Reformoitua seurakuntaa vailla!

Doggy Style

Hei vaan!

Onko kellään antaa vinkkejä Etelä-Pohjanmaan seurakuntakentästä? Mistä sieltä mahtaisi löytää seurakunnan, joka kunnioittaa ja TYYTYY Raamatun ilmoitukseen? Olen kurkkua myöten täynnä näitä teennäis-karismaattisia ihmispalvotakultteja, joissa yritetään pakottaa ihmisiä "kuuntelemaan Jumalan ääntä" ja "profetoimaan" toisilleen, mitä sylki suuhun tuo.

Uskon sana/menestysteologia/LatterRain/JoelinArmeija/Ihmeet&Merkit eivät myöskään kiinnosta pätkääkään. Haluaisin löytää seurakunnan, jossa tavoitellaan Hengen hedelmiä enemmän kuin Hengen yliluonnollisia armolahjoja.

En nyt pyydä luotteloa kaikkien seurakuntien harhaopeista, vaan kokemuksia raittiista, Raamatun lävistämistä seurakunnista.

Kiitos

46

2808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Doggy Style

      Tämä on nyt kolme päivää toki vasta ollut täällä tämä kysymys. Mutta vastausten määrä huolestuttaa silti. Onko todella niin, että P-maalla ei kuvaamani seurakuntaa ole, vai onko enemmänkin niin, että itseään arvostavat evankeliset eivät käytä suomi24 foorumeita? :)

      Kai nyt joku edes on kuullut jostain seurakunnasta, jossa Raamattu on ihan oikeasti koko perustus, ei vain lähtökohta jännempään esoteeriseen harharetkeen..

    • Jope.48.

      Raamattu tuntee vain yhden seurakunnan, ja se on. Kol.1:24. Nyt minä iloitsen kärsiessäni teidän tähtenne, ja mikä vielä puuttuu Kristuksen ahdistuksista, sen minä täytän lihassani hänen ruumiinsa hyväksi, joka on seurakunta.

    • sana, usko ja oppi

      Jopen antama sananpaikka on täysin totta. mutta ei auta ketään tilanteessa, jossa pitäisi löytää fyysinen, raitis seurakuntayhteys.

      Valitettavasti minäkään en Etelä-Suomen asukkina pysty auttaman Doggya. Luulenpa muutenkin, ettei aitoa reformoitua seurakuntaa Suomesta juuri löydy.

      Mutta mitenkäs perinteiset baptistiseurakunnat (ei baptistilähetys, joka on helluntaityyppinen)?

    • Joo sulla on hyvä tavoite. Etsit seurakuntaa, joka on rakentuu Raamatun ilmoitukselle. Sellainen on hyvä, jossa rukoillaan ja etsitään Jumalan tahtoa, joka vaikuttaa niitä Hengen hedelmiä. Siis etsitään Jumalan valtakuntaa ja sitä, mitä Jumalalla on meille sanottavaa ja mitä hän tahtoisi meidän tekevän. Tullaan yhteen ilman minkäänlaista ennakko-ohjelmaa kuuntelemaan Herraa. Pyhityshän on vapautumista vanhasta ihmisestä, mutta myöskin sitä, että Pyhä Henki saa meitä entistä enemmän käyttöönsä. Toisinsanoen, että Jumala saa käyttää meitä yhä enemmän, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi, että ihmiset tulisi uskoon ja pelastuisi.
      Ja armolahjat on tarpeellisia työkaluja Jumalan työssä, jotta ihmiset saisi kosketuksen Jumalalta.
      En osaa sanoa sinulle muuta kuin, että etsi kotiseurakunta, jossa rukoillaan ja yhteen tullaan vain Jeesuksen tähden ja perusta on vain Jeesuksen risti, armo.
      Monella on puhtauden jano ja ei tyydytä enää siihen opittuun perinteiseen menoon, vaan halutaan kongreettista yhteyttä Jumalan kanssa.

      Siunausta.

    • Doggy Style

      Kiitos vastanneille.

      Baptisteja tuntuu olevan koko maan osalta melkoisen vähän. Etelä-Pohjanmaa ei ole asiassa poikkeus. Harmi sinänsä. Heitä hiukan itsekin harkitsin.

      En ole koskaan kasteasiasta sotaa julistanut, mutta itse uskon uskovan kasteen olevan oikein. Tuntuu jopa, että olisin valmis tästäkin asiasta tinkimään, kunhan vain saisi kuulla Raamatun mukaista opetusta. Karismaattisuus-hypetyksessä ja kontinualismissa on tiettyjä vaaroja, jotka lopulta kohdistuvat jopa kertakaikkiseen Sanaan..

      Hyvää 2. adventtia!

      T: Doggy

      • Raamattu ensin

        Yritän vastata sen mukaan, mitä minulla on kokemuksia Etelä-Pohjanmaan tilanteesta.

        Mahdollisesti Lapuan Vapaaseurakunta sekä Alajärven vapaaseurakunta ovat tuollaisia mainitsemiasi seurakuntia. En mene kuitenkaan takuuseen, koska olen vain kerran käynyt Lapuan vapaaseurakunnassa, hyvä maku jäi suuhun silti. Olen itse Pirkanmaalta.

        Alajärvellä on pastorina Miika Halonen, joka on käsittääkseni ihan hyvä tyyppi. Nettisivuja äkkiä selaamalla valitettavasti vanhimmistossa on naisia, tämä ei ole raamatullista tietenkään.

        Lapuan vapaaseurakunnan kotisivut ovat tässä:
        http://www.lapua.svk.fi/

        Tee vierailu ja päätä itse, onko kyseinen seurakunta Jumalan mielen mukainen seurakunta.


      • Raamattu ensin

        Nimimerkkisi on huono, johtaa huonoille sivuille, jos sen googlaa. Sitä et varmaan halua?


      • säätiöläinen

        Annanpa vinkin The Säätiön yhteisöstä Seinäjoella ja linkin viime pyhän saarnaan, jossa, kuinka ollakaan, pastorin aiheena on hengellinen raittius.

        http://www.luthersaatio.fi/saarnat/luukas/2012/luukas_saarna_2012-12-09_markus_poyry.mp

        Kaste - ja ehtoollisoppi ei todellakaan ole reformoitua enkä ole varma, onko Seinäjoki ees Etelä - Pohjanmaalla. (Pastori P:n puheessa kuuluu välillä pohojoispohojalainen murre).

        Toisena koepalana ehdotan saarnaa "Raha kala suusta" (11.11.pidetty).
        Varsinaista opetuksellista antia on sarjassa Roomalaiskirjeestä. Löytyvät Luther-säätiön verkkosivulta.

        http://www.luthersaatio.fi/luukas

        (Kuulun erääseen toiseen yhteisöön, joten po srk on itselleni vain nettituttu.)


    • Hound Dog

      Mikäli nimimerkkini viettelee veljeni syntiin, en minä enää tuota nimimerkkiä käytä. Olkoon siis näin. Eri ketjussa vähän purin nimmarin taustaa, mutta edellä esittämäsi tapahtumaketju on liian harmillinen, jotta tämä pysyisi harmittomana vitsinä. Nimimerkki siis vaihtukoon.

      Ex-Doggy

      • PIrkkaniksi

        Missä päin lakeutta tarkalleen vaikutat, Etelä-Pohjanmaa on aika laaja käsite. Aakeeta on, on suuri ero, asuuko Isojoella vai Evijärvellä.


    • Vai onko?
    • Hound Dog

      Seinäjoelta itään. Ei viitsi täällä huudella omaa sijaintiaan kun kohta joku bongaa kuka puhuu ja sitten alkaa "sielunhoito".. :)

      Kiitän kaikkia saamiani ehdotuksia. Raamatullisen julistuksen tunnusmerkkejä lähinnä tuntuisi olevan juuri tuo Luther-säätiö. On vain liian kivuliaan välimatkan päässä lähin yksikkö ja kuten edellä mainitsin, pitäisi kuolettaa oma käsitys kasteesta ja se tulee viemään aikaa..

      Alajärven vapaaseurakunta työntää luotaan jo verkkosivujen avauksella, missä on 4 kirjaa ihmisten astraalimatkoista taivaaseen ja helvettiin. Omaa uskoani moiset kertomukset eivät ole ikinä vahvistaneet vaan enemmän olen nähnyt ne(kin) kilpailemassa Raamatun kertakaikkisen ilmoituksen kanssa.

      Lapuan vapis vaikuttaa ihan hyvältä, ellei torontolaisia juuria kasvatteleva Alfa-toiminta ole siellä selkärankaa mädättänyt. Tosin, välimatka taas on liikaa.

      Jumalan seurakunta on mielestäni ehkä hiukan liian laki- ja lahkohenkinen. Täydellisyyteen pyrkiessään he mm. kastavat uudelleen aikuiskasteen käyneitä ihmisiä, jotka on (heidän mukaansa) harhaoppisesti kastettu Isän, Pojan & Pyhän Hengen nimeen, kun pitäisi kastaa vain Jeesukseen.. Korjatkaa jos olen väärässä?

      Pelkoni reformoidun seurakunnan puuttumisesta alkaa osoittautua todeksi. Jos taas itse lähden sellaista perustamaan niin siitä tulee ihan takuuvarmasti tiukkapipoinen lahko / kultti..

      Uskaltaisiko niellä antipatiansa karismaniaa kohtaan ja altistaa perheensä "vapaille" suunnille...

      Tutkimusmatkailua alettava harrastamaan ja haisteltava seurakuntia hieman läpi. Kiitos tähänastisista vastauksistanne.

      • Hyvä ystävä, toivottavasti löydät levon ja rauhan asiassasi. Itse o len löytänyt sen Luther-säätiön yhteydessä. Olen aikanaan seilannut monenlaisissa yhteyksisissä. On siis vähän vertailumahdollisuuksia. Luther-säätiön opetus on raamatullista, raitista ja rakentavaa. Asun kyllä kaukana, pääsen tosi harvoin Messuun, mutta aina se on suurta juhlaa. Suosittelen että menisit käymään ja tutustumaan. Siunausta elämääsi.


      • yvvlvlv
        marlit kirjoitti:

        Hyvä ystävä, toivottavasti löydät levon ja rauhan asiassasi. Itse o len löytänyt sen Luther-säätiön yhteydessä. Olen aikanaan seilannut monenlaisissa yhteyksisissä. On siis vähän vertailumahdollisuuksia. Luther-säätiön opetus on raamatullista, raitista ja rakentavaa. Asun kyllä kaukana, pääsen tosi harvoin Messuun, mutta aina se on suurta juhlaa. Suosittelen että menisit käymään ja tutustumaan. Siunausta elämääsi.

        Luther-säätiön kastekäsitys lienee kuitenkin luterilainen. Lapsikastetta ei Raamatusta löydy.

        Lapuan vapaaseurakunta on tosiaan hyvä vaihtoehto. Jalat maassa meininkiä. Voihan tosiaan olla, että aloittajan täytyy perustaa se oma seurakunta jos muu ei auta.

        Onko Suomen kristillisin (uskovaisin) kunta Kihniö ajomatkan päässä? Siellä on hyviä seurakuntia, mm asukaslukuun nähden suuri helluntaiseurakunta ja vapaaseurakunta.


    • Hound Dog

      Hmm..

      Onko Luther-säätiö jollain lailla kytköksissä adventismiin/7:n päivän adventisteihin?

      • säätiöläinen

        Ainoa kytkös on a:lta vuokratut tilat useilla paikkakunnilla. Opillisesti - ei millään tavalla!

        L-S:n verkkosivulta voi löytyä vastauksia "usein kysyttyä " -kohdasta.


    • a35c28
    • Totta on
    • Keskiössä
      • Hound Dog

        Totta kaikki ja tämä oli virkistävää luettavaa.

        Uskon, että Jumala kyllä johdattaa omiaan yhteyteen muiden uskovien kanssa - huolimatta organisaation nimestä tai raja-aidoista. Usein kuitenkin aktiivinen toiminta yhdessä muiden uskovien kanssa vaatii jonkin, pienimuotoisenkin, organisaation tuekseen. Mutta hyviä pointteja. Jään miettimään.


    • Onko kristillisyyttä

      Uskovaiset yhteen ilman raja-aitoja. Turussa ja Helsingissä kokoontuvat niin. Eivät anna mainostaa kokouspaikassaan mihinkään kuulumista, vaan siellä saa olla vain kristitty, Jeesukseen uskovainen.
      http://www.Jeesus-on-Herra.com

      Onko sitä muualla?

    • Vanha parta

      En tutustunut tarkemmin tuon sivuston sisältöön, mutta sivuston ilmiasu on melko sekava sillisalaatti. Eri värisiä ja kokoisia fontteja sekavana hajanaisuutena työntää luotaan. Tehkää selkeämpi sivu, käyttäkää maltillisesti värejä, ryhmitelkää kokonaisuuksia eri osastoihin. Tiedätte kyllä.

      Weijo Lindroosin nimi tulee esiin tuolta sivustolta useammassa paikassa. Pari kysymystä. Onko Weijo seurakuntanne paimen? Onko seurakunnallanne vanhimmistoa?

      • Vanha parta

        Ja vielä yksi lisäkysymys. Jos seurakunnallanne on vanhimmisto, kuuluuko siihen naisia?


    • Muuten hyvä

      Turussa on vanhimmisto, johon ei kuulu naisia.
      Olen samaa mieltä, että muuten hyvä sivusto hyvine teksteineen on sekava. Pitääpä laittaa sinne viestiä.

    • Vanha parta

      Raamatullinen vanhimmisto on hyvä asia. Kuka on paimen?

    • Vanha parta

      Onko Helsingin seurakunnassa vanhimmisto? Jos on, kuuluuko siihen naisia? Kuka Helsingissä on paimen?

    • ootko isokin

      Mikä kuulustelijan virka sinulla on vanha parta?

      • hmmmh

        Nimimerkille: "ootko isokin". Miksi vedät herneet nenään?


    • Vanha parta

      En ole kuulustelija. Ei ole pakko vastata jos ei halua. Kunhan kysyin. Raamattu ohjeistaa siitä, minkälainen seurakunnan tulee olla. Siksi kyselen. Siunausta sinulle "ootko isokin"!

    • Selvitä asiasi
      • Probiblia

        Tuo kirjoitus sisältää liikaa erikoisia nimiä ja on muutenkin sekava. Oppi ei löydy tuollaisen sillisalaatin takaa, miksi et kertoisi asioita yksinkertaisemmin?

        Tarkoitan, että tekstisi on häkellyttävän monimutkainen ja pitkä, suorastaan raskas ja luotaantyöntävä.

        Raamatun totuudet ovat hyvin yksinkertaisia, niin yksinkertaisia, että lapsikin ne ymmärtää.


    • Kiitos Jeesus!
    • vapaa lintu

      Kiitos vaan kutsusta, mutta minulla on jo hengellinen koti Vapaakirkossa.

    • Jeesus on Herra
    • Anonyymi

      Tämä vastaus tulee lähes kymmenen vuotta tämän alkuperäisen julkaisun jälkeen, mutta Pietarsaaressa (Agape International Baptist Church), Jyväskylässä (Jyväskylän Reformoitu baptistiseurakunta) ja Tampereella (Armon baptistiseurakunta) on reformoituja seurakuntia.

      • Anonyymi

        Koko Reformoitu Baptistiseurakunta on tunnettu naisten alistamisesta, hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä, joka on heille hyväksyttävää ja jopa suositeltavaa. Ko. liikkeessä on jopa pedofiliatapauksia, kun katsoo uutisia maailmanlaajuisesti. Se on sairas miesten maailma, jossa itseään täynnä olevat miehet hallitsevat. He vastustavat myös aivan kaikkea Pyhän Hengen toimintaa ja Raamatun tulkinta hyvin kyseenalaista ja harhaoppista.

        Heidän liikkeensä mukaan kaikki muut menevät helvettiin, paitsi heidän lahkonsa on ainoa, joka pääsee Taivaaseen.

        Varokaa tällaista vaarallista eksytystä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko Reformoitu Baptistiseurakunta on tunnettu naisten alistamisesta, hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä, joka on heille hyväksyttävää ja jopa suositeltavaa. Ko. liikkeessä on jopa pedofiliatapauksia, kun katsoo uutisia maailmanlaajuisesti. Se on sairas miesten maailma, jossa itseään täynnä olevat miehet hallitsevat. He vastustavat myös aivan kaikkea Pyhän Hengen toimintaa ja Raamatun tulkinta hyvin kyseenalaista ja harhaoppista.

        Heidän liikkeensä mukaan kaikki muut menevät helvettiin, paitsi heidän lahkonsa on ainoa, joka pääsee Taivaaseen.

        Varokaa tällaista vaarallista eksytystä!

        Suomessa ei kai sentään ole näin negatiivinen? Olen ihmetellyt kyllä pastorin naisnegatiivisia saarnoja. Vaimot lienevät peräkammarivaimoja joilla ei ole mitään koulutusta


    • Anonyymi

      Mitä tarkoitaa sinä seurakunta?

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Löysin tämän viestiketjun, kun itselläkin Raamatullinen seurakunta hakusessa. Sen jälkeen, kun Jeesus armossaan pelasti minut alkoi moni asia näkyä ihan uudessa valossa. Onko todella niin ettei Seinäjoelta tai lähialueelta löydy muuta kuin karismaattista menoa? Janoan Raamatun opetusta. Se on monessa paikassa jäänyt todella pieneen osaan, vaikka sen opettaminen tulisi olla seurakunnan pastorin tehtävä.

    • Anonyymi

      Varokaa, reformoitujen baptistien seurakunnassa on esiintynyt maailmanlaajuisesti mm. pedofiliaa. Siellä alistetaan naisia ja lapsia ja on käytetty heitä hyväksi. On paljon ahdistuneita jäseniä tullut julkisesti puhumaan näistä luurangoista kaapissa.

      Erittäin harhaoppinen ja sairas liike, joka vastustaa ja halveksii virkavaltaa julkisesti ja haastaa riitaa kaikkien kanssa. Kannattaa pysyä kaukana näistä "wilhelmssonilaisista"

    • Anonyymi

      Ref baptisteihin liittyy usein mt potilas jolle kuuluminen valittuihin tuo ylpeyttä.

    • Lapuan Laukku & Kondomi. Lapuan Liike=Paras Liike!

    • Anonyymi

      Reformoitujen baptistien kokouksissa oli kauhean kolkko ja kylmä ilmapiiri. Paljon käytettiin tosiaan aikaa toisten haukkumiseen.

      Kaiken Pyhän Hengen toiminnan leimasivat eksytykseksi. Koskaan en ole yhtä epäystävällisiin ja kaksinaamaisiin ihmisiin törmännyt kuin reformoidut baptistit.

      Surullista, että jotkut haksahtavat mukaan tällaiseen täysin sekoon ulkokultaiseen uskonnolliseen farisealaiseen lahkoon.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe