Jalmari alias Antti Pikkanen ja Elävät vedet - kesäkurssi

Minulainen

Vaikka tiedän, että Suomi24:ssä keskustelut pysyvät hyvin harvoin asiallisina, haluan kuitenkin aloittaa tänne keskustelun tämän päivän polttavasta puheenaiheesta ja siitä heränneistä ajatuksista. Jalmari alias Antti soluttautui Aslan ry:n Elävät vedet-kesäleirille tehdäkseen leiritoiminnasta jutun. Myös itse juttuun ja sen ympärillä pyörivään kohuun perehtyneenä haluan nostaan asian esille kristityn näkökulmasta. Taustani tietäen monet eivät kykene viestiini asiallisesti vastaamaan, vaan heitä alkaa ärsyttää ja he todennäköisesti lynkkaavat kristittyjä ja kyseisen toiminnan hyviin vaikutuksiin uskovia ihmisiä entistä enemmän.

Monet pitävät Aslan ry:n toimintaa pilkan alaisena. Koen, että toimittaja Antti Pikkanenkin teki niin. Hän soluttautui Elävät vedet -kesäkurssille, joka oli apua hakemaan tulleille ihmisille tarkoitettu mahdollisuus eheytyä. Jutussa ja monissa keskusteluissa tällainen toiminta ja siihen liittyvät opetukset pyritään leimaamaan "salaseuran toiminnaksi". Sekö tekee toiminnasta salaseuran, että pienryhmiin ei päästetä sivustaseuraajia tai soluttautujia? Kursseille tällaisia ihmisiä ei haluta päästää, koska aiheet ovat todella henkilökohtaisia. On moraalitonta tunkeutua urkkimaan toisten asioita ja varsinkin kirjoittaa koko tapahtumasta reportaasi ilman kenenkään antamaa lupaa. Kurssille tullaan saamaan apua pyytämään ruokoillen, että Jumala auttaisi ihmisiä. Mutta rukoilemisella Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen saattaa kylläkin olla vaikutusta ihmisen elämään.

Antti Pikkasen ja muiden soluttautujien on hyvä tietää, mitä kristityt tekevät, kun tällaista epämoraalista toimintaa harjoitetaan. Luulen, että monet eivät välttämättä ymmärrä rukouksen merkitystä, mutta Antti Pikkanen voi olla varma, että hänen puolestaan rukoillaan nyt kahta enemmän Suomen maassa. Kaikki muutkin soluttautujat ja pilkkaajat saavat rukousta osakseen. Mitä kristityt sitten rukoilevat Antin ja muiden pilkkaajien puolesta? He rukoilevat, että Antti Pikkanen saisi oikeasti kohdata Jumalan ja uskoa häneen, ja pelastua. Kun tätäkin asiaa pyydetään. Kaiken Elävät veden - kurssissa, on tarkoitus parantaa ihmisen suhdetta jumalaan. Sen ensisijainen tarkoitus ei ole, niin kuin usein luullaan, eheyttää homoja ja ihmissuhderikkinäisyydestä kärsiviä.

Monet perustelevat "eheytymisen kauheutta" ja tarpeettomuutta sillä, että mitään ei saa muuttaa (esim. seksuaalinen suuntautuminen ja vaikkapa syrjähypyt ovat ihan ok), voidaan olla luonnostaan homoja ja feministisiä ajatuksia kannatetaan. Onko kukaan koskaan kysynyt heiltä, jotka käyvät Elävät vedet -kursseja? Miksi he suostuvat prosessoimaan asioita? Vai leimattaisiinko kaikki kurssin käyneet suoraan hullujen huoneelle, joka tapauksessa, kysymättä?

Itse olen kokenut oman Elävät vedet -kurssini erittäin parantavana. Minä olin ehkä kipeä, kun menin kurssille, mutta hullu en myönnä olleeni. Kun kävin läpi asioitani, koin niille löytyvän jonkinlaisen järjestyksen. Pystyin olemaan esimerkiksi riippumatta läheisissä ihmisissä. Pystyin arvostamaan ja kunnioittamaan itseäni enemmän. Koin tulleeni nähdyksi ja kuulluksi. Ei huono saldo.

Suvaitsevaisuus on kummallinen asia. Kaikkea muuta suvaitaan, mutta ei kristittyjen ajatuksia ja mielipiteitä. Ketään ei olla muuttamassa pakosta, eikä manipuloimassa. Kyllä täysi-ikäiset ihmiset ottavat itse vastuun siitä, minkälaiseen toimintaan osallistuvat ja mitä siitä ajattelevat. Jalmari alias Antti meni ehkä kurssille elättääkseen itsensä tai ostaakseen uusia elektronisia laitteita kotiinsa, hyvän jutun toivossa. Ei sillä ole väliä, sillä väitän, että Jumala vaikutti hänen elämäänsä viikon aikana joka tapauksessa. Hän valitsi mennä, vaikka motiivi oli erikoinen. Siinä mielessä kristittyjen Kolmiyhteinen Jumala on ihmeellinen, että ei hän välitä siitä, millaiset motiivit ihmisillä on tulla hänen luokseen. Tsemppiä siis Jalmari alias Antti Pikkasen ja kaikkien muiden asiaa rankasti kritisoivien ja halveksivien elämään.

10

630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • §§§

      Helsingin sanomat perusteli reportterinsa toimintaa sillä, että journalistien sääntöjen mukaan on laillista pettää ja huijata silloin, kun tarkoituksena on selvittää yhteiskunnalle vaarallisten rikollisryhmien toimintaa.

    • Minulainen

      Herää kysymys, millä perutellaan se, että Aslan on yhteiskunnalle vaarallinen rikollisryhmä. Eihän sillä ole mitään yhteyksiä yhteiskuntaa vaarantaviin tahoihin

      • Minulainen

        siis, että herää kysymys, millä tapaa Aslan on yhteiskunnan kannalta vaarallinen... vaan eihän sitä tietysti kukaan kykene sanomaan, koska se ei ole vaarallinen...


    • Entinen aslanilainen

      Aslanin ja Elävien vesien toiminta on asiallista niin kauan kuin

      1) sillä autetaan todellisista psykologisisista ongelmista kärsiviä (esim. seksuaalisen hyväksikäytön uhrit)

      ja

      2) siihen osallistuminen on täysin vapaaehtoista eikä osallistumisen motiivi ole kenenkään kohdalla Jumalan rangaistuksen pelko.

      Homojen "eheyttäminen" heteroiksi ei täytä näitä ehtoja, joten kesäkurssilta tehty reportaasi oli aivan ok.

      Kukaan kristitty homo ei omasta tahdostaan elä yksin tai tavoittele heteroutta.
      Siihen ajaa vain ja ainoastaan Jumalan ankaran rangaistuksen pelko - jos ei tässä elämässä niin tulevassa. Jos Jumalan koettaisiin antavan lupa homoseksuaalisuuteen, Aslaniin ei jäisi yhtään ainoaa "eheytyjää". Sopii miettiä, missä "eheytyjien" vapaaehtoisuus silloin olisi. On osattava erottaa toisistaan todellinen ja näennäinen vapaaehtoisuus.

    • Minulainen

      Entiselle Aslanilaiselle

      Sinähän tietysti tiedät, millaisia ihmisiä Aslanin kuvioissa liikkuu, mutta niin väitän minäkin tietäväni.

      1) Suurin osa tulee kurssille saamaan rukoustukea, apua Jumalalta, ihmisten kautta. Tietysti se, että pienryhmä kuuntelee kerrottua tarinaa, varmasti kuulluksitulemisen kokemuksia.

      2) Se, mitä minä tiedän, niin ihmiset tulevat kursseille nimenomaan vapaaehtoisesti. Jos joku tulee toisen pakottamana tai ympäristön paineesta, ainakin tällaiset ihmiset karsiutuvat (varsinkin pitkiltä) kursseilta melko nopeasti pois eivätkä jaksa/halua käydä niitä loppuun asti.

      Alamainintana: tärkein asia kurssilla on auttaa ihmiset kohtaamaan Jumala ja ottaa vastaan hänen parantavat tekonsa... Kukaan ihminen ei voi eheyttää yhtään ketään ihmistä. Näin ainakin niissä yhteyksissä, missä minä olen ollut mukana, on sanottu.

      Toinen alamaininta: Suurin osa ihmisistä kursseilla on tullut ehkä vähän muista syistä kuin eheytyäkseen jonkun toisen pakottamana homoudesta.


      Ja muuten, tiedän kristityn ihmisen, jolla on homoseksuaalisia taipumuksia. Hänen raamattunäkemyksensä on se, että homoseksuaalinen toiminta on syntiä ihan kuin moni muukin Jumalan tahdon vaistainen ihmisen toiminta, näkyvä tai näkymätön... ja on tehnyt sen mukaisia päätöksiä elämässään... käymättä aslanin kursseja. Kyllä, niitäkin ihmisiä siis on olemassa.

      Tiedän, että erilaisella homouskannalla varustetut ihmiset kuin minä ja vähemmistö, ajattelevat, ettei homoseksuaalinen toiminta ole syntiä.. En siksi lähde edes yrittämään ottaa tähän jotain muita Raamatun mukaan.

      Ja minä olen sitä mieltä, että Aslaniin jäisi montakin "eheytyjää", vaikka kukaan ei mitään pelkäisi.. Siksi, että siellä todellakin, ainakin Suomessa, on hyvin monenlaista eheytyjää... hyvin erilaisilla ongelmilla varustettuina.

      Kiitos asiallisesta keskustelusta!

    • Entinen aslanilainen

      "Se, mitä minä tiedän, niin ihmiset tulevat kursseille nimenomaan vapaaehtoisesti. Jos joku tulee toisen pakottamana tai ympäristön paineesta, ainakin tällaiset ihmiset karsiutuvat (varsinkin pitkiltä) kursseilta melko nopeasti pois eivätkä jaksa/halua käydä niitä loppuun asti."

      Se mikä pakottaa, ei ole kukaan ihminen, vaan oletus helvettiin joutumisesta, joka Aslanin opetuksen mukaan todennäköisesti seuraa, jos elää vapaasti homona. Minä puhun nyt vain kursseille osallistuvista homoista, joita varten Aslan alunperin on perustettu. Aslan ei ollut syntyessään ensisijaisesti heteroseksuaaleille tarkoitettu yhdistys.

      "Ja minä olen sitä mieltä, että Aslaniin jäisi montakin "eheytyjää", vaikka kukaan ei mitään pelkäisi.. Siksi, että siellä todellakin, ainakin Suomessa, on hyvin monenlaista eheytyjää... hyvin erilaisilla ongelmilla varustettuina."

      Heteroiden kohdalla näin varmasti on, koska he tulevat kursseille saamaan apua oikeisiin ongelmiin ja aidosti vapaaehtoisesti. Mutta mikä motiivi kenelläkään kristityllä homolla olisi yrittää muuttua heteroksi, ellei halua välttyä helvetiltä kuoleman jälkeen olisi?

      Ei heterous houkuttele homoa lähtökohtaisesti yhtään enempää kuin homous heteroa. Muutostoiveet nousevat yleensä pelosta: halusta olla suututtamatta Jumalaa, halusta olla hänelle mieliksi. Kaiken taustalla on täysin virheellinen ja naiivi käsitys Raamatun erehtymättömyydestä. Aslanilaisessa ideologiassa antaudutaan marttyyrimaisesti kärsimään tässä elämässä (yksinäisyys ja selibaatti, jos muutosta ei tapahdu), jotta kuolemanjälkeisessä elämässä olisi hyvät oltavat. Homoudesta kieltäytyminen on puhdasta laskelmointia eikä se perustuu "eheytyjän" todellisiin sisimpiin haluihin, joita pidetään suorastaan syntisinä ja saatanallisina.

      On erehdys kuvitella, että kaikki kristityt pitävät homoseksuaalisuutta syntinä vain koska Raamatussa on muutama jae, joissa homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan selvästi kielteisesti. Kysymystä ei asiallisessa teologiassa ratkaista demonisoimalla järjenkäyttö ja tuijottamalla ja luottamalla sokeasti noihin yksittäisiin jakeisiin.

      Aslanilaisten on vaikea ottaa huomioon sitä mahdollisuutta, että he eivät ole oikeasti Jumalan ja Raamatun asialla muutoin kuin hyvin näennäisesti. Täysin mahdotonta se ei kuitenkaan ole, olenhan itsekin siitä esimerkki.

    • Minulainen

      "Mutta mikä motiivi kenelläkään kristityllä homolla olisi yrittää muuttua heteroksi, ellei halua välttyä helvetiltä kuoleman jälkeen olisi?

      Ei heterous houkuttele homoa lähtökohtaisesti yhtään enempää kuin homous heteroa. Muutostoiveet nousevat yleensä pelosta: halusta olla suututtamatta Jumalaa, halusta olla hänelle mieliksi. Kaiken taustalla on täysin virheellinen ja naiivi käsitys Raamatun erehtymättömyydestä. Aslanilaisessa ideologiassa antaudutaan marttyyrimaisesti kärsimään tässä elämässä (yksinäisyys ja selibaatti, jos muutosta ei tapahdu), jotta kuolemanjälkeisessä elämässä olisi hyvät oltavat. Homoudesta kieltäytyminen on puhdasta laskelmointia eikä se perustuu "eheytyjän" todellisiin sisimpiin haluihin, joita pidetään suorastaan syntisinä ja saatanallisina. "

      En usko, että muutoshalussa on kysymys pelosta. Joillakin niin voi olla, mutta ajattelen Jumalan saavan aikaan halun muutokseen. Jumala rakastaa ihmistä, olipa hän mikä tahansa, homo, hetero tai jotain siltä väliltä.

      Lähtökohtaisesti heterous ei välttämättä houkuttele homoa. On kuitenkin niin, että muutosta homoistakin varmaan tulevat hakemaan he, jotka ovat uskovia, kristitttyjä. Tiedän, että muutosta ei todellakaan tapahdu kaikille. Sitikään ei kuitenkaan voida sanoa, että tätä muutosta ei tapahtuisi kenellekään. Kuten jo ehkä aiemmin tässä keskustelussa sanoin, tarkoituksena on saattaa ihminen kohtaamaan Jeesus Kristus, joka vapauttaa. Kristityllä, olipa hän sitten homo tai hetero, on varmasti halu olla Jeesuksen Kristuksen kanssa, koska hän uskoo tämän Pelastavan ja on kokenut Jumalan rakastavan. Jos joku pyytää Jumalaa muuttamaan häntä, Jumala useimmiten muuttaa ainakin jollakin tavalla läheisemmäksi tätä pyytävän ihmisen ja itsensä suhdetta. Olisiko siinä se, miksi kristitty homo haluaa muuttua? Jumala pyytää lähelleen ja ihminen vastaa kutsuun.

      Haluan ottaa myös kantaa yksinäisyys ja selibaattiasiaan. En todellakaan tiedä kirjoittajan henkilökohtaista taustaa, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että ihan sama tilanne on yksinelävillä Aslanin näkemyksen mukaan. Ei heillekään tarjota irtosuhteita, koska edelleen kysymyksessä ajatus seksin kuulumisesta avioliiton sisälle. Samassa tilanteesta ovat siis vastentahtoisesti yksinelävät, joilla voi seksin toteutumattomuuden kanssa olla kova taistelu. Jos yksineläminen ei lopu, ei lopu myöskään selibaatissa eläminen.

      "On erehdys kuvitella, että kaikki kristityt pitävät homoseksuaalisuutta syntinä vain koska Raamatussa on muutama jae, joissa homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan selvästi kielteisesti. Kysymystä ei asiallisessa teologiassa ratkaista demonisoimalla järjenkäyttö ja tuijottamalla ja luottamalla sokeasti noihin yksittäisiin jakeisiin.

      Aslanilaisten on vaikea ottaa huomioon sitä mahdollisuutta, että he eivät ole oikeasti Jumalan ja Raamatun asialla muutoin kuin hyvin näennäisesti. Täysin mahdotonta se ei kuitenkaan ole, olenhan itsekin siitä esimerkki."

      Itselläni ei kyllä ole ollut sellaista käsitystä, että kaikki kristityt pitävät homoseksuaalista tapaa elää syntinä. Itsellänikin on paljon sellaisia tuttavia, jotka eivät todellakaan näe homoseksuaalisuutta syntinä. Sellaisia kristittyjä on varmaan paljon enemmän kuin meitä "marginaalikonservatiiveja". Miksi kuitenkaan luopua siitä lähtökohdasta, että synti on Jumalan tahdon vastaista toimintaa. Eikö niin kuitenkin aika monessa kohtaa Raamattua sanota?Seksuaalisuus on kaikissa ihmisissä, mutta kahden ihmisen välinen seksi kuuluu Raamatun mukaan naisen ja miehen väliseen avioliittoon.

      Olen sitä mieltä, että ihmiset kautta aikojen ovat tehneet ääritulkintoja Raamattua lukiessaan, suuntaan jos toiseenkin. Kysyn kuitenkin, mitä me ihmiset olemme määrittelemään homoseksin toteuttamisen vähemmän synniksi kuin jonkun muun asian, mikä Raamatussa synniksi mainitaan? Kuitenkin meillä kaikilla on paljon Jumalalta anteeksi pyydettävää. Tärkeintä on se, että Jumala haluaa antaa anteeksi niille, jotka katuvat ja anteeksi pyytävät.

      Jumala on antanut käskynsä ja rajansa, koska hän rakastaa... ei siksi, että me ihmiset voisimme aina vääntää ja olla tappelemassa, kuka on oikeassa.

      • Viimeinen eka

        Matt .19:30 ja Mark .10:31 ja Luuk. 13:30 ja Matt. 7:1-2


    • Entinen aslanilainen

      "En usko, että muutoshalussa on kysymys pelosta. Joillakin niin voi olla, mutta ajattelen Jumalan saavan aikaan halun muutokseen."

      Jumala saa aikaan "halun" muutoksen, koska uhkaa heittää homoseksuaaleina elävät helvettiin.

      "Jumala rakastaa ihmistä, olipa hän mikä tahansa, homo, hetero tai jotain siltä väliltä."

      Tällainen lause sopii ihmisen suuhun vain, jos hänen Jumalansa ei pakota ihmistä yhteen ainoaan sallittuun muottiin.

      "Haluan ottaa myös kantaa yksinäisyys ja selibaattiasiaan. En todellakaan tiedä kirjoittajan henkilökohtaista taustaa, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että ihan sama tilanne on yksinelävillä Aslanin näkemyksen mukaan. Ei heillekään tarjota irtosuhteita, koska edelleen kysymyksessä ajatus seksin kuulumisesta avioliiton sisälle."

      Heterosinkkujen tilanne eroaa todella paljon homosinkkujen tilanteesta. Heterosinkuilla on yleensä periaatteellinen mahdollisuus löytää kumppani. Homosinkuilla ei ole Aslanin mukaan koskaan.

      Lisäksi, jos jollakulla (homoseksuaalilla) ihmisellä on reaalinen mahdollisuus toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan, on väärin kieltää se sillä perusteella, että jollain toisella (heteroseksuaalilla) ei ole.

      "Itsellänikin on paljon sellaisia tuttavia, jotka eivät todellakaan näe homoseksuaalisuutta syntinä. Sellaisia kristittyjä on varmaan paljon enemmän kuin meitä "marginaalikonservatiiveja"."

      Tästä huomaat, ettei "kristinuskon vastaus" homoseksuaalisuuteen ole niin yksipuolinen ja mustavalkoinen kuin miten itse asian ymmärrät. Oletko varma että "marginaalikonservatiivisuus" on Jeesuksen asialla olemista? Eiköhän Jeesus joutunut konfliktiin oman aikansa uskovaisten kanssa juuri siitä syystä, että hän ei opettanut vanhoillisella tavalla vaan oli monessa suhteessa pöyristyttävän ääriliberaali pyhän perinteen vesittäjä.

      "Miksi kuitenkaan luopua siitä lähtökohdasta, että synti on Jumalan tahdon vastaista toimintaa. Eikö niin kuitenkin aika monessa kohtaa Raamattua sanota?"

      Raamattu ei ole erehtymätön. Siinä on paikoin pahoja virheitä ja syntisiä käsityksiä. Ei meidän tule omaksua virheitä maailmankatsomukseemme tieten tahtoen. Valtaosa ammattiteologeista kiistää Raamatun erehtymättömyyden, ja varsin vahvoin tieteellisin perustein. Kristityistä maallikoista taas valtaosa kenties uskoo Raamatun erehtymättömyyteen. Monen tavallisen raamatunlukijan teologiset tiedot ovat äärimmäisen hatarat eikä heillä ole mitään todellista käsitystä siitä, miksi ammattiteologit eivät yleensä usko Raamatun erehtymättömyyteen. Ainoa selitys heille on se, että niin ajattelevat ihmiset muka ovat jotenkin "luopuneita" kristittyjä.

      • Eka viimeinen

        Myös sinulle, kuten edellisellekin:

        Matt .19:30 ja Mark .10:31 ja Luuk. 13:30 ja Matt. 7:1-2


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      260
      2832
    2. 197
      2822
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1886
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe