Arabimaiden uskonnonvapaus romahtamassa!

ihmisoikeus

Egyptin televisiossa on näytetty videomateriaalia, jossa islamistit tappavat julmalla tavalla islamista kristillisyyteen kääntyneen henkilön. Tapaus on taas yksi hälyttävä merkki siitä, että uskonnonvapaus on heikentynyt ja on kokoajan radikaalisti heikkenemässä arabi-kevään tapahtumien jälkeen.

Videolla näytetty teloitusmurha on tehty luultavasti Tunisiassa. Video esitettiin ohjelmassa ”Egypti tänään”. Ohjelmassa näytettiin kuinka naamioitunut mies pitää veistä nuoren miehen kurkulla. Videolla toinen mies resitoi useita islamilaisia rukouksia arabiaksi. Useimmissa niistä kirotaan kristillisyyttä. Video jatkuu siten, että veistä pitävä mies leikkaa kristityksi kääntyneen miehen kurkun auki ja huutaa samalla ”Allah Akbar” (Allah on suurin). Pään irti leikkaamiseen kuluu videolla kaksi minuuttia.

Egypti Tänään -ohjelman juontaja on näkyvästi ahdistunut näkemästään. Sitten hän kysyy viitaten Egyptin Muslimiveljeskuntaan ja salafisteihin: ”Miten näitä ihmisiä pitäisi hallita?”. Muslimiveljeskunnalla ja salafisteilla on enemmistö Egyptin parlamentissa.

Video vaikuttaa kornilta ja halvalta väkivaltaviihteeltä, mutta on valitettavasti totta. Kuvamateriaali brutaalista pään katkaisusta on yksi viimeisimmistä arabi-kevään jälkeisistä hälyttävistä merkeistä väkivaltaisuuksista, jotka uhkaavat arabimaiden ennestään heikkoa uskonnonvapautta. Arabi-kevään tapauhtumia juhlittiin voittona demokratialle ja vapaudelle, mutta nyt islamistit ovat kaapanneet sen itselleen, ja heille demokratialla ja vapaudella ei ole merkitystä.

Islamistit, joiden toimintaa arabidiktaattorit kaikesta pahasta huolimatta hillitsivät, hallitsevat nyt politiikkaan ja heidän vaikutuksensa leviää Tunisiaan, Egyptiin, Libyaan, Kuwaitiin ja Syyriaan. Vähäinenkin uskonnonvapaus on näillä alueilla vakavasti uhattuna. Kristityt ja erityisesti ne, jotka ovat kääntyneet islamista, ovat suojattomia tältä uskonnolliselta väkivallalta.

Toukokuussa 2012 Egyptin salafisti-järjestön johtohahmo, Sheikki Yassir al-Burhami, antoi seuraavan lausunnon: “Onko muslimilla oikeutta kääntyä kristityksi tai johonkin muuhun uskontoon? Tietenkään sellaista oikeutta ei ole. Tämä on asia, joka on selvästi osoitettu Shariassa, joka on muodostettu hadithia mukaillen. Muslimille ei ole sallittua jättää yhteisöä mistään syystä. Tietenkään ketään epäuskoista ei voi pakottaa islamiin (Koraani 3:256) paitsi islamista luopuneen. On mahdotonta antaa islamista luopuneen jäädä luopumukseensa ja katsoa sitä jonkinlaiseksi vapaudeksi.”

Hadith eli islamin perinnetiedot, johon Burhami viittaa sisältää esimerkiksi seuraavan käskyn islamista luopuneesta: ”Kuka tahansa jättää islamin, tappakaa hänet”.

Kuwaitin parlamentti hyväksyi maaliskuun (2012) alussa esityksen, jonka mukaan islamin tärkeiden henkilöiden ja Koraanin pilkkaamisesta langetettaisiin kuoleman tuomio. Lain voimaantulo vaatii Kuwaitin hallitsijan, Sheikki Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, hyväksynnän. Sheikki kuitenkin hylkäsi lakiesityksen kesäkuun alussa.

Vaikka arabikevään seurauksena useisiin arabimaihin saataisiin vaaleilla valittu hallinto, se ei vielä ole demokratiaan. Jos enemmistö ei valtion ja yhteisöjen kautta huolehdi myös vähemmistön turvallisuudesta ja oikeuksista, kysymyksessä ei ole demokratia, vaan ainoastaan enemmistödiktatuuri.

http://ihmisoikeus.blogspot.fi/2012/06/islamista-kaantyneita-surmataan.html

10

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuuden

      Hyvä kun kerrot

    • Uskonto on sairaus!

      Uskontojen nimissä ihmisä tapetaan ja on aina tapettu.
      Ei tarvitse enää ihmetellä, miksi olen ateisti.
      Kaikki uskonnot ovat yhtä sairaita.

      • cxz1

        "Kaikki uskonnot ovat yhtä sairaita."

        No, ei nyt sentään! Onhan tämä meidän pohjoiseuroopalainen luterilaisuus useimmiten lähes naurettavan lässähtänyt, mutta täysin fyysisestä väkivallasta vapaa. Henkistä äkivaltaa esiintyy kyllä joissakin lahkoissa, se pitää kiistatta paikkansa. Jos siitä jotain positiivista haluaa löytää, niin sen, että aika useat tällaisesta kuulleet, on arvioinut uudelleen kirkkoon kuulumistaan ja eronnut.

        Mutta yhtä epätosiahan kaikki nuo eri uskonnot kylläkin ovat!


      • sefsfs
        cxz1 kirjoitti:

        "Kaikki uskonnot ovat yhtä sairaita."

        No, ei nyt sentään! Onhan tämä meidän pohjoiseuroopalainen luterilaisuus useimmiten lähes naurettavan lässähtänyt, mutta täysin fyysisestä väkivallasta vapaa. Henkistä äkivaltaa esiintyy kyllä joissakin lahkoissa, se pitää kiistatta paikkansa. Jos siitä jotain positiivista haluaa löytää, niin sen, että aika useat tällaisesta kuulleet, on arvioinut uudelleen kirkkoon kuulumistaan ja eronnut.

        Mutta yhtä epätosiahan kaikki nuo eri uskonnot kylläkin ovat!

        Luterilaisuus oli holokaustin paras peruste, älä unohda sitä!


    • minä olen

      --"Ei tarvitse enää ihmetellä, miksi olen ateisti.
      Kaikki uskonnot ovat yhtä sairaita."

      Niin, ateistit kuten Stalin, Hitler, Mao ym. saivat aikaan huomattavasti paremman ateistiutopian kuin uskonnot ikinä. Vääräuskoisten tai rotuisten massatuhoaminen ei ollut sen kummempaa kuin torakoiden hävittäminen, joten miksipä niitä sietämään.

      • cxz1

        Onko sinulle koskaan käynyt mielessä, että noihin hirmutekoihin vaikutti enemmän noitten pellejen poliittinen ideologia?

        Ateismiinhan kommunismi, fascismi tai auktoriteettiusko ei liity mitenkään.


      • cxz1 kirjoitti:

        Onko sinulle koskaan käynyt mielessä, että noihin hirmutekoihin vaikutti enemmän noitten pellejen poliittinen ideologia?

        Ateismiinhan kommunismi, fascismi tai auktoriteettiusko ei liity mitenkään.

        Hitler ja mussoliini oli kyllä kivenkovia kristityitä jolla oli jopa vatikaanin tuki joten sinun tuosta on ateisteja syyttää!

        Mao piti itseään jumalana ja Stalin oli pappiskoulun käynyt.

        Lukisit vähän historiaa ennenkuin teet itsestäsi naurettavan!


    • Aliisa-Katariina

      Otsikko: Arabimaiden uskonnonvapaus romahtamassa. Mitä tarkoitat arabimaiden uskonnonvapaudella? Eihän siellä ole koskaan saatu rakentaa kirkkoja - paitsi muutama näön vuoksi. Kristittyjä on tapettu ja tapetaan jatkuvasti. Vaan annas olla, jos täällä tehtäisiin samaa heille. Pommit ryskyisivät yötä päivää. Ei näissä maissa ole ollut koskaan todellista uskonnonvapautta. Ymmärrän tosi hyvin ateisteja - kaikki tällä vuosidalla y h ä vielä on enemmän kuin sairasta. Maailma olisi ollut parempi paikka ilmaan mitään poliittisia ja uskonnollisia suuntauksia. Ihminen ei opi kuitenkaan mistään mitään sama missä suuntauksessa on mukana. Ihminen on ja pysyy arvaamattomana sama mitä hänelle uskotellaan ja syötetään.

      • seff

        Johtuisko siitä miten keskiaikana kristityillä oli tapana harrastaa kansanmurhia siellä ja orjuuttaa ihmisiä surutta jumalansa nimissä???

        Ajatteleppa sitä!


    • Koetelkaa sanomat

      Voi teitä kun perustatte tietonnne epämääräisin videoihin. Kyllä näiden videoiden tarkoitus on mustamaalata arameja/muslimeja. On vaarallista lähteä tuollaisen mukaan, kun tiedot ovat hyvin huteria. Ettekö pidä mahdollisena että juuri tätä tahdotaankin. Sitä nimittäin että raivonne yltyisi. Ehkäpä joku tahtookin vain heidän maat ja mannut, ja toimii ikäänkuin arabena. Saatana on kyllä juonten mestari ja voi toimia näinkin ja aikaansaada kovin pinnallista tutkiskelua. Totuus on että monet uskovaksi tekeytyvät näitä asioita järjestelevät. Raamattukin sanoo että tuo pahuus lähtee niistä tekopyhistä.

      Monet eksyyntyvät näihin maailman uutisointeihin ja ryhtyvät vihaamaan, tarttuvat aseisiin ja siunaavat sotatoimia. Todellista uskoa tuo ei ole, enkä luokittele tällaista kirjoitteluilakointia mitenkään Jumalan asialla olemiseksi. Kyllä asia on niin että todelliset uskovat saavatkin kokea vainon juuri "omiensa" kautta, niiden jotka uskovat valheet.

      Varokaa ettei kukaan teitä eksytä, oli Herran Jeesuksen ensimmäiset sanat kun opetuslapset kysyivät Hänen tulemisestaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sähköpotkulautaonnettomuus

      Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
      Vantaa
      281
      3744
    2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

      On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
      Ikävä
      74
      2469
    3. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      88
      1720
    4. No nainen...

      Mitkä on fiilikset nykyään?
      Ikävä
      114
      1650
    5. Skuuttikakarat itse syypäitä onnettomuuteen - Yle syytti autolijaa

      Tulokulma uutisissa oli se että – vaikkakin peitellysti – autoilija olisi ollut jotenkin yksin syypää tapahtuneeseen onn
      Maailman menoa
      326
      1572
    6. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      408
      1426
    7. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

      Ikäväsi kohteessa?
      Ikävä
      67
      1383
    8. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

      Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
      Sinkut
      78
      1320
    9. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

      ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
      Ikävä
      99
      1289
    10. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      89
      1218
    Aihe