KOLESTEROLILÄÄKE STATIINI AIHEUTTAA NIVEL- JA LIHASKIPUJA

10 vuoden käytön jällkeen apteekissa kysyivät, onko lääke aiheuttanut nivel- ja lihaskipuja? Ja silloin vasta ymmärsin mistä vuoden jatkuneet ikävät kivut johtuivat. Lopetin heti statiinin käytön.
Ensimmäisenä päivänä ilman statiinia käsien jänne- ja nivvelkivut katosivat. Vihdoinkin unettomien kuukausien jälkeen sain nukkua normaalit yöunet. Myös sormien nivelrikkojen tulehduskivut hävisit vaikka toki pulleana edelleen.
Lääkärillä olin aiemmin käynyt eivätkä löytäneet tutkimuksissa mitään syytä kipuihini.
Kannattaa kokeilla ellei statiinin käyttö ole ehdottoman elintärkeää.

39

28672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ravinnolla terveyt

      Kolesterolilääkkeiden on todettu aiheuttavan runsaasti haittavailutuksia, etenkin vanhuksille. Haitat kohdistuvat erityisesti lihaskudokseen. Esimerkiksi statiinit vaurioittavat lihaskudoksen voimalaitoksia, mitokondrioita, mikä johtaa lihaskudoksen kalsiumpitoisuuden lisääntymiseen.

      Tällöin luurankolihas, sydänlihas ja valtimon seinämät kalkkeutuvat ja samalla syntyy lihaskudoksen insuliiniresistenssi. Se puolestaan lisää II-tyypin diabeteksen riskiä.

      Valtimon mitokondrioiden vaurioituminen ja valtimon kalsiumin lisääntyminen on hyvin tuhoisaa. Mitä enemmän valtimon kalsium lisääntyy, sitä nopeammin sepelvaltimotauti etenee.


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

      • jhrthjhbbtv

        Totta. Minullekin lääkäri heitti vain lonkalta 80 mg/pv. Jalat kangistuivat. Kävelin kuin ankka.

        Meikussa elvytetty ja pallolaajennettu tuttava ihmetteli hoitaneelle lääkärille, että mitä hyötyä kolest.lääkkeistä on kun suonet kuitenkin menee tukkoon. Lääkärin vastaus oli, että ei sitä kukaan tiedä millainen tilanne olisi, jos niitä ei olisi syönyt.


        Vastuu on kuulijalla.


      • Anonyymi

        Paras kolesterolilääke - https://nplink.net/1pghlo67
        Ei mitään haittavaikutuksia, kokesteroliarvot vaan nykyisin erittäin hyvät, niin HDL, LDL, kokonaisKOL kuin triglytkin,


    • kolestolipommi

      Kolestrolilääkkeet ovat tehty vain rahastus tarkoituksella. Googleta suuri kolestroli huijaus, niin näet kuinka lääketeollisuus rahastaa ja keksii ihmisille kaikenlaisia "sairauksia". Muitakin sivuvaikutuksia kolestroli lääkkeillä on, kuten aiheuttaa impotenssia, hiustenlähtöä, erilaisia luukipuja ja lihasten surkastumista.
      Hyödystä voi olla montaa mieltä, mutta tosiasia on, että 90 % sydänkohtauksen saaneilla on matala kolestroli, korkea kolestroli siis suojaa sydäreiltä.

      • ettäpä näin

        Minä laitan tähän ihan tämän. Mieheni sai sydänkohtauksen ja kolesteroli siis kokonais kol. oli 3.9. eikä ikänään ollut syönyt mitään lääkkeitä, joskus särkylääkkeen selän vuoksi arvot oli kohtauksen tullessa: HDL 1.29, LDL 2.3, TRIGY 0.73. Tupakka ei ole polttanut 36 vuoteen, eli ilman mitään lääkkeitäkin tulee kohtaus ja näillä arvoilla se on mahdollista, ruoka on ollut normaalia kotiruokaa tosin kalaa aika paljon koska verkot on järvessä kesät ja talvet. Mielestäni ei ole mässäilty ja miehellä ei ole yhtään ylipainoa.

        Nyt todella annettiin kolesterolilääkkeet, primaspanit, verenpaineeseen, plavixia promus-lääkestenttiin, Loppuikä lääkkeillä vuosi plavixia 12kk stenttiin. Ja vielä ehdottomasti pitää lääkkeet ottaa, monesti tämä sanottiin yliop.sair. sydänos. jonne joutui tehon kautta, ensin suoraan kotoa pallolaajennukseen. Että tiedä sitten mitä ne kolesterolilääkkeet loppupeleissä on, auttaako vai ei, siis etukäteen tai takakäteen, jää arvoitukseksi.


    • kolestolipommi
    • tietoa1

      Statiinilääkityksen uusia riskejä
      Päivitetty 31.10.2008
      Yhdysvaltain lääkärilehdessä (JAMAssa) julkaistun ja Euroopan kardiologikongressissa esitetyn tutkimuksen valossa sydäninfarktin jälkeinen statiinihoito saattaa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos statiineja kuitenkin käytetään, suosittelen suojaksi karnosiinia, ubikinonia, magnesiumia ja etyyli-EPAa.

      Lääkelaitoksen haittavaikutusrekisteriin on tehty ilmoituksia statiinien haitoista: Vuonna 2004 Crestorista tuli 38 ilmoitusta, joista noin puolet koski lihaskipuja ja lihasvaurioita osoittavia entsyymimuutoksia. Muita haittoja olivat maksavauriot. Fluvastatiinista tuli 9 ilmoitusta, joista 6 maksavaurioita. Lipitorista 18 ilmoitusta, joista 4 haimatulehduksia. Simvastatiinista tuli 15 ilmoitusta maksavaurioista ja lihaskivuista. Simvastatiini on aiheuttanut Suomessa ainakin 4 sydänlihasrappeumaa (rabdomyolyysiä). Yksi tapaus on ilmoitettu myös Lipitorin ja flukonatsolin yhteiskäyttäjällä. Nämä tapaukset ovat vain jäävuoren huippu, sillä potilaat ja lääkärit eivät aina osaa yhdistä oireita lääkkeisiin.
      Amerikkalainen tutkimus

      Statiinien vaikuttavuutta ja turvallisuutta tutkittiin Texasin yliopistossa 4 500 potilaalla, joilla oli joko sepelvaltimotauti tai heillä oli ollut sydäninfarkti. Puolet potilaista sai päivittäin 40 mg simvastatiinia ja annos nostettiin kuukauden kuluttua 80 mg:aan. Toinen puoli potilaista sai vastaavaa plaseboa neljä kuukautta ja jatkoivat sitten simvastatiinilla 20 mg/vrk (1).

      Vaikka suuri statiiniannos alensi tehokkasti kolesterolia, se ei vähentänytkään sydänkohtauksia, kuten oli odotettu. Sitä vastoin se aiheutti komplikaatioita. Yhdeksän potilasta (0.4 %) suurta ja yksi pientä simvastatiniannosta saanuta potilasta sai sydänlihasvaurion (kardiomyopatian). Muissakin viimeaikaisissa tutkimuksissa on ilmennyt yllättäviä sivuvaikutuksia, muun muassa veren välttämättömien rasvahappojen suhteiden epäedullisia muutoksia (2).

      JAMAn pääkirjoituksen laatija, kardiologi Steven E. Nissen toteaa, että sivuvaikutuksista pitää ottaa opiksi. On pidettävä mielessä, että 80 mg:n päiväannos voi olla joillekin potilaille myrkyllinen. Myös USA:n lääkelaitos FDA on varoittanut lääkäreitä statiinien suurista annoksista.

      Eräät tutkijat ovat ehdottaneet statiinilääkitystä kaikille tyypin 2 diabeetikoille. Tuore tutkimus tyrmää tällaiset puheet toteamalla, ettei statiineista ole vastaava hyötyä (3). Suomalaistutkimus puolestaan osoitti, että simvastatiini nostaa veren insuliinipitoisuutta ja alentaa beetakaroteenia ja ubikinonia. Samat tutkijat totesivat, että kalaöljy tehostaa simvastatiinin kolesterolia alentavaa vaikutusta ja ehkäisee sen sivuvaikutuksia (4).

      • että näin

        No voi jestas, nyt pitää kyllä alkaa miettimään koko simvastatiinia, miehelle annettiin 40 mg ja kuitenkaan lähtökol. oli noin alhainen.
        Luen artikkelit ja suunnittelen mitä tehdä? Omegat ja D-vitamiinit on D-on tilattu I-herbistä 5.000 IU, Omegat ostin täältä.
        Kauheaa olisi kardiomyapatia, vielä sekin riesa vaihtoehtona.
        Kiitos tiedoistanne, otan asiat puheeksi myös lasten kanssa, mies on ollut koko ikänsä hyvässä kunnossa ja liikkunut joka ikinen päivä.
        Paitsi mitä nyt oli sairaalassa. Ikää on 74 v, eihän sitä kukaan ole ikuinen, mutta kun kroppakin on niin nuorekas että. En kehu mutta ei ikinä luulisi iän olevan se mikä on. Olemme molemmat yrittäneet hoitaa itseämme niin että emme ole paisuneet miten sattuu ja syöneet sillä tapaa että ei valmista eikä mässyruokaa, pizzeriasta.


    • lääkäri vm. 83

      Höpö höpö. Kolesteroolilääkkeet nimenomaan VÄHENTÄVÄT sydänkohtausriskiä, koska ne estävät sydämen sisäisten verisuonten tukkeutumista.

      Tästä on kymmeniä ellei satoja kliinisiä täysin kiistattomia tutkimustuloksia jotka on luettavissa esim. yliopiston kirjastoissa. Jos nyt unohdettaisiin "tohtori toloset" ja keskityttäsiiin lääketieteeseen eikä huuhaahan. Myös salaliittoteoriat lääketehtaat-lääkärit jutut voi jättää omaan arvoonsa.

      • lääkäri vm. 83

        Se taas on aivan eri asia jos kolesteroolilääkkeet aiheuttavat kipuja lihaksissa ja nivelissä, ne taas on raportoituja sivuvaikutuksia, nekin kiistattomia, ja tällaisissa tapauksissa lääkitys lääkärin kanssa sovitaan vaihdettavaksi.

        Se on totta että vanhuksilla kolesteroolilääkitys on usein turha. Lääkityksen tarkoituksenmukaisuus kannattaa suhteuttaa elinikäodotukseen.


      • että näin
        lääkäri vm. 83 kirjoitti:

        Se taas on aivan eri asia jos kolesteroolilääkkeet aiheuttavat kipuja lihaksissa ja nivelissä, ne taas on raportoituja sivuvaikutuksia, nekin kiistattomia, ja tällaisissa tapauksissa lääkitys lääkärin kanssa sovitaan vaihdettavaksi.

        Se on totta että vanhuksilla kolesteroolilääkitys on usein turha. Lääkityksen tarkoituksenmukaisuus kannattaa suhteuttaa elinikäodotukseen.

        Tuota minä nyt kysyn sinulta lääkäri vm 83, olet muuten poikani ikäinen, hauska sattuma, että kun tuo mies sai sen infraktin niin silloin määrättiin tuo simvastatin 40mg, on ottanut sitä eikä mihinkään koske, siis niveliin.
        Mitään lääkkeitä ei ollut ennen kohtausta on nyt 74 v. On paljon liikkunut ja normaalipainoinen, ei siis sohvaperuna, niin luuletko että hän tarvitsee tukea tästä lääkkestä, kun hänellä on todettu se sepelvaltimotauti?? Vaikka ruokavaliomme ei ole mikään rasva- eikä mässyruoka??
        Itse olen 64v, paljon liikkuva, 5 kg ylipainoa, mutta minulla on 2-dia ja en tiedä mistä se minulle tuli, lääkäri sanoi että isoisän geenejä, hänelle se tuli kanssa suurinpiirtein 60 vuotiaana. Muilla ei ole ollut.
        Että kun minulle nyt tässä kuussa lääkäri antoi Artovastatiinia, että LDL pitää olla alle 2. Mulla se oli 2.1. jotta kun näitä lukee niin ei tiedä mitä tässä pitäisi tehdä. Uskoako Toloseen vai mihin???
        Jos satut täällä käymään, ja viitsit vastata lääketieteen kannalta niin se avaisi vähän tätä ympäripyöreää ajattelukykyä meikäläisen kannalta.


      • Anonyymi
        lääkäri vm. 83 kirjoitti:

        Se taas on aivan eri asia jos kolesteroolilääkkeet aiheuttavat kipuja lihaksissa ja nivelissä, ne taas on raportoituja sivuvaikutuksia, nekin kiistattomia, ja tällaisissa tapauksissa lääkitys lääkärin kanssa sovitaan vaihdettavaksi.

        Se on totta että vanhuksilla kolesteroolilääkitys on usein turha. Lääkityksen tarkoituksenmukaisuus kannattaa suhteuttaa elinikäodotukseen.

        Onko 70 vuotias vanhus. ? Olen 15 v syönyt Rousu rousuvastaatini ja vasta 1 vuosi ilmestyy lihaskipu. Lääkäri vaihtoi atorvastatiiniin. TOIVOSSA kärsin!


      • Anonyymi

        Miksi siellä ohjeissa sitten lukee että ei yli 70 vuotiaille ja kuitenkin juuri niille tätä paskaa määrätään ja lähtee jalat alta ja loputkin yöunet kun kolottaa kinttuja, taidanpa heittää hyvästit koko statiineille, mieluummin vähemmän terveitä vuosia kuin invaliidina sängyn pohjalla kun ei enää koivet kestä kävelyä.


    • TheNaturalman

      Suosittelen uskomaan lääkäriä. Hän kun sen kokonaisarvion ja lääkityksen määrää. Tämä neuvo on siis epävarmoille ihmisille. Te jotka kuljette omia polkujanne ja tiedätte vastuunne, niin suosittelen tohtori Tolosen oppeja.
      Itse luotan luonnonmukaisuuteen ja tiedän, että kolestroli lääkkeet ovat yksi lääkemaailman huijauksista ja täysin turha vain haittoja aiheuttava "lääke".
      Te rohkeat ihmiset, jotka halutte pitää verisuonet kunnossa, kaksi kapselia kalaöljyä päivässä vie teidät pitkälle terveelle matkalle!

    • tappava lääke

      Ainoa potilasryhmä, jolla on merkitystä kolesterolin vähentämisellä, on familiaarista hyperkolesterolemiaa sairastavat, eli ne, joilla geneettisen perimän vuoksi maksa muodostaa huomattavasti liikaa kolesterolia. Muille, eli suurimmalle osalle suomalaista ja 99%:lle kolesterolilääkkeitä käyttävistä kolesteroliarvojen keinotekoinen pienentäminen on terveydelle haitallista.

      Kolesterolilääkkeiden on todettu aiheuttavan runsaasti haittavaikutuksia, etenkin vanhuksille. Haitat kohdistuvat erityisesti lihaskudokseen. Esimerkiksi statiinit vaurioittavat lihaskudoksen voimalaitoksia, mitokondrioita, mikä johtaa lihaskudoksen kalsiumpitoisuuden lisääntymiseen.

      Tällöin luurankolihas, sydänlihas ja valtimon seinämät kalkkeutuvat ja samalla syntyy lihaskudoksen insuliiniresistenssi. Se puolestaan lisää II-tyypin diabeteksen riskiä.

      Valtimon mitokondrioiden vaurioituminen ja valtimon kalsiumin lisääntyminen on hyvin tuhoisaa. Mitä enemmän valtimon kalsium lisääntyy, sitä nopeammin sepelvaltimotauti etenee.


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

    • lottoamista

      Useimmiten kannattaa uskoa siihen 90 % yleiseen lääkitykseen,

      kuin siihen 10 % ryhmään jossa on tuhansien eri ihmisten mielipiteitä, MITENKÄ OSAAT VALITA tuhansista ertävistä mielipiteistä sen OIKEAN ?

      Lottoaminenkin 7 oikein on paljon helpompaa kuin valita oikea mielipiteenedustaja, jos ei usko yleislääketiedettä.

      Monin tavoin vaurastutaan, ei se hullu kun myy, se on hullu kun ostaa.

    • ravinto vaikuttaa

      Arizonan yliopisto: Kolesterolilääkkeet ovat hermomyrkkyjä
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2514

      Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

      Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen sisältyvässä yhden opintoviikon laajuisessa ravitsemustieteen osiossa käytetty Diabetesliiton ja Leipätiedotus ry:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia, jolle ei ole vaihtoehtoa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina.

      Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään mm. THL:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

      Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

      ”Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi” –Hippokrates

      Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

      Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo nuorena, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa myös verenpainetta.

      Tähän ei auta supermargariinit eikä statiinit, koska ne eivät ehkäise tai vähennä verisuonten kalkkeutumista. Statiinien on todettu lisäävän verisuonten kalkkeutumista sekä altistavan II-tyypin diabetekselle.

      Kalkkeutumisen ehkäisy on paras tapa pitää verisuonet kunnossa.

      Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa. Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/margariini.htm

      Jos voi ja muut eläinrasvat ihan oikeasti olisi vaarallisia, niin ei Suomessa olis elämää lainkaan. Olisimme kuolleet sukupuuttoon jo aikaa sitten.

      Näitä supermargariineja ja kevyttuotteita on syöty vasta n. 20 vuotta ja sitä ennen syötiin aitoa ruokaa.

      Mitä on tapahtunut viimeisen 20 vuoden aikana?

      Meillä on Suomessa lihavuusepidemia ja II-tyypin diabetesepidemia, joille ei näy loppua. Lisäksi kaikenlaiset suolistosairaudet sekä psyykkiset ongelmat ovat lisääntyneet, jotka on yhdistetty lukuisissa tutkimuksissakin väärään ravintoon.

      Ihan peruskoulun ravinto-opilla nämä asiat tajuaa, jatkuvasta valtaa pitävän eliitin aivopesusta huolimatta.

    • 3+3

      Virallisen tahon ja muiden heitä noudattavien tahojen vuosikymmenten valehtelua, eläinrasvoilla pelottelua ja margariinien massiivisella markkinoinnilla on luotu ihmisille harvakuva, jotta margariinit ja muut prosessoidut kasvisrasvat olisivat terveellisiä ja jopa terveyttä edistäviä (sisältää mm. Omega-3 rasvahappoja jne...), vaikka näin ei ole. Yksikään tutkimus ei tue käsitystä eläinrasvojen haitallisuudesta kohtuudella käytettynä ja yhdistettynä muuhun terveelliseen ravintoon sekä muihin terveyttä edistäviin elintapoihin. Sen sijaa, jos hiukankin perehtyy näiden prosessoitujen kasvisrasvojen valmistukseen, ymmärtää, että kyse on suuresta huijauksesta, josta kärsivät kaikki. Jo pienille lapsille "pakkosyötetään" laitoksissa näitä rasvoja ja vaihtoehtoja ei ole.

    • far.33

      Siellähän ne sivuvaikutukset on mainittu pakkauksen ohjeessa, ja se ohje on siellä ihan sitä varten että se luetaan ennen lääkkeen aloittamista....

      • Anonyymi

        Sen ohjeen kun luet ja se on pitkä, niin sen jälkeen et moista myrkkyä suuhusi pistä kuuluu sinne lukittuun myrkkyhyllyyn ei ihmisten suuhun.


    • terveyttä.
    • Margariinia vai voit

      Australiassa todettiin hiljattain, että eläinrasvojen korvaaminen "terveellisillä" kasvirasvoilla oli katastrofaalista ihmisten terveyden kannalta. Kuolleisuus tuplaantui, vaikka LDL laski kasvirasvoilla, joten voi todeta, että koko nykyiseltä teorialta putosi pohja. Silti asiasta vastaavat seisovat edelleenkin järkähtämättömästi entisen takana.
      http://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707

    • ei lääkettä
      • Anonyymi

        "Tämä on hyvä kuunnella: 09.06.13"

        "Rypsi vai oliiviöljy? Kumpi paistamiseen ja kumpi salaatinkastikkeeksi?"

        Tietysti ja vain kylmäpuristettu oliiviöljy.


    • tuskin sentään

      Iltalehdessä oli tällaisesta uudesta lääkkeestä. Viimeksi kun näin lääkäriäni, hän ei maininnut siitä mitään. Täytyy muistaa seuraavalla kysellä, jos olisi jo saatavissa. Alkoi meinaan kovat lihaskivut, kun mulle määrättiin statiini, eikä aina pysty nukkumaankaan. Kolesteroli mulla oli 7 ja lääkäri sanoi sitä liian korkeaksi.

      Uusi teholääke
      Yhdysvalloissa jo lupaavia tuloksia antanut uusi kolesterolilääke keksittiin geeniharavoinnilla.
      Tutkija Pirkka-Pekka Laurilan mukaan geeniharavoinnin avulla on paikallistettu PCSK9-niminen molekyyli, jonka avulla luotu uusi lääke on ainakin yhtä tehokas, ellei tehokkaampi, kuin nykyään yleisimmin syöty statiini.
      -Statiini ei ole riittävän hyvä lääke, mutta tällä hetkellä paras, Laurila sanoo.
      Statiini perustuu siihen, että solujen pinnalle muodostuvat reseptorit keräävät pahaa kolesterolia pois verenkierrosta. Reseptorit ovat kuitenkin hajoamisherkkiä. PCSKY-molekyyliin perustuva lääke estää reseptorin hajoamisen ja parantaa sen toimintaa.
      -Uskon, että lääkeellä saadaan merkittävästi vähennettyä sepelvaltimotautia, Laurila sanoo.
      Laurila arvelee, että kuluu vielä vuosia ennen kuin lääke saadaan Suomessa markkinoille.

    • tutkija4

      Aloitin statiinihoidon (atorvastatin 10 mg/vrk) pari kuukautta sitten. Tänään kävin testeissä.

      LDL-kolesteroli oli pudonnut 4,3:sta 2,5:een.

      Sivuvaikutuksia ei minkäänlaisia.

      Hyvin mielin jatkan kuuria.

      Mies, 42 v.

    • Tatiini

      Tauollaan röökaavat lääkärit kirjoittaavat statiineja, jos kol hiemankin koholla.
      Jos et tupakoi ja verenpaine kohdallaan niin turha hankkia vanhuusajan diabetesta.
      Eivät todellakaan kaikki lääkärit tupakoi!

    • Anonyymi

      Uusien tautien tuotannon lisäksi lääketeollisuus pyrkii kasvattamaan lääkkeiden menekkiä väljentämällä jo olemassa olevien tautien diagnoosikriteerejä ja liioittelemalla sairauksien yleisyyttä sekä vakavuutta. Tästä ilmiöstä voidaan asiantuntijoiden mukaan puhua osteoporoosin sekä sydän- ja verisuonitautien kohdalla. Tautitehtailua on myös lihavan ja liikkumattoman kansan diagnosointi verenpaine- ja kolesterolitautiseksi.

      Medikalisaatioon eli normaalien elämän ja arjen ilmiöiden lääketieteellistämiseen perehtyneiden asiantuntijoiden mukaan sydän- ja verisuonitautien massiivinen markkinointi on moninkertaistanut monen lääkeyrityksen myynnin.

      - Suuri osa väestöä on kyetty tuottamaan sairauden ja sitä tietä lääkehoidon piiriin, kun esimerkiksi verenpaineen hoitorajoja ja veren lipidien tavoitearvoja on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana toistuvasti alennettu. Taudin markkinointi ja diagnoosirajojen laventaminen heijastuvat suoraan lääkemyyntiin. Kolesteroli- ja verenpainelääkkeet ovat jo monen lääkeyrityksen myydyimpiä tuotteita, tietää aiheeseen perehtynyt lääketieteen tohtori Janne Leinonen.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/laaketeollisuus-houkuttelee-tutkijoita-tautitehtailuun/1872640

    • Anonyymi

      Niin teki. Outoa, että sitä kirjoitettiin, vaikka minulla ei ole ylimääräistä kolesterolia. Tarkoitus lienee ehkäistä eteisvärinän aiheuttama aivohalvaus.

    • Anonyymi

      Olen nyt pari vuotta syönyt Atorvastatiinia ja oireita on vaikka mitä: Kauheaa närästystä, yllättäviä lihaskramppeja, kauheaa yskää, kutinaa jaloissa ja ihon rikkoutumista, turvotuksen tunnetta jaloissa, pahaa oloa. Myös seksi lakkasi saman tien kiinnostamasta kun aloitin. Nyt haluaisin lopettaa. Mitä tapahtuu kun lopetan? Verisuonten kalkkiutuminen kestää kymmeniä vuosia joten ei kai ne nyt heti mene umpeen?

    • Anonyymi

      40mg rosuvastatiini sukurasituksen takia. Ikää 48. Nyt on veriarvot kuin vastasyntyneellä LDL 1,4 ja riski saada sepelvaltimotauti ja infarkti 10 v päästä, kuten isälläni kävi 58 v, minimoitu. Joillekin lääkitys ei käy, se lukee jo lääkkeen selosteessa, mutta itselle ei tästä näytä haittaa olevan. Se vaan on jokaisen itse koetettava miten sopii. Eikä lueskella puppua.

    • Anonyymi

      Miksi kaikilla pitäisi olla samat arvot kolesterolissa ja verenpaineessa? Olemme kaikki eri yksilöitä.
      Älä vain kerro lääkärille oireista, jotka ovat epätyypillisiä. Hän epäilee syyn olevan korvien välissä ja suosittelee keskusteluapua. Pitää ottaa ensin selvää, mistä oireista voi puhua.
      Äläkä mainitse maidosta saamiasi mahaoireita, jos niitä ei ole tutkimuksissa todistettu.

    • Anonyymi

      Vesiliukoinen satiini, esim. pravastatiini ei aiheuta lihasoireita. Rasvaliukoiset aiheuttavat joten ne eivät sovi kaikille .
      Itselläni on etzetrol, pravastatiini ja yötä varten yksi metforem, joka pitää sokeri - rasva-aineenvaihdunnan terveenä. Kaikki arvot erinomaisella tasolla, verenpaineetkin 95 ylä ja 50 ala, pulssi 46.

      • Anonyymi

        Hyviä lääkkeitä, mutta ei sovi minulle kun on alentunut maksa-arvot. Ovat alentuneet jostain syystä , ei alkoholista ja lääkäri sanoi että jos haluat elää terveen elämän...............


    • Anonyymi

      Onko tilanne yhä se ettei ole lääkettä joka olisi turvallinen käyttää?

      Jokainen lääkäri yrittää määrätä vastatin erilaisia mutta olen pitänyt pääni ikävän simv kokeilun jälkeen 10 sitten jo.

      Myös tyypin II diabestes ja siihen ei ole lääkitystä vielä koska sama ongelma haittojen kanssa eli kiinnostaa kuulla myös sen lääkkeistä mitä voisi olla fiksu.

      Kaikki myös sanoo että jos diabetes ja kolesteroli ongelmaa niin sydänriski nousee 50%

      Mutta kuten todettu täällä elämä haittojen kanssa ei ole elämää lainkaan.

      Sama pätee moneen ”paheeseen”.

    • Anonyymi

      Itsellä kokonaiskolesteroli yli 8 . Tästä on kuitenkin sitä ns. hyvää lähes kolme . Miksi keskitytään liiaksi kokonaiskolesteroliin...
      Osa lääkäreistä ei pidä tarpeellisena minulle kol lääkitystä , kun ei ole korkeaa verenpainetta , en tupakoi, ei merkittävää ylipainoa jne jne , ainut rasite sukurasite . Sekin lähinnä sepelvaltimotaudin osalta . Osa lääkäreistä pitää ehdottomana aloittaa lääkitys . Tottakai on vaikea tehdä päätös , kun ns. asiantuntijatkin eri mieltä. Eli tämä asia on itsellä päätettävä , sydäntapahtuma tai aivohalvaus kun voi tulla söit tai et noita lääkkeitä . Takeita ja takuuta ei ole mistään ja lääkäreillä ei ole vastuuta ja muutenkin nykyään vaikea saada keskustella lääkärin kans henk koht ., on puhelinajat tai kirjeitse jne . Paras neuvo , luota itseesi ja päätä itse elämästäsi .

    • Anonyymi

      Itselläni on jo vuosia jatkuneita epämääräisiä käsien jajlkojen nivel- ja jännekipuja, jotkä siirtyvät aina nivelestä toiseen. Kipeytynyt nivel saattaa olla todella kipeä muutaman kuukauden tai yli vuoden. Kipu rajoittaa jo normalia elämääni sekä liikeuntaharrastuksia. Reumalääkärin mukaan kysessä ei reumaa eikä mitään selittävää tekijää ole löytynyt. Olen alkanut yhdistää nämä oireet Rosuvastatin kolestrolilääkkeeseen. Milestäni nämä vaivat ovat alkaneet vasta kolestrolilääkkeen aloittamisen jälkeen. Kolestroliarvot ovat laskeneet lääkkeen aloituksen jälkeen normaaliksi ja haluaisin kokeilla johtuvatko oireet lääkkeestä. Aiemmin Simvastatin aihutti jalkojeni lihasten kipeytymistä. Tunne oli hieman sama kun kovemman punttitereenin jälkeen.

      Onko muilla esiintynyt vastaavaia vaeltavia nivel- ja jänneongelmia?

      Olen varannut ajan lääkkeen määränneelle lääkärille ja voin myöhemmin postata tänne sen tulkokset

      • Anonyymi

        Itse epäilen samaa. Saitko selville, johtuivatkon jänne- ja nivelvaivasi kolesteroliläälkkeestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse epäilen samaa. Saitko selville, johtuivatkon jänne- ja nivelvaivasi kolesteroliläälkkeestä?

        täälläkin rosuvastatin ja käsirn nivelet tulleet kipeäksi


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe