Monta tuntia käytitte aikaa lukemiseen kun pyritte sisään helsinkiin ja pääsitte?
Onko syytä olla huolissaan siitä että joka vuosi saa enemmän tehdä töitä päästäkseen aaltoon sisään?
Työmäärä pääsykokeessa/hse
37
4816
Vastaukset
- karutotuusjulki24
Monta sataa tuntia meni. Ei tarvitse olla huolissaan, koska Aaltoon pääsee ne jotka ovat motivoituneimpia lukemaan eniten. Jos et ole niin menet jonnekin muualle.
- kylteri111
Sisäänottomääriä on pudotettu (2010 n. 300, 2011 reilu 260 2012 noin 250). Hakijamäärä näytti pysyneen samana kuin edellisinä vuosina. Matikka tuli takaisin.
Edellä on työmäärään liittyen olennaisimmat seikat. Yleensä sisäänpäässeet ovat lukeneet jotain 250-500 tunnin väliltä, useimmiten noin 350h. Riippuu ihmisestä mikä lukumäärä riittää - ja haluaako täydellisesti varmistaa sisäänpääsyn (lukemalla esimerkiksi 500 h).
Kannattaa nyt keskittyä hakuun tosissaan koska 2013 --> opinto-oikeuden saa vain kandiksi ja maisteriopintoihin haetaan erikseen. Lisäksi kandipaikkoja todennäköisesti karsitaan samalla lisää.- 7+5
"Edellä on työmäärään liittyen olennaisimmat seikat. Yleensä sisäänpäässeet ovat lukeneet jotain 250-500 tunnin väliltä, useimmiten noin 350h. Riippuu ihmisestä mikä lukumäärä riittää - ja haluaako täydellisesti varmistaa sisäänpääsyn (lukemalla esimerkiksi 500 h)."
hurjia tuntimääriä sanon minä, mutta pitävät varmaankin paikkansa. tuli ittekkin luettua nuorempana tasoa 500h, mutta nyt kun on oivaltanu tän koko systeemin, niin sanoisin, että fiksumpi ylioppilas (e:n tai l:n ylioppilas) pystyisi läpäisemään pääsykokeet lukumäärällä 50-100h. tällöin ei mietitä montako kertaa pitää lukea joku kirja läpi vaan mietitään sitä itse asiaa ja pyritään sisäistämään vain se. kirja luetaan kerran läpi muistiinpanoja tehden ja sen jälkeen kirjan voi unohtaa. kerrataan vain enää niitä muistiinpanoja. vanhoja monivalintoja toki kannattaa käydä läpi niiltä osin kuin ne ovat valideja.
- HSE 2013
Tarkoitatko että jo 2013 vai 2013 jälkeen maisteripaikkoihin pitää erikseen hakea?Miten toi lukumäärä(500h ) korreloituu kirjojen luottuihin kertoihin?
Kiitoksia paljon vastauksista - kylteri111
Uudistus tapahtuu vuonna 2013. Uusi kandiohjelma implementoidaan joko 2012 tai 2013: https://blogs.aalto.fi/visioblogi/2011/03/31/kauppiksen-kandiuudistus-rohkaisee-rajoja-ylittavaan-yhteistyohon/#comment-184
- finance kylteri
Blogikirjoituksen perusteella tapahtuu siis ns. sisäinen haku maisteriohjelmiin eli opiskelu-oikeus on maisteriin asti mutta sitten kandin opintomenestys vaikuttaa maisterivalinnoissa.. Mutuilua voi olla että oon väärässä en tiedä asiasta yhtään mitään meinaan, mutta tietääkseni yliopisto paikka takaa opinto-oikeuden maisteriin asti
- kylteri22
2013 aaltoon pääseville tulee opinto-oikeus sekä ktk että ktm tutkintoihin.
- hki 2013
Milloin kannattaisi alkaa lukemaan?
Montako tuntia viikossa?
Kaikkea tasapuolisesti?
Onko nyt jo turhan aikaista aloittaa lukeminen?
Onko esim. 6kk keskimäärin 30 tuntia viikossa hyvä määrä, vai kerkeekö siinä tulla burn out?- vinkkivinkki27
Milloin?
-Ajoissa, silloin kun itselle tuntuu sopivalta. Jos aloittaa nyt niin voi kirjat alkaa maistua puulta jo helmikuussa. Pääsykokeeseen lukiessa tärkeintä on säilyttää motivaatio koko homman ajan ja jos aloittaa liian aikasin niin motivaation voi menettää liian aikasin.
Montako tuntia viikossa?
Luku-urakan alussa vähämmän, loppupuolella enemmän per viikko. Itsellä oma huippu oli siinä toukokuussa, kesäkuun puolella lähinnä mietin että mitäköhän sitä vielä viitsisi tehdä, joten tuntimääräkin oli vähäisempi.
Kaikkea tasapuolisesti?
Kaikkea silleen että opit kaiken. Jos laskentatoimi on helppoa ja kansis vaikeaa niin varmaan kannattaa panostaa enemmän siihen kansikseen, ja laskiksen kannalla vain kertailla.
Turhan aikaista?
Vähän jo viittasinkin tähän, en ehkä aloittaisi itse, mutta riippuu henkilöstä. Jos tietää että esim. keväällä on töissä tai muuten vain vähempi aikaa lukemiseen niin voi jo aloittaa. Jos ei ole muuta tekemistä kuin lukeminen niin en ehkä aloittaisi, jos kirjoihin kyllästyy aikaisin, ei lukemisesta tule mitään.
6kk30h?
Jos luet puolivuotta 30h viikko niin kevään aikana lukisit yhteensä 720 tuntia ja kun monet kauppikseen päässeet sanovat lukeneensa 300-600 tuntia niin tuo menee jo yli. Lue tarpeen mukaan, älä unohda vapaa-aikaa ja lepoa, sillä sillä on yhtä suuri merkitys kuin itse opiskelulla.
- aaaaaaaaaaalto
Nyt
Niin monta kuin siltä tuntuu. Huhtikuussa kuitenkin viimeistään 6-8h päivässä.
Itse aluksi keskityin yhteen kerrallaan mutta vähitellen luin kaikkia kirjoja tasapuolisesti päivittäin.
Ei. Fiksut aloittaa jo nyt. Siitä saa valtavasti etulyöntiasemaa.
Burnoutin saa jos ei ole motivoitunut ja asenne on väärä.. 30h viikossa on sitä paitsi erittäin vähän.- hse 13
paljonko itse luit ja pääsitkö sisään yhteispistein vai pääsykokeella?
- aaaaaaaaaaalto
hse 13 kirjoitti:
paljonko itse luit ja pääsitkö sisään yhteispistein vai pääsykokeella?
-1000h, aloitin heti syksyn kirjotusten jälkeen (toki lukeminen ei silloin vielä ollut mitään hirmu intensiivistä). Keskimäärin luin n. 50h viikossa enkä pitänyt välipäiviä kuin ehkä kahdesti kuussa. Kävin lisäksi vielä hentusen valmennuskurssin keväällä.
Lähtöpisteitä sain L-papereista 37 sisältäen ensisijaisuuspisteet. Lienee tarpeetonta sanoa että melko heittämällä menin yhteispisteillä sisään, mutta vedinkin melko överiksi koko projektin.
- asdasd123456789
Vinkkejä montako kertaa kirjat olisi hyvä olla käytynä läpi ennen valmennuskurssille menemistä? Varmaan ainakin 3-4 niin saa valmennuskurssista kaiken irti?
- 32141
Riippuu lukuvauhdista ja siitä miten hyvin kirjat saa sisäistettyä. Jos kerralla jää asiat jo hyvin mieleen - se riittää. Tärkeintä on se että kirjojen asioista on hyvä yleiskuva ennen valmennuskurssin alkua.
- hmmmph....111
Paljonko olette ajatelleet lukea määrällisesti ( montako viikkoa/tuntia viikossa) tulevaan pääsykokeeseen?
- kauppikseen2013
Mä saan pääsykoekirjat parin viikon päästä ja tarkotus olis joulu-tammikuun aikana käydä kirjat 1-2 kertaa ajatuksella läpi, helmi-maaliskuu nyt menee enemmän kirjotuksien kanssa ja sitten heti kirjotusten jälkeen supervauhti päälle ja soronoo sosiaalinen elämä. Kyllä se viimeset 2 kuukautta menee varmasti enemmän tai vähemmän lukiessa, koska teen kyllä kaikkeni, jotta ovet yliopistoon aukeaa! Eli lyhyesti ja ytimekkäästi: aion käydä ennen valmennuskurssin alkamista (8.4.2013) kaikki kirjat silleen läpi, että niistä on jo jonkinlainen kokonaiskäsitys ja valmennuskurssin ajaksi heivata muun elämän jonnekki perberiin ja lukea niin kauan, että ne asiat a) ymmärtää b) muistaa.
- hmmmph..
meinasitko muistiinpanoja kirjoitella samalla kun luet?
- kauppikseen2013
hmmmph.. kirjoitti:
meinasitko muistiinpanoja kirjoitella samalla kun luet?
Joo aion! Tai ensin ainaki luen vaan pari kertaa kirjat läpi ja yritän saada jonkinlaisen kokonaiskäsityksen. Mä opin kuitenkin parhaiten muistiinpanoja tekemällä, joten varmasti tuun niitä kirjottelemaan plus alleviivauksia jne. :) Valmennuskurssilta saan onneksi myös sitten kurssimateriaalit ja tiivistelmät ja tietty siellä kurssillakin teen sitten muistiinpanoja!
- motivaaiota riittää!
Hei!
Olen hakemassa ensi keväänä kauppakorkeakouluun ja ajattelin kysyä neuvoja lukemisen aloittamiseen ja sen jaksottamiseen.
Kirjat saan loppuviikosta ja ajattelin heti alkaa lukemaan. Minulla tosin on vielä kirjoitukset maaliskuussa. Mietin miten kannattaisi jaksottaa lukeminen.. Montako tuntia antaa yhdelle kirjalle, hetikö aloittaa tarkka lukeminen jne.
Valmennuskurssini alkaa maaliskuun lopulla, joten kirjoitusten jälkeen ei jää kuin muutama viikko valmennuskurssin alkuun. Eikö olisikin hyvä, että on käynyt kirjat läpi ainakin 2-3 kertaa ennen kurssia? Onko nyt aloittaessa 20 tuntia vai 10 tuntia mahdollisesti järkevämpi tapa aloittaa?- neuvoaneuvoa8
No lue nyt niitä kirjoja sen verta kun jaksaa ja kiinnostaa. Jos motivaatiota riittää niin asiat pitäisi oppia aika hyvin, kun aivot ovat vastaanottavaisia. Kumminkin osa jutuista on varmasti uusia esim. laskentatoimen kirja joten ei kannata heti lannistua, jos kaikkea ei tajua.
En lähtisi miettimään noita tuntimääriä per kirja lainkaan. Luet sen verta kuin vain tarvitset niiden sisäistämiseen ja oppimiseen. Jos joku kirja on helppo ja ymmärrettävä mielestäsi niin en tuhlaisi siihen yhtä paljoa aikaan kuin johonkin vaikeampaan vain, koska pyrit pitämään asiat tasapainossa.
En välttämättä pyrkisi ensimmäisellä lukukerralla oppimaan tai edes ymmärtämään kaikkea. Itselleni laskentatoimi avautui vasta valmennuskurssilla, jota ennen olin vain hakannut päätä seinään sen kirjan kanssa. Loppupeleissä se olikin yksi vahvuuteni. Kirjat olisi tietenkin ihan kannattavaa lukaista 2 tai 3 kertaa läpi, miten nyt tykkääkään.
Tässä alkuvaiheessa en lähtisi hönkimään vielä täysillä vaan iisisti selailet kirjoja vähän läpi ennen kuin alat kunnolla lukemaan. Tee alleviivauksia ja/tai muistiinpanoja samalla lukiessasi. Muista myös kertaus, sillä mikään ei ole turhauttavampaa kuin jonkin ajan päästä tajuta ettei enää muistakkaan/osaakkaan niitä juttuja mitä vielä kuukausi aiemmin osasi. Eli vaikka kirjoitukset tulevatkin tielle niin älä unohda pääsykoekirjojasi.
- gölsdgk
Alkuvaiheessa ehdottomasti paino yo-kirjotuksiin! Asiat ehtii sisäistään kirjoitusten jälkeenkin, jos lukee intensiivisesti, painottaen viimeistä kuukautta. Itse aloitin n. viikko kirjoitusten jälkeen "nollilta" ja luin toukokuun alkuun asti noin 5-6h päivässä pitäen usein taukoja, mutta keskittyen lukemiseen. Toukokuun alusta luin kesäkuulle noin 8h päivässä ja viimeiset viikot noin 12-14h/pvä.
Alussa painotin kansista ja jossain määrin rahista/laskista, sekä matikkaa, sillä nämä aineet eivät vaadi niin paljon ulkoa muistamista. Johtamiseen ja markkinointiin keskityin lopussa aivan helvetisti! Tällä tekniikalla sain pääsykokeesta yli 30 pistettä.
Kirjoituksiin kannattaa lukea ehdottomasti hyvin, eikä mielestäni ole tarpeellista sekoittaa päätä pääsykoekirjoilla vielä tässä vaiheessa. Kirjoitin vahvan E:n paperit, jotka antoivat hyvät lähtöpisteet pääsykokeeseen. Hyvin menneet yo-kirjoitukset olivat myös henkisesti tärkeitä, sillä sain niistä valtavasti itseluottamusta pääsykokeeseen. Lähtöpisteiden antama etulyöntiasema (esimerkiksi 5 pistettä) on oikeasti VALTAVA, vaikka se ei siltä välttämättä tunnukkaan. - gölsdgk
Ja siis vielä edelliseen: itsekin kävin kurssilla ja ensimmäisillä tunneilla ja ensimmäisissä harjoituskokeissa olin aivan pihalla kansiksesta ja laskis/rahis-kirjasta. Kurssista ei kuitenkaan kannata ottaa turhaa stressiä, muista, että maalisi on vasta pääsykokeessa
- jaajaajaaasd
Eli mielestäsi ei ole tarpeen käydä pääsykoekirjoja läpi ennen valmennuskurssin alkamista?
Voisitko kertoa muutamia opiskelutekniikoita mitä käytit. Olisi kiva kuulla, miten toiset ovat opiskelleet. =)
Mutta jos nyt aloittaa lukemisen, ei siitä todellakaan haittaa ole, jo muutammalla tunnilla viikossa saakin monta opiskelutuntia taakseen. Ehkä tärkeintä on se kokonaiskäsitys ennen valmennuskurssia? Viimeiset 2 kuukautta opiskellaankin pienimmätkin asiat takaraivoon.
- oulunsalonlukio
Kellään mitään vinkkejä matematiikankirjan opiskeluun? Näyttää aika siansaksalta
- Kvantsu
Valmennuskurssien itseopiskelumateriaalit auttavat Kvantitatiivisten menetelmien opiskelussa erittäin paljon. Itse pääsykoekirja on itseopiskeluun aivan täysin paska.
Matikan opiskelun salaisuus on laskeminen, laskeminen ja laskeminen. "Olen huono matematiikassa"-mentaliteetti kannattaa heivata roskakoriin, voit yllättää itsesi kun panostat matikkaan.
- poeka1993
Miten olisi järkevää opiskella tuo 8 tuntia päivässä? Esimerkiksi käyttää lukemiseen 3-4h ja toiset 3-4h tehtäviin/muistiinpanoihin?
Olisiko järkevää esimerkiksi päättää valmiiksi sivumäärä, minkä käy päivässä ja näistä tehdä muistiinpanot/ tehtäviä?
Miten sisäänpäässeet olette tehneet?- Neuvoja91
Itse luin noin 6-7h päivässä, jonka jälkeen tai viimeisen tunnin kahden aikana tein itseopiskelumateriaalien tehtäviä ja kertailin muistiinpanoja. Siihen päälle matematiikan tehtävien tekemistä.
Sivumääristä - keskity kirjojen kappaleisiin/kokonaisuuksiin. Pelkkiä sivumääriä tuijottamalla lukeminen menee helposti "hauki on kala"-tyyppiseksi pänttäämiseksi.
Suosittelen tekemään ohjelman, jossa esim. käyt 2-3 viikon aikana kaikki kirjat kappale kerrallaan rauhallisesti läpi. Näin muodostuu parempi kuva kirjoista kokonaisuuksina ja voi miettiä mitkä asiat tuntuvat hankalilta. Tämän jälkeen on myös helpompi suunnitella seuraavan 2 viikon lukemiset jne. kun kappaleiden sisältö on hahmotettu.
- isjjgs
itse luin huhti-touko-kesäkuun 3-4 tuntia päivässä (1.5h 1.5h heti aamusta, 1h illalla), muistiinpanoja tai tehtäviä vanhojen pääsykokeiden lisäksi en tehnyt. Luin aina tietyn sivumäärän kappaleiden mukaan (40-60 sivua päivässä riippuen kappaleiden pituudesta). Ei tullut lukemisesta pakkopullaa missään vaiheessa. Aika helposti sisään.
- kylteri11
Toista vuotta kauppakorkeassa ja huvikseni tulin selailemaan näitä :)
Muutamia vinkkejä lukutekniikasta ja määrästä ensi keväänä hakeville:
1) Lukusuunnitelma - päiväsuunnitelma, viikkosuunnitelma, kk-suunnitelma
Miten jaksotat päivän lukemiset? Mikä tavoite lukemisella on eli mitä haluat oppia ja muistaa päivän jälkeen? Kuinka pitkän lukuprojektin olet valmis tekemään? Itse luin 4 kk joka päivä noin kuusi tuntia (viikonloppuna la/su vapaapäivä). Nopeus oli 20-30 sivua tunnissa. Samalla voi tehdä muistiinpanoja.
2) Muistiinpanot.
Todella tärkeitä. Niistä voi kerrata pääsykokeen lähestyessä. Auttavat jäsentämään kirjan sisältöä.
3) Alleviivaaminen ja suttaaminen.
Tee kirjasta sen näköinen, että sitähän on luettu. Alleviivaa tärkeitä termejä ja määritelmiä.
4) Mindmapit
Mulla oli makkarin seinällä mindmappeja tärkeistä listoista. Saatoin heti herättyäni ponkaista seisomaan ja pitää käsiä silmien edellä ja miettiä, muistanko listat ulkoa :D Outoa, mutta toimivaa.
5) Erilaisten tehtävien tekeminen
Katso vanhat valintakokeet www.kauppatieteet.fi, niin saat käsityksen, millaista osaamista pääsykokeessa vaaditaan. Valmennuskurssijärjestäjiltä pystyy ostaa tehtävänippuja. Kurssien merkitystä en ala liikaa korostamaan, ettei kenelläkään tule sellaista oloa, että se olisi pakko käydä. Itse kävin ja moni muukin on käynyt, mutta tiedän paljon ihmisiä, jotka eivät käyneet :)
6) Yo-kirjoitusten priorisointi
Suurin osa aloittaa lukemisen kirjoitusten jälkeen. Siinä on yli 2 kuukautta aikaa lukea täysillä ja se riittää. Panosta siis kirjoituksiin ensin ja sitten täysillä pääsykokeisiin!
Sitten minä itse :D Luin kirjat 5-9 kertaaa. Riippui kirjasta ja siitä, miten hyvin koin osaavani sisällön. Överiksi meni, mutta paikka oli saatava. Pääsykoekokemus oli aika ahdistava siinä mielessä, että kilpailu on kova ja pelotti nähdä kirjastossa kymmenet muutkin samojen kirjojen ääressä.
Kukaan ei lue kirjoja puolestasi eikä ole kertomassa oikeaa vastausta kokeessa. Kannattaa tehdä siis päätös, että kaikki kirjat osataan ja sisään mennään niiden muiden kirjastossa lukevien sijaan ;) Asenteella siis :) - pointsit
tota voisi vielä jatkaa, että hentusen sivuilla vanhat valintakokeet ja niiden ratkaisut, muuten hyvä lista!
- stressaantunutabi
Onko kukaan aikonut tehdä tiivistelmiä kirjoista? Onko paljonkin aikaa vievää?
Aaltoon olisi tarkoitus hakea, enkä välttämättä tiivistelmiä viitsi tehdä jos siinä ajassa kerkeisi lukemaan kirjat 3-5 kertaa nomaalisti läpi. Vai olisiko silti järkevää tehdä tiivistelmät?- 17+14
itse suosittelisin tiivistelmän tekemistä, vaikka veisikin aikaa tuplasti/triplasti. hyvän tiivistelmän ehtii lukea 20 kertaa läpi siinä ajassa kun kirjan lukee kerran läpi. huono tiivistelmä onkin sitte ihan eri asia (asioita puuttuu ja on joskus jopa pitempi kuin itse kirja), sellasella tiivistelmällä ei tee mitään.
- stressaantunutabi
17+14 kirjoitti:
itse suosittelisin tiivistelmän tekemistä, vaikka veisikin aikaa tuplasti/triplasti. hyvän tiivistelmän ehtii lukea 20 kertaa läpi siinä ajassa kun kirjan lukee kerran läpi. huono tiivistelmä onkin sitte ihan eri asia (asioita puuttuu ja on joskus jopa pitempi kuin itse kirja), sellasella tiivistelmällä ei tee mitään.
Entä jos saisi valmiit tiivistelmät valmennuskurssilta? Saan nimittäin maaliskuun lopussa valmennuskurssilta kirjojen tiivistelmät.
Olisiko järkevämpi lukea tehden vähän muistiinpanoja yms ja sitten keskittyä tiivistelmien lukemiseen? Kumminkin tiivistelmät ei taida olla sitä 50-70 sivua pitemäpiä, joten ne kerkee lukemaan 3-5 kertaa verrattuna siihen, että lukisi itse oppikirjan läpi.
Uskon muutenkin saavani luettua pääsykoekirjat ainakin 3 kertaa lävitse ennen valmennuskurssin alkua (25.3)
- tytteli241
Poikaystäväni pyrki viime vuonna helsinkiin ja pääsi sisään.
Hän aloitti tammikuussa lukemisen, ja lopetti siinä sitten koetta edeltävänä päivänä kesäkuussa. Teki muistiinpanoja, alleviivasi kirjoista tärkeät jutut ja luki kaikki kirjat (hitaasti ja ajan kanssa!) yhden kerran, 1-2 kirjaa vielä toisenkin kerran.
Hän luki koko ajan 3 tuntia päivässä, ma-pe. Viikonloput piti vapaana.
Toukokuussa hän luki sitten vähän enemmän, noin 4 tuntia päivässä. Mutta viikonloppuisin ei taaskaan lukenut.
Nipinnapin pääsi sisään (2. varasija ja siitä sisään), mutta pääsi kuitenkin. :)- puhupaskaa
Taisit kirjotella toiseenkin threadiin asiasta.. Tosin toisessa sanoit, että poikaystäväsi hakee tänä vuonna.
Kirjoitustyylistä ei voi erehtyä, yksi ja sama henkilö kirjoittanut molemmat viestit. Tylsä keskiviikko?
''Poikaystäväni aloitti viime viikolla lukemaan :) Kauhean jännää! Itse valmistun syksyllä henkilöstöjohtamisen tradenomiksi ja poikaystäväni innostui nyt sitten kanssa aloittamaan opinnot, tosin kauppakorkeassa.
Pidän peukkuja teille kaikille!!
Hän aloitti tuosta johtamisen ja markkinoinnin kirjasta.
Hän teki lukusuunnitelman, minkä mukaan hän lukee n. 3 tuntia päivässä, ma-pe. Tekee muistiinpanoja lukemastaan samalla. Viikonloput sitten vapaana. Musta ihan järkevänkuuloinen. Mutta jokainen tekee tietty just silleen miten itse parhaiten oppii!
Eli nyt sitten n. 5 kk lukua hänellä edessä.. Toivotaan että motivaatio pysyy. :) Ja eiköhän se pysy, kun on kerta viikonloput vapaana. ''
- Tiekorkealle
Tervetuloa lukemaan blogiani, jossa kerron päsykokeeseen ja yo-kokeisiin lukemisesta. http://tiekorkealle.blogspot.fi. Olen vasta aloittanut blogin, mutta postauksia tulee lisää jo ensiviikolla.
- Viimeisiä viedään
Sain v. 2009 pääsykoekirjat tammi-helmikuun taitteessa ja selailin kaikki matematiikkaa lukuunottamatta kerran läpi, saadakseni yleiskuvan koko koealueesta. Lisäksi tutustuin vanhoihin pääsykokeisiin. Tämän jälkeen kirjat lensivätkin nurkkaan erinäisten työkiireiden vuoksi noin kuukaudeksi, jonka jälkeen aloitin varsinaisen lukemisen, kirjat luin kunnolla 2-3 kertaa läpi, yleensä työn alla oli kerralla n. 3 kirjaa ja aikaa käytin viikoittain todella vaihtelevasti. Välillä oli viikkoja, jolloin tuskin vilkaisinkaan kirjoihin päin, mutta välillä luin 15-20 tuntiakin viikossa, lähinnä pääsykoetta edeltävinä viikkoina Lisäksi tilasin Turusta kaikki pääsykoekirjat kattavan n. 330-sivuisen tiivistelmän. (käsittääkseni suurin osa kirjoista oli tuolloin pysynyt samoja, joten kyseinen tiivistelmä oli saatu laadittua melko nopeasti, sisältäen tosin jonkin verran asiavirheitä)
Aluksi tarkoituksenani oli tehdä alleviivauksia ja muistiinpanoja, mutta totesin sen itselleni sopimattomaksi alleviivattuani n. 30 ensimmäistä sivua johtamisen kirjasta, joten se sai jäädä. Keskityinkin lähinnä tiivistelmän selailuun ja jos joku kohta tuntui oudolta, tarkastin sen varsinaisista pääsykoekirjoista. Matematiikan kirja jäi lukematta kelvottomuutensa vuoksi, mutta opettelin muutamat helpot kohdat tuon "tiivistelmäkirjan" siihen kirjaan liittyvästä osasta.
Pääsykokeessa totesin, että olin käyttänyt liikaa aikaa markkinoinnin kirjaan, koska tämä osio toteutettiin aineistokokeena, jossa kirjan nippelitiedon osaamisen hyöty oli marginaalinen. Matematiikan osioon olisin jälkikäteen ajateltuna satsannut enemmän, koska sieltä olisi ollut perustiedoillakin helppoja pisteitä luvassa. Johtamisessa sitä vastoin nippelitiedot olivat olleet kokeen laatijoiden mieleen. Laskentatoimen ja kansiksen osiot puolestaan eivät juurikaan pahempia yllätyksiä tarjoilleet, vaikka lopulta juuri laskentatoimesta taisi itselleni tulla huonoimmat pisteet kokeessa.
Mielestäni tuntimäärät itsessään ovat melko irrelevantti mittari valmistautumiselle ja itse pyrin satsaamaan laatuun määrän sijasta. Valmennuskursseista en osaa sanoa, koska sellaista en itse ole käynyt. Arvelisin, että jos asiat pystyy omaksumaan itse ja motivaatiota riittää, ei kurssia tarvita. Uskoisin kuitenkin, että netistä saatavat "harjoituskokeet" ovat hyvä apu valmistauduttaessa kokeeseen, etenkin siksi, että ne auttavat hahmottamaan omaa osaamistasoa ja heikkouksia tehokkaammin kuin pelkkä lukeminen.
Osalle toimivat hyvin myös erilaiset käsitekartat, tiivistelmät, lukutekniikoiden harjoittelu yms. Oma ongelmani, jonka huomasin aloittaessani lukemisen oli, etten koskaan aiemmissa opinnoissani ollut tottunut juuri kirjoja avaamaan, joten lukurutiinini puuttui lähes täysin, mikä teki alusta melko tahmeaa.
Tästä kaikesta huolimatta pääsin ensimmäisellä hakukerralla sisälle Helsinkiin pääsykoekiintiössä, joten ei tuo todellakaan mikään mahdoton urakka ole. Täytyy tosin myöntää, että aika tiukille meni itselläni pisteiden kanssa. Myös tuurilla oli varmasti vähän osuutta asiaan. :D
Ei muuta kuin tsemppiä ja lukuintoa kaikille hakijoille, kyllä se paikka aukeaa, kun ottaa rennosti, mutta pitää tavoitteensa silti koko ajan kirkkaana mielessä ja keskittyy niiden asioiden sisäistämiseen pelkän mekaamisen lukemisen sijasta.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2063210Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391620Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus951472- 921389
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461334Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1571257Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121188Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231019Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89932Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44803