ssri uhrit RYHMÄKANNE VÄÄRÄSTÄ LÄÄKITYKSESTÄ

yx oma kokemus

Kuka ottaisi todella ison ongelman joka koskee iso osaa "onnen pilleireiden "vastuuttomasta jaosta" kaikkinn mahdollisiin vaivohin,se on kai helpoin vaihtoehto saada ihmiset ns. zompi tilaan jossa ei tosiaan ole normaaleja tunteita,sympatia empatia libido ,halut kalut on mennyttä, ei toivoa tulevasta ,ei todella mitään joka kuuluu elämään.Jos nostettaisiin meidän kaikkien toimesta RYHMÄKANNE ja korvausvaateet lääketeollisuutta ja mtt lääkäreitä vastaan mistä löytyy se ryhmittymä joka uskaltaa ottaa aloitteen ,asia on todella puoltamiljoonaa suomalaista koskettava kysyms PS usa lääkejätti tuomittiin 4,5 miljardin sakkoihin vääristellyistä tutkimustuloksista
,lahjonnasta

47

615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KANNATETAAN!

      Olen itsekin ajatellut monta kertaa samoin. Jotain pitäisi tehdä, että asia nousisi kattavasti kaikkien suomalaisten tietouteen. Täällä palstoilla ei käy kaikki nettisurfaajat ja lääkeuhrit.

      Toimeenpano ihmisiä etsimään! Ja ideoita!

      Uhrin omainen

      • 19+19

        Vituttaa tollaset valittajat. Tee jotain asian eteen !


    • lääkkeiden uhri myös

      Nimimerkki "yx oma kokemus" on hyvä ja kirjoittaa edelleen useille eri foorumeille mikäli asialle todella on halukas jotain tekemään ja jottei aloitus jäisi vain uhoamisen asteelle.

      • lääkkeiden uhri myös

        Sama koskee nimimerkkiä "KANNATETAAN".


      • vast.

        Siinä tapauksessa kannattaa soittaa psykiatriseen päivystykseen ja kertoa missä on kirjoitellut mitäkin ja miksi.


    • Realisti61

      Tiettävästi Suomessa on nostettu kanne tupakkayhtiötäkin kohtaan mutta korvauksia ei saatu, koska on jokaisen oma valinta, polttaako tupakkaa vai ei. Vastaavasti on jokaisen oma valinta, käyttääkö masennuslääkkeitä vai ei (ainakin minulla).
      Toisaalta on vain vähän näyttöä masennuslääkkeiden haittavaikutuksista, koska monta kertaa esim. seksuaaliset ym. häiriöt saattavat johtua myös masennuksesta, joten on varmaan vähän vaikea todistaa niiden johtuvan nimenomaan lääkkeistä. Ja toisaalta kaikissa lääkkeissä on pitkä selostus sivuvaikutuksista, joten ihminen tietää jo etukäteen, millaisia haittoja voi tulla, ja voi itse päättää, alkaako syömään kyseistä lääkettä vai ei.
      Mutta ainahan voi koettaa onneaan ja haastaa lääkeyhtiön oikeuteen, sitten kannattaa varautua myös siihen, että häviää oikeudenkäynnin ja joutuu maksamaan mittavat oikeudenkäyntikulut.

    • KANNATETAAN

      Ei ihminen voi aina päättää syökö lääkkeitä vai ei. Jos joutuu sairaalaan, siellä pakotetaan syömään lääkkeitä, jos kieltäytyy, laitetaan pakkohoitoon ja pakkolääkitykseen. Sitten pidetään monta kuukautta sairaalassa lääkittynä. Kun pääsee pois, elimistö on pakotettu käyttämään lääkkeitä jo niin pitkään, että lopettaminen on mahdotonta. Alkaa lääke- ja sairaalakierre.

      Kokemuksesta ja monta potilasta seuranneena tämä on tosi.

      Se siitä vapaaehtoisuudesta. Siksi olen järkyttynyt.

      • 8

        Kuinka yhteiskunnallisella tasolla ajattelit asiaan omalta osaltasi vaikuttaa?


      • infoa

        "Ei ihminen voi aina päättää syökö lääkkeitä vai ei. Jos joutuu sairaalaan, siellä pakotetaan syömään lääkkeitä, jos kieltäytyy, laitetaan pakkohoitoon ja pakkolääkitykseen."

        Ei pidä paikkaansa. Jokainen voi itse päättää syökö lääkkeitä vaiko ei syö.
        Jos joutuu sairaalaan sielläkin voi itse päättää tahtooko syödä jotain tiettyä lääkettä, tarkoita tässä psyykenlääkkeitä. Jos ei itse osaa päättää voi myös läheinen päättää lääkityksestä lääkärien puolesta josta tuntee henkilön esim. vuosikymmenten ajalta (perheenjäsenet, sukulaiset, hyvät ystävät).


      • 18+20

        Montaakos potilasta olet seurannut ja mikä paikkakunta on kyseessä? Oletko lääkäri?


      • vaikuta

      • *feel*

        Tuolla kai voi kirjoitella myös yksityisviestein jos on rekisteröitynyt foorumiin eikä tahdo kaikesta puhua julkisesti...


    • Realisti61

      No minkähän takia sinne pakkohoitoon sitten joutuu? Varmaan sen takia ettei ole kunnossa, mikä taas johtuu siitä ettei ole lääkitystä siihen henkisesti huonoon oloon. No, kukapa sitä huomaa ettei ole kunnossa, eivät ainakaan ne, jotka pakkohoitoa todella tarvitsevat. Ja he taitavat olla niitä jotka ovat mielestään ihan normaaleja eivätkä mitään lääkitystä tarvitsekaan. Ja jos eivät suostu lääkkeitä syömään ei vointi parane jolloin on tosiaan edessä uusi pakkohoito.

    • f njowepqi

      "No minkähän takia sinne pakkohoitoon sitten joutuu?"

      Kato ku Suomessa ei esim. ole noi psykoterapiapalvelut ihan ajatasalla.

    • Realisti61

      Juu, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että ihminen ei joudu pakkohoitoon, ellei jotain ole todella pahasti vialla. Näin ainakin toivon!

      • aspergerinfo

        Kannatat siis pakkohoitokäytäntöjen jatkumista maassamme? Voisitko sen sijaan yrittää auttaa niitä poloisia jo ennaltaehkäisevästi joita yritetään kidutuksen keinoin "auttaa" psykiatrisissa sairaaloissa.


    • "hoito"

      Varokaa Psykiatriaa.

      • 20+18

        Täysin samaa mieltä.


      • voitto

        26 päivää ilman lääkkeitä.


    • Realisti61

      Sitä minä juuri yritän tehdä, auttaa. Jos syötte kiltisti lääkkeenne, mahdollisuus joutua pakkohoitoon pienenee huomattavasti. Ja puhun todella kokemuksesta. Sairastin monta vuotta masennusta, ennen kuin sain siihen lääkityksen ja täytyy sanoa, että elämä alkoi näyttää paljon valoisammalta kuin ennen lääkitystä. Olisin varmasti joutunut psykoosiin ilman lääkitystä, koska olin ainakin kuukauden niin, etten nukkunut ollenkaan ja olin todella ahdistunut.
      Niin että en todellakaan usko, että kaikki vaivanne johtuvat lääkkeiden käytöstä, vaan pikemminkin liian vähäisestä/väärästä lääkityksestä.

      • aspergerinfo

        Sairastin kroonista masennusta 35 vuotta ja nyt täysin lääkkeetön - vapaa psykiatrien mielivallasta. Olo on parempi kuin koskaan aiemmin. Vaihtoehtohoitoja, voisi kokeilla jatkossa jos vointi jossain välissä alkaa tästä huonontua.

        vm -67


    • Realisti61

      Miten voitte olla noin johdateltavissa? Minä ainakin itse titraan lääkeannoksiani ja koetan välillä josko pärjäisin ilman lääkkeitä. Ei tulisi mieleenkään uskoa sokeasti jotain psykiatria, joka näkee minut muutaman kerran vuodessa. Kyllähän ihminen jo tässä iässä (50v.) tietää ja tuntee oman kehonsa ja mikä sille on hyväksi.
      Ottakaa järki käteen! Pitää myös ymmärtää sekin, jos masennus pahenee niin silloin ehkä lääkitys onkin vielä tarpeen! Lopetus kannattaa siksi tehdä niin hitaasti kuin mahdollista, jotta erottaa masennuksen oireet vieroitusoireista!

      • 20

        Toivottavasti lopetat siis täällä lääkitysten ja pakkohoitojen puolesta puhumisen koska olet noin lääkärien johdateltavissa ikäsi ollut.


    • Realisti61

      Toivottavasti sinä lopetat pakkohoitojen vastustamisesta puhumisen ja ymmärrät, että jotkut vakavasti mielisairaat vain täytyy sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle jotta eivät aiheuttaisi vaaraa itselleen ja muille.

      • 8+1

        Me emme todellakaan lopeta pakkohoitojen vastustamista. Ketään ei tule sulkea minkään yhteisön ulkopuolelle. Yritä asettautua toisten asemaan itsekkyytesi sijaan.


      • tossa faktaa
        8+1 kirjoitti:

        Me emme todellakaan lopeta pakkohoitojen vastustamista. Ketään ei tule sulkea minkään yhteisön ulkopuolelle. Yritä asettautua toisten asemaan itsekkyytesi sijaan.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10663071


    • Pakko on totta

      On totta, että vakavasti sairaat täytyy sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle, tätä ei kai kukaan ole kiistänytkään. Tällaiset sairaat ovat kuitenkin pieni häviävä osa niiden potilaiden joukossa jotka pakkohoitoon määrätään. Niin yleistä se tuntuu olevan.

      Kun pakkohoitoon laitetaan aivan tavallisiakin mutta masentuneita ihmisiä, siitä pitää nostaa meteli. Pakkohoitoon laitetaan myös ihmisiä jotka kärsivät vakavista lääkkeiden sivuvaikutuksista. Kun lääkkeet aiheuttavat ahdistusta, harhaisuutta, psykoosia, agressiivisuutta, lääkkeitä määränneet lääkärit luulevat, että nyt sen sairaus onkin pahentunut ja pakkohoitopäätös on aika tavallista. Ainakin pirkanmaan piirin pienessä sairaalan osastossa tämä arkipäivää.

      Pohjanmaalla tuttavani kieltäytyi lääkkeistä, koska niiden sivuvaikutusten kanssa ei voinut olla töissä jossa tarvittiin loogista ajattelukykyä. Lääkäri pelotteli että hän ei kirjoita kelalle kuntoutuslausuntoa, koska on niin hoitovastainen. Että tällai sitä uhkaillaan lääkärin taholta! Loppujen lopuksi vaivojen aiheuttajaksi paljastui uniapnea, joka laukaisi yliväsyneelle paniikkikohtauksia päivisin. Kiitin häntä rohkeudesta kieltäytyä skitsofeenikoille tarkoitetuista lääkkeistä.

      Ei tunnisteta lääkkeiden haittavaikutuksia eikä tunnu olevan lääkehoidon lisäksi mitään muuta vaihtoehtoa, mikä on Suomen tasosessa hoitojärjestelmässä vakava virhe. Kas kun tähän ei olla virallisesti vielä puututtu.

      Keskustelupalstoilla jauhetaann yhtenään mene terapiaan! Ei sinnekään noin vain mennä jos ei suostu syömään lääkkeitä.

      • vittuuntunut

        "On totta, että vakavasti sairaat täytyy sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle, tätä ei kai kukaan ole kiistänytkään."

        Jotta saataisiin ihmiset vielä sairaammiksi, alistetuimmiksi, nöyryytetyimmiksi?

        "Pakkohoitoon laitetaan myös ihmisiä jotka kärsivät vakavista lääkkeiden sivuvaikutuksista."

        Eli lääkärit määräävät potilaan pakkohoitoon koska ovat hoitaneet häntä kollegoineen väärin ja määränneet vääriä lääkkeitä? Tämäkö on oikein ja tätä joku kannattaa ja puolustelee??

        Eristetäänpä pari lääkäriä muutamaksi viikoksi ja katsotaan miten sen jälkeen voidaan.

        http://www.hs.fi/palaute/


    • barbivet

      itelläni neuroleptit tuhos aivojen unikeskusta sen verran että joudun vetää barbituraatteja ja nekin sain vasta vuosien lääkäreiden kanssa tappelun jälkeen

    • mielipide 80 000

      Tuon aloittajan aiheen vois laajentaa myös koskemaan neurolepteja SSRI-lääkitysten ohella.

      • hs palaute

        Niin ja aloituksen otsikkoa voisi muuttaa esim. tällaiseksi


        "Lääkitysten uhrien tuki ry:n ryhmäkanne vääränlaisista lääkityksistä"

        yhteistyössä Mielenterveyden Keskusliitto http://www.mtkl.fi/

        psta

        Aspergerinfon ylläpito


      • 9+20
        hs palaute kirjoitti:

        Niin ja aloituksen otsikkoa voisi muuttaa esim. tällaiseksi


        "Lääkitysten uhrien tuki ry:n ryhmäkanne vääränlaisista lääkityksistä"

        yhteistyössä Mielenterveyden Keskusliitto http://www.mtkl.fi/

        psta

        Aspergerinfon ylläpito

        Olethan siis hyvä ja levität infoa näistä kanavista vaikuttaa lääkärien mielivaltaa vastaan meidän kaikkien yhteisen hyvinvoinnin mahdollistamiseksi tulevaisuudessa.


      • näkijä/kokija

        Sekä Auroran sairaalaan maamme pääkaupungissa, jossa käytetään vielä pakkokeinoja potilaisiin.


    • Filippa61

      "Mielenterveyslain perusteella tahdosta riippumattomasta psykiatrisesta sairaalahoidosta on luovuttava heti mikäli hoitoa annettaessa käy ilmi, että edellytyksiä hoidolle tahdosta riippumatta ei enää ole."
      Eli tuskinpa lääkärit laitoksissa ihan vaan kiusallaan määräävät ihmisiä pakkohoitoon!
      Itse kyllä toivoisin, että jos olen vahingoksi itselleni tai muille, niin minut jopa vasten omaa tahtoani otettaisiin "talteen" ja tutkittaisiin olenko sovelias olemaan ihmisten ilmoilla.

      • realisti 67

        "Eli tuskinpa lääkärit laitoksissa ihan vaan kiusallaan määräävät ihmisiä pakkohoitoon!"

        Näin valitettavasti on asian laita. Kun eivät osaa muuten hoitaa, käytetään fyysisiä pakkokeinoja.

        "Itse kyllä toivoisin, että jos olen vahingoksi itselleni tai muille, niin minut jopa vasten omaa tahtoani otettaisiin "talteen" ja tutkittaisiin olenko sovelias olemaan ihmisten ilmoilla."

        Toivottavasti sinut joskus otetaan "talteen".


      • pakkokeinoista
        realisti 67 kirjoitti:

        "Eli tuskinpa lääkärit laitoksissa ihan vaan kiusallaan määräävät ihmisiä pakkohoitoon!"

        Näin valitettavasti on asian laita. Kun eivät osaa muuten hoitaa, käytetään fyysisiä pakkokeinoja.

        "Itse kyllä toivoisin, että jos olen vahingoksi itselleni tai muille, niin minut jopa vasten omaa tahtoani otettaisiin "talteen" ja tutkittaisiin olenko sovelias olemaan ihmisten ilmoilla."

        Toivottavasti sinut joskus otetaan "talteen".

        Fyysisten pakkokeinojen käyttöä vois verrata siihen jos sua joku ohikulkija vetää kadulla turpaan kun ilmaiset nätisti oman näkemyksesi jostain tavallisesta asiasta ääneen ja yrität samalla kertoa kuinka paha olla sulla on syistä mitä ei oo sun itses aiheuttamia.
        Sä käyttäydyt yhä aggressiivisemmin jos sua kosketaan ilman sun omaa tahtoa vaikket olis kehenkään itse käynyt kiinni. Ja tätähän ei noi lääkärit sitten millään pysty tajuumaan jostain syystä vaan samoin kuin kaikki virkamiehet hyökkää suoraan kimppuun.


    • Realisti61

      Miksi sinä realisti67 toivot että minut otettaisiin "talteen"? Itse en kyllä todellakaan toivo kenellekään sellaista kohtaloa, mutta jos näin käy, on parasta nostaa kanne viranomaisia vastaan, jos pakkohoito on tapahtunut ilman syytä.

    • 3+4

      Filippa61 eli Realisti61, kirjoituksesi ovat hyvin ristiriitaisia, huomaatko sen itse?

    • kommentaattori
    • Realisti61

      Mistä päättelet että olen Filippa61? Ja voisitko ystävällisesti täsmentää edellä olevan väitteesi, hyvä 3 4?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      662
      4906
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3529
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      155
      3268
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      169
      2518
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2339
    6. 257
      1923
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1477
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1373
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1359
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe