Ettei totuus unohtuisi,

pölkkypäät !

Maataloustuet saivat meillä alkunsa sodanjälkeisinä säännöstelyn vuosikymmeninä siitä, että erityisesti vasemmistolaiset eivät halunneet nostaa maatalouden tuottajahintoja vuosittain tarkistettavan lakisääteisen maataloustulon edellyttämälle tasolle, kun tiesivät korotusten menevän sellaisinaan kuluttajahintoihin. Alettiin maksaa osaa viljelijöiden tulosta valtion varoista tukiaisina. Tukiaiset ovat levinneet maailmanlaajuiseksi järjestelmäksi. Niitä on perusteltu tuolla kuluttajahintojen subventoinnilla, tietyn omavaraisuuden säilyttämisellä, työllisyyden hoidolla perustuotannossa ja elintarviketeollisuudessa, maisemanhoidolla, jopa maan asuttuna pitämisellä ja viime aikoina on tullut kuvaan puhtaan kotimaisen ruuan arvostus.

31

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---

      ---

      • ---

        ---


      • ---
        --- kirjoitti:

        ---

        ---


      • ---

        ---


      • ---

        ---


      • ---

        ---


      • ---
        --- kirjoitti:

        ---

        ---


      • ---
        --- kirjoitti:

        ---

        ---


    • ---

      ---

    • Mitä mitä mitä???

      "Alettiin maksaa osaa viljelijöiden tulosta valtion varoista tukiaisina."

      Täällähän on useasti väitetty ja muka totuutena esitetty että ennen EUta ei maksettu maataloustukia? Mites se nyt sitten näin???

    • ---

      ---

    • ---

      ---

    • TOSI ON

      Aloittaja on täysin oikeassa tuossa.Ennen Eu aikaa tuet meni vain vain eritavalla.Tuettiin elintarvike-kuljetuksia,tukkukauppoja ja kauppiaita lisäksi maksettiin tuonti ja vienti tukia.Oli myöskin tuonnin ja viennin rajoitukset.Lisäksi alle 12ha tiloillo maksettiin pinta-ala lisää ja nämä kaikki tuet maksoi veronmaksajat kokonaisuudessaan.Nykyisin sentään osa tulee muualta ja tuohon aikaan valtion maksamat tuet oli paljon korkeammat mitä nykyinen kansallinen osuus.Kumpi sitten on parempi tämä nykyinen vai paluu vanhaan.

      • Ei ennen

        EU:n jäsenyyttä maksettu mitään maataloutukia, maataloustuet tuli jäsenyyden kylkiäisenä ja viljelijät ei tuista hyötynyt senttiäkään, päin vastoin palkkaa alennettiuin, totuudessa olisi hyvä pysyä !


    • Toinen takaa

      Ennen EU aikaa tuet oli syöntipalkkioita. Esimerkiksi maitolitra kaupassa maksoi lähimain saman kuin meijeri maksoi litrasta viljeliälle. Kuljetukset, meijeristit, tölkit, taas kuljetukset ja kaupan kulut maksoi valtio. Eli mitä enemmän käytti switä enemmän sai tukea. Sama se on nykyäänkin. Hiivojen eritteiden runtelemilla aivoilla sitä vaan on mahdoton ymmärtää!

      • Tarkasti sanoen

        elintarviketeollisuudelle maksettiin "hinnanerokorvausta" joka meni käytännössä suoraan SAK:n jäsenten palkkoihin, bonuksena kuluttajille edullista ruokaa, tämä sitten propakandamylly jauhoi maataloustueksi joka maksettiin viljelijöille.


    • Vanhat touudet eivät enää päde, eivät ole
      tätä päivää.

      Päivän faktat ovat:

      1) suomalaista alkutuotantoa tarvitaan suomalaisten
      ruokaan vain 1.500 M€ arvosta
      2) sen osuus ruuan kokonaishinnasta on vain n. 10 %
      3) maataloustukiaiset, viljelijäin eläkekorvaukset ja
      lomailurahat tekevät 3.000 M€ loven veronmaksajien pussiin
      4) Suomi on osa EU:ta, jossa ruuan hinta määrittyy markkinalähtöisesti

      Näiden faktojen perusteella voimme vetää huoleti johtopäätöksen,
      että megalomaanisten tukien lakkauttaminen ei vaikuta
      suomalaisten ruokalaskuun yhtään mitään, mutta veroja
      tarvitsee kerätä 3.000 M€ vähemmän kuin nyt.

      Kansankunnan SUORA ETU on siis 3.000 M€. Se on hyvä.

      Mahdollisesti ulkoa tuonnin volyymin kasvaessa,
      myös kilpailu elintarvikeketjussa lisääntyy, jolloin
      ruuan hinta entisestäänkin vain halpenee ja
      halpenee. Sekin on hyvä.

      • Paljonko se

        ruoka sitten halpenisi ?

        "Lopettamalla kansallisen tuen, saamme 1,1 mijardin säästön vuosittain, mutta samalla menetämme n 1 EU:lat jotka saamme oman maatalouden ansiosta, säästö siis kutistuu 0,1 miljardiksi JA RUOKA EI HALPENE SENTTIÄKÄÄN ja se on ostettava vientituloilla joten köyhdymme n 1 miljardia JOKA VUOSI, minusta Jopan logiikassa ei ole päätä eikä häntää !"


    • Ruoka ei välttämättä halpenisi, mutta verorasitus
      kevenisi 3.000 ME:lla. Se on kohtalaisen
      suuri helpotus veronmaksajalle.

      Suomalaisenkin alkutuotannon hinta muodostuu
      markkinoiden perusteella, joten tukien
      pois jäännillä ei ole mitään vaikutusta.

      Elintarvikkeiden tuonnin kiihtyminen sen sijaan¨
      vaikuttaisi kilpailun lisääntymiseen ja sitä
      kautta kuluttajahintojen laskuun mitä
      todennäköisemmin, koska volyymin lisäys välttämättä
      tuo mukanaan ulkoa myös uusia toimijoita
      elintarvikeketjuun, ja K:n ja S:n oligopoli
      murtuu. Kuluttajahinnat laskevat.

      • Aha, millä

        rahalla elintarvkkeiden tuonti maksettaisiin ja paljonko syntyvän työttömyyden hoito maksaisi ja paljonko valtiolta jäisi saamatta verotuloja kun oma maatalous ja elitarviketeollisuus loppuisi ?


      • päinvastoin

        Suomalaiset maataloustuotteet ovat euroopan puhtaimpia ja halvimpia.

        Ne tosin kannattaa jalostaa elintarvikkeiksi halvemman palkkatason maissa ja niinhän jo tehdäänkin.


      • .,.,.,.,.,.,

        Tukien poisjäänti vaikuttaisi mekalomaanisesti veroa maksavien elintarviketyöläisten vähenemiseen.


      • jassoo...

        Aivan, suuret ulkomaiset kauppaketjut omine tuotemerkkeineen tulisivat markkinoille, syrjäyttäen kotimaisen elintarviketeollisuuden tuotteita. Tuskinpa joku Carrefour tai Aldi tai vastaavat mitään Suomesta ostaisi kun niillä on omat tuotemerkit ja hankintakanavat. Suomalaisten veronmaksajien ei tarvitsisi enää maksaa kansallista tukea, mutta kuitenkin edelleen verorahoista kerättäisiin EU:n maataloustukea joka silloin menisi enenevässä määrin muiden EU-maiden tuottajille ja Suomesta tulisi entistä suurempi nettomaksaja. Tuonti siis kasvaisi kovasti, vienti supistuisi, kauppataseen vaje suurenisi. Millä ihmeellä kaikki tuo lisätuonti maksettaisiin, kun samaan aikaan vientikin supistuisi?


      • jahas,

        "Lidlin valikoima ei ollut Suomessa aluksi kovin laaja ja kotimaisten elintarvikkeiden suhteellinen osuus oli alussa pieni.
        Myöhemmin Lidlin tuotevalikoima on täydentynyt suomalaisilla elintarvikkeilla ja myyntiin on tullut myös reilunkaupan tuotteita".
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lidl

        Lidl on kuitenkin koko ajan lisännyt tuomalaisen ruoan osuutta, miksiköhän?


    • Toinen takaa

      Jopa nyt on Hartwall myynnissä. Näytäppä miten kaljabisnestä pyöritetään. Vaikuttaa että Sinulla olisi kompetenssia tällekkin alalle. Arska vois kompata.

    • jahas,

      Kun jopa on kirjoitellut että maataloustuotannon loppumisella ei olisi mitään vaikutusta suomen enitarviketuotannossa työskentelevien työllisyyteen, raaka-aine avain tuotaisiin ulkoa.

      Nyt hän kirjoittaa: "Elintarvikkeiden tuonnin kiihtyminen sen sijaa ¨ vaikuttaisi kilpailun lisääntymiseen ja sitä kautta kuluttajahintojen laskuun mitä
      todennäköisemmin, koska volyymin lisäys välttämättä tuo mukanaan ulkoa myös uusia toimijoita elintarvikeketjuun, ja K:n ja S:n oligopolimurtuu. Kuluttajahinnat laskevat".

      Kun S ja K kaupoilla ei ole omaa elintarviketuotantoa vaan he ostavat kaikki pääosin suomalaisilta elintarviketeollisuudelta, miten perustelet elintarvikkeiden hintojen laskun ja elintarviketeollisuuden työpaikkojen säilymisen.

      Entä yleensä sen että alkutuotannon tuonnin lisääntymien laskee hintoja.

      "Kaikista eniten hinnankasvua on tapahtunut lihatuotteissa, jonka hinta on noussut keskimäärin 7,8 prosenttia tänä vuonna.
      PTT:n mukaan sianlihan tuottajahinta on tätä vuonna noussut jopa 11 prosentilla. Erityisesti hinnannousua selittää pienentynyt tuotanto. Kotimaassa ei riitä enää sianlihantuotanto kysyntään, jolloin lihaa joudutaan tuomaan muualta. PTT:n mukaan tuotantoa tuskin saadaan nostettua vastaamaan kysyntää vuoteen 2013 loppuun mennessä".
      http://www.talousviesti.fi/talousuutiset/elintarvikkeiden-hinnat-jatkavat-nousua/

      "Oman tuotannon ansiosta sokerin hinta on pysynyt Suomessa kohtuullisena. Toisin kuin Suomessa, Virossa ei ole omaa sokerintuotantoa. Sokeripula ja korkea sokerin hinta on jo tuntunut virolaisten kuluttajien kukkaroissa. Esimerkiksi paljon sokeria sisältävän jäätelön hinta oli kesällä kaksinkertainen Suomen hintoihin verrattuna".
      http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/268394/Sokerintuotanto Suomessa jalleen uhattuna

      • Kappasvain.

        Autojen tuonti esimerkiksi voi lisääntyä mutta 5.5 miljoonaan ihmisen energian tarve ei lisäänny. Jos tarkoitit volyymin lisäyksellä sitä että elintarvikkeita myytäisiin enemmän kuin ennen.
        Jos taas tarkoitit että ulkomailta tuotaisiin enemmän ruokaa, ja kotimaan osuus pienenisi, niin mitä merkitystä sillä olisi ulkolaisenten elintarvikekauppojen tulolle suomeen.
        Ei kauppoja nytkään kielletä ostamasta ulkoa mutta Lidlkin on lisännyt kotimaisten elintarvikkeiden myynnin osuutta.
        Ulkomaan elintarviketuonti taas lisäisi myös elintarvikealan työttömyyttä.
        Olet aiemmin väittänyt, kuten edellinenkin kirjoittaja kirjoitti että tuonnin lisääntymisellä ei olisi vaikutusta työllisyyteen.
        Minusta sinun kirjoituksesi ovat melko ristiriitaisia ja epäloogisia.


      • VISTAAA,
        Kappasvain. kirjoitti:

        Autojen tuonti esimerkiksi voi lisääntyä mutta 5.5 miljoonaan ihmisen energian tarve ei lisäänny. Jos tarkoitit volyymin lisäyksellä sitä että elintarvikkeita myytäisiin enemmän kuin ennen.
        Jos taas tarkoitit että ulkomailta tuotaisiin enemmän ruokaa, ja kotimaan osuus pienenisi, niin mitä merkitystä sillä olisi ulkolaisenten elintarvikekauppojen tulolle suomeen.
        Ei kauppoja nytkään kielletä ostamasta ulkoa mutta Lidlkin on lisännyt kotimaisten elintarvikkeiden myynnin osuutta.
        Ulkomaan elintarviketuonti taas lisäisi myös elintarvikealan työttömyyttä.
        Olet aiemmin väittänyt, kuten edellinenkin kirjoittaja kirjoitti että tuonnin lisääntymisellä ei olisi vaikutusta työllisyyteen.
        Minusta sinun kirjoituksesi ovat melko ristiriitaisia ja epäloogisia.

        MINISTERITASON MUKAAN MAAJUSSEILLE MAKSELLAAN VUODES TUKEE 6 MILJARDII € ETTÄ SEMMONEN PUMMI SE ON TÖRKEE ILJETTÄVÄ LOINEN,,,


      • vinotintoaarskalle
        VISTAAA, kirjoitti:

        MINISTERITASON MUKAAN MAAJUSSEILLE MAKSELLAAN VUODES TUKEE 6 MILJARDII € ETTÄ SEMMONEN PUMMI SE ON TÖRKEE ILJETTÄVÄ LOINEN,,,

        Missäs vaiheessa arskasta on ministeri tullut?Taijat olla kiljualan ministeri,joko taas on kiljut ja keppanat loppu.Näkkyy olevan taas niin kova viinamatosen puute,kun netissä riehut.Mee vaikka espanjaan siellä ei purkki punaviiniä maksa ku 50senttiä ja rosenttia on 12,kyllä se huonosti käyneen kiljun voittaa.


      • siellähän se
        vinotintoaarskalle kirjoitti:

        Missäs vaiheessa arskasta on ministeri tullut?Taijat olla kiljualan ministeri,joko taas on kiljut ja keppanat loppu.Näkkyy olevan taas niin kova viinamatosen puute,kun netissä riehut.Mee vaikka espanjaan siellä ei purkki punaviiniä maksa ku 50senttiä ja rosenttia on 12,kyllä se huonosti käyneen kiljun voittaa.

        perunakeisari kavereineen talven viettää nenä punasena...


      • Kyllä Kyllä
        siellähän se kirjoitti:

        perunakeisari kavereineen talven viettää nenä punasena...

        ja tukijussit roikkuu netissä ku ei oo aurauksia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      29
      2874
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      104
      1530
    3. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      85
      1391
    4. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      87
      1153
    5. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      376
      1128
    6. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      103
      1011
    7. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1010
    8. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      79
      962
    9. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      956
    10. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      178
      950
    Aihe