Viisaudenhammas ja tinnitus

eikääh

Voiko Viisaudenhampaan puhkeamisella ja tinnituksella olla yhteys? Itselläni noin kuukausi sitten puhjennut ja vasta muutama viikko soinut korvassa, joka on samalla puolella kuin puhjennut hammas.

13

3986

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehkä?!

      jos se on muuttanut purentaa niin voi hyvin tehdä tuon... mulla kun meni purenta epätasapainoon lihasjännityksen takia kärsin tinnituksesta usean viikon,kävin jopa korvalääkärillä mutta tuo purenta (viisurin poisto yms.) myös syynä.

      • Anonyymi

        Vaikus on myös runsastuvaan jalkahikeen! Ben Casey


      • Anonyymi

        Helpottiko tinnitys sulla?


    • Helposti näin

      Ei sen tarvitse vaikuttaa edes purentaan. Lihasjännitys on usein oireen syy ja viisaudenhampaan ollessa ahtaalla, painaa se lihaksia ja hermoja. Lihakset voivat olla tulehtuneita, etkä edes välttämättä tunne itse kipua. Kannattaa vertailla, onko toinen puoli kasvoista, purukaluston yläosasta, kovempi kuin toinen. Omalla kohdallani hammaslääkäri totesi, että nämä kasvon lihakset ovat kuin viulun kieli, kun ei viisaudenhammas mahtunut suuhun. Sitä ei tule helposti ajatelleeksi, kuinka lähelle sen juuretkin menevät korvaa.

      • Anonyymi

        Onko sulla helpottanut tinnitys?


    • ei äö

      minkä ikäisillä viisauden hampaat puhkeavat?

    • Helposti näin

      Siinä 18 ikävuoden jälkeen yleensä.

    • GamerGirl91

      Minulle tuli tinnitus ja huimauskohtaukset (diagnosoitiin hyvälaatuiseksi asentohuimaukseksi) samantine kun viisaudenhammas alkoi oireilla voimakkailla kivuilla oikealla puolen naamaa... Nyt kipuilee edelleen välillä ja pari milliä viisarihampaasta näkyy, loput on edelleen suun ihokudoksen alla. Ajattelin mennä yksityiselle ihan leikkauttamaan pois sen. Niin paljon korva/leukakipua aiheuttaa oikealle puolen naamaa. Aiheuttanut jo viime elokuusta lähtien ja korva soi koko ajan. Tinnuttanut siitä asti.

      Opiskelija kun vielä olen niin äiti on luvannut maksaa koko tämän lystin. Mitä luulette leikkauttaako ne yksityisellä tällaisia jos vaan pyydän ilman että viisarihampaan "pussi" on tulehtunut?

      • Anonyymi

        Auttoko sulla viisureitten poisto tinnitykseen?


    • hshsjsks

      Onko hammas jo leikattu.

    • Vyas

      Heippa! Itsellä on puhjennut vasemmalle alaleuan puolelle viisaudenhammas vuosi sitten ja saman puolen korva on soinut koko ajan nyt vuoden ajan. Olen tarkkaillut hampaan nousemista ja asentoa, eikä ole oikeastaan hirveästi vuoden aikana liikkunut ylöspäin, vasta osa hampaasta on näkyvissä. Nyt myös toisen puolen alaleuan hammas on noussut ylöspäin, mutta ei ole vielä puhjennut esiin ja myös tuon puolen korva on alkanut soimaan välillä. Korvien soimisen voimakkuus vaihtelee välillä, ja on aiheuttanut allekirjoittaneelle masennusta ja ahdistusta... olen nyt vuoden ajan nukkunut mp3-soittimen kanssa johon olen laittanut rauhoittavaa meditaatiomusiikkia jotta saan nukuttua tuolta tinnitukselta. Lisäksi välillä tuntuu pientä huimausta jos nousen nopeasti sängystä tai käännän äkisti kylkeä, vaikuttaa hirveästi korviin nuo viisauden hampaat. Lisäksi joskus on kipuja poskessa ja korvassa kun lihakset kramppaavat. Toivon että hampaat tulisivat nopeammin täysin esiin jotta tinnityskin loppuisi, mutta uskon että tällä aikataululla ovat nousseet täysin esiin vasta vuoden tai parin päästä, hirveän hitaasti nousevat. Toivon jaksamista ja kärsivällisyyttä kaikille vaivasta kärsiville!

      • Anonyymi

        Hei. Auttoko viisurin poisto tinnitukseen


      • Anonyymi

        Moikka, auttoiko sulla viisureitten poisto tinnitykseen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe