Hiilihydraatit ja proteiinit

Semi urheilija

Moikka.
Kysyisin tässä että tarvitseeko treenin jälkeen proteiinijauheen kanssa ottaa myös hiilareita proteiinien imeytymistä varten, vai onnistuuko se ilmankin.
Minulla on Whey-80 proteiinijauhetta ja tuoteselostuksessa lukee että on hyvin nopeasti imeytyvä, joten riittääkö se siis yksinään tehokkaaseen lihasten kuntouttamiseen vai onko tarvetta lisätä siihen jotakin?

13

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joo haluisin vastauksen myös tähän kun aina toitotetaan että palautusjuomaksi hiilariprotskusekotus mutta nyt olen kuullut myös että ei sais ottaa heti treenin jälkeä molempia, vain protskua. Kertokaa tyhmille :/

    • ggguru

      Heti treenin jälkeen ei hiilaria. Vain protskua tai aminohappoja. Juurikin kasvuhormonin erityksen takia.

      • Amino antti

        Ilman muuta myös hiilihydraatteja ja vähärasvaista prodea porrastetusti.


      • plösö

        siitäkö se kasvuhormoni niin paljon erittyy, että olis jotain hyötyä, kun kasvuhormoonia synteettisestikkään tutkimuksissa käyttäneet ei saa, ku vesi pöhön, jos ei nyt 10 mg päivässä vedä, niin testos..ter.. tasokin nousee.
        sitten tämä muoti ilmiö iso lihasryhmä "jalat" sitten vaikka pienet ranteet ja hauis, siinähän se kasvuhormooni resistantti piikki tulee ja valtavat hauikset ja ranteet.
        Otappa teistä joku selevä, savolaisittain sanottuna


    • ujythsrthgs

      Höpöhöpö taas. Proteiini nostaa insutasoja yhtälailla ilman hiilihydraattejakin. Joten hiilihydraatti on tässä tapauksessa ihan turhaa. Ilmankos 95% palautusjuomien käyttäjistä onkin reilusti ylipainoisia kun uskovat tuommoisia paskapuheita.

    • Lotionman//

      Huolimatta siitä mitä täällä karppaajat ja larppaajat horisee niin molempia siihen palkkariin! Kunnolla hiilaria ja laadukasta prodea ja voi olla heraa, kaseiinia/maitoprodea tai kananmunaprodea tai noita sekaisin!

      • voitelurasva

        Vetele sinä sitä pullaa ja kokista vaan. Sehän se kunnon kasvuainetta on! Perse kasvaa ihan silmissä! Samoten se kasvaa palkkarin hiilareilla.
        Ne jotka väittää, että palkkariin tarvittais hiilihydraatteja, ei omaa minkäänlaista tieoa biologiasta tahi lääketieteestä. Omaavat vain uskomuksia mitä markkinamiehet heille on sanoneet tai mitä ovat lisäravinnekataloogeista lukeneet.


    • emili-a

      Miksi nää kaikki urheilu ja ravintokeskustelut kääntyy aina tappeluksi?
      Ihan joka stanan ketjussa, kauheaa parkumista.

      Ap: kokeile vaikuttaako hiilarit sulle ja miten? Toiset kokee sen tarpeelliseksi ja toiset ei. Toiset tankkaa ennen treeniä ja riippuu millasen treenin teit? Mitä teet treenin jälkeen: suoraan nukkumaan vai pitääkö vielä jaksaa töihin tms?

      Tilanne ja fysiikkakohtaista.

    • jydjdsjryukjf

      Tässäpä kakkatoiston, hulkkifoorumin ja lisäravinnekatalogien pseudotieteen aivopesemille ES Jonneille jotka tekevät kehonrakennuksesta rakettitiedettä.

      "10. Harjoituksen jälkeinen hiilihydraattilisä toimii sellaisissa tilanteissa, kun seuraavaan ateriaan on pitkä aika tai kun seuraava harjoitus on pian. Jälkimmäinen tulee kyseeseen esim. turnaustilanteissa tai jos kuntosalin jälkeen syystä tai toisesta haluaa mennä vaikkapa pelailemaan esim. lätkää, tennistä tai rantalentopalloa, kuten joskus allekirjoittanut joskus tekee. Tällöin energiatilanne kääntyy helposti lihaskasvun kannalta turhan negatiiviseksi ja lihasten glykogeenivarastot ovat tyhjät (JISSN:n katsaus1 ja katsaus2) ja suorituksen teho kärsii.

      Lihasproteiinisynteesi ei kuitenkaan kummemmin voimaharjoituksen jälkeen hiilihydraattilisästä hyödy (seuraavassa osassa lisää aiheesta). Ravinnon ajoituksen, erityisesti harjoituksen jälkeisen hiilihydraatin “isä” John Ivy väitti USA:ssa jo 2010, että he ovat jossain tutkimuksessa löytäneet, että hiilihydraatin lisääminen palautusjuomaan tehostaisi lihasten kasvua pelkkään proteiinipalautusjuomaan verrattuna. Lihastohtori kuitenkin vielä odottaa tämän tutkimuksen julkaisua hieman skeptisesti.
      Samaan aikaan aina osa kasvaneesta massasta on läskiä, joten jokainen joutuu punnitsemaan omia tavoitteitaan. Terveys ja lihastenkasvu eivät kuitenkaan aina kävele käsi kädessä. Maksimaaliseen lihaskasvuun tähdätessä pitää joskus tehdä myös kompromisseja esimerkiksi bulkkauksen muodossa jopa hieman terveyden kustannuksella. Suurella osalla kikkailu terveyden kustannuksella on turhaa ja sen sijaan suosittelen syömään joka päivä terveysruokaa."

    • ggguru

      Jopa jonnet hiljeni. Varmaan mussutatte pullaa ja kokista?

    • ..urheilullinen3

      Kiitos kommenteista! On tämä vaikeaa kun alan lehdissäkin kirjoitellaan hiilarin tärkeydestä heti salitreenin jälkeen ja muut ovat taas toista mieltä. Olen pitkä, suht hoikka ja vaikea saada lihasta ja painoa muutenkaan nousemaan ja aion treenata naturaalina, korkeintaan testoboostereita vetäsen joten olisko mun kuitenkin tärkeetä ottaa hiilareita ennen ja jälkeen treenin? Ymmärrän kyllä tonkin että vain protskuja treenin jälkeen..

      • ...mies

        Ei se tärkeää ole, mutta voit toki ottaa. Jos painoa on hankala muuten saada, niin voit ottaa. Mielummin panostaisin kunnon ruokaan. Mutta, jos syöminen muuten on hankalaa, niin sitten.

        Älä osta testoboostereita, niistä ei ole mitään hyötyä. Osta mieummin silläkin rahalla kunnon ruokaa ja vaikka joku vahva monivitamiinivalmiste.


    • lahduttaja

      Ensinäkin jauhot nevadaan. Riippuu hiilareiden määrästä lihaksissa treenin jälkeen. Kovan treenin jälkeen kun SYÖ vain proteiiiniä ja kasviksia pari seuraavaa ateriaa ilman hiilaripitoista RUOKAA. huomaa että on ärtynyt olo. Mutta rasvasolut laihtuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe