Odinin kuiskaus

Valhalla

Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut uskonnoista ja erinlaisista ihmisistä mutta kerronpa oman tarinani miten kiinnostuin viikinkien uskonnosta hiukan enemmän.
Noin 15v aloin kuuntelemaan bändiä nimeltä "Amon Amarth" jossa oli nimiä ja sanoja joita en ymmärtänyt esim. Odin ja Thor ja muita nimiä no... käväisin wikipediassa katselemassa että nehän on jumalia. Aloin tutkia lisää tietoa Odinista ja tuntui siltä että että hän olisi kutsunut minut luokseen. Sydämmessäni tuntuu vieläkin se olo kun hän pitäisi minut turvassa vihollisilta. "Poliisit" ohjelmassa joku (en muista nimeä :/) poliisi kumarsi niin häneltä tipahti tämä rippus roikkumaan ja huomasin Mjölnirin eli thorin vasaran siinä, tuntui siltä että olen vielä enemmän turvassa ja arvostin tätä poliisia todella paljon kyseisen asian takia. Itselläni ei ole mitään korua tai sormusta joka liittyisi odinismiin. Oloni paranisi paljon jos saisin sellaisen. vielä nuorempana minua alkoi kiinnostamaan black metal eli saatanametalli jota kuuntelen vieläkin sitä myöten tuntui että saatana olisi hyvä jumala minulle mutta tulin siihen päätökseen etten koske tuohon HULLUUTEEN koska olen katsonut monia dokumentteja saatanan palvojista ja minua alkoi oksettaa joten unohdin tuon satanismin.
Minä niin rakastan Odinia ja Thoria koska he pitävät minut hengissä kunnes aikani koittaa
toivin että teiltäkin löytyy lyhykäisiä tarinoita :)
F*ck H*ll I Will Go To Valhalla!

4

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perkūnas

      Itsekin olin Asatrusta kiinnostunut teininä ja lueskelin paljon aiheeseen liittyviä kirjoja. Hienoja tarinoita ja jumaluuksia löytyy paljon skandinaviasta, mutta vanhemmiten kiinnostuin enemmän omista juuristani ja tunsin suomalais-ugrilais-balttilaisen mytologian läheisemmäksi kuin skandinaavisen, joka tuntui enemmän hevarien/bändien raiskaamalta LOTR fantasialta.

      Ps. kaulassani roikkuu ties kuinka monetta vuotta ukonkirves ja itse huomasin sen antavan henkistä voimaa ja turvallisuuden tunnetta... olkoonkin vaikutus sitten psykologinen, mutta joka päivä koru muistuttaa esi-isistäni ja heidän jumalista.

    • .....

      Suomenusko on minun juttuni, alkaessani kiinnostumaan hengellisistä asioista olin ensin valtavirran ohjaamana kristitty mutta siinä tunsin olevani nelsikanttinen palikka pyöreässä reiässä. Jossain vaiheessa aloin enemmän seurata omaatuntoani ja tunsin vanhan Suomenuskon enemmän omakseni. Siihen liittyvä esi isien kunnioittaminen tuntui minusta ajatusmaailmaani sopivalta, tunnen myös vahvasti olevani Suomalainen joten vanha pakanausko tuntuu olevan lähempänä kuin tuontiuskonto, joka sisältää tiukkoja dogmeja erityisesti seksuaalisuuden alueella.

      Ole lopulta päättänyt olla Suomenuskoinen.

    • Vanadis

      Olen aasauskoinen ja sitä ennen yritin kovasti löytää paikkaani tässä kristillisten arvojen ja arvostusten yhteiskunnassa, mutta kuten joku muukin täällä jo kirjoitti, niin se ei vaan tuntunut omalta. En tiedä oikein mitä tapahtui, mutta yhtenä kesäiltana Münchenissä huomasin tuntevani suunnatonta vetoa omiin juuriini ja aloin lukemaan Kalevalaa. Perehdyin kotimaahan palattuani ensin Suomenuskoon, mutta juureni eivät ole siellä vaan viikingeissä ja siten tuntui luonnollisimmalta perehtyä heidän uskoonsa. Nyt olen taivaltanut Mjölnir kaulassani jo kauan ja olen matkustellut Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa voidakseni paremmin perehtyä aasauskon rituaaleihin ja yhteisöihin. Aasausko tai skandinaavinen muinaisusko, kuten itse sitä kutsun, on minun tieni, totuuteni, elämäni ja sitä kautta koen olevani osa pohjoista perimääni ja sen kulttuuria ja vanhoja tapoja. Minulle Thor on tärkein jumala, mutta Odin, Heimdal, Tyr ja Freijakin tuntuvat läheisiltä.

      • jgrw

        Mistä tiedät, että juuresi on viikingeissä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2555
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1917
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 76
      1484
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      112
      1397
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe