Valkoisen peitteen kieli- haiseva

sarah

Minulla on ollut lapsesta asti valkoisia peitteitä kielessä. Nyt sain kommentitia että suuni haisee "rikille" ja tietysti pahalle jopa metrin päähän.

Harjaan hampaat kahdesti päivässä, käytän alkoholitonta suuvettä ja putsaan hampaan välit päivittäin.

Kielen takaosassa on paljon isoja ja pieniä patteja, ja kun sieltä yritän kielen putsaajalla puhdistaa niin melkein verta turskahtaa ja kieli on todella arka. Eikä peitteet lähde edes puhtaaksi.

Soitin terveyskeskukseen ja sieltä annettiin aika suuhygienistille ja joulukuulle (vasta) hammaslääkärille. Hoitaja kysyi on minulla proppuja suussa ja sanoi että voi johtua myös hammaskivestä- mutta minulla ei niitä kumpaakaan ole! Kielen putsauksen jälkeen kieleni on "karvainen" eli kielen pinnasta erottuu pinta ns.

Tiedän melkein 99% varmuudella että hygienistillä käynnistä ei ole tähän vaivaani mitään apua vaan tarvitaan kovempia aineita saamaan vaivani kuriin.

Ja suu kun on olen vähänkään saanut puhtaammaksi niin puolessa tunnissa kieli on aivan valkoinen taas.

Kiitos jos joku jaksoi lukea tämän.Olisin todella kiitollinen jos saisin lukea miten muiden kokemuksella tälläistä noloa vaivaa on hoidettu.

Mukavaa jatkoa kaikille:)

20

17007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • setamies12

      Muistaakseni tuo kielen valkoisuus johtuu jonkinlaisesta kehon immuniteetti-tason epätasapainosta, jonka vuoksi tietty suun bakteeri (jonkinlaiseksi sieni-infektioksi kutsuttava sellainen) aiheuttaa tuota.

      Tuo kielen valkoisuus voi tietenkin johtua niin monesta eri asiasta, että kyllä sitä kannattaa käydä näyttämässä lekurille. Sieltä saat oikean vastauksen ja apua ongelmaan :)

    • 14+11

      Sinulla on siis kielellä katetta. Joillakin kielen "karvat" ovat koholla/pitemmät, jolloin niihin tarttuu plakkia. Plakkia tulee bakteerien aineenvaihduntana hampaiden pinnoille, mikä puhdistetaan harjalla ja langalla. Kielen päältä se pitäisi puhdistaa kaapimella. Esim. kahvi, tupakka, voimakkat mausteet ja ruuat lisävät katetta kielellä.

      Nämä kielen "isot ja pienet patit" ovat kielen makunystyröitä.Jos kovin niitä kaavit/raavit niin varmana ärtyvät ja vuotavat verta.

      Jos suuhygienia on mielestäni ok, niin silloin miettisin ruokavaliota ja mahdollisia sairauksia ja lääkityksiä. Mm. psyykelääkkeet vähentävät syljen eritystä ja näin lisäävät suusairauksia.

    • asiantuntija.

      On todennäköisesti oire elohopeamyrkytyksestä, eli amalgaamisairaudesta. Ensi oireita ovat väsymys, ihottumat, haiseva hengitys, likinäköisyys, ja ujous. Nämä oireet kehittyvät vuosien mittaan, eivätkä iske päälle heti. Lopulta tulee pohjaton väsymys, masennus ja ahdistuneisuus.

      Vakavampi amalgaamimyrkytys aiheuttaa sisäisen palon, eli tuntuisi kuin elimistö olisi tulessa.

    • sarah.

      Syön nykyisin masennuslääkkeitä, jotka kuivattavat suuta.

      Mutta ihmeellisintä tässä hommassa on että kaikki tämä "vaiva" alkoi jo ala-asteikäisenä jolloin en todellakaan syönyt lääkkeitä, eli silloin jo kieli oli jo aivan valkoinen.

      Vaivaani en hammaslääkärille ole koskaan kertonut koska pesen aina ennen tutkimusta hampaat ja kielen- ja silloin peitettä ei ole niin paljon.

      Olisi pitänyt puuttua asiaan jo kauan aikaa sitten:(

    • 14+11

      Menee hieman asian vierestä tää viestiä, mutta ajattelin silti kirjoittaa jotain neuvoja, koska vaikutat olevan muuten motivoitunut huolehtimaan hampaista.

      Sun kannattaa kiinnittää enemmän huomiota myös ksyliton ja fluorin saantiin, jos kärsit suun kuivuudesta(hyvä hygienian lisäksi). Näin ehkäiset muita mahdollisia ongelmia eli esimerkiksi reikiintymistä. Syljen erityksen väheneminen esim. lääkityksen vuoksi mm. nostaa reikiintymis riskiä sekä aiheuttaa pahan hajuista hengitystä. Myös apteekissa myydään kuivan suun- tuotteita(geeli, suihke merkeiltä meridol, biotene)

    • alk.peräinen

      Ensi viikolla suuhygienisti.. katotaan mitän hän sanoo. Mulla on kyllä rauhaset aamuisin aina turvoksissa ja silloin tällöin (todella harvoin) löytyy yksi proppu suusta jonka saan kielelläni kaivettua ulos.

      Nyt olen yrittänyt pumpulipuikolla ja taskulampulla tarkastella löytyisikö niitä muualta suusta mutta tulos on nolla.

      Ostin apteeksista hammastahnaa joka ei vaahtoa ja lisää syljen eritystä. Peitteitä on vähän kaapimella saanut pois mutta tulevat takaisin alta aikayksikön.

      Ostin myös 100% karpalomehua jota olen juonut- ja sen jälkeen kaapinut kielen uudestaan mutta ei auta yhtään.

      suuni haisee mieheni mielestä hyvin rikkiselle.. tiedä häntä mikä suussani on vikana.

      Peitteet on tosiaankin on ollut lapsesta asti ja nyt haluan lääketieteestä vastauksia vaivoihini:(

      • myös valkokieli

        Kerro mitä hygienisti sanoi!


    • alk.p kirjoittaja

      Nyt on suuhygienistillä käyty. Kävi juuri niin kuin arvasinkin, en saanut mitään järkevää vastausta.

      Hän Putsasi vähän hammaskiveä ja kehui kuinka hyvin olen hoitanut hampaitani- harjaus ja hampaidenvälien lankaus, kaikki siellä hyvin, ei tulehduksia yms.

      Kysyin miksi minulla on niin karvainen kieli- vastaus oli että joillakin vain on.

      Saman vastauksen sain peitteisiin kielessä.

      Hajuun hän sanoi mielipiteekseen tupakan. En vain mitenkään voi uskoa että pelkkä tupakka saa suun haisemaan niin pahalle.

      Olen vain niin kateellinen niille joilla on kauniin punainen kieli:( ja vielä hyvälle tuoksuva.

      Hygienisti sanoi että hyvä että sinulla on kuitenkin aika hammaslääkärille ja jos jotakin selviäisi siellä. aika on tosin "vasta" joulukuun puolessa välissä.

      Nyt auta muu kuin odotella taas.

      • epätoivoinen

        Täällä nyt vähän nuoremman (14v.) mielipide: Mulla on kanssa ollut jo ala-asteen alusta lähtien kielessä iso valkoinen kerros. Sitä on sen verran, että kielen päälä ei näy yhtään punaista. Hengitys ei kyllä haise. Koitan sitä kieltä puhdistaa, mutta valkoinen töhnä tulee hetkessä takaisin. Kerrothan sitten kun lisätietoa tulee ;)


      • onnel linen
        epätoivoinen kirjoitti:

        Täällä nyt vähän nuoremman (14v.) mielipide: Mulla on kanssa ollut jo ala-asteen alusta lähtien kielessä iso valkoinen kerros. Sitä on sen verran, että kielen päälä ei näy yhtään punaista. Hengitys ei kyllä haise. Koitan sitä kieltä puhdistaa, mutta valkoinen töhnä tulee hetkessä takaisin. Kerrothan sitten kun lisätietoa tulee ;)

        Minullakin on tuo "karvainen" kieli ja vaikka joka päivä kaavin pois valkoisen katteen niin ...
        Muutama kk sitten sain antibioottikuurin muusta syystä. Ja ihme tapahtui. Kate hävisi yhtäkkiä ja on pysynytkin poissa. Kaapaisen kyllä kielen hammaspesun yhteydessä varmuuden vuoksi.
        Kyseessä oli siis jokin bakteeri, johon tuo kuuri sattumalta tehosi!


    • Syyt syvemmällä
      • PNG1

        Johtuu ilmeisesti jäkälästä, lähtee helposti antibioottikuurilla.


    • karvakurkku

      Itselläni myös samankaltainen karvakieli. Tällä hetkellä karvat irtoavat ja kurkussa on jo päivien ajan ollut tunne kuin olisin syönyt kissankarvoja. Karvojen irrotessa kielen pint aon suloisen punainen (jos noin voi sanoa) ja nätin tasainen. Kärsin tästä valkoisten karvojen kasvusta aika ajoittain, mutta mielestäni suht. harvoin. Silloin karvat kasvavat älyttömän pitkiksi.. muutaman millimetrin jopa. Kutittavat kitalakea, eikä lähde ennen "kuolemaansa" putsaamallakaan pois. Silloin myös nuo kielen nystyrät kasvavat kokoa, ikään kuin ylettääkseen karvojen yläpuolelle ja hankaavat ikävän kutittavasti kitalakeen. Yleensä antibioottikuuri vie kielestäni normaalin pinnan ja hengitys alkaa haisemaan raadolle. Myös maku on suussa mitä inhottavin. Näin kävi nyt viim eab-kuurissakin. Mutta kuurin jälkeen kieleeni kasvoi taas nämä karvat. Karvoja ei siis ollut ennen ab-kuuria. Jouduin syömään intiimivaivaan hiivalääkkeen ja jotain about viikko sen jälkeen alkoivat karvatkin kuolemaan. Voisiko olla siis kyseessä joku suuhun pesiytyvä sieni, joka hyödyntää ab:n tappamaa bakteeritonta elinympäristöä?

    • puhdassuu

      Kärsin myös itse jokunen vuosi sitten tuosta vaivasta, eli kielen päällä oli vaalea peitä ja hengitys haisi. Nykyisin kieli on terveen punainen, mitään peitteitä ei ole, eikä hengityksenkään pitäisi haista.

      En osaa tarkalleen sanoa miten ongelmat poistuivat, sillä hampaat olen aina harjannut vähintään kaksi kertaa päivässä. Todennäköisesti syy on joko hammaslangan käytössä, sillä ongelman jatkuttua pidempään aloin vasta säännöllisesti putsaamaan hampaiden välit langalla aamun ja illoin. Aloin myös samaan aikaan käyttämään erilaisia hengityksenraikastajia, mm. listerineä ja SB12. Nykyisin käytän vain SB12:ta, sillä listerine on turhan tiukkaa tavaraa, ja etenkin kun SB12 on pitänyt ongelmat poissa (vaikuttaa tosin eri tavalla kuin listerine).

    • Hehiek

      Mullakin haisi hengitys enkä edes itse tiennyt siitä pariin vuoteen. Nyt jälkeenpäin tuntuu kamalalta, kun meni mahikset suhteisiin jne kun kukaan ei kertonut..

      No se tietysti johtui tästä kielen paskaisuudesta. Kieleni oli aina välillä valkoinen ja välillä keltainen riippuen siitä mitä söin. No asia hoitui sillä, että kielenskrapaajalla puhdistin kielen aamuin ja illoin. Nyt kieli on terveen punainen.

      • Suomen Jussi

        Peskää hampaat, harjatkaa kieli ja hierokaa sitruunaa reippaasti kieleen. Jätä sitruuna siivu vessaan ja hierase sitä vessassa käydessä kieleesi. Mulla väheni kate alle vuorokaudessa.


      • Suomen Jussi kirjoitti:

        Peskää hampaat, harjatkaa kieli ja hierokaa sitruunaa reippaasti kieleen. Jätä sitruuna siivu vessaan ja hierase sitä vessassa käydessä kieleesi. Mulla väheni kate alle vuorokaudessa.

        Pati tippaa Oregano oljya tai Australian teepuu oljya hammastahnan paalle pari kertaa paivassa. Ne on antibiottisia oljyja jotka hoitavat, myor harjaa kieli silla varovasti. Se voi vahan polttaa ei kuitenkaan ole vaarallista.


    • tolkunmukero

      lääkärit ei tajuu tuostakaan mitään itellä sama homma, kyllä rahat naplaavat jonkun mielettömän kuurin syöttäät eikä vaiva lähe mihinkään, kaikki lekurit tässä asiassa valelekureita hyvää joulua vaan ja lääkärit kouluun moi

    • toimiimulla

      Pahaa hajua aiheuttaa mm. kuiva suu!

      Kuivaa suuta aiheuttaa:

      jotkut lääkkeet (lue haittavaikutukset lääkkeesi pakkauksesta)
      jotkut sairaudet
      kahvi
      tee
      colajuomat
      sokerit
      sokerijuomat
      tupakka
      jano
      alkoholi

      Lisäksi pahaa hajua aiheuttaa:

      nestemäiset maitotuotteet (aiheuttavat valkoista katetta kielen pinnalle ja kielen takaosaan, joka alkaa haisemaan pahalle)
      tupakka
      I-tyypin diabetes
      närästys (tähän auttaa ruokavalio)
      proput nielurisoissa


      JUO VETTÄ (aikuinen ei tarvitse maitoa, vaan imeväinen ja vasikka)

      Huuhtele suusi vedellä ruuan jälkeen. Voit myös purskuttaa ruokasoodalla (marketin maustehyllystä halvalla ja 1tl soodaa ja purskuttele pari minuuttia, jonka jälkeen huuhtelet vedellä suun) tai kookosöljyllä (marketin öljyhyllystä).


      Suun normaali hoito:

      Osta vaahtoamatonta hammastahnaa hyvin varustetusta marketista, apteekista, luontaistuotekaupoista tai ekokaupoista (mm. ruohonjuuri).
      ÄLÄ KÄYTÄ suuvettä
      Hampaat pestään ja hammasvälit puhdistetaan päivittäin ja käydään vuosittain suuhygienistillä ja ehkä jopa hammaslääkärissä, jos on reikiintyvää hammassorttia.
      Kieli puhdistetaan katteesta kielenkaapimella (myydään marketeissa parilla eurolla) ja harjaamalla hammasharjalla kieli hammaspesun yhteydessä.


      Muita syitä:
      Ruokavalio? Syöt liian harvoin, jolloin elimistösi menee ns. ketoositilaan ja ketoaineet aiheuttavat pahanhajuista hengitystä.
      Nielurisat, joissa saattaa muhia krooninen tulehdus tai sitten niissä voi olla pahanhajuisia proppuja

      Jos vika on nielussa, niin korva-, nenä- kurkkulääkäri on oikea lekuri. Yleislääkärillä voi ensin käydä näyttämässä nieluaan, joka tarvittaessa laittaa lähetteen erikoislääkärille.

      Halpa ja hyvä konsti puhdistaa suu ja parantaa jopa hiivan, on laittaa 1tl ruokasoodaa suuhun ja purskutella sitä pari minuuttia. Sylje pois ja huuhdo vedellä. Kielesi on täysin puhdas.
      Toinen hyvä aine on kookosöljy (kylmäpuristettu luomu kookosöljy), kaupan öljyhyllystä.
      Kolmas keino n merisuolavesi (puhdistamaton merisuola).

    • Anonyymi

      Suokadoodaa hammasharjaan, ja kieltä harjaamaan. Mulla lapsesta saakka ollu valkoinen kieli ja vasta tämä auttoi puhdistamaan hengityksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      337
      3357
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2063
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1652
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1487
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1356
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1101
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1091
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      85
      1064
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      149
      925
    Aihe