Vihdoinkin saadaan hellettä!

eliittiä turpaan

Tai sitten ei.

Muistatteko kuinka keväällä ennustettiin ennätyskuumaa kesää. No ei tullut.

Nyt ennustetaan helteitä. Niitä ei välttämättä tule.

Joka päivä tänne meille ennustetaan lämpimämpää kuin täällä on.

MIksi näin?

Kaksi vaihtoehtoa:

a) joko ne ei osaa

b) ne tahallaan ennustaa väärin.

Uskon tuohon jälkimmäiseen.

Koska ilmaston pitäisi lämmetä, ihmisille halutaan antaa sellainen käsitys, vaikkei niin ole käynytkään.

Käsityksen voi antaa ennustamalla lämpimämpää. Ennuste ei toteudu, mutta ihimisille _saattaa_ jäädä käsitys lämpimämmästä kesästä kuin se todellisuudessa oli.

Aivopesua, mind controlia, psyop - tekniikalla on monta nimeä.

Tosiasiassa ilmasto ei lämpene, se on kylmentynyt. Jos se kylmentyy tästä lisää, ihmiset lakkaavat maksamasta veroja, ilmastoveroja. Ja se on huono juttu eliitille.

Siitä tässä on kyse. Siitä.

113

2242

  Vastaukset

  • Ne eivät osaa. Tietokonesimulaatiot eivät ota huomioon sitä kuinka auringon hiukkasvuo vaikuttaa ilmakehän virtauksiin.

   Ilmatieteenlaitoksen mallinnuksissa se tämän päivän sää tekee huomisen sään. Tällä keinolla ennustettavuus haihtuu parissa päivässä.

   Katso Piers Corbynin sivustoja lisätietoja halutessasi.

   Corbyn ennusti heinäkuun sään nappiin kesäkuun lopulla.

   • saisi olla loppukesän tällaista 20, en kaipaa hellejaksoja ollenkaan. Juuri sopiva kesä ollut kahden kuuman kesän jälkeen.


   • Kyllä ne osaa, mutta tänne Lappiin ne tahallaan ennustavat aina huonompaa säätä kuin mitä täällä on.. Saavat etelän ihmiset ihastalemaan, kuinka paljon etelän ihmisillä kaikki onkaan paremmin kuin lappilais-raukoilla.


   • serikari kirjoitti:

    Kyllä ne osaa, mutta tänne Lappiin ne tahallaan ennustavat aina huonompaa säätä kuin mitä täällä on.. Saavat etelän ihmiset ihastalemaan, kuinka paljon etelän ihmisillä kaikki onkaan paremmin kuin lappilais-raukoilla.

    Sen takia ennustetaan etelä Suomeen lämpimämpää kuin siellä on,että näyttäisi etelän
    ja pohjoisen välillä olisi suuri ero vaikka todellisuudessa on hyvin pieni ero lämpötiloissa
    aivan kuin etelä Suomi olisi joku etelänmaa.Minkä takia etelä Suomesta lähdetään kesällä Välimerelle kun siellä on aina lämmintä.Katsonkin säätiedoituksen ruotsin televisiosta,koska se on paljon tarkempi.


   • entykkäähelteistä kirjoitti:

    saisi olla loppukesän tällaista 20, en kaipaa hellejaksoja ollenkaan. Juuri sopiva kesä ollut kahden kuuman kesän jälkeen.

    nyt kun ei ole tottunut 22 astetta korkeampiin lämpöihin niin tosiaan 20 astetta on ihan sopiva, MUTTA saisi edes se aurinkopaistaa eikä kokoajan tällaista pilvistä ja tuulista 14 - 18 asteista ........


   • A.Kassinen kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Meteorologi myöntää: On tää vaikeeta, emme vain osaa!
    http://keskustelu.suomi24.fi/node/10768654

    Ilmastonmuutossalaliitolla tai mikrofoniin asennetuilla hampaanpaikoilla ei ole asian kanssa tekemistä!


   • kuten tuo yksi meteorologi ilmaisi, ne ovat ennusteita! ei mitään 100% varmuudella tapahtuvia asioita. ymmärrän miksi tämä kyseinen henkilö on ärsyyntynyt ja purkaa tuntojaan blogissaan. kyllä mullakin menis hermot, jos jengi valittais mulle, että kun ennustitte sitä ja tätä ja jätin ruisrock lippuni käyttämättä! haloo hei, ei tarvii olla tyhmä... voi luoja sentään.


   • A.Kassinen kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Melko varmaa on että sateen jälkeen aina aurinko paistaa ja että ennenpitkää tulee jälleen sade, mutta sekin menee kyllä taas ohi ja sitten tulee jälleen aurinkoista.


   • Meteorologit ennustaa tahallaan huonompaa säätä ... joka kerran vapailla ollessani minulla on ollut aurinkoa ja parempaa ilmaa kuinluvattu - paitsi silloin yhdellä viikolla kun naapurilla oli loma!

    Se on sun henkilökohtainen sadepilvesi joka seuraa sinua - lue aku ankkaa ja hämmästy!


   • entykkäähelteistä kirjoitti:

    saisi olla loppukesän tällaista 20, en kaipaa hellejaksoja ollenkaan. Juuri sopiva kesä ollut kahden kuuman kesän jälkeen.

    Olen aivan samaa mieltä "entykkäähelteistä" kirjoittajan kanssa. Just hyvä kesä olut kunei ole ollut liian kuuma. Vettä on saatu ihan kivasti ja sadepäivinä on hyvä siivota ja leipoa yms :) Paremmin jaksaa puuhailla kun ei ole kooajan liian kuuma. En ymmärrä kuka nauttii helteisä kun vaatteet liimautuu ihoon ja hiki valuu kokoajan. Näin on paljon parempi. Yli 20 astetta ei tarttis olla koskaan :)


   • Eiks se ollu niinpäin, että Korpyni ennusti kesäkuun lopulla toukokuun sään.
    Ja ihan oikein!


  • FMI,n selitys aiheesta:

   "Ja tämä on se ilmastonmuutoksen yksi ikävä tulevaisuudenkuva: entistä useammin meillä tulee olemaan varsinkin maan etelä- ja keskiosassa lauhoja, vähälumisia ja sen vuoksi myös pimeitä talvia. Toki myös kesät lämpenevät,"

   "Miksi ilmastonmuutos ei näy Suomen lämpötiloissa?

   Ilmastonmuutos näkyy kyllä jo Suomenkin lämpötiloissa. Suomen vuosikeskilämpötila on 1960-luvulta kohonnut keskimäärin 0,3 astetta vuosikymmenessä. Maapallon ilmasto lämpenee ihmiskunnan toimien seurauksena koko ajan, mutta muutoksen suuruus ja vaikutukset vaihtelevat maapallon eri osissa.

   Suomi ja muut pohjoiset alueet lämpenevät enemmän kuin maapallo keskimäärin. Lämpenemistahti arktisilla alueilla on noin kaksinkertainen koko maapallon keskimääräiseen verrattuna. Suomen Lapissa ja Fennoskandian pohjoisosissa 1930-luku oli korostuneen lämmin, minkä vuoksi niillä alueilla lämpötilat ovat vasta ohittamassa vanhat ennätykset.

   Suomessa talvet lämpenevät keskimäärin enemmän kuin kesät. Esimerkiksi Helsingissä vuosi 2008 oli ennätyksellisen lämmin. Sitä ei vain helposti tule ajatelleeksi, koska kesällä 2008 eivät helteet juuri piinanneet. Vuoden 2008 ennätyslämpö selittyykin ennätyksellisen lämpimällä ja lauhalla talvella. Ja tämä on se ilmastonmuutoksen yksi ikävä tulevaisuudenkuva: entistä useammin meillä tulee olemaan varsinkin maan etelä- ja keskiosassa lauhoja, vähälumisia ja sen vuoksi myös pimeitä talvia. Toki myös kesät lämpenevät, mutta se alkaa näkyä ja tuntua hitaammin kuin talvien lämpeneminen.

   Ilmastonmuutoksen vaikutus lämpötilaan on vielä pieni verrattuna suureen luontaiseen vaihteluun, mutta tulevina vuosikymmeninä muutos käy vähitellen selvemmäksi. Ilmaston muuttuessa sen vaihtelevuus kuitenkin säilyy. Välillä on siis edelleen keskimääräistä kylmempää ja välillä keskimääräistä lämpimämpää."

   http://ilmatieteenlaitos.fi/ilmastonmuutoskysymyksia

   Jokainenhan voi päätellä pitikö ennusteet paikkansa.
   Ovat siirtyneet näistä hihhuloinneista äärisää hihhulointeihin sukupuuttoineen
   ja vieraslajien leviämiseen, unohtamatta ilmastopakolaislaumoja ja
   maailmanloppuja.

   FMI on luopunut tehtävistään ilmasontutkimuksessa, ja siirtynyt jonninmoiseksi tulevaisuuden kauhuskenaariopajaksi, mikä ei tosiaankaan ole sen tehtävä.

  • Olisiko kuitenkin niin, että (FMI:n ja muiden mukaan) ilmasto lämpenee siellä, missä ei ole ihimisiä sitä todistamassa. Meillä on kylmää, saksalaisilla on kylmää, kaikilla on kylmää. Mutta meille sanotaan: "ilmasto lämpenee kyllä, katsokaa tätä anomaliakarttaa tuolla ja tuolla on kuumaa" Kun katson karttaa, huomaan, että kuumat alueet ovat merellä, tundralla, aavikolla, Etelämantereella, siellä missä ei ole ihmisiä todistamassa.

   Näin meitä huijataan.

  • Muistuupa mieleen...

   2008 MTL ennusti perjantaina suunnilleenminuutilleen ja sentilleen seuraavana maanantaina Helsnkiin iskeneen meritulvan huipun ajankohden ja korkeuden

   • Kaikki kunnia entiselle Merentutkimuslaitokselle ja siellä vedenkorkeusporukoille.

    Itämeren vedenkorkeus on kuitenkin helpompi ennustaa kuin yleinen sää, lyhytaikaiseen vedenkorkeuden vaihteluun ei vaikuta mikään muu kuin ilmanpaine, tuulet ja "pesuvatiefekti" (eli vesi Itämeressä heijaa edestakaisin kuin pesuvadissa.


  • Näin se on jo pitkään ollut.

   Kun varsinkin talvella katselee ennusteista seuraavan päivän lämpötiloja, niin joutuu itse korjaamaan noin 5 astetta kylmemmäksi, jolloin ollaan lähellä totuutta.
   Tämän on huomannut erityisesti päivinä, jolloin miettii laittaako autoa aamuksi lämmitykseen vai ei.

  • koko homma hukku, onko stalkkaajat viisaampia kun luonnontieteen professroi?

  • Paras sääennustus joka pitää paikkansa. Katso aamulla ikkunasta pihalle.Ei noihim meteorologien ennustuksiin ole luottamista.

  • Iltasanomien etusivulla iso juttu tänään: "Säähän tulossa suuri muutos, vihdoinkin hellettä", sitten kun katsoo sää ennustetta, niin mitään hellettä ei ole luvassa, vaan korkeintaan 23 asteen lämpötila ja epävakaista.

   Eli nyt on noin parikymmentä astetta ja epävakaista ja parhaillaan on tulossa kenties parikis päiväksi 23 astetta, ja sitä myydään helteenä.

   Iltasanomat hehkutti siis että huomenna alkaa suuri säänmuutos ja tulee helle, katsotaanpa todellisuutta, mitään suurta säänmuutosta eikä hellettä ole tulossa:

   Seuraavan 10 päivän sääennuste, mikä muutos? mikä helle?

   http://www.foreca.fi/Finland/Helsinki/tenday

   Aloittaja on oikeassa, mielikuvilla pyritään luomaan lämmin kesä ja helteet vaikka niitä ei ole.

   • Aloittaja on oikeassa, eliitti joka kontrolloi mm. mediaa pyrkii luomaan illuusiota lämpimästä kesästä ja "helteistä" jota ei todellisudessa ole tulossa vaikka iltapäivälehdet niin kertovat ja kansikuvassa on kuva aurinkorannalta bikineissä ottavia naisia, aivopesu on kyseessä.

    Totuus globaalista ilmastonlämpenemisvalheesta ja kuka on sen takana:

    http://www.youtube.com/watch?v=ePrRh6mfQ8Q

    http://www.youtube.com/watch?v=4NzU8X_lBqA

    Mitään helteitä ei ole tulossa.


   • retrerterrt kirjoitti:

    Aloittaja on oikeassa, eliitti joka kontrolloi mm. mediaa pyrkii luomaan illuusiota lämpimästä kesästä ja "helteistä" jota ei todellisudessa ole tulossa vaikka iltapäivälehdet niin kertovat ja kansikuvassa on kuva aurinkorannalta bikineissä ottavia naisia, aivopesu on kyseessä.

    Totuus globaalista ilmastonlämpenemisvalheesta ja kuka on sen takana:

    http://www.youtube.com/watch?v=ePrRh6mfQ8Q

    http://www.youtube.com/watch?v=4NzU8X_lBqA

    Mitään helteitä ei ole tulossa.

    Mitkä ihme helteet tulossa, jota iltasanomatkin tänään hehkutti, todellisuus kertoo toista:

    http://www.foreca.fi/Finland/Helsinki/tenday

    p.s.
    Helleraja on edelleen 25 astetta lämmintä, mitään sellaista ei ole luvassa vaan tätä samaa epävakaista sateista säätä.


   • Ylipäätänsä iltapäivälehtien hehkutus lööpeissään säästä jaksaa ihmetyttää. Mikä siinä helteessä niin ihmeellistä on, riittänee Suomen olosuhteissa että on lämmin.


   • luen muita lehtiä kirjoitti:

    Ylipäätänsä iltapäivälehtien hehkutus lööpeissään säästä jaksaa ihmetyttää. Mikä siinä helteessä niin ihmeellistä on, riittänee Suomen olosuhteissa että on lämmin.

    Iltapäiväkehdet myyvät itseään lööpeillään. Ovat huomanneet, että helle-ennustukset saavat ihmiset ostamaan lehtiä.
    Ei se sen mutkikkaampaa ole.


   • Jos aikoo yleisellä tasolla puhua sääennusteiden manipuloivasta otteesta, ei kannata ehkä silloin ihan ensimmäisenä kääntyä iltalehtien otsikoiden puoleen. Kuten joku jo totesikin, lehtiä vaan yritetään myydä näillä otsikoilla. Suomi sijaitsee polaaririntamalla, joten yli viikon päähän ulottuvia sääennustuksia voi aina vähän epäillä, puhumattakaan kokonaisista kesistä.

    Omakohtaisesti uskon ilmastonmuutokseen, sillä olen lukenut asiasta paljon tekstiä niin puolesta kuin vastaankin. Kannattaa aina ensinäkin hankkia paljon tietoa ja tarkistaa lähteensä ennen kuin alkaa joitakin asioita totuuksina huutelemaan. Lisäksi omalla kokemuksella ei ihan tälläisessä asiassa juurikaan ole merkitystä, ihminen kun on erehtyväinen olio. En siis minäkään väitä olevani oikeassa, mutta uskoisin vahvasti niin.

    Olisiko mitään järkeä huijata tälläisessä asiassa? Yhtälailla voisimme sitten kyseenalaistaa kaiken ja epäillä salaliittoteorioita esimerkiksi siitä, onko maapallo sittenkin koko maailmankaikkeuden keskus, koska siltä omasta näkökulmastamme vaikuttaa...


   • xx-yy-zz kirjoitti:

    Iltapäiväkehdet myyvät itseään lööpeillään. Ovat huomanneet, että helle-ennustukset saavat ihmiset ostamaan lehtiä.
    Ei se sen mutkikkaampaa ole.

    Aika hölmö täytyy olla, että sääennustukset saavat lehtiä ostamaan. Sää on se, mikä se on, riippumatta meteorologeista tai viihdelehtien lööpeistä.

    Uutistoimittajien ja meteorologien ei pidä hihkua riemusta helteiden tms. tullessa vaan pysyä neutraaleina.


  • En usko moneen asiaan, mutta uskon että olet tärähtänyt

  • Niin tai sitten sää et vain tajua, ettei se ennuste välttämättä just sun pihaa koske. Täälläkin on tietyillä alueilla lämpimämpää kuin toisella, esim. suojaisessa paikassa on aina lämpimämpää kuin tuulisella rannalla.

   Sitten kun vähän aikuistut, että naapuri kaupungin osassa voi olla esim. 20 astetta ja sinun mittarissa vain 17 astetta.

   • Mitä se tuuli siihen lämpötilaan vaikuttaa...?


   • hhhööhöh kirjoitti:

    Mitä se tuuli siihen lämpötilaan vaikuttaa...?

    Käy peruskoulu loppuun, niin tiedät. Se fysikkaa ei sen kummenpaa.


   • no just just kirjoitti:

    Käy peruskoulu loppuun, niin tiedät. Se fysikkaa ei sen kummenpaa.

    Laita mittari takapihallesi ja kokeiile laskeeko sen lämpötila, jos puhaltimella puhallat siihen ilmaa...


  • Eripuolilla maailmaa on erialisia säitä, näin on aina ollut, mutta nyt niistä tehdään uutisoinnissa sään ääri-ilmiöitä. Suomessa on menossa sadekesä. Ilmastopopulistien mielestä, jota uutisointi edustaa nykyään, se onkin jotain harvinaista ja johtuu vain ja ainoastaan ilmaston lämpenemisestä! Mutta kun näitä sade ja hellekesiä on ollut kautta maailman historian. Ei ilmasto ole koskaan stabiili, se halutaan julkisuudessa vaieta ja unohtaa.

   Mistä sitten on kyse? Siitä että ilmastonmuutos on bisnes. Sen varjolla on saatu veroja ja tuotteita sekä pystytään rajoittamaan ihmisten elämistä. Hyvä esimerkki suomesta on ELY- keskusten harjoittama kuntien rajoittaminen rakentamisessa. Ihmisten asuminen on keskitettävä kuin muinaisessa Neuvostoliitossa. Ja kaiken takana on uskonto nimeltä: ILMASTONMUUTOS, jota ei ole olemassakaan. On vain vallitseva säätila joka muuttuu koko ajan.

  • Tarkistahan asuinseutusi lämpötilat eripuolilla paikkakuntaa jollain tietyllä hetkellä. Eroa voi olla melkoisesti. Esimerkiksi itselläni on lähes aina kesäisin 2-3 astetta lämpimämpää kuin paikkakunnan virallisella havaintopisteellä vajaan 10km päässä. Eli kesällä lähes jokapäivä tänne ennustetaan kylmempää kuin mitä täällä todellisuudessa on. Muutaman kilometrin päässä kaverilla tilanne on päinvastoin, usein 1-2 astetta viileämpää kuin virallisella havaintopisteellä ja 3-4 astetta viileämpää kuin minulla. Talvisin tilanne on vähän toinen, kaverilla ja minulla usein kutakuinkin sama lämpötila ja 1-2 astetta viileämpää kuin virallisella mittauspaikalla.

   Eli käytännössä mahdotonta ennustaa paikkakunnan lämpötilaa oikein noissa normaaleissa ennusteissa koska pitäisi tehdä useita (kymmeniä) ennusteita eripuolille paikkakuntaa jotta päästäisi edes suunnilleen oikeisiin tuloksiin. Vähänkin asiaa selvittämällä saat kyllä selville onko se oma tonttisi keskimäärin viileämpi vai lämpimämpi kuin paikkakuta keskimäärin.

  • Täytyyhän median valmistaa mielikuvia lämpimästä kesästä, kun kohta on
   luvassa WWF/FMI,n heinäkuu katsaus josta odotan lukevani heinäkuun olleen keskimääräistä lämpimämpi.

  • ei ole olemassa vääriä sää en nusteita, ne on vaan todennäköisyys laskelmia, maapallo on tasoituksen eliö toisaalla kuumaa ja toisaalla kylmää, magneettikentät luovat kaiken, kylmä menee kuumaa kohti ja päin vastoin, pistäppä puuhellaas tulet niin tiedät mistä on kysymys, sademetsät ovat lähes tulkoon hakattu olemattomiin ja sen vuoksi satewet on yleistyneet,joka puolella maapalloa ilmasto on muuttunut, puhumattakaan ilmasta tulevan saasteen (lentokoneet) vaikutuksista.Ilmanpaineet menee kylmää kohti ja nyt on Ameriikassa katovuosi kuivuuden vuoksi ja sama parin vuoden päästä eurooppa aasiassa, Mitähän pieni ihminen vielä keksii tuhon ja ahneutensa lisäämiseksi?

  • Oletko ottanut lääkkeesi?

  • Tuntuu että myös "huonoa" säätä ennustetaan kauhistellen "ENNÄTYSUKKOSET", "MYRSKY UHKAA" ja sit lopulta saattaa tulla joku pieni ukkoskuuro joka ei välttämättä osu edes oman kaupungin kohdalle, oon huomannu et usein noi koskee vaan Helsingin ennusteita.

   Oon siis päättäny itse suhtautua hyvinkin kevyesti sääennusteisiin, suuntaa antavana, mutten todellakaan orjallisesti usko niitä. Jo tänäkin kesänä monta kertaa kun on ennustettu sadetta, ei oo satanut koko päivänä. Kun on luvattu ukkosta, ei oo ukkosesta tietoakaan ja kun pitäis olla aurinkoista, taivaan täyttää pilvet.

   Ymmärrän kyllä että ne on todennäköisyyslaskelmia eikä lupauksia, vaikka sitä sanamuotoa käytinkin. Itse vaan oon aatellut pääseväni helpommalla kun en laske mitään sen varaan mitä sääennusteessa sanotaan. Sateenvarjo mukaan vaikka kuinka olis luvattu ettei sada. Niin säästyy pettymyksiltä.

  • se on ihan omaa vit.. tyhmyyttä mitä uskoo kato ikkunasta tai kävele ulos niin näät sään Mut tyhmät uskoo kaiken mitä sanotaan!!!

  • ruumiisi lämpötila taitaa olla 39

  • Ja tältä vuodela toivon että yksikään yli kummen tuntia työskennellyt kirurgi ei kajoo potilaaseen, vältetään virhee ennenkun ne on edes tapahtunut, eikä tarvita niitä suuria oikeusmenoja näiden hoitovirheiden vuoksi, en epäile kenenkään ammattitaitoa mutta väsymystä kyllä, veljenpoikani kuoli yli kolmekymmentä tuntia työskennellen käsiin.Onneksi sairaanhoitopiirit puretaan. Tämä on jo yksilön oikeuksien parannusta ja väärien diagnoosien karsimista, kiitos sinne jonnekin joka hokas tämän.

  • Siksihän ne ovat sääENNUSTEITA ei sääLUPAUKSIA. huhhuh

  • Uskon, että sään ennustaminen on aika vaikeaa työtä, vaikka meteorologit olisivatkin kuinka ammattilaisia. Sitä voi kuka tahansa mennä kokeilemaan, jos haluaa. Itse en marisisi sääennusteista tai säästä. Jos keväällä ennustettiin ennätyskuumaa kesää, muistakaahan, että sää voi vaihtua ja ennusteet myös. Säätilaan ja sen vaihteluihin vaikuttaa niin moni asia, että on varmasti todella vaikeaa antaa täydellisesti nappiin menevää ennustetta.
   Olkaa ihmiset tyytyväisiä siihen mitä on!

  • Eipä tullut sitä kylmää talveakaan jota ennustelivat, vaan meillä oli suhteellisen leuto talvi.Pari viikkoa ätäkämpää pakkasta, muuten tavanomainen ellei lämpimämpi.

   Keväästä lähtien on toitotettu tavanomaista lämpimämpää olevan tulossa, mutta tainnut mieli muuttua:D

  • Korkeestikoulutetut hyväpalkkaiset ennustaja/selvänäkijät niinkuin pörssiennustajatkin joutas...
   Missään muussa ammatissa ilmeisesti ei saa mokata tai olla yhtä väärässä
   kun metereoloogikon työssä saamatta kenkää taikka jotain muuta?
   Säätkin säädellään muuten yläkerrassa eikä missään maassa.

  • Vastahan julkaistiin suomalainen puunlustotutkimus jonka perusteella 2000 vuoden ajan on keskilämpötila laskenut, toki muutaman kymmenen vuoden lämpenemisiä mahtuu mukaan, mutta viimeiset 15 vuotta on menty taas viileämpään päin.

  • Otappa asioista hieman selvää. Miksi jäätiköt sulavat ennätysvauhtia? Jäätiköiden sulaminen on fakta, sen näkee jo satelliittikuvistakin. Luuletko että satelliittikuvia on manipuloitu? Se että meillä täällä pienessä Suomenmaassa on ollut hieman kylmähkö kesä, ei tarkoita sitä että muualla maailmassa ilmasto ei lämpenisi. Maailman kuivimmat ja kuumimmat paikat ovat entistä kuivempia ja kuumempia. Maailman köyhimmät kärsivät ilmastonlämpenemisestä ja sään ääri-ilmiöistä eniten. Ääri-ilmiöt ovat tulleet myös Suomeen. Onhan viime vuosina mitattu ennätyksellisiä helteitä, onko unohtunut?

   Meidän ihmisten velvollisuus on pitää huolta tästä planeetasta ja suojella sitä. Mitä me teemme? Tuhoamme ja riistämme sitä kuin viimeistä päivää. Tämän on loputtava. Vaikka ihminen ei olisikaan ilmastonlämpenemisen takana, olemme taatusti luonnon ja eläimistön tuhoamisen takana. Kiistätkö sen?

   Jokaisen ihmisen on muutettava itseään ja elämäntapojaan perusteellisesti ja pian. Tuo muutos on ainoa tie eteenpäin.

   • "Jäätiköiden sulaminen on fakta, sen näkee jo satelliittikuvistakin"

    Kuule jäätiköt voivat ihan hyvin. Ne sulavat kesällä ja jäätä muodostuu talvella lisää. Toisina vuosina enemmän toisina vähemmän.


   • Suomenkin päällä on ollut kilometrien paksuinen jää. Miksi se on sulanut? Tuskin katumaastureiden ansiosta. Maapallo muuttuu ei sen sääolosuhteet ole ikuisia! Vaikka ihmistä ei pallola enää olisikaan ei se estäisi jäätiköiden sulamista!


   • Mitä ihminen tuhoaa? Itsensä, mitäs sitten? Pallo jää tänne pyörimään meidänkin kadottua. ihminen on eläin, ei sille ole mitään luomakunnan määräystä suojella tätä planeettaa kun ei se mitään suojelua tarvitse. Kun ihminen katoaa niin russakat ja rotat jää, elämä jatkuu!


   • Pelle puupää kirjoitti:

    "Jäätiköiden sulaminen on fakta, sen näkee jo satelliittikuvistakin"

    Kuule jäätiköt voivat ihan hyvin. Ne sulavat kesällä ja jäätä muodostuu talvella lisää. Toisina vuosina enemmän toisina vähemmän.

    Et tiedä mistä puhut. Ottaisit asioista ensin selvää.

    Vuosien 1960-2000 aikana jäätiköt ovat keskimäärin ohentuneet 14 metrillä. Jäätiköt vähentävät ilmastonlämpenemistä, koska ne heijastavat auringon säteitä takaisin avaruuteen. Kun jääpeitteet häviävät, ilmastonlämpeneminen kiihtyy sitä mukaa.

    Jos ymmärrät englantia, niin tässä esimerkki:
    "In Montana's Glacier National Park only 27 of the 150 glaciers which existed in 1910 remain today and they will be gone in only 20 years."

    Toinen esimerkki:
    http://www.androidworld.com/Ag_Upsala_Glacier.jpg


   • koepalakoira kirjoitti:

    Mitä ihminen tuhoaa? Itsensä, mitäs sitten? Pallo jää tänne pyörimään meidänkin kadottua. ihminen on eläin, ei sille ole mitään luomakunnan määräystä suojella tätä planeettaa kun ei se mitään suojelua tarvitse. Kun ihminen katoaa niin russakat ja rotat jää, elämä jatkuu!

    Oletko tosissasi? Sinulle on ihan sama vaikka ihminen tuhoaa itsensä? Miksi? Etkö halua parempaa tulevaisuutta itsellesi, mahdollisille lapsillesi, tuleville sukupolville?
    Oletko valmis antamaan periksi ja sanomaan että luomakunnan kruunu, ihminen, ei pysty tämän parempaan? Meillä on kaikki mahdollisuudet tehdä planeetasta maanpäällinen taivas.

    Ja anteeksi nyt vaan, mutta ihminen ei ole eläin. Eläimestä meidät erottaa se, että meillä on sielu. Ellet usko, uskot viimeistään sitten kun sielusi jättää ruumiisi.

    Meidän velvollisuutemme on nimenomaan suojella tätä planeettaa. Meillä ei ole mitään oikeutta tuhota sitä. Tämä planeetta antaa meille mahdollisuuden jokaiseen hengenvetoon, se antaa meille ruoan, juoman ja suojan. Mitä annamme palkaksi? Tuhoamme! Sinustako se on täysin hyväksyttyä?

    Tämä planeetta ei kyllä kuole. Me olemme riippuvaisia maapallosta, se ei ole riippuvainen meistä. Luonto on pyhä, meillä ei ole mitään oikeutta nostaa itseämme sen yläpuolelle ja riistää ja tuhota sitä miten haluamme.

    Jokainen tulee vastaamaan teoistaan jossakin vaiheessa, ellei tässä elämässä niin tuonpuoleisessa. Takaan sen.

    Tehkää siis hyvin, ellette halua katua katkerasti myöhemmin.


   • 1234561234 kirjoitti:

    Oletko tosissasi? Sinulle on ihan sama vaikka ihminen tuhoaa itsensä? Miksi? Etkö halua parempaa tulevaisuutta itsellesi, mahdollisille lapsillesi, tuleville sukupolville?
    Oletko valmis antamaan periksi ja sanomaan että luomakunnan kruunu, ihminen, ei pysty tämän parempaan? Meillä on kaikki mahdollisuudet tehdä planeetasta maanpäällinen taivas.

    Ja anteeksi nyt vaan, mutta ihminen ei ole eläin. Eläimestä meidät erottaa se, että meillä on sielu. Ellet usko, uskot viimeistään sitten kun sielusi jättää ruumiisi.

    Meidän velvollisuutemme on nimenomaan suojella tätä planeettaa. Meillä ei ole mitään oikeutta tuhota sitä. Tämä planeetta antaa meille mahdollisuuden jokaiseen hengenvetoon, se antaa meille ruoan, juoman ja suojan. Mitä annamme palkaksi? Tuhoamme! Sinustako se on täysin hyväksyttyä?

    Tämä planeetta ei kyllä kuole. Me olemme riippuvaisia maapallosta, se ei ole riippuvainen meistä. Luonto on pyhä, meillä ei ole mitään oikeutta nostaa itseämme sen yläpuolelle ja riistää ja tuhota sitä miten haluamme.

    Jokainen tulee vastaamaan teoistaan jossakin vaiheessa, ellei tässä elämässä niin tuonpuoleisessa. Takaan sen.

    Tehkää siis hyvin, ellette halua katua katkerasti myöhemmin.

    Ja btw, kuolemanjälkeisestä elämästä on olemassa kiistattomia tieteellisiä todisteita. Kukaan ei ole pystynyt todisteita kumoamaan, eikä koskaan pystykään.

    http://www.victorzammit.com/


   • kolmiokolmiokolm kirjoitti:

    Suomenkin päällä on ollut kilometrien paksuinen jää. Miksi se on sulanut? Tuskin katumaastureiden ansiosta. Maapallo muuttuu ei sen sääolosuhteet ole ikuisia! Vaikka ihmistä ei pallola enää olisikaan ei se estäisi jäätiköiden sulamista!

    Maapallolla on välillä kylmempiä ja välillä lämpimämpiä kausia. Suomen päällä oli jäätä jääkauden aikaan.

    "Syitä Maan ilmaston muuttumiseen jääkaudella oli monia. Perussyyt ovat Maan radan ja akselikallistuman muutokset ja mannerliikuntojen aiheuttamat merivirtamuutokset."

    Otin nyt lainauksen wikipediasta, koska en viitsinyt ihan ulkomuistista kirjoittaa. Eivät olleet siis katumaasturit silloin syynä ja edelleenkin lämpötiloihin vaikuttavat ihmisistä riippumattomat tekijät. Tutkimustulokset kuitenkin osoittavat, että tämän päivän maailmassa myös ihmisillä on mahdollisuus vaikuttaa ilmastoon näiden muiden tekijöiden lisäksi.


   • Maantiedettä kirjoitti:

    Maapallolla on välillä kylmempiä ja välillä lämpimämpiä kausia. Suomen päällä oli jäätä jääkauden aikaan.

    "Syitä Maan ilmaston muuttumiseen jääkaudella oli monia. Perussyyt ovat Maan radan ja akselikallistuman muutokset ja mannerliikuntojen aiheuttamat merivirtamuutokset."

    Otin nyt lainauksen wikipediasta, koska en viitsinyt ihan ulkomuistista kirjoittaa. Eivät olleet siis katumaasturit silloin syynä ja edelleenkin lämpötiloihin vaikuttavat ihmisistä riippumattomat tekijät. Tutkimustulokset kuitenkin osoittavat, että tämän päivän maailmassa myös ihmisillä on mahdollisuus vaikuttaa ilmastoon näiden muiden tekijöiden lisäksi.

    Sehän tässä ilmastonmuutospropagandassa juuri ärsyttääkin, ettei viime vuosikymmenien muutoksiin ole edes yritetty etsiä vastaavia syitä kuin noihin aiempiin eli että välissä esim. Suomessa on ollut jääkausia ja välissä taas on ollut tammimetsiä Oulun korkeudelle asti.

    Nykyinen muutos ei ole ollut edes erityisen nopeaa, kun tiedetään, että 1500-luvulla asutettiin ne hallanarimmat seudut, joilta jatkuvat katovuodet ja nälkä ajoivat ihmiset jo 1600-luvulla pois.

    Pääsyinä siihen, että ilmastonmuutos on pistetty pelkästään ihmisen syyksi julkisuudessa, lienevät seuraavat:
    - Länsimaiden hallitukset saavat helpommin läpi korotuksia mm. energiaveroon ja autoveroon valtionbudjetin avuksi.
    - Länsimaiden hallitukset saavat helpommin läpi ydinvoimapäätöksiä ja näin itselleen yksinkertaisen energiaratkaisun. Ydinvoiman kaikkein suurimmilla hyötyjillä eli bisnesmiehillä ja lobbareilla lienee varsin merkittävä kansainvälinen rooli koko ilmastonmuutoskeskustelussa ja sitä koskevien tutkimusten rahoittajina.


   • 1234561234 kirjoitti:

    Oletko tosissasi? Sinulle on ihan sama vaikka ihminen tuhoaa itsensä? Miksi? Etkö halua parempaa tulevaisuutta itsellesi, mahdollisille lapsillesi, tuleville sukupolville?
    Oletko valmis antamaan periksi ja sanomaan että luomakunnan kruunu, ihminen, ei pysty tämän parempaan? Meillä on kaikki mahdollisuudet tehdä planeetasta maanpäällinen taivas.

    Ja anteeksi nyt vaan, mutta ihminen ei ole eläin. Eläimestä meidät erottaa se, että meillä on sielu. Ellet usko, uskot viimeistään sitten kun sielusi jättää ruumiisi.

    Meidän velvollisuutemme on nimenomaan suojella tätä planeettaa. Meillä ei ole mitään oikeutta tuhota sitä. Tämä planeetta antaa meille mahdollisuuden jokaiseen hengenvetoon, se antaa meille ruoan, juoman ja suojan. Mitä annamme palkaksi? Tuhoamme! Sinustako se on täysin hyväksyttyä?

    Tämä planeetta ei kyllä kuole. Me olemme riippuvaisia maapallosta, se ei ole riippuvainen meistä. Luonto on pyhä, meillä ei ole mitään oikeutta nostaa itseämme sen yläpuolelle ja riistää ja tuhota sitä miten haluamme.

    Jokainen tulee vastaamaan teoistaan jossakin vaiheessa, ellei tässä elämässä niin tuonpuoleisessa. Takaan sen.

    Tehkää siis hyvin, ellette halua katua katkerasti myöhemmin.

    ??? mitä paskaa ? ai että ihminen ei ole eläin ? :DDDDDDDDDD


  • Ei ilmastonlämpeneminen ainoastaan lämpötilan nousuna suomessa näy... Minusta on typerää luulla etteikö mitkään näistä ilmastonmuutos-tarinoista ole totta. Jäätiköt sulavat ja ilman hiilidioksidi pitoisuus nousee. Sekö se vain kertoo ongelmasta kun juuri sinun ympäristösi lämpötila muuttuu huomattavasti?

   • "Ei ilmastonlämpeneminen ainoastaan lämpötilan nousuna suomessa näy".

    Ei tietenkään! Toki ilmaston lämpeneminen voi näkyä kylmenemisenäkin. Se voi näkyä jopa uutena jääkautena. Se voi näkyä ihan miten vaan. Olennaista on kuitenkin se, että sinulta saadaan nyhdettyä lisää veroja!


   • adsfkjdsflökjadsfäol kirjoitti:

    "Ei ilmastonlämpeneminen ainoastaan lämpötilan nousuna suomessa näy".

    Ei tietenkään! Toki ilmaston lämpeneminen voi näkyä kylmenemisenäkin. Se voi näkyä jopa uutena jääkautena. Se voi näkyä ihan miten vaan. Olennaista on kuitenkin se, että sinulta saadaan nyhdettyä lisää veroja!

    Totta, osuit naulan kantaan: "Toki ilmaston lämpeneminen voi näkyä kylmenemisenäkin. Se voi näkyä jopa uutena jääkautena."

    On ennusteita, joiden mukaan jäätiköiden sulaminen voi aiheuttaa merivirtojen muuttumisen. Ja jos vaikkapa Golf-virta ei enää kuljekaan lämmittämässä Suomea, saattaa tulla uusi jääkausi. Muistaakseni juuri merivirjoten muuttumisesta (muiden tekijöiden ohella) jokin aikaisempikin jääkausi johtui.

    Edellinen kirjoittaja taisi kuitenkin puhua esimerkiksi sään ääri-ilmiöistä, kuten valtavista tuulista ja ukkosmyrsyistä, joita vuoden sisälläkin on aika paljon nähty...


  • Hahahhahahahaha!
   Kai tuommoisia kirjoittelemallakin voi leipänsä tienata. Vaihtoehtoisesti kirjoittaja ei käsitä luultavasti edes syömisen perimmäistä tarkoitusta muusta puhumattakaan.

  • luuletko torvelo oikeasti että nämä normaalia työtä tekevät ihmiset valehtelevat? Heillä on velvollisuutensa ja mikä syy niillä olisi valehdella

  • Ihmisiä ei saada enää uskonnolla ja jumalilla ja heidän rangaistuksillaan peloteltua, on pitänyt keksiä jotain muuta, jotain jota voidaan myydä "tieteenä". Keksittiin ilmastonmuutos. Sillä on hyvä rahastaa. Kai tiedät, että suuri osa maksamastasi polttoaineesta ja ostamastasi autosta on polttoaineveroa. Mihin luulet ne rahat menevän? Teiden kunnostukseen? No ei! Uusin teihin? No ei varmasti, vaikka liikkumisen verotttamisesta onkin kyse. Ei, ne menevät eliitille. Ne menevät palomuurikokouksiin, ne menevät pankkien pelastamiseen, ne menevät sotimiseen Persian lahdella. Sinne ne menevät, sinun energiaverosi ja saastuttamisverosi.

  • Eihän FMI,llä tehdä mitään normaalia työtä, vaan mallinnetaan tulevaisuutta
   WWF,n ohjeiden mukaiseksi pleikkarilla.
   Siis jo 30 vuotta ilmaston lämpenemistä vaikkei se näy missään.

   Pitää aina muistaa mistä taalaksen lekkeripaja on lähtenyt liikkeelle, eli ilmaston kiihtyvä lämpeneminen, lumettomat ja jäättömät talvet, 8 asteen lämmönnousu suomeen, sekä metrien merenpinnannousu, viimeisimpänä 5 viikon kasvukauden
   piteneminen 40 vuodessa..
   Näitten kaikkien pitäisi näkyä jo, ja maalitolppien siirtoa ei hyväksytä ennenkuin tunnustavat olleensa väärässä.

  • Todella vainoharhaista. Nykyään on jostain syystä vaikeaa ennustaa säitä.
   Joka puolella maapalloa on joko ennätys sateita (joita voi katsoa youtubesta) tai ennätys helteitä. 2000 luvulla ei ole ollut yhtään kesää, etteisää ennätykset olisi paukkuneet

   • Tarkennus.
    Tarkotin tietysti ettei 2000 luvulla yhtään vuotta, ettei jossain päin maailmaa joku sää ennätys olisi paukkunut.


   • Nykyään on todella vaikeata ennustaa säätä siksi, että auringon aktiviteetti lopahti vuoden 2005 tienoilla. Ilmakehän virtaukset eivät enää tuo samalla tavalla kauniisti käyttäytyviä matalapaineita atlantilta.


   • Kerro yksi ennätys joka on voitu todentaa ettei se ole aikaisemmin rikkoutunut!


  • Eihän ne jäät sula ja jääkarhut valittavat turhasta.Se mössö mitä on ei välttämättä ole lunta!!!!

  • Miten tämmönen kirjotus VOI olla Suomi24.n Etusivulla???? :O :O :O

   Herranjumala, Hanki Elämä!!!

   Aivopesua, annetaan Vääriä sääennusteita :DDDDDD LoL LoL LoL

   Eikö sulla TOD ole muuta tekemistä?? :DDDD

  • Eikö sinulle kerro mitään sana enustus tai ennuste? Sääennuste.
   Säätä ennustetaan ei se olekaan sääfaktaa. Ihminen ennustaa säätä niiden resurssien mukaan mitkä ihmiskunna resurssit on. Ja tällä hetkellä ilmastonmuutoksen kourissa oleva maailma on suurien vaihteluiden alaisena, joten on aivan mahdotonta ennustaa talvella, onko tuleva kesä helteinen vai sateinen. Mutta ainakin 5-10 vuorokauden sää pitää aika hirmu täsmällisesti paikkaansa, mitä itse päivittäin säätä seurailen.
   Mutta ehkä suomessa halutaan toivo rikkaasti tuuletella tulevilla helteille, että tämän hetken sateet maistuu hieman paremmilta.

  • Ennute ei ole varma tieto tulevasta, ja suomessa ei ole yleensä edes mahdollista nykyisellään ennustaa kunnolla edes kolmen päivän päähän.

   Koita elää sen kanssa.

  • Täyttä kusetusta koko ilmastonmuutos. 70 luvulla jo yrittetty vouhotaa, mut media ei oo sillon lähteny mukaan. Ilmat on muuttuneet aina välillä sataa ja välillä
   paistaa. Muttta se on aivan varma jotku tekee rahaa ja paljon ilmastonmuutos vouhotuksella.

   • Kyllä rahaa tulisi paljon helpommin kun jatkettaisiin vanhaan malliin. Autot kiskoisivat 20l/100km ja co2-päästöt huitelisivat mitä huitelisivat, tehtaat tupruttelisivat ilmaan kaikki mitä poltetaan ilman mitään tarpeettomia rajoituksia, hiili palaisi pannuhuoneissa, Lontoon olympialaisia ei näkyisi savusumun alta. Muutenkin turhan aikainen ituhippien keksintö kuin luonnonsuojelu saisi mennä samaan syssyyyn, paskat mereen, kyllä sinne mahtuu ja kyllähän Vantaanjoki oli vielä jotakin iloisella 60-luvulla, ei olisi tarvinnut mitään ilmapatjoa kaljakellunnassa, Lievestuoreella haisi raha. Nyt ei sitten ole tehtaita, ne ajettiin turhilla ja täysin tarpeettomilla suojelumääräyksillä Kiinaan, missä ymmäretään markkinatalouden päälle vaikka kommunisteja ovatkin. Luonnonsuojelulla on tehty niin paljon vahinkoa tässä massa, että linnaan joutaisi koko porukka, maanpettureita kaikki tyynni.


   • kyänäinon kirjoitti:

    Kyllä rahaa tulisi paljon helpommin kun jatkettaisiin vanhaan malliin. Autot kiskoisivat 20l/100km ja co2-päästöt huitelisivat mitä huitelisivat, tehtaat tupruttelisivat ilmaan kaikki mitä poltetaan ilman mitään tarpeettomia rajoituksia, hiili palaisi pannuhuoneissa, Lontoon olympialaisia ei näkyisi savusumun alta. Muutenkin turhan aikainen ituhippien keksintö kuin luonnonsuojelu saisi mennä samaan syssyyyn, paskat mereen, kyllä sinne mahtuu ja kyllähän Vantaanjoki oli vielä jotakin iloisella 60-luvulla, ei olisi tarvinnut mitään ilmapatjoa kaljakellunnassa, Lievestuoreella haisi raha. Nyt ei sitten ole tehtaita, ne ajettiin turhilla ja täysin tarpeettomilla suojelumääräyksillä Kiinaan, missä ymmäretään markkinatalouden päälle vaikka kommunisteja ovatkin. Luonnonsuojelulla on tehty niin paljon vahinkoa tässä massa, että linnaan joutaisi koko porukka, maanpettureita kaikki tyynni.

    P...le...

    Kävikö mielessä että maailman säätila voisi olla vähän isompi juttu kuin mitä peräkammarisi ikkunasta näkee?

    Tai ehkä sinä näet sieltä ne sulaneet jäätikötkin, jotka eivät siis ole sulaneet...


  • Ilmatieteenlaitos kykenee korkeintaan toteamaan vallitsevan säätilan.
   Tulevan sään ennustaminen on ko. laitoksella mahdoton tehtävä.
   Ja raukat viellä luulevat pystyvänsä ennustamaan satojen vuosien päähän.

  • ILLALLA KUN MENEE NUKKUMAAN NIIN PITÄIS JOKAISELLA OLLA TIEDOSSA MILLAINEN OLI PÄIVÄN SÄÄ MINKÄ TAKIA PITÄÄ ENNUSTAA .! KETÄ KIINNOSTAA MILLAINEN SÄÄ ON HUOMENNA TÖIHIN PITÄÄ KUITENKIN MENNÄ SATOI TAI PAISTOI.

  • Juttusi oli sitä luokkaa että suosittelen hakeutumista mielenterveyspalvelujen piiriin....

  • Ilmasto lämpiää ja se näkyy ensin ennusteissa!

  • Joku vuosi sitten ilmatieteenlaitos lupasi entistä tarkemmat ja varmemmat ennustukset kun on tutkat, koneet ja laitteet. En tiedä mutta parissa vuodessa on menny hermot koko ennustamiseen. Ei sitten alkuunkaan pidä paikkansa ja sitten osa ohjelma ajasta käytetään sen kertomiseen minkälainen sää tänään on ollu. Ilman suurempia tutkintoja voisin itsekkin mennä Meteorologi Matti Myrskyksi puhumaan telkkariin jonninjoutavia ja saamaan pärstäkerroin palkkiot.

   Ilmaston lämpeneminen on sekin rahastettu satu jolla kerätään rahat pois tyhmiltä ja kaikkeen uskovilta hölmöiltä. Miettikääpä maapalloa ennestään:
   Yksi kunnon tulivuoren purkaus tuo ilmakehään vähintään saman määrän päästöjä mitä koko maapallon autoilu tuo vuodessa ja autot kuulemma pilaa tämän maapallon. Miksi tulivuoret ei sitä tee?
   Ilmaston pitäisi lämmetä ja suomessakin tulee olemaan kuulemma keskieurooppalainen kasvisto ja eläimistö ilmastonmuutoksesta johtuen 100 vuoden päästä.
   On vaan tuokin tarina puhuttu pussiin jo monta kertaa koska ilmaston lämpenemisen takia kuulemma golf virta siirtyy tai lakkaa olemasta atlantilla joka juuri tuo sen ilmaston tänne mihin olemme tottuneet ja tuon lakattua kylmenee kuulemma koko eurooppa ja tänne pitäisi tulla uusi jääkausi.
   Miten ilmasto voi lämmetä ja kylmetä samalla hengen vedolla???
   Oliko ihminen päästöineen vaikuttamassa 10 000 vuotta sitten olleeseen jääkauteen hä???
   Ilmasto myös lämpeni ja mammutit katosivat. Autoilulla ja kivihiilen polttamisellako???

   Suomessa on ollut viimeiset kolme vuotta normaali säät ja vanhan ajan talvet kun intoilijat vouhkas vielä muutama vuosi sitten että "ei tule enään kunnon talvia vaan kaikki on jatkossa mustaa ja loskaista"
   Jaa on vai?

   RAHASTUSTA JA K.USETUSTA KOKO TOUHU USKOKAA JO!!!

  • "Otappa asioista hieman selvää. Miksi jäätiköt sulavat ennätysvauhtia? Jäätiköiden sulaminen on fakta, sen näkee jo satelliittikuvistakin."

   Jos tarkoitat esimerkiksi pohjoisnavan merijäätä niin taidat olla aika expertti jos pystyt satelliittikuvista sanomaan jotain jään ennätyssulamisesta. Missä sinä niitä satelliittikuvia olet päässyt vertailemaan?

  • Esimerkiksi Iltalehden tapauksessa. Vähäpukeinen missi tai kesähelle, molemmat myyvät. Kesähelteistä ihmiset saavat itselleen iloisemman mielen. Tämä vaikuttaa myös myyntiin. Ei se mitään aivopesua ole. Mainospsykologiaa.

  • Olipa hupaisa, huomattavaa tietämättömyyttä osoittava aloitusviesti.

   Sääennustukset perustuvat ensinnäkin Ilmatieteen laitoksella tehtyihin mallinnuksiin. Jos Suomen mittakaavassa Helsingin yliopisto "ei osaa", niin kuka sitten? Täällä möykkäävät salaliittoteoreetikotko?

   Säätä ennustettaessa ollaan tekemisissä niin kompleksisten, ainaisessa kaaostilassa olevien ilmiöiden kanssa, että saamme olla onnellisia, että ennustukset menevät niin oikein kuin menevät. Ne kun ovat nimenomaan ENNUSTUKSIA, koska säätä ei ole täällä polaaririntaman alueella mahdollista ennustaa luotettavasti kuin muutama päivä eteenpäin, jos sitäkään. Ja tämähän ei perustu tieteilijöiden osaamattomuuteen, vaan ilmastoon.

   Toisekseen, kuten sivistyneet tietävät, ilmastonmuutos ei välttämättä merkitse välitöntä säiden lämpenemistä. Se näkyy myös sään ääri-ilmiöiden voimistumisena ja yleistymisenä, sadannan lisääntymisenä jne. Tämä kesäkin on tilastollisesti melko tavallinen suomalainen kesä, nyt vain ollaan totuttu parina viime vuonna hellekesiin.

   En siis ole aloittajan kanssa samaa mieltä, mikäli se ei jo tullut selväksi. Ehkä hänen kannattaisi tutustua enemmän alaan, josta niin tietäväisen oloisesti puhuu.

   • Aivan mahtava ja kattava vastaus, olen täysin samaa mieltä!


   • "Sääennustukset perustuvat ensinnäkin Ilmatieteen laitoksella tehtyihin mallinnuksiin. Jos Suomen mittakaavassa Helsingin yliopisto "ei osaa", niin kuka sitten? "

    Hirveen hyvä kysymys! Tosiasia on kuitenkin se, että sekä ilmatieteen laitokselle että FMI:lle maksetaan maltaita tarkkojen sääennustusten tekemisestä. OLisiko syytä vaatia rahoille vastinetta?

    Tällekin päivälle ennustettiin hellettä (25 astetta), tulos: 19 astetta. AIKA PAHASTI PIELEEN!


  • V....u mitä p...aa!

   Salaliittoteorioiden salaliittoteoria. Ettäkö se säätiedotuksen nahkahousu olisi mukana maailmanlaajuisessa salaliitossa?

   Tässä sotket puurot ja vellit.

   MItä LYHYELLÄ TÄHTÄIMELLÄ säätiedotuksen meille kertovat, perustuvat sääasemien havaintoihin. Nämä ovat puutteellisa, koska sääasemien ketjut ovat epäyhtenäisiä, esim. merten yläpuolella ei ole sääasemia raportoimassa paikallissään kehityksestä.

   Toinen ongelma ennustettavuudessa on ettei kaikkia vaikuttavia muuttuvia tekijöitä (x y z ) tunneta. Kolmea päivää pitemmälle ei kannata ennustaa.

   Kokonaan eri asia, on se, mitä tiedemiehet uskovat PITKÄLLÄ TÄHTÄIMELLÄ maapallon ilmastolle tapahtuvat. Siinä on vuoronperään povattu jääkautta ja lämpenemistä.

   Mutta kuten sanoit, USKOT että sinulle valehdellaan, USKOT salaliittoon, Edustat USKONTOA.

   Sanomattakin selvää, ettet oikeasti seuraa tieteellistä tutkimusta asiasta, haluat vain pestä kätesi vastuusta ja huonosta omastatunnostasi.


  • Huoh Ilmaston lämpeneminen on tosi asia, mutta elämme jääkausi aikaa siksi ilmasto on kylmä! ja siitä johtuvat myös lämpötilojen vaihtelut. Jääkausi ajan ohi mentyä Suomen ilmasto on kuin ranskassa. Ja se tapahtuu noin 10-20 vuoden päästä.
   Sää ennustaminen on lähes mahdotonta nykuisin kun Lämpötilojen muutokset ovat niin radikaaleja :)) Mutta kun tietyn väliajoin jääkausi aika menee ohi on tasaisesti 30 oota sitä! XD Emme siiis elä jääkautta vaan jääkausi aikaa. Jääkauden huiput tulevat vain noin 10 000 vuoden välein....

  • Kuinka maanilmakehän kaasujen käytöstä voitaisiin ennustaa 100% jo 50% arvio on erittäin hankalaa.
   Maapallon heiluriliikkeestä johtuen maan lämpötilan muutoksia tulee väistämättä. Ennustaa osaa jokainen, mutta täysin varmasti ei,kukaan.

   On jopa omituista se, että nykyään sää on jatkuva puheenaihe kaupunkilaisten keskuudessa vaikka mitään väliä sataako ja saadaanko sato pelloilta talteen???

  • Hiilidoksidi on maapallon tärkein kaasu, mitä enemmän sitä on ilmakehässä, sitä paremmin kasvikunta voi ja tuottaa happea sekä satoa.

   Hiilidioksidin määrä vaihtelee satojen vuosien viiveellä seuraten lämpötilan kehitystä.

  • toivottavasti satais joka päivä tästä etiäpäin pari kuukautta vettä ja sitten saiskin tulla jo lumi.

  • Jos ihmettelee pieleen meneviä sääennusteita, niin kannattaa hetkeksi pysähtyä miettimään sanaa "sääennuste". Kyseessä on siis ENNUSTE. Jos ei vieläkään mene jakeluun, niin kannattaa katsoa sanakirjasta mitä ennuste tarkoittaa. Sen vuoksi käytetään juurikin sanaa ennuste, kun tarkkoja arvioita säästä ei voida antaa.
   It's the wind, man, it blows all over the place!

  • Jos jossaki muussa ammatissa tekis yhtä paljo virheitä ku meteoriittilogit tekee ni ois lopputili käsissä ennenku raesade muuttuu vedeksi.Kaikesta sitä maksetaan...

  • Pitäis tällaista jouluun saakka ja sitten alkais tekeen kesää!!!

  • Yleensä ihmettelen miksi helteitä jaksetaan hehkuttaa...kaikki suomalaiset eivät nauti helteistä.

  • On se jännä kun kaikille muille on luvattu pelkkää aurinkoa ja sitä ei tule... Itse kun olen säätietoja katsellut niin pelkkää vesisadatta oli luvattu... ainakin mtv3:sen mukaan... No en kyllä valita kun kaksi viikkoa vettä piti tulla ja kolmella pienellä kuurolla selvittiin ja muuten paisto aurinko (=

  • No ennustukset ovat hyviä säät vaan tuppaa renklaamaan. Jos oli kylmää, lämmintä, kuivaa, sateista, niin ilmastomuutos on kaiken takana, pitäs se jo tyhmemmänkin tajuta.DDD
   Jos sitten puhutaan Suomen säästä, sepäs on paha ennustaa, kun on ns väli-ilmasto, suuri matalapainen alkaa muodostumaan Atlannin pohjoisosassa, se alkaa pyörimmän ja minne se menee, siinä maalikko on ymmällä kun miten sen ns keilat saavuttavat Suomen vai meneekö ohitse, sitten mm. ukkonen syntyy muutamassa minuutissa ja ihan kuin tyhjästä, ja joka paikalla on oma mikroilmasto, johtuu järvistä, korkeista mäistä ja muista luonnonoikuista.
   Sitten se idioottivarma ukkonen, kun se saapuu meidänkylään se on kova ja paha, eikä osaa mennä pois, vaan jytisee niin penteleesti kylän yllä, heheh näitä kyliä löytyy Suomesta monta tuhatta.

  • Lieneekö ketjun ingressin otsikoineessa S24-toimituksessa peruskoulun keskeyttäneitä? Mitähän sielukkuutta ennusteissa on, kun voidaan otsikoida "Sääennusteet ovat tahallaan vääriä"? Ettei vaan tarkoitettaisi: "Sääennusteet ovat tahallisesti vääriä"?

   Minä olen tahallani väärä
   Sinä olet tahallasi väärä
   Hän on tahallaan väärä

   Me olemme tahallamme vääriä
   Te olette tahallanne vääriä
   He ovat tahallaan vääriä

   • Onx välii? Hanki löysempi pipo äikänmaikka!


  • Miksi ihmeessä uskotte noita ennustuksia ja miksi ihmeessä pitäisi yhteiskunnan elättää moisia povaajia joilla kukaan ei tiettävästi mitään tee.

  • Aina pitää jostain valittaa ja jotakuta osotella syyttävällä sormella.
   Kasvihuoneilmiön voimistuminen on tosiasia, hyväksykää se. Ei ne jäävuoret siellä muuten sulais.
   Mistä sää noita sääennustuksia oot lukenut, Iltalehdestä? Uskotko oikeasti, että jos joku keväällä ennustaa kuumaa kesää, niin siitä varmasti myös tulee semmonen? Jo seuraavan viikon säätä on vaikea ennustaa, minkäs sille mahtaa.
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Sään_ennustaminen

  • ahaa .. että tahallaan ennustetaan väärin ..ne taitaa tehdä meille selvästi kiusaa.
   Kyllä mä olin sitten tänään niin vihainen meteorologille kun oli ennustanut sadetta ja aurinko sitten paistoikin..päivä meni pilalle sentakia että viitsikin puhua skeidaa.
   Olisin ehdottomasti halunnut vettä.. kun sitä ei ole täällä vähään aikaan tullutkaan.

  • Ainakin maikkarin on pakko ennustaa mainostajiensa takia lämmintä. On osa hyvän mielen uutisten strategiaa, joka yhdistettynä "typerien hymyjen uutisiin", tekee lisää mainostajille myyntiä, kun ihimset saadaan aivopestyä...

   • No, enpä ole huomannut, että lämmintä tai kaunista sinänsä ennustaisivat, mutta ne Maikkarin uutisankkureiden sääjuonnot - varsinkin Pirjo Nuotion - ovat sellaisia ruikutuksia kuin "Voi, voi, kun tänään satoi vettä. Saadaanhan vihdoin huomenna aurinkoa, Pekka" tai "Eihän vain ole tulossa vesisadetta, Mette", vaikka olisi ollut poikkeuksellisen kuiva kesä nurmikoiden ja kasvien suorastaan huutaessa vettä.

    Vielä ärsyttävämpää Pirjo Nuotion sääjuonnoissa on, että hän kommentoi päivän säätä Helsingin näkökulmasta. Kun sitten päivän sääkartta näytetään, huomataan usein, että suurimmassa osassa maata päivän sää oli täysin päinvastainen kuin juonnossa väitettiin.


   • Maikkarin sääjuonnot kirjoitti:

    No, enpä ole huomannut, että lämmintä tai kaunista sinänsä ennustaisivat, mutta ne Maikkarin uutisankkureiden sääjuonnot - varsinkin Pirjo Nuotion - ovat sellaisia ruikutuksia kuin "Voi, voi, kun tänään satoi vettä. Saadaanhan vihdoin huomenna aurinkoa, Pekka" tai "Eihän vain ole tulossa vesisadetta, Mette", vaikka olisi ollut poikkeuksellisen kuiva kesä nurmikoiden ja kasvien suorastaan huutaessa vettä.

    Vielä ärsyttävämpää Pirjo Nuotion sääjuonnoissa on, että hän kommentoi päivän säätä Helsingin näkökulmasta. Kun sitten päivän sääkartta näytetään, huomataan usein, että suurimmassa osassa maata päivän sää oli täysin päinvastainen kuin juonnossa väitettiin.

    No tottakai! Pakkohan on Pirjon olla pääkaupunkiin kallellaan, jos melkein puolet suomalaisista ja 85% ostovoimasta on siellä!?!?! Mainostajien takia!


  • Poikkeuksetta ilmastomuutoksesta puhumista salaliittona "kunnon kansalaisia" kohtaan pitää ne, jotka on kaikkein kauimpana koulusivistyksestä. Olen huomannut, että juuri tyhmät juntit ei aivan oikeasti edes tajua, mikä ilmastomuutos oikein on ja miksi siitä puhutaan. Luulisi, että kiinnostunut ottaisi edes selvää, mutta ei...

   Siis on pakko olla kyse jostain henkisestä vajavuudesta, jos joku on siinä uskossa, että jotkut säätilastot ja nämä teoriat tehdään ennusteista tai ihmisten käsityksistä. :))) Kyllä ne tehdään niistä oikeista lämpötiloista, jälkikäteen.

   Naurattaa lukea, että kun on viileämpi tai normaali lämpötila ajankohtaan nähden, niin juntit sanoo "mitäs minä sanoin, eti mitään ilmastonmuutosta ole";))) Ihan kuin joku yhden päivän tai edes yhden kesän sää mitään merkitsee niin pitkällä välillä kuin tämä muutos on tapahtunut.

   Yliopistoissa voi käydä katsomassa näitä tilastoja, niitä saa varmasti netistäkin. Keskilämpötilassa on tapahtunut raju nousu 1990-luvulta alkaen, eli keskilämpötila ei ole enää painunut tietyn lukeman alle sen jälkeen. Jäävuoret sulaa, ja jäätiköt on korkeista vuoristoista sulaneet paikoin kokonaan. Tällainen ei tapahdu jonkun yhden kesän tai kahdenkaan kesän poikkeuslämpötilojen seurauksena vaan pitkän ajanjakson kuluessa ja keskilämpötilan nousun seurauksena. Ja nämä merkit on vasta alkua, ja suomalaisilla on vielä varaa näemmä sulkea silmät ja uskotella itselleen muuta kun nämä muutokset ei vielä koske meitä niin rajusti kuin joitain muita maita.

   Minä olen asunut Turussa 13 vuotta. Tänä aikana ei Turussa ole ollut kuin pari kunnollista talvea, että on ollut lunta paljon jo joulukuussa. Sitä vastoin on ollut monta joulua, jolloin on ruoho maassa ja lämpöasteita. Kuitenkin vanhat turkulaiset puhuu, että ennen Turussakin oli talvet kunnolliset, ja Aurajoen jäällä luisteltiin läpi talven ja pysyvä lumi tuli jo lokakuussa. Samoin saaristoon mentiin autoilla ja hevosilla läpi talven. Kun katsoo vanhoja valokuvia, oli Turussa kaikki talvet runsaslumisia ja vähälumisuus oli harvinaisempaa. Näin myös pk-seudulla.

   Kun sitten nykyihmiselle tulee yksi talvi, kun on lunta ja joka on Suomen leveysasteilla normaali eli pakkasta kerran tai pari talvessa 25 astetta ja runsaasti lunta, juntit huutaa että missä se ilmastonmuutos muka on? :)) Ilmastohan kylmenee!! meille valehdellaan?? :D

   Siis kuka voi olla noin tyhmä, että tekee tuollaiset johtopäätökset yksittäisestä tapahtumasta? Suomessa on olllut aina normaalia se, että on lunta talvella ja pakkasta jopa 45 astetta pohjoisessa. Vielä 1980-luvulla oli sellaisia pakkasia, muistan hyvin. Eli oletteko te ihmiset tyhmiä tai dementikkoja, vai nuoria, ettei teillä ole muistikuvia 1990-luvusta taaksepäin ollenkaan? Kyllä täällä on siis tajuttoman sivistymätöntä porukkaa, en olisi uskonut.

   • "Ihan kuin joku yhden päivän tai edes yhden kesän sää mitään merkitsee niin pitkällä välillä kuin tämä muutos on tapahtunut. .... Keskilämpötilassa on tapahtunut raju nousu 1990-luvulta alkaen.

    Hehe kuinka puhuit itsesi pahasti pussiin.


  • poskelleen menee ennustukset ja pahasti!
   niin luvattiin aurinkoista ja heinäntekijänä pöljä uskoin ja kaadoin heinää enemmänki..
   Mutta mitä vit-tua,vettä alkoikin sataa kuin saavista kaataen...
   Sinne jäivät maahan heinät mustumaan...
   Pitänee alkaa itse etanalta kysyyn on sade vaan pouta..
   Jospa se näyttäs sarvia varmemmin niin kuin nämä ilmatieteenlaitoksen "povarit"

   • ..nee valkoiset sateliittikuvat napajäätiköiltä saattavat matemaattisten ennusteideni mukaan olla uivien jääkarhujen turkkeja,ja jääkarhujen ikääntyessä ne uppoavat,ja siksi vaalea pinta-ala pienenee..


  • Tiesittekö muuten että kirjoitan kaikilla nikeillä, joita tällä palstalla on. Minulla on satunnaisgeneraattori, joka arpoo aina uuden nimimerkin. Olen myös palkannut pari työtöntä 9 euron päiväpalkalla kirjoittamaan eri nimerkeillä keskusteluitani. Sinua kirjoittaa yksi palkollisistani, ja minä kirjoitan itse henkilökohtaisesti juuri tässä näin. Käsikirjoitin tämän keskustelun eilen illalla, siinä provoilun lomassa kun heitin samalla Aisuri-juttuja.

  • Joo, ihan p***aa jauhavat. Kattokaas vaan säätilat (tulee tunnin välein joka kanavalta), niin jokainen "metereologi" puhuu oman sääennusteen. No, kai ovat lyöneet vetoa kahvipöydässä kuka lähimmäks oikein osuu. Olettehan kuitenkin huomannut, että käyttävät tiettyjä sanoja "saattaa", "ehkä" "voi" "ilmavirrat liikkuu nopeasti, ei osaa vielä sanoa". Miksiköhän koko säätiedotuksia edes näytetään, ihan peestä... mitenhän sitä ennen pärjättiin niillä vajavaisilla sääkartoilla ja -tiedoilla?? Kaikki sääennusteet pois tv:stä. Riittää kun katsoo ikkunasta ulos ja se on siinä.

  • katotaas mitä uutisten jälkeen tulee jaa "sää ENNUSTE". kas kas olisin voinut vaikka vannoa että se oli "sää ABSOLUUTTINEN-TOTUUS-JOKA-AIVAN-VARMASTI-JA-EHDOTTOMASTI-TULEE-TOTEUTUMAAN." saatnn tunarit käykää katoo sanakirjasta mitä ennustus/ennuste tarkoittaa ennenkuin alatte räyhään että sää ennustukset ei pidä paikkaansa

   • Katohan kun joku etana veti herneen..


  • Useiden päivien ennustukset säästä on ihan turhia. Kukaan ei voi tietää miten tuulet milloinkin kääntyy ja millasta säätä se meille tuo. Hyvä kun pystyvät ennustamaan edes yhden päivän kerrallaan (sekin on ollut tänä kesänä todella haasteellista), saati sitten 5vrk sää, puhumattakaan 3kk ennusteista. Sään näkee kun kattoo aamulla ikkunsta miltä näyttää ja sateenvarjo kannatta olla aina mukana vaikka aamulla paistaisikin aurinko :) Mulle on käynyt koko kesän niin että vettä saan niskaan (olkoon lähtiessä millanen sää tahansa) jos mulla ei ole sateenvarjoa mukana. Mutta kun sateenvarjo on mukana niin ei koskaan sada :))

  • Oletteko muuten huomanneet, että valtamedia ei enään käytä termiä "ilmaston LÄMPENEMINEN" vaan tilalle on tullut termi "Ilmaston MUUTOS". Ymmärtävät itsekin, että ei näillä viime vuoden säillä oikein voi termiä "LÄMPENEMINEN" käyttää, mutta asia pitää pitää ihmisten mieilissä, jotta verojen lypsämistä voidaan jatkaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   7814