Alkon valikoimat

vinifani

Alko on poistanut muka vähäisten myyntimäärien mukaan monia europpalaisten maiden kansallisjuomia. esim Ouzo, Sambucca ja Vin santo viinit ( tällä hetkellä Alkoissa n 500 pulloa jonka jälkeen nettikauppa). Tilalle on tullut hyllymetreittäin suomalaisia väkeviä viinejä ja kossun korvikkeitta. Samoin jotain epämääräisiä muka hienoja viinejä Etelä-Amerikasta ja aina valkoviineissä Chardonnay. Ei siinä mitään kyllä niitäkin lillittää. Suomalaiset kuitenkin matkustavat nykyisin paljon ja haluaisivat palauttaa mieleen niitä hyviä elämyksiä, myös viinoja. Ei me kaikki vedetä heti lärvejä niin kuin Alko haluaa.
Koska Alkolla on monopoli niin kuin Ylellä niin voisivathan ne hankkia suureen varastoon kaikkia juomia ja annostella siitä myymälöille. Viinahan ei mene vanhaksi. Näin myös eräs Alkon myyjä. Astukaa esiin Alkon valikoimista päättäjät. Te ole mitään markettien sisäänostajia vaan teidän pitää palvella monopoliaseman turvin kaikkia kuluttajia.

7

623

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jellu

      Toki voisi olla enemmän, Ouzoa löytyy ainakin arkadian myymälästä.
      Punaviinejä on 1262 nimikettä (728 vakio ja erikoisvalikoimassa 534)
      Aika monelle tämä on riittävästi. Tämän lisäksi tulee jatkuvasti kausituotteita sekä erikoiseriä.

    • Kerroin

      Jos ollaan tarkkoja niin viinejä löytyy seuraavasti
      Punaviini 1262 (728 vakio ja erikoisvalikoimassa 534), niin kuin yllä oli
      Valkoviinejä 799 (492 307)
      Roseviinejä 57 (30 27)
      Kuohuviinejä 372 (176 196)
      Tämän päälle kaiken maailman hedelmäviinit, portviinit sherryt ym
      Ja Alkoon tulee jatkuvasti viinejä pieninä yksittäisinä erinä jotka eivät ole tässä listassa.

      Eli Alkossa on aika paljon enemmän kuin mainitut 500 pulloa, kun puhutaan luvusta 2490 viiniä ollaan aika lähellä totuutta. Toki valikoimaan mahtuisi muutaman pullo lisääkin - mutta näilläkin tullaan toimeen. Hinnoittelu on aivan toinen juttu, siitä Alko ei vastaa. Verotus tulee hallitukselta ja maahantuojat päättävät hinnan jonka juomasta haluavat. Alko lisää oman katekertoimen viinille ja siinä on lopullinen hinta. Kertoimet löytyvät Alkosta - kaikki jotka tarjoavat juomiaan Alkoon tietävät tämän.

      Katekerroin tulee epäsuorasti omistajalta. Jos omistaja haluaa Alkolta tuottoa 100 miljoonaa, tuote ja hintaryhmä kohtaiset katekertoimet muodestaan niin, että haluttu tuotto saavutetaan.

      En ole innostunut Alkon hinnoista, mutta osta pullon jos toisenkin heiltä - ja loput muualta. Koska hinnat eivät ole kilpailukykyisiä ja suunta vain huononee vähenevät myös vierailut Alkoon - valitettavasti.

      Valitettavasti Suomessa ei ole harrastettu alkoholipolitiikkaa - vaan ainostaan veropolitiikkaa, tästä seuraa se, että sosiaalipolitiikka saa paikata alkoholipolitiikan virheitä suurella rahalla. Tämä käy aika kalliiksi kun alkoholista saatavat tulot vähenevät ja sosiaalipuolelle aiheutuvat kustannukset samaan aikaan kasvavat.

      Jos viinan hintaa lasketaan kokonaiskulutus vähän nousee, mutta Alkon myymän alkoholin osuus nousisi ja samalla myös verotulot. Niin tain näin aina tuntuu olevan vetelet housussa....

    • Alkoonmenopakkoko?

      Alkohan sitä veropolitiikkaa ei päätä vaan ihan se äänestästämään menneiden valitsema kansanedustuslaitos. Ja sille jo näitä Ouzoa yms kaipailleelle... sanoisin, että tuotteet ovat olleet ns. palvelutuotteita ja ne saavat olla valikoimassa vain 3 vuotta. Sitten haetaan uusia tuotteita tilalle. Kaikki muutkin tuotteet lentävät ulos, jos eivät saavuta tarpeeksi myyntiä. Homma on ihan sama kuin lähimarketissä, jos puhutaan ns. volyymituotteista. Paitsi että lähimarketissa ei ole mitään palvelutuotteita, joiden ei edes oleteta saavuttavan myyntivaatimusta. Eli lyhykäisyydessään ei tulos - ulos. Älkää kitiskö, jos haluatte vain voltteja halvalla, menkää sitten Helsingistä etelään ostoksille. Jos haluatte laatua, ostakaa viinejä hintaluokassa 8-9 € plus. Muistakaa myös, että saatte rahat takaisin, jos viinissä onkin korkkivika. Menepä kuule Saksassa viinikauppaan tai markettiin valittamaan korkkiviasta ja vaatimaan rahoja takaisin... nauravat sut pellolle!

      • korkkiviasta?

        Voitko tarkentaa Saksan viinikauppiaiden pihallenauramisväitettäsi? Koska ja kenelle on sattunut ja voiko yleistää?


    • Anonyymi

      Pitää kritisoida juomien hintoja. En osta usein mutta esimerkiksi kirkkaat eli vaikka koskenkorva, suomviinat, vodgat jne kaikki on kallista ja laimeaa.

      on siinä vedellä ja vähällä määrää etanolia hintaa ! moninkertainen katteelliseen valmistuskustannuksiin.

      Euroopasta näin joskus 90% kanisterin "paikallisessa" alkossa joku 15eur useita litroja. Olikohan 3 litran kanisteri.


      Olisi hyvä ostaa alkosta yli 90 prosenttista pullo niin hyvä tehdä paukku kun haluaa. Ja pullo riittäisi minulle varmaan vuodeksi kun teen harvoin paukun. Ympäristölle hyvä.

      Pitää tilata balttiasta kun en voi hyväksiä suomalaisia hintoja koska ei etanoli saa maksaa noin paljon. Kannatan rehellistä bisnestä ja kohtuullisia hintoja.

      • Anonyymi

        Alko on viinan trokari kun huumekartelli poliisit jahtasi mettis,merillä pirtua sit Rupes itte. Hommas kasvattajat Pani isot pannut Koskenkorvalle oikeen viinaa ,sit se olikin laillista???.oon muutaman kerran käyny alkos Litkua myi ostaa isoja eriä0. 20€ litra pullottaa


    • Anonyymi

      Kyllä löytyy Vin Santoa hintaluokassa vajaa 25 euroa - lähes 200 euroa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe