Pakko avautua tämä surullisuus

surullinenkasvattaja

Juu meillä on ollut 4 pientä koiran pentua, jotka luovutetaan nyt uusiin perheisiin. Tänään lähti jo yksi uuteen kotiin ja kun edes ajattelen koiravauvaa tulee itku. Todennäköisesti en voi olla muiden luovutuksessa mukana, etten käy itkemään ostajien edessä. Vaikka jo olen jo 17-vuotias niin silti tulee aivan kamala olo luopumisesta. Joka päivä olen touhunnut pentujen kanssa niin kyllä sitä pakosti kiintyy. Kun ajattelen olisin hyvin itsekäs jos pitäisimme kaikki, sillä tilanpuute tulee vastaan.
Onko muita joilla on ollut näin? Ja oliko samanlaisia itkemistä.

Vitsit. Jo tuli itku tätä kirjottaessä.

7

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mandac

      itse hankin kuukausi sitten ensimmäisen koiranpentuni, ja pentua hakiessa tuli kyllä surumieli kasvattajan puolesta kun "joutuu" luovuttamaan pennut uusiin koteihin. meidän pentumme on narttu, ja joskus ajattelin että sillä voisi joskus muutamien vuosien päästä yhdet pennut tehdä, mutta luovuin kyllä ajatuksesta kun ajattelenkin sitä luopumisen tuskaa. mutta niin, kyllä se siitä, teillähän on pentujen äiti siellä kotona muistuttamassa ihanista pennuista :) ja voithan kysyä joltain pennun uudelta omistajalta jos saisit joskus käydä katsomassa pentua! jos sattui esim samalle paikkakunnalle. tai hoitaa vaikka lomien aikaan tms :)

    • 20

      Aloittajalle: hyvä, että vielä on empaattisia ihmisä, jotka todella rakastavat koiriaan. Tuntui hyvältä lukea kirjoituksesi. Niin moni kasvattaja vain rahastaa pennuilla ilman tunteen häivää. Olet tunteva aito ihminen, siksi tunnet surua. Älä koskaan koveta itseäsi, laisiasi ihmisiä tarvitaan tässä kovassa maailmassa.

    • semmoista se on

      Kasvatushan on vähän skitsofrenista hommaa - toisaalta on iloinen, että pennut saavat hyvät kodit ja toisaalta surullinen, kun niistä joutuu luopumaan.

      Itse hyvästelen pennun aina edellisenä iltana. Halaan, suukotan ja itken silloin eroitkuni, että olen sitten reipas, kun pentu lähtee. Silti tulee haikea mieli, kun auto kaartaa pihasta. Toisaalta uusien omistajien ilo pennusta ja yhteydenpito lähdön jälkeen helpottaa ikävää. Soitan tai laitan aina viestiä viimeistään seuraavana päivänä, kun pentu on lähtenyt (kun samana iltana en kehtaa...).

      Kun myöhemmin seuraa pentujen kehitystä ja toivottavasti onnellista yhdessäoloa uusissa kodeissaan, se on kasvatustyön suurimpia iloja.

    • kerrasta loppu

      Oma kasvatustyöni loppui ensimmäiseen pentueeseen. Pentuja oli neljä joista suuren surutyön kanssa myin hyville ystävilleni 2 pentua ja kaksi jäi kotiin koska en kestänyt ajatusta luopumisesta..
      Onneksi kyseessä kääpiörotu ja iso asunto eli minulla oli mahdollisuus ratkaisuuni.

    • Olen samaa mieltä tuon kommentin kanssa, että hyvä kasvattaja tuntee surua kun pentu lähtee. Ei ainakaan ole yhtään pentutehtailun makua ! Itse olen hakenut kaksi pentua samalta kasvattajalta ja kummallakin kerralla on kasvattajalla ollut kyyneleet silmissä kun pentu on autoon nostettu ja meidän huomaan annettu.

      Meillä on toiminut hyvin se, että olemme kasvattajan kanssa Facebook-kavereita. Pennun uusi omistaja lataa aina sivustonsa täyteen kuvia pikkuisestaan - niin ainakin me teimme. Muut FB-kaverit on jo ihan kyllästyneitä kuvasarjoista pentu istuu -pentu nukkuu - pentu kaivaa maata - pentu syö - pentu edestä - pentu takaa jne.

      Samoin tuo FB-kaveruus (sekä kännykkänumero) auttoi myös hirveästi erityisesti ensimmäisen pennun kohdalla. Aina kun meille pennun uusille omistajille tuli kysymyksiä eteen, niin pystyimme kysymään apua kasvattajalta.

      Muista, sinä olet nyt kasvattajan roolissa, sinulta kysytään neuvoa.

    • Se helpottaa...

      Muistan tuon surullisuuden.

      Toisaalta, kun pennut ovat nyt kohta puolivuotiaita, ja uusilta omistajilta saa viestejä on aivan ihana kuulla, kun ne ovat aivan pähkinöinä, kun pentu osaa jo sitä ja sitä ja on NIIIN hyvä ja ihmeellinen ja rakas jajajaja....

    • Nanna11

      Olet kyllä todella reipas nuori nainen.  Minullakkin on tuo sama kohta edessä, meidän tyttö synnyttää ihan minä päivänä vaan ja pelkkä ajatus pentujen luovuttamisesta saa mut herkistymään.. Tsemppiä sulle!! 

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4120
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3982
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3855
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2627
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2445
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      339
      2051
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2042
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1900
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1569
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1412
    Aihe