Nainen islamissa

13+15

1 - IHMISOIKEUDET

Islam, 1400 vuotta sitten, teki naiset miesten kanssa tasa-arvoisiksi Jumalan ylistämisessä ja palvomisessa - asettamatta rajoja hänen moraaliselle etenemiselleen. Lisäksi islam teki naisista tasa-arvoisia ihmisyydessä miesten kanssa.

Koraanissa Naisten suuran ensimmäisessä jakeessa Jumala sanoo: "Ihmiset, pitäkää kunniassa Herraanne, joka on teidät luonut yhdestä hengestä ja hänestä luonut hänen puolisonsa ja näistä molemmista antanut lukuisain miesten ja naisten levitä maailmaan. Pitäkää kunniassa Jumalaa, jonka nimessä toinen toiseltanne anotte ja vaaditte; myöskin kunnioittakaa verisiteitä (niitä kohtuja, jotka ovat kantaneet teidät). Katso, Jumala valvoo ja vartioi teidän elämäänne." (4:1)

Koska naiset ja miehet ovat peräisin samasta paikasta, he ovat tasa-arvoisia ihmisyydessä. Naiset eivät voi olla luonnoltaan pahoja (kuten joissain uskonnollisissa näkemyksissä) tai silloin myös miehet olisivat pahoja. Yksinkertaisesti kumpikaan sukupuoli ei ole toista parempi, koska silloin ne eivät olisi tasavertaiset.

2 - KANSALAISOIKEUDET

Islamissa naisella on perustavanlaatuinen valinnan- ja ilmaisunvapaus, mikä perustuu sille, että hänet tunnustetaan yksilölliseksi persoonaksi. Ensiksikin hän on vapaa valitsemaan uskontonsa. Koraanissa sanotaan: "Uskonnossa ei ole mitään pakkoa, oikea tie on selvästi erotettu harhateistä". (2:256)

Islamissa naisia kannustetaan tuomaan esiin mielipiteitään ja ajatuksiaan. Useiden Profeetan (sallalahu aleihi wassalam) perimätietojen mukaan naiset esittivät kysymyksiään suoraan hänelle ja tarjosivat mielipitetään koskien uskontoa, taloutta ja sosiaalisia asioita.

Musliminainen valitsee aviomiehensä ja pitää nimensä avioitumisen jälkeen. Musliminaisen todistus on pätevä oikeudessa. Itseasiassa asioissa, jotka ovat tutumpia naisille, heidän todistuksensa on ratkaiseva.

3 - SOSIAALISET OIKEUDET

Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Tiedon etsiminen on pakollista jokaiselle muslimille (miehelle ja naiselle)". Tämä koskee niin Koraanin ja hadithin tuntemusta kuin muutakin tietämystä. Niin miehillä kuin naisillakin on kyky oppia ja ymmärtää. Koska on myös pakollista käyttäytyä hyvin ja tuomita huono käytös kaikilla elämän osa-alueilla, musliminaisten täytyy hankkia oikeanlainen koulutus tästä velvollisuudesta omien kykyjensä ja kiinnostustensa mukaan.

Kun kodin hoitaminen, aviomiehen tukeminen, lasten synnyttäminen, kasvattaminen ja opettaminen ovat hyvin arvostettuja naisten rooleja, hän voi käydä myös töissä kodin ulkopuolella, kunhan pystyy hoitamaan velvollisuutensa kotona.

[Naisen ei kuitenkaan ole mikään pakko mennä naimisiin tai hankkia lapsia, ellei hän halua. Historia on täynnä hyvin hurskaita musliminaisia, jotka omistautuivat jollekin muulle uralle kuin äitiydelle/perhe-elämälle, ks. esim. Fatimah Sa´d al Khayr ja 'Aisha.]

Mitä tulee äitiyteen, Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Paratiisi on äidin jalkojen juuressa." Tämä osoittaa, että yhteiskunnan onnistuminen voidaan jäljittää seuraamalla äitejä, jotka kasvattivat sen. Ensimmäinen ja suurin vaikutus ihmiseen on turvallisuuden ja kiintymyksen tunteella sekä harjaannuttamisella, joka saadaan äidiltä. Näin ollen, jos nainen haluaa lapsia, hänen täytyy olla koulutettu ja tunnollinen ollakseen kyvykäs vanhempi.

4 - POLIITTISET OIKEUDET

Islam antoi naiselle 1400 vuotta sitten äänioikeuden. Kaikissa julkisissa asioissa nainen voi saada äänensä kuuluviin ja osallistua politiikkaan. Yksi esimerkki tästä kerrotaan Koraanissa (60:12), että Muhammedille (sallalahu aleihi wassalam) kerrottiin, että kun uskovaiset naiset tulevathänen luokseen ja vannovat kuuliaisuuttaan islamille, hänen täytyy hyväksyä heidän valansa.

65

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+5

      5 - TALOUDELLISET OIKEUDET

      Koraanissa sanotaan: "kautta ihmisen luomisen mieheksi ja naiseksi: totisesti ovat pyrkimyksemme erisuuntaisia." (92:3-4)
      Näissä jakeissa Jumala ilmoittaa, että loi miehet ja naiset erilaisiksi, antoi erilaiset roolit. Kuten yhteiskunnassakin on työnjako, niin on myös perheessä. Koraanissa miestä käsketään elättämään vaimoa. Usein islamissa naisella on hoivaajan rooli ja miehellä suojelijan. Näin ollen naisilla on oikeus taloudelliseen tukeen. Tämä vastuu ja suuremmat taloudelliset velvoitteet, edellyttävät, että mies tukee naista, ei ainoastaan rahallisesti, vaan siihen kuuluu myös fyysinen suojelu sekä ystävällinen ja kunnioittava kohtelu.

      Musliminaisella on etuoikeus ansaita rahaa, oikeus omaan omaisuuteensa, solmia kauppoja ja käyttää omaisuuttaan kaikilla haluamillaan tavoilla. [Paitsi jos hän haluaa ostaa viinaa...] Hän voi johtaa omaa yritystä ja kellään, edes hänen miehellään, ole mitään valtaa hänen rahoihinsa.

      "Älkää himoitko sellaista, johon nähden Jumala on asettanut jotkut toisten suhteen korkeampaan asemaan. Miehille riittäköön rikkautta siitä, mitä he ovat ansaitsemalla hankkineet, ja naisille siitä, mitä he ovat ansainneet. (Kadehtimatta toisianne) rukoilkaa (lahjoja) Jumalalta Hänen runsaudestaan." (4:32)

      [Tässä mies-elättää-vaimoa-hommassa tulee kuitenkin pitää järki päässä; kuten mikään muslimimaakaan, Suomi ei ole islamin ihanneyhteiskunta, eikä toimi, kuten Jumala on ohjeistanut. Täällä yhden ihmisen palkalla harvemmin elätetään perhettä, varsinkin kun sen muslimimiehen ja -isän pitäisi ehtiä olla perheenkin kanssa.]

      6 - VAIMON OIKEUDET

      "Eräs Hänen merkeistään on myös se, että Hän on teistä itsestänne luonut teille puolisot, jotta löytäisitte heistä tyydytyksen, ja Hän on antanut teille keskinäistä rakkautta ja laupeutta. Totisesti, tässä on merkkejä niille, jotka ajattelevat." (30:21)
      Avioliitto ei näin ollen ole vain fyysinen tai emotionaalinen tarve, vaan itseasiassa merkki Jumalalta! Se on samanlaisten oikeuksien ja velvollisuuksien suhde, joka perustuu taivaallisen johdatukseen. Jumala loi miehet ja naiset kohteliailla luonnoilla ja laittoi Koraaniin lakijärjestelmän tukemaan harmonista kanssakäymistä naisten ja miesten välillä.

      "he ovat teidän verhonne, ja te olette heidän verhonsa" (2:187)

      Vaatetus tarjoaa fyysistä suojelua ja peittää kehon virheet ja kauneuden. Samalla tavalla puolisoa katsotaan tällä tavalla. Kumpikin suojelee toista ja peittää toiset virheet ja kehuu toisen luontoa.

      Avioliiton myötä tulevien rakkauden ja turvallisuuden vaalimiseksi musliminaisella on lukuisia oikeuksia. Ensimmäinen vaimon oikeuksista on saada mahr, lahja aviomieheltä, joka on osa avioliittositoumusta ja vaaditaan, jotta avioliitto olisi laillinen.

      Vaimon toinen oikeus on elatus. Huolimatta siitä, miten paljon rahaa hänellä voi olla, aviomiehen tulee tarjota hänelle ruoka, turvapaikka ja vaatteet. Ei miestä kuitenkaan pakoteta käyttämään rahaa yli varojensa, eikä vaimo saa tehdä mitään järjettömiä vaatimuksia. Koraanissa lukee:
      "Rikas mies uhratkoon varojensa runsaudesta, ja se, jonka osa on niukempi, jakakoon siitä, mitä Jumala on hänelle antanut; Jumala ei sälytä kenenkään kannettavaksi raskaampaa kuormaa, kuin minkä Hän on hyväksi nähnyt; vaikeuksien jälkeen Jumala suo huojennuksen." (65:7)

      Koraanissa kerrotaan, että miehet ovat naisten suojelijoita ja heille on annettu perheen johtajuus. Hänen velvollisuuteensa totella Jumalaa kuuluu velvollisuus johdattaa perhe aina tottelemaan Jumalaa.

      Vaimon oikeudet ulottuvat myös materiaalisiin tarpeisiin. Hänellä on oikeus ystävälliseen kohteluun. Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Kaikkein täydellisimpiä uskovia ovat ne, jotka ovat parhaita käyttäytymään/johdattamaan. Ja parhaat teistä ovat ne, jotka ovat parhaita vaimoilleen."
      Jumala kertoo, että Hän loi kumppanit ja laittoi rakkauden, armon ja tasa-painon heidän välilleen.

      Niin miehillä kuin naisillakin on tarve kumppanuuteen ja seksuaaliset tarpeet ja avioliitto on tehty täyttämään nuo tarpeet. Jos jompikumpi puoliso kieltää toiselta nämä ilot, tälle syntyy houkutuksia etsiä niitä muualta.

      Suomennokset Bören Koraanista

      • 16+18

        7 - VAIMON VELVOLLISUUDET

        Oikeuksista seuraa velvollisuuksia. Koraanissa sanotaan: "Hyveelliset naiset vaalivat huolellisesti, kätkössä, kaikkea sitä, minkä Jumala on kätköön tarkoittanut" *

        Vaimo pitää aviomiehensä salaisuudet ja suojelee tämän aviollista yksityisyyttä. Vaimo ei saa jakaa miehen intiimiyteen liittyviä ongelmia tai virheitä, jotka ovat hänelle epäkunniaksi, aivan kuin miehenkin tulee varjella vaimon kunniaa.

        Vaimon tulee suojella myös miehen omaisuutta. Hänen täytyy turvata miehen koti ja rahat, parhaansa mukaan, varkailta ja menetykseltä. Hänen tulee menetellä viisaasti kotitalouteen liittyvissä asioissa menetyksen ja tuhlauksen välttämiseksi. Hänen ei tule päästää taloon ketään, josta aviomies ei pidä, eikä aiheuttaa turhia kustannuksia.

        Vaimon täytyy tehdä yhteistyötä ja olla tasavertainen miehen kanssa. Yhteistyötä ei voi tehdä miehen kanssa, joka on tottelematon Allahille. Vaimon ei tule totella, jos mies haluaa hänen tekevän jotain islamissa kiellettyä. Miehen ei pidä ajatella vain, miten hän voisi hyötyä vaimostaan, vaan osoittaa ystävällisyyttä tämän tarpeiden ja onnellisuuden suhteen.

        8 - JOHTOPÄÄTÖS

        Koraanissa lukee: "Ei ole oikeauskoisella miehellä eikä naisella valinnan varaa sellaisessa asiassa, jonka Jumala ja hänen sananjulistajansa ovat jo ratkaisseet ; kuka ikinä on tottelematon Jumalalle ja Hänen sananjulistajalleen, hän ilmeisesti kulkee harhaan." (33:36)

        Musliminaisille annettiin 1400 vuotta sitten rooli, oikeudet ja velvollisuudet, joista useimmat naiset eivät nauti vielä tänä päivänäkään, edes lännessä. Ne ovat Jumalalta ja tehty pitämään yhteiskunta tasapainossa.

        lähde: http://www.jannah.org/sisters/womlib.html
        Mary Ali ja Anjum Ali

        *Lähdetekstin käännös: "The good women in the absence of their husbands guard their rights as Allah has enjoined upon them to be guarded."
        Abdullah Yusuf Alin käännös: "Therefore the righteous women are devoutly obedient, and guard in (the husband's) absence what Allah would have them guard."
        Muhammad Habib Shakirin käännös: "the good women are therefore obedient, guarding the unseen as Allah has guarded"


      • shakir.shakir
        16+18 kirjoitti:

        7 - VAIMON VELVOLLISUUDET

        Oikeuksista seuraa velvollisuuksia. Koraanissa sanotaan: "Hyveelliset naiset vaalivat huolellisesti, kätkössä, kaikkea sitä, minkä Jumala on kätköön tarkoittanut" *

        Vaimo pitää aviomiehensä salaisuudet ja suojelee tämän aviollista yksityisyyttä. Vaimo ei saa jakaa miehen intiimiyteen liittyviä ongelmia tai virheitä, jotka ovat hänelle epäkunniaksi, aivan kuin miehenkin tulee varjella vaimon kunniaa.

        Vaimon tulee suojella myös miehen omaisuutta. Hänen täytyy turvata miehen koti ja rahat, parhaansa mukaan, varkailta ja menetykseltä. Hänen tulee menetellä viisaasti kotitalouteen liittyvissä asioissa menetyksen ja tuhlauksen välttämiseksi. Hänen ei tule päästää taloon ketään, josta aviomies ei pidä, eikä aiheuttaa turhia kustannuksia.

        Vaimon täytyy tehdä yhteistyötä ja olla tasavertainen miehen kanssa. Yhteistyötä ei voi tehdä miehen kanssa, joka on tottelematon Allahille. Vaimon ei tule totella, jos mies haluaa hänen tekevän jotain islamissa kiellettyä. Miehen ei pidä ajatella vain, miten hän voisi hyötyä vaimostaan, vaan osoittaa ystävällisyyttä tämän tarpeiden ja onnellisuuden suhteen.

        8 - JOHTOPÄÄTÖS

        Koraanissa lukee: "Ei ole oikeauskoisella miehellä eikä naisella valinnan varaa sellaisessa asiassa, jonka Jumala ja hänen sananjulistajansa ovat jo ratkaisseet ; kuka ikinä on tottelematon Jumalalle ja Hänen sananjulistajalleen, hän ilmeisesti kulkee harhaan." (33:36)

        Musliminaisille annettiin 1400 vuotta sitten rooli, oikeudet ja velvollisuudet, joista useimmat naiset eivät nauti vielä tänä päivänäkään, edes lännessä. Ne ovat Jumalalta ja tehty pitämään yhteiskunta tasapainossa.

        lähde: http://www.jannah.org/sisters/womlib.html
        Mary Ali ja Anjum Ali

        *Lähdetekstin käännös: "The good women in the absence of their husbands guard their rights as Allah has enjoined upon them to be guarded."
        Abdullah Yusuf Alin käännös: "Therefore the righteous women are devoutly obedient, and guard in (the husband's) absence what Allah would have them guard."
        Muhammad Habib Shakirin käännös: "the good women are therefore obedient, guarding the unseen as Allah has guarded"

        Jotenkin esimerkiksi tämä IS-juttu laittaa ajattelemaan, että onkohan tämä meidän yhteiskuntamme kuitenkaan niin paljon parempi kuin sellainen, joka suosii ulkonäön merkityksen vähentämistä ja hengellisten ominaisuuksien korostamista..
        http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-1288525805658.html


    • 20+2
      • shakir.shakir

        Koko tuo saitti "wikiislam" on samaa vääristelyn voimalla tehtävän hyökkäyksen sarjaa.. Kannattaa tsekata, ketä on sen taustalla.
        Jos laitat google-hakuun "wikiislam", olet kaivanut jo ensimmäisen kerroksen kuonaa totuuden päältä..
        ("WikiIslam is an anti-Islamic wiki, describing itself on Google as "[a wiki with] 2200 critical articles on various areas of Islam based on its own resources..."
        "Like many wiki projects with themes, it rejects the Neutral Point of View (NPOV) policy of Wikipedia")
        Epäröintiin auttaa vain se, että pyytää vilpittömästi johdatusta Jumalalta, Kaikkivaltiaalta! Silloin totuus alkaa näyttäytyä askel askeleelta, sillä Hän ei johda vilpittömästi Häneen uskovaa harhaan.


      • sdkjsadk
        shakir.shakir kirjoitti:

        Koko tuo saitti "wikiislam" on samaa vääristelyn voimalla tehtävän hyökkäyksen sarjaa.. Kannattaa tsekata, ketä on sen taustalla.
        Jos laitat google-hakuun "wikiislam", olet kaivanut jo ensimmäisen kerroksen kuonaa totuuden päältä..
        ("WikiIslam is an anti-Islamic wiki, describing itself on Google as "[a wiki with] 2200 critical articles on various areas of Islam based on its own resources..."
        "Like many wiki projects with themes, it rejects the Neutral Point of View (NPOV) policy of Wikipedia")
        Epäröintiin auttaa vain se, että pyytää vilpittömästi johdatusta Jumalalta, Kaikkivaltiaalta! Silloin totuus alkaa näyttäytyä askel askeleelta, sillä Hän ei johda vilpittömästi Häneen uskovaa harhaan.

        Jos luet WikiIslamia, huomaat, että se sisältää vain ja ainoastaan islamin omia lähteitä ja muslimioppineiden mielipiteitä. WikiIslam tuo esille sen, mihin muslimit tosiasiassa uskovat ja mitä heille opetetaan, ja sekös muslimeja ja muita islamin puolustelijoita ärsyttää.


      • shakir.shakir kirjoitti:

        Koko tuo saitti "wikiislam" on samaa vääristelyn voimalla tehtävän hyökkäyksen sarjaa.. Kannattaa tsekata, ketä on sen taustalla.
        Jos laitat google-hakuun "wikiislam", olet kaivanut jo ensimmäisen kerroksen kuonaa totuuden päältä..
        ("WikiIslam is an anti-Islamic wiki, describing itself on Google as "[a wiki with] 2200 critical articles on various areas of Islam based on its own resources..."
        "Like many wiki projects with themes, it rejects the Neutral Point of View (NPOV) policy of Wikipedia")
        Epäröintiin auttaa vain se, että pyytää vilpittömästi johdatusta Jumalalta, Kaikkivaltiaalta! Silloin totuus alkaa näyttäytyä askel askeleelta, sillä Hän ei johda vilpittömästi Häneen uskovaa harhaan.

        Luin kirjastosta lainattua suomenkielistä koraania, siis suomennettua. Oliko naisten suurassa neuvottiin kuinka tottelematon nainen tulisi jättää ilman ruokaa ja juomaa suljettuun huoneeseen, niin kauan että alistuu miehen tahtoon - tarvittaessa kuolemaan asti.
        Jos ette ole lukenut suomenkielistä koraania niin kannattaa lukea.
        On siellä paljon hyvin epäinhimillisiä kohtia - ei mitään parasta materiaalia hyväksi ihmiseksi kasvamiselle.


    • joopa joo......

      “Ne, jotka sanovat, että islam on tasa-arvon uskonto, valehtelevat islamia vastaan”, toteaa muslimien arvostama sheikki Muhammed Salih Al-Munajjid viitaten siihen, että Koraani ei (39:9) ylipää­tään hyväksy minkäänlaista ajatusta tasa-arvosta, kuten esimerkiksi näkemystä yhdenvertaisuudesta muslimien ja ei-musli­mien välillä. Hän jatkaa: “Jokainen mies tietää, ettei ole hyväksyt­tävää sanoa, että mies on yhden­vertainen naisen kanssa.” Häpäisynkostokulttuureihin erottamattomasti kuuluva naisten alistaminen on Ko­raanissa (4:34) ilmoitettu Allahin tahdoksi, sillä “Allah on toisia suo­sinut enemmän kuin toisia”, ja islamin laki määrää, että miehen on tarpeen vaatiessa kuritettava naista lyömällä, mikäli pelkää tä­män olevan up­piniskainen.

      Lyömisen tarkoituksena on ohjata ja kouluttaa uppiniskaista vaimoa samalla tavoin kuin niskuroivia eläimiä on tapana kouluttaa. Jos naiset tottelevat miehiä, eivätkä syyllisty säädyttömyyteen, heillä on Muhammadin mukaan oikeus saada kohtuullinen elatus ja vaatetus, mutta Allahin laki määrää, että naiset ovat vankeina miestensä luona, eikä heillä ole oikeutta päättää omista asioistaan (Ibn Hisham: 450).

      Vaimon rankaiseminen lyömällä niin kovaa, että se aiheuttaa hänelle kipua, on profeetta Muham­madin esikuvallisen elämän mukaista. Muhammadilla oli ainakin 13 vaimoa, joista Aisha oli hänen lempi­vaimonsa. Muham­mad mieltyi Aishaan ja solmi avioliittosopimuksen Aishasta tämän ollessa vasta 6-vuotias, ja kolme vuotta myö­hemmin tuolloin n. 53-54-vuotias Muhammad oli ensi kertaa suku­puo­liyhteydessä 9-vuotiaan Aishan kanssa (ks. Bukhari 7:62:88).

      Kun Aisha oli kerran jäänyt kiinni siitä, että hän oli käynyt luvatta ulkona, Muham­mad kosti iske­mällä häntä rintaan. Aisha kertoo: "Hän iski minua rintaan, mikä aiheutti minulle kipua, ja hän sanoi: Kuvittelitko, että Allah ja Hänen lähetti­läänsä kohtelisivat sinua epä­oikeuden­mukaisesti?" (Sahih Muslim 4:2127).

      Musliminaiset ovat monessa suhteessa epätasa-arvoisessa asemassa miehiin nähden. Esimerkiksi Koraani (4:11) määrää, että mies saa perintönä kak­sin­kertaisen määrän naiseen verrattuna. Musli­mimies voi ottaa 1-4 vaimoa, ja hän voi ottaa vaimok­seen kristityn tai juutalaisen, jonka ole­tetaan sitten kääntyvän islamiin. Musliminainen sitä vastoin voi ottaa vain yhden aviomiehen, joka voi olla vain muslimi, koska muussa tapauksessa naisen pelätään "luontaisen heikkoutensa" ja "vähä-älyisyy­tensä" johdosta joutuvan alt­tiiksi väärän uskonnon vaikutteille. Koraanin (2:282) mukaan yksi mies vastaa lain edessä todistusvoimaltaan kahta naista, mutta sek­suaalirikkomusten tapauksissa naisen sanalla ei käytän­nössä ole merkitystä.

      Naisen raiskaaminen on islamin laissa täysin hyväksyttävää. Musliminaisia raiskataan, koska nämä eivät uskalla ilmoittaa asiasta poliisille peläten perheensä kunnian­menetysreaktiota. Lisäksi islamin lain mukaan raiskauksen todistajaksi tarvitaan neljä miestä (Koraani 24:13); muussa tapauksessa uhri itse voi joutua syytetyksi aviorikoksesta tai esiaviollisesta seksistä. Ei-mus­li­mi­­naisia puoles­taan raiskataan, koska se on uskonnollinen oikeus, jonka Allah on suonut jihadia eli “us­kon­kil­voit­te­lua” harjoittaville muslimimiehille.

      Musliminaisten ahdingosta kertovat Aishan kuuluisat sanat: “En ole nähnyt kenenkään naisen kär­sivän niin paljon kuin uskovien naisten.”

      • Joulu Tähti

        "Lisäksi islamin lain mukaan raiskauksen todistajaksi tarvitaan neljä miestä"

        Eikö nainen kelpaa koskaan raiskauksen todistajaksi?


      • Nope....
        Joulu Tähti kirjoitti:

        "Lisäksi islamin lain mukaan raiskauksen todistajaksi tarvitaan neljä miestä"

        Eikö nainen kelpaa koskaan raiskauksen todistajaksi?

        Ei.


      • 10+9

        Niistä monista islamiin liittyvistä puolista, jotka ei-muslimit ovat ymmärtäneet väärin, ovat yleisimmin ilmeneviä tietämättömyys, ennakkoluulot ja väärinkäsitykset naisten kohtelusta islamissa. Useat Koraanin jakeet tekevät selväksi, että mies ja nainen ovat samanarvoisia Jumalan edessä. Islamin mukaan ainoa asia, jossa ihmiset eroavat toisistaan Jumalan mukaan, on heidän tietoisuutensa Hänestä. Tästä huolimatta monet hämmästyvät kuullessaan sen tosiasian, että islamin laki takasi naisille sellaisia oikeuksia jo yli 1400 vuotta sitten, jotka eurooppalainen ja amerikkalainen nainen vasta äskettäin ovat saavuttaneet. Esimerkiksi, islam vahvistaa naisen olevan tasavertainen miehen kanssa lain edessä, ja myös puhtaasti henkisesti. Islamin laki takaa myös naiselle oikeuden omaisuuteen, oikeuden toimia yrittäjänä tai johtaa yritystä ja saman palkan samasta työstä.
        Naisella on täysi päätäntävalta omaisuutensa suhteen, häntä ei voida naittaa vastoin omaa tahtoaan ja hänellä on oikeus pitää sukunimensä avioliiton solmittuaan. Tietenkin naiset voivat myös periä omaisuutta ja saada avioliittonsa purettua laiminlyönnin tai huonon kohtelun perusteella. Islam ei pidä naista luonnostaan "pahana viettelijättärenä" eikä koskaan syyttäisi naista jostakin "perisynnistä" tai vastaavasta. Naiset osallistuvat kaikkiin samoihin palvontamuotoihin kuin miehetkin. Ne oikeudet, jotka islam antoi naisille 1400 vuotta sitten, olivat tosiaankin tuntemattomia länsimaissa aina 1900-luvulle asti. Esimerkiksi noin viisikymmentä vuotta sitten Amerikassa ja Englannissa laki ei sallinut naisen ostaa taloa tai autoa ilman miehensä tai isänsä myötävaikutusta ja allekirjoitusta sopimuksessa! Islam kunnioittaa suuresti naista ja hänen rooliaan yhteiskunnassa.

        Mainittakoon, että profeetta Muhammedin (SAAS) tehtävä teki lopun joukolle kammottavia naisiin kohdistuvia käytäntöjä sen ajan yhteiskunnassa. Juuri Koraani kielsi arabien tavan surmata vastasyntyneitä tyttäriään. Islam asetti myös rajat arabien rajoittamattomalle moniavioisuudelle tuona aikana, ja monia lakeja saatettiin voimaan suojelemaan naisen hyvinvointia. Tänään monet nk. uudistuksista naisten eduksi ovat syntyneet siitä, että länsimaailma on hylännyt uskonnon ja valinnut maallistumisen. Jopa ne länsimaalaiset, jotka katsovat noudattavansa niin sanottuja "juutalais-kristillisiä perinteitä", seuraavat itse asiassa länsimaisen liberalismin tuomia arvostuksia.

        Jos naisella tämän päivän muslimimaailmassa ei ole hänelle kuuluvia oikeuksia, se ei johdu siitä, ettei islam olisi suonut niitä hänelle. Ongelma on siinä, että monin paikoin vieraat traditiot ovat jättäneet varjoonsa sen, mitä islam todella opettaa, johtuen joko tietämättömyydestä tai siirtomaavallan vaikutuksesta.
        [lähde:suomen nuoret muslimit]


      • 11+8
        10+9 kirjoitti:

        Niistä monista islamiin liittyvistä puolista, jotka ei-muslimit ovat ymmärtäneet väärin, ovat yleisimmin ilmeneviä tietämättömyys, ennakkoluulot ja väärinkäsitykset naisten kohtelusta islamissa. Useat Koraanin jakeet tekevät selväksi, että mies ja nainen ovat samanarvoisia Jumalan edessä. Islamin mukaan ainoa asia, jossa ihmiset eroavat toisistaan Jumalan mukaan, on heidän tietoisuutensa Hänestä. Tästä huolimatta monet hämmästyvät kuullessaan sen tosiasian, että islamin laki takasi naisille sellaisia oikeuksia jo yli 1400 vuotta sitten, jotka eurooppalainen ja amerikkalainen nainen vasta äskettäin ovat saavuttaneet. Esimerkiksi, islam vahvistaa naisen olevan tasavertainen miehen kanssa lain edessä, ja myös puhtaasti henkisesti. Islamin laki takaa myös naiselle oikeuden omaisuuteen, oikeuden toimia yrittäjänä tai johtaa yritystä ja saman palkan samasta työstä.
        Naisella on täysi päätäntävalta omaisuutensa suhteen, häntä ei voida naittaa vastoin omaa tahtoaan ja hänellä on oikeus pitää sukunimensä avioliiton solmittuaan. Tietenkin naiset voivat myös periä omaisuutta ja saada avioliittonsa purettua laiminlyönnin tai huonon kohtelun perusteella. Islam ei pidä naista luonnostaan "pahana viettelijättärenä" eikä koskaan syyttäisi naista jostakin "perisynnistä" tai vastaavasta. Naiset osallistuvat kaikkiin samoihin palvontamuotoihin kuin miehetkin. Ne oikeudet, jotka islam antoi naisille 1400 vuotta sitten, olivat tosiaankin tuntemattomia länsimaissa aina 1900-luvulle asti. Esimerkiksi noin viisikymmentä vuotta sitten Amerikassa ja Englannissa laki ei sallinut naisen ostaa taloa tai autoa ilman miehensä tai isänsä myötävaikutusta ja allekirjoitusta sopimuksessa! Islam kunnioittaa suuresti naista ja hänen rooliaan yhteiskunnassa.

        Mainittakoon, että profeetta Muhammedin (SAAS) tehtävä teki lopun joukolle kammottavia naisiin kohdistuvia käytäntöjä sen ajan yhteiskunnassa. Juuri Koraani kielsi arabien tavan surmata vastasyntyneitä tyttäriään. Islam asetti myös rajat arabien rajoittamattomalle moniavioisuudelle tuona aikana, ja monia lakeja saatettiin voimaan suojelemaan naisen hyvinvointia. Tänään monet nk. uudistuksista naisten eduksi ovat syntyneet siitä, että länsimaailma on hylännyt uskonnon ja valinnut maallistumisen. Jopa ne länsimaalaiset, jotka katsovat noudattavansa niin sanottuja "juutalais-kristillisiä perinteitä", seuraavat itse asiassa länsimaisen liberalismin tuomia arvostuksia.

        Jos naisella tämän päivän muslimimaailmassa ei ole hänelle kuuluvia oikeuksia, se ei johdu siitä, ettei islam olisi suonut niitä hänelle. Ongelma on siinä, että monin paikoin vieraat traditiot ovat jättäneet varjoonsa sen, mitä islam todella opettaa, johtuen joko tietämättömyydestä tai siirtomaavallan vaikutuksesta.
        [lähde:suomen nuoret muslimit]

        Viestisi on täynnä taqiyyaa, valheita ei-muslimien harhaanjohtamiseksi...

        "Useat Koraanin jakeet tekevät selväksi, että mies ja nainen ovat samanarvoisia Jumalan edessä." - Nope. Koraanissa ei ole yhtäkään jaetta, jossa kerrottaisiin miehen ja naisen olevan samanarvoisia. Sen sijaan Koraanissa on useita jakeita, joissa naisen alistaminen ilmoitetaan Allahin tahdoksi.

        "islamin laki takasi naisille sellaisia oikeuksia jo yli 1400 vuotta sitten, jotka eurooppalainen ja amerikkalainen nainen vasta äskettäin ovat saavuttaneet" - Itse asiassa islam on riistänyt naiselta useita vapauksia. Siinä missä lännessä asuvat naiset saavat elää vapaina ja päättää omasta elämästään, muslimimaissa asuva nainen on yleensä vankina kotonaan ja joutuu elämään jatkuvassa väkivallan pelossa.

        "islam vahvistaa naisen olevan tasavertainen miehen kanssa lain edessä" - Tämähän ei ollenkaan pidä paikkaansa. Koraanin (2:282) mukaan yksi mies vastaa lain edessä todistusvoimaltaan kahta naista (sek­suaalirikkomusten tapauksissa naisen sanalla ei käytän­nössä ole merkitystä).

        "Naisella on täysi päätäntävalta omaisuutensa suhteen" - Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Jos naiset tottelevat miehiä, eivätkä syyllisty säädyttömyyteen, heillä on Muhammadin mukaan oikeus saada kohtuullinen elatus ja vaatetus, mutta Allahin laki määrää, että naiset ovat vankeina miestensä luona, eikä heillä ole oikeutta päättää omista asioistaan (ks. esim. Ibn Hisham: 450).

        "häntä ei voida naittaa vastoin omaa tahtoaan" - Ei ole totta - islam hyväksyy pakkoavioliitot. Muhammadkin toteutti pakkoavioliittoja.

        "profeetta Muhammedin (SAAS) tehtävä teki lopun joukolle kammottavia naisiin kohdistuvia käytäntöjä sen ajan yhteiskunnassa" - Itse asiassa ennen islamia pakanauskontojen arabinaiset tavallisesti nauttivat yhteiskunnan kunnioitusta. Useimmilla heistä, mukaan lukien Khadija, islamin profeetan ensimmäinen vaimo, oli oikeus harjoittaa elinkeinoa ja valita tai hylätä aviomiehensä. He ottivat osaa suurimpaan osaan sodan ja rauhan ajan toimista, mukaanlukien julkinen jumalanpalvonta. Naispainotteisessa arabipakanallisuudessa jumalattarilla oli erityinen asema: Mekassa jumalatar Al-Uzza, Taifissa Al-Lat ja Medinassa jumalatar Manat olivat suosituimmat jumalolennot ja heidän patsaansa olivat kaikkein kunnioitetuimmat kun taas tuimaa Allahin patsasta lähes laiminlyötiin.

        Islamin voimistumisen myötä naiset menettivät vapautensa ja oikeutensa arabiyhteiskunnassa. Yksi hyvä esimerkki tästä on se, että Muhammad antoi miestensä raiskata orjikseen ottamia naisia - tämä oli siis kaiken huipuksi vielä ”pakana-arabienkin” moraalisen normin mukaan moraalitonta...


    • shakir.shakir

      Kuinka voi valehdella noin härskisti!!??
      "ks. Bukhari 7:62:88"
      Mitään viittausta sukupuoliyhteyteen ei ole.
      Oikeasti Muhammad (pbuh) vahvisti avioliiton - eli omistautumisensa Aishan suojelijaksi, elättäjäksi, opettajaksi, huolehtijaksi - silloisen käytännön mukaan, kun Aisha oli saavuttanut murrosiän.
      Tuohon aikaan käytäntö oli tavallinen ympäri maailman. Useissa paikoissa vielä tänäkin päivänä.
      Esimerkiksi USA:ssa on useassa osavaltiossa naimisiin meno sallittu 12-vuotiaana.
      (Tarkistakaa aina tiedoksi väitetyt kirjoitukset - tämä myös!)

      Kuinka seksuaalisesti hyväksikäytetty ja raiskattu tyttö voisi aikuisena päätyä yhdeksi arvostetuimmista opettajista ja neuvonantajista muslimien keskuudessa!!?? Kukaan ei ole ylistänyt Muhammedia niin paljon kuin Aisha.

      Kuinka voisi olla mahdollista, jos Aishaa olisi kohdeltu kaltoin, että hän jatkoi Islamin levittämistä ja Muhammedin sanoman ylistämistä arvostettuna "Profeetan rakkaimpana vaimona" 50 vuoden ajan Muhammedin kuoleman jälkeen, omaan kuolemaansa asti!!??
      Lukekaa, ihmiset, alkuperäisiä lähteitä vääristelyn sijaan, ja pyytäkää vilpittömästi Jum Allah:n johdatusta oikeaan tietoon ja totuuteen..

      Perinnönjakosäännökset perustuvat siihen, ettämiehen velvollisuus on elättää perhe täysin.

      Kai kaikkien meidän kädet ovat tasavertaiset jalkojen kanssa??
      Kummasta itse luopuisit?
      Silti niillä on täysin eri tehtävät! Tasavertaisuus ja samankaltaisuus ovat kaksi eri asiaa. Jos pää tuhoaa kädet, se hajottaa myös oman funktionsa edellytykset.

      • plsdjaklds

        "Kuinka voi valehdella noin härskisti!!??" - Näin jokainen islamiin perehtynyt ajattelee lukiessa viestiäsi.

        "Mitään viittausta sukupuoliyhteyteen ei ole." - Oletko varmasti lukenut kyseisen hadithin? Se hadith nimenomaan tarkoittaa, että Muhammad raiskasi pienen Aishan - ja käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen jo vuosia aiemmin. Muhammad ei siis ollut Aishalle mikään suojelija, vaan hyväksikäyttäjä.

        "Kuinka voisi olla mahdollista, jos Aishaa olisi kohdeltu kaltoin, että hän jatkoi Islamin levittämistä ja Muhammedin sanoman ylistämistä" - Koska hänet oli peloteltu ja aivopesty islamiin. Pelottelemalla helvetillä ja hirvittävillä kidutuksilla Muhammad varmisti sen, että harva uskaltaisi jättää islamia. Nykypäivänäkin useat joutuvat teeskentelemään olevansa muslimeja, sillä he pelkäävät profeetan seuraajien kostoa.


      • P.S.

        "Perinnönjakosäännökset perustuvat siihen, ettämiehen velvollisuus on elättää perhe täysin."

        - Siinäpä taas osoitus siitä, ettei nainen ja mies ole islamissa tasa-arvoinen.


      • tiirismaa

        shakir shakirille

        Montako kertaa olet lukenut Koraanin kannesta kanteen? Sinun kirjoituksistasi jää sellainen kuva, että et ole koskaan lukenut Koraania kannesta kanteen. Minä olen lukenut Koraanin Hämeen-Anttilan käännöksenä kahteen kertaan kannesta kanteen ja olen kirjoitellut tälle sivustolle tekemistäni huomioista. Tuntuu siltä, että lukemani Koraani on aivan eri kirja kuin sinun selailemasi Koraani. Minulle jäi sellainen kuva kahden huolellisen lukukerran jälkeen, että Koraani on sekä tieteellisesti että siveellisesti läpimätä. Allah vain alistaa kaikki ihmiset määräysvaltaansa eikä mitään demokratiaa ole. Oletko huomannut edes tämän asian?


      • jep, jep
        P.S. kirjoitti:

        "Perinnönjakosäännökset perustuvat siihen, ettämiehen velvollisuus on elättää perhe täysin."

        - Siinäpä taas osoitus siitä, ettei nainen ja mies ole islamissa tasa-arvoinen.

        Musliminaiset ovat vankeina miestensä luona, eikä heillä ole oikeutta päättää omista asioistaan. He eivät saa tehdä työtä, he eivät saa kieltäytyä seksistä jne.

        Islamin naiselle tarjoama asema on todella huono.


      • shakir.shakir
        P.S. kirjoitti:

        "Perinnönjakosäännökset perustuvat siihen, ettämiehen velvollisuus on elättää perhe täysin."

        - Siinäpä taas osoitus siitä, ettei nainen ja mies ole islamissa tasa-arvoinen.

        Öö, siis, kerrataanko vielä..
        Tasa-arvoisuus ei tarkoita sitä, että on samanlaiset tehtävät.
        Saman arvoisuus ei ole sama asia kuin samanlaisuus.


      • shakir.shakir
        tiirismaa kirjoitti:

        shakir shakirille

        Montako kertaa olet lukenut Koraanin kannesta kanteen? Sinun kirjoituksistasi jää sellainen kuva, että et ole koskaan lukenut Koraania kannesta kanteen. Minä olen lukenut Koraanin Hämeen-Anttilan käännöksenä kahteen kertaan kannesta kanteen ja olen kirjoitellut tälle sivustolle tekemistäni huomioista. Tuntuu siltä, että lukemani Koraani on aivan eri kirja kuin sinun selailemasi Koraani. Minulle jäi sellainen kuva kahden huolellisen lukukerran jälkeen, että Koraani on sekä tieteellisesti että siveellisesti läpimätä. Allah vain alistaa kaikki ihmiset määräysvaltaansa eikä mitään demokratiaa ole. Oletko huomannut edes tämän asian?

        Monta.
        Sekä Yusuf Ali:n käännöksen (engl.), Hämeen-Anttilan käännöksen (suom.), http://www.islamopas.com/koraani/sisallys.htm :n käännöksen (suom. ja sisältää myös historiaa ja taustatietoja jokaisesta suurasta), Z. I. Ahsen Bören käännöksen (suom. 1942, kääntäjä oli suomalainen tataari).

        Olen lukenut myös raamattuni melko moneen kertaan, kannesta kanteen (suomeksi ja englanniksi). Nykyään tutkin sitä myös alkukielillä (kreikka, heprea).
        Avautuu aikamoisia näköaloja.

        Yhden asian olet näköjään oivaltanut ihan oikein, onneksi olkoon! :)
        "Allah vain alistaa kaikki ihmiset määräysvaltaansa eikä mitään demokratiaa ole."
        Juuri näin! Ja juuri näin sen kuuluu ollakin!
        Painottakaamme, kuten asian ilmaisit: ALLAH alistaa kaikki ihmiset tahtoonsa, ei kukaan eikä mikään muu.

        Näin käy viimeistään lopun päivänä. Kuten Jeesuskin asian ilmaisi, "Jumalan valtakunta on tullut lähelle!"
        Ja kuinka lopun suuri Harmageddonin taistelu pyhien ja jumalattomien välillä voisikaan olla mahdollinen, jos pyhät eivät taistelisi??
        Kun Jeesus lähetti apostolinsa matkaan toisen kerran, Hän kysyi, oliko näiltä puuttunut mitään ekalla reissulla, kun olivat lähteneet ilman kukkaroa, laukkua, ylimääräisiä vaatteita, ym. Apostolit vastasivat "ei". Jeesus jatkoi: "Nyt on toisin! Jolla on kaksi paitaa, myyköön toisen ja ostakoon miekan!"


      • dsadsa2
        shakir.shakir kirjoitti:

        Öö, siis, kerrataanko vielä..
        Tasa-arvoisuus ei tarkoita sitä, että on samanlaiset tehtävät.
        Saman arvoisuus ei ole sama asia kuin samanlaisuus.

        Tasa-arvoisuus nimenomaan tarkoittaa sitä, että jokaisella on samanlaiset oikeudet ja velvollisuudet. Islamissa ei ole tasa-arvoa, sillä muuten nainen saisi olla muutakin kuin kotona luuhaava miehen toiveiden täyttäjä.


      • Pitkämuistinen

        shakir shakirille

        Mitkä ovat sinun "alkuperäiset" lähteesi ?


    • ps12

      Jos olet raamattusi lukenut myös tiedät missä tarkoituksessa jeesus tuon sanoi. JEESUS ei kertaakaan käskenyt tappaa ketään. ei kertaakaan koko uudessa testamentissa.. SÄ et voi löytää sieltä sellasta jaetta missä jeesus sanoi että tappakaa.. TOISIN se sanoi että se joka miekkaan tarttuu se miekkaan kaatuu ja jos kerran tutkin raamattua alkuperäisellä kielellä niin tiedät että tuo miekka ei ole "miekka"... jajos kerran tutkit raamattua ja olet sen moneen kertaan lukenut niin tiedät että jumala on sama nyt, eilen ja ikuisesti niinkuin on kirjoitettu niin olet varasti pannut merkille et miten ihmeessä jumala yht äkkii allahin muodossa käskee tappamaan ihmisiä koraanissa... Tiedät varmasti että koraani ja raamattu on yhtä kaukana toisistaan kuin itä on lännestä ja niissä ei oo mitään yhtäläisyyksiä keskenään... ? JOS olet lukuisia kertoja mukamas lukenut raamattusi muslimina niin tiedät että (ja olet huomannut) raamatun jumala ja sinun allah on kaksi eri asiaa... JOS jeesus sanoi että ainoa tie jumalan tykö on minun kauttani niin miten yht äkkiä tulisikin muhammad ja veis meidät jumalan tykö????? ÄLÄ koskaan enään viittaa raamatulla omaan uskoosi (ETTÄ SILLÄ ja kristinuskolla olis mitään yhteistä).. toi on niin naurettavaa ja jokainen ihminen joka on lukenut raamattua tietää sen.. KOSKA raamattu sanoo jo vanhassa testamentissa KYMMENESSÄ käskyssä että ÄLÄ TAPA ja samoin uudessa testamentissa... RAKASTA LÄHIMMÄISTÄSI, tee toiselle niinkuin toivoisit itsellesi tehtävän ja se joka miekkaan tarttuu se miekkaan kaatuu, eläkää rauhassa toistenne kanssa, rakastakaa kilvan toinen toistanne..... jne jne jne ja koraanin me kaikki tiedämme.. TERRORISTIT on kaikki muslimia, lukevat koraania ja jopa julkisesti YLPEILEVÄT sillä... voitko esittää yhdenkin julkisesti kristityksi ja raamatulla kerskailevan terroristin??????? JUMALA käskee raamatussa meidät elämään rauhassa kaikkien kanssa ja jos sinä kerran olet raamattusi moneen kertaan lukenut olet taatusti huomannut eron raamatun ja koraanin välillä??????? vai voitko kieltä sen??? Koraani taas niinkuin jokainen joka koraania tai islamin historiaa tietää niin heikommat suurat on JO kumottu vahvemmilla suurilla ja niissä vahvemmissa suurissa käsketään tappamaan ja alistamaan väkivallalla kaikki jotka ovat kristittyjä, juutalaisia jne.... ÄLÄKÄ nyt nolaa ittees enää sen enempää et toisit koraanista ne kaksi (heikkoa) jaetta joissa kehotetaan toisin kun jokainen tietää että koraanin lukemiseenkin on SÄÄNNÖT että heikommat jakeet mitkä kirjoitettiin ensiksi EI OLE ENÄÄN PÄTEVIÄ koska koraanissakin niin sanotaan.. KOraanissa sanotaan että kun on ollut heikompi jae niin ALLAH antaa sen tilalle uuden mikä korvaa sen... RAAMATUSSA ei sanota mitään sellasta... Voi poika parkaa, tule kotiin...

      • shakir.shakir

        Olemme varmaan kaikki lukeneet myös Mooseksesta ja Daavidista. Näitä kahta Jeesus arvosti ihmisistä kaikkein eniten. (Toki myös muita profeettoja ja Jumalan miehiä..)

        Ehkä rankinta tekstiä mielestäni (ihan esimerkkinä - aika paljon muutakin on kirjoitettu), mitä esim. Mooseksesta löytyy on esim. 2.Moos.32:19-29.
        Kuvaus tapahtumista sen jälkeen, kun Israelin kansa oli tehnyt palvottavakseen kultaisen vasikan..

        "Älä tapa" ei koske sotatilaa. Se koskee veljien välisiä, ahneudesta tai muusta pahasta motiivista tehtyjä tekoja. Jeesus (sa) laajensi tämä koskemaan myös ajatustasolla, sydämessä tehtyjä! ("Jos kumoamme aikaisemman lähettiläämme viestin, asetamme tilalle samanlaisen tai paremman")

        Viattomia siviilejä vastaan ei saa hyökätä. Itsepuolustus on sallittua. "Terrorismi" nykypäivänä esiintyvässä muodossan on väärin, harjoittaa sitä sitten CIA, Guantanamon vartija, tai muslimeiksi itseään väittävät vallanhimoiset tahot..

        Raamattu on yhtä kaukana Koraanista, kuin itä on lännestä. Minä lähden itään, lähde sinä länteen. Tutki ja matkusta tarpeeksi pitkälle silmät auki, ja oikeasti avoimin sydämin.. Oho, päädyimme samaan paikkaan!!

        Raamattu ja Koraani ovat jatkumo. Fariseusten ja Johannes kastajan keskustelu on merkittävä: "Oletko Messias?" "En." "Oletko Elia (joka kirjoituksissa on luvattu)?" "En." "Oletko SE LUVATTU PROFEETTA?" "En."
        Myöhemmin Jeesus täsmensi, että "Elia on jo tullut, mutta kansa ei tuntenut häntä." Johannes Kastaja oli tuo Elia.
        Mutta tuo luvattu profeetta, jota odotettiin, tuli vasta 620 vuotta myöhemmin, Israelin kansan veljien (eli Ismaelin heimon) keskuudesta. Ja, kuten aina, maailma ei profeettaa ota vastaan ilman vihamielisyyttä - lukuunottamatta vilpittömiä ja nöyriä, harvoja valittuja. Ja jälkeenpäin profeettaa ja hänen tekojaan panetellaan, ja "Saatana tulee luoksenne pukeutuen valon enkeliksi." Hän vääristelee totuutta ja valehtelee, koska - kuten sanottu - hän on valheen isä ja valehtelija alusta asti.

        "Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu!" Oikein.
        Kenen miekkaan arvelet kaatuvan sen, joka asettuu miekkansa kanssa Jumalaa ja oikeaa uskoa vastaan? Täytyyhän silloin Jumalan miehelläkin olla miekka!! Hä?

        Jotta ei jäisi epäselvää: En löydä ainoatakaan ristiriitaa Raamatun ja Koraanin välillä.
        Toivon, että voisitte esittää kaikki, mitkä löydätte, ja kysyä asioita, jotka askarruttavat. Ehkä osaan vastata, jos Jum-Allah suo. On kuitenkin asioita, jotka tietää vain Jum-Allah, kaikkivaltias, kaikkitietävä, enkä väitä olevani näkymättömien asioiden tietäjä.
        Rauha ja Jumalan armo olkoon kanssamme!


    • ps12

      Raamatussa sanotaan että JUMALA ei valehtele. Jos siis koraani on se viimeinen sana jumalalta niin se tarkoittaisi sitä että jumala valehtelee.. Koska ilmestyskirjan lähes viimeiset sanat ovat SE JOKA LISÄÄ TAI POISTAA TÄSTÄ KIRJASTA JOTAIN OLKOON KIROTTU.. ELI siis mun mielestä se tarkoittaa sitä että raamatun uusi testamentti on se viimeinen sana.. Eli jos koraani onkin viimeinen sana niin jumala valehtelee...
      PAAVALI kirjoittaa että se joka julistaa olkoon ihminen, enkeli kuka tahansa toista evankeliumia kuin olette jo saaneet olkoon kirottu.. Eli siis muhammad... Yhdessäkään kohdassa vanhassa testamentissa tai uudessa ei puhuta muhammadista koska jos puhuttais niin jokaikinen KRISTITTY JA JUUTALAINEN olisi jo tunnustanut koraanin viimeiseksi sanaksi ja pukeutuisi huntuun, olisi siis muslimi... KOKO vanha testamentti kertoo siitä kun JUMALA tekee uuden liiton koko ihmiskunnan kanssa, jeesuksen kautta. SIIHEN se päättyi. EI ole tullut uutta liittoa sen jälkeen. RAAMATUSSA ei kerrota siitä. JOS ja KUN väität raamattusi tuntevan niin varmasti olet tietoinen tästä asiasta.. ILMESTYSKIRJAN lopussa lähes viimeiset sanat ovat että se joka poistaa tai lisää tähän KIRJAAN jotakin olkoon kirottu. ELI SIIIS jos koraani on viimeinen ja pätevä sana niin sillonhan JUMALA valehtelee??? Raamattu tosin sanoo että jumala ei valehtele.. MIKSI muuten te muslimit koko ajan aina vetoatte johonkin vanhan testamentin moosekseen tai daavidiin?? Miks te ette elä niinkuin raamattu käskee jos kerran teille se on ohjenuora.... Sinäkin taidat olla käännynnäinen?? TÄÄLLÄ länness syntynyt ja kääntynyt muslimiksi... KUN asiaa tutkit hieman enemmän, luet historiaa ja eritoten islamin historiaa niin tiedät ettet ole sellanen muslimi kuin muhammad oli. Muslimi noudattaa muhammadin esimerkkiä, mitä muhammad teki niin sitä JOKAINEN muslimi perässä... Mä en ainakaan ikinä halua tehä niinkuin muhammad teki enkä ikimaailmassa haluais miestä jolla OLI yli 10 vaimoa ja joka sekaantui lapseen... tai se mitä se teki muille ihmisille... Jos teet esim listan ja laitat siihen et mitä jeesus teki ja mitä muhammad teki. KATOPPA kumpi pärjää paremmin... ;) Ei pahalla mut sul on kyl vellit ja puurot pikkusen sekasin... JOS tän päivän tilannetta kattoo ja miettii tosissaan et kumpaa halus esim seurata.. JOTAIN joka käski tappaa kaikki jotka ei käänny ja käski esim tapattaa yhden runoilijankin joka ei puhunut kauniisti muhammadista itsestään.. Tapatti, mitä hän teki juutalaisille jotka ei kääntyneet.. JEESUS ei koskaan tappanut ketään, eikä käskenyt kenenkään muunkaan tappaa ketään. PARANSI kaikki jotka hänen luoksensa tuli.. Sanoi kaikenlisäksi että jos olet nähnyt minut olet nähnyt isän.. ja yhtäkkiä tuleekin ilkeä "velipoika" joka tappaa kaikki "veljensä".. hyvin pyyhkii, ISUKKI.. MÄ en ainakaan haluu seurata/palvoa sellasta jumalaa joka yhtäkkii MUUTTAAKIN mieltänsä ja sanoo et jos sä et nyt rukoile 5krt päivässä, mutise jotain ihme mantraa, pukeudu huntuun, hyväksy sitä et sun mies saa ottaa LUKUISIA vaimoja, lyödä sua jos HALUAA, erota susta koska haluaa, sun sanalla ei oo painoarvoa jne..JA yhtäkkiä sanoisikin et miehellä saa olla monta vaimoa kun just RAAMATUSSA on sanonut et YKSI MIES, YKSI VAIMO! Mun ex mies pahoinpiteli mua, mun isä hakkas mua, miks ihmeessä haluisin olla uskonnossa missä sanotaan et se on HYVÄKSYTTYÄ.... HULLUN HOMMAA... Kyllä koko maailma ois jo muslimeita jos tossa ois ees hitusenkin sitä mitä raamatussa on.. Jokaikinen maailmassa tietää et yksikään raamattuun uskovainen ei lähtis tappamaan muita ihmisiä.. Surullista mutta totta.. SÄ ET LÖYDÄ raamatusta yhtään jaetta mikä sanois/profetois et MUHAMMAD olis Jumalan viimeinen rofeetta... Kumpi oli ensiksi, muna vai kana?? Vanhempi vai nuorempi??? Jos raamattu on 600vuotta vanhempi kuin koraani niin kumpaa jengi uskoo mieluiten, vanhusta joka sanoo että rakastakaa toisianne vai jotain väkivaltasta jannua???

      • shakir.shakir

        Ilmestyskirjaan ei kukaan ole mitään lisännyt. Nuo sanat tarkoittavat tietenkin nimenomaan Johanneksen ilmestystä - sillä raamattua tuolaisenaan ei ollut sitä kirjoitettaessa olemassa. Vielä nykyäänkin katolisten raamatussa on myös ns. deuterokanoniset kirjat, jotka protestanttisesta puuttuvat. Onko toinen poistanut vai toinen lisännyt, sitä en tiedä. Joka tapauksessa jompikumpi olisi kirottu, jos Johanneksen ilmestyksen loppusanat kuitenkin mielestäsi tarkoittaisivat koko raamattua (jota nykymuotoonsa kirkkoisä ja piispa Augustinus Hippolaisen johdolla katsastettiin vuosina 393, 397, ja 419. Ja Ilmestyskirja lisättiin joukkoon v. 419!).

        Uusi liitto on nimenomaan tehty. Tästä Jeesus puhui juutalaisten johtomiehille kovin sanoin, esim. Matt. 21:33-46.
        Jeesus, Kristus, Jumalan voideltu, Messias, oli juutalaisten viimeinen toivo ja mahdollisuus. Kuten Koraani sanoo: "Ja he ylpeillen kerskuvat: "Tapoimme Jeesuksen!", mutta totisesti, eivät he Häntä tappaneet, heistä vain näytti siltä".
        Jeesus elää, ja on Jumalan kaikkivaltiaan luona, ja tulee palaamaan maan päälle, hallitsijaksi uskovien yhteisölle, joka on ennallistanut Jumalan valtakunnan maanpäällisesti. Aamen.
        Allekirjoitan tämän kaiken ehdottomasti. On tietty silti vieläkin asioita, joita en täysin ymmärrä tai tiedä. Mutta kuten Jeesuksen opetuslapsetkin, luotan siihen, että jos Hän on sanonut 95 ehdottoman selvästi viisasta asiaa, myös ne 5, joita en ymmärrä, ovat todennäköisesti yhtä viisaita. Minun ymmärrykseni vain ei ole valmis. Sanoihan Jeesus ihan lähimmille seuralaisilleenkin, että "minulla olisi teille vielä paljon sanottavaa, mutta ette ole vielä valmiit ottamaan sitä vastaan."

        Kerro ihmeessä mahdollisimman ysityiskohtaisesti, mitkä kohdat Koraanissa askarruttavat. Yritän vastata sen ymmärryksen mukaan, mitä Jumala on minulle suonut. Rauha ja Jumalan armo kanssanne! As salaamu aleykum, wa rahmatUllaah!


      • shakir.shakir
        shakir.shakir kirjoitti:

        Ilmestyskirjaan ei kukaan ole mitään lisännyt. Nuo sanat tarkoittavat tietenkin nimenomaan Johanneksen ilmestystä - sillä raamattua tuolaisenaan ei ollut sitä kirjoitettaessa olemassa. Vielä nykyäänkin katolisten raamatussa on myös ns. deuterokanoniset kirjat, jotka protestanttisesta puuttuvat. Onko toinen poistanut vai toinen lisännyt, sitä en tiedä. Joka tapauksessa jompikumpi olisi kirottu, jos Johanneksen ilmestyksen loppusanat kuitenkin mielestäsi tarkoittaisivat koko raamattua (jota nykymuotoonsa kirkkoisä ja piispa Augustinus Hippolaisen johdolla katsastettiin vuosina 393, 397, ja 419. Ja Ilmestyskirja lisättiin joukkoon v. 419!).

        Uusi liitto on nimenomaan tehty. Tästä Jeesus puhui juutalaisten johtomiehille kovin sanoin, esim. Matt. 21:33-46.
        Jeesus, Kristus, Jumalan voideltu, Messias, oli juutalaisten viimeinen toivo ja mahdollisuus. Kuten Koraani sanoo: "Ja he ylpeillen kerskuvat: "Tapoimme Jeesuksen!", mutta totisesti, eivät he Häntä tappaneet, heistä vain näytti siltä".
        Jeesus elää, ja on Jumalan kaikkivaltiaan luona, ja tulee palaamaan maan päälle, hallitsijaksi uskovien yhteisölle, joka on ennallistanut Jumalan valtakunnan maanpäällisesti. Aamen.
        Allekirjoitan tämän kaiken ehdottomasti. On tietty silti vieläkin asioita, joita en täysin ymmärrä tai tiedä. Mutta kuten Jeesuksen opetuslapsetkin, luotan siihen, että jos Hän on sanonut 95 ehdottoman selvästi viisasta asiaa, myös ne 5, joita en ymmärrä, ovat todennäköisesti yhtä viisaita. Minun ymmärrykseni vain ei ole valmis. Sanoihan Jeesus ihan lähimmille seuralaisilleenkin, että "minulla olisi teille vielä paljon sanottavaa, mutta ette ole vielä valmiit ottamaan sitä vastaan."

        Kerro ihmeessä mahdollisimman ysityiskohtaisesti, mitkä kohdat Koraanissa askarruttavat. Yritän vastata sen ymmärryksen mukaan, mitä Jumala on minulle suonut. Rauha ja Jumalan armo kanssanne! As salaamu aleykum, wa rahmatUllaah!

        Raamattu sanoo, että monia profeetoiksi itseään väittäviä ilmaantuu. Raamattu varoittaa, että suurin osa niistä on vääriä profeettoja. Raamattu kehottaa koettelemaan heitä, ja neuvoo, mistä TUNNISTAA HENGEN, JOKA ON JUMALASTA.

        1. Joh. 4:2
        Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta.
        2. Joh. 1:7
        Maailmassa on nyt liikkeellä monia eksyttäjiä, niitä jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristusta ihmiseksi, lihaan tulleeksi. Siinä teillä on Antikristus, eksyttäjä.

        Koraani tekee juuri tämän. Siispä sen on raamatun mukaan pakko olla Jumalasta!
        Itse asiassa en oikein ymmärrä, miksi niin monet luulevat olevan Jumalasta sen, kun joku väittää: "Jeesus oli Jumala!". En edellämainittujen Johanneksen kirjeitten valossa, enkä ensimmäisen käskyn valossa, "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Älä pidä muita jumalia!"


    • ps12

      Tuossa olet oikeassa.. Jeesuksen jumaluus ei ole raamatusta, sen keksi ihmiset 300 luvulla.. Alkuseurakunnassa ei jeesusta pidetty jumalana. EIKÄ raamatussa niin sanota.. Se on ihmisten keksimää, ikäväkyl, niinkuin kolminaisuusoppikin. 300 luvulla kirkolliskokouksessa tuo jeesuksen jumaluus jne keksittiin ja sitä alettiin opettaa.. kun asiaa esim netistä tutkii niin se on päivänselvää...
      Mulla ei ole kysymyksiä koraanista koska olen sitä lukenut ihan tarpeeksi ja asiaa tutkinut ihan tarpeeksi. Se vaan on yksinkertaisesti niin ristiriidassa raamatun kanssa että. KOSKA koraanissa jumala on ihan erilainen kuin raamatussa. PLUS se että muhammad ei ollut juutalainen ja israelin kansaan kuuluva.. KOSKA raamattu ihan selkeesti sanoo että KAIKKI profeetat tulevat israelin kansan keskuudesta ja ei kertaakaan puhu mitään muhammadista.. ASIA olisi eri jos raamatussa puhuttaisiin toisin.. KUN luet raamattua ihan millä kielellä tahansa on sanoma sama. VANHAtestamentti oli valmis jo ennen jeesusta. UUSItestamentti on ollut valmis jo sataluvulla.. JOKAINEN uudentestamentin luku (lukuunottamatta muutamaa jaetta) voidaan kasata uudelleen jopa ainoastaan niistä kirjeistä joita alkuseurakunta lähetteli keskenään. NE mitä on siitä jätetty pois on jätetty siksi että niiden IKÄ on ollut esim paljon myöhemmin kuin kirjoittajan kuolema, eli siis on kirjoitettu paljon jälkeen kuoleman, niitä ei ole pidetty niin relevanttina, samoin ne muut mitä siitä on jätetty pois. ORTODOKSIT, katoliset jne ei ole oikeita kristittyjä ja sekin selviää sillä kun asiaa tutkii tarkemmin niin tietää ketä he esim palvovat, onko se raamatun mukaista jne, koska se on syntynyt, miten ja kuka sen on perustanut. Jehovantodistajat, lestaadiolaiset, luterilaiset jne ovat kaikki "lahkoja", jos opetus eroaa raamatusta niin sillon he eivät ole oikeita kristittyjä.
      Se että olet muslimi, ei siinä mitään mutta kun mä en ymmärrä et miksi te väitätte että esim terroristit eivät ole muslimeita tai irakilaiset tai muut sellaiset.. Ne lukevat kuitenkin samaa kirjaa kuin te ja teidän kirjan avulla ne oikeuttavat tekonsa, koska koraani käskee tappamaan. Me kristityt sentään tiedämme että vanhatestamentti on kirjoitettu juutalaisille ja uusitestamentti koko maailmalle. Vanhatestamentti on silti hyödyksi meille, opetukseksi, nuhteeksi, rohkaisuksi jne niinkuin paavali sanoo.. Mutta te kiellätte sen mitä teidän koraani sanoo. Se sanoo ihan selkeesti että tappakaa ja taistelkaa kunnes kaikki ovat alistuneet. JOS kerran sen pitäisi olla se viimeinen sana niin miksi se poikkeaa niin paljon uudesta testamentista? Oikeastaan ainoa kysymys mitä mulla on kysyttävänä.. Miksi koraani kertoo ihan eri sanomaa kuin Jeesus? Se mitä ilmestyskirjan lopussa sanotaan tarkoittaa juuri sitä mitä siinä lukee, koko kirjaan jos jotakin lisää tai siitä poistaa niin on kirottu. Eli sama jos mä kirjoittaisin kirjan ja sit joku muu tulis siihen jotakin lisäämään ku se on jo valmis, sellasta mikä poikkeaa täysin sen alkuperäisen sanomasta.. Yksinkertaista.. Ei raamattu oo mitään salakieltä, paavalikin sanoo että kirjoitan teille yksinkertaisesti jotta ymmärrätte. Raamatun uudentestamentin idea on että meidän kristittyjen tulee käyttäytyä niinkuin jeesus käyttäytyi, muuttua hänen kaltaisekseen.. Jeesus kuoli ristillä, siitä on jopa historiassakin, moni ei-kristitty on siitäkin kirjoittanut historiassa.. ja jos jeesus ei ois kuollut niin koko meidän kristittyjen usko ois turha. Herättihän jeesuskin miehen kuolleist, ja moni muukin..
      Joka henki tunnustaa jeesuksen jumalan pojaksi, ihmiseksi tulleeksi on jumalasta. EI SE TEE JEESUKSESTA jumalaa. Ihmeitähän jumala teki koko vanhan testamentin ajan ja jopa jeesus sanoi että jumala voisi herättää abrahamin lapsia kivistä.. Ei se nyt oo mitään ihmeellistä. mäkin oon parantunut sellasesta sairaudesta mihin ei yksinkertaisesti ole lääketieteellistä selitystä. Harhaoppisuus syntyi sillon kun ihminen päätti asioista, siitäkin on uudessa testamentissa, että jumala lähettää väkevän eksytyksen.. Mä en usko ihmisiin, mä uskon siihen mitä raamattu sanoo =)

      • shakir.shakir

        Halleluja! Kuullostat varsin hengelliseltä ihmiseltä - ja se on oikeasti melko harvinaista. :)

        "Joka henki tunnustaa jeesuksen jumalan pojaksi, ihmiseksi tulleeksi...." EI ole lainaus raamatusta!!! Siellä lukee hieman toisin, kuten aiemmin lainasin..
        "EI SE TEE JEESUKSESTA jumalaa."
        Ei teekään, enkä sitä tarkoittanutkaan, mutta se tekee Koraanista totta!

        "KAIKKI profeetat tulevat israelin kansan keskuudesta" ?
        Israelin kansa, eli Jaakobin jälkeläiset, olivat Jumalan kansan erityisasemassa. Mutta joka paikassa Jumala laittaa tälle ehdon: Jos pidätte liittoni! Israelilaiset eivät pitäneet. Siksi Jeesus, tuo lempeyden perikuva, sätti heitä karskisti, riehui temppelissä vihaisena, kaataen pöydät ja ajaen kauppiaat ulos, ym. Joh. 2:13-22 myös päättyy psalmilainaukseen "kiivaus Sinun huoneesi puolesta kuluttaa minut". Israelilaisten viimeinen moka esitellään Jeeuksen puheessa Matt. 21:33-43.

        "Se että olet muslimi, ei siinä mitään mutta kun mä en ymmärrä et miksi te väitätte että esim terroristit eivät ole muslimeita tai irakilaiset tai muut sellaiset.."
        Väitän vain, että ovat vääristelijöitä. Emmehän kumpikaan varmaan myöskään väitä, etteivät kirkon inkvisitiokidutukset ja "vääräuskoisten vainot", brutaaliudessan vertaansa vailla olleet (ja olevat) ristiretket, ym. olisi olleet kristittyjen tekemiä. Kuitenkin, lienemme yhtä mieltä siitä, ettei näissäkään ehkä tarvitse tuomita kirjaa, vaan lukijat!!??

        "Se sanoo ihan selkeesti että tappakaa ja taistelkaa kunnes kaikki ovat alistuneet."
        Tarkoitat varmaan jakeita 2:190-193, joista yleisesti otetaan niihin vedotessa vain pikku pätkä tai muutama sana keskeltä. Tämä on tyypillistä, kun halutaan vääristellä sanomaa - niin raamatun kuin Koraaninkin.
        Koko pätkä kuuluu:
        2: 190
        Taistelkaa Jumalan retkellä niitä vastaan, jotka vastaanne sotaa käyvät, m u t t a i t se ä l k ä ä a i h e e t t a h y ö k ä t k ö. Totisesti Jumala ei rakasta rauhanrikkojia.
        2: 191
        Surmatkaa heidät, missä heidät tapaattekin, ja karkoittakaa heidät j o ka p a i k a s t a, m i s t ä h e a j o i v a t po i s t e i d ä t , sillä pakanuuteen käännyttäminen on pahempi kuin murha. Mutta älkää taistelko heitä vastaan Rauhoitetun temppelin lähellä, j o l l e i v ä t h e h y ö k k ä ä p ä ä l l e n n e s i e l l ä; mutta jos he hyökkäävät, niin tappakaa heidät. Sellainen on oleva uskottomien palkka.
        2: 192
        Mutta jos h e l a k k a a v a t t a i s t e l e m a s t a, niin on Jumala totisesti armahtavainen ja laupias.

        Koko kontekstissa on ihan selkeästi kyse puolustautumisesta. Muhammedin pientä porukkaa vainottiin Mekassa ankarasti, useisiin murhayrityksiin saakka. (ja tänäkin päivänä). Ja kuten Jeesus lupasi, tulee toinen, puolustaja, "parakleitos". (=puolustaja, asianajaja; maskuliininen henkilö, ei henkiolento) Kun lupa puolustautumiseen annettiin, toteutettiin sananmukaisesti se, että jokainen jätti perheensä, veljensä, talonsa, omaisuutensa, kun Jumalan sanaa puolustettiin.

        On syytä huomata myös
        4:89
        He toivoisivat, että te tulisitte uskottomiksi, aivan kuin he itse ovat, ja siten heidän kaltaisikseen. Älkää ottako itsellenne ystäviä heidän joukostaan, ennenkuin he lähtevät kodeistaan Jumalan retkelle. J o s h e p a l a a v a t e n t i s e e n v i h a m i e l i s y y t e e n s ä, niin ottakaa heidät kiinni ja surmatkaa, missä heidät kohtaattekin, älkääkä ottako itsellenne suojelijaa tai auttajaa heidän joukostaan.
        60:8
        Jumala ei kiellä teitä osoittamasta ystävällisyyttä ja oikeamielisyyttä niitä kohtaan, jotka eivät ole taistelleet teitä vastaan uskontonne tähden eivätkä karkoittaneet teitä kodeistanne; totisesti, Jumala rakastaa oikeamielisiä.

        Jeesus kehoittaa meitä rakastamaan. Jeesuksen sanojen mukaan, mikä on suurinta rakkautta!!?? Yllätys, yllätys: "antaa henkensä toisten puolesta".


      • Pitkämuistinen
        shakir.shakir kirjoitti:

        Halleluja! Kuullostat varsin hengelliseltä ihmiseltä - ja se on oikeasti melko harvinaista. :)

        "Joka henki tunnustaa jeesuksen jumalan pojaksi, ihmiseksi tulleeksi...." EI ole lainaus raamatusta!!! Siellä lukee hieman toisin, kuten aiemmin lainasin..
        "EI SE TEE JEESUKSESTA jumalaa."
        Ei teekään, enkä sitä tarkoittanutkaan, mutta se tekee Koraanista totta!

        "KAIKKI profeetat tulevat israelin kansan keskuudesta" ?
        Israelin kansa, eli Jaakobin jälkeläiset, olivat Jumalan kansan erityisasemassa. Mutta joka paikassa Jumala laittaa tälle ehdon: Jos pidätte liittoni! Israelilaiset eivät pitäneet. Siksi Jeesus, tuo lempeyden perikuva, sätti heitä karskisti, riehui temppelissä vihaisena, kaataen pöydät ja ajaen kauppiaat ulos, ym. Joh. 2:13-22 myös päättyy psalmilainaukseen "kiivaus Sinun huoneesi puolesta kuluttaa minut". Israelilaisten viimeinen moka esitellään Jeeuksen puheessa Matt. 21:33-43.

        "Se että olet muslimi, ei siinä mitään mutta kun mä en ymmärrä et miksi te väitätte että esim terroristit eivät ole muslimeita tai irakilaiset tai muut sellaiset.."
        Väitän vain, että ovat vääristelijöitä. Emmehän kumpikaan varmaan myöskään väitä, etteivät kirkon inkvisitiokidutukset ja "vääräuskoisten vainot", brutaaliudessan vertaansa vailla olleet (ja olevat) ristiretket, ym. olisi olleet kristittyjen tekemiä. Kuitenkin, lienemme yhtä mieltä siitä, ettei näissäkään ehkä tarvitse tuomita kirjaa, vaan lukijat!!??

        "Se sanoo ihan selkeesti että tappakaa ja taistelkaa kunnes kaikki ovat alistuneet."
        Tarkoitat varmaan jakeita 2:190-193, joista yleisesti otetaan niihin vedotessa vain pikku pätkä tai muutama sana keskeltä. Tämä on tyypillistä, kun halutaan vääristellä sanomaa - niin raamatun kuin Koraaninkin.
        Koko pätkä kuuluu:
        2: 190
        Taistelkaa Jumalan retkellä niitä vastaan, jotka vastaanne sotaa käyvät, m u t t a i t se ä l k ä ä a i h e e t t a h y ö k ä t k ö. Totisesti Jumala ei rakasta rauhanrikkojia.
        2: 191
        Surmatkaa heidät, missä heidät tapaattekin, ja karkoittakaa heidät j o ka p a i k a s t a, m i s t ä h e a j o i v a t po i s t e i d ä t , sillä pakanuuteen käännyttäminen on pahempi kuin murha. Mutta älkää taistelko heitä vastaan Rauhoitetun temppelin lähellä, j o l l e i v ä t h e h y ö k k ä ä p ä ä l l e n n e s i e l l ä; mutta jos he hyökkäävät, niin tappakaa heidät. Sellainen on oleva uskottomien palkka.
        2: 192
        Mutta jos h e l a k k a a v a t t a i s t e l e m a s t a, niin on Jumala totisesti armahtavainen ja laupias.

        Koko kontekstissa on ihan selkeästi kyse puolustautumisesta. Muhammedin pientä porukkaa vainottiin Mekassa ankarasti, useisiin murhayrityksiin saakka. (ja tänäkin päivänä). Ja kuten Jeesus lupasi, tulee toinen, puolustaja, "parakleitos". (=puolustaja, asianajaja; maskuliininen henkilö, ei henkiolento) Kun lupa puolustautumiseen annettiin, toteutettiin sananmukaisesti se, että jokainen jätti perheensä, veljensä, talonsa, omaisuutensa, kun Jumalan sanaa puolustettiin.

        On syytä huomata myös
        4:89
        He toivoisivat, että te tulisitte uskottomiksi, aivan kuin he itse ovat, ja siten heidän kaltaisikseen. Älkää ottako itsellenne ystäviä heidän joukostaan, ennenkuin he lähtevät kodeistaan Jumalan retkelle. J o s h e p a l a a v a t e n t i s e e n v i h a m i e l i s y y t e e n s ä, niin ottakaa heidät kiinni ja surmatkaa, missä heidät kohtaattekin, älkääkä ottako itsellenne suojelijaa tai auttajaa heidän joukostaan.
        60:8
        Jumala ei kiellä teitä osoittamasta ystävällisyyttä ja oikeamielisyyttä niitä kohtaan, jotka eivät ole taistelleet teitä vastaan uskontonne tähden eivätkä karkoittaneet teitä kodeistanne; totisesti, Jumala rakastaa oikeamielisiä.

        Jeesus kehoittaa meitä rakastamaan. Jeesuksen sanojen mukaan, mikä on suurinta rakkautta!!?? Yllätys, yllätys: "antaa henkensä toisten puolesta".

        shakir shakirille

        "Tarkoitat varmaan jakeita 2:190-193,joista yleisesti otetaan niihin vedotessa vain
        pikku pätkä tai muutama sana keskeltä. Tämä on tyypillistä,kun halutaan vääristellä
        sanomaa-niin raamatun kuin Koraaninkin.
        Koko pätkä kuuluu:"
        2:190......
        2:191......
        2:192.......
        2:193 Miksi et julkituonut tämän suuran sisältöä ?

        Tämä on muslimeille niin tyypillistä koraanin sisällön kaunistelua,
        Etkä näytä sinäkään tekevän poikkeusta siitä monipäisestä muslimilaumasta
        jotka ovat koraania puolustellessaan ja kaunistellessaan tuoneet hyvin
        valikovasti esiin koraanin suurien jakeita.

        Tässä tämä pois jättämäsi suuran 2 jae 193:
        "Taistelkaa heitä vastaan,kunnes pakanuuden viettelys lakkaa ja keskuudessamme vakiintuu ainoan oikean Jumalan palveleminen.
        Mutta jos he herkeävät, älköön VALITKO VIHOLLISUUTTA muita kuin
        USKOTTOMIA vastaan.


      • shakir.shakir
        Pitkämuistinen kirjoitti:

        shakir shakirille

        "Tarkoitat varmaan jakeita 2:190-193,joista yleisesti otetaan niihin vedotessa vain
        pikku pätkä tai muutama sana keskeltä. Tämä on tyypillistä,kun halutaan vääristellä
        sanomaa-niin raamatun kuin Koraaninkin.
        Koko pätkä kuuluu:"
        2:190......
        2:191......
        2:192.......
        2:193 Miksi et julkituonut tämän suuran sisältöä ?

        Tämä on muslimeille niin tyypillistä koraanin sisällön kaunistelua,
        Etkä näytä sinäkään tekevän poikkeusta siitä monipäisestä muslimilaumasta
        jotka ovat koraania puolustellessaan ja kaunistellessaan tuoneet hyvin
        valikovasti esiin koraanin suurien jakeita.

        Tässä tämä pois jättämäsi suuran 2 jae 193:
        "Taistelkaa heitä vastaan,kunnes pakanuuden viettelys lakkaa ja keskuudessamme vakiintuu ainoan oikean Jumalan palveleminen.
        Mutta jos he herkeävät, älköön VALITKO VIHOLLISUUTTA muita kuin
        USKOTTOMIA vastaan.

        Aivan, 193 jäi pois. Valitettavaa on, että joudun syyttämään "käännöstä".
        Uskottomia, niitä, jotka kieltävät Jumalan merkit ja lähettiläät, puhutellaan Koraanissa nimellä khafiruun. 193:n lopussa on kuitenkin, valitettavasti arabiankieltä taitamattomien kannalta, nimitys alththalimeen, joka tarkoittaa lähinnä englanniksi "oppressors", suomeksi "sortajia".

        193:sta huolimatta edelläoleva pitää paikkansa, eli jos he lakkavat sotimisen ja sorron, ette saa aiheetta hyökätä. Muslimien vainon, sorron ja painostuksen aikana uhkasi joka puolelta "pakanuuden viettelys", joka kohdistui koko muslimiyhteisöön. Siksi yhteisön tavoitteena on, että KESKUUDESSAMME vakiintuu palvonta kuuluvaksi ainoastaan Jumalalle.

        On myös kilvoittelua ja toisenlaista taistelua kuin "combat", ja tässähän minä taistelen sinua vastaan.
        Ja tavoitteena on tietty, että "pakanuuden viettelys lakkaa".
        Paitsi kristityistä sanotaan Koraanissa paljonkin..
        http://tulevaisuus.org/koraani/koraanihaku.php voi kokeilla, laittamalla sanahakuun "kristittyjä".
        Allekirjoitan Koraanista joka sanan. En halua enkä aio kaunistella sitä, mutta puolustaa kylläkin.


    • ps12

      Voi taivas... Mut mites sä muslimina sitten luet sun koraania.. Kai tiedät että ne jakeet mitkä on kirjoitettu myöhemmin on vaan voimassa. mun mielestä noi jakeet mitkä sä kirjoitit kuulostaa kamalilta. Jeesus sanoi että käännä toinen poski, älä vastaa pahalla pahaan vaan hyvällä. Noi koraanin jakeet kuulostaa kamalilta.. Lähestulkoon puolet koko kirjasta on väkivaltaa, sen sanoo kuka tahansa joka on koraania lukenut, muu kuin muslimi.
      Se että kirkko lähti ristiretkille, ei ne vissiinkään kuitenkaan puolustelleet sitä raamatulla.. mä en oo ainakaan koskaan moista lukenut.
      SÄ ET voi seurata kahta herraa, lakkaa jo siteeraamasta raamattua ja koraania samassa hengenvedossa, pliis. Koska jos jeesus on herra niin sä et voi seurata sekä raamattua että koraania, se on joko tai.. Jeesus ite sanoi ettet voi rakastaa kahta herraa, joko olet toista vihaava jne. JEESUS tarkoitti pyhää henkeä. Joka ikinen maailmassa sen tietää. ei ketään ihmistä. Jos se olis ollu ihminen niin se olis joka ikisessä muussakin paikassa. Pyhästä hengestä siinä puhutaan. JEESUS sanoi että minun pitää mennä isän tykö jotta saatte sen minkä isä on luvannut. TOI kreikkalainen sana ei tarkoita ihmistä. tutki tarkemmin. KAIKKIALLA muualla raamatussa puhutaan pyhästä hengestä, jopa vanhassa testamentissa sanotaan että jumala on vuodattava henkensä jokaisen ihmisen ylle.. VANHASSA testamentissa ei kertaakaan puhuta muhammadista tai että jeesuksen jälkeen tulisi joku muu kuin pyhä henki. MITEN muhammad muka meitä kristittyjä puolusti? sehän tappoi esim ne juutalaiset sillon, miten ihmeessä jumala yhtäkkiä lähettäisi PUOLUSTAJAN joka tappaisi hänen omaa kansaansa.. hmm... Jeesus sanoi että käännä toinen poski, ei niin et jos joku hyökkää sun kimppuun niin sul on oikeus tappaa se... ÄLÄ tapa, tarkoittaa myös itsepuolustusta. Kenelläkään ei ole oikeutta ottaa toisen henkeä, ei kenelläkään. Se että jos sun lapsia uhataan aseella ja kysytään että sinä vai lapsesi niin se on toisen puolesta henkensä antamista. ei se että tapat muita... Rakastaminen tarkoittaa sitä että on valmis kuolemaan toisen puolesta.
      Mä olen lukenut molempia kirjoja ja kun luen koraania mua vaan ahdistaa koska siin on niin paljon väkivaltaa. Raamattua kun luen mua ei ahdista. Toki vanhassa testamentissa on paljon sotaa mutta se ei olekkaan sen pääpointti. Me ollaan uudentestamentin ajassa. koraani ei. Sitäpaitsi uusitestamentti sanoo että mä voin jutella jumalan kanssa koska haluan ja jumala haluaa olla suhteessa mun kans, on mun isä. Koraani ei sano samaa.. Koraanin mukaan allah ei halua olla mun kanssa suhteessa, ei ole mun isä. Mun jumala on mun isä, se joka on mut luonut ja halunnut mut maailmaan. Koraani ei sano samaa.. Toinen asia mikä mua häiritsee suunnattomasti on se et koraanissa kaikkien raamatun henkilöiden tarinat on ihan erilaiset eikä siin oo mitään järkee, kirjoitukset koraanissa hyppii liikaa, on liikaa aukkoja...
      Totta että israeililaiset eivät pitäneet liittoaan mutta ei JUMALA silti päätöstään perunut, ei missään vaiheessa vaan jopa ilmestyskirjassa sanotaan että edelleen israelilaiset ovat jumalan kansa. NIINKUIN raamattu sanoo, vaikka ihmiset tekevät väärin ei jumala päätöstään peru.. Jopa ut sanoo niin, jumala ei valehte. Vaikka israel rikkoi liiton, ei jumala RIKO. Niinkuin koko vanhatestamenttikin sanoo, kuinka jumala koko ajan yritti ja yritti.. Ei se silti koskaan käänny pois. EI AINAKAAN RAAMATUN MUKAAN ja jos raamattu sanoo niin niin sillon se on niin. Sillon jos raamattu sanoo niin et kaikki profeetat tulevat israelin keskuudesta niin sillon se on niin. Ismael ei ollut profeetta ja toisekseen se ei ollut israelin kansalainen... ikäviä tosiasioita ja sä et saa niitä kumottua millään =) UUSITESTAMENTTI on niin erilainen kuin koraani. JA EIKS vanhassa testamentissa sanota et ympärileikkaus on miehille, miks islamissa myös naiset ympärileikataan.. YÖK... Naisien asema islamissa yököttää ja se miten miehet kohtelee naisiaan.. MUSLIMEITA nekin on. KUKAAN ITSEÄÄN kristityksi ja uskovaiseksi väittävä, tunnollisesti jeesuksen seuraaja ei tee noin koska ut sanoo että jumalan edessä molemmat on samanarvoisia. Ei ole miestä ilman naista eikä päinvastoin. Tietyt säännöt toki on, niinkuin esim et mies on perheen pää ja naisen kuuluu sitä ja tätä mut sehän on miehen tehtävä, johtaa.. EI ALISTAA. ut sanoo että mies ei saa olla väkivaltainen, koraani sanoo että SAA LYÖDÄ.. on niin ristiriidassa keskenään..

      • shakir.shakir

        Vanhassa testamentissa puhutaan paljon Jumalan Hengestä. Mutta se nimenomaan ei oikeasti ole siellä puolustaja, parakleetti, parakletos. Ei koskaan!
        Ku puhutaan hengestä, se on pneuma eli kreik. πνευμα. Jos viitsit nähdä vaivaa, hae Septuagintasta tai Bysantin tekstilaitoksesta (Septuagintassa ei ole uuttatestamenttia) sanalla πνευμα, sitten katso jokainen paikka suomenkielisestä, ja huomaa, että Pyhä Henki, Jumalan Henki, Henki, on aina pneuma. (vaivaa siksi, että kohtia on 198 kappaletta..)
        Vt:ssa siis nimenomaan puhutaan Hengestä useinkin, ja nimenomaan ei ole sama kuin se, jonka Jeesus lupaa tulevaksi, puolustajan, parakleitoksen!! Aikamoista.

        Ai niin, ja taas, jos haluaa lukea vain uutta testamenttia, niin toimii myös..
        Joh. 14:16 :ssa puolustaja on maskuliini pronomini (hän). Paavali kun puhuu hengestä, pronomini on neutri!
        -------------------------
        Ja vastaavasti kiinnostaa, missä kohtaa Raamattu Sanoo, että kaikki profeetat tulevat Israelin kansasta?
        Jos joku laittaisi jonkin viittausen kohtaan, niin katsoisin mielenkiinnolla..


    • shakir.shakir

      Koraanin mukaan avioeroa saa hakea kumpi tahansa.
      RAAMATUN mukaan: "Mutta naimisissa oleville minä julistan, en kuitenkaan minä, vaan Herra, ettei vaimo saa erota miehestään; (1. Kor. 7:10)
      Lisää naisen ja miehen rooleista 1.Kor. 11

      Koraanin mukaan aviorikoksesta on rangaistuksena raippoja (jos on aukottomasti todistettavissa näin tapahtuneen). Kuitenkin jos henkilö katuu ja tekee parannuksen, tulee "antaa armon käydä oikeudesta". En viitsi laittaa sitaatteja, kukin voi lukea (uudelleen) mm. suuran 24, jossa aiheesta.
      RAAMATUN mukaan kuviot avioliiton ja vaikkapa raiskauksen suhteen ovat hiukan armottomampia. Kukin voi lukea (uudelleen) esim. 5. Moos. 22:13-29, jossa aiheesta.
      Ja kuten muistamme, Jeesus, joka ilman mitään epäilystä oli mahtava Kaikkivaltiaan Voideltu, Messias (kreik. Christos), totesi: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
      Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
      Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa." (Matt. 5:17-19)

      "Jos joku läpsäisee sinua toiselle poskelle.."
      Puhutaan jälleen veljien välisestä turhasta kinailusta. Ei tilanteista, joita vanhan testamentin johtajat kohtasivat - sotatila, Jumalan käskyjen mukaan toimiminen.. Kuten sanottua, Jeesus arvosti näitä kaikkein eniten. Jeesus ei voikieltää tappamista, ja samaan aikaan sanoa että Mooseksen lait ovat oikeat.

      Sen, että Koraani on ilmoitettu alun perin arabialaisille eikä juutalaisille, sekä sen, että se sisältää Raamattuun nähden myös tärkeää LISÄtietoa, ymmärrän seuraavasti:
      "Ei kukaan pane vanuttamattomasta kankaasta paikkaa vanhaan vaippaan, sillä semmoinen täytetilkku repii palasen vaipasta, ja reikä tulee pahemmaksi."
      "Eikä nuorta viiniä lasketa vanhoihin nahkaleileihin; muutoin leilit pakahtuvat, ja viini juoksee maahan, ja leilit turmeltuvat; vaan nuori viini lasketaan uusiin leileihin, ja niin molemmat säilyvät."
      "Niin on jokainen kirjanoppinut, joka on tullut taivasten valtakunnan opetuslapseksi, perheenisännän kaltainen, joka tuo aarrekammiostaan esille uutta ja vanhaa".

      Oikea tapa rukoilla ja palvoa löytyy myös raamatusta aika monta kymmentä kertaa. Mielestäni on ihan hyvä kumartua, ja langeta kasvoilleen maahan nöyryydessä.. Voi kokeilla esim. raamattuhakua sanalla "kasvoilleen". Ja jos haluaa kuitenkin pitäytyä ainoastaan uuteen testamenttiin, niin sattumoisin 7 kertaa tulee osumien määräksi (vt:ssa huomattavasti enemmän)..
      Myös "rukoili" -sanalla haettaessa löytyy kiinnostavaa tekstiä.

      As-salaamu aleikum wa rahmatullaahi wa barakatu!

    • ps12

      miten tuo nyt liittyi aiheeseen?? Anyway... mä toivon sulle hyvää, et löydät oikean paikan koska sä et voi sekä elää raamatun mukaan että koraanin.. jeesus niin sanoi ja edelleenkin sä et tuu löytää yhtään sellasta joka tuntee raamatun tukemaan sun tai kenenkään muunkaan muslimin ajattelutapaa... sun kannattaa kattoo ihan huviksesi sellanen sarja kuin koraani vai raamattu.. Löytyy tv7 arkistosta.. aloita ihan alhaalta.. Sen on tehnyt kaksi eri muslimia jotka on tulleet uskoon. Aika mielenkiintoista tekstiä. Ekat alhaalta on paljon parempia kuin yksi saudi-arabiassa syntyneen tekemä koska niissä alimmissa keskustellaan enemmän koraanin ja raamatun eroista.. Niissä ylemmissä keskustellaan ainoastaan koraanista ja sen ristiriidoista.. Se on hyvä ohjelma ihan mielenkiinnosta asiaa kohtaan, puolueettomasti koska siinä entiset muslimit, koraaninoppineet, (syntyään muslimit ja eläneet muslimimaassa) kertovat noista tärkeistä asioista.. siinä ei haukuta islamia, se on aika neutraali siinä mielessä mutta todella mielenkiintoinen..
      Mä huomaan että sä etsit totuutta, mut pliis älä enään käytä raamattua ja koraania samaan aikaan. SE LOUKKAA kristittyjä koska sä yrität sanoa (niinkuin kaikki muslimit) että meidän jumala on sama ja jos se ois sama niin mä en ikimaailmassa haluu olla sellasen jumalan kanssa tekemisissä joka muuttaa mieltään ja haluaa NYT TAPPAA mut jos mä en käänny muslimiksi... JOTEN älä pliis enään ikinä sano että sun ja mun jumala on sama. KRISTITYT tuskin sanoisi hölkäsen pöläystä teille muslimeille jos te pitäisitte noi kaks jumalaa erossa toisistaan... EiHÄN hindut tai budhalaisetkaan aiheuta hämminkiä sillä että väittäisivät samaa... Pitäkää nää RAAMATTU JA KORAANI erossa toisistaan. KUN paat noi kirjat vieretysten tai kirjoitat jokaisen tärkeän kohdan kummastakin paperille ja vertaat niitä keskenään ne on kuin yö ja päivä...

      • shakir.shakir

        Olet oikeassa, että Jeesuksen seuraajien sydämiin Jumala istutti rakkauden ja armeliaisuuden.. (Koraani, 57:27)

        (Koraaniin) uskovat ja myöskin ne jotka ovat juutalaisia, kristittyjä, saabalaisia, jos he uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään ja elävät hurskaasti, saavat totisesti palkkansa Herransa luona; ei mikään pelko valtaa heitä, eikä heidän tarvitse murehtia. (2:62)

        Juutalaiset sanovat: »Kristityt eivät noudata todellisia perusteita», ja kristityt sanovat: »Juutalaisilla ei ole oikeaa perustusta»; kuitenkin he lukevat Pyhää kirjaa. Samalla tavalla ovat puhuneet nekin, jotka eivät mitään tiedä. Mutta Ylösnousemuksen päivänä Jumala on ratkaiseva heidän välisensä kiistaasiat. (2:113)

        Kun laittaa tosiaan Raamatun ja Koraanin vierekkäin, ne ovat kuin yö ja päivä.
        No, tämä viimeinen sitaatti ei ole varmaankaan tarkoitettu alun perin vertaukseksi tästä aiheesta, mutta jotenkin se leikkisästi sopi tähän keskusteluun:
        "Auringon ja kuun Hän on pannut teitä palvelemaan, ja ne liikkuvat määrättyjä lakeja noudattaen. Ja teidän hyväksenne Hän on säätänyt yön ja päivän."
        :)
        Voi olla, ettei kaikki muslimit ole kuitenkaan ihan niin tiukkapipoja.. Paitsi tietysti, jos ne on hiukan harhateillä ja siellä pipossa on POMMI!!


    • ps12

      EIHÄN kristityt edes sano että juutalaisten pohja on väärä koska sehän on meidän kristittyjen pohja, vanha testamentti. SE on juutalaisten pohja samoin kuin meidän. Tosin suurin osa juutalaisista torjuii jeesuksen koska he odottivat jotain ihan muuta. Heidn mielestään messias ei voisi tulla nasaretista ja odottivat jotain joka olisi kullalla kuorrutettu, ei sellaista kuin jeesus oli. He eivät näe niitä profeettojen profetioita että ne olisi kertoneet jeesuksesta. ME kristityt taas emme kiellä vanhaa testamenttia, me emme vaan elä enään sen ajassa. Siksi se on vanha testamentti, tuli uusi niinkuin vanha sanoo, jumala sanoi että tekee uuden liiton. JUUTALAISET elävät edelleen vanhassa liitossa.

      Aika mielenkiintoinen oli muuten toi edellinen ohjelma koraani vai raamatusta.
      Mielenkiintoisia asioita siitä miten muhammad sai koraanin...
      'Kun luet raamatusta ihmisten kohtaamisia enkeleiden kanssa, enkeli aina sanoi kuka on ja että älä pelkää. JOKA kerta. MOOSEKSEN kanssa jumala puhui kasvoista kasvoihin. Jokaisen profeetan kanssa JUMALA puhui suoraan, ei enkelin välityksellä. KUITENKIN muhammad ei kertaakaan TEHNYT näin... Ekat 13 vuotta muhammad ei edes sanonut enkelin nimeä. VASTA medinassa alkoi muhammad käyttää enkelistä nimeä gabriel. HMMM.... Raamatussa enkeli sanoi heti että kuka on ja älä pelkää, kuitenkin koraanissa sanotaan että enkeli ahdisti häntä ja muhammad PELKÄSI!!
      ANYWAY, entäs tää arabia kieli sitten.. MILJOONAT muslimit eiväyt edes osaa arabiaa, rukoukset rukoillaan ARABIAKSI, eihän ne edes tiedä mitä rukoilevat. KORAANIN kun kääntää jollekkin muulle kielelle niin sen sanoma ei ole enään niin runollinen, siksi muslimit sanovat että PITÄÄ osata arabiaa, sitä ei saa kieltää, HMM:... Tästä tulee käsitys että JUMALANNE osaa vain arabiaa??!! RUKOILETKO sinä ikinä muuta mantraa kuin mitä sinulle on opetettu? RUKOILETKO ikinä suomeksi? TAI OMALLA ÄIDINKIELELLÄSI...?
      RAAMATTU on käännetty lähes kaikille suurimmille kielille ja sitä käännetään jatkuvasti lisää, koska JUMALA haluaa puhua kaikille ihmisille heidän kielellään. KUN luet raanmattua ihan millä kielellä tahansa on jopa runolliset kirjat samanlaiset TARKOITTAVAT SAMAA ASIAA, ihan sama millä kielellä sen luet. Mun pakistanilainen muslimi ( erittäin harras muslimi) sanoo ettei sitä saa lukea muulla kielellä kuin arabiaksi, tai saa MUTTA sen sisältö muuttuu... KUN luet raamattua vaikka ruotsiksi, englanniksi jne on se ihan sama.... MITEN voi olla että allah ei ymmärrä mitään muuta kieltä kuin arabiaa? MUN JUMALA loi kaikki kielet ja JOKAISEN ihmisen ja haluaa olla jokaisen ihmisen lähellä, siksi hän haluaa JUTELLA jokaiselle ihmiselle hänen omalla kielellään..
      RAAMATUSSA esim JUMALA kosketti adamia ja eevaa, puhui JEESUKSELLEkin ja kaikille muille profeetoille face to face ja jopa JEESUS sanoi ettei puhu mitän omissa nimissään vaan ainoastaan ISÄN joka hänet lähetti, ei tee mitäänmitä ei näe isänkään tekevän. PUHUI isästä ja opetti ainoastaan isä meidän rukouksen mikä on kaikilla kielillä sama... MUTTA koraani ei puhu samasta asiasta ollenkaan.. Raamatussa JUMALAN sanotaan olevan rakkaus ja mun isö ja KOKO ajan opetetaan miten susta voi tulla JEESUKSEN kaltainen, mutta yht äkkiä 600 vuotta sen jälkeen sun pitääkin ALKAA TAPPAMAAN kaikki jotka ei alistu allahin alle... TÄÄ ON NIIN ristiriitaista että jopa JOKAINEN ihmien joka OSAA AJALTELLA ja lukea ja tutkia ymmärtää sen JA NIIDEN EROT.. SÄ ET voi tai pysty löytää yhtään ihmistä maanpäältä joka sanois toisin, joka on asiaa tutkinut tai lukenut molemmat kirjat avoimin mielin.... MÄ OLIN TOTUUDEN ETSIJÄ. SIKSI luin koraania myös ja TUTKIN historiaa ja islamin historiaa TARKOIN, tai niin tarkoin kuin ihmisen vajavainen ymmärrys antaa myöden.. TARPEEKSI luettuani huomasin niiden erot.. SIKSI lähinnä tutkin koska kun tulin uskoon tämä PAKISTANILAINEN muslimi ystävä alkoi väittää että nyt ku olen tullut uskoon niin TIEDÄNHÄN MINÄ että kun koraani tuli niin se MITÄTÖI raamatun ja mun pitäis siis alistua sille ja tulla muslimiksi. SITTEN aloin tutkimaan ja löysin paljon sellasta mitä en ois toivonut löytäväni, mutta miten voisin VÄITELLÄ tai keskustella yhdenkään muslimin kanssa aiheesta jos en itse ottaisi selvää, avoimin mielin... KUN RUKOILET muslimina niin et saa ikinä vastauksia. Koska KORAANIN mukaan allah ei halua olla sun kans missään tekemisissä. RAAMATUSSA jumala sanoo että kun lähestytte minua, minä lähestyn teitä...

      • shakir.shakir

        Olen tullut olettamukseen, että "juutalaiset" ja "kristityt" eivät ole ihan samaa mieltä Jumalan ilmoituksista. Eli perustus ei ole sama..
        Kirjoitit, että "juutalaisilla" ja "kristityillä" on sama pohja, Vanha Testamentti. Kuinka ollakaan, tässä mielessä myös Islamilla on sama pohja.

        Vain Mooseksen kanssa Jumala (JWHW= Minä OLEN) puhui "kasvoista kasvoihin".
        Jeesus oli Messias, Jumalan voideltu, joka tunnusti Mooseksen Jumalan mieheksi. Mooseksen kirjoja lukiessa ei voi väittää - jos hänet Jumalan mieheksi tunnustaa - että sota joissakin olosuhteissa ei olisi sallitu.

        Myös enkelit olivat ajoittain aika "hankalia tyyppejä", jonkun osapuolen näkökulmasta. (Ihan esimerkkinä 185000 miehen lahtaaminen yhdessä yössä...
        "Ja sinä yönä Herran enkeli lähti ja löi Assurin leirissä sata kahdeksankymmentä viisi tuhatta miestä, ja kun noustiin aamulla varhain, niin katso, ne olivat kaikki kuolleina ruumiina." (2. Kun. 19:35), sekä (Jes. 37:36)

        Profeetta Daniel, joka sai Herran armosta valtavan määrän ilmestyksiä, sai ne melkoisen samaan tapaan kuin Muhammed (saas).
        Dan.8:16-18 kertoo: "ja minä kuulin ikään kuin ihmisen äänen Ulain rantojen yllä, ja se huusi ja sanoi: "Gabriel, selitä hänelle tämä näky." Hän tuli aivan viereeni, ja hänen lähestyessään minä kauhistuin ja heittäydyin kasvoilleni. Hän sanoi minulle: "Ihminen, sinun tulee ymmärtää, että se näky koskee lopun aikaa." Hänen puhuessaan minä vaivuin syvään uneen, kasvot maata vasten. Sitten hän kosketti minua ja nosti minut jälleen seisomaan.

        Rukoilen sekä suomeksi että arabiaksi. Rukoilen itse asiassa myös Isä Meidän-rukouksen päivittäin. Joka päivä, aamulla. Vanhan testamentin aikoihin rukoiltiin 3 kertaa päivässä, kumartuen ja langeten kasvoilleen maahan.. Koraani toi 2 rukousta lisää. Ei ole paljon, kuorma on kevyt..
        Käännöksissä on se ongelma, että se mitä sanoit Raamatun yhtäläisyydestä kaikilla kielillä ei pidä paikkaansa!! Jopa suomenkielisten käännösten ero on valtava. Esim. Uuden Maailman Käännöstä muut kuin sen tunnustavat eivät pitäne edes kristillisenä.. Vielä hurjempiin mielennyrjähdyksiin pääsee, kun tutkii vaikkapa vain suomen- ja englanninkielisiä Raamatun eri versioita. Siksi siis alkukielellä on oma paikkansa!! Myös Raamatun kontekstissa.
        Raamatun käännöksistä puheen ollen, arabiankielisen Raamatunkin sivuilla Jumalan nimi on Allah!

        Vielä käännöksiäkin varhaisempi juttu on tietysti alkuperäisyys..
        Jeesus puhui arameaa, arabian läheistä sukulaiskieltä. Näitä moniulotteisia "vaikeita" kieliä on erittäin vaikea kääntää suppeille länsimaisille kielille. (Voit kysyä Raamatun kääntäjiltä, ja/tai tutkia vanhoja Raamatun suom.käännöksiä..)
        Arameankielistä evankeliumia ei ole olemassa. Nikean kirkolliskokouksessa v. 325 (Rooman keisarin koollekutsumassa!!) vakiinnutettiin ekumeenin uskontunnustus, koska kirkosta oli jo tullut valtarakenne, ja se oli hajaantumassa.
        Karthagon kirkolliskokouksessa v. 397 "hyväksyttiin" evankeliumit Matteuksen, Markuksen, Luukkaan ja Johanneksen MUKAAN. Kukaan näistä ei edes väittänyt kirjoittavansa Jumalan ilmestystä, tai mitään muuta kuin aikalaiskertomuksia.

        Nykyään "hyväksytään" melko vaihteleva määrä tekstejä. VT: Sumerilaiset Juutalaiset vain 5 kirjaa - Ortodoksijuutalaiset 39 kirjaa; Koko Raamattu: Protestanttiset/Angllikaaniset 66 - Katoliset 73 - Etiopian ja eräiden muiden Afrkan alueiden kirkot 81 kirjaa. Kaikki nämä määrettelevät Raamattunsa muuttumattomaksi Jumalan sanaksi.

        Kokemuksesi siitä, että löysit "..paljon sellasta mitä en ois toivonut löytäväni" muistuttaa minun mielestäni kovasti Jeesuksen aikaisten ihmisten kokemuksia. Jopa ihan läheisimmät Jeesuksen seuraajat joutuivat toteamaan: "Sietämätöntä puhetta. Kuka voi kuunnella tuollaista?" (Joh. 6:60)
        Muutama (lähimmät 12 opetuslasta) kuitenkin tajusivat, että kyse on heidän ymmärryksensä puutteesta, ja että kaikki tämä ajallaan heille selitettäisiin Jumalan hengen totuudessa. Useimmat kääntyivät kuitenkin pois. Tuskin meidän tarvitsee kauaa miettiä, kumpien osa oli parempi tässä elämässä, ja tulevassa!?


    • shakir.shakir

      Allah, Kaikkivaltias, haluaa olla tekemisissä ihmisten kanssa - mutta Hän ei TARVITSE mitään.
      Hyvät tekommekin ovat Hänen edessään kuin likainen vaate. (Voit arvailla onko tämä Raamatussa vai Koraanissa, vai molemmissa..) Ilman Hänen armoaan ei meillä ole mitään toivoa.
      Mitä enemmän - vieläkin - rukoilen Jumalan johdatusta, sitä varmempi olen siitä että yhä Koraani on Jumalan viimeisin ilmoitus ihmiskunnalle. En kuitenkaan ihmettele lainkaan sitä, että suurin osa ei eitä hyväksy. Valitettavasti tähän on paljolti syynä se, että Shaitaan hyökkää totuutta vastaan kaikin keinoin, sillä hän on "valehtelija alusta asti, ja valheen isä". Parjaamisen ja panettelun huonoin seuraus on se, että sinunkin mainitsema "avoimin mielin" tutkiminen tehdään tässä maailmassa koko ajan vaikeammaksi...

      Litan tähän loppun vielä yhden suuran (104), oikeammin sen suomenkielisen merkityksen tavoittelua:
      104
      Voi jokaista parjaajaa, panettelijaa,
      joka kerää aarteita ja pitää niitä turvanaan,
      luullen, että hänen rikkautensa on pysyväistä!
      Hänet totisesti singotaan murskaavan surman suuhun.
      Käsitätkö, mikä tuo surma on?
      Tuli, jonka Jumala on sytyttänyt,
      joka leimahtaa syntisiä vastaan.
      Se on totisesti piirittävä heidät ylt'ympäri
      kuin korkeat pilarit.

    • ps12

      Onhan VIRO ja SUOMIKIN saman kuuloisia mutta eri kieliä.. Onhan afrikaans saman kuuloinen kuin englanti, saksa ja ruotsi... Ei ne silti ole samoja kieliä. Kreikaksi tuo alkuperäinen uus testamnetti rustattiin. Noi evankeliumithan on jokaisen kirjoittajan oma näkemys tarinasta.. niinkuin eräs kirjoitti. jos sanoo olevansa kaverin kanssa kahvilla ja se kaveri taas snaoo olleensa kaverin ja vaimojen kanssa kahvilla niin silti molemmat tarinat ovat samoja, toinen vain jätti osan kertomatta... Ne ovat kertojien näkemys tarinasta..
      Arabiaksi jumala on allah, totta, mutta miksi se on allah sitten joka kielellä. jumala taas on JUMALA joka kielellä ja kun kristityt puhuvat jumalasta se on JUMALA, kun muslimit niin se on allah. KIELELLÄ millä tahansa. Allahin historia taas on aika kiehtova, kuun jumalaksi sitä kutsuttiin. RAAMATUSSA näin ei ollut, KOSKAAN... ja muutenkin allah oli pakanoiden jumala jolla oli alkuunsa lukuisia tyttäriä... jesh...
      Vanhassa testamentissa ei opeteta rukoilemaan, missään kohdin mooseksen kirjan laissa ja käskyissä ei opeteta rukoilemaan. Se että jotkut kuten daniel rukoili kolmesti tai kuika monta kertaa tahansa ei ole käskyissä.. Kertaakaan ei siellä sanota että kuinka monesti rukoillaan, siel ei edes puhuta pahemmin rukoilemisesta. Mooseksen laissa on yli 600 käskyä. Kuinka monta NIISTÄ löytyy KORAANISTA?
      SINÄ et taida olla syntyjään muslimi koska rukoilet kahta eri jumalaa... MItä koraani sinulle sanoo? mitä koraani sinulle merkitsee? Uskotko että se on se viimeinen ilmestys, eli siis siihen mitä koraani sanoo. KUN ALLAH ANTAA UUDEN KÄSKYN SE KUMOAA EDELLISEN, näinhän koraani sanoo, EIKÖ?? eli jos koraani sanoo noin niin miksi edelleen rukoilet isä meidän rukousta? Allah han kumosi sen jo kun antoi uudet rukoukset ja käskyt? Eli siis päättelen tästä ettet itse edes tiedä mihin USKOT? Koska seilaat molempien välillä...!
      Muhammad ei kertaakaan käskenyt seurata JEESUKSEN ESIMERKKIÄ, en koskaan ainakaan ole kuullut moisesta. Kaikki käskevät seuraamaan muhammadia, sehän on islamin perusta, muhammad.. Muhammad ei elänyt JUUTALAISTEN lakien mukaan eikä kristillisten käsitteiden mukaan vaan hän LOI omat käsitteet, ideaalit ja perusteet... hadith, koraani, muhammadin elämänkerta on teidän oppien käsikirjat, eikös??? Siellä ei (KORAANISSA) käsketä palaamaan vanhan testamntin lakiin???? en ole ainakaan löytänyt moista kirjoitusta. jos uskot koraaniin niin mitä raamattu sitten sinulle merkitsee?? Koska Jeesus seurasi vanhaa testamenttia mutta opetti asiat uudella tavalla. NIITÄ ME KRISTITYT SEURATAAN.. miten jeesus käski meidän tehdä. VANHA TESTAMENTTI päättyi JEESUKSEEN kun JUMALA teki Jeesuksen kautta uuden liiton. SIITÄ suurin osa vanhastakin testamentista kertoo, jopa MOOSES kirjoitti JEESUKSESTA, jopa jo ekoilla sivuilla jumala sanoi aatamille ja eevalle että naisen suvusta tulee HÄN, jeesus...

      • ps12

        KOraanissa ei ole 10 käskyä niinkuin vanhassa testamentissa. KORAANI ja VANHATESTAMENTTI on 2 ihan täysin eri asiaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koita jo se saada sinne kalloosi. Kukaan joka tuntee molemmat kirjat, niiden historian jne ei voi sanoa millään että ne ois ees lähimaillekkaan samat tai samasta LÄHTEESTÄ.

        Esim. Mooses antoi juutalaisille lain, JUUTALAISILLE. Siinä kivitettiin. TULI JEESUS ja poisti kivityksen. sit tulee muhammad joka palauttaa sen.. eli myö samalla sanoo että ihan sama mitä JEESUS sanoi, minä sanon näin ja piste. MYÖS koraani opettaa sen että jos allah käskee jotakin myöhemmin niin edellinen KUMOTAAN, näin sanoo koraani ja siihenkin on säännöt.. Medinan suurat on ainoastaan VOIMASSAOLEVIA koska ne on kirjoitettu mekan jälkeen. MUHAMMAD ei sanonut kertaakaan että MINÄ TEEN KUIN JEESUS OPETTI, eli sillä hän jo kielsi jeesuksen, EIKÖ???? MUHAMMAD ei kertaakaan esimerkiksi sanonut et allah käski palata vanhaan testamenttiin.. vanhassa oli yli 600 lakia ja käskyä.. mONTAKO niistä löytyy koraanista???????????????????
        EDES kymmenen käskyä ei ole koraanissa, mutta se on uudessa testamentissa.... MITÄ ISLAM sulle merkitsee? Mulle se merkitsee paluuta kivityskauteen ja kivikauteen.. se ei ole NYKYPÄIVÄÄ.. koska uuden testamentin mukaan pystyy elämään täysin nykypäivänäkin mutta vanhan ei.. kivitystä ei enää ole, uhrimenoja ei enää ole jne... kukaan juutalainenkaan ei pysty elämään vanhan mukaan, uuden mukaan pystyy kaikki... eli koraanikin on 100 askelta taaksepäin. mieti hei oikeesti... MUSLIMIT sanoo et hei, ei noin kukaan elä, kivitykset jne. mUT SE ON TEIDÄN KIRJASSA ja edelleen eletään niin. muslimimaissa edelleen kivitetään ihmisiä. EI JUUTALAISET ELÄ NIIN...
        Kun sä puhut esim englantia niin englannin kielessä on lukuisia sanoja mitkä käännettynä suomeksi tarkoittaa monta eri asiaa.. kun esim luet vanhempia raamattuja niin niissä on entisajan kieltä. kun ne käännetään nykykielelle niin SANOMA SILTI PYSYY SAMANA... SANOMA NIISSÄ on se tärkein. SE EI MUUTU.. kun esim taas jehovien opetus muuttuu jatkuvasti, samoin lestadiolaisten, hellareiden, muslimien jne.. mut kristityt, ne ketkä elävät raamatun mukaan eivät TAIVU, eivät tee kompromisseja.. SIITÄ SÄ TUNNISTAT aidon kristityn.. JOS se tekee kompromisseja jumalan sanan kanssa niin se ei ole aito kristitty tai opeta oikein. Kun KORAANI ei sano missään kohdissa että elä sekä raamatun opetusten että MUHAMMADIN opetusten mukaan vaan päinvastoin.. KÄSKEE SUA seuraamaan muhammadin esimerkkiä.. SÄ ITSE RIKOT JO ALLAHIN tahtoa vastaan kun teet sekä että... sinuna tekisin parannuksen.
        Jumala on kaikilla kielillä JUMALA, mutta allah on aina allah.. koraanissa kaikilla kielillä se on allah, ihan sama millä kielellä tahansa se on aina allah. JUMALA on aina JUMALA. (raamtun jumala). MIETIPPÄ SITÄ.. miksi muslimit eivät puhu JUMALASTA vaan ALLAHISTA... eli siinä sulle vastaus et miksi se on arabiaksi raamatussa ALLAH, koska JUMALA käännettynä arabiaksi on allah. Mutta vaan arabiaksi, ei arameaksi, hebreaksi jne.... ei muulla kielellä kuin arabiaksi.. SIITÄ se johtuu.. jos mä sanoisin mun jumalaa allahiksi niin sillon puhusin eri jumalalle. ALLAH sitäpaitsi oli kuun jumala, pakanoiden jumala jolla oli lukuisia tyyttäriä... KUNNES sekin kumottiin koraanissa... Raamatussa ei tälläsesta puhuta ollenkaan... SEKÄ kaikki muutkin kertomukset on koraanissa niin vajavaisia ja jättää porsaanreikiä ja kysymysmerkkejä... KORAANISSA sanotaan että jos tulee kysymyksiä niin kysykää kirjankansalta.. Miksi te ette sitten usko kun me vastataan... ;) Jatkoja sulle, mä en jaksa enää tästä jauhaa koska et sä kuitenkana uskoisi.. Niinkuin uusi testametti sanoo, vaikka joku tulisi kuolleista julistamaan niin et uskoisi.. SItä paitsi. JOS MUHAMMAD oli JUMALAN valitsema viimeinen profeetta niin miksi se ei tehnuyt yhtäkään PARANTAVAA IHMETTÄ tai muutakaan HYVÄÄ, miksi se ei tehnyt HYVÄÄ miksi se tappoi JUUTALAISIA????????????????????????????????????


      • LOL-pop
        ps12 kirjoitti:

        KOraanissa ei ole 10 käskyä niinkuin vanhassa testamentissa. KORAANI ja VANHATESTAMENTTI on 2 ihan täysin eri asiaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koita jo se saada sinne kalloosi. Kukaan joka tuntee molemmat kirjat, niiden historian jne ei voi sanoa millään että ne ois ees lähimaillekkaan samat tai samasta LÄHTEESTÄ.

        Esim. Mooses antoi juutalaisille lain, JUUTALAISILLE. Siinä kivitettiin. TULI JEESUS ja poisti kivityksen. sit tulee muhammad joka palauttaa sen.. eli myö samalla sanoo että ihan sama mitä JEESUS sanoi, minä sanon näin ja piste. MYÖS koraani opettaa sen että jos allah käskee jotakin myöhemmin niin edellinen KUMOTAAN, näin sanoo koraani ja siihenkin on säännöt.. Medinan suurat on ainoastaan VOIMASSAOLEVIA koska ne on kirjoitettu mekan jälkeen. MUHAMMAD ei sanonut kertaakaan että MINÄ TEEN KUIN JEESUS OPETTI, eli sillä hän jo kielsi jeesuksen, EIKÖ???? MUHAMMAD ei kertaakaan esimerkiksi sanonut et allah käski palata vanhaan testamenttiin.. vanhassa oli yli 600 lakia ja käskyä.. mONTAKO niistä löytyy koraanista???????????????????
        EDES kymmenen käskyä ei ole koraanissa, mutta se on uudessa testamentissa.... MITÄ ISLAM sulle merkitsee? Mulle se merkitsee paluuta kivityskauteen ja kivikauteen.. se ei ole NYKYPÄIVÄÄ.. koska uuden testamentin mukaan pystyy elämään täysin nykypäivänäkin mutta vanhan ei.. kivitystä ei enää ole, uhrimenoja ei enää ole jne... kukaan juutalainenkaan ei pysty elämään vanhan mukaan, uuden mukaan pystyy kaikki... eli koraanikin on 100 askelta taaksepäin. mieti hei oikeesti... MUSLIMIT sanoo et hei, ei noin kukaan elä, kivitykset jne. mUT SE ON TEIDÄN KIRJASSA ja edelleen eletään niin. muslimimaissa edelleen kivitetään ihmisiä. EI JUUTALAISET ELÄ NIIN...
        Kun sä puhut esim englantia niin englannin kielessä on lukuisia sanoja mitkä käännettynä suomeksi tarkoittaa monta eri asiaa.. kun esim luet vanhempia raamattuja niin niissä on entisajan kieltä. kun ne käännetään nykykielelle niin SANOMA SILTI PYSYY SAMANA... SANOMA NIISSÄ on se tärkein. SE EI MUUTU.. kun esim taas jehovien opetus muuttuu jatkuvasti, samoin lestadiolaisten, hellareiden, muslimien jne.. mut kristityt, ne ketkä elävät raamatun mukaan eivät TAIVU, eivät tee kompromisseja.. SIITÄ SÄ TUNNISTAT aidon kristityn.. JOS se tekee kompromisseja jumalan sanan kanssa niin se ei ole aito kristitty tai opeta oikein. Kun KORAANI ei sano missään kohdissa että elä sekä raamatun opetusten että MUHAMMADIN opetusten mukaan vaan päinvastoin.. KÄSKEE SUA seuraamaan muhammadin esimerkkiä.. SÄ ITSE RIKOT JO ALLAHIN tahtoa vastaan kun teet sekä että... sinuna tekisin parannuksen.
        Jumala on kaikilla kielillä JUMALA, mutta allah on aina allah.. koraanissa kaikilla kielillä se on allah, ihan sama millä kielellä tahansa se on aina allah. JUMALA on aina JUMALA. (raamtun jumala). MIETIPPÄ SITÄ.. miksi muslimit eivät puhu JUMALASTA vaan ALLAHISTA... eli siinä sulle vastaus et miksi se on arabiaksi raamatussa ALLAH, koska JUMALA käännettynä arabiaksi on allah. Mutta vaan arabiaksi, ei arameaksi, hebreaksi jne.... ei muulla kielellä kuin arabiaksi.. SIITÄ se johtuu.. jos mä sanoisin mun jumalaa allahiksi niin sillon puhusin eri jumalalle. ALLAH sitäpaitsi oli kuun jumala, pakanoiden jumala jolla oli lukuisia tyyttäriä... KUNNES sekin kumottiin koraanissa... Raamatussa ei tälläsesta puhuta ollenkaan... SEKÄ kaikki muutkin kertomukset on koraanissa niin vajavaisia ja jättää porsaanreikiä ja kysymysmerkkejä... KORAANISSA sanotaan että jos tulee kysymyksiä niin kysykää kirjankansalta.. Miksi te ette sitten usko kun me vastataan... ;) Jatkoja sulle, mä en jaksa enää tästä jauhaa koska et sä kuitenkana uskoisi.. Niinkuin uusi testametti sanoo, vaikka joku tulisi kuolleista julistamaan niin et uskoisi.. SItä paitsi. JOS MUHAMMAD oli JUMALAN valitsema viimeinen profeetta niin miksi se ei tehnuyt yhtäkään PARANTAVAA IHMETTÄ tai muutakaan HYVÄÄ, miksi se ei tehnyt HYVÄÄ miksi se tappoi JUUTALAISIA????????????????????????????????????

        Ihmetyttää tässä ketjussa, että miksi haluat opastaa ilmeisesti aika harrasta muslimia miten pitää olla muslimi..


    • ps12

      Tuli vielä mieleen eräs asia mistä halusin sanoa.. Nykypäivänä on ihan erilaista kuin sillon n. 4000 vuotta sitten kun mooseksen laki annettiiin. Jumala tiesi ettei enään 2000 luvulla kivitetä, harrasteta uhrimenoja jne.. MUKAUTUVA ikuinen jumala siis antoi uuden liiton, sellaisen mikä kestää ajan saaton niinkuin uusi testamentti kirjoittaa.. Missä ei ole uhrimenoja eikä kivitystä jne. RAKKAUS on kaiken keskiö.
      Vanha oli JUUTALAISIA varten tai heitä jotka halusivat elää niiden keskuudessa ja siinä laissa on myös sanottu että jos rikot yhdenkin näistä käskyistä rikot KOKO lain. Yksikään juutalainen ei tänä päivänäkään pysty tuota lakia noudattamaan eli ne rikkoo koko lain. SIKSI Jumala puhui koko vanhassa testamantissa niinkuin uudessa että on KOKO ajan yrittänyt kutsua kansaansa puoleensa mutta he EIVÄT halunneet tulla. SITTEN TULI UUSI liitto, sellainen mikä kestää ikuisesti, ajansaaton. MUKAUTUU jokaiseen aikaan ja silti sitä pystyy NOUDATTAMAAN olkoon aika mikä tahansa... KUTEn oma 10v poikani opettaa joka päivä uusia sanoja minulle mitkä tarkoittavat samaa asiaa mutta sana vaan on uusi.. 100 vuotta sitten kirjoitettu raamattu on sama kuin NYT, sanasto vaan ajansaatossa muuttuu mutta sanat tarkoittavat kuitenkin samaa asiaa.. Eli siis tortta po tortta... silli on silti silli vaikka sitä sanottais pilliksi, jos se tarkoitta asamaa asiaa niin se on sama miksi sitä kutsutaan, KEHITYS.. MÄ olen kristitty ja ylpeä siitä että olen koska mua ei voi ainakaan syyttää tehneeni yhtään terroritekoa eikä voi kristittyjäkään. Oikea kristitty ei USKALLA jättää raamatusta mitään pois ja elää uuden testamentin opetuksien mukaan. MINULLE koko raamattu on JUMALAN sanaa, en edes uskalla väittää etteikö olis. SINULLE muslimina mitä raamattu sinulle on? Jotkut sanoo että siitä osa on JUMALAN sanaa ja osa ei, jotkut kristityiksi itseään kutsuvatkin sanovat noin. Mulle sekä vanha että uusi on ihan TÄYDELLISESTI jumalan sanaa... Mitä KORAANI on sinulle? Jos sanot että täydellinen jumalan ilmoitus niin jopa siinä joudut kyseenalaistamaan sen koska jos se olisi täydellinen ja kokonaan jumalan sanaa niin miten edes uskallat lukea ja puhua raamatun jumalasta kuin omastasi..?
      Jokainen jumalaa pelkäävä ei uskalla väittää vastaan jumalan sanan kanssa. MUSLIMI joka uskoo että koraani on allahin sanaa myös NOUDATTAA KORAANIA, ja kun koraanissa sanotaan että tapa kaikki epäuskoiset jotka ei taivu ja alistu niin NE MYÖS noudattavat sitä.. Mitä nuo jakeet sitten itsellesi merkitsee? Jätätkö ne pois ja sanot että nuo MUSLIMIT ovat eksyneet totuudesta koska NE ON KIRJOITETTU MEDINASSA ja kumoavat sikäli kaikki mekan kirjoitukset ja mylös RAAMATUN kirjoitukset koska niin koraanissa sanotaan.. Mitä nuo kaikki väkivaltaiset jakeet sanovat sinulle???????? Jätätkö ne vaan huomioimatta ja sanot sitten että ne kaikki muslimit jotka noudattavat koraania kirjaimellisesti ovat EKSYNEET? Ne noudattavat ja uskovat että koraani on täydellinen jumalan ilmoitus ja ne noudattavat sitä... MIKSET SINÄ SITTEN, miksi palvelet kahta HERRAA? JOS KORAANI on kerran sinun mielestäsi täydellinen ja VIIMEINEN jumalan ilmoitus ihmisille miksi se ei ole nykypäivässä? se mukaan meidän kaikkien pitäisi taas mennä KIVITYS rangaistuksiin ja TAPPAA ihmisiä jotka esim haluavat jättää islamin uskonnon.. ONKO SE NIIN NYKYPÄIVÄÄ? Tai se ettei naiset saa ajatella omilla aivoillaan??? Koska kukaan muslimi ei voi esim lännessä noudattaa koraanin täydellistä opetusta niin miten se voi olla nykypäivää? Pitäiskö koko läntisen pallonpuliskon alkaa taas harrastaa kivitystä jne???? Mitä sanot tästä???? Onko KORAANI SUN MIELESTÄ TÄYDELLINEN JUMALAN ILMOITUS?

      • shakir.shakir

        Hmm, vaikuttaa siltä, että osa (ehkä molempien) kirjoituksista jää toiselta lukematta jo tässä vaiheessa, joten en itsekään ala joka kohtaa ruotimaan..
        Koraani ja Raamattu ovat samasta lähteestä.
        Kiintoisaa, että käsittelit etymologiaa noinkin runsaasti. Jumala ei ole englanniksi Jumala. Se on God. Kumpikaan ei ole siis Jumalan nimi. Suomen kielessä Jumala on Jumala - jumala taas on "joku jumala". Kreikan tai heprean kielissä ei ole isoja kirjaimia ollenkaan. Se johtaa moniin mahdollisuuksiin.

        Lisää etymologiaa. Arabian kielessä on sana "jum" = kunnioitettava, ylistetty, erittäin korkea-arvoinen. Voit arvailla, mistä suomen kieleen ovat kulkeutuneet sanat Jumala ja S**tana. Arabiaksi nämä ovat JumAllaah ja Shaitaan. Arabiassa keskiajalla esim. suomalaiset mustaketun nahat olivat erittäin arvostettua kauppatavaraa. Raksuttaako, mistä olemme oman sanavarastomme lainanneet?

        Oletko sitä mieltä, että ihmiskunta ja etenkin länsimainen yhteiskunta on mennyt nimenomaan eteenpäin?? Onhan ennustettu selkeästi, että homma menee vain huonommaksi, mm. päivittäinen uhri poistetaan, jne.
        Israelin ja USA:n johtoa, olivat sitten kristittyjä tai juutalaisia tai mitä hyvänsä, sen sijaan syytän kaikista maailman terroriteoista. Niiden itsensä ympäri maailmaa tekemistä, sekä niihin vastaiskuina tehdyistä.
        Olivatko talvisotamme veteraanit terroristeja, kun vastustivat miehitystä?


        Minuakaan ei voida syyttää ainoastakaan terroriteosta. Jeesus käski ostamaan miekan. Muhammed kertoi, kuinka sitä tulee käyttää. Puolustautumiseen, jotta Jumalan tie ei tule hävitetyksi. Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu.
        Vielä lisää etymologiaa. Jeesus sanoi: "Minä olen tie, totuus ja elämä". Nimitystä "kristitty" alettiin Hänen seuraajistaan käyttää vasta n. 300-luvulla. Siihen asti heitä kutsuttiin (Paavalikin kutsui, kertoessaan menneisyydestään Ap.t.) nimellä "People of the Way". Eli Tien kansa.

        Arvaatko, mikä on "tie"/"polku" arabiaksi? Se on SHARIA!

        Uskon Koraaniin kuin sinä Raamattuun.


      • shakir.shakir
        shakir.shakir kirjoitti:

        Hmm, vaikuttaa siltä, että osa (ehkä molempien) kirjoituksista jää toiselta lukematta jo tässä vaiheessa, joten en itsekään ala joka kohtaa ruotimaan..
        Koraani ja Raamattu ovat samasta lähteestä.
        Kiintoisaa, että käsittelit etymologiaa noinkin runsaasti. Jumala ei ole englanniksi Jumala. Se on God. Kumpikaan ei ole siis Jumalan nimi. Suomen kielessä Jumala on Jumala - jumala taas on "joku jumala". Kreikan tai heprean kielissä ei ole isoja kirjaimia ollenkaan. Se johtaa moniin mahdollisuuksiin.

        Lisää etymologiaa. Arabian kielessä on sana "jum" = kunnioitettava, ylistetty, erittäin korkea-arvoinen. Voit arvailla, mistä suomen kieleen ovat kulkeutuneet sanat Jumala ja S**tana. Arabiaksi nämä ovat JumAllaah ja Shaitaan. Arabiassa keskiajalla esim. suomalaiset mustaketun nahat olivat erittäin arvostettua kauppatavaraa. Raksuttaako, mistä olemme oman sanavarastomme lainanneet?

        Oletko sitä mieltä, että ihmiskunta ja etenkin länsimainen yhteiskunta on mennyt nimenomaan eteenpäin?? Onhan ennustettu selkeästi, että homma menee vain huonommaksi, mm. päivittäinen uhri poistetaan, jne.
        Israelin ja USA:n johtoa, olivat sitten kristittyjä tai juutalaisia tai mitä hyvänsä, sen sijaan syytän kaikista maailman terroriteoista. Niiden itsensä ympäri maailmaa tekemistä, sekä niihin vastaiskuina tehdyistä.
        Olivatko talvisotamme veteraanit terroristeja, kun vastustivat miehitystä?


        Minuakaan ei voida syyttää ainoastakaan terroriteosta. Jeesus käski ostamaan miekan. Muhammed kertoi, kuinka sitä tulee käyttää. Puolustautumiseen, jotta Jumalan tie ei tule hävitetyksi. Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu.
        Vielä lisää etymologiaa. Jeesus sanoi: "Minä olen tie, totuus ja elämä". Nimitystä "kristitty" alettiin Hänen seuraajistaan käyttää vasta n. 300-luvulla. Siihen asti heitä kutsuttiin (Paavalikin kutsui, kertoessaan menneisyydestään Ap.t.) nimellä "People of the Way". Eli Tien kansa.

        Arvaatko, mikä on "tie"/"polku" arabiaksi? Se on SHARIA!

        Uskon Koraaniin kuin sinä Raamattuun.

        Olet väärässä siinä, että Jeesus poisti kivityksen. Hän päinvastoin sanoi, että yksikään lain piirto ei katoa ennen tämän maailman loppumista.
        Olet yhtä väärässä myös siinä, että Koraanissa olisi kivitysrangaistus. Raippoja sen olla pitää! Kaikille avionrikkojille raippoja, ja varkailta käsi poikki. Siinä on oikea meininki. (Tarkistapa montako kertaa esim. Saudi-Arabiassa on käsi katkaistu. On aika tehokas ehkäisevä vaikutus, kun tarvitaan 4 kertaa 300 vuoden aikana. Voidaan verrata länsimaisen neljän tähden vankilahuoneiston vaikutukseen, jotka lisäksi alkavat olla liian täynnä... Pitää rakentaa uusia, ja sitten on vielä nämä kaapeliteeveemaksut ja erikoisruokavaliot, pakkohan tässä on veroja nostaa... )
        Olet yhtä väärässä myös siinä, että on samantekevää lukeeko Raamatussa silli vai pilli. Jos kristitty lukisi Raamatusta "Ostakaa hiekka!" olisi sillä eri merkitys kuin "Ostakaa miekka!".
        Kun Raamattu sanoo "Kateuteen saakka Hän halajaa henkeä, jonka on meihin pannut", on sillä eri merkitys kuin englanninkielisessä "Kateuteen saakka henkemme haluaa, henki jonka Hän on meihin pannut".

        Itse arvelen, että länsimaisen yhteiskunnan olisi ihan oikeasti korkea aika tehdä muutamia asioita ihan toisin. Mutta, niinkuin jotkut sanovat, näinhän sen kuuluukin mennä, päin Htin ikuista tulta päivä kerrallaan, "It's just a part of it - we gotta fulfill the book", kuten Bob Marley lauleli..


      • Pitkämuistinen
        shakir.shakir kirjoitti:

        Olet väärässä siinä, että Jeesus poisti kivityksen. Hän päinvastoin sanoi, että yksikään lain piirto ei katoa ennen tämän maailman loppumista.
        Olet yhtä väärässä myös siinä, että Koraanissa olisi kivitysrangaistus. Raippoja sen olla pitää! Kaikille avionrikkojille raippoja, ja varkailta käsi poikki. Siinä on oikea meininki. (Tarkistapa montako kertaa esim. Saudi-Arabiassa on käsi katkaistu. On aika tehokas ehkäisevä vaikutus, kun tarvitaan 4 kertaa 300 vuoden aikana. Voidaan verrata länsimaisen neljän tähden vankilahuoneiston vaikutukseen, jotka lisäksi alkavat olla liian täynnä... Pitää rakentaa uusia, ja sitten on vielä nämä kaapeliteeveemaksut ja erikoisruokavaliot, pakkohan tässä on veroja nostaa... )
        Olet yhtä väärässä myös siinä, että on samantekevää lukeeko Raamatussa silli vai pilli. Jos kristitty lukisi Raamatusta "Ostakaa hiekka!" olisi sillä eri merkitys kuin "Ostakaa miekka!".
        Kun Raamattu sanoo "Kateuteen saakka Hän halajaa henkeä, jonka on meihin pannut", on sillä eri merkitys kuin englanninkielisessä "Kateuteen saakka henkemme haluaa, henki jonka Hän on meihin pannut".

        Itse arvelen, että länsimaisen yhteiskunnan olisi ihan oikeasti korkea aika tehdä muutamia asioita ihan toisin. Mutta, niinkuin jotkut sanovat, näinhän sen kuuluukin mennä, päin Htin ikuista tulta päivä kerrallaan, "It's just a part of it - we gotta fulfill the book", kuten Bob Marley lauleli..

        shakir shakirille

        Kyllähän länsimaiden elämänmenossa olisi paljonkin korjattavaa ja parannettavaa.

        Kaikkein ensimmäiseksi pitäisi Euroopassa toteuttaa Ausburgin v.1555 julistustuksen
        "Kenen maa,sen uskonto" periaatetta ja julistaa islamin kaltainen,yhteiskunnallisia
        häiriöitä aiheuttava häirikkö-uskonto laittomaksi ja määrätä sen harjoittajat
        poistumaan Euroopasta.


      • shakir.shakir
        Pitkämuistinen kirjoitti:

        shakir shakirille

        Kyllähän länsimaiden elämänmenossa olisi paljonkin korjattavaa ja parannettavaa.

        Kaikkein ensimmäiseksi pitäisi Euroopassa toteuttaa Ausburgin v.1555 julistustuksen
        "Kenen maa,sen uskonto" periaatetta ja julistaa islamin kaltainen,yhteiskunnallisia
        häiriöitä aiheuttava häirikkö-uskonto laittomaksi ja määrätä sen harjoittajat
        poistumaan Euroopasta.

        Kyllä, nimenomaan..
        Parannetaan sitä siis!!

        En nyt mitenkään saa mieleeni Augsburgin tunnustuksesta tuollaista "kenen maa, sen uskonto" -juttua.. #:/
        Ellet sitten tarkoita XXI Pyhien palvonta -luvusa esitettyä varsin sotaisaa kirkon vakuutusta keisarille:
        "Pyhien palvonnasta seurakuntamme opettavat, että me voimme julkisesti muistaa pyhiä, jotta oppisimme kukin kutsumuksemme mukaisesti seuraamaan heidän uskoaan ja hyviä tekojaan. Niinpä keisari voi ottaa Daavidin esikuvakseen, kun hän käy sotaa karkottaakseen turkkilaiset pois isänmaasta, sillä molemmat ovat kuninkaita."

        Kyllä sitä on osattu kristikunnassa sapelia kalistella. Ja polttaa vääräuskoisia elävältä "hitaalla liekillä". Ihan turha väittää, että "kukaan raamattua lukeva ei koskaan tappaisi.."


      • iiojoiji
        shakir.shakir kirjoitti:

        Olet väärässä siinä, että Jeesus poisti kivityksen. Hän päinvastoin sanoi, että yksikään lain piirto ei katoa ennen tämän maailman loppumista.
        Olet yhtä väärässä myös siinä, että Koraanissa olisi kivitysrangaistus. Raippoja sen olla pitää! Kaikille avionrikkojille raippoja, ja varkailta käsi poikki. Siinä on oikea meininki. (Tarkistapa montako kertaa esim. Saudi-Arabiassa on käsi katkaistu. On aika tehokas ehkäisevä vaikutus, kun tarvitaan 4 kertaa 300 vuoden aikana. Voidaan verrata länsimaisen neljän tähden vankilahuoneiston vaikutukseen, jotka lisäksi alkavat olla liian täynnä... Pitää rakentaa uusia, ja sitten on vielä nämä kaapeliteeveemaksut ja erikoisruokavaliot, pakkohan tässä on veroja nostaa... )
        Olet yhtä väärässä myös siinä, että on samantekevää lukeeko Raamatussa silli vai pilli. Jos kristitty lukisi Raamatusta "Ostakaa hiekka!" olisi sillä eri merkitys kuin "Ostakaa miekka!".
        Kun Raamattu sanoo "Kateuteen saakka Hän halajaa henkeä, jonka on meihin pannut", on sillä eri merkitys kuin englanninkielisessä "Kateuteen saakka henkemme haluaa, henki jonka Hän on meihin pannut".

        Itse arvelen, että länsimaisen yhteiskunnan olisi ihan oikeasti korkea aika tehdä muutamia asioita ihan toisin. Mutta, niinkuin jotkut sanovat, näinhän sen kuuluukin mennä, päin Htin ikuista tulta päivä kerrallaan, "It's just a part of it - we gotta fulfill the book", kuten Bob Marley lauleli..

        (Tarkistapa montako kertaa esim. Saudi-Arabiassa on käsi katkaistu. On aika tehokas ehkäisevä vaikutus, kun tarvitaan 4 kertaa 300 vuoden aikana.)
        En tiedä käsien katkomisesta , mutta Saudi-arabia on johtavia maita teloituksissa.

        Saudi Arabia is one of the leading countries with use of the capital punishment and number of executions worldwide. In 2010, there were 26 reported executions in the country.[1]
        http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_in_Saudi_Arabia


      • KOOJMKJMLP
        shakir.shakir kirjoitti:

        Olet väärässä siinä, että Jeesus poisti kivityksen. Hän päinvastoin sanoi, että yksikään lain piirto ei katoa ennen tämän maailman loppumista.
        Olet yhtä väärässä myös siinä, että Koraanissa olisi kivitysrangaistus. Raippoja sen olla pitää! Kaikille avionrikkojille raippoja, ja varkailta käsi poikki. Siinä on oikea meininki. (Tarkistapa montako kertaa esim. Saudi-Arabiassa on käsi katkaistu. On aika tehokas ehkäisevä vaikutus, kun tarvitaan 4 kertaa 300 vuoden aikana. Voidaan verrata länsimaisen neljän tähden vankilahuoneiston vaikutukseen, jotka lisäksi alkavat olla liian täynnä... Pitää rakentaa uusia, ja sitten on vielä nämä kaapeliteeveemaksut ja erikoisruokavaliot, pakkohan tässä on veroja nostaa... )
        Olet yhtä väärässä myös siinä, että on samantekevää lukeeko Raamatussa silli vai pilli. Jos kristitty lukisi Raamatusta "Ostakaa hiekka!" olisi sillä eri merkitys kuin "Ostakaa miekka!".
        Kun Raamattu sanoo "Kateuteen saakka Hän halajaa henkeä, jonka on meihin pannut", on sillä eri merkitys kuin englanninkielisessä "Kateuteen saakka henkemme haluaa, henki jonka Hän on meihin pannut".

        Itse arvelen, että länsimaisen yhteiskunnan olisi ihan oikeasti korkea aika tehdä muutamia asioita ihan toisin. Mutta, niinkuin jotkut sanovat, näinhän sen kuuluukin mennä, päin Htin ikuista tulta päivä kerrallaan, "It's just a part of it - we gotta fulfill the book", kuten Bob Marley lauleli..

        "Olet väärässä siinä, että Jeesus poisti kivityksen. Hän päinvastoin sanoi, että yksikään lain piirto ei katoa ennen tämän maailman loppumista."

        5 Mooses on laissa antanut meille määräyksen, että tällaiset on kivitettävä. Mitä sinä sanot?" 6 He puhuivat näin pannakseen Jeesuksen koetukselle ja saadakseen sitten aiheen syyttää häntä.

        Mutta Jeesus kumartui ja kirjoitti sormellaan maahan. 7 Kun he tiukkasivat häneltä vastausta, hän suoristautui ja sanoi: "Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven." 8 Hän kumartui taas ja kirjoitti maahan. 9 [i] Jeesuksen sanat kuultuaan he lähtivät pois yksi toisensa jälkeen, vanhimmat ensimmäisinä.* Kansan keskelle jäi vain Jeesus ja nainen. 10 Jeesus kohotti päänsä ja kysyi: "Nainen, missä ne kaikki ovat? Eikö kukaan tuominnut sinua?" 11 "Ei, herra", nainen vastasi. Jeesus sanoi: "En tuomitse minäkään. Mene, äläkä enää tee syntiä."]


      • shakir.shakir
        iiojoiji kirjoitti:

        (Tarkistapa montako kertaa esim. Saudi-Arabiassa on käsi katkaistu. On aika tehokas ehkäisevä vaikutus, kun tarvitaan 4 kertaa 300 vuoden aikana.)
        En tiedä käsien katkomisesta , mutta Saudi-arabia on johtavia maita teloituksissa.

        Saudi Arabia is one of the leading countries with use of the capital punishment and number of executions worldwide. In 2010, there were 26 reported executions in the country.[1]
        http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_in_Saudi_Arabia

        Mukavaa, kun joku muukin tutkii ihan oikeita tilastoja ja faktoja. Saadaan asiat asioita vastaan..
        Jos Saudi-Arabia on "johtavia", täytyy tällä Amerikan Yhdysvallat -nimisellä maalla olla aika kirkas etumatka ja sija oikein erittäin huippujohtavien joukossa.
        (Saudi Arabian kohdalla oli verrokkina "2010n reported executions in the country, 26".)

        http://www.deathpenaltyinfo.org/execution-list-2010

        USA 2010: 46 henkilöä!!
        Juhuu! Ne johtaa tätäkin, 46-26!


      • kplopåp
        shakir.shakir kirjoitti:

        Mukavaa, kun joku muukin tutkii ihan oikeita tilastoja ja faktoja. Saadaan asiat asioita vastaan..
        Jos Saudi-Arabia on "johtavia", täytyy tällä Amerikan Yhdysvallat -nimisellä maalla olla aika kirkas etumatka ja sija oikein erittäin huippujohtavien joukossa.
        (Saudi Arabian kohdalla oli verrokkina "2010n reported executions in the country, 26".)

        http://www.deathpenaltyinfo.org/execution-list-2010

        USA 2010: 46 henkilöä!!
        Juhuu! Ne johtaa tätäkin, 46-26!

        2007 was the record year for executions with 153 men and three women executed. Forty five men and two women were beheaded in 2002, a further 52 men and 1 woman in 2003 and 35 men and a woman in 2004.

        Executions rose in 2005 with 88 men and two women being beheaded and then reduced to 35 men and four women in 2006. 102 people were executed in Saudi Arabia during 2008 but it is thought that two of these were by shooting in Asir Province. 67 people were beheaded in 2009, including two women.

        The execution rate fell markedly in 2010 with 26 men being beheaded.
        http://www.capitalpunishmentuk.org/behead.html#Saudi
        2012
        The recorded number of executions rose sharply, with at least 82 people executed, over triple the number recorded in 2010. Those executed included at least five women and at least 28 foreign nationals. At least 250 prisoners remained under sentence of death, including some sentenced for offences not involving violence, such as apostasy and sorcery. Many were foreign nationals, sentenced for drug-related offences after grossly unfair trials.
        http://www.amnesty.org/en/region/saudi-arabia/report-2012#section-31-10


    • weqerq4346

      mielenkiintoinen keskusteluohjelma islamista,raamatusta ja koraanista

      https://www.youtube.com/playlist?list=PLD6019E1066D19DFA

      tässsä videoissa Saudi-Arabiasta kotoisin tuleva Koraanin tutkija keskustelee Koraanin tekstien pohjalta mitä eri aihealueet puhuvat naisten asemasta, hadidteista,Sariasta ja Koraanista ja mitenkä nämä käsitteet liittyvät toisiinsa. Mikä tarkoitus Sharialla on muslimien elämässä,mitenkä Koraani ja Hadithit liittyvät yhteen...näitä peruskäsitteitä käydään läpi ohjelmassa aika perusteellisesti ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Toinen näistä kirjoittajista on kääntänyt itse koraanin enganninkielelle..

      http://www.theislamicdilemma.com/Videos.aspx

    • ps12

      TOI on ihan ykkönen keskusteluohjelmista tästä aiheesta-....... TSEKKAA se shakir.shakir... KUN ET KERRAN MUA USKO niin ehkä uskot sitä joka puhuu. Se on tutkinut lähes 30v ISLAMIN uskontoa, tehnyt työtä muslimien parissa ja teologian parissa. Tuo worlds apart on yks parhaimmista mitä oon kattonut.
      ET LÖYDÄ YHTÄKÄÄN joka sanois et koraani ja raamattu on samasta lähteestä. ALLAH on sun jumalan nimi. Koskaan tai missään RAAMATUSSA ei mun Jumala esittele itseään ALLAHIKSI.. JUMALA on JUMALA joka kielellä, mutta raamatun jumala ei ole allah. USKO TAI ÄLÄ.. SE MIEKKA ei ole alkukielellä miekka, ei tarkoita miekkaa.. TUTKI asioita ennen ku puhut... SORI vaan, kristitty nimi oli jo PAAVALIN aikaan käytössä. LUKISIT raamattua niin tietäisit.. Paavali itse siitä kirjoittaa... TOI TIE ei ole sharia, jos se arabiaksi on sharia niin se ei ole raamatussa. SE ei tarkoita muslimien lakia.. Perskutti, ihan oikeesti. Osta aivot ja ala tutkia asiaa tarkemmin ennen ku puhut. Sä puhut niin naurettavan lapsellisia asioita et niis ei oo mitään järkeä. Katso tota ohjelmaa, siin oikeesti puhutaan sellasta asiaa mikä vois olla sulle hyödylliseksi.. SÄ ET OO VASTANNUT YHTEENKÄÄN MUN ESITTÄMÄÄN KYSYMYKSEEN TAI VÄITTEESEEN... KOSKA SÄ ET PYSTY, heh... ANYWAY, RAAMATUSSA on JUMALA; MINÄ OLEN... ALLAH on koraanin Islamin jumalan nimi. ALLAH! MUN jumala on ISÄ, joka on ihmisen luonut. LUOJA. SEN NIMI EI OLE ALLAH. RAAMATUSSA ei kertaakaan sanota että M I N Ä O L E N A L L A H !!! Koita jo saada se paksuun kalloosi, ne on eri jumalat.

    • shakir.shakir

      Olen vastannut aika moniin väitteisiin. Vaikuttaa vain siltä, ettet ole niitä lukenut, tai mielesi ei ole niitä hyväksynyt. Näihinkin löytyy vastaukset aiemmista.
      Toivon, että kaikki jotka tätä ketjua lukevat, tarkistavat jokaisen kohdan, jotta tulevat tietämään, onko tämä Jumalasta, vai puhunko minä omiani.

      Kyllä se Allah siellä arabiankielisessä raamatussa lukee. Tarkista myös se.
      Ja miekka on miekka, vaikka kuinka sitä myöhemmin auraksi takoisit.
      Tapaan tarkistaa asiat - enkä pidä valehtelusta.
      μαχαιρα (machaira [makh'-ahee-rah])
      1) a large knife, used for killing animals and cutting up flesh
      2) a small sword, as distinguished from a large sword
      2a) curved sword, for a cutting stroke
      2b) a straight sword, for thrusting
      (Luuk. 22:36) ja (Matt. 10:34)

      http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible
      niin voi itsekin tarkistella, ja tutkia paljon muutakin..

      • shakir.shakir

        Viitsisitkö esitellä yhdenkin kirjoittamani kohdan, joka on valetta tai käsittämätöntä..?

        "Nyt on toisin! Jolla on kaksi paitaa, myyköön toisen ja ostakoon miekan!"
        Vastasit: "Jos olet raamattusi lukenut myös tiedät missä tarkoituksessa jeesus tuon sanoi."
        Itse asiassa täytyy tunnustaa, että en tiedä. Kiinnostaa näkemyksesi, missä tarkoituksessa jeesus tuon sanoi. Kertoisitko?
        Kertomasi mukaan "miekka ei ole "miekka"". Kertoisitko, mikä se on?

        Jos kuvittelet, että olisit elänyt Mooseksen aikana, olisitko ollut hänen puolellaan, vai häntä vastaan? Ihan vaan kuvitellaan. Ei tarvitse sanoa, että miksi kuviteltaisiin, eihän sillä mitään väliä ole.. Kuvittele nyt kuitenkin. Olisitko nähnyt Mooseksen Jumalan miehenä?? Miltä tuntuu..?


    • oijoiji

      Ps12 : llle tiedoksi:

      Allah nimenomaan tyarkoittaa Jumalaa, se on arabian kielinen sana Jumalalle.Enkuksi God, ruotsiksi myös suomekai Jumala. Eli kristityt myös uskovat Allahiin, Jumalaan.

      Ota asioista selvää.

    • 523434+94tyr

      no nämä on vain yleiskäsitteitä sanalle Jumala,mutta itse mitä tuo jumalakäsite pitää sisällään on aivan toisenlainen mitä Koraani tai raaamattu tuo esille.

    • ps12

      TOI machaira TUOHON aikaa oli veitsi millä SYÖTIIN, tutki historiaa ja sitä aikaa missä elettiin. SIllon syötiin käsin, tuollaisella veitsellä käsiteltiin se ruoka... TUTKI historiaa ja sitä aikakautta... Ja lue se koko LUKU mihin tuokin on kirjoitettu. Tuollainen veitsi oli aika pieni MIEKAKSI.SIKSI sanoin ettei se ollut "miekka"... MIEKKA on iso, millätapetaan ihmisiä, mitä sodissa käytettiin.. JOKA tuntee raamatun ja tietää mitä EVANKELIUMI tarkoittaa niin myös tietää sen ettei JEESUS ikinä ois käskenyt ketään ostamaan MIEKKAA ja heti perään sanonut että se joka miekkaan tarttuu se miekkaan kaatuu.. Mieti nyt hyvä mies ensiksi ja toimi vasta sitten.. Jos JUMALAN poika sanoo että JOKA TARTTUU MIEKKAAN SE SIIHEN KUOLEE ja just sitä ennen sanonut porukoille et OSTAKAA muuten sit miekat niin olisihan se jo naurettavaa... JA MURHA/ TAPPO/ JNE on 10käskyn mukaan KIELLETTY ja jeesus synnitön mies niin olisihan se jo RISTIRIITAISTA sanan kanssa jos käskettäis ostamaan miekka... JEESUS ON TIE TOTUUS JA ELÄMÄ.. YKSI tie ISÄ JUMALAN luo ja se onJEESUS, TOTUUS= se mitä JEESUS puhui, ELÄMÄ= sen minkä siitä saa... JOKAINEN KRISTITTY TIETÄÄ TON.. SHARIA ei liity siihen mitenkään. JA YKSIKÄÄN LAIN PIIRTO EI KATOA NIIN KAUAN KUN maa ja taivas on paikoillaan tarkoittaa että RAAMATTU ei tule ikinä katoamaan.
      OIKEESTI, mäkään en siedä valehtelua. MÄ EN IKIN PUHU ASIOISTA MISTÄ EN MITÄÄN TIEDÄ. TUTKIN ASIAT ENSIKSI ENNEN KUIN PUHUN; NIINKUIN JOKAISEN KRISTITYN KUULUU TEHDÄ, puhua totuutta!

      ALLAH, on JUMALA joo arabiaksi mutta se on ISLAMIN JUMALAN NIMI. KAIKILLA KIELILLÄ TUO ALLAH ON SAMA. A L L A H on niinkuin ihmisen nimi, mikä ihmiselle annetaan. ALLAH. RAAMATUSSA JUMALA on JUMALA, ISÄ.. Antoi alussa moosekselle jonkun miten JUMALAN voi ilmoittaa muille kuulijoille koska joka kerta kun sä sanot että mulle sanottiiin että mene ja tee niin muut kysyy KUKA sanoi, mooses sitten sanoi että kuka hänet lähetti. JUMALA on suomeksi JUMALA, englanniksi GOD jne mutta JUMALA. JUMALALLA ei ole erisnimeä, koska JUMALA haluaa olla JUMALA joka on suurempi kuin kukaan muu.. islamin uskossa jumalan nimi on ALLAH. JONKA historiaa tutkii niin huomaa merkillisä asioita. YMMÄRRÄTTEKÖ? ALLAH on erisnimi niinkuin on meillä kaikilla nimi, sinulla ja minulla vaikka pirkko tai pertti. KUN luet koraania millä kielellä tahansa niin se on ALLAH, sitä ei ole ikinä käännetty kunkin kielen mukaiselle sanalle jumala vaan se on aina ALLAH. KATSOKAA vaikka kaikki maailman koraanit ja kertokaa sit mulle jos oon väärässä.. ainakin suomenkielisessä se on allah, englanniksii allah jne jne jne... raamatussa jumala on aina käännetty kunkin kielen vastaavalle sanalle JUMALA.... LUKEKAA ja tutkikaa... HUOKAUS... On ku rautalangasta vääntäis ;)

      KORAANISSA ALLAH esitteli itsensä ALLAHIKSI, HETI ALKUUN. ALLAH ON HÄNEN NIMI, erisnimi, etunimi jne jne jne. ALLAH on ISLAMIN USKON JUMALAN NIMI, mikä kääntyy kielellä kuin kielellä ALLAH. SIKSI se on allah joka kielellä.. RAAMATTUA kun luet kielellä millä tahansa JUMALA on käännettynä jokaisen kielen jumalaa tarkoittavalle sanalle. espanjaksi dios, ruotsiksi gud jne jne jne, jokaisella kielellä se silti tarkoittaa JUMALA, jokaiselle kielelle mille koraani on käännetty se on siinä ALLAH... ELI sillon allah on islamin uskon jumalan nimi. EI OO MUN VIKA et joka kielellä se on ALLAH, turha mua on syyttää siitä.. Mut onks se niin vaikee tajuta.. JOS se ois sama asia niin se ois koraanissakin joka kielellä vastaava kuin jumala sana.. ALLAH oli ennen islamin uskonnon syntyä, siis sillon ennen ku muhammad edes oli niin allah oli arabiassa heille kuun jumala, jolla oli useita tyttäriä... RAAMATUSSA ei ikinä ollut eikä ikinä tule olemaan näin... VOISKO joku oikeesti tutkia asiaa ennen ku AUKASEE SUUNSA:... LUKEKAA ensiksi historiaa arabian uskonnoista ennen tuota muhammadia, lukekaa allahista, lukekaa islamin uskon leviämisestä, lukekaa muhammadin elämänkerta ja päätelkää ihan itseksenne mistä "jumalasta" tämäkin on lähtöisin.. JOKAISELLA on omat aivot luojan luotuna.. ajatelkaa ITSE.

      JOS MÄ OLISIN MOOSEKSEN aikaan... Hmm.. annas kuu kuvittelen.. Jos mun luokse tulis mies joka tekis ihmetekoja toisensa jälkeen ja sanois toistuvasti että JUMALA minut lähetti niin taatusti uskoisin, eli puolella olisin ja taatusti pelkäisin. Vähemmästäkin. Kun lukee raamatusta sen miten mooses johti israelilaiset egyptistä. Jos mä olisin farao ja mooses tulis niin uskoisin vähemmästäkin ja pelkäisin. TOTTA että mooseskin tappoi miehen mutta sai siitä rangaistuksensa. Kun pikkasenkin kapinoi jumalaa vastaan ei hän itse päässyt edes luvattuun maahan.. eikä raamatussa mooses ole mikään hirmuinen sotasankari... lukekaa itse.. ;)

      • uusi näkökulma :D

        Enpä oo koskaan aatellu että Jeesus oikeesti sanoikin Matteuksen evankeliumissa (10:34) että
        'Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa. En minä ole tullut tuomaan rauhaa, vaan RUOKAILUVEITSEN.' Niin sitä mieli avartuu kun paljo lukee.


      • kilpi-ja miekkakonna

        Ei mahtuis mun suuhun tämmönen:
        http://en.wikipedia.org/wiki/Makhaira

        Kilpi varmaan raamatussa tarkottaa semmoista kilpikonnan kilpeä mistä syötiin pajunköysipuuroa.. kaikenlaisia konnia sitä onkin liikkeellä..
        Toisaalta, jos vain ajattelee itse, niin voipi jäädä lukeminen ja tutkiminen vähemmälle.


      • Mooses Pessi

        5. Moos. 22:13-29


    • shakir.shakir

      Hohhoijaa..

      "Ja Jumala sanoi: »Jeesus, katso, Minä otan sinut, sitten olen ylentävä sinut luokseni ja vapauttava sinut niistä, jotka ovat uskottomia, sekä asettava ne, jotka sinua seuraavat, uskottomien yläpuolelle aina Ylösnousemuksen päivään saakka. Aikanaan on teidän kaikkien palattava minun luokseni, ja minä olen ratkaiseva sen, mistä te keskenänne kiistelitte. "

      Eihän tätä tarvitsekaan jaksaa..
      Rauha ja Jumalan armo olkoon kanssanne!

    • ps12

      Jesh.. veitsi millä teurastettiin eläimiä ja leikattiin lihaa, EI OLE HAARUKKA TAI RUOKAILUVEITSI.. saa käyttää aivoja jälleen kerran. Jos osaatte suomentaa englannista niin aika selkeetä tekstii tuokin wikipedia oli.. Uudessa testamantissa ei käsketty käyttää kilpiä. Hitsi, lukekaa itse.. MISSÄÄN KOHDIN EI JEESUS K Ä S K E tappaa yhtään ketään.. TOISIN KUIN KORAANISSA ja MUHAMMAD. Jos sä oot oikeesti lukenut raamattusi shakir. shakir niin tiedät että näin on.

    • shakir.shakir

      Juu, Jeesus ai käskenyt tappaa ketään. En ole niin väittänytkään.
      Olen vain kehottanut tutkimaan Jeesuksen suhdetta Moosekseen ja Daavidiin, Hänen arvostustaan heitä kohtaan, ja heidän tekemisiään. Tappaminen kielletty??
      Hohhoijaa.. Hyvää elämän jatkoa.

    • Sana on Sana

      Ps12:lle TIEDOKSI. Vieläkö väität omia ajatuksiasi tiedoksi???

      Voidaan aloittaa vaikka Jesajasta, hän kun oli monen mielestä niitä totisia profeettoja..
      Jes. 3:25 - tässä käytetty miekka=machaira
      Jes. 13:15 - tässä käytettymiekka =machaira
      Jes. 31:8 - tässä käytettymiekka=machaira
      Jes. 37:7 - tässä käytetty miekka=machaira
      joka ikinen miekka-sana Jesajan kirjassa (ja muualla raamatussa) on machaira, eli kooninkreikaksi μαχαιρα!
      Millä ne kansat tappelivat? Ruokailuveitsillä? Oli mikä oli, vaikka kumipuukko, se mihin soturit Vanhassa testamentissa kaatuivat, on sama minkä Jeesus kehotti hankkimaan, koska "nyt on toisin". Se joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu. Kysykää amerikkalaisilta johtajilta, miksi tartuitte!!

    • pullopulu

      Hmm.. Aika mielenkiintonen kaskustelu..Toinen huutaa mitä sattuu ja toinen esittää mielipiteitään ja päätelmiään..

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1745
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1362
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1250
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      67
      1223
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      113
      1102
    6. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      24
      993
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      989
    8. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      947
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      849
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      838
    Aihe