Laskin erot vai onko niitä?

symbolinen laskin

Tietääkö kukaan miten nuo symboliset laskimet:
TI-Nspire CX ja TI-Nspire CX CAS eroavat toisistaan vai onko niissä edes eroja. Kun katsoo netistä Texas Instrumentsin sivuilta on niissä samat selostukset.

Kysyn tätä vain sen takia, että olen ostamassa jomman kumman laskimen ja mieluusti haluasin ennen ostamista tietää kumpi niistä on parempi jos eroja ylipäätään on.

Myös muita kommenteja näistä laskimista olisi mukava kuulla.

7

599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+8

      CAS-versio tukee ns. symbolista laskentaa, joka tästä keväästä alkaen on sallittu myös ylioppilaskirjoituksissa. Se on siis ehdottomasti kahdesta parempi ostos, mutta yleisesti en suosittele tuota TI-Nspire CX -mallia; jollain värinäytöillä yms. et tee mitään ja varsinaiset laskemisen kannalta hyödylliset ominaisuudet löytyvät vähintäänkin yhtä laajoina muistakin malleista. Lue tästä ketjusta lisää minun ja muidenkin mielipiteitä tarkemmin perusteltuina:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10731431

      • symbolinen laskin

        Kiitoksia,

        tuo symbolin laskenta siis tarkoittaa että laskin pystyy laskemaan x x=2x -tyyppisiä laskuja. Onko muuten tiedossa tuleeko nyt ihan heti uusia laskin uudistuksia tai uusia mahdollisesti parempia laskimia, kun on tuo CAS-versiokin aika kallis.


      • 1+8
        symbolinen laskin kirjoitti:

        Kiitoksia,

        tuo symbolin laskenta siis tarkoittaa että laskin pystyy laskemaan x x=2x -tyyppisiä laskuja. Onko muuten tiedossa tuleeko nyt ihan heti uusia laskin uudistuksia tai uusia mahdollisesti parempia laskimia, kun on tuo CAS-versiokin aika kallis.

        Tuskin tulee merkittäviä uudistuksia, jollei sitten tietokoneisiin siirrytä. Symbolinen laskenta taitaa olla parasta laskinteknologiaa, mutta "oikeasti" kaikki laskenta tietysti tehdään tietokoneilla -- itse asiassa tietokoneisiin siirrytään pitkälti jo jatko-opiskelun alkuvaiheessa tenttien ulkopuolella.

        "Parempia" laskimia tulee laskinvalmistajien mukaan aina, mutta todellisuudessa laskimet ovat kehittyneet aivan järkyttävän vähän. Symboliset laskimet saavuttivat nykytasonsa viime vuosikymmenellä vuotta sitten, graafiset laskimet jo ennen sitä. Sen jälkeen laskimiin on lisätty lähinnä juuri värinäytön kaltaisia varsinaisessa käytössä hyödyttömiä ominaisuuksia, eli kannattaa ehdottomasti katsella käytettyjä ja/tai CAS-laskimia, joita saa paljon halvemmalla. Esimerkiksi edellinen TI-Nspire CAS, ei siis CX CAS, josta "puuttuu" värinäyttö, 3d-mallinnus ja verkkoyhteys opettajan laskimeen (mutta siis esimerkiksi symbolinen laskenta onnistuu) näyttäisi maksavan jenkkiamazonissa n. $70, CX-versio maksaa $144.

        Voisin melkeinpä sanoa, että jos nyt CAS-laskimen haluaa, voi aivan hyvin tyytyä siihen halvimpaan, kalliimmissa ei oikeasti ole mitään tähdellistä eroa. Toisaalta itse olin aivan tyytyväinen, ja menestyinkin hyvin, funktiolaskimen kanssa, joten joku muu voi olla eri mieltä.


    • Rahaa menee

      Tietääkö kukaan mistä voisi ladata hyvän symbolisen laskimen ilmaiseksi tietokoneeseen tai jotain nettisivua, jossa nämä laskut voisi tehdä. Tarkoitan juuri tuota symbolisen laskennan sivua ja tiedän, että kuvajaan saa yleensä helposti kun kirjoittaa yhtälän vaikka wolframalphaan tai vastaavaan

      On nimittäin tuo rahatilanne aika tiukilla, kun pitää vielä oppikirjojakin ostaa. Ihmeellistä kun mainostetaan ilmaisena lukiota ja silti pitää aina ostella kalliita oppikirjoja, joita vaihdelleen muutaman vuoden välein ettei vain pystyisi hyödyntämään vanhoja.

      Melkein tekisi mieli ostaa laskutikku (niillä laskettiin ennen kuin taskulaskien hinnat laskivat) ja laskea sillä, mutta niitäkään ei nykysin myydä missään.

      • 1+8

        Tosiaan olen ihan samaa mieltä alemman vastaajan kanssa, että kyllä sillä funktiolaskimellakin pärjää, mutta on noita tietokoneella toimivia ilmaisia laskentaohjelmistojakin lukuisia.

        Open source -ohjelmistoista wxMaxima on varmaan helppokäyttöisin (graafinen käyttöliittymäkin), mutta vaatii sekin jonkinlaista käyttötaitoa.

        Mikset vain käytä sitä WolframAlphaa? Se on ehdottomasti yksinkertaisin eikä vaadi koneeltakaan mitään muuta kuin nettiyhteyden.


    • ninanna5

      Lukiossa pärjää perus funktiolaskimilla jotka maksavat noin 15e - 30e riippuen mistä ostaa. Kuten YTL:n sensorit ovat joskus sanoneet, laskin on tarkastusta varten, ei ratkaisemista varten.

    • lyhytmatikkarules

      helmitaulu on hyvä ja halpa, lisäksi sen voi tehdä itse! HURRAA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Immu otti pataan

      Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      145
      2505
    2. Näetkö feminismin uhkana

      Vai mahdollisuutena kun deittailet naisia? Mitä miehet mieltä feminismistä?
      Ikävä
      203
      1190
    3. Tykkäätkö halaamisesta?

      Minä en. Tänään tuttava, jolle olen maininnut että en pidä halaamisesta, yritti halata minua ja olen vieläkin ihan raivo
      Maailman menoa
      113
      1091
    4. Hinduilu on suurta eksytystä

      tekosyvällinen tarina uppoaa moneen. Harhautusta todellisen Jumalan yhteydestä. Kuka haluaisi nähdä sielunvaelluksessa
      Hindulaisuus
      389
      940
    5. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      298
      911
    6. Miksi kaivata miestä

      jolla ei edes muna toimi?
      Ikävä
      98
      888
    7. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      66
      868
    8. Kyllä me vaan

      Tykätään toisistamme ❤️ siinä ei ole mitään väärää kenellekään
      Ikävä
      53
      851
    9. Oot nainen kaunis

      muista hymyillä jatkossakin.
      Ikävä
      46
      839
    10. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      60
      822
    Aihe