli liian laiska suostuakseen tekemään tutkimuksen tuosta, vaikka työni valvoja ehdotti sitä.
"Suuri osa väitöskirjoista ei kuitenkaan täytä väitöskirjan vaatimuksia. Olin jokin aika sitten mukana kansainvälisessä työryhmässä määrittämässä oman alani väitöskirjojen laatukriteerejä. Vertasin muutamaa tuoretta väitöskirjaa sekä noihin kriteerieihin että TKK:n diplomitöiden arvosteluohjeisiin. Väitöskirjat eivät olisi läpäisseet kansainvälisiä vaatimuksia, mutta olisivat kyllä menneet melko hyvinä diplomitöinä. TKK:n tietotekniikan osastolla parhaat diplomityöt ovat parempia kuin huonoimmat väitöskirjat. "
http://www.jyrkikontio.fi/attachments/File/Vaitoskirjojen_laatu_Final.pdfVäitän, koska olen kirjoittanut molemmat, eli minulla on vertailupohjaa. Kyllä niillä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Gradun kirjoittaa muutamassa kuukaudessa ja väitöskirjaan meni neljä vuotta. Eli älä tule selittämään tänne asioita, joista et tiedä mitään, mutta joiden toivoisit olevan tietyllä (haluamallasi) tavalla.
- metsään meni
m36-intj kirjoitti:
Väitätkö todellakin että gradun/diplomityön tekeminen eroaa väitöskirjan tekemisestä oleellisesti? Väitän ettei eroa, jos tekee diplomityönsä/gradunsa sillä tavoitteella että saa parhaan arvosanan. Omassa diplomityössäni sain myös aikaan uusia tuloksia, joita olisi voitu julkaista jossakin, mutta ohjaajani oli liian laiska suostuakseen tekemään tutkimuksen tuosta, vaikka työni valvoja ehdotti sitä.
"Suuri osa väitöskirjoista ei kuitenkaan täytä väitöskirjan vaatimuksia. Olin jokin aika sitten mukana kansainvälisessä työryhmässä määrittämässä oman alani väitöskirjojen laatukriteerejä. Vertasin muutamaa tuoretta väitöskirjaa sekä noihin kriteerieihin että TKK:n diplomitöiden arvosteluohjeisiin. Väitöskirjat eivät olisi läpäisseet kansainvälisiä vaatimuksia, mutta olisivat kyllä menneet melko hyvinä diplomitöinä. TKK:n tietotekniikan osastolla parhaat diplomityöt ovat parempia kuin huonoimmat väitöskirjat. "
http://www.jyrkikontio.fi/attachments/File/Vaitoskirjojen_laatu_Final.pdfJa sisälukutaitokin taitaa olla hakusessa: "TKK:n tietotekniikan osastolla parhaat diplomityöt ovat parempia kuin huonoimmat väitöskirjat". Tämähän ei missään tapauksessa tarkoita sitä, että ne parhaat diplomityöt täyttäisivät väitöskirjan kriteerit.
- N-INFP
m36-intj kirjoitti:
Lopetetaan sitten tähän. Ei sinua voisi uskoa INTJ:ksi, niin harhaiset ovat käsityksesi asioista.
Anteeksi nyt vain, mutta sinä itse vaikutat jollain tavalla harhaiselta. Suhtaudut tuohon MBTI:hin kuin se olisi jonkinlainen "älykkyystesti" tai "ranking-lista".
MBTI:n kuten muidenkin persoonallisuusluokittelujen tarkoitushan on hahmottaa ja kuvailla ihmisten keskinäistä erilaisuutta, ei laittaa tyyppejä järjestykseen. Kaikilla tyypeillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.
Se, että olet INTJ ei tee sinusta sinänsä missään suhteessa parempaa ihmistä kuin muut MBTI-tyypit. metsään meni kirjoitti:
Väitän, koska olen kirjoittanut molemmat, eli minulla on vertailupohjaa. Kyllä niillä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Gradun kirjoittaa muutamassa kuukaudessa ja väitöskirjaan meni neljä vuotta. Eli älä tule selittämään tänne asioita, joista et tiedä mitään, mutta joiden toivoisit olevan tietyllä (haluamallasi) tavalla.
"Väitän, koska olen kirjoittanut molemmat, eli minulla on vertailupohjaa. Kyllä niillä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Gradun kirjoittaa muutamassa kuukaudessa ja väitöskirjaan meni neljä vuotta."
Riippuu vähän alasta, pelkkiin kokeellisiin simulointeihin meni minulla puoli vuotta aikaa yhteen graduun, ennenkuin tuloksista voi edes kirjoittaa mitään. Toiseen graduun meni reilusti yli vuoden verran aikaa (tein myös muita asioita, joten kokonaisaika vieläkin pidempi), eikä sitä olisi voinut tehdä paljoakaan nopeammin. Väitöskirjoja kyllä myös voidaan tehtailla nopeammassa tahdissa, enkä usko että tuo neljä vuotta pitää paikkaansa useimpien osalta.
Gradun vääntää muutamassa kuukaudessa jos haluaa, mutta voin vakuuttaa, että jos aihe on edes jollakin tapaa vaativa, aika ei tule riittämään missään tapauksessa. Vaikka olin jo tutustunut melko hyvin aiheeseeni alaan ennen gradun kirjoittamista, pelkkien sopivien tutkimusten löytäminen ja lukeminen vei silti useita kuukausia täysipäiväisesti tehtynä (n. 300 tutkimusta). Hyvän gradun tekoon vaaditaan ehkä noin puolen tuhannen tutkimusten lukemisen, ja niistä ehkä parhaat sata viitteenä. Muu aika meni sitten ohjelmointiin, piti toteuttaa mm. prosessorisimulaattori yhteen rinnakkaisprosessoriin, ja testata että se myös toimii. Sekä rakentaa sovellus. Ja sitten kirjoittaa itse gradu. Jos tuon kaiken tekee muutamassa kuukaudessa on melkoinen fakiiri.
Jos tekisin väitöskirjan, niin tutkimuksia ei olisi niin paljon enemmän, ehkä puolet enemmän, pari-kolme sataa viitettä ehkä.
Joka tapauksessa EN VÄITTÄNYT, etteikö väitöskirjaan menisi enemmän aikaa, mutta sama prosessi se kuitenkin on kuin kunnollisen gradun/diplomityön tekeminen. Jos arvosteluperusteita katselet, niin parhaan arvosanan saamiseksi vaaditaan gradussa että saa uusia tieteellisiä tuloksia aikaiseksi, se on ainakin ollut Helsingin yliopistossa periaatteena sillä alalla missä olen opiskellut. Parhaan arvosanan saamiseksi TKK:ssa löytyy taas arvosteluohjeessa että työn tulokset täytyy vastata alan kansainvälisten konferenssienjulkaisujen tasoa. Ja siis sain parhaan arvosanan.
Jos itse teit gradusi muutamassa kuukaudessa, niin se ei ollut mikään laaja työ, eikä varmaankaan saanut korkeinta arvosanaa. Oma työni oli kuitenkin sen verran laaja, ja sisälsi uusia tieteellisiä tuloksia, että siitä olisi voitu julkaista tutkimus.
Se riippuu vähän, kuten tuossa sanottiin, parhaat diplomityöt ovat parempia kuin huonoimmat väitöskirjat - eivätkä kumpikaan todennäköisesti täytä väitöskirjojen kriteerejä. Diplomitöiden ei tarvitsekaan, mutta jos väitöskirjat ovat tuollaisia, niin se laatu taitaa olla aika huono joidenkin väitelleiden osalta.- väljänutturainen
ei_voi_olla_totta kirjoitti:
Ei täällä kukaan pilkkaa tai mitätöi toisen mielipiteitä. Se on kylläkin pilkkaa, että aliarvioi toisen alan tutkinnon vähempiarvoiseksi kuin toisen.
Onkohan sinulla nyt ennakkoluuloja koulutettuja ihmisiä vastaan?Tuollainen sammakkojuttu on kommentti, jota normaali ihminen tuskin keskustelutoverilleen tokaisee, varsinkaan, jos haluaa esittää fiksua. Samoin esittelet ylimielisyyttäsi tuollaikin taas, että arvelet heti sinua arvostelleen olevan kouluttamaton ja ennakkoluuloinen arvon Sinua kohtaan, kirjaoppinesi.
Älykkyys, viisaus ja kirjaoppineisuus ovat selkeästi eri asioita. Ihanteellisesti ihmisessä esiintyy kaikki kolme. Usein valitettavasti vain yksi tai kaksi. Älykäs kirjanoppinut voi olla todella inhottava ylimielinen idiootti. Äly ilman oppeja voi olla turhautunut itseensä, koska tietää kykynsä ja on pettynyt saavutuksiinsa. Viisaus taitaa olla se, jolla pötkii pisimmälle, älystä tai koulutuksesta viis.
Minulle viisaus on tärkein asia kumppanissa. Älykin on ilahduttavaa ja no, melkein välttämätöntä loppujen lopuksi, jos rehellinen olen. Koulutus on asia, jota ihailen, mutta VAIN, jos koulutettu on kasvanut ihmisenä samassa tahdissa kuin kartuttanut oppiarvojaan. Oppineen, viisaan ja älykkään ihmisen kanssa elämä olisi juhlaa. Omahyväisen nokkelan päähänpänttääjän kanssa tuskin viipyisin kovin kauan. Katso peiliin. Näe vikasi ja korjaa ne. Muut näkevät ne joka tapauksessa. Kuten minunkin vikani, ja niiden parissa kamppailen elämäni loppuun. metsään meni kirjoitti:
Ja sisälukutaitokin taitaa olla hakusessa: "TKK:n tietotekniikan osastolla parhaat diplomityöt ovat parempia kuin huonoimmat väitöskirjat". Tämähän ei missään tapauksessa tarkoita sitä, että ne parhaat diplomityöt täyttäisivät väitöskirjan kriteerit.
"Tämähän ei missään tapauksessa tarkoita sitä, että ne parhaat diplomityöt täyttäisivät väitöskirjan kriteerit. "
Olenko missään väittänyt niin? Eikä se tuossa edes ole varma asia, etteivätkö jotkut parhaat diplomityöt voisi täyttää jopa väitöskirjojen kriteerejä. Lienee toki harvinaista. Sanoin vain, ettei hyvin tehdyn gradun/diplomityön prosessi eroa oleellisesti väitöskirjasta. Pienempi työ kuin väitöskirja, mutta oleellisesti kuitenkin sama asia. Jos itse teit huonon gradun, niin et voi yleistää sitä koskemaan kaikkia. Koska ilmiselvästi, jotkut tekevät parempia diplomitöitä kuin väitöskirjoja.- metsään meni
m36-intj kirjoitti:
"Väitän, koska olen kirjoittanut molemmat, eli minulla on vertailupohjaa. Kyllä niillä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Gradun kirjoittaa muutamassa kuukaudessa ja väitöskirjaan meni neljä vuotta."
Riippuu vähän alasta, pelkkiin kokeellisiin simulointeihin meni minulla puoli vuotta aikaa yhteen graduun, ennenkuin tuloksista voi edes kirjoittaa mitään. Toiseen graduun meni reilusti yli vuoden verran aikaa (tein myös muita asioita, joten kokonaisaika vieläkin pidempi), eikä sitä olisi voinut tehdä paljoakaan nopeammin. Väitöskirjoja kyllä myös voidaan tehtailla nopeammassa tahdissa, enkä usko että tuo neljä vuotta pitää paikkaansa useimpien osalta.
Gradun vääntää muutamassa kuukaudessa jos haluaa, mutta voin vakuuttaa, että jos aihe on edes jollakin tapaa vaativa, aika ei tule riittämään missään tapauksessa. Vaikka olin jo tutustunut melko hyvin aiheeseeni alaan ennen gradun kirjoittamista, pelkkien sopivien tutkimusten löytäminen ja lukeminen vei silti useita kuukausia täysipäiväisesti tehtynä (n. 300 tutkimusta). Hyvän gradun tekoon vaaditaan ehkä noin puolen tuhannen tutkimusten lukemisen, ja niistä ehkä parhaat sata viitteenä. Muu aika meni sitten ohjelmointiin, piti toteuttaa mm. prosessorisimulaattori yhteen rinnakkaisprosessoriin, ja testata että se myös toimii. Sekä rakentaa sovellus. Ja sitten kirjoittaa itse gradu. Jos tuon kaiken tekee muutamassa kuukaudessa on melkoinen fakiiri.
Jos tekisin väitöskirjan, niin tutkimuksia ei olisi niin paljon enemmän, ehkä puolet enemmän, pari-kolme sataa viitettä ehkä.
Joka tapauksessa EN VÄITTÄNYT, etteikö väitöskirjaan menisi enemmän aikaa, mutta sama prosessi se kuitenkin on kuin kunnollisen gradun/diplomityön tekeminen. Jos arvosteluperusteita katselet, niin parhaan arvosanan saamiseksi vaaditaan gradussa että saa uusia tieteellisiä tuloksia aikaiseksi, se on ainakin ollut Helsingin yliopistossa periaatteena sillä alalla missä olen opiskellut. Parhaan arvosanan saamiseksi TKK:ssa löytyy taas arvosteluohjeessa että työn tulokset täytyy vastata alan kansainvälisten konferenssienjulkaisujen tasoa. Ja siis sain parhaan arvosanan.
Jos itse teit gradusi muutamassa kuukaudessa, niin se ei ollut mikään laaja työ, eikä varmaankaan saanut korkeinta arvosanaa. Oma työni oli kuitenkin sen verran laaja, ja sisälsi uusia tieteellisiä tuloksia, että siitä olisi voitu julkaista tutkimus.
Se riippuu vähän, kuten tuossa sanottiin, parhaat diplomityöt ovat parempia kuin huonoimmat väitöskirjat - eivätkä kumpikaan todennäköisesti täytä väitöskirjojen kriteerejä. Diplomitöiden ei tarvitsekaan, mutta jos väitöskirjat ovat tuollaisia, niin se laatu taitaa olla aika huono joidenkin väitelleiden osalta.Eikö jokaisen gradun "tarkoituksena" ole saada uusia tieteellisiä tuloksia aikaiseksi?
Asia, jota sinä korostat ja painotat, on ITSESTÄÄNSELVYYS, koska graduhan on nimenomaan tieteellinen tutkielma. Jestas sentään, olet ilmeisesti todella sitä mieltä, että se itsestäänselvyys, että gradusi on sisältänyt julkaisukelpoisia tieteellisiä tuloksia, tekee sinun gradustasi jotenkin erikoisen ja ehkä jopa väitöskirjaan verrattavan? - metsään meni
m36-intj kirjoitti:
"Tämähän ei missään tapauksessa tarkoita sitä, että ne parhaat diplomityöt täyttäisivät väitöskirjan kriteerit. "
Olenko missään väittänyt niin? Eikä se tuossa edes ole varma asia, etteivätkö jotkut parhaat diplomityöt voisi täyttää jopa väitöskirjojen kriteerejä. Lienee toki harvinaista. Sanoin vain, ettei hyvin tehdyn gradun/diplomityön prosessi eroa oleellisesti väitöskirjasta. Pienempi työ kuin väitöskirja, mutta oleellisesti kuitenkin sama asia. Jos itse teit huonon gradun, niin et voi yleistää sitä koskemaan kaikkia. Koska ilmiselvästi, jotkut tekevät parempia diplomitöitä kuin väitöskirjoja.Jos olisin tehnyt huonon gradun, niin olisinkohan päässyt jatkamaan tohtoriksi asti?
Pieni vinkki: riviesi välistä paistaa huono itsetunto ja alemmuudentunne, kun pyrit koko ajan kyseenalaistamaan toisten opiskeluansioita. metsään meni kirjoitti:
Eikö jokaisen gradun "tarkoituksena" ole saada uusia tieteellisiä tuloksia aikaiseksi?
Asia, jota sinä korostat ja painotat, on ITSESTÄÄNSELVYYS, koska graduhan on nimenomaan tieteellinen tutkielma. Jestas sentään, olet ilmeisesti todella sitä mieltä, että se itsestäänselvyys, että gradusi on sisältänyt julkaisukelpoisia tieteellisiä tuloksia, tekee sinun gradustasi jotenkin erikoisen ja ehkä jopa väitöskirjaan verrattavan?Useimmat gradut eivät kelpaa mihinkään tieteellisten tulostensa puolesta - kyse oli tulosten tieteellisestä julkaisukelpoisuudesta. Vain parhaiden gradujen/diplomitöiden tulokset kelpaavat esitettäviksi joissakin tieteellisessä konferensseissa. Sanotaanko ehkä 5-10% kaikista graduista. Jos ei tee gradua, jonka tulokset ovat tällaisia, ei voi verrata työtään väitöskirjaan. Tämän vuoksi myös jotkut diplomityöt tai gradut voivat ylittää jonkun huonomman väitöskirjan tason.
metsään meni kirjoitti:
Jos olisin tehnyt huonon gradun, niin olisinkohan päässyt jatkamaan tohtoriksi asti?
Pieni vinkki: riviesi välistä paistaa huono itsetunto ja alemmuudentunne, kun pyrit koko ajan kyseenalaistamaan toisten opiskeluansioita.Kyseenalaistan toisten opiskeluansioita sen vuoksi, että en pidä näistä "valetohtoreista", joiden tieteelliset ansiot eivät ylitä edes tavallisen maisterin/DI:n ansioita.
"Väitösinflaatio rämettää yliopiston"
http://www.soc.utu.fi/laitokset/valtio-oppi/oppiaine/henkilokunta/Kanava_0308.pdfN-INFP kirjoitti:
Anteeksi nyt vain, mutta sinä itse vaikutat jollain tavalla harhaiselta. Suhtaudut tuohon MBTI:hin kuin se olisi jonkinlainen "älykkyystesti" tai "ranking-lista".
MBTI:n kuten muidenkin persoonallisuusluokittelujen tarkoitushan on hahmottaa ja kuvailla ihmisten keskinäistä erilaisuutta, ei laittaa tyyppejä järjestykseen. Kaikilla tyypeillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.
Se, että olet INTJ ei tee sinusta sinänsä missään suhteessa parempaa ihmistä kuin muut MBTI-tyypit.?
Mieti uudelleen mitä olet kirjoittanut - ei liity edellisiin kirjoituksiini mitenkään.- metsään meni
m36-intj kirjoitti:
Kyseenalaistan toisten opiskeluansioita sen vuoksi, että en pidä näistä "valetohtoreista", joiden tieteelliset ansiot eivät ylitä edes tavallisen maisterin/DI:n ansioita.
"Väitösinflaatio rämettää yliopiston"
http://www.soc.utu.fi/laitokset/valtio-oppi/oppiaine/henkilokunta/Kanava_0308.pdfEn voi enää muuta todeta tämän keskustelun päätteeksi, kuin että "Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista".
metsään meni kirjoitti:
En voi enää muuta todeta tämän keskustelun päätteeksi, kuin että "Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista".
Sanoit tehneesi väitöskirjan, mutta vaikutat kuitenkin melko tylsältä tyypiltä. Nykyinen alasi on todennäköisesti yhtä tylsä kuin miltä kuulostat :)
- Dr Obvious
ihgpudry kirjoitti:
Fantasioi INTJ esimerkkinaisesi sänkyysi. Hyvää seksiseuraa ?
Entä kuinka hän selviää lapsienne kanssa ja yhteisellä lomamatkallanne.M36 on jo kertonut, etteivät häntä kiinnosta seksi ja lomailu ja lapsikin pitäisi olla kai sitä varten että olisi perijä. Joten tuollainen nainen voisi sopia hänelle.
- Dr Obvious
m36-intj kirjoitti:
"Väitän, koska olen kirjoittanut molemmat, eli minulla on vertailupohjaa. Kyllä niillä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Gradun kirjoittaa muutamassa kuukaudessa ja väitöskirjaan meni neljä vuotta."
Riippuu vähän alasta, pelkkiin kokeellisiin simulointeihin meni minulla puoli vuotta aikaa yhteen graduun, ennenkuin tuloksista voi edes kirjoittaa mitään. Toiseen graduun meni reilusti yli vuoden verran aikaa (tein myös muita asioita, joten kokonaisaika vieläkin pidempi), eikä sitä olisi voinut tehdä paljoakaan nopeammin. Väitöskirjoja kyllä myös voidaan tehtailla nopeammassa tahdissa, enkä usko että tuo neljä vuotta pitää paikkaansa useimpien osalta.
Gradun vääntää muutamassa kuukaudessa jos haluaa, mutta voin vakuuttaa, että jos aihe on edes jollakin tapaa vaativa, aika ei tule riittämään missään tapauksessa. Vaikka olin jo tutustunut melko hyvin aiheeseeni alaan ennen gradun kirjoittamista, pelkkien sopivien tutkimusten löytäminen ja lukeminen vei silti useita kuukausia täysipäiväisesti tehtynä (n. 300 tutkimusta). Hyvän gradun tekoon vaaditaan ehkä noin puolen tuhannen tutkimusten lukemisen, ja niistä ehkä parhaat sata viitteenä. Muu aika meni sitten ohjelmointiin, piti toteuttaa mm. prosessorisimulaattori yhteen rinnakkaisprosessoriin, ja testata että se myös toimii. Sekä rakentaa sovellus. Ja sitten kirjoittaa itse gradu. Jos tuon kaiken tekee muutamassa kuukaudessa on melkoinen fakiiri.
Jos tekisin väitöskirjan, niin tutkimuksia ei olisi niin paljon enemmän, ehkä puolet enemmän, pari-kolme sataa viitettä ehkä.
Joka tapauksessa EN VÄITTÄNYT, etteikö väitöskirjaan menisi enemmän aikaa, mutta sama prosessi se kuitenkin on kuin kunnollisen gradun/diplomityön tekeminen. Jos arvosteluperusteita katselet, niin parhaan arvosanan saamiseksi vaaditaan gradussa että saa uusia tieteellisiä tuloksia aikaiseksi, se on ainakin ollut Helsingin yliopistossa periaatteena sillä alalla missä olen opiskellut. Parhaan arvosanan saamiseksi TKK:ssa löytyy taas arvosteluohjeessa että työn tulokset täytyy vastata alan kansainvälisten konferenssienjulkaisujen tasoa. Ja siis sain parhaan arvosanan.
Jos itse teit gradusi muutamassa kuukaudessa, niin se ei ollut mikään laaja työ, eikä varmaankaan saanut korkeinta arvosanaa. Oma työni oli kuitenkin sen verran laaja, ja sisälsi uusia tieteellisiä tuloksia, että siitä olisi voitu julkaista tutkimus.
Se riippuu vähän, kuten tuossa sanottiin, parhaat diplomityöt ovat parempia kuin huonoimmat väitöskirjat - eivätkä kumpikaan todennäköisesti täytä väitöskirjojen kriteerejä. Diplomitöiden ei tarvitsekaan, mutta jos väitöskirjat ovat tuollaisia, niin se laatu taitaa olla aika huono joidenkin väitelleiden osalta.Taso on kyllä laskenut mutta edelleen VK:aan menee paljon enemmän aikaa kuin graduun. Tein molemmat parhailla arvosanoilla (gradu, HY, 3/3, 6kk; VK, TKK, kiittäen hyväksytty, 4 v) ja VK:ssa oli 8 julkaisua, gradussa ei yhtään (joskin väänsin sen materiaalista 3 myöhemmin). Huono VK ei vastaa edes hyvää gradua mutta nykyään menee ihme tekeleitä läpi kun niistä saa laitokselle hyvät rahat.
- ihgpudry
Dr Obvious kirjoitti:
Taso on kyllä laskenut mutta edelleen VK:aan menee paljon enemmän aikaa kuin graduun. Tein molemmat parhailla arvosanoilla (gradu, HY, 3/3, 6kk; VK, TKK, kiittäen hyväksytty, 4 v) ja VK:ssa oli 8 julkaisua, gradussa ei yhtään (joskin väänsin sen materiaalista 3 myöhemmin). Huono VK ei vastaa edes hyvää gradua mutta nykyään menee ihme tekeleitä läpi kun niistä saa laitokselle hyvät rahat.
Tutkimuksen tehtävänä on tuottaa uutta tietoa. Yhteiskunta maksaa tutkimustyöstä, jotta meillä olisi leipää tulevaisuudessakin. Väitöskirjassa tulosten uutuutta ja merkittävyyttä ovat vaaditaan, gradussa ei.
Hyvä innovaatio voi ainakin teoriassa syntyä jo gradua tehdessä. Sitä, onko idea oikeasti hyvä, arvoidaan julkaisemalla se kansainvälisesä julkaisussa. Koska gradussa julkaisemista ei vaadita, idean laatu jää huhupuheiden ja mielipiteiden varaan.
Nykyään tutkimus on tiimityötä, jossa yksittäisen aloittelevan tutkijan osuuden erottaminen on vaikeaa. Keskittyminen julkaisujen ja väitösten määrään saattaa johtaa varmoja tuloksia tuottavaan tutkimukseen riskialttiimman merkittäviä tuloksia tuottavan tutkimuksen sijaan.
Oli miten oli, kinastelu siitä onko minun keksintöni parempi kuin sinun keksintösi, liittyy huonosti ketjun aiheeseen. ihgpudry kirjoitti:
Tutkimuksen tehtävänä on tuottaa uutta tietoa. Yhteiskunta maksaa tutkimustyöstä, jotta meillä olisi leipää tulevaisuudessakin. Väitöskirjassa tulosten uutuutta ja merkittävyyttä ovat vaaditaan, gradussa ei.
Hyvä innovaatio voi ainakin teoriassa syntyä jo gradua tehdessä. Sitä, onko idea oikeasti hyvä, arvoidaan julkaisemalla se kansainvälisesä julkaisussa. Koska gradussa julkaisemista ei vaadita, idean laatu jää huhupuheiden ja mielipiteiden varaan.
Nykyään tutkimus on tiimityötä, jossa yksittäisen aloittelevan tutkijan osuuden erottaminen on vaikeaa. Keskittyminen julkaisujen ja väitösten määrään saattaa johtaa varmoja tuloksia tuottavaan tutkimukseen riskialttiimman merkittäviä tuloksia tuottavan tutkimuksen sijaan.
Oli miten oli, kinastelu siitä onko minun keksintöni parempi kuin sinun keksintösi, liittyy huonosti ketjun aiheeseen."Väitöskirjassa tulosten uutuutta ja merkittävyyttä ovat vaaditaan, gradussa ei."
Tosin gradussa kyllä vaaditaan jonkin verran, mikäli haluaa parhaimman arvosanan. Useimmat menevät tietysti siitä kohtaa mistä aita on matalin, koska gradusta ei useinkaan saa mitään rahaa, mutta jo gradu/diplomityö tarjoaa mahdollisuuden demonstroida tutkijantaitojaan.
"Nykyään tutkimus on tiimityötä, jossa yksittäisen aloittelevan tutkijan osuuden erottaminen on vaikeaa. Keskittyminen julkaisujen ja väitösten määrään saattaa johtaa varmoja tuloksia tuottavaan tutkimukseen riskialttiimman merkittäviä tuloksia tuottavan tutkimuksen sijaan."
Parhaat väitöskirjat ovat useinkin (ei toki aina) monografioita, jossa tekijä tekee kaiken yksin. Nippuväitöskirjat ovat usein tasoltaan huonoja (poikkeuksia tietysti löytyy), eikä niistä käy ilmi edes ovatko tutkijan ideat hänen omasta päästään edes peräisin. Nippuväitöskirjoissa on minimilaatu taattu, mutta se taso onkin usein heikko. Kyse on enemmänkin rahasta, ihmiset haluavat rahaa, että joku maksaa heidän usein surkeasta tieteellisestä kontribuutiostaan edes jotakin. Tiede taipuu kuitenkin huonosti kaikkeen mitä nykyään vaaditaan. Niitä hyviä tuloksia ei voi pakottaa esiin rahalla ja tiukat aikataulut sopivat myös tieteeseen erittäin huonosti.
Jos itse tekisin väitöskirjan, niin se olisi monografia, eikä mitään tiimityöskentelyä. Muut ihmiset vain haittaisivat omaa työtäni, se on kyllä nähty. Kysyin myös kaveriltani, että pitäisikö meidän tehdä väikkäri, kun se on jonkinlainen tutkijan ajokortti. Hän totesi ettei kannattaisi, sillä hänen omat tutkimusintressinsä vaihtelevat alasta toiseen, kuten minunkin. Joilloin joltakin alalta hankittu tohtorin pätevyys ei sitten auta paljon kun ala vaihtuu. Lisäksi aiheen pitäisi sitten olla todella hyvä, jos tuollaiseen ryhtyy.Dr Obvious kirjoitti:
Taso on kyllä laskenut mutta edelleen VK:aan menee paljon enemmän aikaa kuin graduun. Tein molemmat parhailla arvosanoilla (gradu, HY, 3/3, 6kk; VK, TKK, kiittäen hyväksytty, 4 v) ja VK:ssa oli 8 julkaisua, gradussa ei yhtään (joskin väänsin sen materiaalista 3 myöhemmin). Huono VK ei vastaa edes hyvää gradua mutta nykyään menee ihme tekeleitä läpi kun niistä saa laitokselle hyvät rahat.
Oma DI-työni oli varmaan enemmänkin lisensiaatintyön kokoinen.
Mutta tohtorinopintoihin liittyy myös jonkin verran opiskelua, se taisi olla että tohtorinväitöskirja 180 op, ja 60 op lisäopintoja. Jos nuo laskee mukaan, kuten maisterin opinnot (opinnot jotka tulevat kandidaattivaiheen jälkeen) niin silloin menee maisterin tutkintoon kokonaisuudessaan 120 op, ja tohtorintutkintoon 240 op, eli vain kaksinkertainen ero. Itse lopputöiden ero on toki suuri eli 30 op vs 180 op. Tohtorin tutkinnossa on siis vähemmän opiskelua, enemmän oman tutkimuksen tekoa.
On myös muistettava, että koko maisterin tutkinto itsessään on laajempi tutkinto kuin tohtorin tutkinto (300 op vs 240 op), ja maisterin osakin on vain puolet pienempi kuin koko tohtorin tutkinto.- N-INFP
m36-intj kirjoitti:
?
Mieti uudelleen mitä olet kirjoittanut - ei liity edellisiin kirjoituksiini mitenkään.No, tarkoitin viestilläni lähinnä tiettyä älyllistä ylemmyydentunnetta (saattaa toki olla osittain aiheellistakin), älykkyyden ylikorostamista ja keinotekoistakin irrottamista muusta elämästä.
Ja viestini perustui myös muihin kirjoituksiisi (olet helposti muistiin jäävä nimimerkki/tyyppi), ei vain tähän ketjuun.
Mutta nuo taitavat olla itse asiassa aika tyypillisiä INTJ:n heikkouksia ja jonkinlaisia helmasyntejä, joten ei niistä välttämättä sen enempää. Ja luultavasti et itse koe edes niitä heikkouksina. :) - metsään meni
m36-intj kirjoitti:
Oma DI-työni oli varmaan enemmänkin lisensiaatintyön kokoinen.
Mutta tohtorinopintoihin liittyy myös jonkin verran opiskelua, se taisi olla että tohtorinväitöskirja 180 op, ja 60 op lisäopintoja. Jos nuo laskee mukaan, kuten maisterin opinnot (opinnot jotka tulevat kandidaattivaiheen jälkeen) niin silloin menee maisterin tutkintoon kokonaisuudessaan 120 op, ja tohtorintutkintoon 240 op, eli vain kaksinkertainen ero. Itse lopputöiden ero on toki suuri eli 30 op vs 180 op. Tohtorin tutkinnossa on siis vähemmän opiskelua, enemmän oman tutkimuksen tekoa.
On myös muistettava, että koko maisterin tutkinto itsessään on laajempi tutkinto kuin tohtorin tutkinto (300 op vs 240 op), ja maisterin osakin on vain puolet pienempi kuin koko tohtorin tutkinto.Siis ei voi olla totta, ettet voi lopettaa näitä pseudovertailujasi, joiden ainoa tarkoitus on vahvistaa oma käsitystäsi siitä, että olet väärinymmärretty nero.
"Oma DI-työni oli varmaan enemmänkin lisensiaatintyön kokoinen". Ehkä sinun mielestäsi. Mutta se oli kuitenkin DI-työ, ei lisensiaatintyö saati sitten väitöskirja. Tyydy nyt siihen tai kirjoita sinäkin se väitöskirja. Nämä kaksi mahdollisuutta on olemassa.
Että ihminen voi olla _syvästi kateellinen_ toisille, jotka ovat sitten jatkaneet opiskeluaan, tehneet tutkimustyötä ja kirjoittaneet sen väitöskirjan. Koko tekstisi on täynnä kateellisen panettelua, mitään muuta rivien välistä ei voi lukea. Uskomatonta! - Lollolloo**
m36-intj kirjoitti:
Kyseenalaistan toisten opiskeluansioita sen vuoksi, että en pidä näistä "valetohtoreista", joiden tieteelliset ansiot eivät ylitä edes tavallisen maisterin/DI:n ansioita.
"Väitösinflaatio rämettää yliopiston"
http://www.soc.utu.fi/laitokset/valtio-oppi/oppiaine/henkilokunta/Kanava_0308.pdfMikä sinä luulet olevasi arvioimaan sitä, kuka on valetohtori ja kuka ei? Kyllä näistä asioista päättävät aivan muut tahot.
- Tuleva tohtori
m36-intj kirjoitti:
Sanoit tehneesi väitöskirjan, mutta vaikutat kuitenkin melko tylsältä tyypiltä. Nykyinen alasi on todennäköisesti yhtä tylsä kuin miltä kuulostat :)
Hyvä gradu voi olla väitöskirjatasoa, mutta silti sen tuottamat tulokset harvoin riittävät itsenäiseen tieteelliseen julkaisuun kv.tieteellissä lehdessä, konferenssiesitykseen kylläkin. Väitöskirjassa pitää olla, ainakin omalla alallani, 4-6 referoitua kv.julkaisua, joissa on kirjoittajana työpanoksen suhteen. Tieteellinen kirjoittaminen on usein aika erilaista kuin gradussa, vaikka osa graduista voi ollakin englanniksi ja tieteellisesti hyvää tekstiä.
Usein vaikka gradun tekijä tekee työn itse ja ideoi työn toteutuksessakin isoja osuuksia, silti idea työn takana on melkein aina ohjaajan. Eli on hyvin harvinaista, että tutkimuksellisesti työ on enemmän suorittavaa tasoa kuin varsinaisesti tutkimuksen suunnittelua (mitä jo useimmiten vaaditaan väitöskirjassa jo jonkin verran). Ja usein aihe annetaan sellaiseksi, että tuloksien saaminen on mahdollista. Tutkimuksessa taas useammin aiheet on haastavampia eikä alussa ole itsestään selvää saadaanko tulos lopussa. Päätä saa lyödä seinään ja suunnitelmaa muuttaa. Gradu on siis paljon suoraviivaisempi projekti kuin väitöskirja.
Koska olen luonnontieteelliseltä alalta tunnen vain sen vaatimukset, en tiedä onko TKK:n väitöskirjavaatimukset alempia. En kyllä usko. - kirj. virhe
Tuleva tohtori kirjoitti:
Hyvä gradu voi olla väitöskirjatasoa, mutta silti sen tuottamat tulokset harvoin riittävät itsenäiseen tieteelliseen julkaisuun kv.tieteellissä lehdessä, konferenssiesitykseen kylläkin. Väitöskirjassa pitää olla, ainakin omalla alallani, 4-6 referoitua kv.julkaisua, joissa on kirjoittajana työpanoksen suhteen. Tieteellinen kirjoittaminen on usein aika erilaista kuin gradussa, vaikka osa graduista voi ollakin englanniksi ja tieteellisesti hyvää tekstiä.
Usein vaikka gradun tekijä tekee työn itse ja ideoi työn toteutuksessakin isoja osuuksia, silti idea työn takana on melkein aina ohjaajan. Eli on hyvin harvinaista, että tutkimuksellisesti työ on enemmän suorittavaa tasoa kuin varsinaisesti tutkimuksen suunnittelua (mitä jo useimmiten vaaditaan väitöskirjassa jo jonkin verran). Ja usein aihe annetaan sellaiseksi, että tuloksien saaminen on mahdollista. Tutkimuksessa taas useammin aiheet on haastavampia eikä alussa ole itsestään selvää saadaanko tulos lopussa. Päätä saa lyödä seinään ja suunnitelmaa muuttaa. Gradu on siis paljon suoraviivaisempi projekti kuin väitöskirja.
Koska olen luonnontieteelliseltä alalta tunnen vain sen vaatimukset, en tiedä onko TKK:n väitöskirjavaatimukset alempia. En kyllä usko.Siis 4-6 julkaisua, jossa on 1.kirjoittajana ja lisäksi suurin työpanos.
- Dr Obvious
m36-intj kirjoitti:
"Väitöskirjassa tulosten uutuutta ja merkittävyyttä ovat vaaditaan, gradussa ei."
Tosin gradussa kyllä vaaditaan jonkin verran, mikäli haluaa parhaimman arvosanan. Useimmat menevät tietysti siitä kohtaa mistä aita on matalin, koska gradusta ei useinkaan saa mitään rahaa, mutta jo gradu/diplomityö tarjoaa mahdollisuuden demonstroida tutkijantaitojaan.
"Nykyään tutkimus on tiimityötä, jossa yksittäisen aloittelevan tutkijan osuuden erottaminen on vaikeaa. Keskittyminen julkaisujen ja väitösten määrään saattaa johtaa varmoja tuloksia tuottavaan tutkimukseen riskialttiimman merkittäviä tuloksia tuottavan tutkimuksen sijaan."
Parhaat väitöskirjat ovat useinkin (ei toki aina) monografioita, jossa tekijä tekee kaiken yksin. Nippuväitöskirjat ovat usein tasoltaan huonoja (poikkeuksia tietysti löytyy), eikä niistä käy ilmi edes ovatko tutkijan ideat hänen omasta päästään edes peräisin. Nippuväitöskirjoissa on minimilaatu taattu, mutta se taso onkin usein heikko. Kyse on enemmänkin rahasta, ihmiset haluavat rahaa, että joku maksaa heidän usein surkeasta tieteellisestä kontribuutiostaan edes jotakin. Tiede taipuu kuitenkin huonosti kaikkeen mitä nykyään vaaditaan. Niitä hyviä tuloksia ei voi pakottaa esiin rahalla ja tiukat aikataulut sopivat myös tieteeseen erittäin huonosti.
Jos itse tekisin väitöskirjan, niin se olisi monografia, eikä mitään tiimityöskentelyä. Muut ihmiset vain haittaisivat omaa työtäni, se on kyllä nähty. Kysyin myös kaveriltani, että pitäisikö meidän tehdä väikkäri, kun se on jonkinlainen tutkijan ajokortti. Hän totesi ettei kannattaisi, sillä hänen omat tutkimusintressinsä vaihtelevat alasta toiseen, kuten minunkin. Joilloin joltakin alalta hankittu tohtorin pätevyys ei sitten auta paljon kun ala vaihtuu. Lisäksi aiheen pitäisi sitten olla todella hyvä, jos tuollaiseen ryhtyy.Minun käsitykseni monografiasta on kyllä se että sillä viitataan yhteen mittavaan kirjoitelmaan ilman julkaisuja kun taas nippu-VK:ssa on joukko julkaisuja ja niiden pohjalta tehty tausta- ja yhteenveto-osuus (omani oli tällainen). Suunnittelin ja tein kaiken kokeellisen tyon itse muutamaa analyysia lukuunottamatta ja kirjoitin kaikki julkaisut. Ei monografia vs nippu-VK kerro mitään siitä kuinka paljon itse on tehnyt ellei katso nippu-VK:n artikkelien kirjoittajalistaa (VK:n tekijän tulisi olla aina ensimmäinen tai toinen varsinkin jos julkaisuja on vain muutama).
- Dr Obvious
kirj. virhe kirjoitti:
Siis 4-6 julkaisua, jossa on 1.kirjoittajana ja lisäksi suurin työpanos.
Saa niitä julkaisuja gradustakin jo se on kunnolla tehty, itsekin tein niitä jälkikäteen kolme. Gradun aihetta ja tutkimusmenetelmiä en tosin itse päättänyt toisin kuin VK:n. VK:ssa pitää olla paljon suurempi oma panos tyon suunnitteluun.
metsään meni kirjoitti:
Siis ei voi olla totta, ettet voi lopettaa näitä pseudovertailujasi, joiden ainoa tarkoitus on vahvistaa oma käsitystäsi siitä, että olet väärinymmärretty nero.
"Oma DI-työni oli varmaan enemmänkin lisensiaatintyön kokoinen". Ehkä sinun mielestäsi. Mutta se oli kuitenkin DI-työ, ei lisensiaatintyö saati sitten väitöskirja. Tyydy nyt siihen tai kirjoita sinäkin se väitöskirja. Nämä kaksi mahdollisuutta on olemassa.
Että ihminen voi olla _syvästi kateellinen_ toisille, jotka ovat sitten jatkaneet opiskeluaan, tehneet tutkimustyötä ja kirjoittaneet sen väitöskirjan. Koko tekstisi on täynnä kateellisen panettelua, mitään muuta rivien välistä ei voi lukea. Uskomatonta!Et kykene edes asialliseen keskusteluun. Tällä palstalla löytyy muita tohtoreita, jotka siihen näyttävät kykenevän. Opi ensin objektiivinen keskustelu ja ajattelu, ilmeisesti väitöskirjasi tekeminen ei sittenkään ole opettanut sinua oikeille tavoille.
- Kyllin kyllästynyt
Dr Obvious kirjoitti:
Saa niitä julkaisuja gradustakin jo se on kunnolla tehty, itsekin tein niitä jälkikäteen kolme. Gradun aihetta ja tutkimusmenetelmiä en tosin itse päättänyt toisin kuin VK:n. VK:ssa pitää olla paljon suurempi oma panos tyon suunnitteluun.
Kannattaisikohan teidän jatkaa keskustelua jollain toisella foorumilla? Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä nettideittailun kanssa. Toki keskustelut aina rönsyilev'ät, mutta rajansa kaikella. :)
Dr Obvious kirjoitti:
Minun käsitykseni monografiasta on kyllä se että sillä viitataan yhteen mittavaan kirjoitelmaan ilman julkaisuja kun taas nippu-VK:ssa on joukko julkaisuja ja niiden pohjalta tehty tausta- ja yhteenveto-osuus (omani oli tällainen). Suunnittelin ja tein kaiken kokeellisen tyon itse muutamaa analyysia lukuunottamatta ja kirjoitin kaikki julkaisut. Ei monografia vs nippu-VK kerro mitään siitä kuinka paljon itse on tehnyt ellei katso nippu-VK:n artikkelien kirjoittajalistaa (VK:n tekijän tulisi olla aina ensimmäinen tai toinen varsinkin jos julkaisuja on vain muutama).
Niin, tarkoitin vain että monografiassa voi ainakin olla varma että tekijä on itse tehnyt työnsä kaikinpuolin. Nippuväitöskirjoissa asia toteutuu vaihtelevasti. Muutenkin tuollaiset yhteenvedot aikaisemmista tutkimuksista sopii mielestäni vähän huonosti yhteen väitöskirjan kanssa. Monestihan siinä käy niin, että pelkät tutkimuspaperit ovat kiinnostavia (jos ovat), ja itse väitöskirja jää epäkiinnostavaksi, koska kaikki oleellinen löytyy jo julkaistuissa tutkimuksissa, usein yksityiskohtaisemmin kuin mitä väitöskirjassa esitetään.
Jäi myös mietityttämään, kun tuollaisia nippuväikkäreitä lukee, että mitä lisäarvoa ne tuovat, jos poissuljetaan ne tutkimukset joihin ne perustuvat. Ainakin omalta alaltani, eli fysiikan alalta, on tullut vastaan jopa tuollaisia ohuita 40 sivun nippuväitöskirjoja (monografioita ei kyllä paljon tehdäkään), jotka siis perustuvat aikaisempiin tutkimuksiin. Itse väitöskirjan pitäisi tuoda paljon lisäarvoa vielä, mutta tuollainen sivumäärä menee kevyesti kun kirjoittaa taustat, ja toistaa mitä on tullut aikaisemmin tehtyä. Monet gradutkin ovat paljon mahtavampia kooltaan.Dr Obvious kirjoitti:
Saa niitä julkaisuja gradustakin jo se on kunnolla tehty, itsekin tein niitä jälkikäteen kolme. Gradun aihetta ja tutkimusmenetelmiä en tosin itse päättänyt toisin kuin VK:n. VK:ssa pitää olla paljon suurempi oma panos tyon suunnitteluun.
Tämä vähän riippuu. TKK:ssa sain kyllä tehdä diplomityöhöni ihan kaiken, myös tutkimussuunnittelun. Itse asiassa tutkimussuunnitelmani myös muuttui työn aikana, eikä ohjaajalla ollut mitään kontribuutiota tähän. Alussa ei kyllä ollut mitään varmuutta mitä lopputulos tulisi olemaan. Vasta viimeisillä metreillä sain idean mitä se lopputulos tulisi oikeastaan olemaan, ja oli onni että siitä tulikin jotakin hyviä tuloksia.
Kun tein graduani yliopistossa, sain kaiken valmiiksi eteeni, ihan otsikkoa myöten, ja mitä tuloksia piti olla, eli oli ihan eri juttu - samantasoinen tutkinto kuitenkin.- Dr Obvious
m36-intj kirjoitti:
Niin, tarkoitin vain että monografiassa voi ainakin olla varma että tekijä on itse tehnyt työnsä kaikinpuolin. Nippuväitöskirjoissa asia toteutuu vaihtelevasti. Muutenkin tuollaiset yhteenvedot aikaisemmista tutkimuksista sopii mielestäni vähän huonosti yhteen väitöskirjan kanssa. Monestihan siinä käy niin, että pelkät tutkimuspaperit ovat kiinnostavia (jos ovat), ja itse väitöskirja jää epäkiinnostavaksi, koska kaikki oleellinen löytyy jo julkaistuissa tutkimuksissa, usein yksityiskohtaisemmin kuin mitä väitöskirjassa esitetään.
Jäi myös mietityttämään, kun tuollaisia nippuväikkäreitä lukee, että mitä lisäarvoa ne tuovat, jos poissuljetaan ne tutkimukset joihin ne perustuvat. Ainakin omalta alaltani, eli fysiikan alalta, on tullut vastaan jopa tuollaisia ohuita 40 sivun nippuväitöskirjoja (monografioita ei kyllä paljon tehdäkään), jotka siis perustuvat aikaisempiin tutkimuksiin. Itse väitöskirjan pitäisi tuoda paljon lisäarvoa vielä, mutta tuollainen sivumäärä menee kevyesti kun kirjoittaa taustat, ja toistaa mitä on tullut aikaisemmin tehtyä. Monet gradutkin ovat paljon mahtavampia kooltaan.No itseasiassa monografiasta voi sanoa vain sen että sen on kirjoittanut yksi henkilo. Monilla aloilla sellainen kielii myos siitä, etteivät tulokset kelpaa julkaistavaksi.
Nippu-VK:ssahan ideana on se että julkaisuja yhdistää keskeinen teema joka siinä tulee selkeästi tuoda esille. Siihen kootaan julkaisujen keskeiset tulokset nimenomaan menemättä yksityiskohtiin jotka ilmenevät niistä julkaisuista, kaikkea ei tule toistaa. Huonon nippu-VK:n tunnusmerkkejä ovat epäselvä teema ja julkaisujen huono yhteensopivuus tai kattavuus. Koko ei takaa mitään, olen nähnyt massiivisia tekeleitä joissa asian ja punaisen langan puute on yritetty hukuttaa sanatulvaan. Tiukempi, johdonmukainen paketti on parempaa luettavaa. - Dr Obvious
m36-intj kirjoitti:
Tämä vähän riippuu. TKK:ssa sain kyllä tehdä diplomityöhöni ihan kaiken, myös tutkimussuunnittelun. Itse asiassa tutkimussuunnitelmani myös muuttui työn aikana, eikä ohjaajalla ollut mitään kontribuutiota tähän. Alussa ei kyllä ollut mitään varmuutta mitä lopputulos tulisi olemaan. Vasta viimeisillä metreillä sain idean mitä se lopputulos tulisi oikeastaan olemaan, ja oli onni että siitä tulikin jotakin hyviä tuloksia.
Kun tein graduani yliopistossa, sain kaiken valmiiksi eteeni, ihan otsikkoa myöten, ja mitä tuloksia piti olla, eli oli ihan eri juttu - samantasoinen tutkinto kuitenkin.Tein oman graduni firmalle hyvällä ohjauksella ja se olikin hyvä oppitie tutkijaksi. Tuloksista ei toki ollut ennalta selvyyttä. VK:n teinkin sitten kokonaan itse kun olin jo valmis tutkija, ohjaaja oli vain nimi paperissa (ja julkaisuissa :-))
- Poikamies 39-vee
Koulutuksella ja tittelillä ei ole väliä, olipa sitten mies tai nainen, kunhan vain edellä mainitut asiat eivät ole kilahtaneet päähän (= pätemisen mitta) ja rajoita liikaa ihmisen maailmankuvaa. Melko oleellista on myös se, että ihminen ymmärtää erottaa toisistaan työn ja parisuhteen riittävän hyvin.
- sdhsdhsdfhadrgadrg
Ei koulutus ole mikään este kiinnostumiselle. Hankalaksi menisi kumppanin etsintä jos koulutus olisi määräävä tekijä. Luonne ja ulkonäkö ratkaisee jos nyt suoraan sanotaan.
Se että tietää paljon asioita joltain kapealta sektorilta ei tee ihmisestä fiksua ja ei se oikein kerro älykkyydestäkään välttämättä. Saattaa olla sosiaalisilta kyvyiltään tosi kömpelö vaikka osaisikin derivoida ;D
Eli mielestäni koulutus ei kerro juuri mitään ihmisestä. Jotain osviittaa se antaa mutta ei mitään eksaktia tietoa.
Itse olen 38v insinööri. Koskaan en ole mitään stereotyyppisiä insinöörin hommia tehnyt. - ei_voi_olla_totta
Yhteenvetona voisi todeta näin keskustelun päätteeksi, että miehet, jotka ovat sinuja itsensä ja siten myös oman koulutustaustansa kanssa, ovat riittävän suvereeneja deittailemaan tohtorinaisenkin kanssa.
Osa miehistä, onneksi kuitenkin vain marginaalisen pieni osa, taas vähättelee tohtoriutta ja korostaa omaa osaamistaan/pätevyyttään, mikä taas viittaa jonkinlaiseen alemmuuskompleksiin.
Aika mielenkiintoinen otanta. Kiitos kaikille keskusteluun osallistujille!- HappySunday
Yksi tuttuni on korkeasti koulutettu nainen ja sai paikan esimiestehtävissä. Sairastui burn-outiin aika pian. Liian kiltti esimiestehtäviin. Samoin tiedän tapauksia joissa hyvin älykkäät ihmiset ovat lopulta kävelleet junan alle. Ei älykkyys ole mikään tae yhtään mistään arkielämässä.
- envois !
Niin, oli miten oli, mutta MINÄ en voisi kuvitella seurustelevani korkeasti
koulutetun kanssa, KOSKA itse olen vain kävellyt näiden oppilaitosten ohitse.
Luulen vakaasti, ettei jutunjuurta liioin löytyisi ja muutenkin puheet voisi olla aika
kuivia, jos ja kun jotain aiheita löytyskin. - n44-intj
Samalla aaltopituudella oleminen on tärkeää. Itse olen kauppatieteen maisteri, nainen, älykkyysosamäärä riittää Mensan jäsenyyteen. Tulotaso on kymppitonni kuussa.
- Kanankakkaa
Niinhän se on. En olis sun kanssa samalla aaltopituudella.
Sama aallonpituus löytyy elämänarvoista, harrastuksista ja tavasta olla toisen kanssa. Älykkyyden ja omaisuuden kautta toisia katselevat ovat ihan oma rotunsa, ja heidän kanssa en haluakaan olla tekemisissä. Ei silti, että älykkyydessäni tai tuloissani olisi vikaa. Ei vain olisi yhteisiä kiinnostuksen kohteita...
Miehille muuten itsetunnon kestävyys tulee koetukselle silloin heti kun nainen alkaa jutut tulotasosta. Mieti sitä.
- Perusteekkari
"Mitä mieltä olette korkeasti koulutetuista naisista? Jos naisella on esim. tohtorintitteli, voiko se olla "este" miehen kiinnostukselle?"
Koulutus kyllä vaikuttaa kiinnostukseen - nimenomaan siihen suuntaan, että "mitä korkeampi, sen parempi". Naistohtori kuulostaa erittäin houkuttelevalta, etenkin jos muukin elämä on mukavasti tasapainossa.
Ikä: 26 vuotta
Koulutus: DI, takana myös 2 vuotta tohtoriopintoja - Seksikästä
Naisen älykkyys saa minussa aikaan samanlaisen reaktion kuin isot tissit joissain miehissä. Toimii lähes ulkonäöstä riippumatta. Tutkinto ei tähän riitä, vaan pitää tulla sellainen olo, että onpa terävä nainen. Älykkyys ei takaa naiselle ihmissuhdetaitoja eikä menestystä elämässä, mutta on se seksikästä!
- opoppooppoopop
RIippuu millaista se älykkyys on. Jos esim korostaa omaa akateemisuuttaan, niin roskakoriin joutaa. Näitä tullut vastaan jonku verran. Ikuisuusopiskellaan yliopistolla ja amk:n käynyt mies ei kelpaa.
Outoa sinäänsä koska tienaan 2-3 kertaa enemmän kuin keskiverto akateeminen ja osaan keskustella asioista. Jotku ihmiset vaan sattuu olemaan kapeakatseisia.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r356221JOKO OLETTE KUULLET, MITÄ KIURUVEDELLÄ ON SATTUNUT!
Oletteko jo kuulleet, mitä Kiuruvedellä on sattunut, voi hyvänen aika? Aivan viime tuntien aikana olisi sattunut, jos t183436Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.5182753Eli jos toisen hiki haisee ns. omaan nenään siedettävältä
Se kertoo hyvästä yhteensopivuudesta. Selvä! Olet mies minun. 🫵🥳321901Nolointa ikinä miehelle
On ghostata nainen jonka kanssa on ollut ystävä tai ollu orastavaa tapailua pidemmän aikaa. Osoittaa sellaista moukkamai581843- 261485
Sattuma ja muutama väärinkäsitys
vaikuttivat siihen millaiseksi tämä kaikki muodostui. Pienet aikanaan huomaamattomat käänteet. Seuraava näytös on jo tul311401En tiedä miksi kerroin sinusta täällä
Siksi kai, kun meidän juttu on niin alkuvaiheessa, etten voi vielä puhua siitä kenellekään.171249Ei ois kyllä kivaa
Jos miestä ei kiinnostais ollenkaan minun seura. Aina huitelis ties missä tai olis omassa seurassaan. Kaikki muu ois kiv71231Oho! Queen of Fucking Everything villitsee - Ikean sininen luottotuote nappasi hervottoman idean!
Ikea on ajan hermoilla! Aika hauska idea ja Queen of Fucking Everything -ajatus toimii hyvin tässäkin. Lue lisää: http111073