Espoo, Leppävaara, Komentajankatu 5, Sosiaalitoimisto

Hienoa palvelua! Mulla on 8 senttiä tilillä ja toisel tilillä 0€. Puhelin on lyöty jo säppiin, netti jostain syystä toistaiseksi auki. Kävin sossussa ilmoittamassa seuraavat asiat:
-ei rahaa ruokaan
-puhelin kiinni
- himas ei enää safkaa

Sanoivat, että mee johonki mestaan mis aamupala maksaa 50 senttiä. Sanoin, että mulla on tilillä 8 senttiä ja näytin kaikki tiliotteet ym. "Ei voi mitään". Kysyin, että koska rahaa tulee niin vastaus 7 päivän sisällä. No mistä saan ruokaa siihen asti? "En voi tässä auttaa sen asian kanssa". No mitä mä nyt teen? "Tuu keskiviikkona käymään" Silloin siis joku minun oma sosiaaliohjaja "Ville" hoitelee mun asioita. Kysyin, että millä tuun niin tuu kävellen. Sanoin, että 25km matkaa yhteen suuntaan, että se on sitte 50km kävelymatka edestakas. "Mee bussilla" Edelleen ei o rahaa edes bussiin... "Onks sul frendejä tääl alueel" No ei nyt oo ketää keltä sais kyytii ja just muuttanu jne. "Vähän ikäväähän tämä nyt on, mutta en voi auttaa mitenkään tästä luukulta käsin".

Eli keskiviikkonahan urheillaan sitten 50km pitää kävellä. Työkkäristä tuli lappu, että ilmoittauduhan johonkin työnhakukursseille ja tuu viikon päästä käymään. Jos en ole silloin vielä kuollut nälkään niin pitää taas 50km kävellä. Tai no ei nyt liioitella. Google mapsin mukaan matka on vaan 24km eli 48km total. Hyvinhän tää homma toimii. 7 päivää ilman safkaa ja 48km kävelylenkkejä!
Ilmianna
Jaa

23 Vastausta*tuuks olet ollut niin typerä, että olet päästänyt viimeisetkin bussilippurahasi menemään. Elämässä pitää osata vähän priorisoida.

Etsi pulloja, liftaa. hiihdä.Kuulostat vielä sen verran nuorelta, että ihan rollattorilla ei tarvitse lähteä liikkeelle.
Ilmianna
Jaa
Vittu eka käskettiin käyttää omat rahat loppuun ennenku saa apuja ja sit käskettiin ottaa lainaks niin paljon ku saa. Tässä on tulos.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ja sinä uusavuton olit niin tyhmä, että luulit että viimeinenkin penni on heti haaskattava mässyihin ennenkuin yhteiskunna yhteinen kukkaro aukeaa? No voi voi, elämä opetttaa jos mamma ja pappa eivät ole opettaneet tai ole pelastamassa sinua lihapatojen äärelle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Niinpä. Sitä voi välillä miettiä, mikä on oma vastuusi asiassa?

Vai eikö vastuun ottaminen omasta itsestä kiinnosta?

Lainat vedetty tappiin, eikä töissäkään käyty ilmeisen pitkään aikaan.
Ilmianna
Jaa
Olisi mielestäni ilman muuta pitänyt auttaa tuossa tilanteessa.
Sitä varten tuo instanssi on olemassa, että viimesijaisesti sieltä kansalainen saa apua.

Virkailijoiden tulee olla koulutettuja auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa (myös luukulla päivystävät virkailijat) , vastaus "ei voi mitään" ei kyllä kelpaa virkailijan vastaukseksi (hän on sinne palkattu auttamaan = saa palkan työstään että paneutuu kunnolla ihmisen tilanteeseen ja auttaa).

Tuo kuvattu tilanne ei kyllä mennyt hyvin. Mikäli tuollaista on oikeasti tapahtunut, niin tilannetta ei hoidettu missään nimessä asiallisesti.
Ilmianna
Jaa
Espoossa jaetaan ilmaista ruokaa jokaisena viikonpäivänä. Eli ns.leipäjono toimii kyllä. Sieltä saa kattavat satsit kaikenlaista ruokaa. On enää itsestä kiinni kehtaako mennä. Itse olen vaikeassa elämäntilanteessa käynyt. Toisen roska on todellakin toisen aarre. Siinä on säästetty monta kymppiä rahaa ja jaloilleen pääseminen on ollut helpompaa.
Ilmianna
Jaa
kaikki on niin fiksuja, kyllä ymmärrän sinua täysin MITENVOI25, toivon että sinulle kuuluu hyvin.
Ilmianna
Jaa
Tunnen yhtä ihmistä Helsingista, jotka istuu 17 vuotta kotona, ja saivat jatkuvasti tilille raha kun palkka tilille, mene Helsinkin, TÄÄ Leppävaaran toimisto kaikesta pahin, huomasin ne vaan kiusaa ihmisia, vaikka raha ei kuuluu heille, vaan valtiolle
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eiköhän kaveri ole nimenomaan Helsingin puolelta ollutkin. Tuo hänen mainitsemansa 24km matka kun ei mitenkään mahdu Espoon sisälle, jos päämääränä on Leppävaara.

Jos hän taasen oli espoolaisia, niin tarinalta meni uskottavuus tuon matkan liioittelun vuoksi. Loppujaarittelukin on varmasti yhtä tiukkaa faktaa, vailla mitään liioittelua.

Ja miksiköhän hän sai tuollaista kohtelua? Ja miksiköhän hän ei kertonut koko tarinaa siitä, miten oli tuollaiseen tilanteeseen joutunut...

Asiat voi esittää niin monella tavalla... mutta usein sitä saa, mitä tilaakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
niin saat rahaa.
Ilmianna
Jaa
hei kdksjdfksdfjhksdfsdf,

Asiat voi esittää niin monella tavalla... mutta usein sitä saa, mitä tilaakin.

miksi pitää toivoo ihmiselle sitä saa mitä tilaakin, ei kukaan voi tietää hänen tilanne, Toivon kaikkea parasta sinulle mitenvoi25
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hei mitenvoi25

Minä en ainakaan sinulle mitään toivonut. Näin vain kertomuksesi, jossa oli selkeitä aukkoja ja ehkäpä jopa muunneltua totuutta.

Siksi olisinkin mielelläni kuullut koko tarinan, jotta olisin voinut tietää mikä on oikeasti ihmisen tilanne. Nyt tuo kertomus kertoi jotakin, jossa ei kaikki ollut ihan totuutta, ja täydeksi arvoitukseksi jäi se, miten tähän tilanteeseen on päädytty.

Olen elänyt jo sen verran kauan, että olen huomannut että elämän pienet "lainalaisuudet" pätevät. Ensivaikutelma on usein se mitä ihminen on ja edustaa, sen lisäksi kun itselleen kerjää toimillaan ongelmia, niin sitä saa mitä tilaa.

Toki, voi olla että olet hyvinvointi-Suomessa joutunut merkilliseen elämäntilanteeseen, jossa olet pudonnut yhteiskunnan ulkopuolelle ja jostakin aivan käsittämättömästä syystä, asiallista ja hyvinkäyttäytyvää ihmistä käsitellään aivan ala-arvoisesti sosiaalitoimistossa.

Toinen vaihtoehto on sitten se ensimmäinen mielikuva, joka tarinastasi tulee mieleen. Jätetään se mielikuva jokaisen lukijan oman mielikuvituksen varaan.

Kumpi näistä vaihtoehdoista on todennäköisempi? Tai kumpi on oikea? Oliko sosiaalitoimistossa pahoja ihmisiä, vai toimivatko he asiakkaansa toiminnan ja ehkäpä aiempien kokemusten mukaan?

Kysymyksiä, joihin vain mitenvoi25 tietää vastauksen, mutta ei todennäköisesti halua kertoa niihin vastauksia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Siis onko Suomessa oikeasti näin nuijia ihmisiä olemassa?

Ei voi kun kansakunnan kannalta toivoa että on provoilu mielessä kirjoitettua hupia...
Ilmianna
Jaa
Onhan tuo tuttua. Ite en koskaan odota sossusta mitään.
Kerran sen 10 vuotta sitten opin. Ei ollut varaa ruokaa ja menin sossuun, kommentti oli: Ei oo mun ongelma.
Onneks oli diakoni pelastamassa.

Mitähän tuolla sossussakin hommaa. Täytynee ruvata vetään huumeita tai viinaa niin rahaa tippuu tilille. Tai jos maalaa ittensä tarpeeks ruskeaks niin eiköhän se siitä.
Ilmianna
Jaa
Ite oon saanut aina kiitettävästi apua sossusta kun siitä on todella ollut tarve.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Toimeentulotuki, Asumistuki on lakisääteinen ja kaililla on oikeus siihen mikäli tulot on romahtanut kuukausittan tiliotteet ym asia paperit liitteenä, jos ei saa tukea tulot on liian isot, jos lopputili on 2-6000e ei saa muutamaan kk mitään sosiaalitukea, toimeentulo laskuri löytyy sossun sivuilta

toimeentulotuki ja asumistuki, riittää elämiseen, mutta tarkkana pitää olla silti, rahojen kanssa

ryyppäämiseen ja rälläämiseen tuet ei riitä

itse elän tukien varassa en polta enkä juo
osa-aikaeläkkeellä olen sairauksien takia
Ilmianna
Jaa
Espoo, Leppävaara, Komentajankatu 5, Sosiaalitoimisto

Tekevät arvokasta työtä ja asiat ovat hoitaneet 100%

olen asiakas kyseisessä tsto:ssa

niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan

älkää parjatko sosiaalitoimistoa, kyllä ne asiat hoitaa 100%
se on toinen asia mitenkä kukin asiat hoitaa kyseisessä toimistossa ja käyttäytyy
jokaisella on oikeus sosiaaliapuun, jos huonosti menee, eikä rahat riitä,
laskuri on sossun sivuilla tuloista ja menoista, siitä selviää, kun sitä käyttää
onko oikeutettu sosiaali apuun vai ei.
Ilmianna
Jaa
Hae maksusetomusta ruolle ja matkakortille jos sulla on koulutus sulla on oikeus saada niitä
Ilmianna
Jaa
En ole ikinä käynyt sossussun luukulla, mutta nyt olisi pakko. Olen sairas ja kaiken omaisuuteni olen käyttänyt jo lääkkeisiin, sairaaloihin ja ruokaan, asumiskustannuksiin. Sairaus ei ole itseaiheutettu, ettei siitäkään voi syyttää. Kattokin pitäisi myydä pään päältä ennenkuin saa apua. Minne sairaana muuttaisi ja millä rahalla kaikki muuttokustannukset maksaisi. Toipua pitäisi ensin ja se ei niin nopeasti käy. Tilanne on aivan mahdoton.
Ilmianna
Jaa
Kyllähän sossusta saa jos vaan on tarpeeksi musta naama ja osaa valehdella suut silmät täyteen mutta rehellinen avun tarvitsija sieltä ei saa mitään se on tullut koettua todella monesti ite maksanu yli 40 vuotta veroja tähän yhteiskuntaan mutta nyt kun apua pitäs saada se on kyllä mahdoton saada . Mätä valtio koko suomi .miksi maksaa verot kun joskus kun apua tarvii ite mitään ei saa vaikka on ihan toivoton tilanne.
Ilmianna
Jaa
Tämä on vanha aloitus, missä lie aloittaja onkaan. Mutta tutun tuntuista on, sossusta ei ennenkään ole apua herunut.
Tänä päivänä se taitaakin olla kela, josta pitäisi saada tarvittaessa apua, mutta kun sattuu olemaan uusia avunhakijoita (vaikkei olisi edes tarvetta) niin aloittajan tapainen henkilö on vielä ahtaammalla.
Apua ei taatusti tule, ihomaali voisi auttaa, tai se pullo taskussa.
Ilmianna
Jaa
Käyttää järkeä niin rahat riittää ettei tarvi olla ruinaamassa joka paikassa. Se on kun asettuu asetelmaan syö ja paskantaa niin ei hyvä.
Ilmianna
Jaa
Aloittajassa on vain yksi vika: Hän ei ole muslimi eikä maahantunkeutuja.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Espoo, Leppävaara, Komentajankatu 5, Sosiaalitoimisto

Hienoa palvelua! Mulla on 8 senttiä tilillä ja toisel tilillä 0€. Puhelin on lyöty jo säppiin, netti jostain syystä toistaiseksi auki. Kävin sossussa ilmoittamassa seuraavat asiat:
-ei rahaa ruokaan
-puhelin kiinni
- himas ei enää safkaa

Sanoivat, että mee johonki mestaan mis aamupala maksaa 50 senttiä. Sanoin, että mulla on tilillä 8 senttiä ja näytin kaikki tiliotteet ym. "Ei voi mitään". Kysyin, että koska rahaa tulee niin vastaus 7 päivän sisällä. No mistä saan ruokaa siihen asti? "En voi tässä auttaa sen asian kanssa". No mitä mä nyt teen? "Tuu keskiviikkona käymään" Silloin siis joku minun oma sosiaaliohjaja "Ville" hoitelee mun asioita. Kysyin, että millä tuun niin tuu kävellen. Sanoin, että 25km matkaa yhteen suuntaan, että se on sitte 50km kävelymatka edestakas. "Mee bussilla" Edelleen ei o rahaa edes bussiin... "Onks sul frendejä tääl alueel" No ei nyt oo ketää keltä sais kyytii ja just muuttanu jne. "Vähän ikäväähän tämä nyt on, mutta en voi auttaa mitenkään tästä luukulta käsin".

Eli keskiviikkonahan urheillaan sitten 50km pitää kävellä. Työkkäristä tuli lappu, että ilmoittauduhan johonkin työnhakukursseille ja tuu viikon päästä käymään. Jos en ole silloin vielä kuollut nälkään niin pitää taas 50km kävellä. Tai no ei nyt liioitella. Google mapsin mukaan matka on vaan 24km eli 48km total. Hyvinhän tää homma toimii. 7 päivää ilman safkaa ja 48km kävelylenkkejä!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta