Turun kaupungin lasten neurologian poliklinikka

Paha_mieli

Meidät lähetettiin Tyksistä kaupungin lasten neurologian poliklinikalle. Luvattiin että siellä tehdään jatkoselvitykset ja vastataan kaikkiin meitä mietityttäviin kysymyksiin. Oli puhe toimintaterapiasta.

Jonotusaikana poliklinikalle tuli tieto, että poikamme on sairastanut aivoverenvuodon, basaaliganglia alue. Lääkäri ei ehtinyt puhumaan löydöksestä kanssani koska hänellä oli kiire, lupasi että poika on seurannassa kaupungin puolella ja siellä vastataan kysymyksiin. Meidät jätettiin odottamaan tämän meille suuren asian kanssa yksin, oli vain Google josta hakea hajanaista ja masentavaa tietoa.

Kun jonotusaika oli ohitse meidät otti vastaan vakava erikoistuva lääkäri, hän koppasi poikamme ohitsemme 15 minutin tutkimukseen. Kun tutkimus oli ohi meidät haettiin huoneeseen. Hän aloitti selittämällä ettei pojassamme ole mitään mikä hänen mielestänsä vaatisi jatkotoimenpiteitä.
Ihmetteli miksi meidät on lähetetty toimintaterapiaan “tarvitsetteko toimintaterapiaa poissaolokohtauksiin”. Kerroimme vaikeuksistamme. Toisen kehon puolen heikkouksista, puhumattomuudesta, nielemisvaikeuksista jotka ovat monta kertaa meinanneet johtaa tukehtumiseen, poissaolokohtauksista ja tärinöistä jotka liittyvät infektioihin.

Nainen tyrmäsi epilepsian “löydösten perusteella”. Hän ei koskenut päiväkirjaan jota äidin oli käsketty pitää Tyksistä. Meidän ongelmamme on hänen mukaansa kasvatuksellinen jotenka hän ohjaa meidät jatkossa kasvatus ja perhe neuvolaan. Puhui adhd:stä sitäkin hoidetaan kotona, jotenka voimme hakea eväitä Kasperista.

Hänen mukaansa olisimme saaneet puheterapiaan yms. heti lähetteen, jos hän olisi nähnyt sen tarpeellisena. Sen verran myöntyi, että pääsemme kerran toimintaterapeutin arviointiin.

Kun aika oli loppu hän aloitti hokemaan “tämä keskustelu ei tee lapselle hyvää”- mantran.

Näin meitä pompotetaan: kun puoli tuntia toisella taholla on kulunut meidät ollaan jo lähettämässä kolmanteen tahoon, psykologin ja psykiatrin hoteisiin.
Aivoverenvuodosta tämä nainen ei suostunut keskustelemaan.

Ei auta kuin mennä yksityiselle, sieltähän me tutkimuksiin alun perin pääsimme…

En suosittele tätä neurologiaan erikoistuvaa yleislääkärinaista kenellekään!!!

2

1553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi ku kurjaa

      On se kumma, että usein juuri neurologian puolella on noita tuollasia tyyppejä. :/ Tsemppiä teille !

    • epileptikon äiti

      Ehkä olemme oleet onnekkaita, mutta emme ole törmänneet nimenomaan neurologian puolella moiseen törkeyteen. Tosin, olemme olleet ammattitaitoisten, todella hyvien lastenneurologien asiakkaina, eikä minkään erikoistuvan. Itseasiassa, kertomasi lääkärin erikoistuminen eli tietämys neurologiasta voi olla sangen olematonta, vaikka hän varmaan itseään pitää kovinkin pätevänä, ainakin kannanotoista päätellen. Ne vaan ovat satavarmasti väärät.
      Jo pelkästeen epilepsiaan viittaavat oireilut tulee tutkia tarkoin, ei niistä voi eikä saa mutu- tuntumalla tehdä diagnoosia. Pikemminkin, näin omalta lastenneurologian kokemuspohjalta olisin varma, että yhdistelmä aivoverenvuoto poissaolokohtaukset tärinät ilman muuta kyse on hoitoa vaativasta epilepsiasta kunnes toisin todistettaisiin EEGrekisteröinnin perusteella. Enkä noine oireine olisi varma muusta edes lyhyen rekisteröinnin perusteella, jos se sattumoisin näyttäisi olevan siisti, vaan edelleen oireitten jatkuessa vaatisin pidemmän videoEEGn.

      Kuvaamasi tapahtumat on järkyttävät. Mielestäni teidän tulee tehdä kirjallinen huomatus ja valitus toiminnasta, koska lääkäri on ollut epäasiallinen ja toiminnallaan heikentänyt lapsenne kuntoutumista ja hoitoa. Älkää jääkö tuleen makaamaan, vaan ilmoittakaa moisesta lääkäristä. Voimia koitokseen. Tiedän, taistelu tulee olemaan pitkä ja ankara, mutta mitä ei oman lapsensa vuoksi tekisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe