Kysymys niille, jotka uskovat sielunvaellukseen

kysymys

Miksi alunperin universumin alkumetreillä samanlaisina syntyneet ihmiset / olennot alkaisivat samoista lähtökohdista kerätä itseensä erilaista karmaa – toiset tekemään huonoja valitoja ja toiset parempia? Jos kukaan ei ollut vielä kerännyt itselleen huonoa karmaa eikä siis ollut asetelmassa alempana tai ylempänä suhteessa muihin, ei sen sairaampi kuin toinenkaan jne...niin miten muodostui hierarkinen ja eriarvoinen maailma?

Pelkistäen: Vai oliko alkumetreillä kahta olentoa kohti vain yksi ruokakimpale ja sitten mitattiin, kumpi vie sen toiselta ja kumpi nääntyi vapaaehtoisesti nälkään?
Ja miksi tällainen testi olisi käynnistetty?

46

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei jälleensyntymä.

      ihmisen syntymistä kiellä vaan kuoleman.Ymmärrys auttaa tekemään hyviä valintoja.Ihmiset jotka eivät ajatuksen tasolla pysty määrittelemään tekojensa vaikutuksia tekevät huonoja valintoja

    • kysymys

      Hmm. Kiitos kommentista, mutta tässä ei lainkaan vastattu kysymykseen tai käsitelty teemaa siitä, miten karma muodostuu erilaisiksi samoista lähtökohdista.

    • erjuth85

      Karmaa kertyy teoista ja ajatuksista. Tuskin kukaan pitää maailmaa oikeudenmukaisena paikkana, se oli sellainen jo alkuaan eikä se tästä paljon parane. Jossakin vaiheessa sielut vaan alkoivat inkarnoitua ihmisiin. En kyllä vieläkään tajua, miksi tänne tullaan. Olen miettinyt myös sitä mahdollisuutta, että elämää olisi ilman sielujakin, ts. voisimme olla pelkkiä organismeja, jotka tuhoutuvat kuollessaan. Syvä uni olisi hyvä loppu tälle koko sirkukselle. Tuskin kukaan hyvä katsoo hyvällä tätä maailmanmenoa.

      • Anonyymi

        Śrīla Bhakti Rakṣak Śrīdhar Dev-Goswāmī Mahārāj
         
        ”Shrimad-Bhagavatam” (1.1.2) julistaa: vedyaṁ vāstavam atra vastu śivadaṁ tāpa-trayonmūlanam — ”Todellisuus — vāstavam vastu, todellinen olemus, joka on kaikkien tämän maailman tekaistujen ja kuviteltujen asioiden yläpuolella”. Kaikki tähän maailmaan liittyvä kertynyt tieto on täyttä hölynpölyä. Se on seurausta vääristä käsityksistä ympäröivästä maailmasta, ja se on täynnä vääriä tulkintoja ja väärinkäsityksiä. Sanakirjat, historia, eepokset — mitä tahansa ihmiset keräävätkin — ovat kaikki vain totuuden vääristelyä, ja me olemme niiden keskipisteessä. Se kiehtoo meitä, mutta samalla meidän on noustava todellisen elämän tasolle, sillä olemme osa tuota korkeampaa maailmaa. Meidän on siis palattava Jumalan luo, palattava kotiin.
        Kotimme on siellä. Mikä meitä voi houkutella täällä, paikassa, jossa kuolema vallitsee, jossa meitä odottaa uusi syntymä, jossa kaikki on tunkkaista ja aiheuttaa hajoamista ja kärsimystä? Epätoivo, kärsimys ja kuolema, mutta tämäkään ei ole vielä kaikki, vaan meidän on jatkuvasti palattava tänne yhä uudelleen ja uudelleen, seuraten samaa elämänkulkua!
        Yrittäkää löytää todellista lohtua ja auttakaa myös muita pääsemään takaisin todelliseen elämäänsä, jotta he pääsisivät pois tästä ei-toivotusta ilmapiiristä. Meidän on palattava ”takaisin Jumalan luo”, paikkaan, jossa kaikki on kaunista. Mutta mitä tämä ”takaisin Jumalan luo” tarkoittaa? Siellä on meidän kotimme — suloinen ja rakas kotimme! Olemme tuon maan lapsia, ja pyhät kirjoitukset rohkaisevat meitä: ”Teille on annettu tämä ihmiselämä, tämä tilaisuus, joten yrittäkää kaikin keinoin — pohtimalla, mietiskelemällä, kertomalla, kuuntelemalla — kehittää todellista identiteettiänne, jaloa yksilöllisyyttänne kotimaassanne, jossa sielu asuu. Ajatelkaa sitä aina ja jatkuvasti. Tehkää kaikkenne poistuaksenne tältä illuusion tasolta ja astuaksenne tuohon maahan”.
        Paluu Jumalan luo on paluuta kotimaahamme, todelliseen kotiimme. Se, mikä nyt on meille yö, me teemme siitä meidän päivämme! Ja sieltä, missä nyt on pimeyttä, juuri sieltä löydämme valon, ja se, mikä näyttää niin ilmeisen yksinkertaiselta ja selkeältä, on hylättävä. Vakavissa laskelmissamme koko hyväksikäytön ja itsekkäiden etujen maailma on heitettävä syrjään pimeyteen, meidän on hylättävä tämä ”tieto” kokonaan. Ja se, mikä nyt on meille pimeyttä, meidän pitäisi yrittää tehdä siitä valoisaa kiinnittämällä siihen jatkuvasti huomiomme, ajattelemalla sitä syvällisesti ja yrittämällä jatkuvasti päästä tuohon korkeampaan maahan, siihen ihmeelliseen maahan, jossa kaikki on kaunista.
        ew3


    • kysymys

      Miksi maailma oli alkujaan epäoikeudenmukainen? Ja miksi nuo sielut saapuivat tänne? Missä ne olivat alunperin? Miksi yksi sielu alunperin saapui maahan ja syntyi ruumiiseen elääkseen köyhänä ja sairaana ja toinen taas syntyi parempiin oloihin?

      • erjuth85

        Sielut tulevat tänne eri tasoilta oppimaan rakkautta äärimmäisissä olosuhteissa. Syynä tänne tuloon on oppia elämää mahdollisimman monelta kantilta. Minulla on useampi alfaurosinkarnaatio ja nyt olen yhteiskunnan jämämies, jolla on huonot mahdollisuudet kehittää itseään.

        Tein hirveää karmaa spartalaismiehenä. Adolf Hitler syntyy vielä 3000 kertaa ennen kuin on vapaa lähtemään pois maapallolta. Maapallo on kuulemma pahin paikka ja sillä siisti. En tajua minäkään, miksi tänne tullaan. Olen harkinnut itsemurhaa, koska elämä on niin vaikeaa. Menisin varmaan kuoltuani Voidiin, mikä olisi ikävä kohtalo.


      • kysymys
        erjuth85 kirjoitti:

        Sielut tulevat tänne eri tasoilta oppimaan rakkautta äärimmäisissä olosuhteissa. Syynä tänne tuloon on oppia elämää mahdollisimman monelta kantilta. Minulla on useampi alfaurosinkarnaatio ja nyt olen yhteiskunnan jämämies, jolla on huonot mahdollisuudet kehittää itseään.

        Tein hirveää karmaa spartalaismiehenä. Adolf Hitler syntyy vielä 3000 kertaa ennen kuin on vapaa lähtemään pois maapallolta. Maapallo on kuulemma pahin paikka ja sillä siisti. En tajua minäkään, miksi tänne tullaan. Olen harkinnut itsemurhaa, koska elämä on niin vaikeaa. Menisin varmaan kuoltuani Voidiin, mikä olisi ikävä kohtalo.

        Jos harkitsee itsemurhaa, niin olisi varmasti hyvä hakeutua jonkun aidosti empaattisen terapeutin juttusille. Jämämiehisyyden kokemus voi olla sellainen uskomus, jonka olet omaksunut, mutta voisit nähdä itsesi paremmassa valossa jos saisit tukea.


      • erjuth85
        kysymys kirjoitti:

        Jos harkitsee itsemurhaa, niin olisi varmasti hyvä hakeutua jonkun aidosti empaattisen terapeutin juttusille. Jämämiehisyyden kokemus voi olla sellainen uskomus, jonka olet omaksunut, mutta voisit nähdä itsesi paremmassa valossa jos saisit tukea.

        Kiitoksia kannanotosta. Kyllähän tuo itsetuhoisuus on yksi elämäni oppitunneista. Pitää vaan jaksaa eteenpäin ja ulottautua hakemaan muiden apua. Jämämiehenä olo taitaa olla kohtaloni, mutta kiitos silti tuesta.


    • oikeudenmukaisuus..

      ei ole maailmassa vaan ihmisessä.Ihminen jonka ymmärrys ei riitä tekojensa arviointiin kerää huonoa karmaa joka sen täytyy hyvittää.Ymmärryksen kasvaessa tekojen arviointi kasvaa ja kerää hyvää karmaa.Yksi sielu ei saapunut vaan Jumala puhalsi sen fyysiseen ruumiiseen.Sielun kehitys kestää 800 vuotta joka oli ihmisen alkuperäinen ikä.Sittemmin se piti henkisen kehityksen takia jakaa 8-10 vuoden jaksoon.

    • kysymys

      nimimerkille oikeudenmukaisuun: Jos sieluolisi puhallettu fyysiseen ruumiiseen, niin miksi toiset aloittavat paremmissa ruumiissa kuin toiset? Onhan se nyt helpompi kerätä hyvää karmaa turvallisessa maassa ja turvallisessa perhetaustassa, kun esim. lapsisotilaaksi pakotettuna. Ja mikä olisi syy, jonka takia ensin ihminen olisi elänyt 800 vuotta ja nyt jaksoissa? Miksi suunnitelma yhtäjaksoa elävästä ihmisestä ei käynytkään yhtäkkiä päinsä?

      Tuohon erjuthin85 kommenttiin lisäisin, että jos "sielut tulevat tänne eri tasoilta oppimaan rakkautta äärimmäisissä olosuhteissa", niin millaisia nuo sielut ovat, kun ne syntyvät ja missä ne syntyvät? Kuka haluaa, että ne oppivat?

      • erjuth85

        Minun käsitykseni mukaan sielut syntyvät Jumalasta ja hänen lapsistaan. Sitten on Jumalan lapsia, jotka voivat luoda sieluja myös. Vain Jumalan siunaajan sielut voivat luoda sieluja. Minun sieluni ei ole Jumalan luoma vaan erään luojajumalan. Sieluilla voi olla tuhansia inkarnaatioita. Sielut itse haluavat tulla tänne kokemaan materiaa. En keksi mitään muuta tähän. Sielut haluavat kokea elämää sairaassa paikassa. En minä käsitä, miksi tänne pitää tulla. Tämä on ihan hirveä paikka, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Toisille elämä on taivaspolkua, toisille se on helvetin kivipolku ilman sandaaleja.

        Sielut haluvat kokea mahdollisimman paljon, mutta lyhyen ajan kuluessa sielu voi olla loukussa karmakierteen takia. Mehän emme siis muista mitään edellisistä elämistämme ilman hypnoosin tai meditaation apua. Itse olen saanut tietoa edellistä inkarnaatioista meedion ja meditaation välityksellä. Avatarini kuva on Wilfrid Scawen Blunt, joka oli brittiläinen runoilija ja sankari. Hän oli todellinen alfauros, mutta minä olen todellinen jämämies. Edellinen inkarnaationi oli Matti Virtanen Lappeenrannasta, joka kävi usein Saipan peleissä. Meitä on monenlaista makkaransyöjää. Sitä ennen olin saksalaissotilas, joka kuoli 1943 itärintamalla. Olen kuullut, etten saa enää yhtään kuuluisaa inkarnaatiota.

        Suosittelen Brianstalinin videoita Youtubessa. Hän on tuttavani ja first and foremost auktoriteetti näissä asioissa. Tässä miehen kanava:
        http://www.youtube.com/user/GarySe7en


      • oikeudenmukaisuus2

        Mun sieluani ei puhallettu vaan sen ensimmäisen ihmisen.Se puhallus ei ollut ilmaa..Toiset aloittavat paremmassa koska ovat pidemmälle kehittyneet.Joksoihin piti muodostaa koska ihmisen minuus on katoamaton puhdasta energiaa.Koska ihminen muodosti minuutensa luista ja lihoista ja se piti siirtää henkiseksi.Kaikki syntymä on tuskallista ja sitä tuskaa ei kokonaan voi poistaa.Ei myöskään tarkoituksella kerätä.Lapsisotilaat on useimmiten enemmän innoissaan kunsaavat oikean aseen jolla voi tappaa.Ja keräävät negatiivista karmaa


    • 1izumi

      Kaikki sielut yksilöidään, yksilöitiin Jumalan kokonaisuudessa, kaikkeudessa.Mielestäni ei ole muuta todellista kuin Jumala. Me kaikki olemme sirpaleita siitä kokonaisuudesta jota Jumalaksi kutsutaan. Me kehitymme vain vahvuudessa, kaikki muu meissä jo on.

    • kysymys

      1izumi: Jos olisimme sirpaleita täydellisyydestä, miten me voisimme enää kehittyä? Miten täydellinen voi vahvistua?

    • Tarkkis

      Maapallon kaikki ihmiset eivät ole samasta luomisen kehdosta lähtöisin. Heidät voidaan jakaa kolmeen pääryhmään.
      1. Maan oma sielukylvös
      Pikkaisen autettuina apinoista kehitettiin vuosimiljoonien aikana rotuja, joihin kehittyi yksilöllinen sielu, joka oli yhtä maapallon sielun kanssa. Näiden rotujen kehot kuolivat runsaat 30000 vuotta sitten riehuneessa sodassa, josta on kerrottu Bhagavad-Gitassa. Sielut eivät tuhoutuneet. He ovat nyt maan alkuperäisrotuina omilla asuinsijoillaan ja kaupunkiolosuhteissa "kettutyttöinä" yms. Heitä on jotain vajaat 500 miljoonaa.
      2. Projektityöläiset
      Maapallo alistettiin kokeilu-planeetaksi noin 175000 vuotta sitten. Syynä oli se, että luomakunta uhkasi tuhoutua, koska pahuus alimmissa ulottuvuuksissa oli riistäytynyt hallitsemattomaksi. Luomakunta luotiin alunperin hyvyyden ilmapiirissä ylhäältä alaspäin ja kukaan ei ollut harjaantunut käsittelemään pahuutta siinä laajuudessa kuin se alemmissa ulottuvuuksissa alkoi ilmentyä. Pahuutta täytyi lähteä opiskelemaan, jotta se saadaan hallintaan muutoin koko luomakunta tuhoutuisi. Tähän työhön vapaaehtoisina lähti Hengen maailmoista ns. enkeleitä miljoonia. Eräs arvio on, että viisi miljoonaa.
      3. Avaruuskansalaiset eli humanoidit
      Luoja-pojat, herrat ja mestarit ovat leikkineet luojaa luomakunnan alemmissa maailmoissa ja luoneet sivilisaatioita palvelemaan itseään. Jotta herruus olisi varmistettu, niin nämä luojat asettivat luotuihinsa jumaluusgeenin, jonka meidänkin tieteemme muutama vuosi sitten ilmoitti löytäneensä. Jumaluusgeeniä oikeampi nimitys on orjageeni. Se on istutettu luotujen sieluun. Se pakottaa luodun alistumaan aina jonkun korkeamman edessä. Jollei sellaiseksi - jumalaksi - joku ilmoittaudu, niin he tekevät sen itselleen vaikka kivestä. Näillä luoduilla on vain yksi elämä. Se saattaa olla pitkä, jopa satojatuhansia vuosia. Heillä ei ole tunnekehoa kuten ihmisillä, mutta tänne tullessaan he joutuvat sellaisen ottamaan. Joten ensimmäisten kehollistumien aikaan tunnekeho on köyhä, kehittymätön.
      Maapallolla ei ole ollut ketään portinvartijaa, rajavartijaa tai tullimiestä estämässä planeetalle pääsyä. Kaikki halukkaat ovat tänne päässeet tulemaan. Ja kyllä heitä on tänne tullutkin. Ihmiskeho tehdään täällä maapallolla "hassuttelun" tuloksena, mutta kehon asukas - sielu - tulee muualta ja näissä toisen maailmansodan jälkeisissä tapauksissa ne ovat tulleet toisilta planeetoilta jopa toisista galakseista. Tänne tulleet sielut ovat pääosin nuorista, negatiivisista sivilisaatioista. Ihan viime vuosiin saakka tänne on tullut erittäin negatiivisia raakilesieluja.
      Mikä heitä tänne houkuttaa?
      Maapallo on vapaan tahdon planeetta eli kaikki on ollut sallittua ilman seurauksia. Ääripimeät sielut ovat tulleet toteuttamaan mitä hulluimpia ideoitaan pelinappuloinaan alistuvat, hyväntahtoiset kanssaihmiset. Tätä oikaisemaan luotiin pikavauhtia karman-laki, mutta sekään ei ole toiminut.
      Toinen syy on, että heidän sielunsa ikuistetaan täällä. 2000 vuotta sitten toteutetussa Jeesus-projektissa luvattiin kaikille maapallolla yhdenkin elämän eläneille sieluille ikuisuus. Tämänkin voisi kyseenalaistaa ja muulta osin Jeesus-projekti epäonnistui. Ääripimeät ottivat tilanteen hallintaansa ja perustivat uskonnon korvaten pyhinä pidetyt persoonat omilla vale-persoonilla, esim. ihmiset tuntevat hyvin vale-jeesuksen, mutta eivät oikeaa Jeesusta. Nimien käyttö on vapaata, kuka tahansa voi esiintyä millä nimellä tahansa esim. kanavoinneissa ja pimeät kyllä osaavat sen.
      Avaruuskansoissa on myös jalosukuisia sivilisaatioita ja heitäkin on täällä. Jälleensyntymäkierto on tosiasia. Toisen maailmansodan jälkeen ihmisiä oli vajaa miljardi. Nyt meitä on yli seitsemän miljardia. Jälleensyntymäkierron kautta tuli jonkin verran, mutta yli kuusi miljardia nykyisestä väestöstä on avaruuskansalaisia eli humanoideja. Sielu on taipuisa ja muutoskykyinen, että on turhaa alkaa ihoa raaputtamaan, ei sieltä liskon suomuja löydy.
      Tässä selvitystä siitä, että ei me kaikki ihmiset ihan samalta viivalta ole lähdetty.

    • Kysymys

      Tarkkis: Vastauksesi selkeyttää ajattelutapaasi ja kiitos, että vaivauduit sen kirjoittamaan. Mistä moiset luvut ja tiedot ovat uskoaksesi tupsahtaneet? Vastauksestasi puuttuu kuitenkin kaiken lähtökohta. Yksittäisiä lukuja ja detaljeja kyllä on, mutta se sielujen alkuteoria puuttuu tästäkin. Eikö jälleensyntymäuskossa ole siihen mitään teoriaa? Kuka nuo apinarodut kehitti ja mistä ne humanoidiolennot/sielut olisivat syntyneet? Kuka ne synnytti alunperin ja miten niistä tuli joko hyviä tai pahoja?

    • 'Miksi alunperin universumin alkumetreillä'...

      Kokemukset.

      • 'Sielunvaellus' on harhaanjohtava ajatuksena...pitää korostaa jälleensyntymää...


    • kokija

      Jälleensyntymiseen voi sanoa, että se on monimutkaisempaa kuin ihmiset yleensä ymmärtävät. Se on todella monisyinen prosessi, jonka selvittämiseen ei riitä edes raamatunpaksuinen eepos. On sellainenkin mahdollisuus, että jälleensyntyy useampaan ihmiseen yhtäaikaa saman monadin alaisuuteen. Tätä valottaa Kieslowskin elokuva Veronican kaksoiselämä. Lisäksi "yksikön" tunneruumis voi jälleensyntyä eri ihmiseen ja ajatusruumis toiseen. Nämä ovat erikoistapauksia. Erikoistapausten yhdistelmistä voi syntyä äärimmäisen monimutkainen kudos. Kaikenkattava yksityiskohtainen jälleensyntymisteoria tulee olemaan kentyies maailman monimutkaisimpia, kun sellainen kehitetään. Ihminen ei jälleensynny välttämättä "yhtenä pakettina" kerrallaan. Muutenkin henki valitsee vain paketin kerrallaan karmaa uudelleen kierrätettäväksi/ jalostettavaksi, koko karma ei jälleensynny kerralla.

      Tarkkis antoi yhden näkövinkkelin lisää. Kaiken lisäksi vain ulkokohtainen olemus (muistot) näyttää jälleensyntyvän. Henkinen olemus ei jälleensynny, sillä se on koko ajan samassa tilassa. Tästä näkövinkkelistä katsottuna kaikki jälleensyntyminen on harhaa.

      Pureudun ytimeen, eli karmaan. Mitä on karma?
      Karmateoreetikoille
      http://en.wikipedia.org/wiki/Prarabdha_karma

      Karma on persoonallista haluamista, persoonallista omistavaa tekemistä. Ajatteleminenkin on tekemistä. Kaikki valinnat, hyvät ja pahat, jotka tehdään persoonallisessa omistavassa mielessä aiheuttaa takertumaa eli karmaa. Jos on joku tekijä, joka tiedostaa tekevänsä niin että tekeminen kuuluu jollekin, muodostuu karmaa. Karman ymmärtäminen on avain yhtenäisteorian ytimeen. Teoriaahan ei ole edes laadittu kaikessa kattavuudessaan, mutta käsittääkseni siihen sopiva ydin on tämä persoonallinen karma. Siitä vain näkijät kehittelemään, jos/kun näköä riittää.

      • erjuth85

        Terve vaan pitkästä aikaa, kokija.

        Miten käsität karman, ottaako karman itseensä astraaliruumis vai sielu? Olen saanut ristikkäistä tietoa tästä asiasta - mitä mieltä sinä olet tästä? Minä olen menossa helvettiä kohti oman karmani takia. Olen telepaatti ja jokaisella telepaatilla on saastaista pohjasakkaa, joka tulee pintaan vain telepatian takia. Minulla on tunne, etten kestä tätä. Juttelin taannoin Ambrose Biercen kanssa, joka oli amerikkalainen kirjailija. Hän oli telepaattinen eläessään maapallolla: hän herjasi hirveästi. Kaikki telepaatit herjaavat. Jos on jokin avustava sananen muille, niin se on, että Jumalaa ei saa herjata. Siitä tulee todella pahaa karmaa. Jopa sairaat ihmiset keräävät karmaa. Karman laki on armotonta, ja pelkään tosiaan joutuvani helvettiin saastani vuoksi.

        Lopulta kaikki palaavat rakkauteen, mutta mietin juuri tämän koko homman ideaa. Eihän täällä kukaan halua olla.


      • kokija
        erjuth85 kirjoitti:

        Terve vaan pitkästä aikaa, kokija.

        Miten käsität karman, ottaako karman itseensä astraaliruumis vai sielu? Olen saanut ristikkäistä tietoa tästä asiasta - mitä mieltä sinä olet tästä? Minä olen menossa helvettiä kohti oman karmani takia. Olen telepaatti ja jokaisella telepaatilla on saastaista pohjasakkaa, joka tulee pintaan vain telepatian takia. Minulla on tunne, etten kestä tätä. Juttelin taannoin Ambrose Biercen kanssa, joka oli amerikkalainen kirjailija. Hän oli telepaattinen eläessään maapallolla: hän herjasi hirveästi. Kaikki telepaatit herjaavat. Jos on jokin avustava sananen muille, niin se on, että Jumalaa ei saa herjata. Siitä tulee todella pahaa karmaa. Jopa sairaat ihmiset keräävät karmaa. Karman laki on armotonta, ja pelkään tosiaan joutuvani helvettiin saastani vuoksi.

        Lopulta kaikki palaavat rakkauteen, mutta mietin juuri tämän koko homman ideaa. Eihän täällä kukaan halua olla.

        Tervehdys.

        "Miten käsität karman, ottaako karman itseensä astraaliruumis vai sielu?"

        Karman kokee henkilö. Persoonallinen henkilö on monikerroksinen, joka käsittää fyysisen kehon, astraalikehon, mentaalikehon ja kausaalikehon. Nämä kaikki yhdessä päällekkäin toisensa läpäisten. Näiden takana on tietoisuus, monadi. Monadi ei ole omalla tasollaan juurikaan kiinnostunut helveteistä ja taivaista, se asustaa paljon "syvemmällä" tai "taaempana". Sitä kiinnostaa yleismaailmallinen evoluutio ja tässä-nyt-hetki. Molemmat yhdessä - evoluutio ja tässä-ja-nyt.

        Monadi on valmis uhraamaan vaikka jonkin persoonansa, jos tarve vaatii, sitä liikuttaa vain kokonaiskehitys. Persoona on dramaattinen, tykkää tunnevaihteluista, hurmoksellisista tunteista, kunniasta, maineesta. Sitä kiinnostaa meneekö se taivaaseen vai helvettiin. Noista tunnistaa mikä on kuolevaista. Kuolematonta eivät taivaat ja helvetit kiinnosta, niin puhdas on sisimpämme.

        Monadi ihmisen taustatietoisuutena ajaa henkilön siihen pisteeseen, että henkilö tajuaa voimansa riittämättömyyden ja silloin henkilö turvautuu Jumalaan eli rehellisesti sanottuna omaan monadiinsa. Jos tuntee riittämättömyyttä, niin se on hyvä merkki. Niin silloin voi vahvistua.

        Monadi on taaimmainen tarkkaileva tietoisuus, joka on kaikkien ihmisten perintöosa, ja on kuolematon. Nämä kehot, jotka muodostavat henkilön, ovat sitä varten, että monadi ikäänkuin vahvistuu näiden kautta. Monadi ottaa jotain siis näiden henkilöiden kokemuksista, vaikka nämä henkilöt ovat melkein ilmaa sen näkökulmasta. Monadi päättää meneekö henkilö ns. taivaaseen vai helvettiin. Kannattaa muistaa, että nämä ovat vain lyhytkestoisia tiloja ja sinänsä kuuluvat koulutukseen. Ne ovat kuin luokkia. Mielentilat ovat AINA rajallisia kestoltaan. Monadi on kerrassaan häviämätön ja se ottaa vastuun koulutuksesta. Se tietää alempien tilojen olevan hyvin ehdonvaraisia ja lyhytkestoisia, oikeastaan olemattomia, joten sitä ei huolet paina.

        Voi sanoa, että kaikesta huolimatta käy oikeudenmukaisesti. Monadi tietää että kaikki valaistaan. Kaikissa ihmisissä on osioita, jotka palavat ja tuhoutuvat. Eihän mikään astraalinen voi kestää, se on kokonaisuudessaan karmaa ja karmana pysyy. Tietoisuudet puhdistetaan kuoleman jälkeen. Henkilöiden maalliset tietoisuudet ikäänkuin kuihtuvat, ja sulautuvat lopulta monadiinsa. Monadi pilkottaa taustalla autuutena, autuus lisääntyy pikkuhiljaa. Autuuden välähdykset tulevat monadilta. Meissä sisimmässä oleva perimmäinen tietoisuus, johon meillä on enemmän tai vähemmän kosketusta, se on ikäänkuin kaiken ulkopuolella ( ja kuitenkin kaikessa ), siihen voi turvata. Se kohottaa tietoisuutemme.

        No, kun lähdetään asioita selvittämään, tulee niistä helposti tylsiä jaarituksia, sillä asiat ovat monesti erittäin monitahoisia. Toivottavasti tämä ei sekoittanut (taas) liikaa, vaan vähän selvensikin.

        Kun olin asemassasi, minulle sanottiin: Katse valoon! Sanon saman. Katse valoon. Jokaiselle ihmiselle on varattu kuolematon perintöosa ja kukaan ei ole poikkeus. Ihmisen tulee ansaita perintöosansa käyttö, se ihmisen tulee tehdä. Ei muuta. Sen vuoksi ansaita, että hänet koeteltaisiin ja luotettavaksi havaittaisiin. Voiman ja vallan mukana tulee vastuu. Muistakaamme: kaikki mielentilat kestävät vain rajallisen ajan. Mielentilaa, joka mahdollisesti häiritsee, sitä voi jalostaa ja muuttaa. Tähän meillä on valta sisimmässämme. Tarvitsee ottaa tämä valta käyttöön. Meillä tulisi olla aina joku kaunis ajatus takataskussa, sillä silloin voimme muuttaa mielentilojamme.


      • kokija
        erjuth85 kirjoitti:

        Terve vaan pitkästä aikaa, kokija.

        Miten käsität karman, ottaako karman itseensä astraaliruumis vai sielu? Olen saanut ristikkäistä tietoa tästä asiasta - mitä mieltä sinä olet tästä? Minä olen menossa helvettiä kohti oman karmani takia. Olen telepaatti ja jokaisella telepaatilla on saastaista pohjasakkaa, joka tulee pintaan vain telepatian takia. Minulla on tunne, etten kestä tätä. Juttelin taannoin Ambrose Biercen kanssa, joka oli amerikkalainen kirjailija. Hän oli telepaattinen eläessään maapallolla: hän herjasi hirveästi. Kaikki telepaatit herjaavat. Jos on jokin avustava sananen muille, niin se on, että Jumalaa ei saa herjata. Siitä tulee todella pahaa karmaa. Jopa sairaat ihmiset keräävät karmaa. Karman laki on armotonta, ja pelkään tosiaan joutuvani helvettiin saastani vuoksi.

        Lopulta kaikki palaavat rakkauteen, mutta mietin juuri tämän koko homman ideaa. Eihän täällä kukaan halua olla.

        Monadi on siis kuin Taivaallinen Isä henkilölle. Vastaa koulutuksesta ja ottaa osaa kokemuksiin niin hyvin kuin osaa. Jossain kausaalikehojen autuudessa tämä yhteisymmärrys on mahdollista, kun henkilö on jo pitkälti voittanut alemman minänsä. Oikeasti tuo Taivaallinen Isä ei ole tietoinen mitä on henkilön kokemus henkilön näkökulmasta, sillä se näkee laajemmin kuin henkilö eikä siksi kykene suremaan missään mahdollisissa tilanteissa. Parhaansa mukaan lähestyy henkilöä. Henkilön ja monadin tulisi saavuttaa yhteisymmärrys.

        Tämä Taivaallinen Isä ottaa syyt niskoilleen, ja langettaa seuraukset alemmalle henkilölleen. Ei se itse osaa kärsiä, siksi alemman pitää sen puolesta kärsiä, kunnes tajuaa ettei kärsimystä olekaan. Kärsimys oli kuviteltua. Se tekee näin, koska tietää että kaikki menee lopulta näin tehden hyvin.

        Voi kuvitella tilannetta kuin mudan pyyhkisit päältäsi, mutta todellinen itsesi säilyy koskemattomana.

        Omalla tasollaan tämä Taivaallinen Isä on kaikki. Se koetaan aina kaikkena. Autuaallisena sellaisena kaikkena se koetaan, johon ei lika eikä muistokaan liasta kykene muistumaan mieleen. Omalla tasollaan se ei enää muista mitä oli ennen, niinkuin henkilö koki, sillä monadi pitää kokemuksia kuin unena. Jonkinlainen prosessin yleisluonteinen muisto kyllä jää.


      • erjuth85
        kokija kirjoitti:

        Tervehdys.

        "Miten käsität karman, ottaako karman itseensä astraaliruumis vai sielu?"

        Karman kokee henkilö. Persoonallinen henkilö on monikerroksinen, joka käsittää fyysisen kehon, astraalikehon, mentaalikehon ja kausaalikehon. Nämä kaikki yhdessä päällekkäin toisensa läpäisten. Näiden takana on tietoisuus, monadi. Monadi ei ole omalla tasollaan juurikaan kiinnostunut helveteistä ja taivaista, se asustaa paljon "syvemmällä" tai "taaempana". Sitä kiinnostaa yleismaailmallinen evoluutio ja tässä-nyt-hetki. Molemmat yhdessä - evoluutio ja tässä-ja-nyt.

        Monadi on valmis uhraamaan vaikka jonkin persoonansa, jos tarve vaatii, sitä liikuttaa vain kokonaiskehitys. Persoona on dramaattinen, tykkää tunnevaihteluista, hurmoksellisista tunteista, kunniasta, maineesta. Sitä kiinnostaa meneekö se taivaaseen vai helvettiin. Noista tunnistaa mikä on kuolevaista. Kuolematonta eivät taivaat ja helvetit kiinnosta, niin puhdas on sisimpämme.

        Monadi ihmisen taustatietoisuutena ajaa henkilön siihen pisteeseen, että henkilö tajuaa voimansa riittämättömyyden ja silloin henkilö turvautuu Jumalaan eli rehellisesti sanottuna omaan monadiinsa. Jos tuntee riittämättömyyttä, niin se on hyvä merkki. Niin silloin voi vahvistua.

        Monadi on taaimmainen tarkkaileva tietoisuus, joka on kaikkien ihmisten perintöosa, ja on kuolematon. Nämä kehot, jotka muodostavat henkilön, ovat sitä varten, että monadi ikäänkuin vahvistuu näiden kautta. Monadi ottaa jotain siis näiden henkilöiden kokemuksista, vaikka nämä henkilöt ovat melkein ilmaa sen näkökulmasta. Monadi päättää meneekö henkilö ns. taivaaseen vai helvettiin. Kannattaa muistaa, että nämä ovat vain lyhytkestoisia tiloja ja sinänsä kuuluvat koulutukseen. Ne ovat kuin luokkia. Mielentilat ovat AINA rajallisia kestoltaan. Monadi on kerrassaan häviämätön ja se ottaa vastuun koulutuksesta. Se tietää alempien tilojen olevan hyvin ehdonvaraisia ja lyhytkestoisia, oikeastaan olemattomia, joten sitä ei huolet paina.

        Voi sanoa, että kaikesta huolimatta käy oikeudenmukaisesti. Monadi tietää että kaikki valaistaan. Kaikissa ihmisissä on osioita, jotka palavat ja tuhoutuvat. Eihän mikään astraalinen voi kestää, se on kokonaisuudessaan karmaa ja karmana pysyy. Tietoisuudet puhdistetaan kuoleman jälkeen. Henkilöiden maalliset tietoisuudet ikäänkuin kuihtuvat, ja sulautuvat lopulta monadiinsa. Monadi pilkottaa taustalla autuutena, autuus lisääntyy pikkuhiljaa. Autuuden välähdykset tulevat monadilta. Meissä sisimmässä oleva perimmäinen tietoisuus, johon meillä on enemmän tai vähemmän kosketusta, se on ikäänkuin kaiken ulkopuolella ( ja kuitenkin kaikessa ), siihen voi turvata. Se kohottaa tietoisuutemme.

        No, kun lähdetään asioita selvittämään, tulee niistä helposti tylsiä jaarituksia, sillä asiat ovat monesti erittäin monitahoisia. Toivottavasti tämä ei sekoittanut (taas) liikaa, vaan vähän selvensikin.

        Kun olin asemassasi, minulle sanottiin: Katse valoon! Sanon saman. Katse valoon. Jokaiselle ihmiselle on varattu kuolematon perintöosa ja kukaan ei ole poikkeus. Ihmisen tulee ansaita perintöosansa käyttö, se ihmisen tulee tehdä. Ei muuta. Sen vuoksi ansaita, että hänet koeteltaisiin ja luotettavaksi havaittaisiin. Voiman ja vallan mukana tulee vastuu. Muistakaamme: kaikki mielentilat kestävät vain rajallisen ajan. Mielentilaa, joka mahdollisesti häiritsee, sitä voi jalostaa ja muuttaa. Tähän meillä on valta sisimmässämme. Tarvitsee ottaa tämä valta käyttöön. Meillä tulisi olla aina joku kaunis ajatus takataskussa, sillä silloin voimme muuttaa mielentilojamme.

        Kiitoksia. Luen tuon viestin vielä monta kertaa. Tuli ihan heti mieleen, että missä ruumiissa ihmiset ovat kesämaassa? Minä puhuin monen kesämaalaisen kanssa. Yllättävää oli, että siellä oli muutamia tyyppejä, jotka mieluummin tuhoutuivat kuin jäivät kesämaahan oleilemaan. Käsitin, että heidät tuhottiin pysyvästi heidän omasta tahdostaan. Luulen kuitenkin, että heidät on tuotu takaisin inkarnoitumaan, koska Jumala haluaa elämän voittavan. Minulla on yksi karmea inkarnaatio, varsin nihilistinen maya-intiaani, joka ei löytänyt mistään paikkaansa. No nyt sitten on kaikki hyvin, koska se inkarnaatio on sielussani.

        Pelkään vähän, että onko mahdollista jäädä sielun ulkopuolelle käristymään astraalimaailman tulisessa pätsissä? Minua on peloiteltu sillä tavoin.

        Minua kiinnostavat nuo eri ruumiit. Palaan asiaan jossakin vaiheessa. Minulla on kiinnostava kirja Indian Psychology, joka minun täytyy lukea uudelleen. Ihmisessä on siis monta ruumista päällekkäin; opin sen tänään.

        Kiitoksia, kun jaksat valistaa meitä. Luot tietenkin hyvää karmaa. Jokainen ajatus ja jokainen teko merkitsevät jotain. Siksi munkit vain tarkkailevat itseään. Ei ole tarpeen kerätä kokemuskarmaa. Meillä vanhoilla sieluilla on usein sairaasti karmaa, niin minullakin. Olen kuullut, että minulla on jopa 800 inkarnaatiota maapallolla. Paljonpa sekin merkitsee, jos sieluni hyllytetään täysin. Olen kuullut sieluista, jotka suljetaan elämän ulkopuolelle. He menevät jonkinmoiseen pimeyden tilaan, jossa on kuitenkin ekstaattista rakkautta. En toivo sieluani sinne, koska on aina tilaisuus kasvaa ja elää. Varjoelämä paitsiossa on sielun turmio.


      • kokija
        erjuth85 kirjoitti:

        Kiitoksia. Luen tuon viestin vielä monta kertaa. Tuli ihan heti mieleen, että missä ruumiissa ihmiset ovat kesämaassa? Minä puhuin monen kesämaalaisen kanssa. Yllättävää oli, että siellä oli muutamia tyyppejä, jotka mieluummin tuhoutuivat kuin jäivät kesämaahan oleilemaan. Käsitin, että heidät tuhottiin pysyvästi heidän omasta tahdostaan. Luulen kuitenkin, että heidät on tuotu takaisin inkarnoitumaan, koska Jumala haluaa elämän voittavan. Minulla on yksi karmea inkarnaatio, varsin nihilistinen maya-intiaani, joka ei löytänyt mistään paikkaansa. No nyt sitten on kaikki hyvin, koska se inkarnaatio on sielussani.

        Pelkään vähän, että onko mahdollista jäädä sielun ulkopuolelle käristymään astraalimaailman tulisessa pätsissä? Minua on peloiteltu sillä tavoin.

        Minua kiinnostavat nuo eri ruumiit. Palaan asiaan jossakin vaiheessa. Minulla on kiinnostava kirja Indian Psychology, joka minun täytyy lukea uudelleen. Ihmisessä on siis monta ruumista päällekkäin; opin sen tänään.

        Kiitoksia, kun jaksat valistaa meitä. Luot tietenkin hyvää karmaa. Jokainen ajatus ja jokainen teko merkitsevät jotain. Siksi munkit vain tarkkailevat itseään. Ei ole tarpeen kerätä kokemuskarmaa. Meillä vanhoilla sieluilla on usein sairaasti karmaa, niin minullakin. Olen kuullut, että minulla on jopa 800 inkarnaatiota maapallolla. Paljonpa sekin merkitsee, jos sieluni hyllytetään täysin. Olen kuullut sieluista, jotka suljetaan elämän ulkopuolelle. He menevät jonkinmoiseen pimeyden tilaan, jossa on kuitenkin ekstaattista rakkautta. En toivo sieluani sinne, koska on aina tilaisuus kasvaa ja elää. Varjoelämä paitsiossa on sielun turmio.

        Kesämaa viittaa tässä astraalitasoon. Oppimisen sali tuo taso on siksi, kun siellä karistetaan harhaluuloja. Ollen kyllä samalla alttiita monille harhaluuloille. Siellä opitaan erottelemaan harhaa todesta. Monet olennot ovat siellä keinotekoisia mielikuvaluomuksia, vaikkapa jonkun ajattelemia mielikuvia. Mielikuvaluomukset ovat olemassa vain niin kauan kuin niitä ajatellaan. On haastavaa nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. On todennäköistä, että kun esim. vaihtaa kanavaa tuossa maassa, eli herää fyysiseen kehoon, käyttövälineeni nähdään "kuolevan". Tilapäinen käyttöväline siis vain kuolee, ei käyttävä tietoisuus. Käyttöväline luodaan aina tarpeen vaatiessa uudelleen, ja tuhotaan tarpeen loppuessa. Tässä ajopeli-vertaus toimii.

        Kesämaan käyttövälineet ovat siis mielikuvilla luotuja kehoja. Pitemmäksi aikaa sinne jäävät vain kuolleet, jotka tarvitsevat sen olotilan, jotta tuntisivat olonsa kotoisaksi.

        Se on eräänlainen virtuaalitodellisuus.

        Toivottavasti luet ensimmäisen tekstin suurpiirteisesti, olen keskittynyt suuriin linjoihin enempi kuin yksityiskohtien tarkkuuteen.

        Tulinen pätsi, josta kerroit, on myös mielikuvaa. Se viittaa puhdistumiseen, ja sellaista kokevat lähinnä vain huumeidenkäyttäjät. Tavallisesti mielikuva on paljon paljon lievempi, kuin klassinen kesämaa. Kun on puhdistunut, tila paranee. Astraalimaailmassa pätee entropia eli hajoaminen, eli kaikki tilat ovat sielläkin tilapäisiä.

        Opetan tuossa maassa, jos siellä käyn, että ajatelkaa myötätuntoisia ajatuksia niin nousette pian. Ajatelkaa lämpimiä tunteita äitiänne kohtaan tai muita ystäviänne kohtaa, niin nousette pian. Tämän olen havainnut tepsivän. Olkaamme ystävällisiä itsellemme oikealla tavalla, vaikka emme itsessämme kaikkea suvaitsekaan. Meissä on puutteita, mutta meidän kannattaa suhtautua puutteisiimme lempeästi, kuitenkin päättäväisesti.

        Karmaa meillä on kaikilla. Innokkaimmat hyväntekijät ovat usein sellaisia, joilla on runsaasti karmaa. He tiedostavat tämän ainakin alitajuisesti, siksi toimivat. Äiti Teresa-tapaukset ovat usein olleet kaikkea muuta kuin Äiti Teresoja. Olen kuullut, että Albert Schweitzer olisi ollut juuri tällainen karman sovittaja tiedostamattaan.


      • erjuth85
        kokija kirjoitti:

        Kesämaa viittaa tässä astraalitasoon. Oppimisen sali tuo taso on siksi, kun siellä karistetaan harhaluuloja. Ollen kyllä samalla alttiita monille harhaluuloille. Siellä opitaan erottelemaan harhaa todesta. Monet olennot ovat siellä keinotekoisia mielikuvaluomuksia, vaikkapa jonkun ajattelemia mielikuvia. Mielikuvaluomukset ovat olemassa vain niin kauan kuin niitä ajatellaan. On haastavaa nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. On todennäköistä, että kun esim. vaihtaa kanavaa tuossa maassa, eli herää fyysiseen kehoon, käyttövälineeni nähdään "kuolevan". Tilapäinen käyttöväline siis vain kuolee, ei käyttävä tietoisuus. Käyttöväline luodaan aina tarpeen vaatiessa uudelleen, ja tuhotaan tarpeen loppuessa. Tässä ajopeli-vertaus toimii.

        Kesämaan käyttövälineet ovat siis mielikuvilla luotuja kehoja. Pitemmäksi aikaa sinne jäävät vain kuolleet, jotka tarvitsevat sen olotilan, jotta tuntisivat olonsa kotoisaksi.

        Se on eräänlainen virtuaalitodellisuus.

        Toivottavasti luet ensimmäisen tekstin suurpiirteisesti, olen keskittynyt suuriin linjoihin enempi kuin yksityiskohtien tarkkuuteen.

        Tulinen pätsi, josta kerroit, on myös mielikuvaa. Se viittaa puhdistumiseen, ja sellaista kokevat lähinnä vain huumeidenkäyttäjät. Tavallisesti mielikuva on paljon paljon lievempi, kuin klassinen kesämaa. Kun on puhdistunut, tila paranee. Astraalimaailmassa pätee entropia eli hajoaminen, eli kaikki tilat ovat sielläkin tilapäisiä.

        Opetan tuossa maassa, jos siellä käyn, että ajatelkaa myötätuntoisia ajatuksia niin nousette pian. Ajatelkaa lämpimiä tunteita äitiänne kohtaan tai muita ystäviänne kohtaa, niin nousette pian. Tämän olen havainnut tepsivän. Olkaamme ystävällisiä itsellemme oikealla tavalla, vaikka emme itsessämme kaikkea suvaitsekaan. Meissä on puutteita, mutta meidän kannattaa suhtautua puutteisiimme lempeästi, kuitenkin päättäväisesti.

        Karmaa meillä on kaikilla. Innokkaimmat hyväntekijät ovat usein sellaisia, joilla on runsaasti karmaa. He tiedostavat tämän ainakin alitajuisesti, siksi toimivat. Äiti Teresa-tapaukset ovat usein olleet kaikkea muuta kuin Äiti Teresoja. Olen kuullut, että Albert Schweitzer olisi ollut juuri tällainen karman sovittaja tiedostamattaan.

        Pahoittelen aina sairaan huonoa muistiani. Olen lukenut elämäni aikana paljon kirjoja, mutten niistä muista mitään silloin, kun pitäisi muistaa. Nyt tuli mieleen yksi rajakokemus kirjasta, jossa mies joutui kamppailemaan hirviömäisen olennon kanssa, joka oli varsin todellinen, vaikka olikin vain mielikuvituksen tuotetta. Michael Newton kirjoittaa yhdessä kirjoistaan, että yhden henkilön kuoltua siellä taivaassa oltiin hirviönaamareiden kanssa tervehtimässä uusvanhaa tulokasta. Toivottavasti joudun itse kohtaamaan hirviönaamarimiehen enkä todellista painajaismaista tappelupukaria.
        Miten mielikuvissa voi olla niin paljon voimaa?

        Kuulin tuossa oppaaltani, että sielu (kai mainitsemasi monadi) tietää tarkalleen, minne se menee ilman kehoa. Ei siis ole tarpeen stressata, koska me itse tuomitsemme itsemme. Se on mainiota. Tuskin Jumalaa kiinnostaa tietää, miten yksi sairas syntinen eli elämänsä.

        Huomasin, että astraalikeho pitää kaikki inkarnaatiot sisällään. Juttelin siis niille inkarnaatioille, kun ne olivat astraalikehossani ja ovat kai yhä siellä. Siellä he ovat samalla, kun olivat taivaassa odottamassa sielua! Mitä hämmästyttävintä. Yksi suuri joogi, joka on sikhi, kertoi minulle hävittäneensä astraaliruumiinsa pois. Astraaliruumis siis merkinnee kaikkea elämänkokemusta, ja se pitää meditoida pois, jotta voi valaistua sielutilaan. Missähän kehossa ekstaasit koetaan? Meditoin 3 vuotta sitten itseni ekstaasiin.


    • esoteerikon

      Tieto todellisuudesta ja viisastenkivi nettikirjat vastaa moneen ongelmaan jos jollakulla on ymmärrystä

      www.laurency.com/Finnish/indexfin.htm
      Tuolla kirjat suomeksi vasemmassa yläkulmasta paina keskimmäistä näät kirjat paina kirjan nimeä niin pääsee nettikirjoihin

      • kokija

        Tämän ketjun aiheista kun kyselin, tuli semmoinen vastaus päähän kuin "Asger Lorentzen". Kyseinen tai tuonne-päin-niminen on tehnyt jonkun kirjan joihinkin nyt esiteltyihin ajatuksiin liittyen? Erityisesti maan ihmisten alkuperään liittyen, kuulemma.


    • Tarkkis

      "Vastauksestasi puuttuu kuitenkin kaiken lähtökohta."
      Lähdetään sitten ihan alusta.
      Alussa oli vain valtava energiakenttä, jota intiaanit kutsuivat osuvasti Suureksi Hengeksi. Suuri Henki ei ole persoona, siksi se ei ole Hän vaan Se. Se on tietoisuuskenttä myös rakkaudeksi kutsuttu ja Se vaan on. Jumala nimitys ei anna oikeata kuvaa tästä energiakentästä.
      Seuraavaksi tästä energiakentästä ilmentyi 17 ilmentymää, jotka ovat ensimmäiset persoonat mitä on. Heitä kutsutaan Jumaluuden Ylimmiksi Persoonallisuuksiksi. Heitä sanotaan myös suoriksi luomuksiksi. Tästä ensimmäisestä luomisaallosta ei ole muita kuin nämä 17. Tämän 17 muodostaa; Isä-Luoja, Äiti-Luoja ja ns. tekninen osasto, johon siis kuuluu 15 persoonaa.
      Suuri Henki ei ole luonut eikä tehnyt mitään tämän 17 ilmentämisen jälkeen, vaan Se on loputon energiavarasto, jota myös Pyhäksi Hengeksi kutsutaan. Siis Pyhä Henkikään ei ole persoona, vaan neutraalia energiaa. Luojat ottavat tätä neutraalia energiaa ja antavat sille muodon ja elämän, ja tässä vaiheessa vasta Pyhä Henki persoonallistuu.
      Isä-Luoja loi elohimit eli Luoja-Jumalat, jotka edelleen loivat Luoja-Poikia, eri mestareita ja herroja eli Isä-Luoja loi persoonia. Luomistyötä ketjutettiin ja tästä syntyi hierarkia.
      Äiti-Luoja loi arkkityypin enkeleitä siis persoonia.
      Tekninen osasto ei luo persoonia vaan rakenteita ja järjestelmiä. Jokaisella on oma toimialansa, esim. energia, viestistä jne.
      Niin ylhäällä kuin alhaalla. Samat kuviot toistuu täällä maapallolla.
      Olemme olleet tähän saakka Hengen maailmoissa. Siellä ei ole mitään aineellista.
      Suurta Henkeä voisi kuvata pilven kaltaiseksi. Kaikki luomistyö tapahtuu pilven sisällä. Hengen maailmat olentoineen täyttävät pilven sisäosat. Luomisen innosta tai kokeilunhalusta jossain vaiheessa päätettiin synnyttää aineellinen maailma. Se erotettiin omaksi alueeksi pilven sisään ja sen kerrotaan olevan kolmasosa koko tilasta. Se tunnetaan luomakuntana. Kaikki lähtee Keskusauringosta eli keskusluomisvoimasta, joka on luomakunnan keskellä ja sinne tulee käytävä Hengen maailmoista.
      Keskusluomisvoimasta lähtien luodaan kaikkeuksia (paljon?) kuin jäätelötuutit ne etenee avaruuteen. Luomis-organisaatiot ovat valtavan kokoisia ja monihaaraisia.
      Meidän kaikkeutemme on kaksitoista ulottuvuuksinen. Kahdestoista ulottuvuus eli maailma on lähinnä keskusluomisvoimaa. Jotta saisi edes vähän kuvaa tästä, niin ulottuvuudet on ajateltava peräkkäisinä. Todellisuudessa ne ovat sisäkkäin. Lähimmät ulottuvuudet ovat kaasumaisia, seuraavat nestemäisiä ja vasta seitsemäs ulottuvuus on sellainen, että nuo luomakunnan perustana olevat kaksi plus- ja miinus-valohiukkasta ovat passivoituneet niin paljon, että suostuvat toistensa lähelle niin, että voi muodostua haurasta kiinteää ainetta. Etäännyttäessä keskusluomisvoimasta ulottuvuus kerrallaan noiden valohiukkasten ominaisuudet muuttuvat ja niiden muodostama aina tulee tiheämmäksi eli aineen ominaispaino kasvaa.
      Maapallo on kolmannessa ulottuvuudessa ja täällä nuo valopallerot ovat hitaita ja muodostavat tiheää ainetta.

      Hengen maailmojen edustajat ovat ottaneet itselleen monenlaisia muotoja aineellisen maailman monissa kaikkeuksissa ja monissa ulottuvuuksissa. Neljännen ja viidennen ulottuvuuden maailmoissa monet mestarit ja luoja-pojat ovat tehneet omia persoonakokeilujaan ja tuloksena on ollut epätäydellisiä luomuksia. He tuntevat kyllä sielujen ja kehojen luomisen periaatteet, mutta aineellisen maailman puolella luotuina ne jäävät Hengen kirkkautta vaille. Niillä ei ole ikuista elämää kuten on kaikilla Hengen maailmoissa alkunsa saaneilla. Armon osoituksena on näitä epätäydellisiä lähdetty lunastamaan. Jeesus-projekti oli tämä lunastustilaisuus koskien kaikkia maapallolla sitä ennen olleita ja sen jälkeen tulevia. Lunastuskipinä kytkettiin sieluun ja sielusta tuli ikuinen eli sielu on olemassa niin kauan, kun aineellinen luomakunta on olemassa.

      Sielun rakenteesta sen verran, että se on ensinnäkin antimateriaa. Siihen täydellisenä kuuluu seitsemän älykehoa, joista kolme ylintä eli hienoaineisinta ovat muistikehoja ja seitsemän tunnekehoa, karkeajakoisesta hienojakoiseen eli kehittymättömästä jalostuneeseen. Kukaan meistä ihmisistä ei tule maapallolle täydellä paketilla eli neljäntoista sielukehon kanssa vaan esim. kahdelle rinnakkaisolemuksellemme annetaan muistikeho ja osa äly- ja tunnekehoista ja tällä tavalla "minuja" on kolme samanaikaisesti keräämässä kokemuksia. Ihmisälylle saattaa tuottaa vaikeuksia ymmärtää näitä Hengen kiemuroita, mutta älä ajattele kuin ihminen vaan niinkuin Henki, koska sinä olet Henki.

    • kysymys

      Tarkkis: Onko näistä teorioista olemassa joku kirja? Kenen olettamukseen tämä teoria perustuu? Mikäli täällä asuvat ihmiset ovat ikuisia vain niin kauan kuin luomakunta on olemassa, ne siis tuhoutuvat lopulta joka tapauksessa huolimatta siitä, miten "hyviksi" ne kehittyvät? Ymmärsinkö oikein, että viittaamasi teorian mukaan tämä maailma ja siinä olevat ihmiset on tehty persoonakokeiluina huvin vuoksi eli mitään suurempaa tarkoitusta ei ole? Ja mikä osuus Jeesuksella tämän teorian mukaan lunastuksessa oikein on? Miksi Jumalaa ei pidetä persoonana, vaikka kristinuskossa Jumala on persoonallinen ja myös Jeesus rukoilee Isää eikä vain jotakin voimaa?

    • Tarkkis

      "Onko näistä teorioista olemassa joku kirja?" Ei ole kirjaa, mutta kohta olisi kirjan verran asiaa, jos kaikkiin kysymyksiisi laajemmin vastaisin.
      "Kenen olettamukseen tämä teoria perustuu?" Kirjoittelu on omaani eikä se perustu olettamuksiin.
      Maapallo ihmiskuntineen on koko luomakunnan kiinnostuksen kohde tällä hetkellä. Miksi? Koska täällä on luotu uusi perusta luomakunnan jatkumiselle. Ensimmäinen luominen ajautui umpikujaan ja oli pakko hankkia uusi ohjeistus, jolla luomakunta voi jatkaa kehitystään ja laajentumistaan, muutoin koko luomistyö olisi mennyt hukkaan. Muodon saanut energia olisi vetäytynyt takaisin luomisen alkulähteelle, valoksi.
      Ihmiskunnan avulla tehtiin uudet systeemit, joilla pelataan jatkossa. Tätä kutsutaan toiseksi luomiseksi.

      Tämä nykyisenlainen ihmiskeho tehtiin siten, että maan alkuperäisroduista valittiin paras ja siihen "pumpattiin" jalosukuisten avaruuskansojen geenistöä. Tätä geenimanipulaatiota teki monet labraryhmät ja näitä tekijöitä kutsutaan yhteisnimellä; elämän kylväjät. Syntyi mutaatio - ihmiskeho - , johon kaikkein korkeimmatkin Hengen maailman edustajat pystyivät kytkeytymään.

      Kerron maapallon ja ihmiskunnan historiasta viimeisten 12000 vuoden jaksolta, koska tämä jakso oli projektin onnistumisen suhteen ratkaiseva.
      Tehtävänä oli opiskella negatiivisuutta niin, että se saadaan hallintaan ja jopa hyötykäyttöön. Negatiivisuutta voi opiskella vain kohtaamalla se. Aikaisemmin oli yritetty opiskelua keveissä positiivisvoittoisissa energioissa, ei onnistuttu.

      Nyt luotiin negatiiviset kulissit. Johtajaksi tälle ennakkoon rajatulle 12000 vuotta kestävälle syklille, josta tiedettiin tulevan vaikea, kutsuttiin useita, mutta Jahve oli se, joka suostui. Jahve oli negatiivisesti suuntautunut. Universaali kolleegio antoi Jahvelle ohjelman; Suuri Suunnitelma, jota piti noudattaa. Valtaan päästyään Jahve hylkäsi annetun ohjelman ja teki oman ohjelman. Pieleen lähti menemään heti alusta saakka. Jahve liittoutui ääripimeitten olioitten kanssa ja lupasi heille ihmiskunnan hallinnan oman hallintokautensa jälkeen. Siitä tehtiin sopimus, jonka me tunnenne nimellä uusimaailmanjärjestys.

      Jahven jaksosta tuli ruma, varsinkin viimeiset 2000 vuotta on ollut sitä. Ihmiskunta oli tuhon partaalla monet kerrat, silloinkin, kun Jeesus lähetettiin tänne tuomaan tasapainottavaa valkoista valoa. Samalla toteutettiin lunastussuunnitelma. Jeesuksen tehtävä oli kertaluonteinen ja hän ei ollut julkisuuden henkilö.

      Maapallo pudotettiin neljännestä ulottuvuudesta kolmanteen Jahven astuessa virkaansa, ja olimme totisesti yksin tässä ulottuvuudessa.
      Tässä vertauskuvallisesti maapallon tilanne tällä hetkellä. Kuvaan luomakuntaa suurena koivuna, jossa on kesäinen lehvästö. Koivun alimmasta oksasta näkyy oksan runko ja tuossa kohtaa on ampiaispesä, joka roikkuu alaspäin. Maapallo on pesän keskellä. Maapallon ympärillä on tyhjää tilaa, taivasta, ja sitten on pesän ulkokuori. Selitys:
      Ulkokuorta on monta kerrosta, koska ne ovat karanteenikerroksia, joita luomakunnan sivilisaatiot ovat ympärillemme luoneet ettei täällä vallitseva mädännäisyys leviäisi koko luomakuntaan. Karanteenikerrokset ovat todella olemassa antimateriamaailman puolella.
      Mikä on maapallon ympärillä oleva taivas? Se on Jahven luoma taivasten valtakunta, jonne Jahve loi kopiot Hengen maailman edustajista; vale-Mikaelit, vale-Liciferit, vale-Jeesukset jne. Näitä kopioita on meille markkinoitu uskontojen ja kanavointien kautta.

      Tämä on ihmishistoriaa, mutta nyt on nyt ja mennyt on mennyttä. Viisas on se, joka nyt luovuttaa pois koko ihmishistoriansa; hyvät ja pahat tekemiset.
      Ajatelkaa eteenne tarjotin, kahmaiskaa kaikki maaplaneettakokemuksenne positiiviselta puolelta ja negatiiviselta puolelta aina ääripimeitä tekoja myöten ja asettakaa ne tarjottimelle eteenne. Ojentakaa tarjotin Kosmiseen Muistiin tallennettavaksi ja sanokaa; tässä on työni tulokset, jotka luomakunnan edestä tein, olkaa hyvä. Päästäkää irti lopullisesti ja vapauttakaa itsenne. Nyt on sen aika.

    • kysymys

      Tarkkis: ""Onko näistä teorioista olemassa joku kirja?" Ei ole kirjaa, mutta kohta olisi kirjan verran asiaa, jos kaikkiin kysymyksiisi laajemmin vastaisin." Ehkä tästä on nyt sitten tulossa nettikirjasi ;)

      Mistä tietosi on peräisin? Näitä erilaisia yksilöiden teorioita, kun taitaa olla melko monia ja ovat kovinkin erilaisia.

      Kristinuskon Jumalasta on tässä teoriassa tehty siis jollain tavalla ilmeisesti pahis? Mistä negaatio syntyy? Mistä vastaavasti valo olisi peräisin?

      Näihin kysymyksiin jäin vielä kaipailemaan vastausta. Kiitokset vaivannäöstä:
      Mikäli täällä asuvat ihmiset ovat ikuisia vain niin kauan kuin luomakunta on olemassa, ne siis tuhoutuvat lopulta joka tapauksessa huolimatta siitä, miten "hyviksi" ne kehittyvät? Ymmärsinkö oikein, että viittaamasi teorian mukaan tämä maailma ja siinä olevat ihmiset on tehty persoonakokeiluina huvin vuoksi eli mitään suurempaa tarkoitusta ei ole? Ja mikä osuus Jeesuksella tämän teorian mukaan lunastuksessa oikein on? Miksi Jumalaa ei pidetä persoonana, vaikka kristinuskossa Jumala on persoonallinen ja myös Jeesus rukoilee Isää eikä vain jotakin voimaa?

    • 1zumi

      Ihmissielu on täydellinen, mutta heikko vääristelijän edessä. Vääristelijä on ihmissielun vahvistaja. Jokaisen pitää itse voittaa tuo ilveilijä.

    • Matilda -98

      En usko kuolemaan! En vaan suostu. En voi kuvitella, että jonain päivänä minua ei olisi enää! Onko jollain samanlaisia tuntemuksia.

      PS: Olen ajatellut kokeilla millaista olisi kuolla. Onkohan kannattavaa? Jos sitä sittenkin kuolee, eikä pääse enää takas??!

      • Kolmen lapsen äiti

        Lapsi hyvä älä itseäsi ala tappamaan! Jos haluat tietää kuolemasta, tapa mielummin joku muu kuin itsesi! Vaikka joku koira tai jotain, ei semmoset ketään kiinnosta!


      • <<<
        Kolmen lapsen äiti kirjoitti:

        Lapsi hyvä älä itseäsi ala tappamaan! Jos haluat tietää kuolemasta, tapa mielummin joku muu kuin itsesi! Vaikka joku koira tai jotain, ei semmoset ketään kiinnosta!

        En kehottaisi tappamaan koiraakaan, kyllä sen koiran kuolema koiran omistajaa surettaisi.

        Tappamaan kehottaminen on edesvastuutonta, joku voi olla niin sekaisin että tekeekin niin, kun siihen oikein vielä kannustetaankin.


    • 1 izumi

      Ihmisen henki on täydellinen siksi, koska se on täydellinen kopio Luojasta

      • jesse124

        Jaa ihminenkö on muka täydellinen???? Mikä helvetti sinä muka luulett olevasi? Hä? Joku täydellinen ihminenkö? Mitä? Sinäkö olet joku Jumala vai? Alkaa pikkuhiljaa vituttaa nää sun kaltaset ihmiset! Kukaan ihminen ei ole yhtä täydellinen kuin Jumala! Siis en edes MINÄ! SIIS MINÄ! MINÄKÄÄN EN OLE TÄYDELLINEN VAIKKA LÄHELLÄ SITÄ OLENKIN! NIIN SINÄKÖ SITTEN???


      • heimo6
        jesse124 kirjoitti:

        Jaa ihminenkö on muka täydellinen???? Mikä helvetti sinä muka luulett olevasi? Hä? Joku täydellinen ihminenkö? Mitä? Sinäkö olet joku Jumala vai? Alkaa pikkuhiljaa vituttaa nää sun kaltaset ihmiset! Kukaan ihminen ei ole yhtä täydellinen kuin Jumala! Siis en edes MINÄ! SIIS MINÄ! MINÄKÄÄN EN OLE TÄYDELLINEN VAIKKA LÄHELLÄ SITÄ OLENKIN! NIIN SINÄKÖ SITTEN???

        Ota nyt Jesse rauhassa. Ei tässä nyt mitään hätää ole.


      • 1 izumi
        jesse124 kirjoitti:

        Jaa ihminenkö on muka täydellinen???? Mikä helvetti sinä muka luulett olevasi? Hä? Joku täydellinen ihminenkö? Mitä? Sinäkö olet joku Jumala vai? Alkaa pikkuhiljaa vituttaa nää sun kaltaset ihmiset! Kukaan ihminen ei ole yhtä täydellinen kuin Jumala! Siis en edes MINÄ! SIIS MINÄ! MINÄKÄÄN EN OLE TÄYDELLINEN VAIKKA LÄHELLÄ SITÄ OLENKIN! NIIN SINÄKÖ SITTEN???

        "Olkaa täydelliset kuin isänne on taivaassa." Olemme siis vahvistuvia henkiä.


    • Tarkkis

      " Kristinuskon Jumalasta on tässä teoriassa tehty siis jollain tavalla ilmeisesti pahis? Mistä negaatio syntyy? "
      Jahven taustoja;
      - hänet synnytettiin kauan sitten maapallolla (maapallo oli 4D:ssä) erikoisen seremonian tuloksena - hän nousi ylös maljasta, jossa oli plasmaa.
      - hän vaati itselleen maan johtajuutta, perusteella, että koska hän oli maan lapsi. Sitä ei hänelle annettu.
      - hän liittoutui toisplaneettalaisten kanssa ja yritti sotimalla saada itselleen johtajuuden. Ei onnistunut.

      Maaplaneettaprojekti luomakunnan pelastamiseksi alkoi kosminen viikko sitten (yksi kosminen päivä on noin 25000 maan vuotta) eli noin 175000 maan vuotta sitten. Kuusi ja puoli päivää oli kulunut ja tulosta ei ollut tullut. Universaali kolleegio päätti yrittää aivan uudella tavalla;
      - pudotetaan planeetta kerrosta alemmaksi 3D:hen, jolloin se on erillään muista sivilisaatioista
      - valitaan vallitsevaksi energiaksi negatiivinen maskuliininen energia (vallitseva energia antaa puitteet kaikille toiminnalle eli se tukee ja ruokkii vain itsensä kaltaista toimintaa)
      - valitaan johtajaksi negatiivisesti suuntautunut persoona

      Jahvelle tulee plussa siitä, että hän oli monista ainoa, joka suostui johtajaksi.
      Miinuksia tulee enemmän;
      - hän rikkoi tehdyn sopimuksen, jossa hänet hallintokaudellaan (12000 vuotta, päätös v.2012) velvoitettiin noudattamaan universaalin kolleegion laatimaa Suurta Suunnitelmaa. Hän teki oman ohjelmansa.
      - hän liittoutui ääripimeän liskosivilisaation kanssa ja teki sopimuksen, että nämä jatkavat vuoden 2012 jälkeen ihmiskunnan hallintaa. Laadittiin uusimaailmanjärjestys-ohjelma.
      Kumpaakaan ohjelmaa (virusohjelmia) universaali kolleegio ei ole koskaan hyväksynyt.
      - hän avasi kaikille vapaan tulotien maapallolle, mutta esti poispääsyn tästä ampiaispesästä katekivellä. Meistä tuli maapallon vankeja.
      - hän puutui ihmisten dna:han tavalla, joka teki meistä lyhytikäisiä, heikkoja, sairaita, vammaisia, muistamattomia ja tyhmiä.
      - ihmiskunta oli universaalien neuvostojen valvonnassa, mutta kun tiedotuksesta vastasi Jahven omat tiedottajat, niin neuvostoille välitettiin tietoa, että ihmiskunnalla on kaikki hyvin ja että kehitys jatkuu suunnitellusti. Kaikki valhetta. Ihmiskunta kärsi valtavasti ja oli toistuvasti tuhon partaalla.

      Vuonna 2006, kun työparini kanssa aloitimme aktiivisen 7 vuoden jakson, niin neuvostoille oli järkytys kuulla ihmiskunnan todellinen tila. Tuosta hetkestä lähtien kaikki laitettiin uudeksi.

      - Jahve julisti itsensä jumalaksi; "minä olen herra sinun jumalasi älä pidä muita jumalia". Jahve on ollut sidottuna parikymmentä vuotta.
      - Jahven feminiininen olemuspuoli esiintyi äiti maana. Hänet erotettiin viime keväänä.
      - Jahve liittolaisineen perusti kristinuskon (muistakaa tässä kohtaa; vallitseva energia tulee itsensä kaltaista). Vale-Jeesus esiintyy Uudessa-Testamentissa. Raamattuun kirjattiin profetioina ohjelmiin kirjatut tapahtumat, jotka toteutetaan vallanvaihdoksen yhteydessä. 1700-luvulta lähtien pikkuhiljaa hivuttamalla on ääripimeitten omaa uusimaailmanjärjestys-ohjelmaa työnnetty Jahven ohjelman sekaan, jottei vaihdoksesta tulisi jyrkkää.
      UMJ-ohjelmaan kuuluu mm. velkaannuttamisen kautta meno siruun ja tähän paikkaan Jahve sanoo, että älä ota sirua. Ovelaa. Jos ei ota sirua, niin jää yhteiskunnan ulkopuolelle ja menehtyy nopeasti. Mutta jos ottaa sirun, niin mistä tahansa tekosyystä siru nollataan, jollain taas menehtyy. Tästä päästäänkin toiseen UMJ-ohjelmaan kirjattuun kohtaan; ihmisten määrä on vähennettävä alle miljardiin.
      - orjageenin tiedostaen ihmismassoja liikutellaan halutulla tavalla, näinollen esim. demokratia on mahdoton ajatus.

      Tuossa jotain vastauksena kysymykseen, mistä negaatio syntyy? Jahve tullaan tuomitsemaan, mutta tuomio voi olla vapauttavakin. Tuomarit ovat vielä täällä maan päällä.
      Uskovaisille sanoisin; älkää repäiskö vaatetanne, tähän retkuun menimme kaikki, minäkin, mutta minä tulin tietoiseksi kaikesta sielunsuunnitelmani mukaisesti ja vapautin itseni.

      • kokija

        "hän [Jahve] nousi ylös maljasta, jossa oli plasmaa."

        Sinänsä kiintoisa mielleyhtymä heräsi tähän väliin. Ensimmäinen kynnyksenvartijahan on havainnon mukaan ihmisen protoplasmaattinen alkulimakeho. Tätä sanotaan astraalikehoksi teosofiassa. Se on sama kuin kreikkalaisten monipäinen Hydra-käärme. Tuo protoplasmahyytelö on ensin voitettava meditaation, tarkkaavaisuuden, positiivisuuden ja itsekurin kautta.

        Kyinen suo kynnettävä.

        Tässä vaiheessa ihminen on voittanut seksuaalisuutensa, kun tuo alkuplasma (kuin kyinen suo, sitkeä lima) ei enää tartu. Sci-fi-elokuvien lonkero-olennot kuvaavat tätä ensimmäistä kynnyksenvartijaa. Se on ihminen menneisyydessä, se mitä olimme ennen. Tuo ihminen menneisyydessä on tungettu alitajuntaan, torjuttu. Olimme suurinpiirtein kalan tasolla. Mutta ei välttämättä tällä planeetalla. Eläinvaihe meillä osalla on ollut jo ennen tätä planeettaa.

        Normaalisti ihminen ei ole tietoinen että negaatio, sameus ja raskaus (synti) syntyy tuosta alkumeren protoplasmasta. Puhtaamman tietoisuuden tunnusmerkki on selkeys ja keveys, kun menneisyys on karistettu. Menneisyyttä voi myös rakastaa, jolloin se eli kyinen suo alkaa kuivaa. Kalevalassa on kuvattu prosessia.


      • kuolematon sielu
        kokija kirjoitti:

        "hän [Jahve] nousi ylös maljasta, jossa oli plasmaa."

        Sinänsä kiintoisa mielleyhtymä heräsi tähän väliin. Ensimmäinen kynnyksenvartijahan on havainnon mukaan ihmisen protoplasmaattinen alkulimakeho. Tätä sanotaan astraalikehoksi teosofiassa. Se on sama kuin kreikkalaisten monipäinen Hydra-käärme. Tuo protoplasmahyytelö on ensin voitettava meditaation, tarkkaavaisuuden, positiivisuuden ja itsekurin kautta.

        Kyinen suo kynnettävä.

        Tässä vaiheessa ihminen on voittanut seksuaalisuutensa, kun tuo alkuplasma (kuin kyinen suo, sitkeä lima) ei enää tartu. Sci-fi-elokuvien lonkero-olennot kuvaavat tätä ensimmäistä kynnyksenvartijaa. Se on ihminen menneisyydessä, se mitä olimme ennen. Tuo ihminen menneisyydessä on tungettu alitajuntaan, torjuttu. Olimme suurinpiirtein kalan tasolla. Mutta ei välttämättä tällä planeetalla. Eläinvaihe meillä osalla on ollut jo ennen tätä planeettaa.

        Normaalisti ihminen ei ole tietoinen että negaatio, sameus ja raskaus (synti) syntyy tuosta alkumeren protoplasmasta. Puhtaamman tietoisuuden tunnusmerkki on selkeys ja keveys, kun menneisyys on karistettu. Menneisyyttä voi myös rakastaa, jolloin se eli kyinen suo alkaa kuivaa. Kalevalassa on kuvattu prosessia.

        Oletko lukenut Bulver-Lyttonin "Zanonin", ?


      • kokija
        kuolematon sielu kirjoitti:

        Oletko lukenut Bulver-Lyttonin "Zanonin", ?

        Zanonista olen kuullut mutten lukenut. Luen hyvin vähän kirjallisuutta, sillä tekstin lukemisen nopeuteni on pieni ja aikaa rajoitetusti, koska meditoin vapaa-aikani. "Luenkin" tätänykyä katselemalla ihmisiä, luontoa, elämää. Havainnointi on suorempaa ja ei-tekstuaalista. Yhden lauseen tiedän tuolta englantilaiselta kirjailijalta. Se on sanasta sanaan: "oli synkkä ja myrskyinen yö". :D


      • kokija
        kuolematon sielu kirjoitti:

        Oletko lukenut Bulver-Lyttonin "Zanonin", ?

        Katsoin nyt sen Zanonin pikaisesti. Tuntuma, että oikeaa asiaa, noin yleisesti katsottuna. Huomioni kirjan tiivistelmässä kiinnittyi siihen, että kun koettaa edistyä keskimääräistä tasoaan pitemmälle, vastustava voima herää. Tämä pitää paikkaansa. Luonnossa on automaattinen hitausvoima, joka on apuri. Mitään todella merkittävää ei tapahdu vahingossa tämän hitausvoiman ansiosta. Huomasin myös, että termi kynnyksenvartija tulee Zanonilta alunperin. Olen termin kopioinut Ervastilta, mutta termin tulkinta on omakohtaisen havainnon mukaisesti. Erittäin käyttökelpoinen sana, jolle voi antaa omakohtaisia merkityksiä.


    • reincarnatedsole

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe