E-P, aito kauhun paikka.

pois E-P:ltä.

Ankeat peltomaisemat ja synkät metsät masentavat ketä tahansa. Ei ihme, etteivät ihmiset viihdy Etelä-Pohjanmaalla. Tapahtumatarjontakin on surkeaa ja ihmiset ikäviä kyttääjiä ja juoruilijoita.

75

2140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Savvoo solokaten

      Etelä-Pohjanmaalla on väkiluku viime ajat kasvanut. Ei täältä kukaan maisemien takia muuta pois, pikemminkin tänne uutetaan maisemien ansiosta.

      • paree ilman

        Se onkin hyvä jos samanmieliset viihtyisivätkin samassa paikassa niin säästyisi muu suomen kansa monelta harmilta.


      • Tuhansien järvien..

        Kuka hullu haluaa sinne Uuttaa!Maisema on pelkkää peltoo eikä järvistä tietookaan.


      • Monttu
        Tuhansien järvien.. kirjoitti:

        Kuka hullu haluaa sinne Uuttaa!Maisema on pelkkää peltoo eikä järvistä tietookaan.

        Onhan siellä ainakin Rannanjärvi, niin ja Järvenjärvi ja Kaurajärvi ja Kauhajärvi ja Järviä....


      • Anonyymi
        paree ilman kirjoitti:

        Se onkin hyvä jos samanmieliset viihtyisivätkin samassa paikassa niin säästyisi muu suomen kansa monelta harmilta.

        Nehän muutti aikanaan Amerikkaan suurin joukoin oikein laiva lasteittain meni joukkona ja osa Australiaan. Nykyään ne muuttaa Israeliin jehovat YHWH kun se valtio alkoi uudestaan syntyä siihen arabian Egyptin keskelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nehän muutti aikanaan Amerikkaan suurin joukoin oikein laiva lasteittain meni joukkona ja osa Australiaan. Nykyään ne muuttaa Israeliin jehovat YHWH kun se valtio alkoi uudestaan syntyä siihen arabian Egyptin keskelle.

        Juutalaiset siirsi virosta Latviasta Suomesta Ruotsista lapsia etelä Ruotsiin ja Amerikkaan osa meni etelä Amerikkaan. Pakottivat opettelemaan uuden kielen siellä.Tulivat itse tänne asumaan. Myös tataarit ryösteli täällä Wikipedia Suomen tataarit.


    • idi:ootti

      Kiva että häivyt-ei sua kukaan kaipaa.Piste tälle tyhmälle keskustelulle

      • Sontaska 55

        Ei tuallaasta tosiaan kukaan kaipaa. Puhuu kun sylttysian päästä.
        Kattokhon netistä mihkä kurnuttajat kuuluu.


    • komerolla

      Montulla on huvipuisto keskellä järveä! Taisit unohtaa koska on
      vähä kuivunu!

    • :;:;:;:;

      Aloottaja kirioottaa aivan torvia mihinä muus kaupungis on yhtä palio tapahtumia kesällä kun seinäjoella mee vaan pösilö sinne etelän paratiisihin siältä saa helepommin hepoa ja muita käyttämiäsi aineita

      • arvelija.

        Taitaa Helsingissä olla vähän enemmän tapahtumia kuin Seinäjoelle :)


    • huomaaja.

      Jahas. Kepulaiset suuttuivat.

    • häjyn eio hyvä mikää

      Vähävaraisen henkilön on paha olla missä tahansa.

    • Kauan on kärsitty vilua ja nälkää, kun kepu vie leivänkin pöydästä. Kepulainen murtautui aikoinaan vanhempieni asuntoon Kauhajoella ja varasti pöydälle jääneen leipäkorin sisällän(pelkkää näkkileipää). Jätti tilalle Keskustan vaalimainoksen, olikohan se edustaja Hautalan mainos.

      • Paljastuiko tekijä:?

        .

        "Kravatti paljasti tekijän??????"

        .


    • Höpöhöpööhöö

      Etelä-Pohjanmalla viihdytään kaikista parhaiten koko Suomessa.

      • tietäjä.

        HAISTA PASKA


      • Anonyymi

        Juutalaisia piileksii siellä puutaloissa.


    • mentävä mun on.

      Todella ikävä paikka. Onneksi muutin jo poies.

    • ääsmanni

      Kyllä ankiaa on! Vahingossa joutu Vaasassa käymään töiden puolesta mitä äsjokiset moittivat, kyllä oli kaupunkia kerrassaa ja viihtysää verraten seinäjokeen!! Nyt jo hävettää sanoa asuvansa seinäjoella, harmittaa kun puoliso ei halua pois sen takia kun suku jää tänne. Jääköön miun puolesta!

    • Lukekaas Ilkkaa

      Hyvä juttu Ilkassa tänään mielipidepalstalla. Joku tietokirjailija kirjoittaa paikallisen järjestyksenpidon voimakkuudesta ja sen ankarasta toteutumisesta, mikä aikoinaan aiheutti häjyjen rikollisen elämän. Yhä vielä tämä näyttää toteutuman eepeellä niin että vanhempi väki yrittää tukiverkostojen kautta painostamalla saada nuoremman polven tekemään ja toimimaan tietyllä lailla. Tämähän on juuri sitä väärää yhteisöllisyyttä. Siksi varmaan eepeellä on eniten koulukiusaamistakin kun kaikkien pitää olla samannäköisiä ja samanlaisia ?? Liian kova kontrollin tarve kansalaistasolla? Yhteisö jo joutuu noudattamaan valtakunnallisia lakeja ja toimintaperiaatteita mutta tavalliset kansalaiset kärsivät vielä edellisiltä sukupolvilta perittyjä vanhentuneita ylikontrolloivia periaatteita.

    • Geeniperimä surkea

      Ankia paikka mutta sopii hyvin latuskapäille. Kun Turku ja Hämeenlinna aikoinaan muodostivat koko Suomen alueen silloinen korkein oikeus karkotti pahimmat rikolliset. Ja mihinkä muualle kuin juuri tänne Etelä-Pohjanmaalle. Siksikö täällä näitä on paljon joilla järki seisoo päässä eikä mitään tapahdu? Tai tapahtuu pitkällä viiveellä :)

      • paree ilman

        Etelä-pohjalaiset, suomen somalit ! Ei, sehän olisi loukkaus somalialaisia vastaan.


      • tor suuri uljas pohj
        paree ilman kirjoitti:

        Etelä-pohjalaiset, suomen somalit ! Ei, sehän olisi loukkaus somalialaisia vastaan.

        Ei.. Olemme viikingien jälkeläisiä,muut Suomalaiset ovat venäjältä tulleita varkaita ja pelkureita paitsi Saamelaiset. Geenit kertoo.


      • paree ilman
        tor suuri uljas pohj kirjoitti:

        Ei.. Olemme viikingien jälkeläisiä,muut Suomalaiset ovat venäjältä tulleita varkaita ja pelkureita paitsi Saamelaiset. Geenit kertoo.

        Jep, jep! Sittenhän viikingit olivat itsetunnottomia, pullistelevia pienempiensä ja naistensa hakkaajia! Onnittelen teitä tästä hienosta tutkimuksen hedelmästä. Oikein alistajarosvojen jälkeläisiä. Pysykää vaan siellä mikä teille on annettu, muualla teitä ei kaivata!


      • pohjalainen84

        ois upeeta asua alavudella. alaharmassa. lapualla. vaasassa. seinajoella. lapualla. kauhavassa. ylistarolla. lapualla. ja sitten pelata jalkapalloa vpsan. virkian paidoissa. jaakiekkoa virkiassa ja sportissa


      • Anonyymi

        Wikipedia Isoviha


      • Anonyymi
        tor suuri uljas pohj kirjoitti:

        Ei.. Olemme viikingien jälkeläisiä,muut Suomalaiset ovat venäjältä tulleita varkaita ja pelkureita paitsi Saamelaiset. Geenit kertoo.

        Saamessa on osa noitia osa shamaaneja osa juutalaisia neljantuulen hattuja


    • Hyvä mies.
      • kepun propagandaa


      • mieshoituri ex demari
        seppo_myllis_2.0 kirjoitti:

        kepun propagandaa

        Seppo se on kaikkien alojen maisteri.Mutta vanhus asioista ei hoitajana ole mitään tuntumaa.Pelkkiä demarien poliittisia kannanottoja, jota rahat sais Kreikkaan.Hyvä kun vastaava toiminta on saanut demarien gallupit oikeaan suuntaan alaspäin.


    • syrjähyppely

      Etelä-pohjalaiset hakee vaan viihteensä ja virkistyksensä pääkaupungista?

    • pöyrööt

      siinon viihrettä tarpeheksi ku kiipiää jouppiskan rinnestä ylähä ja pyörien alaha

    • Never seen

      Ei etelä-pohjanmaalla ole synkkiä metsiä, vaan hakattuja, tylsiä talousmetsiä, taikka kitukasvuista suometsää, joka on maisemaltaan masentava.

      Synkkä metsä on vanha kuusimetsä, jossa kyllä on oma viehätyksensä, mutta etelä-pohjanmaalta ei niitä valitettavasti löydy, koska ahneet maanjussit ovat hakanneet ne kaikki sileäksi.

      • Anonyymi

        Metallin paljastin ja magneetti kalastus on nuorten harrastus metsään puroille rannoille kyllä löytyy aarteita. Samoin kuin se ettei metsiä saa hakkuuttaa koneilla niin että kaikki kuivuu jopa puolukat mustikat. Syksyllä on kivaa metsässä poimia mustikkaa ja puolukkaa sieniä tehdä hilloja mehuja.Kanootilla pääsee jokia puroja pitkin kalastaa voi myös joessa taimenta.Puusta saa hienoja käsitöitä astioita kauhoja ja taidetta myös maisema maalausta voi harrastaa työn ohessa.Talkoilla rakentaa sillan purojen yli pääsee liikkumaan.Kivistä saa tehtyä luotisuoja poteroita ja retki paikkoja nuotioita.Kun istuttaa reilusti syötävää syksyllä saa ruokaa.Vuokrattavat kasvimaat on hitti.


    • ajatelkaa ny

      On totta, että Etelä-Pohjanmaalla ja Seinäjoella tilastointiin taannoin olevan eniten kiusaamista Suomessa. Ja kiusaamisen juuret ilmeisesti johtuvat kotioloista. Nehän ne ovat ihmisen tärkeimmät ympäristötekijät. Negatiivisista ympäristötekijöistähän johtuu myös tietyt sairastumiset, mm. Etelä-Pohjanmaalla eniten yleistynyt diabetes (I ja II). Yhteys tässäkin. Muuten, kun kiusaaminen jossain tilanteissa muuttuu väkivallaksi, miten saa vastuuseen äidin joka vuosikausia vieraannuttaa jälkipolvea isästään, isoäidistään jne? Tilannetta kutsutaan nimellä "vakava henkinen pahoinpitely". Isä on heitetty ulos, ja lasten manipulointi kukoistaa. Onko tutkittu, ettei tässä olisi osuutta nuorten miesten väkivaltaiseen käytökseen? Ovatko kouluampujapojat niitä, jotka asuvat äidin kanssa vanhempien välirikon jälkeen?? Kun kotoa ei saa miehen mallia, vaan äiti pyrkii kasvattamaan pojasta ylisiistin, ylikiltin jne oman sukupuolensa vastaiseksi. Viitteitä kotiolojen henkisestä väkivallasta varmasti on, ja ulkopuolisethan näkevät asiat tarkemmin, odotetaanko vain virallisia ohjeita - lakimuutoksia, -lisäyksiä? Ei ihme, että eteläpohjalaisia pidetään syrjäänvetäytyvinä tai yliuhoavina, väkivaltaisina. Tosin, eteläpohjalainen pärjää hyvin, jos muuttaa pois sillä muualla pääsevät toisenlaiset ympäristötekijät korjaamaan psyykettä oikeaan suuntaan. Ne voivat huonosti, jotka muusta eivät pääse tietämään. Tiedän monia, jotka ovat Eepeelle paluumuuttaneet, mutta jonkin ajan päästä palanneet takaisin etelään.

    • ajatellaanpa nyt

      Sama kaava kukoistaa ympäri Suomenmaata eri muodoissa joten ei kannata alkaa yleistämään tietylle alueelle ko. asiaa kun muuallakin siitä kärsitään-jopa enemmän.

    • rasvat-on

      Edelliselle, ajatellaanpa ny -kommentoijalle. Luuloihin ei kannata tuudittautua. Opettele lukemaan tilastoja. - Et voi väittää etteikö diabetestä olisi eepeellä eniten, ehkä eniten maailmassa. Ja ympäristötekijät suuri syy siihen että alttius muuttuu elinikäiseksi sairaudeksi. Pienten kyläyhteisöjen ahdasmielinen käytös, me ja muut - mentaliteetti, vähän koulutettujen painostusta, tukiverkostoja joilla koetetaan saada muualta tulleet "ruotuun" l. väärä yhteisöllisyys. Kannattaa ajatella todellakin vähän laajemmalti. Ympäristötekijöistä suurin ja vaikuttavin on painostus jolla aiheutetaan stressiä. Jos stressi saadaan kotoa esimerkiksi parisuhteeseensa pettyneen äidin häiriökäytöksen takia, juuri lapsille aiheutettu kärsimys on kaikkein suurin vaikka kohteena olisi heidän isänsä. Lapset tavallaan uhrataan koston vuoksi. Tähän stressiin usein yhdistyy myös liikkumattomuus, lihavuus, masentuneisuus. Nuorilla ja vanhemmilla. Ylipaino sairastuttaa ja masentaa, aiheuttaa kiusaamista ja ongelmien kasautumista. - Vrt. tilastot.

      • Gunnar-vierasmaal.

        Etelä-pohjanmaalla liikutaan liian paljon autolla ja se näkyy lihavuutena ja sitä myötä monina tauteina. Ylipaino kun on niin monen sairauden taustalla.

        Jokapäiväinen pienikin liikunnan lisääminen vaikuttaa jo positiivisesti. Ei tarvi mitään kepulikonsteja painonhallinassa, kun syö useammin ja vähemmän kerralla ja muistaa liikkua jokapäivä muutenkin kun sillä autolla, tuolla ep:n pyhällä ja palvotulla lehmällä.


      • Anonyymi

        Ylipaino on joskus ruumiin rakenne mutta älkää syökö pitsoja niissä on öljyä rasvaa juustot ne lisää ruokahalua eikä vie sitä nälkää.Matolääkkeitä saa apteekista lääkäristä ja kerran kannattaa kokeilla hoitaa oireet antibiootilla.Kaikki ruoka kannattaa kypsentää hyvin.Kun tekee itse ruokaa joutuu liikkumaan .....kuluttaa kaloreita.


      • Anonyymi
        Gunnar-vierasmaal. kirjoitti:

        Etelä-pohjanmaalla liikutaan liian paljon autolla ja se näkyy lihavuutena ja sitä myötä monina tauteina. Ylipaino kun on niin monen sairauden taustalla.

        Jokapäiväinen pienikin liikunnan lisääminen vaikuttaa jo positiivisesti. Ei tarvi mitään kepulikonsteja painonhallinassa, kun syö useammin ja vähemmän kerralla ja muistaa liikkua jokapäivä muutenkin kun sillä autolla, tuolla ep:n pyhällä ja palvotulla lehmällä.

        Kun jättää kaikki limut ja puolet karkeista pois mikä kuukaudessa syö munkit hillot sokerit viinerit juustot öljyt sokeriset siirappiset leivät valmisruuat laihtuu hetkessä. Katse kasviksiin ja sokerittomaan leipään.


    • navan ympärys

      Laihduttamisesta: tärkeintä ei olekaan paino vaan se VYÖTÄRÖmitta. Muuta ei tarvitse seurata. Naisilla vyötärönympärys enintään 80 cm ja miehillä 90cm. Ja nopein tapa saada naparasva kuriin on jättää alkoholit juomatta. Kokeilkaa, toimii.

      • Anonyymi

        Kermaperunoittenrasvamäärät jäätelön ja mikroruokien kastikkeet .....uhraa rasvaa kermaa kermajauhetta juustoja .....vaikka 5 hampurilaista mutta ilman juustoa.Ei majoneesia se on pelkkää öljyrasvaa keltuaista. Ei ei ei.


    • lukija.
    • jennilopezx

      Kuinka muiden ihmisten paino voi kuulua jollekin toiselle?
      On lukuisia ihmistyyppejä jotka ovat SINUJA oman itsensä kanssa mutta muita se tuntuu kalvavan vaikka syytä ei ole.
      Jos nyt oikein ilkeästi korostetaan:
      On myös sellaisia naisia jotka ovat täysin muodottomia poikatyttöjä
      Jos heistä laitetaan selin- yksi miesten joukkoon esim. 10/1- et voi tietää kuka on nainen.
      Ennemmin muodokas kuin latvakakkonen kurviton lautapyrstö.

      • berce_

        uskotaan uskotaan,sullon iso persuus.


      • Nähty on

        Masentuneet on yleensä ylipainoisia, lihavia.


    • Arvot ja itsekuri

      Lihavuus on kaikkien asia, hoikkienkin. Käykää katsomassa y-talon terkkarijonon ihmisiä. Suurin osa on ylipainoisia. Nämä sitten valittavat lääkärijonoista. Tiesitkö että lihavuus ja sen aiheuttamat sairaudet ovat nykyään yhteiskunnan suurin kuluerä? Olen itse ollut lihava. Oli kamala olo, tuskainen ja hikinen. Kun kovalla työllä sain läskipuvun pois päältä oli kuin paratiisiin olisi päässyt. Kevyt, virkeä olo ja onnellinen. Vaatteitaan ei tarvinnut etsimällä etsiä isojen tyttöjen kauppoja konuamalla. Monella lihomisen syy on alkoholi. Pitää avata se viinipullo siipan kanssa viikollakin. Siiderihumala lauantaina on must? Liikuntakaan ei auta jos ruokailu-juomistavat perustuu humalahakuisuuteen, sokeriin ja alkoholiin. Miehillä ei riitä että vatsa paisuu. Miehillä säännöllinen alkoholin juominen lisää naishormoonien tuotantoa. Ja sehän näkyy ulospäin tisulien kasvuna!

      • Anonyymi

        ALKOHOLI ei lihota ketään mutta limsat lihottaa niissä on sokeria ja kermaliköörissä sekä rasvaa että sokeria.Hedelmämehut nostaa veren sokeria ja jäätelöt kannattaa jättää keskikesän hetkeen.Teollinen jäätelö sisältää myös puujauhetta glugoosia monia öljyjä.


      • Anonyymi

        Missä kohtaa alkoholia on naishormonia !??


    • Anonyymi

      Ei kai terveys voi olla ainut asia

      • Anonyymi

        Terveys on kuitenkin se yksi tärkeimmistä asioista jotta elämä ei kulu sairastamalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Terveys on kuitenkin se yksi tärkeimmistä asioista jotta elämä ei kulu sairastamalla.

        etelä-pohjanmaan väkiluku on lähtenyt kovaan laskuun eikä se riipu mun kirjoituksesta. sille on ihan faktat olemassa jotka löytyy ns"KIRJOISTA JA KANSISTA" tänne ei muuteta maakunnan ulkopuolelta juurikaan. syntyvyys on huomattavasti pienempää ollut hetken kun kuolleisuus. väki pakkautuu vain kasvukeskuksiin kohta e-p on se autio lakeus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        etelä-pohjanmaan väkiluku on lähtenyt kovaan laskuun eikä se riipu mun kirjoituksesta. sille on ihan faktat olemassa jotka löytyy ns"KIRJOISTA JA KANSISTA" tänne ei muuteta maakunnan ulkopuolelta juurikaan. syntyvyys on huomattavasti pienempää ollut hetken kun kuolleisuus. väki pakkautuu vain kasvukeskuksiin kohta e-p on se autio lakeus

        ei kukaan muuta e-p kun ihmiset on suomen sulkeutuneinta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei kukaan muuta e-p kun ihmiset on suomen sulkeutuneinta

        Entinen akka rupes tekemään sukututkimusta omalla synnyinpaikallaan missä asuu ja sen veljet ja isä asuu tietenkin mihinkäs ne kotoaan muuttas,äitee on toiselta pikku paikalta kotoisin. noooh tutkimuksessa kävi ilmi se mitä ei ollu kovin vaikea arvata kun kyse on alle 5000t asukkaan kunnasta yli puolet on jotakin sukua toisilleen molemmissa kunnissa,ja autoimmuuni sairaudet jyllää...oi tätä ihanaa lakeutta. no toki sinne tuonti versiona tulleena tajusin myös poiskin lähteä


    • Anonyymi

      Kyllä ne aika hyvin viihtyy EP:lla.

      • Anonyymi

        etelä-pohjalaiset on jo aikoinaan olleet rannikon rikkaiden renkipoikia ja siivoojia sekä kaskepolttajia ja viinan valmistajia. siksi kai viha ja kunnioitus rannikon ihmisiä kohtaan vieläkin sellainen hieman erikoinen. lisäksi työtä tehdään valittamatta olosuhteista koska pomoa kunnioitetaan ja jos toisella on isompi talo ja auto on hän automaattisesti rikas. nämä kaikki on vai taottu vuosisatoja päähän. kuten ulkomaalaisvihakin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        etelä-pohjalaiset on jo aikoinaan olleet rannikon rikkaiden renkipoikia ja siivoojia sekä kaskepolttajia ja viinan valmistajia. siksi kai viha ja kunnioitus rannikon ihmisiä kohtaan vieläkin sellainen hieman erikoinen. lisäksi työtä tehdään valittamatta olosuhteista koska pomoa kunnioitetaan ja jos toisella on isompi talo ja auto on hän automaattisesti rikas. nämä kaikki on vai taottu vuosisatoja päähän. kuten ulkomaalaisvihakin

        Joku toope tuolla mainitsi että etelä-pohjalaiset olis viikinkien jälkeläisiä...huh huh. täällä on kaivettu uimapaikat itse, täkäläiset pelkää vettä,korkeita paikkoja,jumalaa,uusia asioita. kaikki tämä kulkenut sukupolvelta toiselle jo 150v


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        etelä-pohjalaiset on jo aikoinaan olleet rannikon rikkaiden renkipoikia ja siivoojia sekä kaskepolttajia ja viinan valmistajia. siksi kai viha ja kunnioitus rannikon ihmisiä kohtaan vieläkin sellainen hieman erikoinen. lisäksi työtä tehdään valittamatta olosuhteista koska pomoa kunnioitetaan ja jos toisella on isompi talo ja auto on hän automaattisesti rikas. nämä kaikki on vai taottu vuosisatoja päähän. kuten ulkomaalaisvihakin

        Taloissa asui tietysti sukulaiset mutta myös työssä käyviä lasten hoitajia hevosen hoitajia lehmän hoitajia nykyään nimellä maatalouslomittaja tai eläin hoitaja ja talonmies oli pehtoori tai isäntä itse ja tiloilla asui myös heinän teko väki käsin nostettiin heinä ja puitiin.Ulkohuussit oli ennen.Kouluissakin ulkovessat.Opettajat asui koululla ja monet nukkui kesän maalla navetassa tai aitassa.Patjat oli tehty heinästä olkia ja heinää.Miehet teurastus lehmät lampaat naiset paistoi uunissa pirtissä isossa tai pienessä.Pitkät pöydät.Kesällä lapset oli paljon jaloin ei kenkiä ollut kaikille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku toope tuolla mainitsi että etelä-pohjalaiset olis viikinkien jälkeläisiä...huh huh. täällä on kaivettu uimapaikat itse, täkäläiset pelkää vettä,korkeita paikkoja,jumalaa,uusia asioita. kaikki tämä kulkenut sukupolvelta toiselle jo 150v

        ISOVIHA WIKIPEDIA . 1600-700 LUVUILLA KASAKAT RYÖSTELI KIRVEITTEN KANSSA ASUNTOJA JA TAVAROITA IHMISIÄ POLTTI TALOJA VEI ORJIKSI ARABIAAN ASTI MYYNTIIN.


    • Anonyymi

      Mukava kattella lakeutta. Viivasuorat sarkaojat, latomeri, peltoa silmänkantamattomiin, joki. Siellä täällä näkyy taloja ja korkeimpana kirkon torni. Tässä maisemassa näkyy esi-isien kätten työ.

      • Anonyymi

        Huvittavaa joo,esi-isien kätten työ.Peltoa raivattu silmän kantamattomiin siellä täällä pikku tupa tai pikkusen suurempi..Tupien keskelle on sitten kyhätty kirkko ja pari paikkaa missä myydään jusseille tuotteita.Tämä toistuu suhteellisen pitkän välimatkan välein. Tällä metodilla on aikoinaa lakeus kyhätty. Sitten kun veljeksillä yleensä usein......on tullu riita on toinen muuttanut peltojen toiselle puolelle ja ottanut äiteen nimen,pellot ja mettät jaettu,eikä enää ikänä puhuttu.


      • Anonyymi

        Pitääkö paikkansa että eteläpohjanmaalle ennen aikaa on karkotettu suomen pahimmat rikolliset ? Esi isiä siitä geenit


      • Anonyymi

        Joo vieläkään ei osata nostaa heinä latoja tulvaa korkeammalle eikä kanavoida jokia vesiä kivillä. Joesta löytyy myös kalaa simpukkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo vieläkään ei osata nostaa heinä latoja tulvaa korkeammalle eikä kanavoida jokia vesiä kivillä. Joesta löytyy myös kalaa simpukkaa.

        Virolaisia siellä on myös niillä on sukunsa Virossa


    • Anonyymi

      Ainakin Etelä-Pohjanmaalla on havaittavissa sellaista tölvimiskulttuuria ja sitä, että on jotenkin hienoa möläytellä ja töksäytellä, mitä sylki suuhun tuo. Pohjalainen on yksitotinen. Kovia ollaan paukuttamaan toisille päätä, mutta kun tulee samalla mitalla takaisin, loukkaannutaan herkästi, jopa verisesti. Moni vaikuttaa pinnalta kovin kovalta, reteältä ja rempseältä mutta on sisimmässään konformisti ja pelkää joutuvansa hylätyksi tai naurunalaiseksi, jos ei elä prikulleen käsikirjoituksen mukaan. Kaikenlaista nälvimistä, kyräilyä, kateutta ja ihan jäätävää pätemisen tarvetta on enemmän kuin muualla Suomessa. Toisaalta ne eteläpohjalaiset, jotka ovat kyenneet karistamaan paikallisen mentaliteetin karuimmat puolet, ovat huipputyyppejä.

    • Anonyymi

      Ei laaksoa, ei kukkulaa kertoo aika paljon sekä maisemista että asukkaiden mielenlaadusta.

    • Anonyymi

      Seinäjoki on persumaakunta! Samoin myös ympäröivät Alavus, Ilmajoki, Kurikka, Laihia sekä Teuva, Karijoki ja Isojoki sekä Kokkola. Ainakin Kuortane, Isokyrö, Kauhajoki vielä keskustalaisia.

      • Anonyymi

        Kokkolassa joku talo missä Davidin tähti 🔯 vai niin vitsaukset sitten.


    • Anonyymi

      Eteläpohjalaisporukka oli ravintolassa, tarjoilija kyseli mitä viiniä saisi olla. Kuin yhdestä suusta porukka sanoi että viini pilaa ruoan maun.

      Tämä kuvaa pähkinänkuoressa samaan tahtiin hengittämisen kulttuuria.

      • Anonyymi

        Toisaalta moni ruoka on niin pahaa että viinillä saa sen alas ja bakteerit kuolee.


    • Anonyymi

      Mukava maakunta EP.

    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä täällä väki uskoo kaiken maailman väitetyt totuudet? Kannattaa aina ehdottomasti väitetyt huonot "tiedot" tarkistaa asianomaisilta itseltään. Onhan se hyvä asianomaisen itsekin tietää, mitä juttuja hänestä koetetaan kierrättää. Sitä hämmästyy, mitä potaskaa on yritetty uskotella, jotta kertojan oma maine puhdistuisi.

    • Anonyymi

      Tuo on kyllä totta.Muutin e-suomesta 15 vuotta sitten,E-pohjanmaalle,ja olen hyvin viihtynyt.Naapurit ovat olleet paria lukuunottamatta ystävällisiä,ja kunnollista väkeä.Miinusta on kissojen vihaajat joita täällä maalla on kummallisen paljon.-En sitä käsitä koska rakastan kissoja paljon,Omat kissani ovat jo kuolleet vanhuuttaan,ja täällä asuessa,en voi muita hankkia em syistä.

      • Anonyymi

        Etelä-pohjanmaalla kaivetaan monttu ja kasataan hiekat kilometrin päähän sitten toista kutsutaan järveksi ja toista vuoreksi,se kertoo jo pienestä ylimielisyydestä. Kun paikkakunnalle muuttaa maakunnan ulkopuolelta joku on kyllä todella pitkä ja kivinen tie päästä yhteisöön sisälle,aikaa voi kulua jopa vuosikymmen,oma kokemus kertoo


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3704
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      583
      3483
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3382
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2177
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2121
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      319
      1935
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      157
      1636
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1351
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe