Aihe

KOLESTEROLILÄÄKE STATIINI AIHEUTTAA NIVEL- JA LIHASKIPUJA

roope109a

10 vuoden käytön jällkeen apteekissa kysyivät, onko lääke aiheuttanut nivel- ja lihaskipuja? Ja silloin vasta ymmärsin mistä vuoden jatkuneet ikävät kivut johtuivat. Lopetin heti statiinin käytön.
Ensimmäisenä päivänä ilman statiinia käsien jänne- ja nivvelkivut katosivat. Vihdoinkin unettomien kuukausien jälkeen sain nukkua normaalit yöunet. Myös sormien nivelrikkojen tulehduskivut hävisit vaikka toki pulleana edelleen.
Lääkärillä olin aiemmin käynyt eivätkä löytäneet tutkimuksissa mitään syytä kipuihini.
Kannattaa kokeilla ellei statiinin käyttö ole ehdottoman elintärkeää.

22

8605

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ravinnolla terveyt

   Kolesterolilääkkeiden on todettu aiheuttavan runsaasti haittavailutuksia, etenkin vanhuksille. Haitat kohdistuvat erityisesti lihaskudokseen. Esimerkiksi statiinit vaurioittavat lihaskudoksen voimalaitoksia, mitokondrioita, mikä johtaa lihaskudoksen kalsiumpitoisuuden lisääntymiseen.

   Tällöin luurankolihas, sydänlihas ja valtimon seinämät kalkkeutuvat ja samalla syntyy lihaskudoksen insuliiniresistenssi. Se puolestaan lisää II-tyypin diabeteksen riskiä.

   Valtimon mitokondrioiden vaurioituminen ja valtimon kalsiumin lisääntyminen on hyvin tuhoisaa. Mitä enemmän valtimon kalsium lisääntyy, sitä nopeammin sepelvaltimotauti etenee.

   http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

   • jhrthjhbbtv

    Totta. Minullekin lääkäri heitti vain lonkalta 80 mg/pv. Jalat kangistuivat. Kävelin kuin ankka.

    Meikussa elvytetty ja pallolaajennettu tuttava ihmetteli hoitaneelle lääkärille, että mitä hyötyä kolest.lääkkeistä on kun suonet kuitenkin menee tukkoon. Lääkärin vastaus oli, että ei sitä kukaan tiedä millainen tilanne olisi, jos niitä ei olisi syönyt.

    Vastuu on kuulijalla.


  • kolestolipommi

   Kolestrolilääkkeet ovat tehty vain rahastus tarkoituksella. Googleta suuri kolestroli huijaus, niin näet kuinka lääketeollisuus rahastaa ja keksii ihmisille kaikenlaisia "sairauksia". Muitakin sivuvaikutuksia kolestroli lääkkeillä on, kuten aiheuttaa impotenssia, hiustenlähtöä, erilaisia luukipuja ja lihasten surkastumista.
   Hyödystä voi olla montaa mieltä, mutta tosiasia on, että 90 % sydänkohtauksen saaneilla on matala kolestroli, korkea kolestroli siis suojaa sydäreiltä.

   • ettäpä näin

    Minä laitan tähän ihan tämän. Mieheni sai sydänkohtauksen ja kolesteroli siis kokonais kol. oli 3.9. eikä ikänään ollut syönyt mitään lääkkeitä, joskus särkylääkkeen selän vuoksi arvot oli kohtauksen tullessa: HDL 1.29, LDL 2.3, TRIGY 0.73. Tupakka ei ole polttanut 36 vuoteen, eli ilman mitään lääkkeitäkin tulee kohtaus ja näillä arvoilla se on mahdollista, ruoka on ollut normaalia kotiruokaa tosin kalaa aika paljon koska verkot on järvessä kesät ja talvet. Mielestäni ei ole mässäilty ja miehellä ei ole yhtään ylipainoa.

    Nyt todella annettiin kolesterolilääkkeet, primaspanit, verenpaineeseen, plavixia promus-lääkestenttiin, Loppuikä lääkkeillä vuosi plavixia 12kk stenttiin. Ja vielä ehdottomasti pitää lääkkeet ottaa, monesti tämä sanottiin yliop.sair. sydänos. jonne joutui tehon kautta, ensin suoraan kotoa pallolaajennukseen. Että tiedä sitten mitä ne kolesterolilääkkeet loppupeleissä on, auttaako vai ei, siis etukäteen tai takakäteen, jää arvoitukseksi.


  • kolestolipommi
  • tietoa1

   Statiinilääkityksen uusia riskejä
   Päivitetty 31.10.2008
   Yhdysvaltain lääkärilehdessä (JAMAssa) julkaistun ja Euroopan kardiologikongressissa esitetyn tutkimuksen valossa sydäninfarktin jälkeinen statiinihoito saattaa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos statiineja kuitenkin käytetään, suosittelen suojaksi karnosiinia, ubikinonia, magnesiumia ja etyyli-EPAa.

   Lääkelaitoksen haittavaikutusrekisteriin on tehty ilmoituksia statiinien haitoista: Vuonna 2004 Crestorista tuli 38 ilmoitusta, joista noin puolet koski lihaskipuja ja lihasvaurioita osoittavia entsyymimuutoksia. Muita haittoja olivat maksavauriot. Fluvastatiinista tuli 9 ilmoitusta, joista 6 maksavaurioita. Lipitorista 18 ilmoitusta, joista 4 haimatulehduksia. Simvastatiinista tuli 15 ilmoitusta maksavaurioista ja lihaskivuista. Simvastatiini on aiheuttanut Suomessa ainakin 4 sydänlihasrappeumaa (rabdomyolyysiä). Yksi tapaus on ilmoitettu myös Lipitorin ja flukonatsolin yhteiskäyttäjällä. Nämä tapaukset ovat vain jäävuoren huippu, sillä potilaat ja lääkärit eivät aina osaa yhdistä oireita lääkkeisiin.
   Amerikkalainen tutkimus

   Statiinien vaikuttavuutta ja turvallisuutta tutkittiin Texasin yliopistossa 4 500 potilaalla, joilla oli joko sepelvaltimotauti tai heillä oli ollut sydäninfarkti. Puolet potilaista sai päivittäin 40 mg simvastatiinia ja annos nostettiin kuukauden kuluttua 80 mg:aan. Toinen puoli potilaista sai vastaavaa plaseboa neljä kuukautta ja jatkoivat sitten simvastatiinilla 20 mg/vrk (1).

   Vaikka suuri statiiniannos alensi tehokkasti kolesterolia, se ei vähentänytkään sydänkohtauksia, kuten oli odotettu. Sitä vastoin se aiheutti komplikaatioita. Yhdeksän potilasta (0.4 %) suurta ja yksi pientä simvastatiniannosta saanuta potilasta sai sydänlihasvaurion (kardiomyopatian). Muissakin viimeaikaisissa tutkimuksissa on ilmennyt yllättäviä sivuvaikutuksia, muun muassa veren välttämättömien rasvahappojen suhteiden epäedullisia muutoksia (2).

   JAMAn pääkirjoituksen laatija, kardiologi Steven E. Nissen toteaa, että sivuvaikutuksista pitää ottaa opiksi. On pidettävä mielessä, että 80 mg:n päiväannos voi olla joillekin potilaille myrkyllinen. Myös USA:n lääkelaitos FDA on varoittanut lääkäreitä statiinien suurista annoksista.

   Eräät tutkijat ovat ehdottaneet statiinilääkitystä kaikille tyypin 2 diabeetikoille. Tuore tutkimus tyrmää tällaiset puheet toteamalla, ettei statiineista ole vastaava hyötyä (3). Suomalaistutkimus puolestaan osoitti, että simvastatiini nostaa veren insuliinipitoisuutta ja alentaa beetakaroteenia ja ubikinonia. Samat tutkijat totesivat, että kalaöljy tehostaa simvastatiinin kolesterolia alentavaa vaikutusta ja ehkäisee sen sivuvaikutuksia (4).

   • että näin

    No voi jestas, nyt pitää kyllä alkaa miettimään koko simvastatiinia, miehelle annettiin 40 mg ja kuitenkaan lähtökol. oli noin alhainen.
    Luen artikkelit ja suunnittelen mitä tehdä? Omegat ja D-vitamiinit on D-on tilattu I-herbistä 5.000 IU, Omegat ostin täältä.
    Kauheaa olisi kardiomyapatia, vielä sekin riesa vaihtoehtona.
    Kiitos tiedoistanne, otan asiat puheeksi myös lasten kanssa, mies on ollut koko ikänsä hyvässä kunnossa ja liikkunut joka ikinen päivä.
    Paitsi mitä nyt oli sairaalassa. Ikää on 74 v, eihän sitä kukaan ole ikuinen, mutta kun kroppakin on niin nuorekas että. En kehu mutta ei ikinä luulisi iän olevan se mikä on. Olemme molemmat yrittäneet hoitaa itseämme niin että emme ole paisuneet miten sattuu ja syöneet sillä tapaa että ei valmista eikä mässyruokaa, pizzeriasta.


  • lääkäri vm. 83

   Höpö höpö. Kolesteroolilääkkeet nimenomaan VÄHENTÄVÄT sydänkohtausriskiä, koska ne estävät sydämen sisäisten verisuonten tukkeutumista.

   Tästä on kymmeniä ellei satoja kliinisiä täysin kiistattomia tutkimustuloksia jotka on luettavissa esim. yliopiston kirjastoissa. Jos nyt unohdettaisiin "tohtori toloset" ja keskityttäsiiin lääketieteeseen eikä huuhaahan. Myös salaliittoteoriat lääketehtaat-lääkärit jutut voi jättää omaan arvoonsa.

   • lääkäri vm. 83

    Se taas on aivan eri asia jos kolesteroolilääkkeet aiheuttavat kipuja lihaksissa ja nivelissä, ne taas on raportoituja sivuvaikutuksia, nekin kiistattomia, ja tällaisissa tapauksissa lääkitys lääkärin kanssa sovitaan vaihdettavaksi.

    Se on totta että vanhuksilla kolesteroolilääkitys on usein turha. Lääkityksen tarkoituksenmukaisuus kannattaa suhteuttaa elinikäodotukseen.


   • että näin
    lääkäri vm. 83 kirjoitti:

    Se taas on aivan eri asia jos kolesteroolilääkkeet aiheuttavat kipuja lihaksissa ja nivelissä, ne taas on raportoituja sivuvaikutuksia, nekin kiistattomia, ja tällaisissa tapauksissa lääkitys lääkärin kanssa sovitaan vaihdettavaksi.

    Se on totta että vanhuksilla kolesteroolilääkitys on usein turha. Lääkityksen tarkoituksenmukaisuus kannattaa suhteuttaa elinikäodotukseen.

    Tuota minä nyt kysyn sinulta lääkäri vm 83, olet muuten poikani ikäinen, hauska sattuma, että kun tuo mies sai sen infraktin niin silloin määrättiin tuo simvastatin 40mg, on ottanut sitä eikä mihinkään koske, siis niveliin.
    Mitään lääkkeitä ei ollut ennen kohtausta on nyt 74 v. On paljon liikkunut ja normaalipainoinen, ei siis sohvaperuna, niin luuletko että hän tarvitsee tukea tästä lääkkestä, kun hänellä on todettu se sepelvaltimotauti?? Vaikka ruokavaliomme ei ole mikään rasva- eikä mässyruoka??
    Itse olen 64v, paljon liikkuva, 5 kg ylipainoa, mutta minulla on 2-dia ja en tiedä mistä se minulle tuli, lääkäri sanoi että isoisän geenejä, hänelle se tuli kanssa suurinpiirtein 60 vuotiaana. Muilla ei ole ollut.
    Että kun minulle nyt tässä kuussa lääkäri antoi Artovastatiinia, että LDL pitää olla alle 2. Mulla se oli 2.1. jotta kun näitä lukee niin ei tiedä mitä tässä pitäisi tehdä. Uskoako Toloseen vai mihin???
    Jos satut täällä käymään, ja viitsit vastata lääketieteen kannalta niin se avaisi vähän tätä ympäripyöreää ajattelukykyä meikäläisen kannalta.


  • TheNaturalman

   Suosittelen uskomaan lääkäriä. Hän kun sen kokonaisarvion ja lääkityksen määrää. Tämä neuvo on siis epävarmoille ihmisille. Te jotka kuljette omia polkujanne ja tiedätte vastuunne, niin suosittelen tohtori Tolosen oppeja.
   Itse luotan luonnonmukaisuuteen ja tiedän, että kolestroli lääkkeet ovat yksi lääkemaailman huijauksista ja täysin turha vain haittoja aiheuttava "lääke".
   Te rohkeat ihmiset, jotka halutte pitää verisuonet kunnossa, kaksi kapselia kalaöljyä päivässä vie teidät pitkälle terveelle matkalle!

  • tappava lääke

   Ainoa potilasryhmä, jolla on merkitystä kolesterolin vähentämisellä, on familiaarista hyperkolesterolemiaa sairastavat, eli ne, joilla geneettisen perimän vuoksi maksa muodostaa huomattavasti liikaa kolesterolia. Muille, eli suurimmalle osalle suomalaista ja 99%:lle kolesterolilääkkeitä käyttävistä kolesteroliarvojen keinotekoinen pienentäminen on terveydelle haitallista.

   Kolesterolilääkkeiden on todettu aiheuttavan runsaasti haittavaikutuksia, etenkin vanhuksille. Haitat kohdistuvat erityisesti lihaskudokseen. Esimerkiksi statiinit vaurioittavat lihaskudoksen voimalaitoksia, mitokondrioita, mikä johtaa lihaskudoksen kalsiumpitoisuuden lisääntymiseen.

   Tällöin luurankolihas, sydänlihas ja valtimon seinämät kalkkeutuvat ja samalla syntyy lihaskudoksen insuliiniresistenssi. Se puolestaan lisää II-tyypin diabeteksen riskiä.

   Valtimon mitokondrioiden vaurioituminen ja valtimon kalsiumin lisääntyminen on hyvin tuhoisaa. Mitä enemmän valtimon kalsium lisääntyy, sitä nopeammin sepelvaltimotauti etenee.

   http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

  • lottoamista

   Useimmiten kannattaa uskoa siihen 90 % yleiseen lääkitykseen,

   kuin siihen 10 % ryhmään jossa on tuhansien eri ihmisten mielipiteitä, MITENKÄ OSAAT VALITA tuhansista ertävistä mielipiteistä sen OIKEAN ?

   Lottoaminenkin 7 oikein on paljon helpompaa kuin valita oikea mielipiteenedustaja, jos ei usko yleislääketiedettä.

   Monin tavoin vaurastutaan, ei se hullu kun myy, se on hullu kun ostaa.

  • ravinto vaikuttaa

   Arizonan yliopisto: Kolesterolilääkkeet ovat hermomyrkkyjä
   http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2514

   Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

   Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen sisältyvässä yhden opintoviikon laajuisessa ravitsemustieteen osiossa käytetty Diabetesliiton ja Leipätiedotus ry:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia, jolle ei ole vaihtoehtoa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina.

   Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään mm. THL:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

   Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

   ”Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi” –Hippokrates

   Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

   Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo nuorena, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa myös verenpainetta.

   Tähän ei auta supermargariinit eikä statiinit, koska ne eivät ehkäise tai vähennä verisuonten kalkkeutumista. Statiinien on todettu lisäävän verisuonten kalkkeutumista sekä altistavan II-tyypin diabetekselle.

   Kalkkeutumisen ehkäisy on paras tapa pitää verisuonet kunnossa.

   Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa. Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!

   http://personal.inet.fi/koti/remeli/margariini.htm

   Jos voi ja muut eläinrasvat ihan oikeasti olisi vaarallisia, niin ei Suomessa olis elämää lainkaan. Olisimme kuolleet sukupuuttoon jo aikaa sitten.

   Näitä supermargariineja ja kevyttuotteita on syöty vasta n. 20 vuotta ja sitä ennen syötiin aitoa ruokaa.

   Mitä on tapahtunut viimeisen 20 vuoden aikana?

   Meillä on Suomessa lihavuusepidemia ja II-tyypin diabetesepidemia, joille ei näy loppua. Lisäksi kaikenlaiset suolistosairaudet sekä psyykkiset ongelmat ovat lisääntyneet, jotka on yhdistetty lukuisissa tutkimuksissakin väärään ravintoon.

   Ihan peruskoulun ravinto-opilla nämä asiat tajuaa, jatkuvasta valtaa pitävän eliitin aivopesusta huolimatta.

  • 3+3

   Virallisen tahon ja muiden heitä noudattavien tahojen vuosikymmenten valehtelua, eläinrasvoilla pelottelua ja margariinien massiivisella markkinoinnilla on luotu ihmisille harvakuva, jotta margariinit ja muut prosessoidut kasvisrasvat olisivat terveellisiä ja jopa terveyttä edistäviä (sisältää mm. Omega-3 rasvahappoja jne...), vaikka näin ei ole. Yksikään tutkimus ei tue käsitystä eläinrasvojen haitallisuudesta kohtuudella käytettynä ja yhdistettynä muuhun terveelliseen ravintoon sekä muihin terveyttä edistäviin elintapoihin. Sen sijaa, jos hiukankin perehtyy näiden prosessoitujen kasvisrasvojen valmistukseen, ymmärtää, että kyse on suuresta huijauksesta, josta kärsivät kaikki. Jo pienille lapsille "pakkosyötetään" laitoksissa näitä rasvoja ja vaihtoehtoja ei ole.

  • far.33

   Siellähän ne sivuvaikutukset on mainittu pakkauksen ohjeessa, ja se ohje on siellä ihan sitä varten että se luetaan ennen lääkkeen aloittamista....

  • terveyttä.
  • Margariinia vai voit

   Australiassa todettiin hiljattain, että eläinrasvojen korvaaminen "terveellisillä" kasvirasvoilla oli katastrofaalista ihmisten terveyden kannalta. Kuolleisuus tuplaantui, vaikka LDL laski kasvirasvoilla, joten voi todeta, että koko nykyiseltä teorialta putosi pohja. Silti asiasta vastaavat seisovat edelleenkin järkähtämättömästi entisen takana.
   http://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707

  • ei lääkettä
  • tuskin sentään

   Iltalehdessä oli tällaisesta uudesta lääkkeestä. Viimeksi kun näin lääkäriäni, hän ei maininnut siitä mitään. Täytyy muistaa seuraavalla kysellä, jos olisi jo saatavissa. Alkoi meinaan kovat lihaskivut, kun mulle määrättiin statiini, eikä aina pysty nukkumaankaan. Kolesteroli mulla oli 7 ja lääkäri sanoi sitä liian korkeaksi.

   Uusi teholääke
   Yhdysvalloissa jo lupaavia tuloksia antanut uusi kolesterolilääke keksittiin geeniharavoinnilla.
   Tutkija Pirkka-Pekka Laurilan mukaan geeniharavoinnin avulla on paikallistettu PCSK9-niminen molekyyli, jonka avulla luotu uusi lääke on ainakin yhtä tehokas, ellei tehokkaampi, kuin nykyään yleisimmin syöty statiini.
   -Statiini ei ole riittävän hyvä lääke, mutta tällä hetkellä paras, Laurila sanoo.
   Statiini perustuu siihen, että solujen pinnalle muodostuvat reseptorit keräävät pahaa kolesterolia pois verenkierrosta. Reseptorit ovat kuitenkin hajoamisherkkiä. PCSKY-molekyyliin perustuva lääke estää reseptorin hajoamisen ja parantaa sen toimintaa.
   -Uskon, että lääkeellä saadaan merkittävästi vähennettyä sepelvaltimotautia, Laurila sanoo.
   Laurila arvelee, että kuluu vielä vuosia ennen kuin lääke saadaan Suomessa markkinoille.

  • tutkija4

   Aloitin statiinihoidon (atorvastatin 10 mg/vrk) pari kuukautta sitten. Tänään kävin testeissä.

   LDL-kolesteroli oli pudonnut 4,3:sta 2,5:een.

   Sivuvaikutuksia ei minkäänlaisia.

   Hyvin mielin jatkan kuuria.

   Mies, 42 v.

  • Tatiini

   Tauollaan röökaavat lääkärit kirjoittaavat statiineja, jos kol hiemankin koholla.
   Jos et tupakoi ja verenpaine kohdallaan niin turha hankkia vanhuusajan diabetesta.
   Eivät todellakaan kaikki lääkärit tupakoi!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   213
   14248
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   181
   5246