Uusintaversioista

Raquel

Kertokaa mielipiteitänne, mitä mieltä olette elokuvien cover-versioista. Hollywoodissa on pula hyvistä käsikirjoittajista ja vanhan parsiminen on osoittautunut helpommaksi tehtäväksi kuin uuden kutominen. Mielipideasioita tietenkin. Mutta luetelkaa elokuvia, jotka on tehty uusiksi; joissa lopputulos on alkuperäistä parempi.
Itselläni tulee mieleen ainoastaan Gilliam Armstrongin v.1994 ohjaama "Pikkunaisia", joka on parempi kuin v.1933 George Cukorin ohjaus. Toisaalta v.1949 Melvin LeRoyn "Pikkunaisia" on yhtä hyvä kuin v.1994 tuotos. Odotan "innolla" milloin joku iskee näppinsä Citizen Kaneen ja Casablancaan.

10

475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikku mui

      Näin vartin istumisen ja merelle tuijottelunkaan
      jälkeen ei tule mieleen yhtäkään elokuvaa
      joka olisi edeltäjäänsä parempi..

      Heititpä ilmoille mielenkiintoisen ajatuksen:
      Citizen Kanen ja Casablancan uudelleen filmauksen.
      Oi, en haluaisi niitä nähdä... ;)

      Tuulen viemää voisi joku myös yrittää,
      samoin kuin Ihmeelinen oli elämänkin, heh :)

      • Jasmin

        Pikku mui: "Tuulen Viemän" uusintaversiostahan oli vuosikaudet puhetta jostain 70-luvun loppupuolelta asti, lopulta moninaisten riitojen jälkeen päädyttiin sitten jatko-osaan, "Scarlett", jonka kirjoitti Alexandra Ripley ja josta nähtiin TV-versio joskus kymmenisen vuotta sitten. Hirveää katsottavaa. Naispääosanesittäjä Joanne Whalley-Kilmer oli aivan totaalisen epäonnistunut ja ei-karismaattinen valinta, eikä Timothy Dalton Rhett Butlerina ollut paljon sen parempi. Myös juonellisesti ja toteutukseltaan äärimmäisen tylsä. Miksei ne ääliöt tajua, ettei Vivien Leighin ja Clark Gablen saappaita pysty ikinä kukaan täyttämään?! Tai Bogartin ja Bergmanin "Casablancassa", vain pari esimerkkiä mainitakseni. Klassikoiden raiskaus uusintaversioiden avulla pitäisi lailla kieltää!


    • Timo

      Eiköhän tuo klassikoiden uudelleenfilmatisointi ole ainakin toistaiseksi haudattu juttu sen jälkeen kun, uusioversiot "Sabrina" ja "Psyko"-leffoista floppasi aika reippaasti.

      Itse tykkäsin "Punainen lohikäärme"-leffasta enemmän kuin kirjan ekasta filmatisoinnista "Psykopaatin jäljillä".

      • Veera

        mutta mieleeni tuli Tuntematon Sotilas.
        Pidän nimittäin molemmista versioista niin uudemmasta kuin vanhemmastakin. Tunnesyistä ehkä sittenkin ykköseksi nousee vanha Tuntematon.


      • Minä
        Veera kirjoitti:

        mutta mieleeni tuli Tuntematon Sotilas.
        Pidän nimittäin molemmista versioista niin uudemmasta kuin vanhemmastakin. Tunnesyistä ehkä sittenkin ykköseksi nousee vanha Tuntematon.

        Voi tsiijus! Tuntematon Sotilas = yksi huonoimmista elokuvista kautta aikojen...


    • derAlte

      Ainakin Himmlen über Berlinin uudelleen filmatisointi oli puuduttava kokemus. Ei siitä sen enempää.

    • Kalmo

      ...on ikävä kyllä tehty uusversio.

      Katso siis Pamela Andersonin Barb wire ja itke. Kyseisessä elokuvassa raiskataan Casablanca edestä ja takaa erittäin raskauttavien asianhaarojen vallitessa!

    • Watcher

      Itseasiassa filmien ja ideoiden uudelleen lämmitys ei niinkään ole ideapulan, kuin rahan vika. Studioilla on holvit täynnä 'uusia' käsikirjoituksia ja tuorreita ideoita, mutta jos elokuvan teko maksaa 50 miljoonaa dollaria, käytetään mieluummin sellaisia ideaa, joka on jo testattu elävällä yleisöllä.

      Hounoin uusintalämmittelyn idea on ympätä 'jotain kaikille' ideoita elokuviin. Esimerkistä käy vaikka 'Pearl Harbour'. Elokuva on melkein kopio 'Tora, Tora, Torasta', mutta jotta saataisiin muutama nainen katsomoon, siihen on ympätty romantiikkaa ja punaniska amerikkalaisille, joilta kuitenkin saadaan suurin osa lipputuloista, täysin merkityksetön Operaatio Doolittle.

    • Jasmin

      Raquelille: olet varmaan huomannut, kuinka mielellään kaikenmaailman nykythrillereiden ohjaajat, kuten kammottava Brian De Palma, harjoittavat Hitchcockin raiskausta! Esim. legendaarisesta "Vertigosta" on imetty vaikutteita ja varastettu suoraan kohtauksia niin moneen nykythrilleriin, etten osaa edes laskea. Räikeimpinä esimerkkeinä "Basic Instinct" (etenkin autolla-ajokohtaukset), "Viimeinen Analyysi" (Gere, Basinger, Thurman) ja De Palman "Dressed To Kill." Jos eivät itse kykene luomaan tarinoita, jättäisivät edes maailman parhaat ja legendaarisimmat klassikot rauhaan... Kirjallisesta varkaudesta voi joutua syytteeseen, vaan ei näköjään elokuvallisesta...

    • küüslauk

      Uusintaversioiden laatu on usein myös mielipidekysymys, varsinkin kun useimmilla on takaraivossa kolkuttamassa sen edellisen teoksen synnyttämä nostalgia: "Ei, ei, ei, kaikki tässä uudessa versiossa on tehty niin toisin ja väärin!"
      Tietysti on olemassa myös selviä tapauksia joissa jompikumpi on kieltämättä parempi esim. Pearl Harbour ja Tora tora tora - kaikki jotka väittävät vastaan ovat, eivät ainoastaan väärässä vaan myös selvästi sivistymättömiä barbaareja.

      Niin, ja oma kandidaattini elokuvaksi, joka on onnistunut vähintään yhtä hyvin kuin edeltäjänsä(The Thing from another world), ja mielestäni jopa paremminkin(vaikka kovin erillaisista elokuvista on lopulta kyse) on The Thing (1982).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe