Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kysymys kommunisteille

tiedonhaluinen

Mitä mieltä olette Gulagista eli vankileirien saaristosta?

Oliko moisessa meiningissä mielestänne mitään järkeä?

11

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tosi on-

      Eipä taida Suomi kommunisti vieläkään pystyä myöntämään tosiasioita.

      • usko ei ole tietoa

        Voihan se kommunistia ketuttaa kun huomaa uskoneensa koko ikänsä joulupukkiin jota ei sitten ollutkaan olemassa


    • LeninOliVapaamuurari

      Vankileirillä itse ollut ja siitä kirjan kirjoittanut Nobelisti Aleksandr Solženitsynin on sanonut: "Neuvostoliitto ei ollut venäläinen valtio eikä sitä johtaneet venäläiset".

      "Oliko moisessa meiningissä mielestänne mitään järkeä? "

      Riippuu mikä on näkökulma. Venäläisten ihmisten kannalta se oli kauhistuttavan julma ja raakalainen järjestelmä, mutta kommunistien rahoittajille tuottava kultakaivos. He saivat ruokapalkalla tuottoa.

      Suurimmat rahat valuivat Wall streetin pankkiireille, jotka rahoittivat Venäjän vallankumouksen. Heidän apureitaan olivat Lenin ja Trotski.

      Ai miksi et ole lukenut tästä aikaisemmin, hmmm siinä on itse asiassa hyvä kysymys vaikka lähde ainestoa on tonnikaupalla esim. Hoover-isntituutissa ja USA:n valtionhallinnon arkistoissa.

    • Bandiera rossa

      Tieteellisestä näkökulmasta olen huomannut, ettei varsinaisia gulageja koskaan ollutkaan. Nämä niin sanotut "gulagit" olivat tervehenkisiä leirejä, joilla saatiin pitkästynyt nuoriso työelämän pariin.

    • Kerrohan nyt ensin

      Että oliko Neuvostoliitto sinun mielestäsi kommunistinen maa?

    • velho4

      Ei ollut,sillä lokakuun vallankumous söi omat lapsensa, tsaarismi valtasi puolueen stalinin johdlolla, ja niin tsaarismi hallitsi neuvostoliittoa kommunismin nimissä.
      Rehelliset kommunistit ja leninin kannattajat tapettiin kansan vihollisina
      Nyt tsaarismi halitsee Putinin johdolla uskonno nimissä kuten tsaarin aikanakin
      Vnkileirit olivat tarpeettomia, sillä tsaarin aikana sinne teljettiin kommunistit ja Stalinin aika sama kommunistien sulkeminen sinne jatkui, mutta kyllä sinne muitakin joutui, ja ne suljettiin sinne vastavallankumouksellisena, mikä oli vain tekosyy
      päästä arvostelijoista erilleen jotta tsaarismi voisi hallita venäjällä tuhanne tuhat vuotta
      Sama peli jatkuu Putinin aikana vastustajat suljetaan vankiloihin

    • Pyssyriot

      Eiväthän vankileirien saaristot ole minnekään kadonneet vaikka suomen tv ei esitäkkään niistä dokumentteja. Siperiassa on edelleen leirivankiloita ja Karjalassakin on vankina kuuluisa oligarkki toisinajattelija, pienemistä puhumattakaan.

    • putinisti

      Silti kommunismi on minun valintani.

    • jgjfjkjkjskl

      muistakaa että kommunismilla ei ollut mitään tekemistä stalinin kanssa koska stalin oli rikollinen ja halusi vain olla hallussa keinolla millä hyvänsä. ihmetyttää usein että lenin ja stalin sekoitetaan toisiinsa koska heillä oli aivan eri päämäärät. lenin sanoi lopuksi poliittisessa testamentissaan että stalinia ei saa päästää valtaan ja että vankileirit on lopetettava ja vangit vapautettava. näin ei käynyt koska bolsevikki tsaari stalin tuli valtaan. kaikkihan stalinin teot tietävät mutta uhriluvuista ei ole aivan tarkkaa lukua, mutta on kyseenalaista puhua stalinin teoista koska eurooppalaiset esim, britit espanjalaiset ja ranskalaiset pitivät hirveää peliä amerikassa sen seurauksena miljoonia intiaaneja kuoli näin kävi myös australian aborginaaleille ja intiassakin on ollut kovia nälänhätiä ja miljoonia on kuollut britti imperiumin takia.miksei koskaan näistä puhuta. vääryyttä on tapahtunut paljon muuaallakin kuin stalinin neuvostoliitossa. stalin pilasi koko kommunismin maineen mielivaltaisella käytöksellään. täytyy muyistaa että stalinin kuoleman jälkeen meininki muuttui ja gulag järjestelmää ruvettiin purkamaan ja vankeja vapauttamaan. huvittaa kun puhutaan neuvostoliiton rikoksista niin kaikki tapahtui stalinin aikana eikä sen jälkeen. kysymys: miksi maan nimi oli neuvostoliitto koska siellähän oli vain vallassa kommunistinen puole vaikka olisi pitänyt olla työläis ja sotilas neuvostot

    • uusi.internationaali

      Valitettavasti te oikeistolaiset saitte Stalinin lyömäaseeksenne kommunismia vastaan ja näin saatte tehokkaasti käännettyä katseen pois niistä asioista jotka olivat oikeudenmukaisia tavallista kansalaista kohtaan. Vankileirien saaristo liittyy valitettavaan tapahtumasarjaan Neuvostoliitossa, joka alkoi Stalinin otettua oikeudetta valta todelliselta ensimmäiseltä sihteeriltä, Lev Trotskilta. Toisaalta oikeistolaisesta historiasta löytyy myös hyvä esimerkki siitä, kuinka käy kun väärä mies ottaa vallan äärioikeistolaisessa yhteiskunnassa. Varsin vähässä Stalinin tekemässä oli järkeä, mutta tällä lyömäaseella saadaan kasvavalle kurjalistolle selitettyä oikeistolaisuus oikeudenmukaisemmaksi kuin pääoman ja tuotantovälineiden yhteisomistus. Erittäin tarpeellinen lyömäase, elämme nimittäin varsin pian tilanteessa, jossa 25% päättää kaikesta, 1% rypee rahassa, 24% saa hyödylliselle idiootille tarpeeksi murusia.

      Olen asunut ja matkustanut eri osissa entistä Neuvostoliittoa, keskustellut aikalaisten kanssa, kuunnellut ajatuksella heidän kertomaansa arjesta. Mitä enemmän olen aikalaisia kuunnellut, sitä surullisempi olen Hrustsovin ja Breznevin ajan päättymisestä ja sitä seuranneesta liukumisesta kohti yhteiskunnan hajoamista surkean johtamisen seurauksena. Kuka hajotti Neuvostoliiton? Mies, jonka arvot näkyivät oikein selvästi hänen eläessään varsin vauhdikasta elämää ja jakaessaan kännipäissään kansantalouden saavutukset ja kansakunnan omaisuuden lähipiirilleen.

      Kommunismi on sivistyksen korkein muoto, ei viidakon lait.

      • faktaa1

        huvittaa sellanen puhe että kaikki neuvostoliitossa oli kurjaa ja kaikki näkivät nälkää. ihmetyttää että miksi suurin osa venäläisistä kaipailee entisiä aikoja takaisin jos kaikki olisis ollut päin persettä. kuulin eräältä pietarilaiselta että oli siellä neuvostoliitossa hyvääkin ettei kaikki ollut kurjaa. monet virolaisetkin sanovat että neuvostoliiton romahduksen jälkeen on viroon tullut paljon työttömiä ja kurjuutta. ja eräs sanoi että sofi oksasen romaani puhdistus ei ole täysin totta koska eihän hän sillon edes elänyt. stalinin ajassa en näe mitään hyvää mutta se on mielestäni täyttää soopaa että kaikki tapettiin ja lähetettiin siperiaan hyvänen aika silloinhan kaikki olisivat kuolleetb tai olleet siperiassa. syy miksi neuvostoliitto romahti ei ollut kommunismi vaan armeija liika rahoitus joka nieli reilusti yli puolet kansan varoista. jos suomessakin pistettäisiin saman verran armeija ylläpitämiseen rahaa niin elintaso kyllä putoaisi selvästi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe