Anssi Manninen TV:ssä (to 1.11.)

-KPO-

A-studio: Talk

TV1 to 1.11. klo 21.05

Sekaisin D-vitamiinista

Kohu D-vitamiinivalmisteiden ympärillä kiihtyy. Kaikki sai alkunsa, kun Ylen Akuutti-ohjelma esitteli viime viikolla Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen, jonka mukaan osa D-vitamiinivalmisteista sisältää selkeästi vähemmän D-vitamiinia - tai ei lainkaan - kuin pakkauksessa ilmoitetaan. Kuluttajat raivostuivat, ja vitamiinivalmistajat ovat saaneet jopa tappouhkauksia. Apteekkariliitto reagoi nopeasti yliopiston väitteisiin ja veti D-vitamiinivalmisteita pois myynnistä.

Nyt vitamiinivalmistajat ovat toimittaneet liitolle selvityksiä tuotteistansa ja osa D-vitamiinivalmisteista on vapautunut Apteekkariliiton pannasta takaisin myyntiin.

Vitamiinivalmistajat vannovat tuotteidensa aitoutta ja yliopiston tutkijat vakuuttavat tehneensä tieteellisen tutkimuksen, jonka tulosten takana he seisovat. Kenen sanaan D-vitamiinia ostava suomalainen voi luottaa?

Vieraana:

Itä-Suomen yliopiston biokemisti Tarja Nurmi vakuuttaa, että heidän D-vitamiinitutkimuksensa on tieteellinen tutkimus. "Totta kai valmistajilla on väitteitä, ettei meidän tutkimuksemme ole validi, koska on kyse heidän bisneksestään", sanoo Nurmi. Hän kuitenkin toteaa, että he tekevät vielä lisää testejä.

Nutraceuticalsin toimitusjohtaja Anssi Manninen sanoo, että D-vitamiiniarvoa on vaikea laskea. "Tarja Nurmi on tottunut erottamaan sen verestä tai virtsasta, mutta on ihan eri asia tutkia tabletin D-vitamiinipitoisuuksia", painottaa Manninen. Hän toivoo omankin oikeusturvansa kannalta, että asia selvitetään.

Apteekkariliiton varapuheenjohtaja Risto Kanerva painottaa, että apteekissa myytäviin tuotteisiin pitää voida luottaa. "Tämän takia Apteekkariliitto otti asiassa tiukan kannan ja veti yliopiston listalla olleet vitamiinit pois myynnistä", kertoo Kanerva.

Vitabalanssin laboratoriopäällikkö Pasi Tapanainen moittii Apteekkariliittoa hätäilystä. "Olisivat odottaneet testien valmistumiseen asti, tämmöinen hätäily ei anna hyvää kuvaa alasta. Lääketeollisuudella on eri tutkimusmenetelmät kuin biotieteissä, Tarja Nurmi meni nyt biotieteiden puolelle", moittii Tapainen.

http://atuubi.yle.fi/ohjelmat/a_studio_talk

1

210

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • -OPI-

   Sekaisin D-vitamiinista. Vieraina: Tarja Nurmi Itä-Suomen yliopistolta, Risto Kanerva Apteekkariliitosta, toimitusjohtaja Anssi Manninen sekä laboratoriojohtaja Pasi Tapanainen.

   http://areena.yle.fi/tv/1688604

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   155
   4308
  2. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   270
   2821
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2349
  4. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   16
   1940
  5. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   49
   1205
  6. Hyvä on nainen myönnän

   Pilkkasin sinua muutaman kerran koska tahdoin että lähdet pois mielestäni mutta oikeasti tahdon sinua koko ajan ja tahtoisin riisua tuon roikkuvan pai
   Ikävä
   45
   1135
  7. Vastaa mies rehellisesti

   Kohdataanko me enää koskaan?
   Ikävä
   111
   1104
  8. Karvoitus naisella

   Pitääkö jo ennen treffejä kertoa miehelle,että olen karvainen pimmsasta ja kainaloista. Osallehan tälläinen on ällöttävää ja mua taas sattuu kun mies
   Sinkut
   148
   1000
  9. Sun elämäsi rakkaus

   viettää nimipäiväänsä milloin?
   Ikävä
   31
   879
  10. Jos kaivattusi

   Makaisi alastomana edessäsi, niin mitä tekisit?
   Ikävä
   64
   831
  Aihe