Nuoren burn out

EiTuleKesää

Olen 23- vuotias nainen ja mietin, voiko tämä olla burn out. En enää tiedä mitä muuta tämä voisi olla.

Henkiset oireet:
-paniikkikohtaukset
-pelot, mm. hulluksi tulemisen pelko, kuoleman pelko, pelko tulevaisuudesta (tulenko enää ikinä normaaliksi)
-alakuloisuus
-ärtyneisyys
-puhun mitä sattuu
-unohtelen
-ruoka ei maistu
-epätodellinen, leijuva olo

Fyysiset oireet:
-maha sekaisin
-huonovointisuus
-huimaus
-sydämen muljahtelu
-hengenahdistus
-pieni lämpö
-paineen tunne päässä
-erillaiset pistot ja vihlonta päässä
-näköhäiriöt

Olen käynyt n. kolme viikkoa sitten lääkärissä jolloin tuo lämpöily alkoi. Katsottiin verenkuva, tulehdusarvot ja ekg, kaikki oli ok. Nyt parin viikon aikana olo on pahentunut roimasti. En enää saa kiinni mistään, pelkään koko ajan ja minua kuvottaa kaikki. Tulevaisuus ahdistaa kun en tiedä mikä minua vaivaa ja mitä tulee tapahtumaan. Olen niin yksin tämän asian kanssa. Pystyn juuri ja juuri selviytymään jokapäiväisistä askareita mutta muuten olen aivan sekainen ja itkuinen, itken keskellä ihmismassaa kun on niin paha olla. Tämä on aivan hirveää. Joudun teeskentelemään ihmisille, että kaikki on hyvin koska en halua näyttää olevani näin sekaisin, en halua aiheuttaa huolestumista kenellekkään. Tunnen epäonnistuneeni ihmisenä.

Kävin tällä viikolla uudelleen lääkärissä, joka määräsi nenää avaavaa suihketta kun siellä oli jotain turvotusta, mutta lääke ei ole juuri auttanu. Mietin koko ajan että pitäisikö mennä päivystykseen kun on viikonloppu tulossa. Tämä on niin outoa, koska kaikki alkoi sen lämpöilyn jälkeen. Voiko kyseessä olla joku virustauti mikä ei verikokeessa näy??

Tulenko oloni enää ikinä olemaan normaali? Onko täällä muita nuoria joilla sama tilanne?

Puuuh...

11

2645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MaineCoon

      Oletko töissä tällä hetkellä? Tai tuntuuko, että et pysty hallitsemaan omaa elämääsi ja kaikki asiat kasautuu päälle. Ja tuntuu, että aika ei riitä ja liikaa tekemistä yhdelle päivälle. Nämä ajatukset kuuluvat burn outiin..Itse sellaisen ns. burn outin tai uupumuksen läpikäynneenä. Nuo oireet mitä listasit voi olla myös merkki masennuksesta. Kehottaisin vain avaamaan suun siellä lääkärissä ja sano, että nyt ei välttämättä ole kyse fyysisestä ongelmasta vaan psyykkisestä.

    • EiTuleKesää

      Olen tällä hetkellä töissä, koulu loppui viime kuussa tältä erää ja jatkuu sitten taas syksyllä. Kävin puolitoista vuotta töissä säännöllisesti koulun ohella, siis viikonloppu- ja iltavuoroja. Minulla ei ollut kauheasti vapaa-aikaa ja keväällä aloinkin tuntemaan riittämättömyyden tunnetta ja sitä etten jaksa enkä saa aikaiseksi. Koulussa kaikki tentit menivät uusintaan ja ns. "to do" lista vaan piteni ja piteni lopulta sellaiseksi etten enää tiennyt mistä lähteä sitä purkamaan. Sain nipin napin tehtyä kaikki pakolliset jutut mutta palautin ne aina myöhässä, nytkin minulla on jo vuoden myöhässä yksi tehtävä.

      Ajatteluni meni myöskin erittäin negatiiviseksi. En enää saanut iloa mistään, en käynyt oikein ulkona enkä urheillut. Mollasin itseäni enkä pitänyt itseäni minään. Koin olevani epäonnistunut ihmisenä, sillä suurin osa lähipiiristäni seurustelee ja minä olen iki sinkku. En vain tunnu löytävän otetta enää elämään ja haikailen entisen perään.

      Olen ollut nyt kaksi viikkoa saikulla poskiontelotulehduksen takia ja sain vasta pari päivää sitten antibiootti kuurin. Tässä välissä on ollut jo parempia päiviä jolloin olo on ollut suhteellisen normaali ja reipas, mutta sitten taas tulee päivä jolloin kädet ja jalat hikoaa ja koko ajan on sellainen pöpperöinen olo päässä. Epätodellinen olo aiheuttaa ahdistusta ja tuntuu että on vaikea hengittää.

      Töihin pitäisi jaksaa huomenna mennä ja nyt jo ahdistaa että miten jaksan. Ja varsinkin se töiden jälkeinen ilta, kuinka sekaisin tulen taas olemaan kaikkine kuolemanpelkoineni.

      Olen menossa maanantaina psykologille, jossa olen siis käynyt epäsäännöllisen säännöllisesti jo parisen vuotta. Se on vain niin turhauttavaa kun aina kun luulee että nyt elämä lähtee rullaamaan niin sitä tippuu aina vaan siihen samaan kuoppaan. Pelkään että kohta en enää jaksa omin avuin sieltä kuopasta nousta.

      • Kesä 2012

        Vaikuttaa masennukselta tai burn outilta. Ei muuta kuin psykiatrille joka voi määrätä myös lääkkeitä keskusteluhoidon tueksi. Itsellä takana 2 masennusta ja parhaillaan päällä on lievä burn out. Vähensinkin töitäni ja annan itselleni aikaa parantua. Kaikista edellämainitsemistasi oireista voi "parantua". Niin olen minäkin tehnyt ja ne on uusineet ja nyt taas uusi erä otettavaksi. Älä panikoi, meitä samankaltaisia on täällä useita. Elämää täytyy vain jarjestellä aika ajoin uudelleen. Vaikka kuvittelet ettet ole nyt "normaali" ei se pidä paikkansa, olet vaan hieman hengähdystauon tarpeessa. Tsemppiä!


      • EiTuleKesää
        Kesä 2012 kirjoitti:

        Vaikuttaa masennukselta tai burn outilta. Ei muuta kuin psykiatrille joka voi määrätä myös lääkkeitä keskusteluhoidon tueksi. Itsellä takana 2 masennusta ja parhaillaan päällä on lievä burn out. Vähensinkin töitäni ja annan itselleni aikaa parantua. Kaikista edellämainitsemistasi oireista voi "parantua". Niin olen minäkin tehnyt ja ne on uusineet ja nyt taas uusi erä otettavaksi. Älä panikoi, meitä samankaltaisia on täällä useita. Elämää täytyy vain jarjestellä aika ajoin uudelleen. Vaikka kuvittelet ettet ole nyt "normaali" ei se pidä paikkansa, olet vaan hieman hengähdystauon tarpeessa. Tsemppiä!

        Kiitos vastauksestasi, täällä olen kyllä huomannut, että meitä on monia! On tää nykyaika rankkaa kun kuormittaa ihmistä niin et se on jo melkeen yleisempää olla masentunut kuin onnellinen.


    • infektiolääkäri

      sinulla on neuroborrelioosi, se ei oikein verikokeella näy

    • EiTuleKesää

      Nyt sitten käyty psykologilla joka arveli kyseessä olevan yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Sen jälkeen (n. pari viikkoa) yleisolo on ollut kohtalainen, kauheat pelot ja paniikki on vähentynyt mutta tilalle tullut käsittämätön väsymys ja epätodellinen ja leijuva olo. Olen ikään kuin mennyt kaksi viikkoa unessa. Tänään kävin näiden sekä päässä tuntuvien paineiden takia lääkärissä joka laittoi poskionteloröntgen kuvauksiin. Niissä ei näkynyt mitään. Lisäksi sain pitkäaikaisen rauhoittavan lääkkeen, jota koitetaan nyt yksi ja katsotaan auttaako se tähän epätodelliseen oloon.

      Huomenna olen menossa homeopaatille, sillä uskon itse enemmän näihin luontaisiin vaihtoehtohoitohin, ja olenkin niistä aina saanut eniten apua. Saa nähdä mitä hän sanoo, ainakin hieman toivon pilkettä on :)

      Puuh, vä-syt-tää.. Vois vain koko loppukesäksi käpertyä johonkin nukkumaan ja makoilemaan.

      • kesä 2012

        Heippa,
        tuo epätodellinen olo ja leijuva tunne tulee siitä ahdistuneisuudesta. Yllättyisit jos tietäisit kuinka moni työssäkäyvä "normaali" ihminen tuntee niitä. Uskoisin, että sulla ei ole poskiontelotulehdusta vaan se paine on enemmän psykosomaattista kipua. Siihen autta parhaiten kun ei ajattele koko asiaa ja huomaa että muutaman päivän päästä oireet ovatkin ohi. Itse pärjäilen burn outtini kanssa kohtalaisesti joskin muutamana viimepäivänä on ollut ahdistuneisuutta. Anna itsellesi lupa olla väsynyt koska olet levon tarpeessa. Itsellenikin tuo käpertymisen halu tulee viikoittain mieleen. Uskopa vaan kyllä elämä näyttää vielä paremman puolensakin. Siihen menee aikaa mutta lopulta kaikki luonnistuu!


    • infektiolääkäri

      Tarvitset pikemminkin laajakirjoisia antibiootteja pitkähkön kuurin.
      Ei tule onnistumaan Suomessa.

    • välillätoivoton

      Heippa!
      minulla samanlaista tilannetta kuin sinulla. Mukava tai siis ei todellakaan mukava kuulla että on kohtalotovereita. Mutta jos just saisi jotakin vinkkejä..
      Miun tilanne... ALkoi niin, että kävin töissä joka arkipäivä ja töiden jälkeen kouluun iltaan asti. Koululla kävin noin kolme iltaa viikossa välillä harvemmin. PLus välillä päivisin. Sen lisäksi hoidin kotia kuin mikäkin hullu kun tykkään, että on siistiä. Lupauduin aina kaikkeen... Kävin salilla parhaammillani sen 3 kertaa viikossa yms urheilua. PIkku hiljaa huomasin, että ei jaksa mennä salille tai ei ollut aikaa. HUomasin että rakas harrastukseni oli muuttunut sellaiseksi että oli vain pakko väkipakolla jotakin ettei lihoisi... Mitähän se oli alkuvuotta kun alkoi tuntua että väsyttää ihan jumalattomasti etten saa itseäni sängystä ylös. Ajattelin, että mitä hittoa. Noh koetin vaan miettiä ääh toukokuu ja sitten se helpottaa kubn koulusta kesäloma ( noh olin kyllä suunnitellut opiskelevani kesällä ja opinnäytetyön tekoa yms..) Lopulta romahdin kerran ja sain mielettömän paniikkikohtauksen töissä ja siitä se alamäki alkoi-. OIreina minulla oli ihan samoja oireita kun sinulla.

      Nyt olen ollut useamman viikon saikulla ja toisina päivinä olen äärettömän väsynyt vaikka nukun yli 10 tuntia joka yö plus välillä päivällä... Välillä menee öitä valvoessa kun niin pas.a olo rintaa puristaa tuntuu et kuolen ihan mielettömän kamala olo. Psykologilla olen käynyt ja hän on ihan kammoksunut miten hullu tahti miulla on ollut. Sanoi että oon uupunut, lievästi masentunut ja sit ahdistuneisuushäiriö...

      Elämä ei sii todellakaan hymyile ja välillä on niin tuskaa kun ei ees välttämättä jaksa syödä. Mut on pakko olla asenteella et jaksaa ja kestää! EiTULEKESÄÄ niin kuuntele itseäs se on kaiken a & o nyt huilit, sillä oot liian nuori jatkamaan tuolla temmolla. Tee niin kuin kroppa sanoo niin mie olen mennyt monta viikkoa. HAe jotain iloja elämästä mieti mitkä on siulle tärkeitä! PUHUMINEN kaiken a & o soita vaikka jollekin kaverille kun ahistaa. JA nukut riittävästi mut ulkoile välillä. MEillä on pitkä matka edessä tän asian kanssa mut hei se palkitaan kyllä kun vaan on kärsivällinen! :)

    • Onneton_

      Minulla samat tunteet ja oireet. Paitsi että olen parisuhteessa ja se rasittaa vielä enemmän kun pitäisi jaksaa koulun, työn ja poikaystävän kanssa.. Nyt on kuitenkin pahin ohi ja vain masennus jäljellä. Miten tästä selviää?

      • välillätoivoton

        sama olen parisuhteessa ja tuntuu et tää koettelee. Mut päivä kerrallaan helppoa ei ole!!!!! Kyl myö selvitään kun vaan taistellaan jotenkin koetttaa vaan hakea jotakin popsitiivisia asioita. SYötkö muuten Onneton masennuslääkkeitä? Itse olen syönyt niitä kohta 2 viikkoa ahdistuneisuushäiriöön ja paniikkioireisiin..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe