Rasinkatu?

Opiskelijatyttö

Hei,

Olen todennäköisesti muuttamassa Vantaan Koivukylään, Rasinkadulle, niihin opiskelija-asuntoihin. Sain siis HOAS:in kautta huoneen solusta ja nyt jo kadun päätöstäni ottaa kyseinen huone... Olen siis tässä lukenut muutaman päivän aikana läpi monia keskusteluja kyseisestä alueesta ja suoraan sanottuna ahdistaa ja pelottaa jo nyt, vaikka muutankin vasta kuukauden kuluttua. Moni keskutelu oli toki n. 5-10 vuotta vanhoja, joissa tätä Koivista kehuttiin erittäin pahamaineiksi, siksi olisikin kiva tietää, onko nykyisin siellä vielä sama meininki ja jos joku sattuisi tietämään vaikkapa sen, millaisia asukkeja näissä opiskelijaboxeissa asuu, niin olisin erittäin kiitollinen kaikesta tiedosta... Itse olen koko ikäni (19 vuotta) asunut Pohjois-Pohjanmaalla pienessä n. 10 000 asukkaan pikku pitäjässä, niin kyllähän tämä lähiö elämä on aivan uutta ja vierasta jo sellaisenaan ja vielä jos siihen lisää kaikenmaailman hörhöt mukaan, niin en kyllä tiedä uskaltaako sitä sitten ollenkaan lähteä opiskelemaan.... Tokihan niitä laitapuolenkulkijoita on joka puolella maailmaa ja eihän niistä mihinkään pääse pk-seudulla yleensäkään, mutta kun tämä ko. aluetta on oikeen slummiksi kutsuttu, niin ei se kyllä todellakaan houkuttele :(
Kiitos siis kaikille, jotka viitsivät minulle kertoa, että millaista se meno ja meininki nykyään siellä Koivukylässä tai Havukoskella oikein on.

18

3039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -

      Ei ne hörhöt sua tule häiritsemään jos et niitä häiritse, itse asuin 4-5 vuotta koivukylässä eikä mitään ongelmia tullut vastaan.

      Tosin älä liiku siinä aseman ostarin lähellä yöllä yksin kun kerran tyttö olet, kyllä siellä liikkuu silloin kaikenlaista kulkijaa.

    • Koivis 4-ever

      Heippa,

      Itse asuin kahdessa asunnossa Rasinkadulla, kaverikämpässä ja isossa kaksiossa. Vuodet (2004-2005, 2007-2008) olivat ikimuistoisia ja tutustuisin todella paljon uusiin ihmisiin. Asunnoissa kaikki toimi kuten piti, ja hinta-laatu-suhde on kohdallaan. Se on totta, että Koiviksessa asuu kaikenlaista vipeltäjää, mutta jos sinä et halua heidän häiritsevän sinua, eivät he häiritse. Kyse on ihan omasta asenteesta.

      • tosi pelottavaa!

        Miten niin omasta asenteesta? Minä asuin muutama vuosi sitten (2010) Havukoskella. Kävin Helsingin työväenopistossa kurssilla, joka päättyi noin kello 20. Sitten junalla Koivukylän asemalle. Sieltä oli käveltävää kilometrin verran, lähelle Rasintietä. Kyllä lähti näitä somaleita seuraamaan ja huutelivat ties mitä. Pelkäsin kovasti. Seuraavat kerrat meninkin sitten asemalta bussilla, koska yleensä siinä pysäkillä oli kuitenkin muutama ihminen. Tuntui turvallisemmalta. Suututti vain, kun niin lyhyt matka, eikä uskaltanut kävellä. Syksyllä/talvella on siihen aikaan jo ihan pimeä. Kun sain kurssin loppuun, en enää ikinä mennyt sellaiselle kurssille, joka loppui niin myöhään. Nyt asun muualla ihan aseman lähellä, ehkäpä uskallan jo mennä kurssille joka loppuu noin kello 20. Kaiken lisäksi tällä paikkakunnalla ei noita somaleita eikä muitakaan renttuja ole näkynyt. Eilen kävin taas Malmilla, luulin olevani muualla kuin Suomessa. Kun kävelin sitä "siltaa" Prismasta Apteekkiin, laskin ihan huvikseni, ketä tuli vastaan. Noin karkeasti sanottuna 10 ihmisestä yksi oli suomalaisen näköinen. En sitten tiedä vaikka olisi ollut venäläinen tai virolainen. Kaikki muut olivat tummaihoisia, kuka enemmän, kuka vähemmän! Enpä muuttaisi Malmille, en Itäkeskukseen, en Koivukylään, en Korsoon. Varmaan muitakin paikkoja välttelisin, nyt ei vain tule mieleen. Siinä Rasintiellähän muistaakseni on lähellä ravintola (Tiilenpää?). Ei siinä lähellä voi millään asua, meno oli ainakin silloin tosi hurjaa. Koiraakaan en uskaltanut kello 22 aikaan sinne päin viedä!


    • ölkajsdfölkj

      slummiksi kutsuttu. Suomessa ei ole slummeja.

    • pari neuvoa

      No varaudu siihen, että alkoholinkäyttö ja sen tuomat lieveilmiöt näkyy katukuvassa. Koivukylä on asukkaiden tuloissa mitattuna yksi vantaan köyhimmistä alueista, joten maahanmuuttajia ja juoppoja on paljon.

      Kaveri asui niissä opiskelijataloisssa ja maahanmuuttajat käyttivät talon ala-aulaa roskiksena. Kaikki roskat jätettiin siihen aulaan, josta joku muu kiikutti ne sitten roskikselle siihen muutaman metrin päähän.

      Vältä ostaria vaikka kaikki kaupat sijaitsevat siellä. Ostokset kannattaa tehdä vaikka koulumatkalla jossain muualla.

      Summa summarum, joka paikassa opiskelijat joutuvat tyytymään niihin paskimpiin asuinalueisiin. Antaa ehkä motivaatiota opiskella, että oma tulevaisuus on jossain muualla.

      • its nice though

        mä just laitoin tos vähän aikaa sit keskustelun koiviksesta, jonka oot varmaan lukenut ja kaikki mitä siihen on skriivattu on ihan joka päiväistä huvia täällä. Tämä kesä meni ihan kivasti heinäkuun puoli väliin asti kunnes sitten taas homma räjähti käsiin. Eilen poliisit ajeli valot vilkkuen koiviksen puistossa, joka on aika tuttu näky täällä. Mukava lisä on se juoppo ämmä joka huutaa tuntikaupalla. Yöllä en suosittele liikkumaan tori alueella se on aika ikävä mesta, siellä yleisesti ottaen kaikki pahoinpitelyt muut ikävemmät asiat tapahtuvat. En pidä kumminkaan slummina tätä mestaa, tääl on ihan ok asua, on niitä huonompiakin mestoja pääkaupunki seudulla, mutta on myös niitä parempia. summaan vielä hyvät ja huonot asiat, jotta pääset jyvälle tästä mestasta. Jos pidät huolta omista asioista niin selviät pitkälle, mutta kannattaa varautua huutoon ja riehumiseen sitä se omista asioista huolehtiminen ei poista.

        Hyvät kulkuyhteydet (juna, linja-auto)
        Perus palvelut lähellä (Kauppa, Posti, Kirjasto, rahan-nosto automaatit, apteekki....)
        Halvat vuokrat
        Nuoria ihmisiä paljon (Diggaan ainakin itse ettei alue koostu 50-60 vuotiaista äkäisistä ikäihmisistä)

        - Juoppoja muita hörhöjä paljon verrattuna asukas lukuun
        - Torialue rauhatonta (olisi mukava paikka istua joskus)
        - Puisto (tämä olisi asia, ellei siellä hengaisi kaikki skeida sakki) , Juopot nuoret mölyävät kesällä ihan älyttömästi
        - Pahoinpitelyitä paljon verrattuna asukaslukuun
        - Basson jytke perjantaina ja lauantaina, joka kestää siihen neljään asti, joten jos väsyttää noina päivinä niin hanki korvatulpat, jotta pystyt nukkumaan
        - Kokonaisuudessaan aika levoton alue


    • Opiskelijatyttö

      Kiitos kaikille vastanneille!

      Helpotti kyllä kuulla, että millaista siellä nyt tällä hetkellä on, kun monet keskustelut mitä luin, olivat kyllä jo useamman vuoden vanhoja. Ehkäpä sitä sitten uskaltautuu sinne muiden sekaan ja ei mulla kyllä tulis mieleenkään puuttua millään lailla näiden laitapuolen kulkijoiden elämään, niin eivätköhän hekin minut jätä sitten rauhaan.

      Juoppoihin ja manneihin olen kyllä sinänsä tottunut, kun huoltsikalla olen tässä vuoden verran ollut töissä ja viimeksi eilen kävi lauma manneja yövuoroni aikaan pikku ryöstöretkellä... mutta silti kyllä arvelluttaa siellä lähiössä yksikseen liikkua ihan päiväsaikaankin. Toivottavasti kämppiksistä ja muista opiskelijoista saa sitten kavereita, niin ei yksin tarvitse olla. :)

      Ehkäpä olen vain hieman yli huolehtivainen tällä hetkellä, kun kyseessä on kuitenkin se ensimmäinen oma "kämppä" ja aivan vieraassa paikassa. Yöllis aikaan ei itselleni tulisi kyllä mieleenkään liikkua yksikseen, lähinnä ajattelinkin, että pystyykö ilta-aikaan lenkkeilemään yksin ja millaisilla alueilla ja miten siinä tapauksessa, jos aikoo töitä etsiä koko pk-seudun alueelta ja sattuisi sellainen työpaikka missä on myös näitä yövuoroja (joita tosin en mielellään enää tekisi...) ? Olisiko junalla kulkeminen koiviksen asemalle yöaikaan liian vaarallista?

      • Opiskelijatyttö

        Tuossa ylenpänähän olikin jo vastaus viimeiseen kysymykseeni, eli enpä taidakaan ottaa niitä yötöitä, vaikka tarjottaisiin. :D


    • its nice though
    • joskus asunut

      hei
      muutin n. 1,5 v. sitten pois Rasinkadulta, HOASin tarjoamasta solusta. En ikinä muuttaisi sinne takaisin. No millaista seutua se on? Yöllä muistan että oli jopa futismatseja siellä pihalla tai kaikenlaisia spurguja tuli huutelemaan pihalle. Pesutuvasta kerran löytyi viesti jonkun naisen varastetuista punaisista stringeistä. Niiiin, ja luteet tietenkin. Näitä oli ainakin komeroissa ja HOAS jakoi asuntoihin ilmoituksia niistä, että niitä on liikkeellä.
      muutenkin talo oli likainen ja haisi, joskus esim. kun astui hissiin niin sen lattia oli täynnä heinää (siis sellaista, mitä saa kaupasta esim. marsuille tai kaneille). Yrjöt löytyivät myös hissistä. Ja joskus jotkut pelasivat tomaattisotaa rappukäytävällä, sen jälkeen koko käytävä oli tomaattien peitossa.
      Unohda lenkkisauna, naisten vuoro oli miesten jälkeen, eli sitä ei sitten ollut.
      Asuin talossa, jossa 12 kerrosta. kerran joku idiootti sai jotenkin hissin napit irti. Oli sähköiskun vaara joten HOAS otti hissit pois käytöstä. Kesti kuukauden ennen kuin tulivat korjaajat ja hissit rupesivat toimimaan.
      Viime aikoinakin oli joku uutinen, että joku tummaihoinen poika on puristanut Kytötiellä (eli aivan Rasinkadun vieressä) suomalaisen naisen takapuolta ja lyönyt tätä kasvoihin. Ei kivaa. Kaiken kaikkiaan en suosittele aluetta. Ainoa hyvä puoli on se, että kaikki palvelut löytyvät läheltä (Alepa, Lidl, terveysasema, peijaksen sairaala, kirjasto, r-kioski...).

    • Rasinkatu 4

      Itse asunut rasinkadulla nyt about puoli vuotta ja oma fiilis on että alue on mainettaan rauhallisempi (luin samat viestiketjut kuin mitä sinäkin löysit). Itse en ole mitään sen kummempaa valittamista löytänyt, mitä nyt välillä on sotkuista talossa ja pyykkivuoroja ei kaikki asukkaat tajua/välitä kunnioittaa.

      Talo on suhteellisen rauhallinen, harvemmin mitään bileitä onneksi ollut. Välillä ulkoa kuuluu mekkalaa viikonloppuöisin ja kesäöisin. Päivällä varmasti saat rauhassa käydä lenkillä ja muilla asioilla, iltaisin välttäisin naisena yksin liikkumista ulkona, pyydä vaikka joku kiva naapuri saattamaan/hakemaan iltaisin jos tarttee juna-asemalta kävellä :)

      Itse olen iso mies eikä ole öisinkään mitään häiriötä ollut vielä onneksi kenestäkään mitä nyt pari kertaa iltavuorosta tai juhlimasta olen junalla tullut illalla/yöllä.

      Muutenkin vain avoin asenne ja rohkeasti tutustumaan uusiin naapureihin niin varmasti viihdyt täällä. Tossa juuri kaksi nuorta (ilmeisesti uutta) naisasukasta kävi pimpottamassa ovikelloa ja oli kuohari mukana, tarkoitus arvatenkin vain tervehtiä uusia naapureita. Harmi vain että en ehtinyt ovea avaamaan kun kalsareissani omassa kodissa leffaa kattelin, mitä nyt neitokaiset ovisilmästä näin :D eli tollasella asenteella liikenteeseen ja järjen käyttö mukana niin varmasti hyvät vuodet sulla edessä!

    • lähiöasukki

      koivis on kiva paikka. ite asun just rasinkadulla (tosin niissä matalissa kerrostaloissa). Kerran on yöllä ollut jollain bileet, muuten ei oo mitää häiriötä ollut 3 vuoden aikana. Yöllä kulkee ilman mitään ongelmaa asemalla ja joka paikassa, ja olen sentään 19-vuotias tyttö. Tikkurila on paljon vaarallisempi, kuin koivukylä. Siellä on tultu ryöstämään jne. Koiviksessä kiltit juopot pyytää häpeissään selitellen tupakkaa.

      Suurin "häiriö" on vanhat juopot, jotka mitään tee. Älä vittuile kenellekään niin kukaan ei vittuile sulle. Tasan kerran perään on huudeltu ja sekin niiden eläkejuoppojen toimesta että hyvät tissit. Ehkä oma asenne ratkasee. Ei pidä olla ylimielinen ja nenän vartta pitkin katsova niin varmasti on mukavaa. Tietysti jos jollain on esim riita niin kannattaahan huomaamattomasti kiertää jne ei nyt tartte tyhmäkään olla.

    • bää-bäääh
    • Vastauksia000

      Vaikka ketju on vanha, kerron omia kokemuksiani eräästä Rasinkadun kerrostalosta, jotta lukija saa hieman osviittaa siitä millaiseen villiin länteen on astumassa.

      Rasinkatua värittää neukkuhenkiset, kalmean väriset kerrostalot. Joskus kerrostalon edessä näkyi huumeruiskuja, onneksi ei sentään neuloja. Kerrostalossa oli russakka-ongelma kun asuin siellä. Silloin kaikki asunnot tuli myrkyttää. Hississä viikonlopun jäljiltä oksennusta, virtsaa, joskus vertakin.

      Alakerran naapuri saattoi pitää keskiviikon vastaisena yönä n. klo 4.30 aikaan bileitä, joissa kuului kaikkien iloksi ikivihreitä klassikoita kuten Daruden Sandstorm ja Aquan Barbie Girl. Kerran tämä heitti mikron ikkunansa lasin läpi, koska hänen kaverinsa oli varastanut tältä tupakat. Kerrostalon seinät ovat kuin paperia, vähänkään kovaäänisen keskustelun erottaa selkeästi.

      Häkkikellari oli erityisen kuumottava. Täynnä avonaisia häkkikellareiden säilytystiloja, joissa hylättyä, 90-luvulta peräisin olevaa tavaraa. Häkkikellarissa on kapeita, ahdistavia käytäviä joista ei näe kulman taakse. Kellarin takaosassa on musta vanerilauta, johon on kirjoitettu masentavia tekstejä kuten "En jaksa enää elää, kaikki on turhaa..." tai "Mitä järkeä on elää ilman rakkautta?". Viimeisessä säilytyshäkissä on pommisuojaan johtava (1m x 1m luukku), joka on toisinaan auki, toisinaan kiinni. En olisi kovinkaan yllättynyt, jos siellä asuisi kodittomia. Aikoinaan samaisen kerrostalon häkkikellarista oli julkaistu uutinen, että sieltä oli löydetty eläviä vuohia. Jotkut muslimit olivat niitä siellä pitäneet ja poliisi oli vaatinut viemään vuohet pois.

      Kerran näin, että joku oli asettanut kuolleen pöllön kerrostalon eteisen aulaan.

      Kaikennäköistä hiipparia siellä liikkui, mutta siellä asui myös normaalimpaakin sakkia.

      • kaipaan.jännitystä

        Mukavan tuntuinen paikka, haluan muuttaa rasinkadulle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita :)


    • omituisiasuomalaisia

      Joo ei kannata tulla jos hörhöjä näät mut jos näät ihmisiä nii tervetuloa.
      Jos tänne tulee vertailemaa ittensä hyvää elämää muitten huonoon nii ei kannata ahdistut vielä nii ettet pysty elämään.
      Itse nautin täällä asumisesta ja muslimit ennenkaikkea ovat mukavaa seuraa.

    • hajuihana

      Somalit usein kusee ja paskantaa hissiin ja rappukäytäviin niissä taloissa!

    • Pitkulapötkylä

      Vessat oli rempassa niin asukkaat puristivat pökäleitä kaiteen yli, roiskuivat sitten pitkin seiniä ja portaikkoa. Kellarikerroksessa oli sohva mihin loputkin ryynit päättyivät. Siellä asui jokin sekakäyttäjä joka näitä pökäleitä muutamana yönä vastaanotettuaan siirtyikin sitten toisiin rappuihin. Toiset heittivät jätökset ikkunasta ulos. Mutta se vessaremppakin loppui sitten aikanaan. Ehkä nuo kakkaraiset hississä liittyivät tuohon remppaan. Hississä oli joskus roskispussi, joskus joku oli pissinyt seinät ja lattiat täyteen. Yhtenä yönä alakerrassa olodotti nuori tyttö ambulanssia otettuaan liikaa nappeja (yritti itsemurhaa mutta tuli katumapäälle.) Naapurissa nelikymppinen ällö suomalaismies osti joko kamaa tai kamarimusiikkia arabialaiselta kaverilta. Kerran neljä kyttää tivasi henkkareita portaikossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      428
      2993
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      360
      2071
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1222
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe