Oliko Jeesus oli ensimmäinen sosialisti ja kommunisti?

Kalapagos (ei kirj.)

Tällä palstalla yhdistetään melko usein kommunismi ja ateismi. Tämän assosiaation tarkoituksena on halventaa ateismia ja liittää ateismiin negatiivisia mielleyhtymiä.

Peliä voidaan pelata kuitenkin molempiin suuntiin. Minä väitän, että Jeesus oli mahdollisesti ensimmäinen sosialisti ja kommunisti. Jeesus halusi jakaa köyhille ja huolehtia yhteisestä hyvästä.

Apostolien teot 2

44 Ja kaikki, jotka uskoivat, olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä, 45 ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi. 46 Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella, 47 kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.

Evankeliumi Matteuksen mukaan 19

23 Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: "Totisesti minä sanon teille: rikkaan on vaikea päästä taivasten valtakuntaan. 24 Ja vielä minä sanon teille: helpompi on kamelin käydä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan."
...
27 Silloin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: "Katso, me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua; mitä me siitä saamme?"

Jeesuksen mukaan rikas mies pääsee taivasten valtakuntaa lahjoittamalla varallisuutensa muille. Mikä olisi lähempänä kommunismia kuin Jeeuksen opetus?
Muutenkin Jeesus katsoi, että ihmisten tulisi elää sosialististen ihanteiden mukaisesti.

Evankeliumi Matteuksen mukaan 25

34 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti. 35 Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; 36 minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.' 37 Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda? 38 Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut? 39 Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?' 40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'.

Lienee melko selvää, että Jeesus oli vähintäänkin vahva sosialisti tai mahdollisesti jopa kommunisti. Tämän jälkeen minun onkin kysyttävä, että miten paha asia sosialismi ja kommunismi onkaan jos itse Jeesus oli ideologian kannattaja?

41

1193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusiajatteleva

      Mielestäni Jeesus ei ollut kommunisti sen enempää kuin sosialisti. Jos häntä jotenkin luokittelee niin humanistinen demokraatti.
      Tätäkään tiukkapipoiset uskovat eivät hyväksy. He haluavat nähdä Jeesuksen sanomassa vain tuonpuoleisia.

      Sosialismi ei ole tasanjakoyhteisö. Kristillinen alkuliike perustui kulutuksen tasaamiseen. Sosialismi taasen on tuotantoyhteisö. Rikkaimman porvariston omaisuuksien sosialisoiminen on pieni sivujuonne lähtökohdaksi, että tuotteita jaetaan kunkin työpanoksen mukaan.
      Jos sosialismi tyytyisi omaisuuksien yhdenvertaisempaan omistamiseen, se ei silti tuota mitään. Tuotanto ja tyn tulosten jako on aivan erilainen tarina kuin alkkuseurakuntien tasanjakoklutusyhteisö. Se toimi niin kauan kuin yhteisöön tuli uusia omaisuutensa myyneitä jäseniä.

      Se on materialistinen filosofia, josta lähtee ateismi. Useimmat kommunistit ovat tätä kautta omaksuneet uskonnottoman maailmankatsomuksen.
      Ateismiin voidaan päätyä hyvin montaa kautta, eikä se ole puoluekannasta riippuvainen.

      Käsitykseni mukaan marxilaisuuden omaksujissa on ollut suhteellisesti enemmän ateisteja kuin muissa liikkeissä.

      • Kalapagos (ei kirj.)

        Jeesuksen jutut sopivat sosialismin määritelmään kuin nyrkki silmään.

        Sosialismin keskeisiä arvoja ja normeja:

        -yhteisö (Jeesus piti tärkeänä)
        -yhteistyö (Jeesus piti tärkeänä)
        -tasa-arvo (Jeesus piti tärkeänä)
        -tarpeiden tyydytys (Jeesus piti tärkeänä)
        -yhteisomistus (Jeesus piti tärkeänä ainakin vaurauden jakoa kaikille osapuolille)


      • Itsetutkiskelija

        ''Se on materialistinen filosofia, josta lähtee ateismi.''

        Eikä ole. Ateismi lähtee teistien väitteiden torjumisesta, jos sen nyt jostain on ''lähdettävä''.

        Ateismin yhdistäminen mihinkään muuhun kuin jumaluskon puutteeseen on ad hominem argumentointia!


      • Jeesuksen esittämät ajatukset, varsinkin omistamisesta ja köyhyydestä, ovat varsin pitkälle kommunistisia. Käytännössä kun Jeesuksen sanotaan esittäneen että kaikkien tulee myydä omaisuutensa ja jakaa se köyhimmille.
        Jos tätä ajatusta johdetaan sen loogiseen lopputulokseen päädytään tilaan jossa jokaisella on sama yhteiskunnallinen asema no ainakin omistamisen suhteen.
        Tämä on yksi perus periaatteista kommunismissa.

        Sosialismi on sitten hieman eri asia mutta humanismista ei voida missään mielessä puhua. Käytännössä kun kyse on teokratiasta jossa ei sinällään ole mitään johtajia, Jeesusta ja Jumalaa lukuun ottamatta.
        Tämä ei kuitenkaan ollut avoin järjestelmä, niin kuin sosialismi usein on, vaan sen sijaan kyseessä on hyvin yhteisö keskeisestä ajatuksesta jota voisi tietyssä mielessä kuvata myös utopistiseksi.
        Tarkoituksena kun oli saattaa jumalallinen täydellinen maailma maanpäälle.

        Demokratian mainitseminen tällaisessa yhteydessä on jokseenkin absurdia.

        Tämä sanoma ei kuitenkaan ollut missään tapauksessa tarkoitettu kaikille, sillä se vaatii absoluuttista uskoa ja omistautumista Jeesuksen opetukselle ja henkilöpalvonnalle, jonka uhkavaatimuksena käytetään taivaspaikan menettämistä.

        On myös jokseenkin väärin esittää että kommunismi olisi välttämättömästi materialistista, sillä se ei sitä ole, jonka lisäksi on jokseenkin perustelematonta yhdistää tietty tapa käsittää kommunismi, Marxismi, jonkinlaiseksi standardiksi jonka kautta asiaa katsotaan.
        Marxin ajatukset kun ovat enemmänkin sidoksissa markkinatalouteen ja se on kokonaisuudessaan huomattavasti kattavampi filosofinen asema kun materialismi taikka kommunismi edes yhdistettynä.

        Olet toki oikeassa siinä että Marxismi saa jokseenkin vähän kannatusta uskonnollisten henkilöiden osalta ja että suurin osa marxisteista on myös ateisteja, mutta tällä on enemmän tekemistä sen kanssa että Marx katsoi järjestäytyneiden uskonnollisten instituutioiden olevan haitaksi yhteiskunnalle.
        Jolloin jonkin uskonnon kannattajaa on hieman vaikeahko saada hyväksymään tällaista ajatusta.


      • <<Mielestäni Jeesus ei ollut kommunisti sen enempää kuin sosialisti. Jos häntä jotenkin luokittelee niin humanistinen demokraatti.>>

        Demokraattia tarinoiden Jeesuksesta ei oikein saa. Hän esittäytyy tyypillisenä karismaattisena lahkojohtajana, jonka ei tarvinnut muiden mielipiteitä koska oli itse "tie ja totuus". Näitähän riittää tänäänkin.

        Sosialisteja taitaa olla melkein yhtä montaa sorttia kuin kristittyjäkin, joten varmasti (ainakin sopivasti poimimalla kuten muutkin uskovat) Jeesuksen opetus saadaan sopimaan jonkin lajin sosialismiin.

        Kommunismin perusajatushan oli että jokaiselle tarpeen mukaan ja jokaiselta kykyjensä mukaan. Se ei ole ainakaan räikeässä ristiriidassa Jeesuksen saarnojen kanssa. Tietenkin voi kysyä miten pajon samaa on pohjoismaisen hyvinvointivaltion ihanteesta.


      • Anonyymi

        "Oliko Jeesus oli ensimmäinen sosialisti ja kommunisti?"

        Oliko saatana kapitalisti?

        Hänhän koitti ostaa Jeesuksenkin maallisella vallalla ja mammonalla autiomaassa.


    • näinonnäin

      Kyllähän Jeesuksen opeilla ja kommunismin ihanteilla on hyvin paljon yhteistä.

      Sekin ettei kristinusko koskaan niitä Jeesuksen oppeja toteuttanut, vaan teki niistä irvikuvan.
      Samoin kommunistisiksi perustetut valtiot ei koskaan onnistuneet kommunismin ihanteita toteuttemaan, vaan tekivät niistä irvikuvat.

      • Eikös siinä vähän näin tuppaa käymään...hyvät ajatukset pilaantuvat, kun ne muutetaan uskonnoksi. Kyllä se vähän vähempikin oivallus riittää, ei sitä omnipotenssia tarvitse kaikesta etsiä. Penisilliininkin ajateltiin ensin parantavan kaikki vaivat, onneksi siitä ei tullut uskontoa. Ehkä siksi, että sen toimivuudesta oli näyttöä.


    • jepujee jesse

      Eikä tässä vielä kaikki! Jeesus oli myös homo. Että tässähän on oikeastaan kaikki, mistä hihhuloituneet syyttävät normaali ihmisiä.

      • Anonyymi

        Olisitpa pitäny järjettömyytesi omana tietonasi, ei sitä tartte muille paljastaa.


    • uusiajatteleva

      Mikään yhteiskunnallinen aate tai uusi talousjärjestelmä ei ole koskaan syntynyt ja toteutunut puhtaana eikä kai tule syntymään.

      Kristinusko ei koe vararikkoa puhtaasti tieteen toteamuksilla. Sen yhteisöllisyys ja rahvasta puhuttelevat jakeet ovat edelleen olemassa. Kristinuskolla olisi jopa mahdollisuus kohentaa imagoaan moraalin avulla ja josta edellä "Kalapagos mainitsi". Viittaan vain eurokriisiin.
      Alkuperäiset kristilliset tunnukset puhuttelisivat rahvasta enemmän kuin juuri yhdenkään puolueen käytännön tekemiset Euroopassa.

      Uskontopalstat ja tiedot maailmalta viittaavat päinvastaiseen. Kristityt korostavat maailmanlopun opin kautta vihan vimmalla lyötyjen (ei-kristittyjen) lyömistä entistä kovemmin. He jakavat ihmiskuntaa vielä rajummin kuin eurokriisin "ratkaisijat".

      Syy tilanteeseen voi olla se, että krstinusko on tuhansin säikein kietoutunut maalliseen valtaan eikä kykene enää näkemään todellisuuden tapahtumia. Siitä on kehittynyt puhdas uskonto -puhdas sitaattikokoelma.

    • Krishna saattaa olla ensimmäinen vastaavia ajatuksia omaava henkilö josta me tiedämme jotakin ja mikä tässä on varsin mielenkiintoista on se että nämä ajatukset esitettiin ennen kuin kukaan edes keksi aloittaa Raamatun kirjoittamista ylös...... mukaan lukien vanha testamentti.

      Tai ainakin tekstit joita Krishnasta on olemassa voidaan ajoittaa vähintäänkin useita vuosisatoja aikaisemmaksi kuin ainutkaan Raamatussa oleva teksti ja voidaan perustellusti olettaa että alkuperäiset tekstit ovat tätäkin vanhempia.

      Mikä tarkoittaa, ironista kyllä, että kristillisyydestä löytyviä sosialistisia ja kommunistisia ajatuksia esitettiin ensimmäisen kerran ennen kuin maailmankaikkeutta oli edes olemassa....no ainakin joidenkin mukaan.

      Niin ikään sellaiset esitykset kuin: Kultainen sääntö, jonka Jeesuksen esitetään esittäneen eivät ole Jeesuksen alkuperäisiä ajatuksia vaan tämä samainen ajatus voidaan löytää lähes mistä tahansa yhteiskunnallisesta ajatuksesta kirjoitetun historian ajalta.
      Hammurabin lakia voidaan pitää käytännön sovelluksena tästä sillä rikoksen tekijää kohdellaan siten kuin hän on lähimmäistään kohdellut.

      Joten vaikka Jeesusta voikin ihan perustellusti sano kommunistiksi ja sosialistiksi niin en silti esittäisi että Jeesus olisi ollut ensimmäinen näitä ajatuksia esittänyt henkilö taikka että Raamatussa esitetyt ajatukset olisivat missään muodossa alkuperäisiä.

      • Kalapagos (ei kirj.)

        "Joten vaikka Jeesusta voikin ihan perustellusti sano kommunistiksi ja sosialistiksi niin en silti esittäisi että Jeesus olisi ollut ensimmäinen näitä ajatuksia esittänyt henkilö taikka että Raamatussa esitetyt ajatukset olisivat missään muodossa alkuperäisiä. "

        No ei sentään, mutta pitää sitä edes hieman provota :)


    • havahtunut

      Jeesus oli kommunisti sillä kommunismi on henkinen tila jossa ei ole väkivaltaa sotia, eikä kärsimystä
      Kommunismi on yksilökohtainen asia, eikä näinnollen ole minkään puolueen asia
      Yksikään kommunistinen puolue ei ole kommunistinen, koska se jäsenet eivät ole kommunisteja vain sillä perusteeölla että ovat ottaneet puollueen jäsenkirjan
      Miksi näin?, siksi, että me kaikki omaamme saman psykologisen
      perimän, että historia perustuu toisen hyväksikäytölle sekä henkisesti, että taloudellisesti

      Voiko sellaisen perimän omaavien kommusistinen yhteikunta
      onnistua
      Kommunismi syntyy aikanaan kun tarpeeksi paljon ihmisiä
      ymmärtää psykologisen perimänsä, ns. psykologisessa kuolemassa , jossa hän vapautuu perimästään

      Se tulee aikanaan jios ihminen ei ole sitä ennen tuhonnut itseään
      Siihen ei tarvita yhteiskunnallista vallankumousta, vaan se tulee hiljaa ja hiipien, niin etteivät vallanpitäjät sitä edes huomaa

      Vuonna 1985 hänet erotettiin kommunistisesta puolueesta,
      mutta ei kommusisti tarvitse puolluetta, sillä hän voi toimia
      ilman puoluettakin

      Ihminen eli kommusismissa paratiisitilassa ollessaan, mutta
      materiasta kehityksen kautta syntyneen egon takia joutui ulos tuosta tilasta kun hän sen takia sitoutui aikaan sekä syyn ja seurauksen lain alaisuuteen myös henkisesti

      • ikävä.tosia-asia

        Kommunismi on myös maailman vallitsevin talousjärjestelmä. Kaikki perheet kaikissa maissa toimivat kommunistisen talousjärjestyksen mukaan. Näin ollen kommunismi on myös tehokkain ja paras tunnettu taloudellinen järjestys, ilman sitä ihmiskuntaa ei ehkä olisi edes olemassa.


    • Jeesus tekee aika monia poikkeuksia siihen mitä Kommunismi on. Mutta toki hänellä joitain samankaltaisuuksiakin todella on havaittavissa.

      Kuten vaikkapa hänen vertauksensa risusta joka katkeaa.
      Jolla hän painotti joukon yhteinäisyyttä.
      Jeesus ei kuitenkaan halunnut hylätä valuuttaa käytöstä. Tai sitä että hänen seuraajansa eivät saisi sitä käyttää. Tietenkin puhun nyt Raamatun kuvaaamsta Jeesuksesta. En siis voi todellakaan olla varma minkälainen hän todellisuudessa oli. Mutta mitä Raamatun pohjalta kuvan saa. Hän muutti osan vanhoista laeista ja uskomuksista. Ja perusti näin uuden näkemyksen.


      Eihän sekään ole mahdotonta etteikö Jeesus olisi idealisoinut näkemyksensä muista uskonnoista ja näkemyksistä. Kuten Marx jonka kirjoituksissa voi huomata mm Platonin vaikutteita.

      Kun ajattelee vaikka ajatusta perisynnistä. Johon pitää pyytää rituaalisella rukoilulla anteeksiantoa Jeesukselta ja jumalalta. Tulee itsellä väistämättä mieleen jokin Buddhalaisen/Hindulaisen Karman poistoriitti. Joka pitää suorittaa tiettyjä metodeja käyttäen.

      • "Oliko Jeesus oli ensimmäinen sosialisti ja kommunisti?"

        Tähän vielä sen verra. Että en usko että oli. Opettaahan osa Buddhalaisistakin omaisuudesta luopumista, yhteisöllisyyttä jne.


      • niinhän.se.on
        atac kirjoitti:

        "Oliko Jeesus oli ensimmäinen sosialisti ja kommunisti?"

        Tähän vielä sen verra. Että en usko että oli. Opettaahan osa Buddhalaisistakin omaisuudesta luopumista, yhteisöllisyyttä jne.

        Jeesuksessa ja buddhassa on epäilyttävän paljon samoja piirteitä, joita taas ei juuri juutalaisuudesta löydy. Onko fda:lla tähän mitään kommentoitavaa?


      • niinhän.se.on kirjoitti:

        Jeesuksessa ja buddhassa on epäilyttävän paljon samoja piirteitä, joita taas ei juuri juutalaisuudesta löydy. Onko fda:lla tähän mitään kommentoitavaa?

        Varhaisin esimerkki samankaltaisuudesta Jeesuksen kanssa löytyy Zarathualaisuudesta, jonka oppi on kristinuskoa paljon vanhempi. Mutta sisältö lähes sama.

        Siitä kun löytyy hyvän ja pahan personoitu dualismi. Oppi maailmanlopusta, sekä sielun pelastuminen, sekä armahtaminen synneistä.

        "Zarathustra piti itseään persialaisen uskonnon uudistajana ja arvosteli muinaispersialaista uskontoa. Perimätiedon mukaan Zarathustran surmasi papisto. Näin hänestä tuli julistamansa uskonnon ensimmäinen marttyyri." - Wiki

        "Zarathustralaisten, nykyisten parsilaisten, pyhä kirja on Avesta. Kirjan vanhimmat hymnit ovat uskonnonedustajien mukaan Zarathustran itsensä kirjoittamina. Niihin lasketaan kuuluviksi Yasna-kirjan säkeet 28–34, 43–51 ja 53. Tutkijoiden mukaan kyseessä ovat satojen vuosien aikana kertyneet opit, jotka on koottu yhden henkilön nimen alle. Avesta kertoo Viisas Herra -nimisestä jumalasta, jonka avestankielinen nimi on Ahura Mazda. Zarathustralle viisauden symboleita olivat aurinko ja tuli. Zarathustralaisilla on kolme hyvettä, joita heidän tulee noudattaa. Nämä hyveet tiivistyvät sanonnassa "Hyvät ajatukset, hyvät sanat ja hyvät teot".

        Zarathustra korostaa Avestan hymneissä vahvasti yksilön valintaa, terveyttä ja ilomielisiä ajatuksia. Ihmisen tulee pyrkiä elämää edistäviin ajatuksiin, puheisiin ja tekoihin. Zarathustra arvostelee perinteistä uskontoa ankarasti pitäen sitä elämälle kielteisenä ja rappiollisena." - Wiki


    • jeesos

      Homo hominis socius est =ihminen on ihmiselle toveri.Jeesus oli paljon parempi,pyhempi kuin kommunistit,hänen moraalinsa ei ollut tasajakomoraalia,vaan pyhän olennon jumalallista ylivertaista pyhää ystävällisyyttä ja ihanne ihmisen käytöstä ja toimintaa,joka ylitti viisaudestaan jopa Sokrateen.

    • sanoisin.noin

      Jeesus ei ollut kommunisti eikä jyrkän linjan sosialistikaan, koska hän kehotti opetuslapsiaan jakamaan omaa omaisuuttaan, ei muiden.

      Hän oli siis tyypillinen punamultademari tai -kepu, joiden ainoa todellinen ero on siinä, että toinen asuu maalla ja tuottaa maitoa, jota toinen, joka asuu kaupungissa, juo.

      • sanoisin.noin

        Lisätään vielä eräs seikka joka todistaa, ehkä vahvimmin, samaan suuntaan: Jeesus siis kehotti. Raamatusta ei taida löytyä kohtaa, joka osoittaisi hänen itsensä noudattaneen omaa neuvoaan.


      • Jeesus kyllä lähetti omat opetuslapsensa kerjuulle.
        Eli siis jakoi toisten omaisuutta.


    • Avulias

      Jeesus ja sosialisti vertautuu hyvin Pelastusarmeijassa ja ryöstömurhaajassa,molempien kanssa tekemissä ollut voi auttaa jotain esim vaatettamalla.Siis antaa,on toiselle sama kuin saada

    • 12____13

      Jeesus ei ollut sosialisti tai kommunisti, koska sanoi:

      "...työmies on palkkansa ansainnut."
      Luuk. 10:7

      • 12____13

        Jeesus PUHUI työnteosta, muttei sitä tehnyt. Tyypillinen duunari siis kun lakkoili


      • näin.on
        12____13 kirjoitti:

        Jeesus PUHUI työnteosta, muttei sitä tehnyt. Tyypillinen duunari siis kun lakkoili

        Oletko kuullut puhetyötä tekevistä ihmisistä kuten opettajat, luennoitsijat, papit, näyttelijät ja kaikki muut erilaisissa medioissa päivätyötään tekevät.

        Pitäisikö heille maksaa palkkaa sinun mielestäsi?


      • 12____13
        12____13 kirjoitti:

        Jeesus PUHUI työnteosta, muttei sitä tehnyt. Tyypillinen duunari siis kun lakkoili

        "Jeesus PUHUI työnteosta, muttei sitä tehnyt. Tyypillinen duunari siis kun lakkoili "

        Vaikea ymmärtää, miksi haluat käyttää minun nimimerkkiä. Ei mitään järkeä, ellet itse halua välttämättä paljastaa omaa pahuuttasi.

        Mutta kenen alainen Jeesus sitten oli, jos kerran lakkoili? Niinpä, Raamatun mukaan Jumala lähetti Jeesuksen julistamaan sanoman ja parantamaan sairaita. Ja Jeesus ei lakkoillut, vaan teki sen mitä piti.


    • karaban

      Aloituksen siteeraukset Jeesuksen nimiin laitetuista ovat palkkatyöläisen hyväksyttävissä.
      Se hyväksyvätkö rikkaat niin useimmat ei.
      Aloituksen teesit raamatusta ovat kommunistien, demokraattien ja työväenliikkeen hyväksyttävissä.
      Raamatun teesi "mitä teet mammonalla kuolemasi jälkeen" tulisi edistää sosiaalisen yhteiskunnan rakentamista. Istuvan hallitukset toimet ovat poispäin mutta useimmat ministerit vannovat Jeesuksen nimiin.

      Aloituksen teesit ovat yleishumaaneja ja kelpaavat ohjeeksi kaikenlaisille demokraateille. Marxilaisille teesit kelpaavat mainiosti vaikka he pitävät uskonto huumeena. Aloituksen teesit ovat reaaliseen elämään tarkoitettuja mutta joista muodostonut kristillinen kirkkojärjestelmä on itse irtautunut.

    • NäkökulmaaUskontoon

      Jeesus oli kuviteltu hahmo.

      • Anonyymi

        Ettei vaan haviteltu Kuhmo ? Moni Jeesuksen oma punainen neukkuhan halusi tulla olemaan ns. Kuhmon korkeudelle? !


    • vankkaa.faktaa

      Jeesus oli natsi, koska hän halusi tulla naulituksi ristiin.

      • Anonyymi

        Uskovien logiikalla voidaan todeta, että Jeesus tuli halatuksi ristiin, eli hakaristiin, eli Jeesus oli natsi. Kun eihän hihhulilogiikka yleistietoa tai muutakaan sivistystä tarvitse. Peristelen tämän sillä, että Pyhä Henki vuodatti viisauden nektaria ylleni. Nyt on siis argumentointini kiistatonta ja absoluuttisen totta.


    • Jeesus oli varas.

      Tämän hän osoitti omalla käytöksellään (aasivarkaus) ja tunnusti asian myös avoimesti ("...kuin varas yöllä..." "...varas ei tule muuta kuin varastamaan...").

    • Anonyymi

      No voi sanoa että kapitalisti Jeesus ei ainakaan ollut.

    • Anonyymi

      > Jeesuksen mukaan rikas mies pääsee taivasten valtakuntaa lahjoittamalla varallisuutensa muille. Mikä olisi lähempänä kommunismia kuin Jeeuksen opetus?

      On aika suuri ero siinä antaako vapaaehtoisesti köyhille, vai pakosta valtiolle. Kommunismi on vain tapa, jolla valta ja omaisuus jaetaan uudelleen. Ja se sopii ihmisille, jotka eivät itse ole valmiita tekemään mitään toisten hyväksi.

    • Anonyymi

      Jesse oli aika persu. Sekin uunotti yksinkertaisia lipevillä puheilla ja turhilla lupauksilla. Näytöt puuttuu kummaltakin.

    • Anonyymi

      Kyllä Jeesus oli punikki.Meni riehumaan temppelissä jopa kaataen rahanvaihtajien pöydät!
      Oli päissään ollessaan pelottavan arvaamaton!Kuljetutti mukanaan vesiruukkua.Aina ryypyn ottaessaan se muuttui viiniksi!

    • siino

      Jeesus oli veronkiertäjä. Vasta sitten kun hänet naulittiin ristiin rastiin, hän suostui tekemään veroilmoituksen. Hän tokaisikin mahtipontisesti ristillä roikkuessaan, että totisesti nyt se on täytetty.

    • Jeesus oli maailmanlopunlahkon perustaja, ja lahkonsa eli kerjäämällä, ts. tuottamatta mitään.

      Tältä pohjalta ei siis voi sanoa että Jeesuksen lahko olisi ollut kommunistinen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      452
      3284
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      411
      2909
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2789
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2162
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      1990
    6. 176
      1390
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1337
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      77
      1181
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1030
    Aihe