lorna byrne

uteleva

Onko ko. ihminen kristitty vai edustaako jotakin New Age-liikettä? Hän puhuu niin harvoin Jumalasta, että epäilen hänen uskoaan, mitä mieltä olette?

16

2488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rouva etsiväinen

      Lorna Byrne on katoliseen uskoon kastettu ja hän on uskoo Jumalaan ja Kristukseen. Hän kertoo enkeleiden haluavan meidän kaikkien tietää, että meistä kaikista pidetään kuitenkin huolta uskonnostamme riippumatta. Siinä mielessä hän on siis epätyypillinen "uskovainen".

      Monet kiihko-uskonnolliset tuomitsijat pitävät hänen sanomaansa harhaanjohtamisena. He vetoavat siihen, että "enkeli-usko" vie meitä pois oleellisesta eli Kristukseen uskomisesta. Varsinkin viimeisimmässä kirjassaan Lorna kuitenkin keskittyy paljon sen painottamiseen, että Jumala haluaa, että me jokainen löydämme Hänet. Lorna mm. neuvoo rukoilemaan Jumalaa jne. ja painottaa, että Jumalaa rukoillaan ja ei enkeleitä. Enkelit ovat Jumalan lahja meille auttamaan meitä maanpäällisissä ongelmissamme.

      Toisaalta virallinen katolinen kirkko tuomitsee muut kristilliset liikkeet harha-uskona. (Lornaakaan ei tunnusteta virallisesti, vaikka on läheisesti jatkuvasti tekemisissä paikallisten kotiseurakuntiensa kanssa ja tilaisuuksissa.) Erilaiset herännäisliikkeet tuomitsevat toisensa; milloin kielilläpuhuminen on saatanasta ja profetoiminen samoin. Kuka nyt sitten on oikeassa...

      Lornan tuomitsemattomuuden viestin kyllä pitäisi kolkuttaa jokaisen sydäntä. Itse en voi uskoa, että Jumala olisi tarkoittanut meidät tänne maailmaan yrittämään
      kaikista eri uskontovaihtoehdoista sitä ainoaa oikeaa löytämään ja voi voi jos osui väärään; helvetti odottaa.... Jumalan rakkaus meitä kohtaan ylittää varmasti uskontokuntien rajat. Kuunnelkaa omaatuntoanne elämässänne, teitä autetaan erottamaan oikea väärästä jatkuvasti ja kokoajan, jos vain haluamme. Näin Lorna meille kertoo.

    • .

      Aloittaja voisi kysellä Jumalalta eikä tämän palstan idiootteilta.

      • rouva etsiväinen

        Niinpä. Sitä se Lornakin varmaan toivoo.....
        Ikävä vaan, että kun Jumalaa alkaa etsiskellä niin vastauksia pitää kysellä joskus myös idiooteilta ;o)


      • Jumala on antanut

        Raamatun pyhät kirjoitukset, jotta niistä Jeesuksen opin voimme vastaanottaa. Tietysti kannattaa anoa nimessään Pyhän Hengen opetusta.

        Ei kannata toisia idiooteiksi kenenkään kutsua.

        Tietysti voi ihmisiltä kysyä, mutta mitä hyödyttää kun kuitenkin Raamatusta tulee vastaukset aina tutkia ja koetella, mikä on totta, joten aika turhia ovat ne ihmisten vastaukset, kun loppupelissä vain Raamatun opetus on se totuus Pyhän Hengen opettamana.

        Onneksemme myös Jumalan profetiat on Raamatussa annettu, sillä kun Ilmestyskirjan kaltaista joku antaisi, niin ihan oltaisiin pihalla kuin lumiukot koettelemisen suhteen. Nyt Isä on kaiken hyvin tehnyt ja tiennyt ja Johannes oli luotettava Jeesuksen apostoli ja silminnäkijä.

        Ei eksytä valheisiin, sillä ovat niiden isästä vaan pyhitytään totuudessa, sillä on Jumalasta se valkeus aina, amen. Paha vain tekeytyy valkeuden enkeliksi eikä voi koskaan pysyä totuudessa, kuten on kirjoitettu että valkeus on pimeydestä erotettu, mutta pimeys ei sitä käsitä.


    • Kaksi tärkeää ettei

      eksytä: Raamattu ja Totuuden Henki. Tietysti Jeesuksessa molemmat vastaanotettavissa Jumalan totuudessa eli valkeudessa.

    • Vaikka enkeli tulisi

      valheineen taivaasta maan päälle, kuten viskataan ja on edeltä kerrottu Ilmestyskirjassa, niin on vain hävityksen kauhistus se kumarrettavine kuvapatsaineen Babylonian kuninkaasta.

      Tähän lornan sanomaan en ole kuullut, mutta tuossa yhdessä viestissä selvästi tulee esille, jos on totta, ettei ole Jeesuksessa vaan valheen isän eksytyssanoma.

    • ilmaista

      Lorna opettaa new age tyylistä sanomaa. Hänen kirjassaan "portaat taivaaseen" on toteamus, että kaikki uskonnot vievät samaan päämäärään. Hän puhuu Jumalasta, mutta ei Jeesuksen sovitustyöstä. En tiedä, mistä tulee tämä enkelihahmojen näkeminen, mutta kovasti rahaa hän kirjoillaan ja tilaisuuksillaan tekee(Suomessa pääsymaksu n. 50 euroa). Evankeliumi on ilmaista. Rukoileminen ja Jeesuksen luo tuleminen on ilmaista.
      Kannattaa verrata raamattuun hänen sanomaansa. Ristiriita on ilmeinen.

      • Anonyymi

        Ristiriita on toki selkeästi havaittavissa seksuaalivähemmistöjen ja naisten osalta. Jos luet loputkin kirjat, niin huomaat että myös Jeesus on kirjoituksissa.


    • nää_on_näitä

      Vain ego tarvitsee todisteita ja mittauksia.
      Sana Jumala on monille punainen vaate ja sulkee kaiken ajattelun, kun silloin kuvitellaan puhuttavan personasta ja se taas ei ole aivan yksiselitteistä

    • capiche

      Sanoma on vaarallisen vinoutunut, jos puhutaan paljon enkeleistä ja vähän - tai ei ollenkaan - Jeesuksesta. Enkelit ovat ainoastaan palvelevia henkiä, heitä ei pidä palvoa. Enkelit eivät ole myöskään tie Jumalan luo, Jeesus on.

      On hyvä muistaa Jeesuksen sanat: älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. Mutta samalla ei pidä unohtaa, että Jeesus tulee tuomitsemaan elävät ja kuolleet. Eikä sillä tuomiolla kestä kukaan, joka ei ole ottanut vastaan Jeesuksen sovitustyön kautta lahjavanhurskautta.

      • capiche

        Jumala käytti enkeleitä raamatun aikana viestinviejänä. Mutta Jeesus lähetti taivaaseen astuttuaan uskoville Pyhän Hengen opastajaksi ja lohduttajaksi. Kristityt eivät siis tarvitse enkelioppaita tai lohduttajia, koska aina läsnäoleva PH hoitaa sitä virkaa.

        Jotkut kertovat nähneensä enkeleitä. Oletan, että kyseessä on ollut joku yksittäinen tapahtuma, jonka perusteella ei ole tarkoitus tulla "enkeliuskoon". Enkelit nimenomaan varoittavat raamatussa, että heitä ei pidä palvoa. Ja enkeli, joka ei johda Jeesuksen ja Jumalan luo, ei ole valkeuden enkeli.


      • Anonyymi

        Niinhän se Lornakin juuri kirjoittaa, että enkeleitä ei pidä palvoa. Ne ovat Lornan mukaan Jumalan luomia viestintuojia ja opastajia. Ja että ihmisestä ei voi milloinkaan tulla enkeliä, vaikka monet asiaan perehtyneet niin väittävät.


    • Amk

      On kristitty. Puhuu Jumalasta ja puhuu Jeesuksesta myös. Ikävä lukea näitä tuomitsevia kommentteja. Jeesus opetti, että meidän pitäisi rakastaa toisiamme ja häntä. Se oli hänen tärkein sanomansa. Miten hyvin sen toteutatte uskovaiset? Ja Jeesus tarkoitti ihan kaikkia ihmisiä. Te uskovaiset ette taida tieää, että Raamatussa on hyvin paljon kirkolliskokousten peukaloinnin jälkiä. Sieltä on mm. poistettu jälleensyntyminen kokonaan ja ihan kirkonmiesten toimesta. Suvaitsevaisuutta ja rakkautta kehiin hyvät kiihkouskovaiset.

      • Anonyymi

        Näin on. Merkittävin peukalointi tapahtui Nikosian kirkolliskokouksessa noin vuonna 300 ad. Yhtään naista ei tuolloin hyväksytty peukaloimaan.
        Tuomio näkyy nykyään voimallisimmin ja verisesti idän uskonnoissa, mutta on sitä jatkuvasti myös lännen uskonnoissa, vaikka vähäisemmissä määrin. Onko silloin pahuuden voima saanut uskonnon johtohenkilöt otteeseensa? Suomen laki hillitsee tuomitsijoiden oikeuksia ja saattaakin olla niin, että Suomen laki on parhain ajantasainen ymmärrys Jeesuksen sanomasta. Ainakin Suomessa. Meillä on nyt myös hyviä evlut piispoja.


    • jahhas
    • Anonyymi

      Tuulikin on nätimpi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe