Purentakivut, mistä apua?

mistäapua

Stressaantuneena puren hampaita yhteen yöllä ja siitä seuraa toisen puolen posken särkyä joka voi kestää monta päivää. Luulen että purentani on hieman korkeampi toiselta puolelta, siltä särkypuolelta. Minkä alan hammaslääkäri olisi paras auttamaan tässä tilanteessa, jos vaikka hampaita pitäisi hieman hioa tai jotenkin muuten purentaa korjata ? Osaisitko suositella Järvenpää-Tuusula-Kerava alueelta jotain osaavaa hammaslääkäriä, tai Hki-Vantaakin käy?

8

1823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoomoiul

      Aivan tavallinen hammaslääkäri. Joko yksityiseltä tai kunnalliselta puolelta, joko hampaita hiotaan hiukan ja / tai saat purentakiskon, joka helpottaa yönarskuttelua.

    • justiina 145

      Ole nyt tarkkana kenen hoitoon menet."Tompelo" hammaslääkäri voi pilata hampaasi loppuelämäkseksi,Jotkut ovat purentaexperttejä, mutta saattaa käydä niin, että hammaslääkäri katsoo vaan ulkonäköä.Mene Helsinkiin jollekin tunnetulle klinikalle.Helsingissä ovat hinnatkin halvemmat kuin "landella",ainakin minulle kävi niin.

    • Erittäin vaikea vika

      Onpa sinuakin kodannut erittäin vaikea ongelma! Se on suorastaan korjaamaton!
      On sellainen ongelma ja kipu, että siihen ei helposti apua löydy.

      Kerrotaan tapauksesta jossa potilaalle oli myös kertynyt kokemuksia samankaltaisesta tapauksesta mistä kerrot. Vuosien ajalta. Mitään syytä sietämättömiksi kehittyneisiin yläleuka, takaraivo ja niskakipuihin ei siinäkään tapauksessa ollut löytynyt. Ei, vaikka potilas oli kertonut tuntemuksistaan mahd. virheellisestä kontaktista ja korottavasta takahampaan paikasta. Vikaa ei vain löytynyt vuosienkaan tutkimuksista huolimatta. Hyvin hoidetuista hampaista oli siinäkin tapauksessa vain kerrottu. Mitään vikaa ei ollut löytynyt vaikka valokuvastakin sen oli pystynyt toteamaan. Monet otetut röntgenkuvatkaan eivät sitä "salaisuutta" pystyneet kertomaan.

      Ota tai pyydä jonkun ottamaan valokuva purennastasi ja hammaskontakteistasi, niin voit itsekin arvioida tilannetasi!

    • Kipuilijsa

      Onko teistä kellään kokemusta vaikeista purentakivuista? Haluaisin, että kertoisitte, miten olette parantuneet niistä. Itselläni ollut tosi tuskallista jo yli puoli vuotta, koska aluksi sain vain lääkkeitä (esim. karmeaa Cymbaltaa, jota käytän vieläkin 30 mg iltaisin, mutta ei apua ollut). Sain tammi-helmikuussa osaproteesit ja kiskon erikoislääkäriltä ja olen käynyt 10 kertaa fysioterapiassa, mutta kivut vielä jatkuvat: ajoittain olen masentunut ja epätoivoinen. Toivoa kaipaan kovasti, jos ystävällisesti vastaisit minulle.

    • Vaiettu vika?

      Tuossa yllä näkyy olevan uskottavan tuntuinen kertomus purentakivusta. Minulla on ollut se helvetinmoinen kipu vuosia ja vuosia eikä mitään vikaa löydetty, vaikka kerroin, että tuntuisi kuin kipeän puolen hampaassa, hampaissa olisi huonot kontaktit ja jopa korotustakin! Eihän hammaslääkärit mitään vikaa kuitenkaan löytänyt. Hyvin hoidetut hampaat vain kerottiin olevan, vaikka muöhemmin todettiin jopa kaksi amalgaamilla paikattua hammasta olevan haljenneitakin!

      Onkohan sinullekin jo kehittynyt purentarasituksesta hampaan hermojen ärsytystila eli pulpitis? Sellainen minullakin todettiin sitten vuosien ja vuosien jälkeen, kun viimeinkin suurten sattumusten seuraulsena osuin sellaisen hammaslääkärin vast. otolle, joka avasi ko. hampaan, ja totesi tilanteen! Aikaisemmat vuosien ja vuosien kuvaukset ja tutkimukset eivät tuoneet mitään selitystä tälle jo täysin sietämättömälle, helvetilliselle kivulle.

      Onkohan nämä ongelmat sille "koulutetulle" aivan liian vaikeita ratkaistaviksi, vaikka mainostetaan, että vain he tietävät. "Kouluttamattoman" mieleen kun tulee jopa ensimmäiseksi tällaiset mahdolliset seuraukset virheellisistä hammaskontakteista ja -purennasta, jotka hän tarkastaisi jopa ensimmäiseksi?

      Toivottavasti löydät sen oikean koulutetun hammaslääkärin, joka ratkaisee sinun kipuongelmasi, vain Sinun etujesi mukaisesti. Joskin se voi joskus olla kovinkin vaikeaa!

    • poista stressi

      Onko kellekään teistä tullut mieleen vähentää stressiä? Elämää pitää tarpeen mukaan leppoistaa ja kehittää uusia tapoja suhtautua stressaaviin tilanteisiin. Alussa toki kannattaa ottaa kuuri, jolla lihasjännitystä puretaan sieltä leuoista. Lisäksi mennään hierojalle, joka on erikoistunut leuka ja äänentuottolihasten rentouttamiseen. Sitten sen lisäksi tulee se psyykkinen puoli, esimerkiksi psykiatrinen sairaanhoitaja terveyskeskuksesta. Omahoitona toki liikuntaa, rentoutusharjoituksia yms. koko keholle.

    • Toivotaan.

      Toivotaan, että sinäkin pääset osalliseksi näistä helvetillisistä virheellisten hammaskontaktien aiheuttamista kivuista. Annamme sitten sinullekin noita "viisaita" neuvoja. Toivottavasti ne auttavat sinua paremmin, kuin jo siihen "helvettiin" joutuneita!

    • Anonyymi

      Menkää sellaisen hmlääkärin luo joka käyttää T-Scan laitetta purennan mittaamiseen!
      🦷🦷🦷👍

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe