Antaako Jumala enkeleilleen anteeksi?

Pakstori

Pääsääntöisesti vastaus on EI, koska ei enkeleitä, tavallisia, luotu sitä varten, että ne armahtaisivat selkeistä virheistä, eikä siksi myöskään enkeleille kaikkea anteeksi anneta. Siinä ei ole mitään kummallista, jos joku enkeli ei voita toista enkeliä, jossakin kilpailussa tai tehtävänsä suorittamisessa, ei siitä tavallisesti valiteta, että koki pienen tappion tai muuta verrattuna toiseen enkeliin.
Enkeleillekin tietysti annetaan anteeksi, tavallisia virheitä, pieniä väärin ymmrtämisiä ja muita, mutta Luciferin kapina oli toisenlainen, hän luuli keksineensä jotakin, jonka vuoksi Jumalaa ei tarvittaisi. Moni ihminen on kuullut niitä ajatuksiaan, ja silloin havaitsee että niissä on kadotettu viisaus, ja Jumalan Pelko, eli paaduttu suorittamaan syntistä toimintaa pitkiä aikoja.
Jumala halusi antaa kaikille enkeleilleen katumisen paikkoja, mutta niinkuin totesin, ne eivät ole luonteeltaan sellaisia, että mitään mennyttä saisi suorastaan tekmättömäksi, se ei ole mahdollista, ellei usko johonkin järjettömän suureen ihmiseen, joita ei siis paljon tapahdu.
Ihmisillekään ei liian monta kertaa anteeksi anneta, vaikka Jeesus toi enkeleillekin ja ihmisellekin maallin: "Älä anna anteeksi vain 7 kertaa vain 70 kertaa 7!". Ihmisellä syntitaipumus on liian lujasti pelkässä materialihassamme oleva taipumus, mutta enkeleillä se asia on rakennettu Jumalan sanalla, siksi siinä tehtyjä hairahduksia ei voi saada anteeksi.
Jos kykenet olemaan "korkea" enkeli, annat pienet virheet anteeksi muille ja itsellesi, edes tuskin koko asiaa rekisteröimättä, ja suurissa asioissa otat häneen yhteyden, että "pitäisikö meidän tehdä parannusta tässä ja siinä asiassa"... Jeesus sanoi niinkin, että kuinka näet roskan veljesi silmässä mutta et huomaa että omassasi on hirsi...: Tavallisesti syy oli alunperinkin jo siinä, joka virheen ensimmäisenä huomasi.
Siis tavalliselle enkelille ei anteeksi anneta, koska heidän virheensä ovat niin pieniä, ettei niistä tule mitään suurta skismaa. Älä sinäkään tee "kärpäsestä härkästä", jos kyseessä ei ole materian ja massan kannalta niin suuri menetys, että halua suurta katumusta veljeltäsi tai sisareltasi, isäämme tai äitiä emme voi tavallisesti neuvoa missään, mitä hän ei olisi havainnut kauan ennenkuin asia omaan mieleemme juolahti.
En tiedä onko "Hellvetin" tai pienemmän rangaistuksen lopputulos se, että KAIKKI enkelit ovat jälleen Jumalalle kuuliaisia, koska eivät haluaa uudelleen kokea vastaavanlaista rangaistusta... Hellvetistä emme paljon tiedä, itse en ole koskaan vielä kokenut Hellvetistä mitään, vaikka itse paikka on minulle näytetty, (maan tulisen magman läheisyydessä), mutta sieluni ei ole kokenut vielä mitään siitä paikasta....

8

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -X-

      Mistä on mielipiteesi peräisin?

    • Pakstori

      Jumala on antanut lapsilleen elämän lähteen, Jeesuksen suoritettua sovitus, järjestelemällä kaaoksemme sattumat. Pitkälti tämä on Raamatusta opittuja lausekuvioita, ja kielioppirakenteita, mutta ihminen voi lähteä tekemään asioita oikein tai väärin.... Jos ihminen haluaa suuren menestyksen maailmasta, hän toimii väärin, jos ihminen noudattaa oikeutta, ihmisen sielu pelastuu, eikä hän kadota sielustaan OMAN sielunsa tunnetta, ja vain sielun perlatumisella on merkitystä sen kannalta, että olimmeko sama henkilö ennen kuin nyt ja sitten ehkä joskus uudelleen.... Sillä ei ole niin suurta merkitystä, joudummeko vai saammeko olla pitkiä aikoja samassa kehossamme, ei inkarnaation kannalta minkään maailman merkitystä. Kymmenkunta inkarnaatiota lienee maksimi, samalla tunteella, samalla tiedostavuuden kohdalla universiumissa, sen jälkeen, maailmamme loppuu, ja alkaa iankaikkisten kehojen aika, koska paholainen ei sotavoimineen pääse Hellvetistä ksäin enää tuhoamaan, ja murhaamaan ketään uudelleen liian nuorena....

      Mutta vastaus kysymykseesi: Jehovani, oman minäni voima yhdistettynä multa pyhiltä ja vanhurskailta luettuun viisauteen, vaikka olen saanut myös hiukan okkulttisitisia vaikuteita... Niitäkään asioita meidän ei ole lupa tuomita hellvettiin, tai muhun pahaan paikkaan, koska Jeesus sanoi:"Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi". Jos tuomitsemme, saamme tehdä sen vasta sitten, jos joku muu on meiltä tuominnut jotain "elintärkeää" pois.... Mutta ihminen on valheessa usein sen puolesta, mikä on elintärkeää ja mikä ei! Hulluin kohtalo on ihmisellä, joka pienemmän tavaramääränsä tai pienemmän pankkitilin numronsa kanssa, menehtyy kateuteen, ja rupeaa harkitsemaan itsemurhaa, vaikka Jumala eikä edes Saattanan ole keholleen vielä tehnyt mitään suurtakaan pahaa... Henkinen riivautuminen ja kiusaantuminen on pahoja asioita, ja niistä pelastumme, jos pyydämme Herran Jeesuksen, JÄRJESTELMÄÄN Satunnaista ja kaoottista mieltämme, ja se voi myös parantaa koko kehomme, vaikka itse massavaurioita kehossa, ei ole kovin helppoa koskaan parantaa, senkertaisessa inkarnaatiossa, älkää siis menkö vapaaehtoisesti puoskareille, jotka alkavat viipailoida kehoasi, vaikka saisitkin siitä vammaiseläkkeen tai muuta kivaa sen jälkeen.... Parempi olla voimakas ja terve, kuin kaiken maailman holhousten alainen....

    • kokija

      Puhummeko samoista? Kenties emme.

      Enkelit ovat ilman omaa tahtoa, joten heidän on kerrassaan mahdotonta langeta. Raamattu on väärässä jos siellä sanotaan että joku enkeli on langennut. Sellaiset jotka voivat langeta eivät ole enkeleitä, vaan alemmalla tasolla.

      VT:n luomiskertomus on vertauskuvallinen tarina siitä, miten syntyi kaksinaisuus ja erillisyys. VT:n luomiskertomus kertoo maapallon ihmisrodun luomisesta paikallisesti.

      Toinen luomiskertomus on toisaalla Raamatussa, missä kerrotaan koko universumin synnystä. Alussa oli Sana jne. Tämä jälkimmäinen luomiskertomus on muinaisegyptiläinen tyyliltään. Sopisi siten muinaisegyptiläiseenkin uskomusjärjestelmään.

      • kokija

        Tuossa kun viittasin VT:n luomiskertomukseen niin tarkoitin syntiinlankeemuskertomusta. Tämä kertoo varsinaisesti ihmisrodun synnystä.

        Varsinainen VT:n luomiskertomus kertoo myös universumin synnystä ja päätyy tähän paikallisversumiin ja ihmiseen. Raamatusta löytyy siis kaikkiaan 3 luomisen liittyvää kertomusta.

        No, on määrittelykysymys, mitä tarkoitamme enkeleillä. Langennut enkeli on näkökulmastani täysin absurdi mahdotttomuus. Jotain paikallishaltijoita lienevät olleen nuo Raamatus langenneet örkit..?


      • kokija kirjoitti:

        Tuossa kun viittasin VT:n luomiskertomukseen niin tarkoitin syntiinlankeemuskertomusta. Tämä kertoo varsinaisesti ihmisrodun synnystä.

        Varsinainen VT:n luomiskertomus kertoo myös universumin synnystä ja päätyy tähän paikallisversumiin ja ihmiseen. Raamatusta löytyy siis kaikkiaan 3 luomisen liittyvää kertomusta.

        No, on määrittelykysymys, mitä tarkoitamme enkeleillä. Langennut enkeli on näkökulmastani täysin absurdi mahdotttomuus. Jotain paikallishaltijoita lienevät olleen nuo Raamatus langenneet örkit..?

        Eihän Luciferkään olisi langennut ellei Luoja olisi antanut hänelle vapaata tahtoa.


      • kokija
        MarkkuP kirjoitti:

        Eihän Luciferkään olisi langennut ellei Luoja olisi antanut hänelle vapaata tahtoa.

        Täällä nykyaikaista näkemystä enkelistä.

        http://gamma.nic.fi/~starseed/kulta-aika/2f337ax1/yhteytenne.html

        Enkelit eivät luo tietoisesti kuten ihmiset. Enkeleillä ei ole myöskään vapaata tahtoa, vaan toimivat Jumalan tahdon mukaan.


      • ......
        kokija kirjoitti:

        Täällä nykyaikaista näkemystä enkelistä.

        http://gamma.nic.fi/~starseed/kulta-aika/2f337ax1/yhteytenne.html

        Enkelit eivät luo tietoisesti kuten ihmiset. Enkeleillä ei ole myöskään vapaata tahtoa, vaan toimivat Jumalan tahdon mukaan.

        Kaikilla luoduilla on vapaa tahto kuten ihmisilläkin.
        Jumala antaa kaiken anteeksi, vaikka helluntailaiset eivät anna edes itselleen.


    • hyvänen aika

      jumalaa ja enkeleitä ei ole olemassa, ovat mielikuvitusolentoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1713
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1138
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      949
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      71
      907
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe