Leasingvuokra 800-850€/kk?

Mikä leasingauto

Millaisia autoja saa n. 800-850 leasingvuokralla (jonka työnantaja on rajaksi piruuttaan pistänyt). Riippuu tietenkin leasingyhtiöstä, firman automäärästä yms...mutta jos saisi edes jotain haarukkaa, kun tietoja ei juuri tunnu olevan...valmiista hinnastosta nyt puhumattakaan.

30

14879

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AP

      ja tosiaan 90tkm/3v sopparilla...

      • Ota selvää edustasi

        Kai työnantajallasi on sopimus jonkun leasingfirman kanssa, sillä tietyt pelisäännöt pitää olla kunnossa. Yrityshän sen auton kuluista vastaa, etkä sinä itse. Lisäksi pitää sopia verottajan takia, onko kyseessä vapaa autoetu vai pelkkä käyttöetu. Tietenkin on hyvä varmistaa, miten tämä autoetu siirretään sinun palkkaasi. Jotkut yritykset rajoittavat automerkkien määrää, sillä esim. työnantajani listalla on viisi merkkiä. Lopullinen hintahan määräytyy varustelun mukaan: Joillakin on esim. polttoainetoiminen lämppäri vakiona, mutta joihinkin se laitetaan kovalla rahalla. Leasingyhtiöt auttaa asiassa. Onko kyseessä huolto- vai rahoitusleasing?

        Jotain lähtötietoja löytyy esim:

        http://www.leaseplan.fi/fi-FI/Kuljettajalle/Auton_hankinta/

        http://palvelut.aldautomotive.fi/frmFiscCalculator.asp?Section=1&lang=FI

        Verottaja on määrännyt etujen hinnat etukäteen, joten vaikka hinnan saisi tingittyä, niin siitä ei ole mitään iloa: verottaja tietää mitä tahtoo. Autoliikkeiden hinnastoissa on yleensä mainittu verottajan arvio, joka tietenkin nousee, kun aletaan valita lisäherkkuja, esim. http://www.volkswagen.fi/vv-auto/vw_cars.nsf/(vw5_h)?open&m=362


    • 12arvelija

      Arvelisin että sillä saa 30-35K€ hintaisia autoja.

      • 5008

        Kyllä saa yli 40k€:n


    • Esimerkkejä

      Löytyykö keneltäkään esimerkkejä leasingvuokrista?

      • Audimies

      • AP
        Audimies kirjoitti:

        Katsoppas jokaisen automerkkien kotisivuilta hinnasto. Siellä yleensä myös leasingvuokrien hinnat esim. http://content.audi.fi/Extra/Hinnasto.nsf/0/547439A01D30DCACC22579CF0018F742/$file/Audi 2012 04 01 A4 Business nro 16.pdf

        Siis laesingvuokrathan ei tuolla näy... Kiinnostaisi tietää nimenomaan esimerkkejä leasingvuokrista ei autoedun verotusarvoja.


      • HR-neuvoo
        AP kirjoitti:

        Siis laesingvuokrathan ei tuolla näy... Kiinnostaisi tietää nimenomaan esimerkkejä leasingvuokrista ei autoedun verotusarvoja.

        Auto tulee leasingyhtiön omistukseen, työnantajasi on käyttäjä nro 1 ja itse olet käyttäjä nro 2, jolle sakot sitten paukkuu;)

        Työnantajasi tarjoaa sinulle verottajan hyväksymää 800-850 euron täyttä autoetua, mutta sinä vain jankkaat leasinghinnasta, joka riippuu niin monesta asiasta. Onko auton varustelulle laitettu kattohintaa? Kannattaa ottaa sellainen auto, johon ei tarvitse ottaa suurta lisävarustemäärää, kuten tuplat kevytmetallivanteet, polttoainetoiminen kauko-ohjauksella varustettu lämppäri, tutkat eteen ja taakse, navigaattori, kymmenkanavaiset stereot, jne.

        Näistä haluamistasi lisävarusteista autoliike sitten laskee verottajan autoetuhinnan ja työnantajan budjettia varten leasingmaksun. Toiset renkaat viet tietenkin rengashotelliin, huollatat ja pesetät autoa säännöllisesti, verot, vakuutukset sun muut muuttuvat maksut tulee päälle, joten leasingmaksu ei ole vakio vaan siihen vaikuttaa miten autoa käytetään.

        Ota nyt selvää, mikä on yrityksen muiden työsuhdeautojen osalta käytäntö? Yhtiön HR-osastolla on valmiina säännöt, joiden mukaan toimitaan. Miksi kysellä asiaa netistä, kun käytännössä työnantajasi toimii verottajan hyväksymin ohjein ja säännöin??


    • oma 1150

      Skoda on edukas leasing vuokraltaan.
      Myös BMW on edullinen, kuten Audi ja Volvo

    • Audimies

      Siis eihän kukaan maksa leasing vuokraa, sehän on kohtuuton summa? esim minulla 750 euron verotuasarvo, jonka leasing vuokra on luokkaa 1200-1300 euroa. Noilla leasinvuokra hinnoillahan ainut vaihtoehto on oma auto.

      • Audimies

        Sori, luin huonosti viestisi. Mutta suhteen näet noista minun luvuista.


      • 14+19

        Kyllä melkoisen oman autonkin jo saa 750 euron kuukausimaksulla.
        Joskin työsuhdeauton merkittävin etu lienee, ettei tarvitse välittää auton arvonalennuksesta.


    • se leasingauto

      Kysytkö vuokraa VAI verotusarvoa?

    • Työsudeautoa

      Minuakin kiinnostaisi esimerkit nimenomaan leasingvuokrasta, koska työnantaja on nimenomaan asettanut katon sille mitä ovat itse valmiit maksamaan. Niitähän ei pätkääkään kiinnosta verotusarvo.

      • Kysyisit kaupasta..?

        Katselepa vaikkapa ajan kuluksi http://www.aldautomotive.fi/siirtoleasing.aspx hintoja. Nykyisin keskeytyy monen auton sopimus kesken sopimuskauden ja auto saatetaan laittaa hetkeksi siirtolistalle. Jos joku löytää sopivan auton, niin se saattaa olla edullinen ratkaisu puolin ja toisin: Auton luovuttaja välttyy sopimuksen purkumaksulta ja uusi käyttäjä saa leasingauton tarvittaessa lyhyemmäksi aikaa kuin tavanomaiset neljä vuotta.

        Leasingvuokrassa on monta muuttujaa: Onko kyseessä huolto- vai rahoitusleasing? Mitä vakuutukset sisältää? Sijaisautot? Paljonko kilometrejä vuodessa? Minkä merkkisestä autosta on kyse? Bensa vai diesel? Otetaanko lisävarusteita mukaan? Vakioväri vai metallihohto? => Mitään täsmällistä hintaa ei saa selville muuten, kuin että menee liikkeeseen, valikoi haluamansa automerkin ja-mallin lottoaa varustelistan. Siitä saa sitten kilometrien pohjalta tarjouksen. Myyjältä saat paremman vastauksen kuin täältä netistä...

        Kannattaa vielä muistaa auton sopimuksen purkumaksut ja kuka sen maksaa: Kun auton leasingsopimus puretaan kesken sopimuskauden, niin sopimuksesta riippuen maksetaan leasingyhtiölle esim. 30% sopimuksen lopuista leasingmaksuista. Kun päälle laitetaan kolhujen korjaukset, niin saattaa tulla hintaa auton palautukselle. Varmista, että työnantaja vastaa näistä kuluista. Jos kyseessä on rahoitusleasing, niin sopimuksen päättyessä kesken sopimusjakson saattaa käydä niin, että työnantajasi joutuu hoitamaan auton myynnin (Kun myynnissä jäädään tappiolle => kuka maksaa viulut?).

        Itse ajan mieluummin omalla autolla, niin en ole tilivelvollinen kenellekään (paitsi poliisille;).


    • Mitä haluat?

      http://www.autotalli.com/uudet-autot/uusi-haku

      Vapaan autoedun arvon voi laittaa hakuehdoksi muiden joukkoon. 800-850€:n vapaa autoetu antaa 617 osumaa, jos sinulla ei ole mitään muita vaatimuksia. Näyttäisi olevan hintahaarrukassa 41-45 tonnia.

      Jos haluat tilavan farkun niin ota vaikka Skoda Superb 2.0 TSI Elegance Busines DSG Autom combi , tai jos haluat spottisen pikkuauton niin ota Mini Countryman Cooper S ALL4 A Let There Be Light.

      • ihan kivoja autoja

        Eihän tuolla mitään loistoautoa saa, mutta ihan kelpopelin, jonkalainen keskituloinen muutenkin ostaisi.

        Jos minä valitsisin autoa 800-850€:n vapaalla autoedulla, niin reunaehtoina olisi neliveto ja 2000kg jarrullisen kärryn veto. Ford Kuga, Mazda CX-5, Subaru Forester, Toyota RAV4, Volgswagen Passat tai Tiguan.


    • Rudinski

      Tässäkään kun nyt niitä leasingvuokria ei liiemmin ole alkuperäiseen kysymykseen vastaten tullut, niin tässä yksi esimerkki.

      Minulla on varsinaisen työsuhdeauton odotusautona vm. 2011 farmarimallinen Passatti mopoimmalla 1,4 TSI:llä ja 7-vaihteisella DSG:llä. Tästä ALD nyhtää n. 975 e/kk. Puhutaan varusteineen n. 40000 e autosta, jonka verotusarvo on vapaalla autoedullam 785 e/kk.

      Jostain kuulin myös sellaisen nyrkkisäännön, että vapaa autoetu = leasingvuokra alv 0%. Ainakin Passatti noudattaa tätä kaavaa suunnilleen.

      Toki tilanne on eri, jos sitten haluaa ranskalaisen tai italialaisen auton, tällöin käsittääkseni leasingvuokrat ovat reippaasti suuremmat kattaen nopeamman arvonalenemisen.

      Varsinaisen työsuhdeauton valinta on siis vielä edessä ja hankalaksi on osoittautunut leasingvuokrien selvittäminen etukäteen ainakin netistä. Sittenhän se aikanaan selviää. Itselläni rajoitus on 950 e/kk ja sen pitää sisältää myös vakuutukset, jotka menee kuutiotilavuuden mukaan seuraavasti ALD:llä. Kaipa tässä jonkun kopperon tuolla 950 e:lla saa. Passatti ei oikein sytytä. :)

      47 €/auto/kk ≤1 599
      61 €/auto/kk 1 600 - 1 999
      87 €/auto/kk ≥2 000

    • Vihdoinkin :)

      Joku vihdoin ymmärsi mistä on kysymys. Kiitos!

    • Muita?

      Esimerkkejä?

    • Vol

      Mulla V60 d3 momentum
      Leasing vähäreilu 1100 ja vapaa etu 825

    • Golf Variant

      Golf Variant 695€ leasing autoetu 620€

    • Tässä yksi
      • Liisari

        Sehän on Honda, eikös autoja pitänyt katsoa.


    • scodillac super-bee

      Leasingvuokra ei ole sama kuin autoedun arvo. Autoedun arvoon voi vaikuttaa pitämällä ajopäiväkirjaa. Jos omia ajoja tulee vähemmän kuin 18.000 km, maksat autoedusta vähemmän kuin "listahinnan". Laskukaava löytyy verottajan sivuilta. Jos ajat työajoja enemmän kuin 30.000 km per vuosi, saat 20% alennuksen autoedun perusarvosta (olikohan termi oikea???).

      Minulla on skoda superb, leasing-vuokra muistaakseni jotain 910 eur/kk alv 23%, mutta auto on hankittu 2010, joten sen hinta ei takuulla ole nyt sama, autoverotushan uudistui viimeksi huhtikuussa 2012.

      Onko jollakin heittää esimerkkejä tuoreemmista, huhtikuu 2012 tai sen jälkeen hankituista leasing-autoista?

      Autoedun verotus vielä:
      Rahapalkka autoetu, tästä lasketaan verosi.
      Rahapalkasta vähennetään verot, loput jää käteen.

      (Verot=verot sotu- yms palkasta perittävät maksut)

      • scodillac super-bee

        Lisäys edelliseen: 3 vuotta ja 120.000 km sopimus kyseessä.


    • huhuh

      olette sekaisin

    • Käytäntö on näin

      Ota pakettiauto, ei tarvitse maksaa mitään.

      • hiasemiäs

        ja millähän perusteella pakettiautosta ei tartte maksaa mitään?


    • JolliSetäChiquita

      Halpaa lystiä. Auris Hybrid farkku liisarina 45tkm/3v sopimuksella, nettovaikutus palkkaan 330 eur kuukaudessa. Seuraava liisari tulee olemaan BMW 520dA, nettovaikutus palkkaan tulee olemaan n. 540 eur kuukaudessa. Itse maksan kuukausimaksun lisäksi polttoaineet, sekä mahdolliset sakot ja pysäköintivirhemaksut.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe