Ujous pilaa elämäni

Jnit*

Olen 19v nainen. Minust on alkanu tuntumaan että en enään pääse elämässäni eteen päin. Niinku elämä olis pysähtyny. Mun elämä on ollut jo pitkään tällästä samanlaista arkea eikä mulle sen koommin ikinä tapahdu mitään erityistäkään josta kertoa kenellekään. Niinkuin en enään uskaltaisi edes yrittää saada minkäänlaista muutosta elämään. Pelottaa mitä mulle tapahtuu kun pian saan opinnot valmiiksi, valmistun ja nekin vähät sosiaaliset tilanteet joita koulussa saan katoaa ..jäänkö vain kotiin vanhempien siivelle asumaan jota en todellakaan haluaisi. Haaveissa olisi muutto pikimmiten vähän suuremmalle paikkakunnalle mutta eihän se ole mahdollista ennenkuin ensin oon jonkinlaisessa työssä tienannu rahaa. Muutenkin koko tulevaisuus pelottaa. Mitä tähän ujouteen tulee niin suurin asia joka minust tekee niin hirmu ujon on suuri puute sosiaalisista taidoista! Ensinnäkin mua jännittää puhua kenellekkään yhtään mitään koska en yksinkertaisesti vain osaa puhua sujuvasti. Ja toiseksi jos puhuisinkin niin en usko osaavani puhua mitenkään henkeviä vaan sellaisia lapsellisia lausahduksia. Puhe on tökkivää ja mietin paljon mitä sanon ja monia yksinkertaisimpiakin sanoja joudun miettimään kun tulee ns. blackout. Ajatuskin jostakin työhaastattelusta saa mut kuoleman rajamaille. Tunnen myös itseni tosi epävarmaksi ja uusavuttomaksi elämän pikku tilanteissa kuten..kaupassa käynti, auton tankkaus, automaatilla käynti..hyvä että edes joten kuten osaan tankata ja nostaa rahaa automaatilta. Tässä on myös alkanut hieman masentamaan yksinäisyyden tunne, olis hienoa vihdoin ja viimein löytää kainaloon joku ihana avoin ja puhelias mies jonka myötä mun ujoutenikin saattaisi kadota, jos lienee edes mahdollista, mut tuntuu et senkin miehen karkottaisin tieheni ennemmin tai myöhemmin näillä avuttomilla taidoilla. Tiedän että oon sisimmissäni oikeasti hauska, huumorintajuinen ja mukava persoona mut en vaan saa sitä itsestäni esille ja sen takia annan muille itsestäni ilkeän ja tyhmä kuin aasi -kuvan :(

6

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............

      En nyt muuten kommentoi, mutta oletko siis valmistumassa ammattiin? Sen jälkeen saat työttömyystukea, joka asumistuen kanssa riittää yksin asumiseen. Jos tulee tiukkaa, niin sosiaalitoimisto auttaa. Muutto omaan kämppään kannattaa kyllä.

    • :/

      Tuntuu siltä, että siellä ruudun tuolla puolen olisin minä kirjoittelemassa. Oikeastaan ainoa ero on se, että asun omillani.

    • Opit varmasti

      Annan hyvän neuvon vaikka tuntuu ettei uskalla. Sosiaalisissa tilanteissa esim kaupassa ym keskusteluissa. Rupea katsomaan silmiin kenen kanssa puhekontaktiin pääset. Nyt katsot aivan varmasti ohi keskustelukumppanisi. Opit siten jänittämättä sosiaalisissa tilanteissa keskustelemaan ilman maahan katsomista tilanteesi on voitettu.

    • 74

      Moi Jnit*!

      Vähän samanlaista on oma elämäni. Olen vain muutaman vuoden vanhempi kuin sinä, asun omillani ja käyn töissä. Mutta voin kuvitella miltä sinusta tuntuu! Puhun kun minulle puhutaan, mutta vieraille tai kavereiden kavereille minun on itse vaikea puhua. Minulla on puhelias tyttöystävä, mutta ei se ole tehnyt minusta yhtään puheliaampaa/sosiaalisempaa. Hänen myötä olen alkanut käydä enemmänkin juhlimassa ym. Mutta sinkkuna vietin aikaani enemmän yksin luin paljon ja tein käsitöitä. Eikä minua vaivannut se, että olin yksin. Viihdyn mieluiten kahden kesken kavereiden kanssa kuin isossa kaveriporukassa. Vanhemmiten minun ystäväni ovat vähentyneet, mutta en edes kaipaa useaa kaveria, minulle riittää pari ystävää jolle voin puhua ja joita tapaan. Nyt minua alkaa ahdistamaan, koska tyttöystäväni on sosiaalinen ja minä viihdyn itsekseni. Tyttöystäväni toivoisi, että puhuisin enemmän. Mutta miksi ihmeessä mun pitäis puhua jotain ****** jos minulla ei ole asiaa? Tykkään kuunnella toisten keskusteluja ja osallistua niihin, jos ne minua kiinnostaa. Tiedän, että minussa ei ole mitään vikaa. Mutta miksi silti minua ahdistaa se, että en ole puhelias ja se, että tyttöystäväni mielestä minun pitäisi puhua enemmän? Haluaako tyttöystäväni olla enää minun kanssani pitkään, koska tajuaa että en tämän puheliaammaksi tule?

      • opit varmasti

        Sinun pitäisi puhua nimenomaan siksi ettei läheisesi väsyisi sinuun. Myöskin tyttöystävällesi olet erittäin raskas tapaus jos ei puhumisesta tule oikein mitään edes hänen kanssaan. Minulla on pari mykkää tuttua joiden kanssa keskustelu on epätoivoista.


      • vain hiukan ujo
        opit varmasti kirjoitti:

        Sinun pitäisi puhua nimenomaan siksi ettei läheisesi väsyisi sinuun. Myöskin tyttöystävällesi olet erittäin raskas tapaus jos ei puhumisesta tule oikein mitään edes hänen kanssaan. Minulla on pari mykkää tuttua joiden kanssa keskustelu on epätoivoista.

        Moni ujo ja hiljainen on paljon mukavampi ihminen kuin aina itseään esiin tuova höpötin, jonka suuta ei tuki mikään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe