Mannisen D-vitsku potaskaa

tiedottaja1

BREAKING NEWS: Mannisen D-vitamiini potaskaa!

Manninen Nutraceuticalsin valmistuttama D-vitamiinivalmiste Mega D3 125mg, jonka D-vitamiinipitoisuudeksi ilmoitetaan 125mcg, ei sisällä YHTÄÄN D-vitamiinia. Tutkimuksen toisen nollatuloksen sai Force Sportsnutritionin valmiste, sekin 125mcg:n vahvuiseksi ilmoitettu.

Näin kertoo vastikään julkaistu Itä-Suomen yliopiston tutkimus jossa tutkittiin 23 eri d-vitamiinivalmistetta.

Lähteet:
http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/d_vitamiini
http://ohjelmat.yle.fi/files/ohjelmat/d-vitamiini.pdf

39

891

  Vastaukset

  • Millaisen firman kanssa Manninen oikein tekee bisnestä???? Jos kyse on virheellisestä erästä niin missä on eräkohtainen valvonta. Jos sellaista ei ole niin mikä helvetin autotallilabra kyseessä oikein on?

   Satavarmaa on, että isoista lääkefirmojen käyttämistä tehtaista ei yksikään erä lähde ulos ennenkuin testitulokset ovat sitä mitä asiakkaalle luvataan!

   • Tossa testissä oli myös lääkefirmojen tuotteey kusseet. Testien luotettavuus kyseenalaistettu useiden valmistajien toimesta


   • darramies kirjoitti:

    Tossa testissä oli myös lääkefirmojen tuotteey kusseet. Testien luotettavuus kyseenalaistettu useiden valmistajien toimesta

    Jeah darramies,
    pistäs joitain linkkejä,missä "uset valmistajat kyseenalaistavat testien luotettavuuden", kuluttajatkin luonnollisesti haluavat tieää.


   • Varmat päivät kirjoitti:

    Jeah darramies,
    pistäs joitain linkkejä,missä "uset valmistajat kyseenalaistavat testien luotettavuuden", kuluttajatkin luonnollisesti haluavat tieää.

    Mistä lähtien yks labratesti on kertonut totuutta mistään MIKROgrammatuotteesta.. Ootellaan varmistusta


   • darramies kirjoitti:

    Tossa testissä oli myös lääkefirmojen tuotteey kusseet. Testien luotettavuus kyseenalaistettu useiden valmistajien toimesta

    Höpön löpön. Orionin tuote oli isojen lääkefirmojen tuotteista huonoin, ja se sisälti 77% luvatusta määrästä. Noissa Sportsnutritionsin ja Mannisen tuotteissa ei ollut D-vitamiinia ollenkaan. xD


   • qwerukkkk kirjoitti:

    Mistä lähtien yks labratesti on kertonut totuutta mistään MIKROgrammatuotteesta.. Ootellaan varmistusta

    No miten niitä MIKROgrammatuotteita sitten voidaan tehdä?!?


   • g44g45g kirjoitti:

    Höpön löpön. Orionin tuote oli isojen lääkefirmojen tuotteista huonoin, ja se sisälti 77% luvatusta määrästä. Noissa Sportsnutritionsin ja Mannisen tuotteissa ei ollut D-vitamiinia ollenkaan. xD

    77% on melkein - 20% toleranssien sisällä jota pidetään vielä hyväksyttävänä tällaisissa valmisteissa.


  • Siinä vaiheessa kun purkissa lukee "Valmistettu EU:ssa" pitäisi hälytyskellojen ruveta jo soimaan! Ja aika ahnetta toimintaa täytyy olla jos jälleenmyy jonkun epämääräisen puljun valmistamia tabletteja ilman että testauttaa niitä ennen myymistä ulkopuolisella taholla. Ei se niin kallista ole.

   • Valmistettu EU:ssa kertoo ettei tuotteen alkuperää haluta kertoa, tämä taas viittaa Itä-Euroopan nyrkkipajoihin jossa tehdään halvalla mutta paskaa. Nykyään suurin osa herajauheista ja yleensä lisäravinnejauhoista ja tableteista tehdään näissä idän tehtaissa, halpaa on mutta yleensä epämääräistä kamaa. Myös suurin osa lääkeväärennöksistä tulee näistä Itä-Euroopan pajoista. Ja nythän selvisi että tämä ties millä myrkkykemikaalilla punaiseksi värjätty sianliha, jota myydään naudanlihana tulee myös Itä-Euroopan huijaripuljuista. Itse ostan lisäravinteet vain suurilta tehtailta ja merkeiltä, jotka tuottavat ne itse. Itä-Eurooppa ja Kiina eivät eroa toisistaan, niissä koitetaan kusettaa voittojen takia kaikessa mahdollisessa, tarkoittaa mahdollisimman halpoja raaka-aienita(huonoja), eikä rahoja tuhlata testaukseen ja laadunvalvontaan. Myös melamiinia ym. myrkkyjä saatetaan lisätä joukkoon voittojen maksimoimiseksi.
    Suosittelen proteiinien, mineraalien ja vitamiinien ottamista peruselintarvikkeista, joista yleensä näkee ovatko paskaa. Mieluiten vielä suomalaisia, jotta myrkkyjä ja käsittelyaineita ei ole käytetty ylenmäärin.


  • Kuka vittu syö vitamiineja purkista?

   • Miehet, nehän on sikoja, hieno nainen kaataa pillerit ensin lautaselle.


  • Herää vain kysymys että mitä kaikkea paskaa noi valmisteet voikaan sisältää ja toiseksikkin kuinkahan moni niistä on täyttä kusetusta, lisäravinne ja luontaistuotebisnes perustuu kieltämättä täysin liiotteluun tai turhiin lupauksiin. Markkinointi se vaan on niin mukavaa, mitäpä me kuluttajat sille voidaan muutaku olla ostamatta.

  • Mannisen vitskua myydään mm. sanomalla että "valmistettu Eurooppalaisessa lääketehtaassa".

   Tutkimuksessa parhaiten pärjänneiden firmojen joukossa todellakin on lääketehtaita (Oriola, Ratiopharm), joten näemmä eroja on lääketehtaissakin ;-)

   • Kummallista jos lääketahdas ei tekisi omavalvontaa jokaisesta valmistetusta erästä. Oikeilla lääketehtaille labratestien tekeminen ei ole mikään ongelma - ei teknisesti eikä rahallisesti. Nyt ei ole nähty mitään analyysitodistuksisia, sitävastoin valmistaja ja tilaajat puhuvat testien teettämisestä, jotta selviäisi mitä on myyty.


  • Mannisen sivuilla on nähtävissä (linkki alla) raaka-aineen valmistajan antamat tiedot käytetystä d-vitamiinista. En ole asiantuntija, mutta tämä kohta jäi mietityttämään:

   "application: fortification of food & beverages"

   Vapaasti suomennettuna: "soveltuvuus ruokiin ja juomiin lisääminen"

   Luulisi että tarjolla olisi myös lääkelaatua, "pharmaceutical grade" ?

   http://www.manninen.info/blog/wp-content/uploads/2012/10/D-raw-2.png

   • Elintarvike- ja lääkelaadulla voisi kuvitella olevan eroja hinnassa ja laadussa (epäpuhtaudet).


  • Ketjun luettuani ja asiaa muualtakin seuranneena, kaksi kysymystä Manniselle:

   1) Jos Mega D3:n todella valmistaa lääketehdas, miksi valmistajan omaa eräkohtaista laboratoriotodistusta ei ole tuotu julkisuuteen? Itseasiassa luulisi valmistuttajankin tuosta lapusta kopion haluavan tuotteen mukana...

   Vai onko sellainen labralappu olemassa, mutta sitä ei haluta tuoda julki d-vitamiinipitoisuuden takia.

   2) Miksi raaka-aineena käytetään elintarvikelaatuista d-vitamiinia (sen käsityksen sain SternVitamin-speksilapusta). Sen pääasiallinen käyttöhän on elintarvikkeissa, esim. maitotuotteissa, jossa sen määrä on vähäinen. Lääkelaatuinen d-vitamiini olisi parempi laatuista, vähemmän epäpuhtauksia, kun valmisteen on tarkoitus olla vahva.

   • "2) Miksi raaka-aineena käytetään elintarvikelaatuista d-vitamiinia (sen käsityksen sain SternVitamin-speksilapusta). Sen pääasiallinen käyttöhän on elintarvikkeissa, esim. maitotuotteissa, jossa sen määrä on vähäinen."

    Koska siten saadaan parempi kate kun ei käytetä parasta mahdollista raaka-ainetta, tämä on nykyisin hyvin yleinen käytäntö lisäravinnebisneksessä.


  • Jospa nyt kuiteskin odoteltaisiin että akretoitujen laboratorioiden testitulokset valmistuvat!

  • "Mannisen D-vitamiini potaskaa

   Voi voi. Se on huonompi homma, koska kyseinen vahvahko emäs aiheuttaa nautittuna polttavaa tunnetta kurkussa ja rinnassa. Reagoi voimakkaasti happojen kanssa, mikä selittänee polttavan tunteen rinnassa (jonka alla on suolahappoa sisältävä mahalaukku).

   • Heko.


  • "Manninen Nutraceuticals Oy käyttää ainoastaan johtavien eurooppalaisten raaka-ainevalmistajien materiaaleja. Käsillä olevan raaka-aineen valmistaa saksalainen SternVitamin, joka on osa maineikasta Stern-Wywiol konsernia. Raaka-aineen (SternVit D3 100) on osoitettu sisältävän oikean määrän kolekalsiferolia eli D3-vitamiinia. SternVit D3 100 täyttää kaikki European Pharmacopoeia (Ph. Eur.) ja United States Pharmacopeial (USP) vaatimukset. SternVit D3 100 ei ole puhdas kolekalsiferoli, vaan kyseessä on kasviöljypohjainen matriisi, joka sisältää kolekalsiferolia vähintään 100 000 IU/g. Raaka-ainetta on laitettu yhteen Mega D3 -tablettiin 50 milligrammaa, jolloin kolikalsiferolimääräksi saadaan 5 000 IU eli 125 mikrogrammaa per tabletti."

   http://www.manninen.info/blog/?p=867

   Luotan edelleen Mannisen tuotteisiin niin kuin aiemminkin.. Jari

   • Ihan periaatteellisista syistä tämän tyyliset testaukset tehdään siten, että täysin ulkopuolinen ja puolueeton taho hakee sattumanvaraisesti purkit sieltä sun täältä KAUPOISTA labraan. Nyt valmistajat/valmistuttajat lähettelee itse purkkeja tai vielä älyttömämpää imo, selittelee testatuilla rinnakkaistuotteilla...

    Järki mukaan nyt vaikka paniikki onkin.

    Ja itse uskon kyllä, että "nollapillerit" sisältävät mitä luvataa, mutta kyse on periaatteesta josta pitäisi pitää kiinni.


   • periaatteen mies kirjoitti:

    Ihan periaatteellisista syistä tämän tyyliset testaukset tehdään siten, että täysin ulkopuolinen ja puolueeton taho hakee sattumanvaraisesti purkit sieltä sun täältä KAUPOISTA labraan. Nyt valmistajat/valmistuttajat lähettelee itse purkkeja tai vielä älyttömämpää imo, selittelee testatuilla rinnakkaistuotteilla...

    Järki mukaan nyt vaikka paniikki onkin.

    Ja itse uskon kyllä, että "nollapillerit" sisältävät mitä luvataa, mutta kyse on periaatteesta josta pitäisi pitää kiinni.

    Tämä ruottalainen siis lähetti ne pyrkit ennen tätä koko sotkua


  • NEWS FLASH: Yliopiston D-vitamiinitutkimus potaskaa!

   Mannisen tuotteessa vitamiinit niinkuin pitääkin, samoin voi lukea useimpien muidenkin valmistajien/valmistuttajien sivuilta.

   • NEWS FLASH: Mannisen tuote oli siltikin paskaa!

    Uudelleen tutkitut näytteet olivat pääosin hyviä eli mittaustapa oli väärä, mutta Mega d3 125 oli edelleen tyhjää täynnä, eli yliopistotutkimuksen purkissa ei ollut lainkaan vitamiinia. Onnea!


   • Trollailija kirjoitti:

    NEWS FLASH: Mannisen tuote oli siltikin paskaa!

    Uudelleen tutkitut näytteet olivat pääosin hyviä eli mittaustapa oli väärä, mutta Mega d3 125 oli edelleen tyhjää täynnä, eli yliopistotutkimuksen purkissa ei ollut lainkaan vitamiinia. Onnea!

    Tuossa vielä linkki mistä voi vertailla ISY:n ja Eurofins-labran testituloksia. Suurimmaksi osaksi ei mitään dramaattisia eroja. Huomattavaa kuitenkin on, että kaksi valmistetta Eurofinsinkin mukaan sisälsi erittäin vähän d-vitamiinia

    http://www.uef.fi/c/document_library/get_file?uuid=ae41069c-fcaa-4be3-aa06-b3bacdbab127&groupId=10128&p_l_id=74798  • Vähän kyllä miettisin mistä vitamiinit hankin jatkossa. Vaikka ruoasta niin ei tarvi selitellä ja syytellä.

  • Järkeäkehiin vaan itelles. Kerropa mistä ruoasta aiot niin nohevana syödä edes päivittäisen D-vitamiinitarpeesi täyteen tai vaikkapa iäkkäille suositellun 20 mikrogrammaa/vrk? Ja sen jälkeen laske mikä määrä tuota ehdottamaasi ruokaa riittää täyttämään tuon määrän. Ja ennen kuin vastaat, niin mieti mistä tiedät jonkin tietyn ruoka-aineen sisältävän ilmoitetun määrän D-vitamiinia. Tuo kyseisen ruoan ilmoitettu D-vitamiini määrähän on myös määritetty jossakin laboratoriossa, joka on voinut tyriä tai tarkoituksenmukaisesti ilmoittaa määrän ylä-/alakanttiin omien tarkoitusperiensä suhteen.

   Lisäksi ruoan vitamiinipitoisuuksia ei vakioida mitenkään (paitsi tietyt D-vitaminoidut elintarvikkeet kuten maito ja jotkut levitteet, mutta tässä tapauksessahan on kyseessä taas ns. purkista lisätty D-vitamiini eli sitä ei logiikkasi mukaan tietenkään lasketa), vaan ilmoitetut arvot ovat aina keskiarvoja ja siten eri ruoka-annokset voivat sisältää hyvinkin erilaisia määriä tuota kyseistä D-vitamiinia. Tältä pohjalta, anna viisaana perusteltu esimerkki mistä ruoasta ja millä ruokamäärällä varmistat riittävän D-vitamiinin saantisi.

  • Tietääkö joku kuka oli se d-vitskun maahantuoja joka tuo lisäravinteiden lisäksi ydinpommeja?

   • manninen oulusta


  • Tehkää testi vtt: labrassa ja sitten pulinat pois . Itse en eurofinssin tuloksiin luota.

  • Jotkut Mannisen tuotteet olivat melkein yhtä huonolaatuisia kuin Fastin ja Leaderin tuotteet joten ei se Manninenkaan laatua aina myynyt.

  • Lisäravinteet on paskaa.
   Vain täysi idiootti käyttää niitä.

   • No ei varmaan ole.
    Onko väitteelle jotain faktaa. Vaikka joku uskottava tutkimus.
    Kyllähän ns. perusruoka on ihan täyttä paskaa ja vain täysi idiootti syö "perusruoka" ohjeen mukaan. Tai tietty jos haluaa nukkua huonosti, lihota keskivartalosta, olla kokoajan nuutunut ja väsynyt.


  • Suomalaiset syö energiarikasta ruoka, joka ei sisällä tarpeeksi vitamiineja, mineraaleja ja muita tärkeitä hivenaineita. Nämä ovat ihmiselle tärkeitä. Meille on annettu 30 vuoden terveystakuu, jonka jälkeen paikat alkaa rispaamaan elintavoista riippuen.

  • Onko sanasol parempaa kuin Mannine?
   Joku ämmä niitä myi mutta sanoin sille että en käytä ja käskin painua vittuun.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   196
   2847
  2. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   16
   1251
  3. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   40
   1225