Torchwood

Scifisti1977

Aloitinpa tässä katsomaan taas pitkästä aikaa tätä uuden Doctor Who -sarjan spin-off sarjaa nimeltä Torchwood. Doctor Who:ssa olemme nähneet miten Torchwood syntyi.

Torchwood on Iso-Britanniaan joskus 1800-luvulla perustettu järjestö, jonka tehtävänä on suojella Iso-Britanniaa (ja muuta maailmaa) erilaisilta uhkilta..erityisesti Maan ulkopuolisilta uhkilta.

Doctor Who:sta tuttu John Barrowmanin esittämä hahmo kapteeni Jack Harkness johtaa Torchwood -tiimiä Englannin Cardiffissa. Jackin lisäksi ryhmään kuuluu alussa Owen (lääkäri), Susan, Ianto ja Toshiko (tietokonenero). Cardiff on siitä erityinen kaupunki, että sen kohdalla kulkee repeämä ajassa ja paikassa. Tästä repeämästä tulee kaikenlaisia alieneita, jotka aiheuttavat jos minkälaista ongelmaa Torchwoodille.

Ensimmäisessä jaksossa tapaamme poliisi Gwen Cooperin, josta tulee koko sarjan yksi kulmakivistä kun hän liittyy Torchwood tiimiin.

Kun vertaamme Torchwoodia Doctor Who-sarjaan, näemme heti että Torchwood on tarkoitettu aikuiselle yleisölle. Doctor Who -sarjan sellainen tietynlainen keveys...ei-vakavuus, on poissa ja tilalla on realistista normaalia aikuisen ihmisen elämää, ihmissuhteita, seksiä, arkielämän ongelmia alieneiden lisäksi. Sarja on yksinkertaisesti erinomaista scifidraamaa. Sarjassa käsitellään bi- ja homoseksuaalisuutta aika rohkeasti. Siitä löytyykin melko rohkeita kohtauksia miesten välillä. Kapteeni Jack Harkness on "multiseksuaali", joka on kiinnostunut miehistä, naisista ja alieneista. Jack Harknessin erityisominaisuus on hänen kuolemattomuutensa, joka taas juontaa syntynsä Doctor Who (2005) -sarjan ekaan tuotantokauteen.

Sarjaa on nyt tehty 4 kautta:

1. kausi (2006-07), 12 jaksoa
2. kausi (2008), 12 jaksoa
3. kausi (2009): Children Of The Earth, 5 jaksoa
4. kausi (2011): Miracle Day, 10 jaksoa.

Itse olen tässä vaiheessa katsonut sarjaa ensimmäiset kolme kautta ja ensimmäisen jakson 4.kautta. Tykkään! Sarjan on uudistunut aika paljon ja 4.kaudessa onkin alkuperäisestä Torchwood -tiimistä jäljellä enää Jack Harkness ja Gwen Cooper (John Barrowman ja Eve Myles)..johtuen aikaisempien kausien tapahtumista.

Suosittelen sarjaa, jos sellainen realistinen draama scifillä höystettynä kiinnostaa.

Suosikkijaksoni on 1. tuotantokauden jakso "Out Of Time", missä tästä Cardiffin läpi kulkevasta ajan ja paikan repeämästä tulee lentokone vuodelta 1953. Torchwood tiimi saa tehtäväkseen sopeuttaa nämä vuodesta 1953 tulevat matkustajat nykyaikaan. On hienoa nähdä näiden 50-luvun ihmisten reaktioita nykyaikaan: cd-levyt, DVD-levyt, supermarketit, väri-tv jne jne...Aivan loistava jakso!

Sarjaa on esitetty YLE:llä käsittääkseni vain kaksi ensimmäistä tuotantokautta. Itse olen katsellut sarjaa DVD:ltä.

Kommentteja kiitos.



Suosittelen silti sarjaa kaikille tarpeeksi vanhoille. Lapsille en sarjaa ehkä suosittelisi. Osa jaksoista sisältää aika rajujakin teemoja on suorastaan kauhua.

4

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Scifisti1977

      Korjaus: 1. ja 2. tuotantokaudessa onkin 13 jaksoa.

    • Scifisti1977

      Nyt olen katsellut 4.kautta 7 jaksoa ja täytyy sanoa, että tämä kausi ei ole läheskään niin hyvä kuin 3.kausi tai alkukaudet. Sarja on ns. amerikkalaistunut. Sarjan tapahtumat sijoittuvat pääosin USA:an ja Torchwoodin jäseneksi on tullut pari amerikkalaista tyyppiä. Rex Matheson ja Esther Drummond...molemmat ex- CIA agentteja. Sarja onkin BBC USA:n tuotantoa ja amerikkalaisen kanavan esittämä. Tämä "amerikkalaistuminen" tekee mielestäni sarjasta hieman huonomman. Puhdas brittiläinen laatu oli parempaa. Mutta ei tämä nyt huonokaan ole. Pari eka jaksoa tapahtuu pääosin tutussa Cardiffissa. Onneksi kuitenkin Gwen Cooper ja Jack Harkness ovat alkuperäisjäsenistä vielä mukana ja ovat molemmat Torchwoodin kulmakiviä.

      Se mikä on aika hurjaa, on se että homoseksuaaliset kohtaukset sarjassa ovat käyneet aina vaan rohkeammiksi. Jack Harknessilla on kaksi kunnon "panokohtausta" miehen kanssa. Eka baarista hommattu yhden yön juttu ja sitten flashbäkkinä Jackin pitkän elämän yksi muisto (rakkaussuhde mieheen) 1920-luvulta. Tästä puolesta sarjaa en suuremmin välitä, vaikka ei se paljoa haittaa kun pääosa sarjasta on kuitenkin sitä scifidraamaa.

      Silti ihan kohtalainen sarja. Pitää vielä katsella nuo kolme viimeistä jaksoa, kun varmasti luvassa taas jos minkälaista juonenkäännettä.

    • 1+19

      TORCHWOOD
      DTORCHWOO
      DOTRCHWOO
      DOCTRHWOO
      DOCTORHWO
      DOCTORWHO

      • Scifisti1977

        Vanha juttu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7235
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4232
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2115
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2039
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1686
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1661
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1608
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1603
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe