jakohihnan vaihdon jälkeen ongelmia

Remonttia lisää?

eilen oli vw lt jakohihnan, syöttöpumpun hihnan, käyttöhihnan ja vesipumpun vaihdossa korjaamolla.
Tänään aamulla auto lähti todella pitkän starttaamisen jälkeen huonosti käyntiin, kysymys kuuluukin, että voiko käynnistyvyys ongelma johtua tehdyistä remonteista? Ennen hihnojen vaihtoa ei ollut mitään tälläisiä ongelmia. voisiko vääristä ajoituksista johtua, soitin tänään korjaamolle je kysyin ajoituksista, niin sanoivat että ne on samat kun ennen hihnojen vaihtoakin.
Muutenkaan minun mielestä tehot eivät ole aivan saman tuntuiset kuin ennen remonttia. Ja kaiken lisäksi jakohihnalta kuuluu outoa ulinaa, aivan kuin hihna olisi liian kireällä. Myös rullat on vaihdettu uusiin... Osaisiko joku ystävällisesti opastaa, kiitos.
Auto on vw lt 2.5 tdi-97

13

8027

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6235623631

      Jep, sitä se teettää, kun halvalla teettää kyläseppä pärnäsellä. Itse en tiedä uskaltaisinko ajaa metriäkään autolla, jos oireet olisi tuota luokkaa. Mutta koita pärjätä.

    • Remonttia lisää?

      Ihan tunnetussa korjaamossa on kaikki laitettu ja rahalla maksettu. Lisätään vielä alkuperäiseen viestiin että kiitos asiallisista vastauksista asiasta jotain tietäville.

    • turhaa2

      Kokemuksesta kerron, että täällä ei yleensä liiku asiallisia vastauksia. Vain turhanpäiväisiä jankuttajia.

    • kueivaanitseosata

      Ei se nyt luulisi olevan niin hankalaa päätellä, että jos ongelmat ovat tulleet remmien vaihdosta niin mitä sinä siitä täällä kyselet. Hoida asia kuntoon korjaamon kanssa. Starttiongelma viittaa väärään pumpun ajoitukseen. Puskeeko mustaa enempi, jos polkee tai älä polje-> vie pajalle. Tehottomuus voi johtua väärästä jakohihnan ajoituksesta tai myös pumpun väärästä ajoituksesta. Vinkuminen viittaa väärin asennettuun jakohihnaan tai vialliseen rullaan.

    • Remonttia taas?

      Eihän se minulle vaikeaa olekkaan, mutta joillekkin tuntuu olevan.

      Korjaamolle on kyllä jo otettu yhteyttä ja he epäilivät hehkuja. En vain usko että niissä olisi vikaa, koska viat tulivat heti hihnojen vaihdon jälkeen. Ja kyllä, huomenna palaan asian tiimoilta taas korjaamolle, saavat laittaa kuntoon sen minkä mokasivatkin.
      Mustaa ei puske, kun saa käyntiin niin käy tasaisesti ja pysyy myös käynnissä.

    • na-b

      Jos se lähtee huonosti käyntiin, niin syöttöpumpun ajoitus on pielessä. Siinä on ajoituksen korjaus sähköllä pumpussa, mutta se alkaa toimia vasta, kun moottori pyörii. Muistaakseni ajoitus voi olla jopa 40 astetta pielessä, niin ajoituksen korjaus osaa korjata sen suht oikeaksi, mutta käyntiinlähtö on jo silloin todella hankalaa.

      Jos jakopää heittää, tai alkaa heittämään hihnan venyessä, niin ajoitusvirhe kertaantuu syöttöpumpulle, koska se on omalla hihnallaan.

      Käytin oman autoni ajoituksessa, kun se ei meinannut lähteä kovalla pakkasella roikastakaan käyntiin. Kunnon dieselkorjaamolla katsovat tietokoneella, että syöttöpumpun ajoitus on just napissa. Sitä ennen toki jakopäästä katsottiin ajoitus kuntoon, että venttiilit toimivat nappiin.

      Tuloksena oli, että -35 kelissä auto lähti roikan päästä ensimmäisellä startilla, vetoja tuli selvästi enemmän ja kulutus tippui melkein litran alaspäin sataselle.

      Suosittelen ensin selvittämään ulinan syyn ja sitten sellaiselle pajalla, jossa on autoon käypäinen ohjelmisto ajoituksen tarkistusta ja säätöä varten.

    • S80 TDi

      Tuo Volkkarin vitoskone on erittäin tarkka ajoituksesta, jos se ei ole kohdallaan, käyntiinlähtö menee heti huonoksi. Saattaa käydä jopa niin, ettei lähde kylmemmällä ilmalla roikastakaan käyntiin.
      Tietysti hehkuissakin saattaa olla vikaa, mutta veikkaan että selittämällä tuota muutosta hehkuilla, pistetään sinut maksamaan työn loppuun tekemisestä.

      Jos ajoitus on sama kuin ennen remonttia, silloin se on ilman muuta pielessä. Tosin epäilen melko vahvasti, etteivät ole ajoitusta ennen remonttia tarkistaneet.
      Omalle kohdalle on sattunut ainakin kolme tapausta, joissa 2.5 TDI ei lähde remminvaihdon jälkeen käyntiin ja ajoitus on korjaamon mielestä ollut kohdallaan. Kuitenkin kun olen laittanut ajoituksen omasta mielestäni kohdalleen, on auto alkanut saman tien toimia.

    • Korjaamonmies 65

      Liian kireälle vedetty remmi ulisee,tämä on kokemukseni kautta tullut tutuksi.Aloittajalla on myös ajoitus pielessä jakopäässä.

      • ämi

        Miten hihnan saa liian kireälle, jos siinä on jousikuormitteinen kiristinrulla?


      • S80 TDi
        ämi kirjoitti:

        Miten hihnan saa liian kireälle, jos siinä on jousikuormitteinen kiristinrulla?

        Volkkarin vitoskoneita on kahdenlaisilla kiristimillä, Volvoissa en ole nähnyt tönkköä kiristintä, pumpun remissäkin on molemmat jousikuormitteisia. Audeissa (A6) sen sijaan näyttää olevan toinen pyörä sellainen, ettei sitä pysty edes liikuttamaan, toinen vedetään oikeaan kireyteen jousivaakaa käyttäen ja pyörän kiristyksen jälkeen sekin on täysin liikkumaton.
        Liian tiukalle vedetyllä pumpun remmillä rikkoo vielä pumpunkin, alkaa ennen pitkää vuotamaan akselin kaulalta.


    • Kies.

      Käy vaihtamassa merkkikorjaamolla, LUULIS niillä olevan oikeet vehkeet!??

    • Dufk

      Imekää kaikki letkua. Paitsi aloittaja.

    • Pessimistieipety

      Uskaltaako ostaa tuommoisen folkkaripakun jos hihnan vaihto jo myöhässä teilusti?
      Kestääkö se ajaa edes pajalle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe